#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2009 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εξτρεμιστές των ευρωεκλογών

 Από την Στοκχόλμη ως τη Σαρδηνία, από το Γουότερφορντ ως τη Βαρσοβία, μια θορυβώδης και εκλεκτικιστική «συμμορία» εθνικιστών και ευρωσκεπτικιστών εκστρατεύουν με σκοπό να παραγκωνίσουν τους μετριοπαθείς αντιπάλους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ολλανδοί αντι-ισλαμιστές, Ούγγροι εθνικιστές, ιταλοί αυτονομιστές και ένα ιρλανδικής πρωτοβουλίας κόμμα κατά της Συνθήκης της Λισσαβόνας διεκδικούν τη θέση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές που θα διεξαχθούν μεταξύ 4ης και 7ης Ιουνίου.

Ο συνδυασμός της πιθανής χαμηλής προσέλευσης στις κάλπες και της οικονομικής ύφεσης είναι βέβαιο ότι θα τους ευνοήσει. Η ανεργία, το μεταναστευτικό και οι δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες ώστε περιθωριακές ομάδες να κερδίσουν έδρες στη συνέλευση του Στρασβούργου.

..Μετά την απόφαση του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος να αποχωρήσει από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και σύμφωνα με αναφορές να συνεργαστεί με τη «Λιμπερτάς» (ένα πανευρωπαϊκό κίνημα με σκοπό τον εκτροχιασμό της Συνθήκης της Λισαβόνας) του ιρλανδού επιχειρηματία Ντέκλαν Γκάνλεϊ, οι πιθανότητες εγκαθίδρυσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιας ευρωσκεπτικιστι κής φατρίας είναι μεγάλες. Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η απειλή από την άκρα Δεξιά, που δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (ΒΝΡ). Το ΒΝΡ ευελπιστεί να κερδίσει τουλάχιστον μια έδρα, ενώ προωθεί τη «συνεργασία μεταξύ των ευρωπαίων εθνικιστών». Τον περασμένο μήνα σε συγκέντρωση ακροδεξιών στο Μιλάνο- η οποία διοργανώθηκε από τον ιταλό ευρωβουλευτή και επικεφαλής της «Φόρτσα Νουόβα» Ρομπέρτο Φιόρε, που ζητεί την απέλαση περίπου 150.000 Ρομά από την Ιταλία- ο αντιπρόεδρος του ΒΝΡ Σάιμον Ντάρμπι καλωσορίστηκε με τον ναζιστικό χαιρετισμό.

(φωτό: Βουλευτές του ευρωσκεπτικιστικού μπλοκ καλούν με αφίσες το Ευρωκοινοβούλιο να σεβαστεί το «όχι» της Ιρλανδίας στο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συνθήκης της Λισσαβόνας»)

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=269601

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/05/2009 14:50:19

  φάκτορ σχετικά με το Libertas είχα διαβάσειένα σχόλιο στο antinews, πάλι πρώτος στην ενημερωση!

  Το βρήκα και το παραθέτω:
  Anonymous Says:
  May 16th, 2009 at 2:34 pm
  Τι ειναι το πανευρωπαικο κομμα antilissabon-party Libertas και γιατι θα απασχολησει αυτο το θεμα τη συνεδριαση (προεδρος του Libertas ειναι ο Declan Ganley).
  Γιατι ολλανδος βουλευτης κανει επερωτηση στη βασιλισα σχετικα με το περιεχομενο των συνεδριασεων και ειδικοτερα για το Libertas.

 2. Χ-ΠΑΙΑΝΙΑ avatar
  Χ-ΠΑΙΑΝΙΑ 24/05/2009 15:08:39

  Οι ιρλανδοι ειναι απαράδεκτοι, αφου εχουν τραβήξει ενα σωρο κονδυλια απο την ΕΕ τωρα έχουν και άποψη...

  Εχουν μείνει τελευταίοι στην Ευρωπη με την αρνηση τους.

