13/12/2008 15:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες

«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου. (...) Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γκούχου γκουχ.... avatar
  Γκούχου γκουχ.... 13/12/2008 15:57:47

  κειμενο του Ακη Γαβριηλιδη απο http://www.socialforum-media.gr/forum/viewtopic.php?p=26081#26081

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

  Αυτό που συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα, είναι η δεύτερη ελληνική επανάσταση, και κατά τη γνώμη μου είναι ίσως σημαντικότερη από την πρώτη -και πάντως σίγουρα πολύ πιο μαζική. Και ήταν η πρώτη ίσως φορά στη ζωή μου που ήμουν υπερήφανος που είμαι Έλληνας.

  Οι μέρες αυτές είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά της σύγχρονης Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό, και η πρώτη φορά -ίσως η δεύτερη μετά το 1821, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη γεωγραφική και πληθυσμιακή έκταση απ' ό,τι τότε- που τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα προς την Ελλάδα, με θαυμασμό και ελπίδα.

  Παρακολουθώντας κανείς τα κανάλια και τα Διαδίκτυα αυτές τις μέρες, τελείως ενδεικτικά, μαθαίνει ότι:

  - η Αλ Τζαζίρα, (όπως και όλα τα μέσα όλου του κόσμου φυσικά), είχε εκτενείς αναφορές στα γεγονότα, και στην ηλεκτρονική της έκδοση είχε από κάτω χώρο για σχόλια αναγνωστών. Ο χώρος αυτός λοιπόν πλημμύρισε από θετικά σχόλια πολιτών από όλες τις αραβικές χώρες, που λέγανε "επιτέλους, να και ένας λαός που εξεγείρεται, εμείς εδώ από το Μαρόκο ως τη Σαουδική Αραβία μας πηδάνε κάθε μέρα, μας βαράνε, μας κλέβουνε, μας φτύνουνε, κι εμείς κοιμόμαστε. Εκεί ένα παιδί σκοτώσανε και ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος".
  - Τη νύχτα τής 10/12 πετάχθηκε βόμβα μολότωφ στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα, ενώ στην ελληνική πρεσβεία στη Νέα Υόρκη σπάστηκε ένα τζάμι και γράφτηκε με σπρέι "δολοφόνοι, ο Αλέξης ήταν εδώ".
  Και φυσικά, γίνανε διαδηλώσεις, ακόμα και καταλήψεις πρεσβειών, μόνο απ' αυτές που μέτρησα εγώ, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, το Εδιμβούργο, τη Βαρκελώνη, τη Φλωρεντία, τη Ρώμη, τη Βέρνη, το Ζάγκρεμπ, τη Μπρατισλάβα, στη Χάγη, στη Μελβούρνη, το Σαν Φρανσίσκο, το Δουβλίνο, τη Γλασκώβη, το Μπρίστολ, σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας ... Εδώ στις Βρυξέλλες, οργανώσαμε κι εμείς μία, όπου οι Έλληνες, ιδίως οι ευρωυπάλληλοι, έλαμψαν δια της απουσίας τους εκτός ολίγων φωτεινών εξαιρέσεων, ενώ ήρθαν Βέλγοι, Ισπανοί, Ολλανδοί, Πορτογάλοι, Τούρκοι, Τουρκοκύπριοι, Κούρδοι ...

  2. Γιατί είναι σημαντική αυτή η εξέγερση;
  Διότι, σε αντίθεση με τα φαινόμενα, δεν είναι τυφλή. Αντιθέτως, είναι μία πράξη ύψιστης δημοκρατικής ευθύνης και υπεράσπισης της έννομης τάξης και του κράτους δικαίου.
  Φυσικά, της μίας από τις δύο έννομες τάξεις. Αλλά, όπως ίσως θα έλεγε (περίπου) και ο Λένιν, στην επαναστατική κατάσταση υπάρχουν πάντα δύο έννομες τάξεις. Αλλά όπως θα έλεγε ο Λακάν, ο οποίος δεν έγραψε γραμμή για την πολιτική αλλά ίσως ήταν πιο υποψιασμένος, πάντα υπάρχουν δύο έννομες τάξεις, ακόμα και στην κατάσταση της ομαλότητας, ή ίσως η μία έννομη τάξη διαπερνιέται πάντοτε από ένα ρήγμα, έναν ριζικό ανταγωνισμό.

  Η μία έννομη τάξη, αυτή του Καραμανλή, του Παυλόπουλου, του Χηνοφώτη, του Κούγια, είναι αυτή που λέει: "το κράτος σκοτώνει και λογαριασμό δε δίνει". Δεν το λέει με ακριβώς αυτά τα λόγια, βέβαια, αλλά άμα λάβουμε υπόψη μας τη λειτουργία της cultural intimacy, βλέπουμε με σαφήνεια ότι επιτελεστικά αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα.

  Η παράδοση του δυτικοευρωπαϊκού διαφωτισμού και των αστικών επαναστάσεων, (η οποία κατά τα άλλα αποτελεί πηγή έμπνευσης και προσανατολισμού του ελληνικού κράτους), επισήμως τουλάχιστον λέει ότι ΟΧΙ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ. Ιδίως για ενέργειες οργάνων του που δεν εκτελούνται στα πλαίσια της άσκησης κάποιας ξέρω γω ύψιστης σημασίας κρατικής λειτουργίας, αλλά στα πλαίσια ενός κάλου στον εγκέφαλο και ενός απλού φασιστικής έμπνευσης τσαμπουκά, τον οποίο δεν επιδεικνύουν ούτε τα μέλη των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Γάζα απέναντι στους Παλαιστίνιους που τους πετάνε πέτρες.
  Όταν λοιπόν το κράτος ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ, είναι δικαίωμα, και δημοκρατικό καθήκον, του πλήθους να ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. By any means necessary. Aν δεν ακούν αλλιώς, θα ακούσουν έτσι. Αυτό δεν χρειάζεται να πάμε ούτε καν στο Σπινόζα ή τον Μακιαβέλλι για να το διαβάσουμε. Το ήξερε ακόμα και ο Τζον Λοκ.
  Εγώ είμαι με τα μπάχαλα. Every last one of them. Τα μπάχαλα είναι εναλλακτική αυτοσχέδια μορφή ενός μηχανισμού γενικής αποτροπής της εγκληματικότητας, με τη στενή έννοια του ποινικού δικαίου, την οποία παραλείπει να εκτελέσει το κράτος και έτσι την αναλαμβάνει η κοινωνία των πολιτών. Η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, και ακόμα περισσότερο η διαφύλαξη της αρχής της λογοδοσίας του κράτους και των οργάνων του, είναι πράγμα πολύ σημαντικότερο από πέντε σπασμένες βιτρίνες και την απώλεια πέντε περιουσιών "αθώων" "μικρο"νοικοκυραίων στην Ερμού, (όπου το ενοίκιο ενός μήνα είναι όσα βγάζουν σε ένα χρόνο αυτοί που τα λεηλάτησαν -εάν βγάζουν τίποτα), οι οποίες περιουσίες ούτως ή άλλως θα εξανεμίζονταν από την κρίση, θα τους τις κλέβανε οι τράπεζες ή θα τις χάνανε στο χρηματιστήριο, και οι οποίες περιουσίες ούτως ή άλλως θα αποζημιωθούν. Οι ζημιές στη "δημόσια περιουσία" που προξένησαν οι κουκουλοφόροι είναι απειροελάχιστες μπροστά στις ζημιές που προξένησαν οι ρασοφόροι. Επιπλέον, οι δεύτερες ήταν καθαρά για την τσέπη τους και για την καλοπέρασή τους, για να χτίζουν βίλες με τζακούζι στις μονές τους, ενώ οι πρώτες δικαιολογούνταν από σκοπό υπέρτερου δημόσιου συμφέροντος.

  3. Εκτός όμως από υπεράσπιση μιας τάξης, ήταν ταυτόχρονα (είναι) η εν σπέρματι δημιουργία μιας νέας. Παρακολουθώντας τις κινητοποιήσεις όλες αυτές τις μέρες, εισπράττω μία έκρηξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας και φαντασίας, μια έμπνευση, μία ευγένεια και μία ευθυβολία λόγου, η οποία σε σχέση με τον τετριμμένο λόγο της κατεστημένης πολιτκής ή οποιουδήποτε άλλου θεσμού φαντάζει ως η μέρα σε σχέση με τη νύχτα.
  Ο λόγος αυτός της συλλογικής νοημοσύνης (του General Intellect) μου ακούγεται ως μια πνοή καθαρού αέρα, μπροστά στον οποίο ο λόγος του Καραμανλή, του Παπανδρέου, της Παπαρήγα φαντάζει επιπέδου νηπιαγωγείου. Φαντάζει ένας λόγος μη-λόγος, που γυρίζει γύρω γύρω, χωρίς όραμα, χωρίς πνοή, υποκριτικός, κρυψίνους, που λέει άλλα και εννοεί άλλα, και συνήθως δεν εννοεί απολύτως τίποτε.
  Ακούγοντας τα κλαψουρίσματα για τις "κατεστραμμένες γιορτές" και την ανερυθρίαστη αναγωγή των αναγκών του καταναλωτή σε υπέρτατο νόμο, νιώθω την τάση να αναφωνήσω: φέτος οι γιορτές ήρθαν νωρίτερα, και ήταν οι καλύτερες γιορτές που μπορώ να θυμηθώ. Τι πιο γιορτινό και ποιητικό από την εναέρια θέα ενός υπερμεγέθους ελάτου να φλέγεται μέσα στη νύχτα στη μέση της πλατείας Συντάγματος, μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων; Ούτε ο Αγγελόπουλος ή ο Κουστουρίτσα δεν θα μπορούσαν να έχουν φανταστεί ένα τέτοιο πανέμορφο και πλούσιο σε συμβολισμούς πλάνο.

  Γι' αυτό λοιπόν, εγώ είμαι με τους κουκουλοφόρους.
  Πριν από κάποια χρόνια, ο μακαρίτης Παύλος Σιδηρόπουλος έλεγε σ' ένα τραγούδι του: "Ληστέψανε την τράπεζα. Και τι με νοιάζει εμένα; δεν είμαι με κανένα". Σήμερα είναι η στιγμή να φύγουμε από το "δεν είμαι με κανένα" και να πούμε: είμαι με κάποιον. Είμαι με αυτούς που σπάσανε την τράπεζα. Αν την ληστεύανε, ακόμα καλύτερα. Ούτως ή άλλως, αυτή μας ληστεύει κάθε μέρα. Τόσο εμάς, όσο και τους υπαλλήλους της.

  Οι δέκα (μέχρι στιγμής) μέρες που συγκλόνισαν την Αθήνα, αλλά και όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, και πολλές μικρές, αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το παγκόσμιο κοινωνικό κίνημα, είμαι σίγουρος ότι θα μελετώνται –ή πάντως ότι θα πρέπει να μελετηθούν- επί πολλά χρόνια σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, και θα καρποφορήσουν ίσως αλλού, αλλιώς, άλλοτε, με τρόπους και σε συνδυασμούς που δεν φανταζόμαστε. Και, για να κλείσω με μια προσωπική νότα, δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ περήφανος που κάπως είχα διαισθανθεί ότι έρχεται αυτή η καταιγίδα, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν μπορούσα να πω ότι συνέβαλα κάπως στο μέτρο των δυνάμεών μου στην έλευσή της. Και πάντως είμαι σίγουρος ότι είμαι –είμαστε- σε πολύ καλύτερη θέση να αντιληφθούμε τι ήταν και να δουλέψουμε με αυτή, απ' ό,τι τα απολιθώματα της θεσμικής πολιτικής, των κρατικών διανοουμένων και του τύπου, οι οποίοι ούτε είχαν πάρει μυρωδιά τι τους ερχόταν στο κεφάλι, και ακόμα και τώρα που τους έπεσε στο κεφάλι πάλι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι τους συνέβη. Αλλά νομίζω ότι ακόμα και αυτοί δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκες. Νομίζω ότι απλώς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, αλλά κατά βάθος έχουν ψυλλιαστεί κάτι, και εκεί ακριβώς οφείλεται το μίσος και η μνησικακία τους γι’ αυτό το κίνημα. Αν ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, η Παπαρήγα, ο Καρατζαφέρης, έχουν λυσσάξει και ζητάνε από τους πάντες δηλώσεις νομιμοφροσύνης και μετανοίας, αυτό κατά βάθος το κάνουν επειδή τους απασχολούν όχι τόσο τα μαγαζιά των πτωχών και αθώων κοσμηματοπωλών τής Μητροπόλεως, αλλά κυρίως τα δικά τους μαγαζιά. Αυτοί είναι που τα είχαν στολίσει με τόση φροντίδα, τόσα «οράματα», τόσες «μεταρρυθμίσεις», τόσους «ταξικούς αγώνες», τόση «αδιαπραγμάτευτη Ελλάδα», τέλος πάντων ο καθένας με τη δική του πραμάτεια, είχαν βάλει τα καλά τους και περίμεναν τους καταναλωτές πολιτικής· και ξαφνικά είδαν να εισβάλλει στην πιάτσα ένας απρόσκλητος ανταγωνιστής και να τους κλέβει την πελατεία (και την απόλαυση), να δείχνει πόσο άνευ νοήματος, πόσο αέρας κοπανιστός, πόσο κενά από οποιαδήποτε αξία χρήσης ήταν αυτά τα εμπορεύματα. Και μάλιστα ένας ανταγωνιστής που δεν έχει κανένα μαγαζί πουθενά, αλλά είναι διάχυτος, διάσπαρτος, πλανόδιος, όπως οι Νιγηριανοί που πουλάνε CD και οι Κινέζοι που πουλάνε ρούχα.
  Με άλλα λόγια, αυτό που εισέβαλε ξαφνικά στη σκηνή δεν είναι απλώς ένας ανταγωνιστής μεταξύ άλλων, αλλά είναι ο ίδιος ο ανταγωνισμός.
  Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα· δεν είναι δική μας δουλειά να λύσουμε τις απορίες των χρεοκοπημένων εμπόρων της πολιτικής. Το πολύ πολύ μπορούμε να τους ευχηθούμε: Welcome to the desert of the Real, και να τους αφήσουμε να βρουν μόνοι τους –εάν βρουν- πώς θα αναμετρηθούν με την απώλεια. Αυτές τις μέρες που τα πράγματα τρέχουν με χιλιαπλάσια ταχύτητα, και προς χίλιες διαφορετικές κατευθύνσεις, απ’ ό,τι κατά την λεγόμενη «ομαλότητα», εμείς έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε. Και το πρώτο απ’ αυτά είναι να βρούμε πώς μπορούμε να ενσαρκώσουμε καλύτερα τους φόβους τους, να ταυτιστούμε με το σύμπτωμα, να γίνουμε εμείς όσο μπορούμε καλύτερα ο ανταγωνιστής που κάνει τα μαγαζιά τους να αδειάζουν από πελατεία –χωρίς καν να χρειάζεται να σπάσουν. Και να βρούμε πώς θα παραγάγουμε από κοινού τις δικές μας αξίες χρήσης.

 2. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 16:00:21

  Ποιός ήταν ο Τσέ Γκεβάρα, ρε παιδιά;

 3. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 16:13:43

  Ε, και ο Τσε οταν πηγε στο Κογκο να βοηθησει,ητανε μεταμφιεσμενος,αγνωριστος.Αφηστε το ζητημα ειναι θολο.

 4. www.politonsymaxia.gr avatar
  www.politonsymaxia.gr 13/12/2008 16:16:25

  Παρασκευοπουλος Παρασκευας

  Χωρίς πρόθεση μείωσης του πραγματικού προβλήματος της καταστροφής των περιουσιών εκατοντάδων επαγγελματιών, πρέπει κανείς να διακατέχεται από πολιτική μυωπία για να αγνοεί το μείζον, που είναι οι στάχτες μιας γενικευμένης βαθιάς κρίσης με συσσωρευμένα αποκαϊδια στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στους θεσμούς και τις αξίες.  Χρειάζεται ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στα αίτια και τις αφορμές. Εάν αυτό δεν προσεχθεί, τότε ο καθένας θα ερμηνεύει τα πράγματα επιλεκτικά και κατά το δοκούν και η Ελλάδα θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στη γενικευμένη κρίση.  Η εύκολη, αλλά πρόσκαιρη λύση, θα ήταν να τα φορτώσουμε όλα στους αναρχικούς και τους κουκουλοφόρους, να μεγεθύνουμε την εικόνα των καταστροφών και των πλιατσικολόγων, τακτοποιώντας τις δικές μας ενοχές και διασκεδάζοντας τα φοβικά σύνδρομα του εξόχως συντηρητικού βολεμένου.  Γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε; Πίσω από τα γεγονότα, με κουκούλα ή χωρίς, βρίσκεται μια γενιά εξεγερμένη με τη φυσική της παρουσία στα γεγονότα ή εξεγερμένη στη συνείδησή της και μας αποδοκιμάζει. Μας σπρώχνει να φύγουμε. Την προκαλούμε με ότι επί δεκαετίες χτίζαμε!  Δηλώνουμε σοκαρισμένοι από το πλιάτσικο.  Απαιτούμε σε μια στιγμή νευρικής πολιτικής και κοινωνικής κρίσης να λειτουργήσουνε μέσα σε κανόνες δικαίου τα διάφορα λούμπεν στοιχεία που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες για να πλιατσικολογήσουν.  Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν σε μη ευνομούμενες κοινωνίες που λειτουργούν χωρίς κανόνες, και σε κρίση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας του κράτους, των θεσμών και της πολιτικής.  Μπορεί οι πολιτικές αναλύσεις που έρχονται από το εξωτερικό για τα γεγονότα να μας πληγώνουν, αλλά, δυστυχώς, αυτές είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και που γεωπολιτικά, μεταφέρουν την Ελλάδα, κάπου στον τρίτο κόσμο.  Δυστυχώς, το πολιτικό μας σύστημα δεν διαπερνιέται από στέρεες αξιακές αρχές. Περισσότερο φαίνεται και λιγότερο είναι.  Όταν οι πολίτες αισθάνονται ότι όσο ανεβαίνεις στην πυραμίδα των πολιτικών, κρατικών και οικονομικών δομών, απολαμβάνεις περισσότερες ευκαιρίες για κάθε λογής πλιάτσικο σε ένα περιβάλλον ατιμωρησίας, αυτή η νοοτροπία διαποτίζει και διαπερνά το κοινωνικό σώμα και στο τέλος βιώνουμε πρωτόγνωρες συμπεριφορές και γεγονότα.  Ίσως για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες είναι ορατός ο χρόνος της επερχόμενης «νέας μεταπολίτευσης».  Έρχονται αλλαγές και ανακατατάξεις που θα υπερβαίνουν τα όρια της κυβερνητικής αλλαγής.  Το διακύβευμα δεν είναι μονο να φύγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας· αυτό που θα έρθει πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από το διαφαινόμενο κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ.  Επιβάλλεται μια συνολικότερη ανατροπή στις πολιτικές αξίες και την ηθική της πολιτικής και της εξουσίας.

  Στη θέση της αγοραίας πολιτικής, να μπει η χρησιμότητα και η προσφορά.
  Κανόνες λειτουργίας των θεσμών που θα εμπεδώνουν την εμπιστοσύνη προς τους πολίτες και θα επανέρχεται η αξιοπιστία.
  Κανόνες ισοπολιτείας και δικαίου, ίδιοι για τους κυβερνώντες και τους κυβερνώμενους.
  Είναι τώρα ευκαιρία, μέσα από την αφυπνιστική θυσία του Αλέξανδρου και του σοκ των γεγονότων, χωρίς επιλεκτικότητες και δογματισμούς, να ερμηνεύσουμε σε βάθος τα γεγονότα και από το σημείο μηδέν, να προχωρήσουμε σε μια καθολική ανασυγκρότηση, να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της παρακμής, την Ελλάδα που μας πληγώνει...

 5. ant avatar
  ant 13/12/2008 16:17:09

  Όταν ένα σχόλιο spam είναι μεγαλύτερο από το άρθρο πιστεύω πως δεν μας χρειάζεται. Ας αναρτηθεί ως άρθρο και ας του απαντήσουμε by all means necessary, yeah baby!

