#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι επιχειρήσεις της δραχμής και ο Τσίπρας

(Η δραχμή δεν είναι το αποτέλεσμα, είναι ο στόχος!!!)Τα άναρθρα μουρμουρητά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως των επικεφαλής του, για το «ό,τι το νόμισμα δεν είναι φετίχ», έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Τις περισσότερες φορές επιτρέψτε μου να πω, πως η απήχηση δεν είναι και η καλύτερη.

Κάτι που είναι γνωστό στο στρατηγείο της Κουμουνδούρου.

Οι καθοδηγητές της καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα γνωρίζουν καλά πως –με όρους επικοινωνίας- το άκουσμα της λέξης «δραχμή» δεν ηχεί καλά στα αυτιά του κόσμου.

Τι συμβαίνει τότε:

Μήπως λοιπόν συμβαίνει κάτι με όρους πολιτικής και οικονομίας; Ας ξεκαθαρίσουμε , όσο μας δίνουν τη δυνατότητα, το τοπίο..

 

Όλα αυτά τα οποία ψελλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στην δραχμή δεν είναι τυχαία. Δεν είναι απλά και μόνο η απόληξη του προγράμματός του. Είναι ο στόχος και ο σκοπός του προγράμματος του.

Μετά και την παρέμβαση του υιού της Γιάννας Αγγελοπούλου υπέρ του, με άρθρο του στην ιστοσελίδα rednotebook (http://www.inews.gr/61/o-gios-tis-giannas-panagiotis-angelopoulos-agapaei-tsipra-kai-psifizei-syriza.htm), επιβεβαιώνεται πανηγυρικά πως:

- Υπάρχει «κόσμος του κεφαλαίου» που επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή

- ο κόσμος αυτός είναι πρόθυμος να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί, -επικοινωνιακά, οικονομικά, κινηματικά- τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γεγονός πως ιδιαίτερα μεγάλες επιχειρήσεις, υπερχρεωμένες το επιθυμούν διακαώς.

Κυρίως όμως το επιζητούν όσες έχουν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών τους στην Αμερική και έσοδά τους προέρχονται ακριβώς από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Σε δολάρια προφανώς.

Τέτοιες εταιρείες είναι πολλές και σχετίζονται κατά βάση με το πεδίο της ενεργείας, των υποδομών και άλλων υπηρεσιών.

Εκπρόσωποι τέτοιων εταιρειών είχαν συναντήσεις με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά έκαναν. Δε ξέρεις τι θα βγάλει η κάλπη την Κυριακή. Απλά αυτοί που ποινικοποιούν την επιχειρηματικότητα, δε μπορούν να βλέπουν σε σκοτεινά δωμάτια τους επιχειρηματίες.

Απλά αν το έκανε κάποιος άλλος θα τον έλεγαν άνθρωπο της διαπλοκής και του συστήματος.

Η δραχμή με άλλα λόγια δεν είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο στόχος του.

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/06/2012 15:25:09

  Για χάρη της αντικειμενικότητας, θα πρέπει να προστεθεί ότι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στο γραπτό του, δεν συνηγορεί υπέρ της δραχμής. Το αντίθετο:

  "...Οι ιδιομορφίες της ελληνικής πολιτικής οικονομίας, και η ανάγκη ριζικού μετασχηματισμού της σε προοδευτική κατεύθυνση, δεν αναιρούν τη διαπίστωση ότι η υπέρβαση της κρίσης ή θα γίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ή δεν θα γίνει καθόλου, χωρίς αυτό να υποβαθμίζει την ανάγκη εκπόνησης σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανόρθωση της κοινωνίας, τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης.
  Η πολιτική της εθνικής περιχαράκωσης και της επιστροφής στη δραχμή, σε συνθήκες μάλιστα περιπλοκότερες εκείνων, που αντιμετώπισαν οι κυβερνήσεις στην Βρετανία και τη Γαλλία, δεν αποτελεί, στην παρούσα συγκυρία, λύση...".

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/06/2012 15:48:11

  Συμφωνώ με το άρθρο . Παίζονται παράξενα παιχνίδια! Οι σημερινοί Γερμανικοί FINANCIALS TIMES, δημοσιεύουν άρθρο στα Γερμανικά αλλά και στα Ελληνικά (πλάι-πλάι)!! Προτρέποντας και συμβουλεύοντας τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ!! Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό κάθε άλλο πάρα βοηθά τη ΝΔ, ισα, ισα ρίχνει νερό στο μύλο του Τσιπρα, διεγείροντας το θυμικό την υπερηφάνεια αλλά και το φιλότιμο των Ελλήνων, οδηγώντας τους να μην υπακούσουν στους ..δυνάστες τους, αλλά να ψηφίσουν εντελώς αντίθετα!! Γι΄ αυτό η ΝΔ πρέπει να αντίδραση άμεσα με σχετική ανακοίνωση, καταδικάζοντας ως ανεπίτρεπτη και εκ του πονηρού , την απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά μας!!

 3. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 15/06/2012 16:11:58

  "το επιζητούν όσες έχουν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών τους στην Αμερική ... Τέτοιες εταιρείες είναι πολλές και σχετίζονται κατά βάση με το πεδίο της ενέργειας"

  Αρχίσαμε να εξάγουμε ηλεκτρισμό (πώς; με δορυφορικά κάτοπτρα μάλλον), πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή λιγνίτη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Θαύμα, θαύμα!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αντίθεσις 15/06/2012 16:33:58

   Σύμφωνα με τον Παναελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), για το 20111 η αγορά των ΗΠΑ, αποτελούσε τον έβδομο μεγαλύτερο πελάτη των ελληνικών προϊόντων.
   Η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ το 2011 ανήλθε σε 1,23 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 81% σε σχέση με το 2010. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις ΗΠΑ εξάγουμε κυρίως
   - παρασκευασμένα λαχανικά,
   - αεροπλάνα και μέρη αεροπλάνων (πρόκειται για σκράπ ή παλιά αεροπλάνα για μετασκευή στις ΗΠΑ και επανάχρηση σε φθηνές αρεοπορικές εταιρείες),
   - αλουμίνιο
   - σωλήνες για αγωγούς πετρελαίου
   - εμπιστευτικά προϊόντα (κυρίως όπλα, φαρμακευτικά σκευάσματα).
   Ενέργεια: Προφανώς πρόκειται για πρώτη ύλη παραγωγής ενέργειας, μάλλον συσκευασμένο ήλιο και άνεμο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Ο Θείος 15/06/2012 17:47:57

    Ως προς την ενέργεια πρόκειται κυρίως για πετρελαικά παράγωγα.Η Motor Oil έχει αύξηση τζίρου κυρίως από αυτά.

 4. Nik avatar
  Nik 15/06/2012 16:25:35

  Υποδομές και ενέργεια από Ελλάδα στις ΗΠΑ, γρήγορα μερικά ονόματα εταιρειών, please!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Nik 15/06/2012 16:39:21

   Υποδομές και ενέργεια = κοπανιστός άνεμος.
   Για άλλα προιόντα:
   Oλυμπιακή Αεροπορία, ΕΑΒ (τα αεροπλάνα).
   Αλουμίνιον της Ελλάδος.
   Βιοχάλκο + Σωληνουργεία Κορίνθου.
   Ντολμαδάκια Ομοσπονδίας.
   Τα λοιπά είναι απόρρητα και εμπιστευτικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.