  Απαραδεκτοι

 3. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 24/05/2009 15:16:17

  Πάντα να κρατάμε στο μυαλό μας, ότι ένα Ευρωπαικό σύνταγμα σημαίνει σε τελευταία ανάλυση, κάπου στο μέλλον, ακύρωση των εθνικών συνταγμάτων. Παράλληλα στην ίδια ευθεία βρίσκεται δίπλα στο παραπάνω, η υποβάθμιση των κοινοβουλίων σε διαχειριστικά θεσμικά όργανα τοπικών υποθέσεων.
  Ότι και να είναι οι πολιτικοί που εκλέγουμε, όσο και αν απαξιώνεται το πολιτικό μας σύστημα και οι παράγοντες που το απαρτίζουν, να θυμόμαστε πως όσο μακρύτερα είναι το κέντρο των αποφάσεων τόσο απομακρύνεται η δημοκρατία σαν πολιτειακό σύστημα μας και τόσο αποκτά ουσία και υπόσταση ο αποκαλυπτόμενος Ρωμαϊκός ρεπουμπλικανισμός και η τελική μας προοπτική να είναι από την ήδη αφιδατωμένη φιγούρα του πολίτη, στην πλήρη μετατροπή μας σε "υποκείμενα".
  Σε μια σειρά ανθρώπων και συμφέροντα φυσικά ένα απομακρισμένο κέντρο λήψης αποφάσεων και ο θεσμός ενός εισαγώμενου τοποτηρητή, είναι η επιθυμία τους. Σήμερα (σωστά η λάθος) σε ένα προκύπτων θέμα, η ομάδα που θίγεται διαδηλώνει με μια πορεία στο κοινοβούλιο. Η κοινωνική πίεση, πιθανά να οδηγήσει στην υιοθέτηση μιας λύσης που προσδοκά το κοινό αίσθημα. (ακόμα και με ένα τόσο εξευτελισμένο συντεχνιακό κομματικό συνδικαλισμό).
  Αν το κέντρο αποφάσεων θα είναι μια γερουσία 700 Ευρωπαίων βουλευτών απο την μιά, ένας θεσμός επιτρόπων από την άλλη και μια τριάδα προεδρίου με δυνατότητες αυτοκρατορικές στην λήψη αποφάσεων όπως εξωτερική πολιτική, άμυνα και οικονομία, που θα διαδηλώσεις και που και πως θα ασκήσεις την πολιτική σου πίεση. Και ναι μεν στις ΗΠΑ υπάρχει μια γλώσσα, στην Ευρώπη ομιλούνται τόσες όσα τα κράτη μέλη.
  Σήμερα τα πάντα έχουν μια εντυπωσιακή ρευστότητα. Ιδέες και φιλοσοφικές θεωρίσεις βρίσκονται μέσα σε ένα πέπλο θολούρας. Δυστυχώς πρέπει να ξανακαλύψουμε τον τροχό. Τι είναι ο άνθρωπος. Πως συγκροτεί την αυτοσυνειδησία του. Πως συγκροτείται σε κοινωνική και πολιτική οντότητα (το πολιτικό ον και όχι πολιτικό ζώο). Τα ερωτήματα του απέναντι στην ζωή και τον θάνατο, απέναντι στην αποκάλυψη και την αυτογνωσία, την αρμονία και την συμπαντικότητα, παραμένουν ίδια και απαράλαχτα χιλιάδες χρόνια. Ένα γκάτζετ, μπορεί να σε κάνει να ξεχνιέσαι, μα δεν απαντάει στα θεμελιώδη. Μπορείς να κοιτάς αποχαυνωμένος την τηλεόραση αλλά δεν θα σου λύσει το πρόβλημα της ιδιοπροσωπίας σου. Μπορείς να είσαι κοσμοπολίτης, αλλά δεν θα ακυρώσει ούτε την λέξη ούτε και την διάσταση της λέξης πατρίδα, πάτρια και πατέρας. Ακόμα κι αν είσαι παιδί του σωλήνα, παιδί ανύπαντρης μητέρας με δότη πατέρα.
  Ας θυμηθούμε μερικές λέξεις για να προβληματισθούμε και να ξανα αγαπήσουμε την γλώσσα μας πάλι κι ας ζούμε σε τρικυμίες.