 6. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 16:24:09

  @γκούχου γκουχ
  Μπήκα στην παραπομπή που δίνεις. Ο Γαβριήλ-ίδης ανααφέρει ότι τα στοιχεία τα παίρνει από το ιντι-μίδια και το λουρί της μάνας. Τι λένε τόσες μέρες φίλε, όσοι θέτουν ερωτηματικά;
  Αν νομίζεις ότι θα περάσει έτσι η "επανάσταση" του Σόρος την εποχή του διαδικτύου ονειρεύεσαι.
  Εμείς δεν χρειαζόμαστε κουκούλες. Έτσι και αποφασίσουμε να βγούμε στο δρόμο, ο Σόρος θα ψάχνει για το εργοστάσιο παρασκευής ηρωίνης στα Σκόπια μετά.

 7. patos avatar
  patos 13/12/2008 16:25:20

  κανείς δεν ξέρει αν άνοιξε στη σωστή σελίδα
  οταν ξεφυλίζει στα κουτουρού το βιβλίο του κατασκευαστή

 8. κρατισμος avatar
  κρατισμος 13/12/2008 16:26:02

  οι επαναστατες εχουν προσωπο και προγραμμα.
  οι εξαγριωμενοι μικροαστοι,που επειδη δεν μπορεσαν να γινουν,μεγαλοαστοι,και ηλθε και η κριση η οποια θα τους κανει προλεταριους,εκφραζουν το μισος τους στο "αδικο συστημα" με τυφλη βια.

 9. kanis avatar
  kanis 13/12/2008 16:28:34

  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ....
  ποιό χρώμα υπάρχει
  ποιό πιστεύω
  ποιά πατρίδα
  ποιά ελπίδα

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΗΧΗΡΕΣ
  ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ,
  ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΛΑΜΑ
  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

  Τι γίνεται επιτέλους σε αυτή τη χώρα; Πείτε ρε παιδιά!

 10. k avatar
  k 13/12/2008 16:29:40

  @5

  Σχόλιο spam; Αυτό είδες εσύ; Εγώ είδα μετουσιωμένα σε κείμενο τις σκέψεις και τα συναισθήματα που με κατακλύζουν τόσες μέρες και από την υπερπλήρωση δεν προλαβαίνω να εκφράσω.
  Ντρέπομαι που δεν είμαι στο δρόμο. Αλλά θα βρω την ευκαιρία να συναντηθώ με τα παιδιά κι εγώ.

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 16:38:01

  ΚΟΜΑΝΤΑΤΕ ΜΑΡΚΟΣ,

  ο "κουκουλοφόρος"!!!

 12. kanis avatar
  kanis 13/12/2008 16:42:26

  @11 η μονάδα δεν καθορίζει το σύνολο!

 13. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 16:42:30

  @Anonymous 4
  Οι προοδευτικοί άνθρωποι στην Ελλάδα θα φέρουμε μέσα στην καρδιά μας πάντοτε τον Τσε. Οι επαναστάτες δεν μίλησαν ακόμη. Η Επανάσταση δεν είναι πάρτυ βανδαλισμού. Η νεολαία μας ανήκει και θα την κερδίσουμε για την πραγματική επανάσταση.
  Αυτοί που μιλάνε για Λένιν να βάλόυνε στο μυαλό τους ότι οι επαναστάσεις δεν γίνονται με τάλληρα του Κάιζερ. Ούτε και με 8 νεκρούς συνολικά, που είχε η "επανάσταση" στη Πετρούπολη, πριν πιάσουν τα πόστα τα μόμολα των Πάρβους/Τρότσκι/Στάλιν. Ούτε και μπορεί να γίνει επανάσταση κόντρα στην επανάσταση (επανάσταση του Απρίλη, κατά την οποία συμμετείχαν οι Μπολσεβίκοι στα επαναστατικά φόρα, γι αυτό μίλαγε ο καράφλας τότε για "δυαδική εξουσία").
  Ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την πολιτική στην Ελλάδα είναι γνωστό. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Σόρος, ο Ρόκφελερ και οι μυστικές υπηρεσίες δικαιούνται να την μετατρέψουν σε οικονομικό νεκροταφείο και κρανίου τόπο.
  Όσο αφορά τους άραβες, αυτοί χόρευαν και όταν ο Μπους ανατίναζε τους δίδυμους πύργους. Αν είχαν μυαλό, θα είχαν και σοβαρό επαναστατικό κίνημα και τον ισλαμισμό και τις αγιατολίες για Λένιν.

 14. aris53m avatar
  aris53m 13/12/2008 16:42:36

  ρε φιλάρα Γκούχου γκουχ,

  τι μας κοτσάρισες τις αηδίες του Άκη μας εδώ πέρα?

  Η επιχειρηματολογία του είναι απο αδιάφορη έως βαρετή. Έχει επικαλεστεί χιλιάδες ονόματα και τίτλους του τύπου "δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο" "Λάκαν" και διάφορα τέτοια, είτε για να μας πουλήσει μούρη ότι είναι διαβασμένος είτε για να φαίνεται πιο πειστικό το άρθρο του.

  Το δίαβασα όλο και ήταν σαν έκθεση 2ας γυμνασίου (από αυτές που είπε ο Στυλιανίδης να γράφοουν τα παιδιά για να εκτονωθούν αντι να κατεβαίνουν στους δρόμους στον Λυριτζή την Παρασκευή το πρωί). Από κοσμητικά επίθετα πάει καλά. Η ουσία όμως είναι γυρω στο 2 με άριστα το 20.

  Μου θυμίζει τα "b" movies που λες οι 2 ώρες που ξοδεψα για να δω αυτό το βλακώδες έργο δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ και τσατίζεσαι.

  Κρίμα στο space του server....Απαξιώ να σχολιάσω περαιτέρω

 15. τέως επαναστάτης avatar
  τέως επαναστάτης 13/12/2008 16:46:08

  @Διοτίμα #2

  ο τύπος ήταν ήρωάς μου, μεταξύ 67 και 77. Ωραίος, επαναστάτης, μουστάκι, εναντια στα μονοπώλια των αμερικάνων και υπέρ των ρώσων. Τότε Διοτίμα, δεν σταύρωνες γκόμενα αν δεν ήσουν λίγο επαναστάτης. Υποθέτω μερικοί το εννοούσαν, αλλά οι άλλοι είχαν τον ποδόγυρο κατά νου.

  να φανταστείς είχα την φωτό του στον τοίχο μου, μαζί με τον Μαρξ, τον Εγκελς και τον Τροτσκυ. Τον Λένιον τον είχα ολόσωμο, φυσικό μέγεθος.

  Οι παραμυθιασμένες που έψαχναν επαναστάτη, έρχονταν να δούν ...τις αφίσσες μου. Οι άλλες αναρωτιόταν πως θα είναι να πας με επαναστάτη.

  Έτσι περνούσα καλά, μέχρι που ήθελα να πιάσω δουλειά με μια πολυεθνική. Πέταξα τα επαναστατικά μου βιβλία και είπα ούστ στις αφίσσες, δεν πήγαινε... να έφερνα καμία γκόμενα από τη δουλειά, και να δει τον Τσε και τον Λένιν στον τοίχο...συντηριτκή η πολυεθνική. Έτσι έπαψα να είμαι επαναστάτης, εν τω μεταξύ και οι γκόμενες είχαν σοβαρέψει. Λίγα χρόνια αργότερα εμφανίστηκε ο ερπης και το AIDS και κόπηκαν όλα αυτά, και η ανάγκη για επανάσταση.

  Αυτά σε άλλη χώρα. Στην Ελλάδα, η επανάσταση συνέχισε γιατί οι δεξιοί είχαν εταιρίες και μαύρο 3% από τις εξαγωγές. Οι αριστεροί τα βούτηξαν, λιγάκι, ξεφορτώθηκαν τις παλιές γκόμενες που ήταν όλες λίγο στο μυστακοφόρο, τις ξαναβρήκαν ξανθιές και αποτριχωμένες, δεν ξέρω τι έγινε η επανάσταση.

  Τον τύπο της φωτογραφίας τον έφαγνα λάχανο έξω από κατι κοκαϊνοφυτείες ή μπανανοφυτείες, έχω μπερδέψει την ιστορία μου.

  Αυτά.

  το επιμύθιον: πολλοί την επανάσταση επιθύμησαν αλλά τελικά είναι όλο για τις φερομόνες (μμμμ)

 16. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 16:47:01

  @anonzmous 11
  Kάνεις διαφήμηση σε προφυλακτικά;

 17. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 16:56:09

  @ τέως επαναστάτης # 16

  Μην κουράζεσαι, να μου εξηγείς, φίλε μου. Ρητορικό ήταν το ερώτημα. Είμαι κι εγώ μια γεροπορνοσεξολαγνα γριά...

 18. popolaros avatar
  popolaros 13/12/2008 17:00:08

  ΝΑΙ στις επαναστάσεις.
  ΟΧΙ στις μπορντοροδοκόκκινες επαναστάσεις made in Sorosland.

  Εμείς σας πήραμε χαμπάρι.
  Εσείς μας πήρατε χαμπάρι, πως σας πήραμε χαμπάρι.

  Ουστ κοπρόσκολα των μ.κ.ο, εάν θελήσουμε να διαλύσουμε την χώρα...θα το κάνουμε μόνοι μας.

 19. τέως επαναστάτης avatar
  τέως επαναστάτης 13/12/2008 17:06:48

  @Διοτίμα #18

  Κρίμα που δεν έχει ήχο το site :Γελάω έντονα.

 20. Γιάννης avatar
  Γιάννης 13/12/2008 17:21:06

  Μια μέρα λοιπόν ξύπνησε ο Σόρος και σαν σατανικός παπούς πήρε τα εφηβάκια, τα χαρτζιλίκωσε, τους είπε κι ένα παραμύθι και τα ξαμόλησε στους δρόμους να πετάνε πέτρες...

  Πρώην... "επαναστάτες", συνωμοσιομανείς, φρικαρισμένοι γιατί το τιλεκοντρόλ σας δείχνει μόνο μολότοφ κι αυτή η φάση δεν χωράει ούτε στο πρόγραμμα της Ραδιοτηλεόρασης ούτε στο ακριβό λεύκωμα με τον Τσε που έχετε στο τραπεζάκι του καφέ.

  Αυτό το λεύκωμα σας αποκοίμησε. Κοστίζει όσα έχουν κάποια από παιδιά για να περάσουν τη βδομάδα και μεταφέρεται στα μάτια, γίνεται ασθένεια παραμορφωτική.

  Αμα δεν έχει έγκριση από .... (συμπληρώστε το κενό) δεν είναι εξέγερση, ε;
  Οσο δεν την καταλαβαίνετε τόσο θα φουντώνει. Μέχρι να κουραστεί και να πάει σπίτι της βέβαια, να ξεκουραστεί. Αλλά θα ξαναρχίσει γιατί οι αιτίες είναι εκεί, δεν θέλουν ούτε χαρτζιλίκι από τον παπού ούτε σφραγίδες για να υπάρξουν. Οι αιτίες είναι απλώς εκεί...

 21. soros avatar
  soros 13/12/2008 17:26:06

  εγω δεν ξυπναω νωρις..γιατι πληρωνω καλα.
  πρωι ξυπνανε οι φιλιπινεζες μου.
  βεβαια στην ελλαδα που εχει ιστορικη εμπειρια.
  μεχρι τωρα τα παπαγαλακια μου καταφεραν να ξεσηκωσουν μονο τα νηπια.
  οι ενηλικοι ακομα δεν εχουν τσιμπησει.

 22. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/12/2008 17:29:10

  Ρε συ "Γιάννη", αν δεν είσαι προβοκάτορας, μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας.

  Σαφώς και δεν πηγαίνει ο Σόρος να χαρτζηλικώσει τα παιδάκια και να τα ξαμολάει. Απλώς, στις οργανώσεις του είναι συγκεκριμένοι αυτοί που πληρώνονται για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δεν είναι άμεσος ο έλεγχος ούτε το αντιλαμβάνεται ο οργισμένος - δικαίως ή αδίκως - έφηβος.

  Η επαναστατικότητα ενυπάρχει σε ένα κομμάτι της νεολαίας. Άλλοτε περισσότερο υγιής, άλλοτε λιγότερο. Το ζήτημα είναι ότι μπαίνει στο λούκι του κάθε Σόρος. Που χρηματοδοτεί τις αφίσες τους, τα κομπιούτερ τους και ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν τα αντιλαμβάνονται τα παιδιά. Που αξιοποιούν την αγνότητά τους υπέρ του πολυεθνικού κεφαλαίου που τα χρηματοδοτεί, χωρίς καλά καλά να το γνωρίζουν τα ίδια.

  Το πράγμα είναι προχωρημένο και μελετημένο. Ας πούμε μόνον ότι ο σημερινός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ήταν προηγουμένως στο Μαυροβούνιο και το Σεράγεβο. Ξέρει από αυτά ο άνθρωπος.

 23. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 17:31:06

  Αχ βρε Γιαννη,θεατες στο ιδιο εργο τοσα χρονια.Εξεγερση ειναι καθε φορα ετσι αρχιζει,και καπως τελειωνει.Οι νεοι που ειναι νεοι και καλα κανουν,και Ο Σορος τα δικα του.Μακαρι να μεινει κατι μεσα σ'αυτα τα παιδια μετα.

 24. stavrosx1 avatar
  stavrosx1 13/12/2008 17:31:45

  ... αγαπητέ Φάκτορα ...
  ... ουδείς από το "πάνελ" σου για να "απαντήσει" στον σύντροφο Τσε;
  ... δεν υπάρχει κανείς να υπερασπιστεί για τα περί "κουκουλοφόρων" αντίθετα του σύντροφου Τσε;
  ... κανένας;
  ... έρρωσο ...

 25. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 17:31:57

  @Γιάννης
  Πάλι εμείς, που δε φοβόμαστε να δείχνουμε το πρόσωπο μας, θα πρέπει να ξοδέψουμε εκ των υστέρων τα τελευταία ψιλά μας, για κινητοποιήσεις, ώστε να μη φάνε εξοντωτικές ποινές κάποια παρασυρμένα παιδάκια, ενώ οι ηθικοί αυτουργοί και οι οργανωτές θα κουνάνε από πάνω και το ξύλινο σφυρί του στρατοδίκη, γελώντας ακόμη μια φορά για την αφέλεια των "μαζών", ανοίγοντας τις σαμπάνιες από το εμπόριο όπλων, εμπορευόμενοι τα ονειρά μας για πραγματική αντίσταση στον ευτελισμό της ζωής από την εξουσία.

 26. soros avatar
  soros 13/12/2008 17:33:43

  τα εχω παρει στο κρανιο..
  ολα τα μμε στην ελλαδα,μπολγκς-εφημεριδες-καναλια,
  υμνουν την επανασταση,και προτρεπουν τον λαο σε εξεγερση.
  τοσα λεφτα εχω ριξει...και μονο τα νηπια εχουν παρασυρθει.

 27. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 17:36:05

  @stavrosx1 και ο Τσε μασκαρεμενος πηγε στο Κογκο το ξαναγραψα,δεν τον αναγνωριζε ο λαος.Αναγκες του αγωνα λοιπον.

 28. kanis avatar
  kanis 13/12/2008 17:37:48

  @25..πόσα πληρώνεται η...κουκούλα;

 29. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 13/12/2008 17:43:00

  To πόσο έχει σαπίσει η δυνατότητα σκέψης φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα υπάρχει έντονη η ανάγκη κάποιων να αναχθούμε αναχρονιστικά σε "περσινα ξινα σταφύλια". Μετά από 40 χρόνια, εξαρτώμαστε από μια ατάκα του Τσε και της μύγας τσε τσε.

  Ξεκολλήστε από τις δεξιοαριστερές μπαρούφες του περασμένου αιώνα. Αυτό είναι το χειρότερο σημάδι ιδεολογικής παρακμής. Φανταστείτε τον Βενιζέλο να μιλάει με όρους της εποχής του αγγλικού και του ρωσικού κόμματος.

 30. t avatar
  t 13/12/2008 17:54:44

  Πληθαίνει ο κόσμος που συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ενισχύθηκε με άλλη μία διμοιρία η δύναμη των ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα το απόγευμα, αναμένεται και συγκέντρωση αντεξουσιαστών μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ σύμφωνα με άλλη πληροφορία, μέλη της Χρυσής Αυγής σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στο ίδιο σημείο.
  Show must go on …

 31. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 18:06:23

  Όλοι αυτοί που δικαιολογημένα αγανάκτησαν για τις καταστροφές και το πλιάτσικο της ιδιωτικής περιουσίας, τι έκαναν για το πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία;...... (Ολυμπιακή, ΟΤΕ,ΔΕΥ ,σημερα ΕΥΘ, Λιμάνια, κ.λ.π....). Η δημόσια περιουσία είναι κοινό αγαθό και, κατά τούτο, έχει μεγαλύτερη αξία από την ιδιωτική....

  Η Ελλάδα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στην Ε.Ε των 27 κρατών...... Ωστόσο το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών είναι μεγάλο..... Σημάδια αποδιοργάνωσης του κρατικού μηχανισμού σε συνδυασμό με τις παθογένειες της ελληνικής διοίκησης μεγεθύνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά από την έλλειψη επαγγελματικής ωριμότητας.....

 32. De Profundis avatar
  De Profundis 13/12/2008 18:21:28

  Τέως Επαναστάτη 16,


  πολύ καλός!

 33. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 18:25:23

  @Anonymous Says 5:08:

  "Tο συγκεκριμένο απόσπασμα απο έργο του CHE είναι αυτούσιο Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ. Καλό θα ήταν να αναφέρεται διότι ως τέτοιο εστάλη στο anti".

  Από ΠΟΙΟ έργο του Τσε, φίλε; Βάζεις, σε παρακαλώ τα στοιχεία. Πού μπορώ να το βρω;;; Κυρίως την μετάφραση. Ποια λέξη χρησιμοποιεί για το "κουκουλοφόρος", μήπως ξέρεις; Υπήρχαν τότε κουκουλοφόροι;

  ΥΓ. Οι Κνίτες της γενιάς μου ήταν οι πιο ξενέρωτοι! Και γαμώ τα κατηχητικά! Στο κατηχητικό σε συγχωρούσαν, τουλάχιστον, άμα έκανες ..."αμαρτία". Στο ΚΚΕ σε ξαπόστελναν, σε ΔΙΕΓΡΑΦΑΝ, αν παρέβαινες την κομματική γραμμή. Που απαγόρευε, πχ, ...να ακούς Ροκ!!! Όπως στην εποχή που ο Χρόνης Μίσιος ήταν φυλακή, απαγορευόταν ..."να τον παίζουν" οι κομμουνιστές κρατούμενοι, σύμφωνα με την καθοδήγηση!

  Αυτά για τους νυν πιτσιρικάδες, για να ξέρουν, ώστε να βγάζουν συμπέρασμα, και χωρίς την παραμικρή αιχμή προς τους τότε και νυν κνίτες. Εμείς ήμαστε χειρότεροι. ΑΛΛΑ, εξαλολουθούμε να είμαστε οι ίδιοι...

  "POWER TO THE PEOPLE"

  "WORKING CLASS HERO"

  "IMAGINE", ρε, IMAGINE! -τι σου ζητάνε;

  "H Φαντασία στην Εξουσία"...

 34. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 18:34:23

  ΠαραγοντεςΧ, κανενα σχολιο γι τα Σορικα ΙΝΤΝΙΜΙΝΤΙΑ;
  γιατο τοση σιωπη;

  Μιλαμε γισ την μεγαλυτερη επανασταση τα τελευταια χρονια στην ικανοτητα του διεθνοφασιστικικου κεφαλαιου να ιδιοποιοειται την προοδευτικη ιδεολογια ως εργαλειο ηγεμονισμου.

 35. k avatar
  k 13/12/2008 18:39:02

  Τελικά ο Ιερώνυμος αποδεικνύεται προοδευτικότερος πολλών που εκτιμούσα εδώ μεσα.
  Ίσως ο γέρων να είναι πργματικά σοφός, γιατί δείχνει να πιάνει το zeitgeist στο φτερό, ενώ στο antinews χάθηκε το μέτρο αυτές τις κρίσιμες μέρες.
  Οι υπόλοιποι ψάξτε πάλι το Soros από πίσω του.

  Υ.Γ.: Είμαι άθεος, αλλά αυτό δε με φανατίζει. Μπράβο του.

