#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2011 07:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την Ελλάδα

 Αν η επιλεκτική χρεοκοπία που επελέγη πριν μερικές εβδομάδες ήταν το μη χείρον βέλτιστον, αυτό που θα ακολουθήσει εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα είναι δράμα για την Ελλάδα.

Η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ σε συνδυασμό με το οικονομικό τσίρκο της Ευρωζώνης και τους νάνους πολιτικούς που κυβερνούν την Ευρώπη, προκαλούν όχι απλά πανικό στη χώρα μας αλλά μια βεβαιότητα ότι δε θα βγει αλώβητη από αυτή την κατάσταση.

Κατ’ αρχάς, η χασούρα των Κινέζων από τα αμερικανικά ομόλογα δε θα επιτρέψει σε κινεζικά κεφάλαια να έλθουν και να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα αλλά και πορτογαλικά, ιταλικά, ισπανικά.

Επίσης, η κακή κατάσταση των ΗΠΑ βάζει σε δεύτερες σκέψεις την πολιτική του ΔΝΤ το οποίο δε φέρεται πλέον διατεθειμένο να δανείζει και να περιμένει πότε θα τα πάρει πίσω όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίες οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον ότι η Λαγκάρντ ζητά επιπλέον κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα, ουσιαστικά χρεοκοπία. Επίσης, πιέζει για ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής αν θέλουμε να μας δώσουν την 8η δόση του πρώτου δανείου και τα λεφτά που τους αναλογούν από το νέο δανεισμό ύψους 109 δις ευρώ.

Στην Ευρώπη τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και οι πιέσεις σε Ιταλία και Ισπανία αλλάζουν τα δεδομένα. Για φανταστείτε να χρειαστούν βοήθεια αυτές οι δύο χώρες. Που θα βρεθούν 490 δις για την Ιταλία και άλλα 290 δις για την Ισπανία;

Κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για… χρεοκοπία της Ενωμένης Ευρώπης και του ευρώ και για αδυναμία να βρει τόσα λεφτά αλλά και όσα απαιτούνται για να σωθεί η Ελλάδα όπως είχε συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες. Τίθεται δηλαδή εν αμφιβόλω η παροχή της βοήθειας στο μέλλον για τη χώρα μας εκτός κι αν γίνει πλέον πραγματικότητα το ευρωομόλογο. Και σ’ αυτή την ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν επενδυτές για να τα αγοράσουν.

Οι Ευρωπαίοι δεν αποκλείεται να ζητήσουν ή μάλλον να απαιτήσουν από την Ελλάδα πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις, ποιο γρήγορες ιδιωτικοποιήσεις, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέους φόρους. Και δε θα δείξουν έλεος αν ο προϋπολογισμός δε βγαίνει και η κυβέρνηση δε μπορεί να βρει έσοδα. Πλέον η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκει σε ακόμη περισσότερο δεινή θέση την Ελλάδα η οποία θα αναγκαστεί να αποδεχθεί πολύ επώδυνες αποφάσεις.

Η παγκόσμια αναταραχή ευνοεί και τις επιδιώξεις της Μέρκελ για σκλήρυνση της στάσης εναντίον της Ελλάδας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο δημοσίευμα του Spiegel που αναφέρει ότι η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να επιμένει στη λιτότητα και στις περικοπές δαπανών ως μόνη συνταγή για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Κι όλα αυτά με μια κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια, που δεν μπορεί να διαχειριστεί μικρότερες κρίσεις, όχι μια σαν κι αυτή. Μια κυβέρνηση που με τις κινήσεις της έχει κλείσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, έχει κλείσει τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στο κόκκινο, τα ταμεία είναι άδεια, οι οφειλές του κράτους αυξάνοντα κι έχουν ξεπεράσει τα 6,5 δις ευρώ.

Δυστυχώς οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά για την παγκόσμια οικονομία. Θα κρίνουν όμως και το μέλλον της Ελλάδας που τώρα πια είναι ακόμη πιο κοντά σε μια καραμπινάτη χρεοκοπία χωρίς υποκοριστικά και επιθετικούς προσδιορισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. madprof avatar
  madprof 08/08/2011 09:13:37

  Το έγκλημα της (οικονομικής) προδοσίας της χώρας και των πολιτών της διά των πολιτικών της χρηματιστηριακής και δανιστικής μεγέθυνσης της οικονομίας είναι διαρκές και όχι στιγμιαίο. Άρα και η τιμωρία όσων τα διέπραξαν πρέπει να είναι ανάλογης ποινής.
  Στην Αίγυπτο πολλοί είναι ήδη στα ευαγή ιδρύματα και τον Μουμπάρακ τον πήγαν στο δικαστήριο με φορείο. Εδώ Πως θα τους πάμε και Πότε;

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 08/08/2011 09:29:40

   Για την καταλήστευση των δημόσιων ταμείων, Πότε θα λογοδοτήσουν όλοι οι λιμοκοντόροι του κατεστημένου καθεστώτος (ένθεν, κακείθεν, παρακείθεν); Πότε θα υπάρξει Κάθαρση στο ΓιωργοΜπουρδοΛαμογιστάν;

   • Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς @ madprof 08/08/2011 09:37:07

    Ποτέ. Τὸ διαπαραταξιακὸ κομματικὸ κράτος ποὺ διέπραξε τὸ ἔγκλημα θὰ συγκαλυφθεῖ μὲ διαπαραταξιακὴ συνεργασία. Καὶ θὰ συνεχίσει νὰ ἐγκληματεῖ, ὅσο ὑπάρχουν ἄνθρωποι ποὺ δίνουν τὴν ψῆφο τους ἔναντι ἑνὸς 5-μηνου διορισμοῦ σὲ ΟΤΑ μέσῳ κομματικῆς ΜΚΟ...

