22/01/2008 22:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εταιρίες των Θέμου, Μάκη, Τάσου και σια

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του Θέμου και του Μάκη έχουν μεγάλο παρελθόν. Πριν από οκτώ χρόνια, ο Θ. Αναστασιάδης δημιούργησε την εταιρεία «Άρθρον Διαφημιστική Εμπορική» για τις τηλεοπτικές εκπομπές του. Είναι επίσης μέτοχος της εταιρείας «UP Εκδόσεις Α.Ε.», που εκδίδει την ημερήσια αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής». Η φήμη που συνόδευε αυτή την εφημερίδα από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημιουργίας της, ήταν ότι «πρόσκειτο» στον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη. Μαζί με τον Τάσο Καραμήτσο  ίδρυσαν το 1999 την εταιρεία «Εκδόσεις Απόδοση Α.Ε.» (εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος»). Στο ΔΣ της εταιρείας, το 2005 βρισκόταν, εκτός του Τάσου Καραμήτσου, ο Αντώνης Πίκουλας («Αξία») και ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου («Αξία»). Ο Θ. Αναστασιάδης είχε αποχωρήσει. Ο κ. Καραμήτσος, που θεωρείται ως ο οικονομικός εγκέφαλος της «τριανδρίας» Θέμου -Μάκη-Τάσου, και ο άνθρωπος των μεγάλων deal με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς και με ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους, είχε κατά καιρούς και τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες. Μαζί με τη σύζυγό του, Ναυσικά Γεωργιάδου, κόρη γνωστού μεγαλοβιομηχάνου πλαστικών, είχαν, για παράδειγμα, την «ΚΤΗΜΕΤ, Κτηματική, Μεταλλευτική». Επίσης, ήταν στην «Ερμής Κτηματική-Χρηματοοικονομικών Α.Ε.».

Το 2006 Θέμος-Τάσος ίδρυσαν την εταιρεία «Hood Εκδοτική». Σε αυτήν μετείχαν επίσης, οι Νίκος Ξυκομηνός, Σάββας Λεπτουργίδης, Νίκος Βουρλιώτης, Χρήστος Τερζίδης και Δημήτρης Μαλαχιάς. Ο κ. Ξυκομηνός μετείχε παλαιότερα στην εταιρεία «Πάνθεα κατασκευαστική», καθώς και στα «Μάρμαρα Χατζή». Ο κ. Λεπτουργίδης ήταν στην ΙΡΙΣ Εκτυπώσεις, στην ΙΝΤΕΡΧΑΡΤ εταιρεία εμπορίας χάρτου», καθώς και στην «Πλάνετ νιούς εκδοτική». Ο κ. Μαλαχιάς ήταν στην «Χαϊ Γκρόου εκδοτική εμπορική και διαφημιστική». Τέλος, ακόμα και ο Παντελής Ζαγοριανίτης που ήταν μέχρι πρόσφατα στο ΔΣ του «Πρώτου Θέματος», στο παρελθόν ήταν στις εταιρείες «Quality ποιοτικές εκτυπώσεις, γραφικές τέχνες, εμπορία συστημάτων πληροφορικής», και «Issalos ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας».

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τέλος, διατηρεί την προσωπική εταιρεία «Ευθύμιος Τριανταφυλλόπουλος & Σία Ε.Ε», η οποία δεν υποχρεούται στη δημοσιοποίηση των οικονομικών της. Στις 23 Οκτωβρίου 2007, ενώ δηλαδή ήταν γνωστή η υπόθεση των πέντε εκατομμυρίων του Θέμου, και λίγες ημέρες προτού αρχίσουν –και επίσημα- οι έρευνες του ΣΔΟΕ, Θέμος -Μάκης-Τάσος συνέστησαν την «Αναπτυξιακή ΑΕ Μέσων Ενημέρωσης», μέτοχοι της οποίας ήταν οι ίδιοι. Στη συνέχεια, αυτοί πούλησαν στον εαυτό τους την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», παίρνοντας αναπτυξιακό δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς) ύψους 18 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι σήμερα το ΣΔΟΕ ερευνά ενδεχόμενη σχέση του Θέμου με τις εξής offshor εταιρείες: Sea Chief Company LTD, Franel Trading Limited, Blu dream Shipping Company S.A., Eurosouth Limited και Turnberry LTD.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.