 36. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 18:40:11

  Ένα έργο είδα σήμερα στο civilizacion και έδειχνε πως στασίασαν οι πραιτοριανοί φύλαξης του Μπουλη με επικεφαλής την λοχαγό Νατασσα αυτή την φορά ,και τον ανέτρεφαν για το καλό των νοικοκυραίων .Λέτε να είναι μόνο έργο στον Η/Υ;;;;

 37. Γιάννης avatar
  Γιάννης 13/12/2008 18:40:34

  @ Επώνυμος και άλλους

  Τι όμορφες που είναι οι θεωρίες συνομωσίας! Τα εξηγούν όλα τόσο απλά και τακτοποιημένα. Φταίει λοιπόν ο Σόρος, το Indymedia και ο αμερικανός πρέσβης. Ολοι συνομωτούν γιατί θέλουν την Ελλάδα καλοψημένη μπριζόλα για να την καταπιούν. Μάλιστα.
  Δεν υπάρχει ανεργία, μιζέρια, απόγνωση. Δεν υπάρχουν νέοι χωρίς μέλλον, μηδενιστές, αναρχικοί εκτός τσιτάτων, αριστεροί εκτός γραμμής, οργισμένοι...
  Δεν υπάρχει δεξιά κυβέρνηση, αυταρχισμός των μπάτσων, μεροκάματα της πλάκας, αποθέωση του καταναλωτισμού και κοινωνία 2/3.
  Δεν υπάρχει όπλο, Αλέξης και αφορμή... Δεν έγινε χαμός το βράδυ του Σαββάτου και όλη την Κυριακή, τα πράγματα πάγωσαν μέχρι τη Δευτέρα να έρθει η... αμερικανική βοήθεια.

  @Επώνυμος και άλλοι
  Στηρίξτε τον Καραμανλή με θεωρίες συνομωσίας. Από δεξιά ο Καρατζαφέρης, από αριστερά το ΚΚΕ και στη μέση τα μπλογκ της "ανάλυσης". Βάλτε όλοι ένα χεράκι για να μείνει στη θέση του ο "καταλληλότερος". Μην πέσει! Γιατί τι θα κάνουμε τότε χωρίς... βαρβάρους; Πού να βρούμε πρόχειρη την επόμενη θεωρία συνομωσίας για να στηρίξουμε τον επόμενο;

 38. soros avatar
  soros 13/12/2008 18:43:22

  μπραβο του..
  και ο ιερωνυμος εναντια στο συστημα...
  ολοι..τους.
  δημοσιογραφοι-νταβατζηδες-εκδοτες,επιχειρηματιες,
  ολοι υπερ...
  η εργατικη ταξη που ειναι?

 39. probokator2 avatar
  probokator2 13/12/2008 18:51:51

  @38 k

  Επειδή πιάνει το zeitgeist δεν σημαίνει ότι είναι και προοδευτικότερος. Απλά δείχνει αυτό που παντού λέγεται. Η πολιτική εξουσία, όποια και αν είναι, τσο άμεσο μέλλον ή θα θέσει ζήτημα αναδιανομής εισοδήματος (με ότι συνεπάγεται) ή αλλιώς δεν στεριώνει. Και επειδή αυτό που αποκαλύφθηκε και αναδύεται πλέον στο κέντρο της πολιτικής (είτε ομολογείται είτε όχι) είναι ή πολιτικές αναδιανομής ή αστυνομικού κράτους διαλέγει την πλευρά που θα επιτρέψει στη εκκλησία να επιβιώσει μετά το Βατοπαίδι

 40. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 18:57:42

  @Γιάννης
  Όλοι αυτοί που αναφέρεις υπάρχουν, γι αυτό γίνεται η πολιτική εκμετάλευση με το σχέδιο αποπομπής του Καραμανλή τώρα.
  Στην κριτική που κάνεις στον Καραμανλή και το σύστημα, έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν καίμε όμως μια χώρα για να ρίξουμε ένα ανίκανο και κακό, για να έρθουν οι ακόμη χειρότεροι (Ντόρα, Βενιζέλος, χάος, διαμελισμός).
  Εξάλου το έχω πει εδώ και μήνες ως μάγος-αστρολόγος ότι ο Καραμανλής θα πέσει μέσα στο Δεκέμβριο, με κορύφωση τη δεύτερη εβδομάδα. Όποιος και να βάλει χέρι, δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία.
  Αλλά και εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να επιμένεις να γίνουμε όλοι ρεντίκολα, για να μας δώσεις, εσύ και η παρέα σου συγχαρητήρια. Σε κατανοούμε, η οργή σου είναι πλήρως δικαιολογημένη, αλλά κάποιοι αυτή τη σούπα την έχουμε ξαναφάει και την ξεράσαμε. Άσε μας να κάνουμε την σύγκρουση μας, όπως εμείς κρίνουμε.
  Για να καταλάβεις τις θεωρίες συνωμοσίας, πρέπει να στρώσεις κώλο. Αυτές προϋποθέτουν ξενύχτια στις βιβιλιοθήκες και όχι καφέδες στα Εξάρχεια.

 41. Evros avatar
  Evros 13/12/2008 18:58:38

  Factor X
  Θα πρέπει να ξεκινήσεις μια συζήτηση αυτοκριτικής. Να απολογηθούμε οι μεγάλοι για όλα αυτά που ανεχθήκαμε τόσο καιρό και τότε θα φανεί αν η αντίδραση των παιδιών είναι δικαιολογημένη.
  Όπως λέει και ο ποιητής «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα.»
  Όταν οι μεγάλοι

 42. Evros avatar
  Evros 13/12/2008 18:59:09

  φοράνε μάσκες καθημερινά, οι κουκούλες των μικρών μας πειράξανε;

 43. t avatar
  t 13/12/2008 19:04:26

  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
  ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ!
  ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
  Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους και όλες που καταλαμβάνουν σχολές, διαδηλώνουν και συγκρούονται με τους κρατικούς δολοφόνους σε όλη τη χώρα.
  Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους από το εξωτερικό που κινητοποιούνται μεταφέροντας τη φωνή μας παντού! Στη μεγάλη μάχη για την παγκόσμια κοινωνική απελευθέρωση είμαστε μαζί!
  Κατάληψη Πολυτεχνείου
  Παρασκευή 12/12/08
  Συνέλευση της κατάληψης κάθε μέρα στις 8μ.μ. στο Πολυτεχνείο

  Δεν έχουμε μάχη μόνο για την Ελληνική κοινωνική απελευθέρωση, αλλά σε λίγο θα πετύχουμε και παγκόσμια κοινωνική απελευθέρωση ! Να που κάπου είμαστε πρώτοι.
  athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=942620

 44. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 19:07:02

  @ Μποτίλια στο πέλαγος Σωστα και επιγραμματικα.Μιλαμε για την ιστορια της ανθρωποτητας.

 45. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 19:08:12

  @t
  Πάλι το Ιντιμίδια φιλαράκο;
  Οι κουκούλες έχουν τρύπες για να βλέπουν τίποτε τα ξαδέρφια;

 46. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 19:08:36

  @Γιαννη τι προτεινεις μετα απο την εξεγερση?

 47. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/12/2008 19:10:30

  Αυτά που λέω εγώ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που λες εσύ.

  Μπορώ μάλιστα να σου πω ότι με άγγιξε κάπως το άρθρο #1, αν και δεν συμφωνώ πλήρως.

  Σαφώς και υπάρχουν "ανεργία, μιζέρια, απόγνωση - νέοι χωρίς μέλλον - δεξιά κυβέρνηση, αυταρχισμός των μπάτσων, μεροκάμα της πλάκας, αποθέωση του καταναλωτισμού", για να πω μερικά από αυτά που συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.

  Σαφώς και υπάρχει και ειλικρινής έκρηξη για το αδικοχαμένο παιδί. Το ξαναέγραψα εδώ μέσα και θα το ξαναγράψω: Όποιος δεν έχει νιώσει στο πετσί του την αστυνομική βία ΔΕΝ ξέρει τι σημαίνει και το πώς κινείται η αστυνομική βία. ΔΕΝ ξέρει πώς κατασκευάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη τις κατηγορίες. ΔΕΝ ξέρει πόσο εύκολο είναι το ψέμα κάτω από τη γλώσσα των μπάτσων. Εγώ τα ξέρω αυτά γιατί τα έχω υποστεί. Και γνωρίζω από πρώτο χέρι τη βαθύτερη αιτία που οδήγησε στο χαμό του παιδιού.

  Αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με την καμμένη Αθήνα. Καμία σχέση με την καμμένη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, κλπ.

  Αυτό που λέω εγώ είναι ότι ΔΕΝ είναι οι εκδηλώσεις οργής που καθοδηγούνται, αλλά η έκφρασή τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο και το γενικό κάψιμο, ως έκφραση γενικής αναταραχής. Πρώτη φορά ζήσαμε κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ζήσαμε αστυνομική βία. Ξαναείχαμε νεκρούς από αστυνομική βία. Και πόσους έχουμε που δεν τους ξέρουμε. "Ζαλίστηκε ο κρατούμενος και ξεψύχησε", το λέει πολύ ωραία σήμερα ο Παντελής Μπουκάλας στην Καθημερινή.

  Δεν έχω πρόβλημα με την αντίδραση σε όλα αυτά. Έχω όμως πρόβλημα με την αποσταθεροποίηση της χώρας μου. Ο Αμερικανός χρησιμοποιεί τη δίκαιη οργή για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μου.

  Δεν ξέρω που τελειώνει η οργή και που αρχίζει η προβοκάτσια. Ξέρω όμως ότι υπάρχει και το ένα (η δίκαιη οργή) και το άλλο (η προβοκάτσια). Θα ήθελα πολύ να εκφραζόταν η δίκαιη οργή χωρίς τη προβοκάτσια. Και επειδή υποψιάζομαι ως πολίτης ότι ένας βασικός λόγος που η αστυνομία δεν εννοεί να διδαχθεί την έννοια ΗΘΟΣ είναι ο κομπλεξισμός έναντι της κοινωνίας που της έχουν εμφυσήσει τα ΜΜΕ, αντιλαμβάνομαι ότι η αστυνομική αυθαιρεσία κινείται σε μεγάλο βαθμό από την απεγνωσμένη συνειδησιακή αυτοάμυνα του αστυνομικού.

  Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ ότι δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο μπάτσος την πιστεύει κατά βάθος την ψεύτικη ιστορία που στήνει για να ενοχοποιήσει τους Αλέξηδες και να βγάλει λάδι τον εαυτό του. Το έχει ανάγκη να βγει λάδι στη συνείδησή του, να δικαίωσει τις ενέργειές του.

  Αυτή την αστυνομία πρέπει να τη διορθώσουμε ως κράτος, ως δημοκρατία. Δεν πάει άλλο, δεν το βλέπετε; Το βλέπουμε όλοι.

  Για να τη διορθώσουμε πρέπει σε πρώτη φάση να διαμαρτυρηθούμε. Να φωνάξουμε. Σε δεύτερη φάση να πούμε το πρόβλημα. Ότι δεν έχει ΗΘΟΣ αυτή η αστυνομία. Ότι μπορεί να στήσει την πιο απίθανη κατασκευασμένη κατηγορία στον κάθε έναν που θα του πουλήσει "τσαμπουκά" σαν τον Αλέξη Γρ. και όσο πιο απίθανη είναι η κατασκευασμένη κατηγορία τόσο μεγαλύτερο μπράβο θα ακούσει από τους ανωτέρους του που τα κατάφερε και βγήκε λάδι. Σε τρίτη φάση πρέπει να απαιτήσουμε από το κράτος, ναι, σε αυτή τη φάση από τη "δεξιά κυβέρνηση" σήμερα, αύριο από την "σοσιαλοδημοκρατική" (που 'σαι Ανδρέα που δεν ήθελες να ακούσεις για σοσιαλδημοκρατία), να επιβάλει ΗΘΟΣ στην αστυνομία.

  Δεν γίνεται χωρίς αστυνομία. Αλλά και δεν γίνεται με ΑΥΤΗΝ την αστυνομία.

  Οι διαδηλώσεις σήμερα δεν έχουν καν ως αίτημα να φτιάξουμε μια σωστή αστυνομία.

  Από κει και πέρα, ο ξένος παράγοντας κάνει το δικό του παιχνίδι, αξιοποιώντας αυτές τις συνθήκες. Αν δεν ήταν ο θάνατος του Αλέξη θα ήταν ο,τιδήποτε άλλο. Κάτι θα βρίσκανε.

  Τα μεροκάματα της πλάκας, η ανεργία κλπ. υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αν ξεκινούσε όλη αυτή η ιστορία από κάποια επιχείρηση όπου απέλυσαν κόσμο, θα το πίστευα περισσότερο ότι γίνεται για αυτό το λόγο η ιστορία. Όμως, οι περισσότεροι που έχουν τέτοια προβλήματα δεν κατεβαίνουν και δεν συμφωνούν με τα σπασμένα.

  Οι καταστροφές θα φέρουν μόνον περισσότερους ανέργους και ακόμη μικρότερα μεροκάματα.

  Δείτε την πραγματικότητα!

 48. Factorx avatar
  Factorx 13/12/2008 19:12:15

  Και τι έγινε που το έβγαλε σε ανακοίνωση η ΚΝΕ; Μας κατηγορείτε για .....κνίτες; Χα χα χαααααα.

  Πάρτε και κάτι του Λένιν για την ατομικη τρομοκρατία: «Όσον αφορά την πολιτική εκτίμηση της πράξης, εμείς, φυσικά, παραμένουμε στην παλιά μας άποψη, που έχει επιβεβαιωθεί από την πείρα δεκαετιών, ότι οι ατομικές τρομοκρατικές απόπειρες (…) σαν επαναστατική τακτική, είναι άσκοπες και επιζήμιες. Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη» (γράμμα του «Προς τον Φ. Κορίτσονερ, 25 του Οκτώβρη 1916»)

  Αλλά μικροαστός ηταν κι αυτός ε;

 49. Γιάννης avatar
  Γιάννης 13/12/2008 19:15:21

  @Μποτίλια
  Να μου πεις τι ώρα περνάει το τρένο της σύγκρουσής σας μη το χάσω!

 50. http://strategy-geopolitics.blogspot. avatar
  http://strategy-geopolitics.blogspot. 13/12/2008 19:18:01

  Όσο και αν θέλουμε να μείνουμε μακριά από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, δεν μπορούμε παρά να πεταχτούμε όρθιοι όταν βλέπουμε έντυπα με το κύρος και την απήχηση των New York Times να παραπέμπουν για περισσότερες πληροφορίες για τα γεγονότα στην Ελλάδα στο… Indymedia, τον ιστοχώρο που, ως γνωστόν χρησιμοποιείται από τους αναρχικούς και τους κουκουλοφόρους για το συντονισμό των ενεργειών τους σε διαδηλώσεις, βιαιοπραγίες κτλ. Αν ισχύει το “δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”, τότε οι συνειρμοί που μπορεί κανείς να κάνει για τους New York Times δεν είναι πολύ κολακευτικοί.
  Κι όμως η παραπομπή είναι πραγματική. Μπορεί να τη δει κανείς εδώ:
  http://www.nytimes.com/2008/12/08/world/europe/08greece.html?fta=y
  Η ίδια η κάλυψη αφήνει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Άραγε δεν γνωρίζουν οι New York Times ότι είναι συγκεκριμένοι οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιους είδους πράξεις, συστηματικά, στην Ελλάδα; Δεν φρόντισε κανείς για να τους ενημερώσει; Το ίδιο το ρεπορτάζ, το οποίο παραπέμπει στο Indymedia για περισσότερη ενημέρωση, εμφανίζει τα γεγονότα ως αντίδραση των νέων (”youths”) στο θάνατο του 15χρονου. Γνωρίζουμε όμως, είμαστε βέβαιοι, ότι ο τραγικός θάνατος του 15χρονου δεν είναι ο πραγματικός λόγος αυτών των επεισοδίων. Ασχέτως από θεωρίες συνωμοσίας και τα συναφή, γνωρίζουμε ότι ο θάνατος του 15χρονου είναι μόνον η αφορμή. Μια ζωή οι κουκουλοφόροι αφορμή μόνον ψάχνουν για να τα κάψουν όλα.
  Ο παραπάνω τρόπος κάλυψης, σε συνδυασμό με την αφελή και αθώα επισήμανση για το Indymedia ως “Web site popular with leftist youth” αφήνει σοβαρές αμφιβολίες για το είδος της ενημέρωσης που προσφέρουν στις χώρες τους τα αλλοδαπά μέσα και, συγκεκριμένα, οι New York Times. Αυτά είδαν από όλο το μπάχαλο οι New York Times;

  http://blog.antibaro.gr/2008/12/306#more-306

 51. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 19:18:02

  @donaE
  Σε ευχαριστώ για την επικύρωση. Το δράμα είναι ότι μιλάμε για τη ματωμένη ιστορία της προδομένης ανθρωπότητας. Ίσως κάποτε πρέπει να πάρουμε υπεύθυνα τις τύχες μας και τις τύχες των παιδιών μας ανά χείρας. Τα παιδιά σίγουρα δε φταίνε. Εμείς φταίμε. Πότε βγήκαν γονεις να χτυπηθούνε με τους ντήλερ ναρκωτικών; Είναι επόμενο να αυξάνει ο Σόρος μόνιμα τον κύκλο εργασιών του. Όσο για τα αδιέξοδα, την απογοήτευση, την οργή, ας είναι καλά το Μαξίμου.
  Φέραν αλισσοπρίονα για να κόψουν σάπια καρέκλα, που αρκούσε και ο σουγιάς του μανάβη.

 52. Mpakunin avatar
  Mpakunin 13/12/2008 19:19:22

  …Βασική παράμετρος του αναρχισμού είναι η άνευ όρων κατάργηση του κράτους και της οργανωμένης θρησκείας και η υιοθέτηση μιας ομοσπονδιακού τύπου αυτόνομης κομμουνιστικής κοινωνίας. Ο κοινωνικός αυτός μετασχηματισμός δεν μπορεί να γίνει με ειρηνικά μέσα όπως ισχυρίστηκαν ο Μαρξ και ο Έγκελς και οι σύντροφοι τους , οι οποίοι υποστήριξαν ότι για την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου , που κατά τη γνώμη τους, οδηγεί στον τελικό σκοπό της ιστορίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πάρουν την εξουσία της κοινωνίας στα χεριά τους οι εργάτες. Η κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη είναι τόσο επιλήψιμη όσο η κατάληψη της από οποιαδήποτε άλλη τάξη.

 53. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 19:22:14

  @Γιάννης
  Αδελφέ, η καμπάνα χτυπάει πάντοτε. Και εαν το εννοείς ειλικρινά, δεν πρόκειται να χαθούμε. Εδώ είμαστε και η ζωή και ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσουν με την πτώση του Καραμανλή.
  Μπράβο πάντως για την αντοχή που σε διακρίνει στα σχόλια.

 54. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 19:23:34

  @ Μποτίλια στο πέλαγος Εννοειται πως φταιμε εμεις.Και κυριως το οτι επιβεβαιωνουμε την δικια μας καταξιωση και υπαρξη μεσα απο τα παιδια.Και κυριως αυτο.

 55. probokator2 avatar
  probokator2 13/12/2008 19:24:22

  @57 Ο λένιν έχει διάφορες θέσεις, όπως παρακάτω

  Β. Ι. Λενιν, Άπαντα, τ. 14, Σύγχρονη Εποχή, σσ. 1-12

  Στο παράδειγμα των Λετονών φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι εντελώς λαθεμένη, αντιεπιστημονική, αντιιστορική η τόσο συνηθισμένη στη χώρα μας εξέταση του παρτιζάνικου πολέμου ανεξάρτητα από τις συνθήκες της εξέγερσης. Πρέπει να πάρουμε υπόψη τις συνθήκες αυτές, να σκεφτούμε τις ιδιομορφίες της περιόδου που μεσολαβεί ανάμεσα στις μεγάλες εκδηλώσεις της εξέγερσης, πρέπει να καταλάβουμε ποιες μορφές πάλης γεννιούνται στο διάστημα αυτό αναπόφευκτα, και όχι να ξοφλάμε με μια αποστηθισμένη επιλογή λέξεων, που είναι ίδιες και για τον καντέτο και για τον νοβοβρεμενίτη: αναρχισμός, ληστεία, αλητεία!
  Το κίνημα δεν το αποδιοργανώνει η παρτιζάνικη δράση, μα η αδυναμία του κόμματος, που δεν μπορεί να πάρει στα χέρια του τη δράση αυτή. Να γιατί τα συνηθισμένα σε μας, τους ρώσους, αναθεματίσματα ενάντια στις παρτιζάνικες εκδηλώσεις συνδέονται με τις κρυφές, συμπτωματικές, ανοργάνωτες παρτιζάνικες ενέργειες που πραγματικά αποδιοργανώνουν το κόμμα. Ανίσχυροι να καταλάβουμε ποιες ιστορικές συνθήκες προκαλούν την πάλη αυτή, είμαστε ανίσχυροι και να παραλύσουμε τις άσχημες πλευρές της. Και παρ' όλα αυτά η πάλη διεξάγεται. Την προκαλούν ισχυρές οικονομικές και πολιτικές αίτιες. Εμείς δεν έχουμε τη δύναμη να εξαλείψουμε τις αιτίες αυτές και να εξαλείψουμε αυτή την πάλη. Τα παράπονά μας ενάντια στην παρτιζάνικη πάλη, είναι παράπονα ενάντια στην κομματική μας αδυναμία στο ζήτημα της εξέγερσης.