    • Λιζα Αλεξίου avatar
     Λιζα Αλεξίου @ Κοινὸς νοῦς 08/08/2011 12:04:50

     Δίκιο έχεις

    • NM avatar
     NM @ Κοινὸς νοῦς 08/08/2011 22:37:05

     ++++++++

    • Kostas avatar
     Kostas @ Κοινὸς νοῦς 08/08/2011 23:11:29

     Προς τους παραπάνω : Θα πληρώσουν με τη μόνη ποινή που μπορούμε να επιβάλλουμε, αρκεί να κλείσουμε τα αυτιά μας συις κούφιες υποσχέσεις τους για ικανοποίηση των ελπίδων μας Θα πληρώσουν με τη ψήφο μας . Ανανέωση και αλλαγή του πολιτικού κόσμου δεν θέλουμε; Ε! Ας τη κάνουμε πράξη. Στις επερχόμενες εκλογές να αξιολογήσουμε ορθά και να ψηφίσουμε τίμια για το καλό ΟΛΩΝ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Να ξκείσουμε τα αυτιά μας στις κοροιδίες των ελπ'ιδων μας /Οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας δεν μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον. Πάει και τελείωσε...

     • madprof avatar
      madprof @ Kostas 09/08/2011 02:27:40

      Αυτό όμως επιβεβαιώνει την θέση πολλών πλέον, πως ζούμε το χείριστο χουντοφασιστικό καθεστώς που βίωσαν ποτέ οι Έλληνες πολίτες και με παντελή απουσία=μη λειτουργία των θεσμικών εκπροσώπων της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, των οποίων οι ευθύνες είναι επίσης τεράστιες, για το κατάντημα της χώρας και των πολιτών της.
      Έχουν καλά στημένο το παιχνίδι εναλλαγής τους στην εξουσία και το πόπολο=κομματοπολτό, κάτω από τις δύο μπανανιές του Μπανανοπροτεκτοράτου. Όποια και να διαλέξει από τις 2, μπανάνα θα φάει πάλι.

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 09/08/2011 02:02:46

   Στις μεγάλες εθνικές προδοσίες της 13ετίας ΣοσιαΛηστοΝεοφιλελευθεροΚοτζαμπασισοκαπιταλιστών ’99-‘11, που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή πολίτες και χώρα εσκεμμένα και άρα σε ποινικά κολάσιμα αδικήματα, να προσθέσω γ) το πάρτι των Δις ευρώων της ντόπιας και διεθνούς πολιτικοεπιχειρηματικής αλήτ με αφορμή τα έργα της Ολυμπιάδας του 2004 δ) το πάρτι των τοπικών δημοτικών τοπαρχαλητήριων που υπερχρέωσαν με εκ. ευρώα τους τοπικούς δήμους π.χ. λέγεται για τον Νέο δήμο Λαγκαδά - Θεσ/νίκης 20 εκ. ευρώα ε) το πάρτι με τα δομημένα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων και τις χρεώσεις εις βάρος τους από την επιχειρηματική αλήτ που λυμαίνεται τον χώρο της υγείας. Προσθέστε τυχόν ελλείψεις ή παραλήψεις.
   Ουαί τοις χρεοκοπημένοις τε αποβλακωμένοις τε κομματοπολτοποιημένοις τε κεκρετινισμένοις του ΧουντοΦασιστοΦρουδοΔικαιοΧριστιανοΔημοκρατικοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροΚαρατζαφυρεροΓιωργοΠροτεκτοράτου.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2011 12:08:51

  Άν η Λαγκάρντ περιμένει πότε θα τα πάρει πίσω, πώς είναι δυνατόν να ζητά επιπλέον κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα; Πρόκειται για λογική αντίφαση.
  Η (επαπειλούμενη) χασούρα των Κινέζων από τα αμερικανικά ομόλογα, στρέφει εδω και καιρό τα κινεζικά κεφάλαια σε άλλες κατευθύνσεις.
  Βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Στήριξης (με Μνημόνιο) ταυτόχρονα σε Ιταλία και Ισπανία είναι αδύνατη, λόγω μεγέθους. Άλλοι τρόποι ενδείκνυνται(δραστικές παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων ή και με Ευρωομόλογο μέχρι τέλος του χρόνου).
  Η Μέρκελ δεν ελέγχει πιά τίποτε, απλώς προεδρεύει. Όλο το "παιχνίδι" το κάνει πιά ο Σαρκοζύ με τον Τρισέ και οι έγκυροι (αλλά ακόμη εξ απορρήτων) Γερμανοί συνομιλητές του λέγονται ήδη Χάνς Βάλτερ Στάïνμάïερ και Γιούργκεν Τρίττιν. Σε τέτοια κατάσταση, οι κομματικές εντάξεις δεν μετρούν, αλλά κυρίως η πολιτική επάρκεια και η σύγκλιση των απόψεων.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Ο Θείος 08/08/2011 23:06:19

   Εχεις αντιληφθεί τελευταία να περνάει καμμια άποψη της Γαλλίας; Απαρίθμησε τα προβλήματά της και θα διαπιστώσεις οτι είναι η πιθανή επόμενη χώρα. Παρακολούθησε οτι ΟΛΑ τα αποικιακά κράτη οδεύουν στο τέλος τους Αγγλία - Ισπανία - Πορτογαλία- Ιταλία

 3. fwtis kalakis avatar
  fwtis kalakis 09/08/2011 04:31:59

  xe! xe! xe! .........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.