  Ελεύθερος. Από τα ρήματα ελαύνω και ερώ. Εκείνος που πηγαίνει όπου ερά, όπου επιθυμεί. Και αυτό χαρισμένο από την φύση του, σαν κόβεται ο ομφάλιος λώρος. Πόσο διαφορετικό από το Freedom (Free +Dominus)που χρίζεσαι ελεύθερος από την εξουσία του κυρίου σου

  Πόλης Πολίτης Πολιτισμός Πολιτική.
  Σε ποιά γλώσσα άλλη αποκαλύπτεται η ουσία του να βιώνεις με σοφρωσύνη και αυτοκυριαρχία, με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, με αρετή και κάλος, με παιδεία και καλλιέργεια, πέρα από την Ελληνική.
  Ψάξε να βρεις την άκρη στα αντίστοιχα, city, citizen, civilization, politics.

  Ονομαζόμαστε Λαός από την απλή πράξη στους μυθικούς χρόνους κάθε πολίτης να βάζει μια πέτρα στο κέντρο της πόλης και να μετρούν έτσι πόσο αυξήθηκε ο πληθυσμός. Λας η πέτρα εξ ου και λαός. Μοιράζεται ένας λαός κοινή γλωσσα, έθιμα και ήθη. Το έθος που μας δίνει το έθνος. Τόσο διάφορο απο το Nation από το λατινικό natio που σημαίνει τρέφομαι από το ίδιο μητρικό γάλα.

  Εκεί στην γλώσσα μας βρίσκεται και η απάντηση απέναντι σε ένα Ευρωσύνταγμα κι ότι αυτό σημαίνει.

 4. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 24/05/2009 15:29:12

  Γιατι εκπλησσεσθε;Οταν δεν υπαρχει πραγματικη Παιδεια,αλλα μια καποια εκπαιδευση,απο τη μια,και η επερχομενη πεινα απο την αλλη,αυτα δεν περιμενατε να γινουν;
  Αν δεν το περιμενατε,τοσο το χειροτερο για σας.
  Τα ιδια δεν εγιναν και στη 10ετια του 20 και του 30,σε Ιταλια και Γερμανια,και ιδιως μετα το κραχ του 29;
  Τι νομιζετε;Οτι εγιναν απαξ,και δεν μπορουν να ματαξαναγινουν;

 5. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 25/05/2009 00:45:46

  Εσείς με τις μεγαλόστομες απόψεις, έχετε διαβάσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας;

  Ή είστε της Τσουκάλειου σχολής;

  blogs.eliamep.gr/tsoukalis/pou-strivi-o-dromos-gia-tin-evropi/

 6. zaza avatar
  zaza 25/05/2009 05:27:18

  www.wiseupjournal.com/?p=173
  άμα έχετε χρόνο και όρεξη δείτε αυτό και μετά συζητάμε για τα της Λισαβόνας και το όχι των Ιρλανδών.
  Αν κάποιοι από εσάς αντιδρούν στον ρολο της FED κατά πόσο γνωρίζουν πόσο ξεφραγο αμπέλι είναι η Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα. Η ΕΕ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και λίγοι γνωρίζουν τα πεπραγμένα και τους όρους της, δυστυχώς.
  Δεν είμαι ενάντια στην ιδέα της ΕΕ και μάλιστα στα ιδεωδη της -όπως τα προμοτάρανε- αλλά όπως πάντα στην υλοποίηση είναι το δράμα.
  Δεν με ξενίζουν οι αντιδραστικές ομάδες που ξεπετάγονται αντίθετα με ξενίζει ότι άργησαν να εμφανιστούν και αφού εμφανίζονται τόσο καθυστερημένα εμφανίζονται για τον λάθος λόγο,δυστυχώς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.