  Απ' αυτήν την ολότελα αναμφισβήτητη ηθική κατάπτωση δεν μας γλιτώνουν ούτε κατ' ελάχιστο οι επικρίσεις και οι κατάρες κατά των παρτιζάνικων εκδηλώσεων, γιατί αυτές οι επικρίσεις και οι κατάρες είναι τελείως ανίσχυρες να σταματήσουν ένα φαινόμενο που προκαλείται από βαθιές οικονομικές και πολιτικές αιτίες. Θα μας αντιτείνουν: αν είμαστε ανίσχυροι να σταματήσουμε ένα αντικανονικό και αποσυνθετικό φαινόμενο, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να περάσει το κόμμα σε αντικανονικά και αποσυνθετικά μέσα πάλης. Μια τέτοια όμως αντίρρηση θα ήταν πια καθαρά φιλελευθεροαστική, και όχι μαρξιστική αντίρρηση, γιατί ο μαρξιστής δεν μπορεί να θεωρεί γενικά τον εμφύλιο πόλεμο ή τον παρτιζάνικο πόλεμο, που είναι μια από τις μορφές του, σαν αντικανονικό και αποσυνθετικό φαινόμενο. Ο μαρξιστής στηρίζεται πάνω στη βάση της ταξικής πάλης και όχι της κοινωνικής ειρήνης. Σε ορισμένες περιόδους οξύτατων οικονομικών και πολιτικών κρίσεων η ταξική πάλη αναπτύσσεται τόσο που φτάνει ως τον ανοιχτό εμφύλιο πόλεμο, δηλαδή ως την ένοπλη πάλη ανάμεσα σε δυο μερίδες του λαού. Σε τέτοιες περιόδους ο μαρξιστής είναι υποχρεωμένος να υποστηρίζει την άποψη του εμφυλίου πολέμου. Κάθε ηθική καταδίκη του πολέμου αυτού είναι εντελώς απαράδεκτη από μαρξιστική άποψη.

  Όταν βλέπω σοσιαλδημοκράτες να δηλώνουν με υπεροψία και αυτοϊκανοποίηση: εμείς δεν είμαστε αναρχικοί, δεν είμαστε κλέφτες, δεν είμαστε ληστές, εμείς είμαστε ανώτεροι απ' αυτά, εμείς αποδοκιμάζουμε τον παρτιζάνικο πόλεμο, τότε αναρωτιέμαι: καταλαβαίνουν μήπως οι άνθρωποι αυτοί τι λένε; Σ' ολόκληρη τη χώρα γίνονται ένοπλες συγκρούσεις και συμπλοκές της μαυροεκατονταρχίτικης κυβέρνησης με τον πληθυσμό. Το φαινόμενο αυτό είναι εντελώς αναπόφευκτο σε τούτη τη βαθμίδα εξέλιξης της επανάστασης. Ο πληθυσμός αυθόρμητα, ανοργάνωτα -και γι' αυτό ακριβώς συχνά με αποτυχημένες και άσχημες μορφές- αντιδρά στο φαινόμενο αυτό επίσης με ένοπλες συγκρούσεις και επιθέσεις. Καταλαβαίνω ότι, επειδή η οργάνωσή μας είναι αδύνατη και απροετοίμαστη, εμείς μπορούμε ν' αρνηθούμε σε μια ορισμένη περιφέρεια και σε μια ορισμένη στιγμή ν' αναλάβουμε την κομματική καθοδήγηση της αυθόρμητης αυτής πάλης. Καταλαβαίνω ότι το ζήτημα αυτό οφείλουν να το λύσουν τα τοπικά στελέχη, ότι δεν είναι εύκολο πράγμα η αναδιοργάνωση των αδύνατων και απροετοίμαστων οργανώσεων. Όταν όμως βλέπω ένα θεωρητικό ή ένα δημοσιολόγο της σοσιαλδημοκρατίας να μην αισθάνεται λύπη γι' αυτή την έλλειψη προετοιμασίας, αλλά να αυτοϊκανοποίεται υπεροπτικά και να επαναλαμβάνει με ναρκισσισμό και θαυμασμό φράσεις, για αναρχισμό, μπλανκισμό και τρομοκρατία, που τις έχει αποστηθίσει από τα μικρά του χρόνια, τότε νοιώθω τον εαυτό μου προσβεβλημένο για τον εξευτελισμό που υφίσταται η πιο επαναστατική στον κόσμο θεωρία.

 56. http://ventetta.blogspot.com avatar
  http://ventetta.blogspot.com 13/12/2008 19:24:25

  Δεν κάνω πορείες. Τι είμαι, εργάτης;

  Η απάντηση αυτή του αναρχικού -κουκουλοφόρου στον Σταύρο Θεοδωράκη είναι όλα τα λεφτά.Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν συμμετέχει στις πορείς απαντάει σχεδόν με αποστροφή.Σαν να είναι βρισιά να είσαι εργάτης.Δικαιωνόμαστε όταν λέμε οτι οι κουκουλοφόροι είναι κακομαθημένα καλόπαιδα των Β.Π
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ..........
  «Δεν μπορώ τους πλούσιους, τους μπάτσους, τους δημοσιογράφους και τους υπουργούς»

  Η μηχανή κυλούσε στο ρελαντί, φορούσα κράνος- η Αστυνομία είναι πολύ αυστηρή αυτή την εποχή με τους παραβάτες- και κατηφόριζα στη Διαμαντίδου. Λίγο πριν είχα περάσει από «το σπίτι του Αλέξη», στα ορεινά του Ψυχικού. Ανάμεσα σε πρεσβείες και βίλες- φρούρια, μια ωραία, μοντέρνα σχεδόν, πολυκατοικία ξεχώριζε. Δεν χρειάστηκε να ρωτήσω. Μικρές παρέες παιδιών στο πεζοδρόμιο μαρτυρούσαν ότι ήμουν στο σωστό σημείο. Ένα ξανθό κοριτσάκι βιάστηκε να μου απαντήσει: «Δεν μιλάμε στους δημοσιογράφους». Την είχα προσπεράσει όταν μου το είπε και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να γυρίσω και να της χαμογελάσω πατρικά. Λίγα μέτρα πιο πάνω, ένας νεαρός με οξύ βλέμμα παρακολουθούσε τις κινήσεις μου. Το ίδιο και εγώ. Δεν συμμετείχε σε κανένα από τα πηγαδάκια. Ήταν πιο μεγάλος- 16, 17 ίσως. Ένα αδιάβροχο ασπρόμαυρο σακίδιο στην πλάτη και ένα μπλε φούτερ με κουκούλα από αυτά που τραβάνε σαν μαγνήτης τις κάμερες και τους «μπάτσους». Στο καφέ που τον ξαναείδα έπινε μόνο νερό. «Είναι νωρίς για μπίρα» αστειεύτηκε.

  Από πορεία σε πορεία; Άκυρος είσαι. Εγώ δεν κάνω πορείες. Συγγνώμη,δηλαδή δεν συμμετέχεις σε όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες;

  Συμμετέχω, αλλά δεν κάνω πορείες. Τι είμαι, εργάτης;

  Τον ήξερες προσωπικά; Τι σημασία έχει; Σου είπα δεν θα μιλήσω για τον Αλέξανδρο. Δεν θέλει και η οικογένειά του. Ε,τι θα συζητήσουμε; Για τους μπάτσους που σκοτώνουν 15χρονα παιδιά.

  Τους μισείς τους μπάτσους; Εντάξει, δεν τους γουστάρω. Αν μπορούσες,θα τους εξαφάνιζες δηλαδή;

  Αυτόν τον συγκεκριμένο θα τον σκότωνα. Τους άλλους πώς να τους σκοτώσω; Είναι σαν αρκούδες, σαν στρατιώτες. Με ασπίδες, κράνη, σίδερα στα πόδια. Πώς να τους σκοτώσεις;

  Ε,άμα τους πετύχεις με μια μολότοφ,μπορείς να τους κάψεις.

  Εγώ δεν πετάω μολότοφ. Πέτρες; Πέτρες πετάω. Στο γήπεδο πας; Συχνά. Την Κυριακή όμως δεν πήγα, είχαμε κατέβει στα Εξάρχεια.

  ΑΕΚ; Μόνο. Ο Αλέξης ήταν Παναθηναϊκός. Σου είπα, δεν θα σου πω για τον Αλέξη. Δεν ήταν όμως αναρχικός. Σαν κι εμάς ήτανε. Αλλά τώρα θέλουν όλοι να κόψουν από ένα κομματάκι.

  Τι σου αρέσει στο γήπεδο; Έχει φάση στην εξέδρα. Δεν πρέπει να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα στα γήπεδα;Να δούμε και λίγο μπάλα;

  Ναι, όταν μας κυνηγάνε οι κωλόγαυροι και οι Παναθηναϊκοί, εμείς τι πρέπει να είμαστε, λαγοί;

  Είσαι κι εσύ στο «κλαμπ της Οriginal» της Μεσολογγίου;

  Όχι, εγώ δεν είμαι σε κανένα σύνδεσμο. Ξέρω τα παιδιά δηλαδή, τα περισσότερα είναι ξηγημένα, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν οι αρχηγοί και οι πρόεδροι.

  Είσαι αντιεξουσιαστής; Είμαι εναντίον κάθε εξουσίας. Δεν μπορώ τους πλούσιους, τους δημοσιογράφους, τους μπάτσους και τους υπουργούς. Αυτά που λένε οι Εξαρχιώτες,στο indy.gr, για μερικούς φιλάθλους της ΑΕΚ,τα έχεις διαβάσει;

  Υπάρχει μια κόντρα της Μεσολογγίου με τα Εξάρχεια, αλλά εγώ και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουμε πρόβλημα. Πάμε όπου θέλουμε.

  Θα χτυπούσες ποτέ έναν άνθρωπο; Όχι. Μόνο αν ήταν χαφιές ή μπάτσος. Ξαναπήγες στη Μεσολογγίου μετά τη δολοφονία του Αλέξη;

  Όλοι πήγαν. Άμα πας εκεί που σκοτώθηκε, θα δεις λουλούδια και κασκόλ. Και της ΑΕΚ έχουμε βάλει. Αυτά κάποιος τα άφησε. Υπάρχουν κάποιοι που τον θυμούνται και δεν τον ξέχασαν σε 2-3 μέρες.

 57. Γιάννης avatar
  Γιάννης 13/12/2008 19:24:49

  @ donaE

  Δεν είναι δική μου εξέγερση για να σου πω τι θα γίνει. Εγώ κάθομαι μπροστά σε μια οθόνη και διαβάζω απόψεις (από σοβαρές έως μαλ...) στα μπλογκ.

 58. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 19:29:20

  @ Γιάννης Αν μας δουλευεις καλα να παθουμε

 59. patos avatar
  patos 13/12/2008 19:34:53

  έχει όνομα και ονομάστηκε "κοινωνική εξέγερση". Ο κόσμος τη βάφτισε και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ησυχάστε. Η νδ ο πρωθυπουργός και το δίκτυο τους μπορούν να συνεχίσουν αταλάντευτα. Όποιοι άλλοι ετοιμάζετε την κανονική επανάσταση να τη κάνετε απ το πάσχα και μετα να ανασάνουμε και λίγο, να δούμε μπας και βγεί και κανάς μισθός.


  "Κοινωνική εξέγερση"


  Αυθόρμητες θεωρούνται οι πρόσφατες κινητοποιήσεις από τους ερωτηθέντες

  Αυθόρμητες θεωρούνται οι πρόσφατες κινητοποιήσεις από τους ερωτηθέντες
  Κοινωνική εξέγερση χαρακτηρίζει το 60% των πολιτών τις αναταραχές που ακολούθησαν τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Public Issue που διεξήχθη για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής.

  Το 41% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν κράτησε σωστή στάση απέναντι στα γεγονότα.

  Το 20% πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χειρίστηκε την κατάσταση καλύτερα. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 17%, η Αλέκα Παπαρήγα με 7%, ο Αλέκος Αλαβάνος με 3%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 2% και ο Αλέξης Τσιπρας με 1%.

  http://www.skai.gr/master_story.php?id=103918

 60. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 13/12/2008 19:39:23

  AΡΝΗΣ * Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ
  Σας παραθέτω ένα άρθρο από την γερμανική Die Ζeit, το οποίο κατά την γνώμη μου περικλείει μία πιο αντικειμενική πλευρά των πραγμάτων. «Η Ελλάδα δεν βιώνει την επανάσταση των καταραμένων, αλλά την εξέγερση των καλομαθημένων, που σήμερα στέκονται μπροστά στο τίποτα.
  Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πολύ σύγχρονο φαινόμενο.

  Πολλοί από τους Έλληνες που βρίσκονται τώρα στους δρόμους απέκτησαν το πολυπόθητο πτυχίο τους με φροντιστήρια που πληρώθηκαν ακριβά από τους γονείς τους. Απέκτησαν ελληνικό πτυχίο, μάστερ στην Αγγλία, ξέρουν δύο με τρεις ξένες γλώσσες και πέντε διαφορετικά προγράμματα στο κομπιούτερ. Έφτασαν στα 35 τους, ζουν ακόμη στο πατρικό τους σπίτι, δεν βρίσκουν δουλειά, και αν έχουν, δεν μπορεί να ζήσουν απ' αυτή.

  Τους καλούς βαθμούς ακολούθησαν κακοπληρωμένες δουλειές.

  Όμως κάθε Έλληνας ξέρει τουλάχιστον κάποιον που έκανε καριέρα με κακούς βαθμούς, αλλά με κάποιο θείο σε κυβερνητικό κόμμα.»

  «Στους δρόμους της Αθήνας μαίνονται 'οι δήθεν επαναστάτες', που θέλουν να ξαναζωντανέψουν το μύθο του χθες.

  Το ελληνικό δίλημμα: Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη, αλλά οι αλλαγές είναι ακόμη πιο απαράδεκτες. Στο θέμα αυτό ο Λένιν και ο Στάλιν είχαν σαφώς μεγαλύτερη έμπνευση.»
  ************************************************** ************************************************** *
  Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής μας πραγματικότητος και δεν ανατρέπεται εύκολα με πολιτικές παραμυθίες. Το γνωρίζουμε όλοι μας. Ακόμα και αυτοί που διϋλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Θέλουμε όμως να την ανατρέψουμε ή όχι;

  Η απάντηση μέχρι στιγμής είναι ξεκάθαρα αρνητική. Οι λόγοι είναι ορατοί και επίσης ξεκάθαροι, αλλά δεν θέλουμε να τους αντικρύζουμε, γιατί στην κεκτημένη ευημερία της υπέρδανεισμένης καταναλωτικής κοινωνίας μας πιστεύουμε ακόμα ότι, υπάρχει χρήμα αλλά δεν πλουτίζει τους ‘Ελληνες.

  Γιατί δεν τους πλουτίζει είναι τώρα του άλλου παπά Ευαγγέλιο. Σαν τα γνωστά απόκρυφα Ευαγγέλια.Ένα απο αυτά που λέει ότι, οι Έλληνες ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Δεν θέλουν να δουλέψουν, ή και δεν πιστεύουν στην δουλειά, γιατί νομίζουν ότι, η δουλειά είναι μία μορφή εκμετάλλευσης. Η συγκυρία των αποθεματικών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με τους γνωστούς τρόπους της αξιοποιήσεως των κοινοτικών ταμείων κ.λ.π., και η μετατροπή τους σε υλικό πλούτο, που εκ των πραγμάτων έχει δημιουργήσει την εικονική πραγματικότητα της ευημερίας, για πολύν ακόμα καιρό θα απομακρύνει τους Έλληνες από το αναπόφευκτο μεροδούλι-μεροφάϊ και εξ αυτού και την αναθεώρηση των σημερινών του απόψεων και πιστεύω καθώς θα είναι και αναπόφευκτο να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει όχι μόνο διανοητικά με λόγια του αέρα κατά προτίμησιν, αλλά δημιουργικά και αποδοτικά για να επιβιώσει. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

  Εξ άλλου και για τους ευσεβείς

  - εν ιδρώτι του προσώπου σου φαγείν τον άρτον σου ...

  Στην οδυνηρά αυτή σκέψη με οδήγησε χθές μία εικόνα, η ανάλυση της οποίας ασφαλώς και ενοχλεί τους νέους των 700 Ευρώ, που σπούδασαν, έκαναν μάστερ, διδακτορικό και βάλε, αλλά μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ δεν έπιασαν στο χέρι κάποιο εργαλείο, έναν κασμά ένα φτυάρι, κάποιο κατσαβίδι και κάποιο τρυπάνι.

  Ανήμποροι και ακατάδεκτοι απέναντι σε μία χειρωνακτική δουλειά, όπως αυτήν που αντίκρυσα χθές στο οικοδομικό τετράγωνο της πολυκατοικίας, όπου διαμένω και όπου σε 5 σκάμματα δούλευαν συνολικά και αποκλειστικά 23 αλλοδαποί ηλικίας από 20-25 ετών με μοναδικό εργοδηγό έναν Έλληνα. Δουλειά της ΔΕΗ, που μία μέρα πρίν είχε πρόβλήμα στην ηλεκτροδότηση. Και αφού καλλιέργησα την προσέγγισή μου με το «κατώτερο προσωπικό» πήρα το θάρρος να μάθω, πόσο πληρώνονται με τον μήνα. Οι 13 ήταν μόνιμοι. Και λαμβάνουν παρακαλώ από 1.200 μέχρι 1.750 Ευρώ.

  Μήπως είπατε τίποτε; Κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι, θέσεις που μπορούν να ανεβάσουν το περιλάλητο εισόδημα των 700 ευρώ, βρίσκονται σήμερα στα χέρια μεταναστών, που, με τις θέσεις, που καταλαμβάνουν, ανεβάζουν το ποσοστό της ανεργίας στους Έλληνες νέους στα εικονικά ύψη των 30 %; Γιατί ποσοστά σαν κι’αυτό, όπως κανείς αντιλαμβάνεται, είναι εξωπραγματικό με την έννοια ότι, υπάρχουν θέσεις εργασίας, αλλά κανένας Έλληνας δεν τις θέλει γιατί, βαρυέται την δουλειά, δεν την καταδέχεται, δεν είναι ισάξια με τις θεωρητικές του γνώσεις, με την παρ΄δοση της οικογενείας του, έχει παππού και γιαγιά με κομπόδεμα, που το ροκανίζει, ή έχει και κάποιον μπάρμπα στην Κορώνη, που κάποια μέρα, Θεού και καιρού επιτρέποντος, θα του προσφέρει μία αξιόλογη θέση στο ελληνικό δημόσιο.

  Πρόκειται για την σημερινή εδραιωμένη πραγματικότητα, που ασφαλώς θα ήταν διαφορετική, αν η χώρα μας πέρα από τον τουρισμό και την ναυτιλία δεν παράγει τίποτε περισσότερο από όσα μπορεί να δίνει και να τον τρέφει η γή, και εφ’όσον φυσικά οι ‘Ελληνες την καλλιεργούν.

  Και στην πραγματικότητα αυτή προστίθεται ο δίκην δαμόκλειας σπάθης επικρεμάμενος υπέρδανεισμός, που θα φέρει πολύ χειρότερες μέρες από τις σημερινές, καθώς σύντομα αναμένουμε την επίσκεψη του ΔΝΤ στη χώρα μας.

