#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι επίδοξες τουρκικές μπίζνες στην ΕλλάδαH ζωή σιχαίνεται τα κενά και σίγουρα κάποιος που έχει συμφέροντα θα έρθει να τα καλύψει. Έτσι συμβαίνει και στην Ελλάδα της κρίσης, όπου δεν υπάρχει χρήμα, δεν υπάρχει ρευστότητα και ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Από επιχειρηματίες που δε βρίσκουν ούτε ευρώ στις τράπεζες μέχρι αγρότες που δεν έχουν κεφάλαιο να κινηθούν.

Έτσι, λοιπόν, οι Τούρκοι βλέπουν ότι μπορούν να κάνουν μπίζνες στην Ελλάδα και σπεύδουν να καλύψουν τα κενά. Δουλειές και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Για παράδειγμα η τουρκική τράπεζα Ziraat ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να δώσει σε πρώτη φάση αγροτικά δάνεια ύψους 40- 50 εκατ. ευρώ σε αγρότες με βασικό στόχο όσους κατοικούν στη Δυτική Θράκη. Η τράπεζα, που είναι κρατική κι έχει παρουσία σε Αθήνα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Ρόδο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, «ως πολιτική περιοχή έχει επιλεγεί η Δυτική Θράκη, όπου θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις δανείων για αγρότες και επιχειρηματίες δίχως διακρίσεις».

Η Hurriyet σημειώνει, επίσης, ότι ρόλο «μεσολαβητή» στα δάνεια θα αναλάβει το γραφείο Αθηνών του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNDP).

Επίσης, η τουρκική πλευρά δεν έχει αντίρρηση, στο πρόγραμμα δανειοδότησης να υπάρξει και ως συνέταιρος μια ελληνική τράπεζα.

Ο γενικός διευθυντής της Ziraat, Χουσεΐν Αϊντίν, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, είπε ότι «εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δάνεια στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων. Δεν μπορούμε να χορηγούμε προνομιακά δάνεια. Εάν όμως η κυβέρνησή μας μας πει ότι θα καλύψει τις ζημίες μας, τότε μπορούμε να το κάνουμε».

Μας… αγάπησαν ξαφνικά οι γείτονες και θέλουν να μας βοηθήσουν. Δε νομίζουμε. Το κενό έρχονται να καλύψουν τώρα που η οικονομία βρίσκεται σε δραματική φάση. Και μάλιστα βάζοντας και πολιτική χροιά στις μπίζνες. Στη Δυτική Θράκη, εκεί που οι μουσουλμάνοι αγρότες είναι μιλιούνια. Εκεί όπου η Άγκυρα έχει ρίξει το βάρος της σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εκεί που ο Ερντογάν χτίζει σιγά – σιγά τουρκική μειονότητα και θα εκπλαγούμε να δούμε ακόμη και… αποσχιστικές τάσεις. Εκεί λοιπόν αποφασίζουν να δώσουν χρήμα. Κι όπως ξέρετε, το χρήμα αγοράζει τα πάντα. Ακόμη κι αυτούς που αισθάνονται Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 09/01/2013 12:03:51

  Η ισονομία και ισοπολιτεία σε όλο της το μεγαλείο.
  Ο χριστιανός κάτοικος της Θράκης κινδυνεύει να χάσει και τα σώβρακα του ακόμα απο τις τράπεζες και τους φόρους, αντιθέτως ο μουσουλμάνος αγοράζει μεταξωτά μέσω διευκολύνσεων απο την τράπεζα.
  Ο χριστιανός κάτοικος της Θράκης προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τον μειωμένο του μισθό, ο μουσουλμάνος αντιθέτως βλέπει να αυξάνεται το βαλάντιο του μέσω της ενίσχυσης(ακούγεται για 500 ευρώ κατά κεφαλή) για το φόρεμα της μαντήλας απο τις γυναίκες της οικογένειας του.
  Ο χριστιανός κάτοικος της Θράκης υπακούει στους νόμους, ο μουσουλμάνος είναι συνήθως υπεράνω νόμων.
  Για να μην παραξηγηθώ σαφώς και δεν αναφέρομαι στο σύνολο της μειονότητας αλλά σε ένα τμήμα της που υπέκυψε , όμως με τις συνθήκες που επικρατούν γιατί οχι να συμβεί και αυτό.
  Η πολιτεία- τώρα τελευταία δειλά δειλά προσπαθεί- όμως η μάχη φαίνεται άνιση αφου πρέπει να ανατραπεί σε λίγο χρόνο μια ψηφοθηρική πολιτική δεκαετιών και μια άκρως αποτυχημένη προσπάθεια ενσωμάτωσης της μειονότητας στον εθνικό κορμό.

