Οι εσωτερικές αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (ευρώ ή δραχμή) κρίνουν το μέλλον της χώρας
08/07/2015 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εσωτερικές αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (ευρώ ή δραχμή) κρίνουν το μέλλον της χώρας

Καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα και το κόμμα του

Ουδείς γνωρίζει τι πραγματικά έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας στα χέρια του οποίου βρίσκονται ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας. Αποφάσεις που πρέπει να παρθούν εντός λίγων ωρών και θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της ίδιας της Ευρώπης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε στην πρωινή του ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο. Αντ’ αυτού οι πληροφορίες τον θέλουν να επιδιώκει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πιθανότατα ακόμα και σήμερα το βράδυ. Μένει να φανεί τις επόμενες ώρες τι πραγματικά επιδιώκει ο Τσίπρας και πως σκέφτεται το μέλλον της χώρας σε σχέση με την ευρωπαϊκή της πορείας.

Αυτό που σημειώνουμε προς το παρόν και μένει να αποδειχτεί αν είναι ειλικρινές ή όχι από τη μεριά του Τσίπρα είναι το γεγονός ότι στη δευτερολογία του στο ευρωκοινοβούλιο είπε ότι δεν έχει κρυφό σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η μόνη συμφωνία που μπορεί να υπογράψει είναι αυτή που προτείνει η κυβέρνηση και πέταξε το μπαλάκι στους Ευρωπαίους.

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή. Οι οπαδοί της ρήξης και της δραχμής εντός του ΣΥΡΙΖΑ τραβούν από το μανίκι τον Τσίπρα και ζητάνε όπως λέει το κεντρικό άρθρο της Ίσκρα του Λαφαζάνη «το όχι να φτάσει μέχρι τέλους».

Τις τελευταίες ώρες δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που λένε ότι «ο κόσμος δεν ψήφισε ΟΧΙ για να κερδίσει το ΝΑΙ» και αρνούνται ακόμα και αυτή την ώρα την υπογραφή της συμφωνίας. Μάλιστα αρκετοί σχολιάζουν ως εκβιασμό τα όσα καινούργια διεμήνυσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προς τον Τσίπρα.

Για τον πρωθυπουργό το δίλημμα τίθεται με τον ίδιο τρόπο που είχε διατυπωθεί και πριν από το δημοψήφισμα. Καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα και το κόμμα του.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. λαέρτης avatar
    λαέρτης 09/07/2015 00:31:01

    καλέ ποιο κόμμα ???? Τώρα ισχύει το ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.