  Η από ανέκαθεν ελάχιστη συμπάθεια και εξοικείωση των Ελλήνων με κατασκευαστικά εργαλεία αποτελούν την αιτία της αποβιομηχανοποιήσεως της χώρας μας. Και αν ποτέ ξεκίνησαν κάποιες προσπάθειες για την βιομηχανοποίηση, αυτές απέτυχαν. Ο πλέον πειστικός και αξιόπισγος δείκτης για την ανικανότητά μας στο βιομηχανικό δημιουργείν, όπου η συλλογική εργασία είναι το εκ των ών ουκ άνευ στην σύνθετη προσπάθεια «ιδέας, σχεδιασμού, μελέτης, παραγωγής και διάθεσης» είναι δυστυχώς το πατροπαράδοτο καφενείο ή καφενές, όπου εκεί όλες οι ικανότητες και ανικανότητες συζητούνται αλλά ΠΟΤΕ δεν αποφασίζονται, έστω κι σ’αυτό το επίπεδο, αλλαγές για βελτίωση όλων ημών και της χώρας.

  Μακριά από εδώ λοιπόν, να μην βρεθούμε στην ανάγκη να υποχρεωθούμε να καλλιέργούμε ό,τι περιέσωσε ο παππούς από αυτά που μετατράπηκαν σε 4Χ4 και σε μαιζονέττες και σε ταξίδια, για να έχουμε, επίσης Θεού και καιρού επιτρέποντος, κάτι να βάζουμε στο τραπέζι μας για να μην πεθάνουμε της πείνας και πριν από την ώρα μας.

  ΠΕΛΙΑΣ

 61. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/12/2008 19:40:56

  Τώρα αν πω ότι βλέπω άγχωμένο το Σκάι να βγάλει αυθόρμητη την όλη ιστορία θα με πείτε πάλι συνωμοσιολόγο.

  Δεν λέω ότι το αρχικό ξέσπασμα δεν ήταν (και είναι ακόμη) αυθόρμητο. Λέω όμως ότι ο Σκάι αισθάνεται την ανάγκη να αποδείξει κάτι. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

 62. τιμωρός avatar
  τιμωρός 13/12/2008 19:42:20

  Επιχειρεί να επινοήσει μύθο ο Ακης, να περισώσει μια φήμη, να δείξει στους αντιφά ότι δεν ήταν όλα μάταια, τώρα που οι δημοσκοπήσεις δεν είναι το χειρότερο δεινό για όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες που πόνταραν στο χάος. Ποιο είναι το χειρότερο; Οι φάπες που θα πέσουν όσο θα γυρνάει το χαρτί...

 63. Γιάννης avatar
  Γιάννης 13/12/2008 19:50:38

  @Επώνυμο και άλλους

  Pluralitas non est ponenda sine necessitate

  Καληνύχτα σας

 64. t avatar
  t 13/12/2008 19:51:28

  Για ποια θέματα εκφράζει δυσφορία και πιέζει την κυβέρνηση η απερχόμενη διοίκηση Μπους
  e-tipos.com/newsitem?id=55492

  Οι ΗΠΑ δεν καταργούν τη βίζα
  Η απερχόμενη διοίκηση Μπους έχει υποστεί ισχυρές ματαιώσεις από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Η στενή συνεργασία του με τον ηγέτη της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και το βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι δύο επιλογές που ακόμη δεν έχουν ξεχαστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Υπήρχαν, άλλωστε, τραύματα ανοιχτά. Η κυβέρνηση είχε πει μισό «ναι» στο σχέδιο Ανάν, ενώ το «τρίγωνο» γύρω από την αμερικανική πρεσβεία, το οποίο είχαν δείξει οι υπουργοί όταν αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, έχει καταγραφεί στη θεσμική μνήμη της αμερικανικής διπλωματίας.
  Η εποικοδομητική στάση της Αθήνας απέναντι στις προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς για την άρση του αδιεξόδου στο Σκοπιανό έχει ελαφρύνει κάπως την ατμόσφαιρα, αλλά όχι τόσο ώστε να καταργηθεί άμεσα η βίζα για τους Ελληνες πολίτες, απόφαση που εμφανίζεται ως τεχνική αλλά είναι βαθιά πολιτική.
  Η διοίκηση Μπους δεν ξεχνά ότι ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ουάσιγκτον και ενημερώνεται ότι στις δεξιώσεις και εκδηλώσεις της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα η εκπροσώπηση της κυβέρνησης είναι συνήθως χαμηλόβαθμη και ενδεικτική απροθυμίας.
  Και, ίσως κυρίως, καταγράφεται ότι ο αντιαμερικανισμός της ελληνικής κοινής γνώμης παραμένει υψηλός, χωρίς να δείχνει αγωνία η πολιτική ηγεσία για την άμβλυνση αυτής της τάσης. Αντίθετα, η δημοτικότητα της ρωσικής ηγεσίας φαίνεται να είναι στο ζενίθ εδώ, ενώ -όπως βεβαιώνουν συνομιλητές του- ο κ. Κ. Καραμανλής μιλά κατ’ ιδίαν με τα καλύτερα λόγια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και συχνά εκφράζει το θαυμασμό του για κεντρικές επιλογές του.
  Είναι κοινό μυστικό ότι στην αθέατη πλευρά των ελληνοαμερικανικών σχέσεων υπάρχουν εντάσεις. Ο πρέσβης στην Ουάσιγκτον Αλέξανδρος Μαλλιάς κατά τη συνάντηση που είχε το Σεπτέμβριο με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ (Νο 3 στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) έγινε κοινωνός της αμερικανικής δυσφορίας για ένα μακρύ κατάλογο ζητημάτων. Ανάλογη ήταν και η γεύση που είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτρης Γράψας κατά τις επαφές στο αμερικανικό Πεντάγωνο τον προηγούμενο μήνα. Παρ’ όλο που δεν έγινε προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να μη μεταδοθεί αυτή η ατμόσφαιρα δυσφορίας και να μην εξειδικευθεί, δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι η απερχόμενη διοίκηση Μπους ζητεί πολύ συγκεκριμένες κινήσεις από την κυβέρνηση Καραμανλή και περιμένει στο ακουστικό της.
  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι «δέκα εντολές» της Ουάσιγκτον έχουν ως εξής:
  • Να αρθούν οι εθνικοί περιορισμοί στο Αφγανιστάν. Δηλαδή, να βγει η ελληνική δύναμη που υπηρετεί εκεί εκτός Καμπούλ και να συμμετέχει κανονικά στις επιχειρήσεις υπό τη διοίκηση του αρμόδιου ΝΑΤΟϊκού διοικητή. Αυτή τη στιγμή η ελληνική δύναμη έχει δικαίωμα να ανοίξει πυρ μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας και μπορεί να κινείται μόνο εντός της Καμπούλ και των κοντινών περιχώρων της.
  • Συμμετοχή στις δαπάνες για τα Αwacs (ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης).
  • Συμμετοχή στη χρηματοδότηση του ειδικού ταμείου κάλυψης των αναγκών της Συμμαχίας σε ελικόπτερα (κυρίως επιθετικά αλλά και μεταφορικά). Από το 2003 υπάρχει αίτημα του ΝΑΤΟ για χορήγηση επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής ανταποκρίθηκε θετικά στη σχετική γαλλογερμανική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Το Δεκέμβριο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα οριστικοποιηθεί το κόστος για όλα τα κράτη-μέλη που θα συμμετάσχουν οικονομικά και όχι επιχειρησιακά, συνεπώς και για την Ελλάδα.
  • Αμεση ενεργοποίηση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ για προμήθεια αμερικανικών πυρομαχικών 120 mm για τα γερμανικά άρματα μάχης Λέοπαρντ και όχι πραγματοποίηση διαγωνισμού, όπως φαίνεται να είναι η τελική απόφαση του Πενταγώνου.
  • Αξιοποίηση της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ από 1ης Ιανουαρίου του 2009 για την προώθηση της ΝΑΤΟϊκής γραμμής στην κρίση της Γεωργίας. Το θέμα αυτό ενδιαφέρει εντονότατα την Ουάσιγκτον γιατί αγγίζει το σκληρό πυρήνα της αμερικανορωσικής αντιπαράθεσης για την παγκόσμια κυριαρχία.
  • Αναβάθμιση των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων Patriot από το επίπεδο PAC-2 στο επίπεδο PAC-3 για μεγαλύτερη κάλυψη, συγκριτικά με τις σημερινές δυνατότητες των 170 χλμ. της εμβέλειας του ραντάρ και των 150 χλμ. του βεληνεκούς βλήματος. Επειδή η Ελλάδα δεν εντάσσεται ευθέως στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας αλλά ζητείται να συνεργαστεί, προτείνεται αυτή η αναβάθμιση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αποφασίσει μέχρι τις αρχές του 2009.
  • Απεξάρτηση από το φυσικό αέριο της Gazprom. Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τον αγωγό Ελλάδας-Τουρκίας-Ιταλίας που θα μεταφέρει αζερικό αέριο και δεν διανοούνται ότι μπορεί να διοχετευθεί εκεί ρωσικό αέριο. Ενίστανται επίσης στην ελληνορωσική συμφωνία για τον αγωγό South Stream.
  • Αποδοχή του «πακέτου Νίμιτς» και αναθεώρηση της θέσης του Κ. Καραμανλή για «μία ονομασία έναντι όλων», προκειμένου να αρθεί το ελληνικό βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
  • Αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Ως πρώτο βήμα ζητείται η σφράγιση των διαβατηρίων του Κοσσυφοπεδίου αντί της τακτικής σφράγισης επισυναπτόμενου λευκού χαρτιού.
  • Σταθερότητα στη θέση υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και απόρριψη των ιδεών του Γάλλου προέδρου Ν. Σαρκοζί για ειδική σχέση Τουρκίας-Ε.Ε., που δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. στα μέσα Δεκεμβρίου.

 65. Promithe@s avatar
  Promithe@s 13/12/2008 19:53:53

  Όλες αυτές τις μέρες διαβάζω σιωπηλά το παρόν blog μεταξύ άλλων παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα σχόλια που τις ακολουθούν. Παράλληλα, κανονίζω τις δουλειές μου ώστε να μπορώ να παρακολουθώ τις διαδηλώσεις από κοντά με την ενεργό συμμετοχή μου σε αυτές.
  Από την άλλη συζητάω με φίλους και γνωστούς (χορτάτοι όλοι μας) και τελικά ολοένα και περισσότερο αναρωτιέμαι:
  "Τελικά μία κυβέρνηση που επί μήνες πάει από το ένα σκάνδαλο στο άλλο χωρίς να παραιτείται κανένας, χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη (έστω και λεκτικά) κανένας, με τέτοια αλαζονία που θα ζήλευαν και οι πιο ματαιόδοξοι μονάρχες της ιστορίας, ΠΩΣ ΠΕΦΤΕΙ;"

  Με εκτίμηση για τις απόψεις σας,
  παρόλο που διαφωνώ με τις περισσότερες στα σημεία και με ορισμένες ακόμη και στα βασικά.

 66. Simakos avatar
  Simakos 13/12/2008 19:55:13

  Ο... εθνάρχης μασκαρεμένος ως Τριανταφυλλίδης δεν πήγε στο Παρίσι να κάνει την επανάστασή του;

  Γίνατε όλοι ξαφνικά πολιτικά ορθοί και καθωσπρέπει.

 67. t avatar
  t 13/12/2008 19:58:36

  @ 76 Simakos
  Και μετά 1967-74 επτά χρόνια γύψος

 68. hlektra avatar
  hlektra 13/12/2008 19:59:10

  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
  Αφιερώνω τις λίγες αράδες του ποιητή σε όσους έχουν αγωνίες και αναζητήσεις για το πως να διεκδικήσουν το δίκιο τους και την ζωη τους.

  "Ἂν τὸ δίκιο θές, καλέ μου,
  μὲ τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
  θὰ τὸ βρῇς. Ὅπου ποθεῖ
  λευτεριά, παίρνει σπαθί."

 69. τιμωρός avatar
  τιμωρός 13/12/2008 19:59:13

  Να συμπληρώσω το 71 σχόλιο.
  Πολύ (μεταφορικό) ξύλο θα φάνε και οι δημοσιογράφοι των διαύλων κυρίως εφόσον τα σοβαρά δημοσιογραφικά blogs σπάσουν την ομερτά και δείξουν την επικοινωνιακή επίθεση που εξαπολύθηκε αυτές τις ημέρες...

 70. Simakos avatar
  Simakos 13/12/2008 19:59:53

  @ t

  Είδες τι καλά που είχε μασκαρευτεί;

 71. tony avatar
  tony 13/12/2008 20:01:34

  Οι επαναστάτες δεν φορούσαν κουκούλες στους προηγούμενους αιώνες ενώ σήμερα ειναι ανάγκη νά φοράνε.Αυτά ήταν πρόβες μικροεπαναστάσεων στους περασμένους αιώνες.ΟΤΙ ξέραμε από αυτές είναι άχρηστο.Η νέα παγκόσμια επανάσταση δεν θέλει ινδάλματα δεν θέλει ηγέτες δεν θέλει προγράμματα.
  Δεν προέρχεται από αδεξιότητα των κρατούντων άλλα γίνεται για να ανταποκριθεί η κοινωνία στις νέες προκλήσεις που προκαλεί η αλματώδης εξέλιξη της γνώσης και της τεχνολογίας.Και αν ο Σορος χρηματοδοτεί αυτή την εξέλιξη μπράβο του,και εγώ μαζί του ως ΜΑΚΕΔΩΝ και Ελληνοθρησκος. (μην τρελαθούμε κιόλας Μακεδονια επαρχία των ΑΘΗΝΩΝ με επίσημη θρησκεία την Εβραϊκή.)Μην συγκρίνετε αυτη την επανάσταση με καμιά προηγούμενη,ο εχθρός τους δεν είναι το σάπιο κατεστημένο αλλά τά πρόσωπα και τά σύμβολα που τό διατηρούν.Αυτη είναι μια επανάσταση χωρίς ήρωες χωρίς πρόσωπα και χωρίς θεωρία.Αυτό που καταρρέει είναι τά πρόσωπά τά σύμβολα και οι θεωρίες.Αυτά που καταρρέουν είναι άχρηστα σύνορα, άχρηστα κράτη ,άχρηστη πολυνομία, άχρηστες κυβερνήσεις,και άχρηστοι ταξικοί διαχωρισμοί.Σήμερα ο γιος του εργάτη μπορεί να είναι βασιλιάς των κομπιούτερ και ο γιος του βασιλιά προλετάριος της τηλεόρασης.
  Τό παράδειγμα του Ενγκελς για τον γιο του λόρδου και τον γιό του εργάτη δεν ισχύει πλέον.Αρα ολο του κουμουνιστικό μανιφέστο δεν ισχύει πλέον αλλά και στη στρατιωτική θεωρία τά πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά.Σήμερα ενας μεγάλος στρατός μέ τεράστια δύναμη πυρός σαν αυτόν που καναν οι Αμερικάνοι είναι άχρηστος.Τεράστια δύναμη πυρός έχει και τό Κογκό πλέον.Σήμερα ο πόλεμος παίζεται στις επικοινωνίες.Απο αυτη τη σκοπιά η στρατιωτική υπερδύναμη σήμερα είναι η Ινδία.Αυτή η αλαγή έγινε μέσα σέ πέντε χρόνια.Τά ενωμένα κράτη ΗΠΑ ΕΕ σαν μέθοδος διακυβέρνησης ειναι ανίσχυρα να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις
  ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μιά παγκόσμια κυβέρνηση.Το capital που στηρίζονταν στο χρυσό ειναι άχρηστο πλέον ήρθε η εποχή για το νέο capital.Ολα αυτά και πολλά άλλα τρέχουν γρήγορα πολύ γρήγορα.Για αυτους τους λόγους οι πιτσιρικάδες μας πήραν με τις πέτρες.

 72. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 20:03:30

  Πελια – έτσι όπως τα λες είναι .
  Παράδειγμα η ΔΕΗ πέρσι ο Τάκης του 1.000.000 δημόσια στην Νομαρχεία Κοζάνης Νοέμβριος μας εμφάνισε λειτουργικές ζημιές 780.εκ και κέρδος Χ .
  Φέτος επέβαλε αυξήσεις 15% ετήσιος .
  Όλοι οι εργαζόμενοι έλαβαν αυξήσεις από χ έως ο Τάκης Χ , και στο επίσημο δελτίο του 9- μηνου ζημιές http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4900&nt=18&lang=1 .
  Ρωτώ όλους σας Δημόσια Επιχείρηση Α.Ε. είναι η τσιφλίκι του πατέρα του ?
  Πες μου μετά με τέτοιων στρατό εθελοντών τι θα κάνει μια κοινωνία ? Αιτήσεις προσλήψεων 50.000 για χ θέσεις . Και το επιτόκιο δανεισμού που προβλέπουν για «επενδύσεις» 6,3% .
  Συμπέρασμα είμαι ως άτομο ποιο φερέγγυος για τον Τρισε από τον Τάκη !!!

 73. aris53m avatar
  aris53m 13/12/2008 20:09:18

  De Profundis #37.

  Εσύ κάτι έχεις ψιλιαστεί, αλλά πώς?!?

 74. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/12/2008 20:15:38

  O Γαβριηλίδης είναι αυτός ο ΄Νεοφιλελευθερος΄πού γράφει γιά τήν ΄Νεκροφιλία τής Αριστεράς΄ ΄αποδομώντας΄ Ρίτσο και Θεοδωράκη ,πού θεωρεί ΄εθνικιστή΄τόν Ελύτη??
  Δεν θυμάμαι εάν πιάνει στό στόμα του τον Κάλβο και υποθέτω πώς συμφωνεί μέ κάτι περίεργους ομοϊδεάτες του γιά τά ΄ματοβαμένα στιχάκια τού Σολωμού΄...
  Πάντως και ο Δημου στό Καθεστωτικό Lifo τών in εστιατορίων και τού δήθεν ψαγμένου life style κάτι ψελλίζει περί τού ότι το ΄κίνημα΄παραπέμπει σέ ΄λιγότερο Κράτος΄καί πώς οι ΄αναρχικοί΄ αφουγκράζονται καλύτερα την Κοινωνία.
  Προφανώς αυτοί θά πιστεύουν πώς η ΄εξέγερση΄αφορά στά ιδανικά τού Νεοφιλελευθερισμού...
  Τελικά πάνω στίς δίκαιες διαμαρτυρίες τών εφήβων ο καθένας οτι θυμάται χαίρεται.

 75. t avatar
  t 13/12/2008 20:16:40

  @ 80 Simakos
  Δηλαδή?

 76. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2008 20:26:12

  Ο Ακης Γαβριηλίδης δεν μπορεί να επικαλειται την εποανάσταση του 1821 την οποία έχει καταδικάσει ως εθνικιστική λόγω της σφαγής των Τούρκων στην Τριπολιτσά την οποία θεωρεί "εθνοκάθαρση" ενώ έχει καταδικάσει και τους στίχους του εθνικού ύμνου.
  Γενικά το κυριο μέλημα αυτού του ανθρώπου είναι η καταπολέμηση του ελλληνικού εθνικισμού.
  Η συμπαράταξη του με την εξέγερση απλώς επιβεβαιώνει το υποκρυπτόμενο νόημα των γεγονότων.
  Φυσικά οι οργανωτές και συμπαραστάτες δεν μπορούν να βγουν ανοιχτά με την ιδεολογία τους καθώς δεν είναι ακόμη δημοφιλής στην Ελλάδα η .....κατάργηση της Ελλάδος οποτε εμφανίζεται ως στόχος μια καλύτερη Ελλάδα.

 77. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/12/2008 20:28:53

  Γιά ποιό πράγμα μιλάει ο Γαβριηλίδης πού μάς βγήκε καί επαναστάτης και θεωρεί όπως και οι Ιοί και διάφοροι άλλοι πώς η ΄Σφαγή τής Τριπολιτσάς ΄ήταν το μείζον ζήτημα τής Επανάστασης τού 21.??
  Ο Νακρατζάς μίλησε ή όχι ακόμα??
  Eχει χαθει κάθε μέτρο..........

 78. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 20:31:51

  παιδες ελληνων, και ξενων.