 2. George avatar
  George 09/01/2013 12:07:39

  Στη Μυτιλήνη όλοι οι μαγαζάτορες και οιξενοδοχοι αναμένουν με προσμονή τους τουρίστες εκ Τουρκίας. Καθε χρόνο τα ξενοδοχεία γεμίζουν με Τούρκους μέσης αστικής τάξης που κάνουν τουρισμό και επισκέπτονται μέχρι και τα χριστιανικά μνημεία και τις εκκλησίες. Η Μαρινα της Μυτιλήνης έχει αγοραστεί εν μέρει από Τούρκο επιχειρηματία. Η τηλεόραση μας βομβαρδίζει με διαφημίσεις της Turkish airlines και οι δημόσιες κατα τα αλλά τηλεοπτικές συχνότητες είναι γεμάτες με τουρκικές σαπουνοπερες. Να ανησυχώ;

 3. helios avatar
  helios 09/01/2013 20:59:07

  Οι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής δεν επέτρεψαν για παράδειγμα την παραχώρηση των λιμανιών τους σε άραβες ιδιώτες. Κοίταξαν το εθνικό τους συμφέρον.
  Η εξαγορά της τουρκικής τράπεζας από την εθνική τράπεζα(μαθαίνω τώρα ότι θέλει να την πουλήσει)είχε ως αντάλλαγμα την εγκατάσταση της Ziraat Bank στη Θράκη, η οποία θέλει να επεκταθεί και σε κάποια νησιά του Αιγαίου (αν δεν το έχει κάνει ήδη)όπου θεωρούν οι τούρκοι ότι υπάρχουν "τουρκικές"μειονότητες (φυσικά και προσβλέπουν να έχουν ως πελάτες και τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους). Αν δεν κάνω λάθος έχουν ανοίξει ήδη υποκαταστήματα και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήδη στη Θράκη με βοήθεια της συγκεκριμένης τράπεζας εξαγοράζουν τα πάντα.
  Πραγματικά αν υπήρχε ένας πατριώτης ηγέτης θα επέτρεπε ποτέ την εγκατάσταση τουρκικής τράπεζας στην Θράκη; Είμαστε άξιοι της τύχης μας και βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια με το που επιτρέψαμε να εγκατασταθεί τουρκική τράπεζα στη Θράκη, είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι στη Θράκη κατοικούν τούρκοι. Η κερκόπορτα πλέον έχει ανοίξει για τα καλά.

  Όσον αφορά τις μαρίνες είχα προτείνει παλαιότερα να απευθυνθούμε απευθείας σε έλληνες επενδυτές (κυρίως του εξωτερικού, γιατί οι περισσότεροι του εσωτερικού ούτε πατριωτισμό έχουν ούτε εθνική αστική συνείδηση) και αν πράγματι δεν υπήρχε ενδιαφέρον σε κορυφαίες ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Στην Κύπρο π.χ. τη μαρίνα στη Λεμεσό θα την αναλάβει η κορυφαία εταιρεία http://www.cnmarinas.com/. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τους Κυπρίους αδελφούς μας οι οποίοι δεν θα δέχονταν ποτέ τους τούρκους σε αντίθεση με τους σκυμμένους το κεφάλι Ελλαδίτες.

  Αλλά ακόμα και από οικονομική άποψη να το δεις δεν σε συμφέρει να παραδίδεις τον θαλάσσιο τουρισμό σου στους ανταγωνιστές σου, πόσο μάλλον στους βρωμοτούρκους. Μας αρέσει πραγματικά τα κέρδη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού να τα καρπώνονται τούρκοι;Προκαλεί δάκρυα και θλίψη η εικόνα της μαρίνας του Φλοίσβου με το μουσείο ναυτικής παράδοσης ( ανάμεσα στα σκάφη που φιλοξενεί το Θ/Κ Αβέρωφ, το Α/Τ Βέλος και η τριήρης Ολυμπιάς…) να ανήκει πλέον κατά 50% σε τούρκους.