  Οσοι προσπαθειτε να απλοποιησετε την ολη κατασταση με απλες γραμμικες σειρες αιτιου-αιτιατου ειστε ή βαθεια νυχτωμενοι ή κατι αλλο.
  λεμε, ξελαρυγγιαστηκαμε να λεμε οτι ο Σορος, τα ξενα συμφεροντα εκμεταλλευονται την κοινωνικη ανησυχια για το που τραβαει η ζωη μας. Πολλα παραλληλα σεναρια εχουν δρομολογηθει. Η προιστορια στις Χιλη, Ουκρανια κ.α το δειχνει.
  Και δεν μας ενδιαφερουν τα αριστεροδεξια ιδεολογηματα ουτε και ο Γκεβαρα.

  Για να μη φληναφουμε, η κλασσικη ελληνικη ανικανοτητα για αυτοδιακυβερνηση ειναι το υποσστρωμα πανω στο οποιο δουλευουν τα ξενα συμφεροντα.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ (πολλες παραλληλες μικροκοινωνιες, αριστεροι, δεξιοι μεσαιοι, συγχυσμενοι) ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

 79. Simakos avatar
  Simakos 13/12/2008 20:32:49

  @ t
  Το παράδειγμα του Καραμανλή το χρησιμοποίησα για να δείξω τη διαφορά ανάμεσα στην "επώνυμη" μασκαρεμένη φυγομαχία σε αντίθεση με την "ανώνυμη" κουκουλοφόρα εξέγερση. Η πρώτη έχει μείνει στην ιστορία περίπου ως ανέκδοτο, άσχετα αν μετά ο Καραμανλής ονοματίστηκε εθνάρχης. Σήμερα οι κουκουλοφόροι (προσπαθώ μέσα μου να ξεχωρίσω τους πραγματικούς εξεγερμένους από τους προβοκάτορες) κάνουν κάτι που θα μείνει στην ιστορία, ελπίζω ως κάτι χρήσιμο για τη γενιά τους και για τις επόμενες γενιές. Και παίζουν το κεφάλι τους...

 80. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 20:46:29

  Μόλις άκουσα στο ΑΝΤ και τον νοικοκύρη του μεγάλου μας χωριού Νικήτα Κ. τέως ευρωπαίου ,δηλαδή οι ξένοι έχουν κάνει την εξέγερση….. .Τους έφεραν ,τους εκμεταλλεύτηκαν ,τους έκαναν όλες της χαμαλοδουλειές π.χ. την Χρυσούλα τους 2004 κλπ,με την ευκαιρία μας διέλυσαν το ιστορικό(?) ΚΚΕ , και τώρα «είναι φιλοξενούμενοι και αν δεν τους αρέσει να πάνε στην πατρίδα τους» γδαρμένοι , ανασφάλιστη και ταπεινωμένοι .Πάντως να τον χαίρεστε αθηναίοι και εμείς εδώ στην επαρχεία ,με τέτοια λογική και αισθήματα μας πρόεκυψε αντικαταστατής του ΚΚ .

 81. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/12/2008 20:54:01

  Νίκος@87
  Οι έφηβοι και οι μαθητές καλά κάνουν και διμαρτύρονται.
  Αυτό πού συνέβη ήταν εξοργιστικό μέ τον ΄ειδικό φρουρό΄.
  Υποθέτω πώς εάν (κούφια ή ώρα)χρειαζόταν να χειρουργηθείς δεν θάθελες να σέ χειρουργήσει σουρωμένος χειρουργός.
  Δέστο τουλάχιστον σαν μιά άθλια αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ενός Αστυνομικού..
  Και τέτοια κινήματα διαμαρτυρίας έχουν υπάρξει ξανά πρίν τον κάθε Σορος.
  Τώρα το πώς τά εκμεταλλεύονται οι ΄μπαχαλάκηδες΄ και οι ΄αντεξουσιαστές΄πού ονειρεύονται τίς ματαιωμένες τους επαναστάσεις ειναι άλλο θέμα.
  Αλλά οποιαδήποτε αντίδραση σέ πράξεις Κρατικής Βίας δεν μπορεί να θεωρείται υποκινούμενη.

 82. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 20:54:13

  tiramola--Περιμένω ανυπόμονος το σχετικό σου σχόλιο ..

 83. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2008 20:56:30

  @ Promitheas
  Οι κυβερνησεις σε μία δημοκρατία πέφτουν με εκλογές.
  Δε νομίζω ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν κάνει εκλογές ή ότι φιμώνει τον τύπο.
  Τα κανάλια είναι γεμάτα με κατηγορίες.Αν τα πιστέψει ο ελληνικός λαος στις επομενες εκλογές μπορεί να την διώξει.Βέβαια ως τότε μπορεί να εχουν εδραιωθεί στην Ελλάδα ρωσοκινεζικά συμφέροντα και κάποιοι βιάζονται.

 84. t avatar
  t 13/12/2008 21:02:43

  @ 88 Simakos
  Να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς εξεγερμένους από τους προβοκάτορες.
  Κάνουν κάτι που θα μείνει στην ιστορία (και ο Ηρόστρατος έμεινε στην ιστορία)
  Δέχομαι ότι έχουμε πιάσει πάτο.
  Πες μου όμως.
  Τι ακολουθεί μετά?
  Ποιος θα είναι ο νέος σωτήρας???

 85. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 21:06:52

  Ψυχραιμια- της συμφωνίες με Κίνα και Ρωσία έχουν υπογράψει ο Τσιπρας ο Αλαβάνος ο Τρεμοπουλος ,ο ατακτος ,ο suhoi ,κλπ θυμάσαι .xa xa xa

 86. aris53m avatar
  aris53m 13/12/2008 21:07:01

  @t 94.

  O 'Ακης χιχιχιχιχι

 87. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2008 21:08:41

  @ 93
  Δυστυχώς ο υπάρχων οικονομοπολιτικός συσχετισμός δυνάμεων δεν αφήνει πολλά περιθώρια.
  Αλλη οικονομική πολιτική είναι αδύνατη με το δημόσιο χρεος και μέσα στη ζώνη του ευρώ.
  Από την αλλη μεριά εκτός ευρώ ο Σόρος δεν θα χρειαζόταν να κινητοποίησει κανενα.Ο άνθρωπος έγινε γνωστός γαιτί οδήγησε την χρηματιστηριακή επίθεση κατά της Τράπεζας της Αγγλίας και υποχρέωσε σε υποτίμηση τη λίρα.Καταλαβαίνεις ότι τη δραχμή θα την ετρωγε για πλάκα.

 88. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/12/2008 21:09:36

  @ Anonymous 93

  Αν μου επιτρέπεται να απαντήσω κι εγώ στο ερώτημά σου, νομίζω ότι το θέμα είναι να φτιάξουμε έντιμο κράτος. Έντιμο σε πρώτη φάση και ισχυρό σε δεύτερη. Πρέπει να πάει με αυτή τη σειρά, γιατί αν είναι ισχυρό ένα ανέντιμο κράτος, ζήτω που καήκαμε.

  Αυτά είναι ωραία λόγια, μπορείς να πεις, αλλά είναι η μόνη επιδίωξη που μας κάνει να δικαιούμαστε να ελπίζουμε.

  Πρέπει να εφαρμοστεί η ξεχασμένη έννοια της ισονομίας. Ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος αν εγώ ξέρω ότι ο Βαρδινογιάννης μπορεί να τη σκαπουλάρει; Αν ξέρω ότι το παιδί του γείτονα θα διοριστεί γιατί ξέρει κάποιον κι εγώ δεν ξέρω κανέναν και δεν θα διοριστώ;

  Αυτά είναι πράγματα που δεν τα ζητούμε καν. Πώς θέλουμε μετά να εφαρμοστούν, αν δεν τα ζητούμε;

  Μας έχουν μπερδέψει με ιδεολογίες, με σοσιαλισμούς, νεοφιλελευθερισμούς, αριστερές, δεξιές, εθνικισμούς και δε συμμαζεύεται. Τίποτε από όλα αυτά δεν μας χρειάζεται. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

  Η Πολιτεία χρειάζεται Ισονομία.

  Οι πολίτες χρειάζονται Ήθος.

  Το κράτος χρειάζεται Εντιμότητα.

  Αυτά για αρχή. Τα άλλα θα έρθουν στην πορεία. Όλα τα άλλα μας αποπροσανατολίζουν. Το ζητούμενο για την κοινωνία είναι η ΑΡΕΤΗ.

 89. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 21:11:15

  ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
  Πέρασε ακριβώς μία εβδομάδα από την ώρα που η Αθήνα και άλλες πόλεις πήραν φωτιά. Μαζί τους και οι σελίδες του Antinews. Από κοινωνιολογική - ιστορική άποψη φαίνεται να συμφωνήσαμε ότι επρόκειτο για μια "ιδιότυπη εξέγερση". Μένει όμως και μια πολιτική ερμηνεία. Την επιχειρώ και το κρίμα πάνω μου:
  Αυτό που έγινε ήταν μια απόπειρα ...δημοκρατικού πραξικοπήματος. Ως γνωστόν, στην Ελλάδα τετοιου είδους πραξικοπήματα δεν έχουν επικεφαλής, περιμένουν ή φέρνουν έναν "μεσία" (Βενιζέλος, 1909). Στην περίπτωσή μας υπήρχε "μεσίας", αλλά και Ιωάννης ο Πρόδρομος. Ωστόσο, ο μέν "μεσίας" (Παπανδρέου) δεν αντελήφθη το πραξικόπημα, ο δέ Πρόδρομός του (Αλαβάνος) το υπερεκτίμησε.

 90. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 21:16:18

  @ψυχραιμια : "Οι κυβερνησεις σε μία δημοκρατία πέφτουν με εκλογές".

  Φίλε, πρέπει να συμφωνείς ότι, οι δημοκρατίες έχουν Δικαιοσύνη. Τηρούν το Σύνταγμα. Από την στιγμή που το καταλύσατε, (να θυμίσω;;), ΔΕΝ υφίσταται Δημοκρατία. Και επειδή η τήρηση του δημοκρατικού Συντάγματός μας επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, οι ΕΞ- ΕΓΕΡΜΕΝΟΙ είναι πιο δημοκράτες από αυτούς που επικαλούνται την Δημοκρατία, ώστε να συντηρείται η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ κατάλυση του Συντάγματος.

  Ήτοι: όποιος συμπλέει με το συναίσθημα (δεν είναι τίποτα άλλο, -για την ώρα) των νυν εξεγερμένων, ή, για να μην σκανδαλίζεσαι, των "εξεγερμένων", είναι Δημο-κράτης.

 91. t avatar
  t 13/12/2008 21:17:35

  @ 101 Διοτίμα
  Και μετά τι

 92. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 21:19:36

  t # 102
  Μά ήδη απάντησα.

 93. t avatar
  t 13/12/2008 21:20:13

  Το μέλλον?

 94. Simakos avatar
  Simakos 13/12/2008 21:20:16

  @ t

  Δεν πιστεύω σε σωτήρες, ούτε ότι θα γίνουν φοβερές και τρομερές ανατροπές άμεσα. Αν υπάρχει ένα κέρδος από όλα αυτά, είναι ότι η κοινωνία δείχνει να ξυπνάει και να αντιδρά. Τα μεγάλα κόμματα θα συνεχίσουν να εναλλάσσονται στην εξουσία αλλά δεν θα νιώθουν τόσο άνετα πια. Το ελπίζω, δηλαδή.

  Δεν μου αρέσουν όλα όσα συμβαίνουν, δηλαδή το να καίγονται μαγαζιά και αυτοκίνητα, αλλά αυτό το παιχνίδι το ξεκίνησε το κράτος, γι' αυτό και όλος ο κόσμος τα βάζει με αυτό, πλην μερικών αστείων περιπτώσεων που πάσχουν από μανία καταδίωξης.

  Και τώρα βλέπω ότι σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ο Στυλιανίδης λέει "βγάλτε τις κουκούλες". Ε, αυτό και μόνο αρκεί για να επιλέξω το άλλο στρατόπεδο.

 95. PATRA avatar
  PATRA 13/12/2008 21:20:37

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ.
  ΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ.
  ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΝΟ...
  ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ
  ‘‘οι περιορισμοί και οι θυσίες επιβάλλονται μονομερώς, εξαιρώντας προκλητικά εκείνους προς τους οποίους θα έπρεπε καταρχήν να απαιτηθεί η συνεισφορά τους στην υπέρβαση της κρίσης’’
  ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ?
  ΣΤΟΥΣ ¨ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ¨????

  ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
  ¨Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η ΣΟΡΟΣ¨


  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ

 96. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2008 21:23:35

  @ νήπιος γερων
  Πως καταλύθηκε το Σύνταγμα;
  Eγινε ένας φόνος και ο ένοχος είναι κρατούμενος και αναμένει τις διαδικασίες της Δικαιοσυνης.

 97. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 13/12/2008 21:23:43

  «Κοινωνική Εξέγερση» με πενθήμερο??? Με πενθήμερο??? Όπως στο σχολείο? Η στις δημόσιες υπηρεσίες?

  Και σε αυτό μικροαστοί του κερατά αποδείχθηκαν οι εξεγερμένοι.

 98. t avatar
  t 13/12/2008 21:24:07

  @ 105
  Πιο στρατόπεδο.
  Πες μου να το επιλέξω

 99. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 21:25:57

  @ t #104
  Αν θέλετε, κάντε μια ανάπαυλα, να κάνετε Χριστούγεννα (εγώ είμαι δεδηλωμένη άθεη), αλλά ίσαμε τότε να βάλουμε το ξερό μας κάτω να παράξει (που λέει ο άλλος) δύο - τρία πράγματα. Και να ‘ρθούμε με τα Φώτα (να σας φωτίσει ο θεός), να κατεβούμε σαν άνθρωποι στους δρόμους και να ‘πούμε σ’ όποιον είναι ή πρόκειται να είναι στα πράγματα, αφού δεν μπορούμε να τα πάρουμε στα χέρια μας, Καραμανλής, Παπανδρέου, δεν ξέρω ποιός, άκου ρέ μαλάκα, άρθρον πρώτον και μόνον: αναδιανομή του εισοδήματος. Ύστερα, βλέπουμε. Ξέρω κι εγώ, μια ιδέα ρίχνω…

 100. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2008 21:27:10

  @ PATRA
  Ο Ιερώνυμος είναι ιεράρχης και όχι οικονομολόγος.
  Η Συνθηκη του Μααστριχτ έχει τη σφραγίδα του γερμανικού καπιταλισμού και δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια.Μόνο το ΚΚΕ την καταψήφισε.Αλλά το τι θα έκαναν και αυτοι με τη δραχμή,τα μυαλά που έχουν και την παγκόσμια κατάσταση που υπάρχει είναι άλλο ζήτημα.

 101. Simakos avatar
  Simakos 13/12/2008 21:28:49

  @ t
  Μασημένη τροφή θέλεις, νομίζω. Όταν ο συγκεκριμένος, που έχει κάνει τη φοβερή δήλωση "Καραμανλής ή χάος", ζητάει... διαφάνεια στα πρόσωπα των διαδηλωτών, εγώ είμαι με τους διαδηλωτές, με κουκούλες ή όχι. Άντε να δω τι άλλο θα με ρωτήσεις.

 102. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 21:30:16

  @ t # 113

  Παλινδρομείς! Κάτι μου θυμίζει...

 103. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 21:31:20

  Και στο σχόλιο μου 93 δεν θα αφορούσε βεβαία τον Κάρολο Π .(αυτόν τον εξαίρεσε στο μυαλό του ο Νικήτας) . Δεν με πείραξε αυτό καθόλου αφού δεν με αφορά και η υπηρεσιακή παράγοντες δεν το άκουσαν .

 104. t avatar
  t 13/12/2008 21:32:24

  @ 111
  Εγώ είμαι αδήλωτος άθεος,
  Φοβάμαι όμως τον μεγάλο αδελφό.

 105. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 21:33:19

  Σπυρο (71) και Ανωνυμε (94),

  φυσικα δεν λεω οτι ο ΚΚ ειναι λυση. Το ζητημα ΖΩΗς ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ για το ελλαδικο κρατιδιο για μενα ειναι οτι ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΕΣ. Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ βγηκε στην επιφανεια.
  ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. τα εχουμε πει πολλακις.
  Συμφωνω με ολα τα επι μερους, αλλα μας λειπει η συνθεση της ολης εικονας.

 106. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 21:34:24

  @ t # 116

  Δεν υπάρχει! Κι αυτόν τον κατασκευάσαμε. Είναι το άλλουι μας.

 107. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 21:34:35

  ΠαραγοντεςΧ, γιατι ακρα του ταφου σιωπη για τα ΙΝΤΙΜΕΝΤΙΑ του σορου;

 108. t avatar
  t 13/12/2008 21:35:13

  Φοβάμαι τους σωτήρες
  Τα πολλά θα θα θα

 109. t avatar
  t 13/12/2008 21:37:00

  Πάσχω από απιστία

 110. http://greece-salonika avatar
  http://greece-salonika 13/12/2008 21:37:57

  "Σε εκπομπή της ΕΤ3 εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κος Κουράκης ο οποίος προφανώς χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι με τα λεγόμενα του ρίχνει λάδι στη φωτιά έδειξε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετακίνητοι από τις εμπρηστικές και ύποπτες θέσεις τους. Συγκεκριμένα όταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κος Βελόπουλος κάλεσε ,μέσα από την εκπομπή, όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν έτσι ώστε ,για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να σταματήσουν οι πορείες και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να συνέλθουν οι καταστηματάρχες από τις καταστροφές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος και η παράταξή του δεν επιθυμούν να ηρεμήσουν τα πράγματα! Επίσης πρότεινε τον αφοπλισμό των αστυνομικών και την κατάργηση των ΜΑΤ ενώ αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για τους 142 τραυματίες αστυνομικούς που νοσηλεύονται και νοσηλεύτηκαν αυτές τις ημέρες. Προφανώς για τον κύριο Κουράκη αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ ο επόμενος στόχος μετά την κατάργηση των ΜΑΤ και τον αφοπλισμό της αστυνομίας είναι και η πλήρης κατάργηση του κράτους! Βέβαια ο κρατικός μηχανισμός είναι ήδη κατεστραμμένος ουσιαστικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όμως πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει στο μέλλον να καταλύσει το κράτος και στα χαρτιά!"

 111. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 21:38:17

  90 kai oxi 93 pardon.

 112. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2008 21:38:38

  Η λύση είναι να αρχίσουμε να μιλάμε βάσει δεδομένων και όχι με κραυγές.
  Θέλουμε τη συμμετοχή στο ευρώ ή όχι;Αν την θέλουμε να συνεννοηθούν οι κοινωνικές δυνάμεις ώστε να μειώσουν τις παρενέργειες.Αλλά με κουκουλοφόρους να σπανε μαγαζιά και τράπεζες δε βγαίνει κάτι.

 113. patos avatar
  patos 13/12/2008 21:38:56

  @ διοτιμα
  είναι σαφώς εξέγερση, κοινωνική εξέγερση απρόσμενη απρόβλεπτη χωρίς γλώσσα χωρίς έκφραση καιγι' αυτό προκαλεί σε νοήματα. Ποιός νομίζει οτι έχει την γλώσσα να μιλησει? Μετά τα γεγονότα? Ποιός του την έδωσε τη γλώσσα? Ποια συμφέροντα θα χρησιμοποιηθούν για να ερμηνευτει αυτή η πράξη χωρίς έκφραση? Και με ποιούς κοινους κώδικες θα ακούσουμε την ερμηνεία ?

  Το εξαιρετικό είναι οτι μένει μια εξέγερση χωρίς γλώσσα, ακατέργαστη, που σημαίνει πως κανείς δε θα δώσει σημασία για το πως θα ερμηνευτεί αλλά είναι μια εξέγερση, μια κοινωνική πράξη αυθόρμητη γι αυτό και ανοιχτη σε έννοιες σαν ακατέργαστη πρώτη ύλη για να προκαλεί νοήματα .
  [Στις πρώτες ύλες ανοιγονται οι ορέξεις για εκμετάλευση όπως λεμε.]

 114. t avatar
  t 13/12/2008 21:58:47

  Το υπόστρωμα για νέο σωτήρα

 115. t avatar
  t 13/12/2008 22:00:51

  troktiko.blogspot.com/

  ΤΩΡΑ

  Το κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Πατησίων καίγεται, όπως επίσης φλόγες βγαίνουν από το Lapin House γωνία Πατησίων και Κεφαλληνίας.

 116. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 22:02:12

  @greece-salonika -θυμασε το
  http://greece-salonika.blogspot.com/2008/02/blog-post_564.html και ...............χμ

 117. PATRA avatar
  PATRA 13/12/2008 22:11:47

  @ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ (112)
  ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ , ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΡΑ ΚΝΙΤΗΣ. ( MHN ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΑΣ)

  ΜΗ ΣΠΕΥΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ», «ΠΟΛΙΤΕΙΟΛΟΓΟΣ», «ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ», ΓΕΛΟΤΩΠΟΙΟΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ «ΙΕΡΑΡΧΗΣ»…

  ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
  ΟΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ, ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΟΡΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)

  ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ?
  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕ BUSINESS PLAN ΚΑΙ BONUS.

  ΤΑ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ… ΑΚΛΑΦΤΟΣ

 118. t avatar
  t 13/12/2008 22:13:25

  Προφητικό Το Βήμα

  tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=183422&ct=34

  DESTROY ATHENS

  έκθεση,
  Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

 119. alone avatar
  alone 13/12/2008 22:14:11

  "Για να καταλάβεις τις θεωρίες συνωμοσίας, πρέπει να στρώσεις κώλο. Αυτές προϋποθέτουν ξενύχτια στις βιβιλιοθήκες και όχι καφέδες στα Εξάρχεια.."

  Τι; Αυτη ειναι η ομολογια των ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ πολιτικων πεποιθησεων του σχολιαστη. Η πιστη στην αριστοκρατια του πνευματος.
  Δεν ηξερα οτι που θα ξενυχταω στις βιβλιοθηκες
  και θα κανω ατελειωτες συγκρισεις ,υποθεσεις ,αναλυσεις κτλ ωστε να εκφρασω πολιτικη αποψη με επιχειρηματα.

  Μποτιλια βλεπεις την υποκινηση των Χ συμφεροντων πισω απο τις ταραχες.Δεχεσαι την πολιτικη της ΝΔ και γενικοτερα την κατασταση του πολιτικου συστηματος σαν ικανη αιτια της νεανικης οργης.
  Αρα δεχεσαι οτι οι ταραχες αφορουν ενα πραγματικο
  προβλημα .

  Τι ειναι αυτο που διαφοροποιει τοτε τα Χ συμφεροντα που ωφελουνται απο την εξεγερση απο τα
  υποκειμενα της; Οι στοχοι λεω εγω.. Ποιοι ειναι οι στοχοι της εξεγερσης; Δεν ειναι συγκεκριμενοι και
  διαμορφωμενοιθα πει καποιος. . Δεν μπορειτε να δειτε λοιπον την εξεγερση σαν την αιτια που μπορει να διαμορφωσει
  νεες δυναμικες στην ελληνικη κοινωνια, ενα δυνατο ταρακουνημα που θα ωθησει σε σημαντικες διεργασιες
  προωθωντας μια αρχη αναγκαιων αλλαγων στο πολιτικο συστημα για τα συμφεροντα των μη προνομιουχων και αποκλεισμενων; Σαν τη αφορμη για
  την επιστοφη του ενδιαφεροντος στην πραγματικη πολιτικη δραση; Σαν την αφορμη διεργασιων μεσα στα ιδια τα κομματα και την επανασυδεση τους
  με την κοινωνια.
  Και εν τελει κανεις ωριμος ανθρωπος δεν πιστευει
  οτι εδω και τωρα θα αλλαξουν ολα. Ολοι φανταζονται οτι μπορει απλα να επισπευστει η πτωση ΚΚ. Αυτο ειναι το τρομερο σχεδιο
  των ξενων συμφεροντωνς;. Ο ΓΑΠ και η Ντορα; Τοσο καιρο δεν ηταν ετσι κι αλλιως αναμενομενο;


  Δεν γίνεται οι προθέσεις και οι στόχοι της κάθε κοινωνικής δράσης να νοουνται μονο σαν εργαλείο αδιαφανών συμφερόντων εστω και οταν αυτα αποδεδειγμενα τις υποκινουν. Ακόμα και αν υποθετικά υπηρετούν τα X συμφέροντα ,υπάρχουν αυτόνομα και ξεχωριστά από αυτά και επιτελούν - αναλόγως της ποιότητας τους- το δικό τους ρολο στη εξέλιξη διαμορφωνοντας τις δικες τους δυναμικες. Η ιστορικη εξελιξη δεν υποκειται σε
  γραμμικους νομους ουτε εχει προβλεψιμα αποτελεσματα εξαρτωμενα απο μερικα γνωστα αιτια.

  Ο ρολος του λαου σαν υποκειμενο δεν ειναι τοσο
  ασημαντος, ιδιαιτερα αν ενεργει συνειδητα ως τετοιο. Η σκοπια οσων δινουν τετοιο βαρος σε θολα στοιχεια συνωμοσιων επιφυλασσουν το ρολο του αντικειμενου μονο των εξελιξεων στις κοινωνικες δρασεις.

 120. t avatar
  t 13/12/2008 22:16:20

  @ 131
  Και μετά τι

 121. popolaros avatar
  popolaros 13/12/2008 22:19:52

  "Αφού αγόρασε τη μισή Παταγωνία και 85.000 αγελάδες ο "Άγιος" George Soros αποστέλλει Η/Υ στους αριστερούς των εναλλακτικών ΜΜΕ indymedia."
  -----------
  macedonia-greece.blogspot.com/2008/01/soros.html

 122. t avatar
  t 13/12/2008 22:21:33

  Indeed, one of the problems with this Greek tragedy is that there are no indications of when it might end. The Black Bloc can't win -- their aims are illusory at best, assuming anyone even takes them seriously -- and their resources are limited.

 123. alone avatar
  alone 13/12/2008 22:28:31

  Ακομα καιη γνωση-σαν υποθεση εργασιας- οτι τα Χ συμφεροντα υποκινουν την Α εξεγερση,οσοι πιστευουν στο νοημα της και τους στοχους τους μεσα απο αυτη ,ΠΡΕΠΕΙ να τη συνεχισουν με το τροπο την τακτικη που εκτιμουν. Το σχολιο δεν αφορα την προσςπικη μου αποψη στο τι, αλλα την γενικοτερη αξια και βαρος που πρεπει να εχουν οι αποψεις συνωμοσιας στην πολιτικη δραση μας σαν πολιτες.

 124. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2008 22:29:41

  Οσοι νομιζουν οτι η λυση θα ειναι το ...ΠΑΣΟΚ που τα ισοπεδωσε ολα τα προηγουμενα 20 χρονια, και η γλωσσα ειναι ενα μονο θυμα, ἠ ο USΙΡΙΖΑ, ή ...διαλεξτε, τοτε ειστε παραπλανημενοι.

  Ανωνυμε 122 (ΠαραγονταΧ) ενταξει, δεν ειμαι επαγγελματιας να διαβαζω τα παντα.
  Ως Ελληνας του εξωτερικου τεινω να βλεπω την γεικοτερη εικονα και οχι τα επι μερους, που δεν λεω οτι δεν ειναι σημαντικα, αλλα συσκοτιζουν τις συνειδησεις και σας κανουν να τρωτε τις σαρκες σας.
  Ξαναλεω, οταν σας φταιει το σπιτι σας το καταστρεφετε;

  Οσο για τον ανεκδιηγητο ΚΟυρακη, τι να πουμε;τα ειπε ολα. Οι ανθρωποι ειναι αδιστακτοι και επικινδυνοι.  ειπαμε, οταν σας φταιει

 125. popolaros avatar
  popolaros 13/12/2008 22:41:05

  Κουράκης?
  Ααα αυτός με την κοτσίδα.
  Η κοτσίδα μετά τα 45 φαίνεται να είναι σήμα κατατεθέν των συριζαίων.
  Αμ ο άλλος ο γύφτουλας, που πάει με τα σανδάλια στη βουλή.

 126. PATRA avatar
  PATRA 13/12/2008 22:50:20

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΗΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ... ( ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ)

 127. Factorx avatar
  Factorx 13/12/2008 23:01:34

  @Νίκος: Κι εμεις κάτοικοι εξωτερικού είμαστε φίλε, διότι αυτό εδω δεν είναι η Ελλάδα που γνωρίζαμε. Μου την σπάει όμως η ευκολία που ορισμένοι μου αποδίδουν κάποια πράγματα (λές "ανωνυμος = factor"). Έχεις την εντυπωση οτι φοβάμαι να πω την γνωμη μου και κρύβομαι; Όταν όλοι το έπαιζαν ελευθεροι στο google εμείς είχαμε δηλωσει ονοματέπωνμυμο και διεύθυνση. Άλλος σου απάντησε. Αμαν πια

 128. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/12/2008 23:05:50

  Αφιερωμένο στους φίλους/φίλες του antinews

  http://vapsomalliades.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

  Διαδώστε το να γελάσουν κι άλλοι με το Έργο
  "Ο Καραγκιόζης Γεροντο-Κοτσιδάκιας Εναλλακτικός-Βαψομαλλιάς".

 129. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 23:06:44

  @ψυχραιμια: συγνώμη, τώρα το είδα.

  Μιλάω για την δίκη της 17Ν.

 130. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/12/2008 00:12:07

  @ νήπιος γερων
  Α,εννοείς δηλαδή την προηγούμενη κυβέρνηση που πιθανόν να είναι και η επόμενη.
  Κοίταξε,κανείς δεν είχε διάθεση όχι να καταπατήσει δικονομικές αρχές αλλα ουτε και να συλλάβει τη 17Ν αλλά έκαναν το λάθος εκτός από Ελληνες να σκοτώσουν και Αμερικανούς και δε στεκόμαστε αν δε πιάναμε κάποιους για να λέμε ότι πιάσαμε.
  Από τις άλλες οργανώσεις ,Αντικρατική Πάλη,Επανασταατικοι Πυρήνες και τα ρέστα που δεν σκότωσαν Αμερικανούς δε πιάστηκε κανείς και δεν ασχολείται κανείς.

 131. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 14/12/2008 00:43:30

  @alone
  Το πρόβλημα είναι πρακτικό, δεν έχει να κάνει με αριστικρατία του πνεύματος. Πραγματικότητες που είναι σύνθετες και ελάχιστα επιξηγημένες, απαιτούν επίπονη έρευνα για να κατανοηθούν. Το να απορρίπτουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε, από προκατάληψη ή λογικές συνεπαγωγές, που φτειάχνουμε χωρίς στέρεα γνωσιολογικά δεδομένα, αποτελεί μικρόνοια και αφέλεια.
  Εγώ δεν απαγόρευσα σε κανένα να εκφράζεται πολιτικά. Ούτε όρισα κάποιο ελάχιστο γνωσιολογικό επίπεδο, ως προϋπόθεση για αυτό. Τουναντίον προβάλω πάντοτε το Αθηναϊκό μοντέλο Δημοκρατίας, όπου οι άρχοντες δεν εκλέγονται, αλλά κληρώνονται. Γιατί τα δημόσια λειτουργήματα είναι σχολείο, από το οποίο δικαιούμεθα και ωφείλουμε να περνάμε όλοι. Αυτό είναι το αντίθετο του ελιτισμού.
  Τουναντίον ο Σόρος και ο Ροκφέλερ, που οργανώνουν τους κουκουλοφόρους, ως μασόνοι Μολοχισταί είναι υπερ μιας ελιτιστικής οργανωτικής δομής, γιατί αυτή έχει μυητικό χαρακτήρα. Η αξία του ατόμου καθορίζεται σύμφωνα με αυτή από το βαθμό μύησης. Οι εκτός στοάς θεωρούμαστε "βέβηλοι".
  Φυσικά όπως αναφέρεις στο τελευταίο σχόλιο σου δεν μπορούμε να βάλουμε όλους τους εξεγερμένους στο ίδιο σακί. Υπάρχουν εξεγερμένοι και "εξεγερμένοι". Οι πρώτοι εκτονώνουν την οργή τους, οι δεύτεροι είναι προβοκάτωρες.
  Θέτεις λοιπόν το θέμα της τακτικής. Επιμένω ότι δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι για τα κακώς κείμενα, καίγοντας το μαγαζί του μπάρμπα Μήτσου, ή το αυτοκίνητο του μεροκαματιάρη, ή να πετάς πέτρες σε περαστικούς. Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να είναι ακόμη φιλήσυχος, αλλά εάν παρεκτραπεί θα μαζέψετε πολύ ξύλο. Όχι οι προβοκάτορες, γιατί αυτοί θα την έχουν κάνει έγκαιρα, αλλά εσείς, τα παιδιά μας. Και είναι κρίμα φιλαράκι, γιατί αποτελεί ανούσιο και αναίτιο εμφύλιο πόλεμο. Αυτό που λες εσύ εξέγερση ή επανάσταση, εγώ, σαν επαγγελματίας επαναστάτης, το θεωρώ καλαβρέζικο.

 132. Basil avatar
  Basil 14/12/2008 01:45:47

  Μεγάλη συζήτηση έχει αρχίσει είναι ή δεν είναι κατευθυνόμενη;

  πολλά κείμενα που διαβάζω γινεται προσπάθεια από τον γράφοντα να γίνει ερμηνεία των γεγονότων σύμφωνα με τους μύχιους φόβους που μας διακατέχουν και λιγότερο με βάση την πραγματικότητα.

  Τα Εξάρχεια όπως φάνηκε με τις προηγούμενες ταραχές επί Πολύδωρα είχαν σχεδόν αυτονομηθεί. Το τελευταίο διάστημα είχαν σημειωθεί αρκετά κρούσματα "επαναστατικής" πρακτικής στα οποία ουδείς έδινε σημασία. Και στη Θεσαλλονίκη τα ίδια γίνονταν. Αρκετά ρεπορτάζ σπό την πλατεία έδιναν μια είκονα καταφανώς παράνομης πρακτικής με ναρκωτικά, συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων κλπ κλπ. Αυτά η εκάστοτε εξουσία τα χρησιμοποιούσε ως αντίπαλο δέος, ως φόβητρο για τους απλους ανθρώπους. Πρακτικές δηλαδή που όπως φάνηκε ξεπερασμένες. Τα μέτρα αντίδρασης και ο σχεδιασμός αντιμετώπισης απλά δεν υπήρχαν. (εδώ οι μαλάκες δεν γνώριζαν πέρσι στις φωτιές το FLIR forward looking infra red ως μέσο καταγραφής των πύρινου μετώπου).

  Βασικό στοιχείο της νέας κατάστασης είναι η παρακμή του αστικού προτύπου και η εμφάνιση του προτύπου της μαζικής δημοκρατίας. Εδώ ορίζεται ως κυρίαρχο το άτομο. Αν πάρουμε υπόψη και τις ασφυκτικές συνθήκες που μεγαλώνει η νεολαία στην Ελλάδα, δημιουργούνται εν δυνάμει μεγάλες δεξαμενές τροδοδότησης χώρων με βίαια πρακτική Τέτοιοι πεδία δράσης είναι τα γήπεδα και ο "αντιεξουσιαστικός" χώρος, με όμοια χαρακτηριστικά δράσης. Στο ποδόσφαιρο είδαμε προτοφανείς σκηνές βίας όμοιες με την ζαρτινιέρα, μαχαιρώματα, ενέδρες, πιστολίδι, και φόνο. Τα μέτρα (κατασταλτικά-συλλήψεις) τα πήραν οι φωστήρες της ΕΛΑΣ μετά τον φόνο.

  Η απουσία δράσης και η ατιμωρησία φέρνει την άλλη πλευρά σε κατάσταση ευφορίας ότι είμαστε ανίκητοι. Ποιά είναι τα μη φονικά όπλα της ΕΛΑΣ; Τα γνωρίζουν; Πολύ αμφιβάλλω. Πολύ φραππες πρέπει να πέφτει, γκομενιλίκι, προώθηση του στενού πύρηνα των κολλητών, και βεβαίως στενές επαφές με τον υπόκοσμο. Που χρόνος για εργασία και σκέψη.

  Επιλέγεται επομένως ως αντίδραση η εύκολη λύση ο ειδικός φρουρός (Γκαγκαν-Γκαγκαν). Και γαμώ τις περιπτώσεις! Μίλησα με έναν από αυτούς πριν ένα-δυο μήνες. Με το μάγκνουμ στο μηρό. Άδιάφορος προς το αγενές και απεπνέε τη γνωστή κρατική καταστολή αλά γκρέκα. Καταρχάς, οι special guards χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης. (όχι παιδί μου αυτό δεν παιγνίδι είναι για άλλη δουλεία) Επιπρόσθετα, δεν απευθύνονται στο χωρο ,αλλά σε εμάς, τους νορμάλ. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ. Αυτό μάλλον είναι το μότο τους.

  Αρα ένας έξυπνος που επιθυμεί την ρήξη για ένα μεγάλο γεγονός, τους προκαλεί συνεχώς. Κάποια στιγμή θα συμβεί, κάποιος θα απασφαλίσει. Και μετά θα γίνει της πουτάνας....

  Που είναι η κύρια ευθύνη;; πολλοί λένε ότι είναι ξεκάθαρη αυτοκρατορική παρέμβαση. Μπορεί να είναι, αλλά ο Ματ Μπράιζα μας το είπε: θα σας ξεσκίσω (εντάξει δεν το είπε έτσι ακριβώς, μην αρχίσεις πάλι Αρχαιοπτέρυξ). Και εσύ ρε βλήμα τι κάνεις; παίζεις το παιγνίδι τους. Τι μέτρα πήρες για το ξεκαθάρισμα των γηπέδων; κανένα. Τι μη-φονικά εργαλεία κατέχεις; κανένα.
  (Ερώτηση κρίσεως: τι είναι υδραντλία;Νεράκι του θεού υπό πίεση).
  Ποιά η πολιτική σου για τα ναρκωτικά; τα προωθώ. (τι ωραίο θέαμα να βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν και να μην μπορείς να τους προσφέρεις βοήθεια!)
  Τι μέτρα πήρες στα σχολεία για να μην τροδοδοτείς το χώρο; Κανένα. Πριν μήνες μίλησαν τα τσεκούρια στην πλατεία Ομόνοιας. Άντί για πολιτική μετανάστευσης επιλέγεις την απραξία. Μέγιστη εντροπία για να μην έχουμε πολιτικό κόστος. Τώρα θα σας δω μόρτες.....

  Και μας φταίει ο Ματ; Το κράτος ως μηχανισμός διαχείρησης και ανάπτυξης* έχει προ πολλού καταρρεύσει και έχει αλωθεί από τις χειρότερες συμμορίες. Μεσαίωνας απλά. Σε λίγο θα ζητήσουν και το δικαίωμα της πρώτης νύχτας. Τα έχει πει ο Βαλερστάιν προ καιρού. Χρησιμεύει ως μηχανισμός αναδιανομής του πλούτου που παρήγαγαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Δηλαδή έγινε όλη αυτή η ιστορία για να φτιάχτεί ο γιός του ταχυδρόμου και να μαζεύει ο πρώην ranger και η θεούσα ακίνητα στο κολωνάκι;

  Το Indymedia έπαιξε σαφώς το ρόλο του και άντε να δεχθούμε ότι ήταν μέσα και η CIA,DIA,MIA,MI5,MI6, UCK, και το κακό συναπάντημα, αλλά αφού πραγματοποίηκαν όλα αυτά με μια ΕΛΑΣ συγκαμμενη, οι εικόνες και αναλύσεις του κώλου θα χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν. Αλλωστε ο στόχος με την Ελλάδα πρέπει να είναι βαθύτερος, Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Τσαμουριά, όπου μας βρουν...

  Ετσι είναι παίδες αμά μαθαίνεις την πολιτική στον μπαιρακτάρη, και στα αμφιθέατρα Η πολιτική θέλει αποφαστικότητα και κατάλληλους μηχανισμούς και όχι χασαποταβέρνες

  Μια μερική απάντηση στο Cui Bono του Προφήτη είναι και η παρακάτω:

  η κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση να παραχωρήσει μέρος του μόνιμου πεδίου βολής Ανδρου στην Τουρκία για αεροναυτική άσκηση χωρίς πυρά, όλο τον μήνα Ιανουάριο 2009.

  της Κύρας Αδάμ Ελευθεροτυπία

  Τι άλλο θα δούμε!!!

 133. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/12/2008 01:50:35

  Basil, αυτό που λες για την Τουρκία εμπίπτει στην κατηγορία "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται".