  Είχα γράψει και παλαιότερα.
  Είναι στην ευχέρεια κάθε σοβαρού κράτους να ελέγξει και να επιτρέψει σε ποιους και σε ποιους όχι να επενδύσουν στη χώρα. Και φυσικά ποτέ στους τούρκους. Δυστυχώς προσκυνημένοι και καθάρματα θα υπάρχουν πάντοτε σ' αυτό τον τόπο:
  http://www.antinews.gr/2012/03/22/153007/
  Το θεωρώ ξεφτίλα και προσβλητικό να ανοίξουμε την πόρτα σε τούρκους επενδυτές. Δεν μπορεί τα πάντα να είναι η οικονομία. Υπάρχει και ιστορία και πατρίδα που υπερέχουν της οικονομίας. Αν τους ανοίξουμε μια φορά την πόρτα είναι σίγουρο ότι θα έρθουν και θα εξαγοράσουν τα πάντα (βλέπε τις κινήσεις τους στα Βαλκάνια).


  Οι τούρκοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι στρατιωτικά πολύ δύσκολα θα ξανά καταλάβουν ελληνικά εδάφη, γι' αυτό και αναπροσαρμόζουν τον στρατηγικό τους στόχο (που δεν είναι τίποτα άλλο από τον έλεγχο της Ελλάδας) είτε με την απόκτηση ελληνικής γης είτε με την οικονομική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.
  Η κυριαρχία ενός κράτους αποδυναμώνεται σήμερα (όταν δεν μπορούν να επέμβουν στρατιωτικά) είτε με την αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης είτε με τον οικονομικό έλεγχο του κράτους. Αυτό ακριβώς επιδιώκει η Τουρκία, πρώτα στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου και αργότερα σε όλη την Ελλάδα (το οθωμανικό όνειρο).

 4. helios avatar
  helios 09/01/2013 23:14:17

  Ενισχύει την θέση του στις ελληνικές μαρίνες ο όμιλος Dogus


  Το 51% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας «MedMarinas» του Ομίλου Κυριακούλη απέκτησε η D-Marin που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Dogus. Με την εν λόγω εξαγοράς η τουρκική εταιρεία αυξάνει το δυναμικό της από 5.143 σε 8.489 σκάφη σε μαρίνες στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κροατία, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

  Η MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη ασχολείται με την ανάπτυξη και διαχείριση μαρίνων. Ιδρύθηκε το 2001 και έχει υπό τον έλεγχό της την Μαρίνα Γουβιών (δυναμικότητας 1.235 σκαφών), της Μαρίνα Λευκάδας (δυναμικότητας 620 σκαφών), τη Μαρίνα Ζέας ((δυναμικότητας 670 σκαφών), τη Μαρίνα Καλαμάτας (250 σκαφών).

  Πριν από λίγες μέρες ο τουρκικός όμιλος είχε αγοράσει και το 6,92% των μετοχών της μεγάλης αλυσιδας μαρίνων «ACI» η οποία διαθέτει συνολικά 21 μαρίνες στη Μεσόγειο.

  Νωρίτερα είχε αποκτήσει το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου στην Αθήνα.

  Ο Όμιλος Dogus, πρόεδρος του οποίου είναι ο επιχειρηματίας Φερίτ Σαχένκ, δραστηριοποιείται σε τομείς όπως οι τράπεζες, οι μαρίνες, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι κατασκευές, ενώ διαθέτει και τηλεοπτικά κανάλια, όπως το «Star Tv» και το ειδησεογραφικό «NTV».

  Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

 5. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 09/01/2013 23:53:07

  Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο δίσκος στους ναούς περιφέρεται υπέρ του επιδόματος των τρίτεκνων οικογενειών της Θράκης. Επίδομα που θεσμοθέτησε ο μεγάλος Πατριώτης , ο μακαριστός Χριστόδουλος. Και είχε σαν αποτέλεσμα οι τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες από 200, περίπου, πρό του μέτρου να αυξηθούν σε 2.700.
  Φέτος, με εγκύκλιό του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έδωσε εντολή να μην γίνει η παραπάνω περιφορά δίσκου, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του Ελληνικού Λαού. Την δύσκολη οικονομική κατάσταση την θυμηθήκαμε ειδικά και μόνο γι΄αυτή την ακύρωση,
  Τα σχόλια δικά σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.