 134. Basil avatar
  Basil 14/12/2008 01:52:17

  Ναι βέβαια

 135. thanos avatar
  thanos 14/12/2008 02:23:38

  3-donaE Says:
  December 13th, 2008 at 4:13 pm

  Γιατι πας στον Che? και ο Θεοδωρακης οταν ξεφυγε απο την χουντα ντυμενος παπας ηταν.

  και το ΚΚΕ οταν ηταν παρανομο τα ιδια εκανε.
  Για αυτο καμια φορα λεμε, ο σκοπος αγιαζει τα μεσα, και δεν ειναι παρεξηγησιμος,αρκει να φερεις εις περας την αποστολη σου.

 136. thanos avatar
  thanos 14/12/2008 02:31:41

  19-Διοτίμα
  December 13th, 2008 at 4:56 pm

  Διοτιμα μηπως στο διαβα σου συναντησες τον "τέως επαναστάτης"??..-))

 137. Promithe@s avatar
  Promithe@s 14/12/2008 02:37:17

  @ ψυχραιμία

  η αναφορά σου στις εκλογές με βρίσκει σύμφωνο όταν μιλάμε για μια κοινωνία με δημοκρατικό πολίτευμα.
  Όπως αναφέρθηκε σε παραπάνω σχόλιο (99, Επώνυμος), η δημοκρατία απαιτεί Ισονομία, Ήθος και Εντιμότητα.
  Δυστυχώς αυτά τα χαρακτηριστικά από αρετές της δημοκρατίας έχουν καταντήσει κουσούρια στις μέρες μας. Ως αποτέλεσμα, το σύνταγμα και οι υπόλοιποι θεσμοί ποδηγετούνται καθημερινά και από την κυβέρνηση και από τα λοιπά συστημικά στοιχεία που απαρτίζουν αυτό που ορίζουμε ως κοινοβουλευτική δημοκρατία.
  Το δε παράδειγμα που ανέφερες προηγουμένως (σχόλιο 107) "Πως καταλύθηκε το Σύνταγμα; Eγινε ένας φόνος και ο ένοχος είναι κρατούμενος και αναμένει τις διαδικασίες της Δικαιοσυνης." εξαντλείται στη δικονομική σημειολογία μιας εγκληματικής ενέργειας. Γνωρίζουμε όμως ότι η ευθύνες δεν σταματούν εδώ και σίγουρα δεν αφορούν μόνο τον εκάστοτε υπουργό αλλά και πολλούς ενδιάμεσους. Όταν καμία από αυτές τις ευθύνες δεν έχει κάν αναφερθεί από την κυβέρνηση πόσο μάλλον να αποδοθεί από τη δικαιοσύνη, τότε για ποια δημοκρατία συζητάμε και για ποιες εκλογές.

  Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις αρκετών σχολιαστών περί ξένης υποκίνησης αυτής της κοινωνικής αναταραχής χωρίς βέβαια να παραγνωρίζω την ύπαρξη προβοκατόρων οργανωμένων και μη στα γεγονότα των τελευταίων ημερών με κίνητρα συγκεγχυμένα "δια γυμνού οφθαλμού" και πολλές φορές συγκρουόμενα. Παρόλα αυτά θα ήθελα να επισημάνω ότι το ευχολόγιο της όποιας ασύμετρης απειλής μπορεί να δίνει μία ανάσα και δικαιολογία στην κάθε εξουσία βάζοντας τον πολίτη σε σκέψεις (βρε, λες;!), αλλά τελικά μας αποτρέπει από το να βρούμε τι φταίει και πως λύνεται.
  Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε αυτό τον τόπο επί 20 χρόνια με το φόβο της δεξιάς του '70 και αντίστοιχες τακτικές έχουν χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν όλες οι κοινοβουλευτικές παρατάξεις. Αυτό θα πρέπει να μας λέει κάτι σε όλους μας, πλην ίσως τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι από την ορμή της νιότης για το αύριο δεν έχουν προλάβει ακόμα να κοιτάξουν και λίγο το χθες.

 138. thanos avatar
  thanos 14/12/2008 02:39:06

  Για κανεναν αλλον δεν εχουν γραφει τοσα τραγουδια σε ολον τον κοσμο, οσα εχουν γραφει για τον τον Che Guevara.

 139. Νίκος avatar
  Νίκος 14/12/2008 03:48:17

  ΠαραγονταΧ, just checking μυ friend. Μην παραξηγιεσαι. Τιποτα το προσωπικο.

  να εισαι καλα.

  Καληνυχτα σε ολους

 140. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/12/2008 04:36:47

  @ψυχραιμια: Αμερικανούς σκότωναν από το 75 και δεν έτρεχε τίποτα. ΕΓΓΛΕΖΟ σκότωσαν και ανακαλύφτηκαν. Αλλά η απάντησή σου "Α,εννοείς δηλαδή την προηγούμενη κυβέρνηση που πιθανόν να είναι και η επόμενη" δεν είναι για παραπάνω συν-ζήτηση σε τέτοιο θέμα, γιατί είσαι γαλαζιο-φρουρός, που για μένα είναι ίδιο και χειρότερο του πράσινο-φρουρού. Ήτοι: "τρία μπαλάκια θα σας ρίξουμε αύριο"! Thanks- bye- love...

  @Basil: Χαίρε! Σε δαιμονιώδη φόρμα εμφανίστηκες στο τεραίν, φίλε! Τι γκολάρα ήταν αυτή! Ωραίο.

  Άκουσα σήμερα που έλεγαν κάτοικοι του Έξαρχου ότι, (α) καλείς την αστυνομία για κλοπή και ΔΕΝ έρχεται με τίποτα. Πήγε την άλλη μέρα το πρωί για δακτυλικά αποτυπώματα κρυφά, ένας, με πολιτικά! Και (β) τράκαρε ο άλλος, δικηγόρος, στην πλατεία και αναγκάστηκε να το πάει τρακαρισμένο στην ...Αλεξάνδρας, γιατί ΔΕΝ ερχόταν περιπολικό τρεις ώρες και του είπαν στο τέλος ότι ..."αδυνατούν"!!!

  Συμφωνώ μ' αυτό που λες, ότι δεν έδιναν την πρέπουσα σημασία στα φαινόμενα "πολιτικής βίας", -ας τα πούμε. Εμένα με είχαν εντυπωσιάσει αφάνταστα οι επιθέσεις που γινόντουσαν στα αστυνομικά τμήματα με τις μολότωφ, ή τις συγχρονισμένες 4- 5 βομβιστικές επιθέσεις σε Τράπεζες ή πολυεθνικές, ακόμα ακόμα και "οι Ρομπέν των ΄σουπερ-μάρκετ". Και, μάλιστα, πολλές φορές, συντονισμένα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά.

  Αυτοί, οι αντεξουσιαστές, φάγανε τρία (!) χοντρά κτυπήματα πέρυσι. Ένα με τους ληστές με τα μαύρα, ένα με τον Γεωργιάδη - Παλαιοκώστα και ένα με την κοπέλα που πιάσανε απ' αυτοφώρω μέσα στη Θεολογική, που μίλησε και εξαρθρώθηκαν, λέει, τέσσερεις πυρήνες στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή, σχεδόν τα πάντα! Το ότι είναι Κίνημα αποδεικνύεται από τον χρόνο που ανανεώθηκαν οι οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη. Και ας μην ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό: η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έγινε συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης σε "τρομοκρατική" οργάνωση, (κατά λευκών κελιών - υπέρ 17Ν, Προπύλαια)!

  Προσωπικά, είχα εντυπωσιασθεί με την εξαφάνιση του Αντάρτικου Πόλης, μετά την εξάρθρωση της 17Ν. Περίμενα, μάλιστα, πολύ "αγριότερη" επιχειρησιακά οργάνωση από την 17Ν και εντυπωσιακό πρώτο κτύπημα. Αντ' αυτού είχαμε κάτι κλούβια αυγά, του στυλ "Επαναστατικός Αγώνας", που τα προωθούσαν με τα χίλια, ΑΛΛΑ δεν μάσησε κανένας να τα επανδρώσει και βγήκαν από την κυκλοφορία μετά την ...τρυπίτσα με την ρουκέτα στο πιο καλά φυλασσόμενο μέρος του πλανήτη, -τουλάχιστον, όσο υπήρχε η 17Ν.

  Μετά "πήρα πρέφα"! Διάβασα, βέβαια, και τα αντικρουόμενα κείμενα που έγραψαν οι δεκαεπτανοεμβρήτες. Νομίζω, λοιπόν, ότι έχει γίνει αλλαγή στρατηγικής: πιο χαλαρή συνωμοτικότητα - μικρότερα, ΑΛΛΑ πολλά κτυπήματα. Πάντως, είναι οι μόνοι που τρομοκρατούν το Σύστημα. (Έτσι, δέχομαι το ...τρομοκρατική). Είναι οι μόνοι που φοβούνται. Κάτι σαν τους οικοδόμους του 60.
  Αυτοί, βέβαια, απείρως πιο αδίστακτοι, λόγω αναίσθητης εποχής.

  Το σίγουρο είναι, πως με τέτοιο άνοιγμα, θα υπάρχει αναπόφευκτα "διείσδυση". Οπότε, τρέχα γύρευε. Ό,τι ήθελε προκύψη, μετά. Έτσι κι αλλιώς, είναι τέτοια τα γεωπολιτικά νιτερέσα, σήμερα, που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε και τα βουνά, κυριολεκτικά. (Γιατί μεταφορικά ...το χρειαζόμαστε "με τα χίλια", ήδη). Μπορεί και να γίνουν αυτόνομες επαρχίες ή κράτη, νυν νομοί, νησιά, χερσόννησοι!

  @Προφήτης: λύσε μου την απορία με τον Μάρκος, please. Πώς το εξηγείς εσύ.

 141. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/12/2008 04:54:18

  "Το ότι είναι Κίνημα", σωστότερα: "ρεύμα", "τάση", ή, έστω "Κίνημα", σε εισαγωγικά. Το Κίνημα, ακούγεται υπερ-βολικό σε δεύτερη ανάγνωση. Πάντως, οι πιτσιρικάδες έλκονται απ' αυτό, από τα χαρακτηριστικά του. Είναι και τα Hip Hop, Rap, Loe Bap που είναι δημοφιλέστατα και μιλάνε για τέτοια. Λες να την πάθει το Σύστημα από μια ...μόδα;

  Γιατί βλέπω να γίνεται μόδα. "Γράφει" κι ο πιτσιρικάς, ο Αλέξανδρος, ειδικά εκεί που γελάει με κλειστά μάτια και φοράει μλπουζάκι SEX PISTOLS- "Anarchy in UK"- "Never mind the bollocs"... "Ψυχούλα" ήταν, τελικά, ο μικρός, -καλή του ώρα...

 142. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/12/2008 05:21:39

  @alone: ΥΠΕΡΟΧΟ!

  @Μποτίλια: πώς, e-φίλε μου, συμβιβάζονται οι "Μολοχιστές Μασόνοι" με την "Φιλική Εταιρεία"; Δύσκολα βάζεις! Γιατί, αν όλοι οι Μασόνοι είναι Μολοχιστές, οι κουφάλες, και οι Φιλικοί που "έφτιαξαν" εμας ήταν Μασόνοι, τότε, ...εξηγούνται όλα τα στραβά της μοίρας μας! Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουμε ένα πολύ μπερδεμένο κουβάρι Ιστορίας, Μποτίλια, που πρέπει να ξεμπερδέψουμε, ώστε να πούμε "τι σημαίνει Έλληνας" και να αυτοπροσδιορισθούμε, οπόταν. Άσε, δε, που είναι και ...μακράν το μακρύτερο του κόσμου όλου! Την έχουμε βάψει, σου λέω...

 143. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/12/2008 05:21:39

  @alone: ΥΠΕΡΟΧΟ!

  @Μποτίλια: πώς, e-φίλε μου, συμβιβάζονται οι "Μολοχιστές Μασόνοι" με την "Φιλική Εταιρεία"; Δύσκολα βάζεις! Γιατί, αν όλοι οι Μασόνοι είναι Μολοχιστές, οι κουφάλες, και οι Φιλικοί που "έφτιαξαν" εμας ήταν Μασόνοι, τότε, ...εξηγούνται όλα τα στραβά της μοίρας μας! Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουμε ένα πολύ μπερδεμένο κουβάρι Ιστορίας, Μποτίλια, που πρέπει να ξεμπερδέψουμε, ώστε να πούμε "τι σημαίνει Έλληνας" και να αυτοπροσδιορισθούμε, οπόταν. Άσε, δε, που είναι και ...μακράν το μακρύτερο του κόσμου όλου! Την έχουμε βάψει, σου λέω...

 144. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 05:47:15

  @ νήπιων γέρος
  Τέτοια μπαρούφα από τον καιρό του ΝΙΤΡΟ είχες να γράψεις. Να φωνάξουμε την FASHION POLICE Χατζηστεφάνου τότε, να τους μαζέψει γιατί δεν φορούν ρούχα VIVIENNE WESTWOOD.

 145. De Profundis avatar
  De Profundis 14/12/2008 05:59:24

  aris53m 83

  Τι εννοείς γιατί δεν κατάλαβα!!!

 146. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 14/12/2008 14:07:37

  @νήπιος γέρων
  Η μασονία κατά τον 19ο αιώνα αμφισβήτησε την απολυταρχία, για να περάσει η εξουσία στα σκοτεινά και καλυμμένα απέναντι στη δημοσιότητα κυκλώματα των στοών. Με εξαίρεση τις χώρες, όπου οι βασιλικοί οίκοι ήταν μασονικοί, όπως στην Αγγλία και τη Σουηδία.
  Ένα από τα σχετιζόμενα τάγματα που επηρέαζε ο τεκτονισμός ήταν οι Καρμπονάροι.
  Από τους τρεις ιδρυτές της Φιλικές Εταιρίας μόνο για ένα, τον Σκουφά (αν θυμάμαι καλά) φημολογείται/εικάζεται η μασονική ιδιότητα. Αυτό δεν εκπλήσει καθόλου όσους αντιλαμβάνονται και είναι σε θέση να ερμηνεύσουν, το γενικότερο πνεύμα εκείνης της εποχής. Είναι εξάλλου γνωστό, ότι στα μυητικά τάγματα τα μέλη, που είναι σε κατώτερη μύηση, αγνοούν τελείως τους πραγματικούς σκοπούς της οργάνωσης. Οι τρεις πρώτοι βαθμοί της μασονίας δίνονται τελείως εικονικά. Εάν ανατρέξεις σε κάποιο εγχειρίδιο των στοών θα διαπιστώσεις ότι και οι ίδιοι το περιγράφουν αυτό, σε μια πρώτη παρουσίαση των "βαθμών". Με αυτή την έννοια δεν μπορώ να ισχυριστώ, ότι ο Δήμος Μούτσης, που είναι δεδηλωμένος μασόνος συμμετέχει σε κάποια... ανθελληνική συνωμοσία. Απλά ωραία τραγούδια γράφει ο άνθρωπος. Δεν αποσκοπώ να δαιμονοποιήσω πρόσωπα, αλλά επιχειρώ θρησκειολογικές προσεγγίσεις, δυστυχώς ακόμη με ευκαιριακό και, αν θέλεις, ασυνάρτητο τρόπο.
  Ανατρέχοντας στην Ελληνική Ιστορία του Γεωργίου Ασπρέα μπορείς να δεις ποιοί βρίσκονταν πίσω από την ανατροπή του Καποδίστρια.
  Δεν ξέρω αν είδες εκείνο το βίντεο που σου πρότεινα, όπου ο Κίσσιγκερ, χορεύει μπροστά στο είδολο του Μολόχ μαζί με άλλους μεγάλους, όπως ο Μπους και ο Κλίντον.
  Φυσικά το θέμα είναι περισσότερο από σύνθετο και από θεωρητική άποψη δύσβατο.
  Πιστεύω σε ανθρώπους με καλή θέληση, τετράγωνη λογική (εννοώ ορθολογική διάθεση), προικισμένη οξυδέρκεια και ερευνητική ετοιμότητα, όπως εσύ. Πριν απόλα, ένεκα των αντιρρήσεων σου. Είσαι κατηρτισμένος, ανοιχτός στην έρευνα και έτοιμος να φέρεις αντιρρήσεις, όπου δεν συμφωνείς. Πράγματι, δεν θα μπορούσα να βρώ εύκολα ένα καλύτερο συν-ζητητή στην παράθεση κάποιων απόψεων μου. Γιατί μόνο κάτω από σκληρό έλεγχο έχουν ελπίδα κάποιες μη συμβατικές θεωρήσεις, να βρουν έδαφος. Σε ευχαριστώ εγκάρδια για τη διάθεση σου να αντιπαρατεθείς εμπεριστατωμένα σε απόψεις που πολλοί άλλοι θεωρούν φαιδρές.

 147. Καμύλειος Ξένος avatar
  Καμύλειος Ξένος 14/12/2008 19:12:59

  μάλιστα... Δηλαδή ο subcomandate Marcos δεν είναι επαναστάτης...

 148. Καμύλειος Ξένος avatar
  Καμύλειος Ξένος 14/12/2008 19:15:40

  ο οποίος έχει εξηγήσει και τους λόγους που επιβάλλουν την κουκούλα. Ακριβώς για να ΜΗΝ υπάρχει προτωπορία την οποία να μπορεί να αποκεφαλίσει το σύστημα. Ακριβώς για να μπορεί οποισδήποτε να γίνει subcomandate Marcos , αν φάνε τον subcomandate Marcos...

 149. Καμύλειος Ξένος avatar
  Καμύλειος Ξένος 14/12/2008 19:20:07

  βέβαια στα καθ' ημάς η "κουκούλα"(*) επιβάλλεται από τους τόνους χημικά.

  (*) Παρεμπιπτόντως αν μου βρείτε μια φωτό που να δείχνει κάποιον με κουκούλα κερδίζετε ένα τόνο CS. Τα παιδιά απλά καλύπτουν τα προσωπα τους για να αντεχουν τα χημικά. Μα καλά όλοι αυτοί που λένε για κουκούλες πόσο καιρό έχουν να περάσουν από το μικρό δακτύλιο? Μιλάμε την επόμενη μέρα και όλοι κυκλοφορρούν με μαντήλια...

 150. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/12/2008 20:38:58

  @ νήπιος γέρων
  Καθόλου γαλαζοφρουρός και ακούω όλες τις απόψεις.
  Αν θες τη συνολική άποψη μου για τη 17 Ν είναι η εξής : Στόχος της 17Ν ήταν η επανάληψη του εμφυλίου πολέμου και μία κομμουνιστικού τύπου επανάσταση.
  Οι δολοφονίες Τούρκων είχαν σκοπό και πιθανό πόλεμο με την Τουρκία μετά τον οποίο θα γινόταν η επανάσταση.Μην ξεχνάς ότι όλες σχεδόν οι επαναστάσεις του 20ου αιώνα (ρωσική,κινεζική ,ελληνικός εμφύλιος κλπ) έγιναν μετά από πόλεμο.
  Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοίμαζαν.
  Η δολοφονία Μπακογιάννη τη στιγμή που ετοιμαζόταν η παραπομπή Παπανδρεου είχε σκοπό να οξύνει τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για να επωφεληθούν.
  Η μη σύλληψη της οφείλεται και στο ότι δεν υπήρχε ιδεολογικός πόλεμος εναντίον της αφού ήταν απλώς η εξτρεμιστική προέκταση της μεταπολιτευτικής ιδεολογίας.
  Οταν το 1999 με τους σεισμούς αποφασίσθηκε η προσέγγιση με την Τουρκία έμεινε στο κενό καθώς η μεταπολιτευτική ιδεολογία από "πατριωτική" έγινε "αντιεθνικιστική" και ήταν ζήτημα χρόνου η εξάρθρωση.
  Για Αγγλους και Αμερικανούς : Οι Αγγλοι έχουν μυστήριες διασυνδέσεις με την ελληνική αριστερά που δεν έχουν οι Αμερικανοί.Σε κατοχή και μετά ήταν χωμένοι παντού και μάλλον υπάρχουν αφανείς δικοί τους άνθρωποι.Αντίθετα οι Αμερικανοί απλώς παρέλαβαν μία ήδη εμφυλιακή κατάσταση το 1947 και την τερμάτισαν χωρίς να την έχουν δημιουργήσει αυτοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.