#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Σαμαρά, αλλά ο ... διάβολος καραδοκεί ακόμα στις λεπτομέρειες1. Γύρισε λέει το κλίμα υπέρ της Ελλάδας και εναντίον Σόιμπλε, Ολλανδών και Φινλανδών. Έτσι ακριβώς τα γράψαμε. Και μάλιστα προβλέψαμε ότι  το κλίμα θα γυρίσει γρηγορότερα από ότι πίστευαν οι περισσότεροι αναλυτές - εγχώριοι και ξένοι, έντιμοι και μη.

2. Έγινε επίσης η πρώτη καθαρή, δημόσια πλέον, δήλωση Ευρωπαίου Πρωθυπουργού (ο Γάλλος Φιγιόν) ότι "δεν γίνεται να υπάρξει ελληνική  Χρεοκοπία". Τι γράφαμε εμείς τις προάλλες;  Ότι δεν μπορεί να αναλάβει η Ευρώπη παραπέρα το κόστος της μόλυνσης από ελληνική Χρεοκοπία.

3. Έγινε και η πρώτη, επίσης δημόσια, δήλωση του Γιούνκερ που λέει ότι "το Πακέτο PSI / Δανειακή δεν είναι βιώσιμο" - Αυτό το είχαμε και ως τίτλο!!!

4. Το ΔΝΤ υπονόησε μέσω διαρροής από την  Wall Steer Journal ότι  μπορεί να αυξήσει τη χρηματοδότηση του. Δεν γράψαμε προχθές ότι ο καλύτερος "σύμμαχος" μας αυτήν την στιγμή είναι το ΔΝΤ;

5.  Λένε στα κανάλια και τα ρεπορτάζ τους  από Γερμανία (Mega) ότι "η θέση Μέρκελ" παίρνει τα ηνία έναντι των θέσεων Σόιμπλε". Εμείς επισημάναμε ότι η "προεκλογική καμπάνια στη Γερμανία μεταξύ Μέρκελ / Σόιμπλε προκαλεί τη σκλήρυνση των θέσεων Σόιμπλε και όχι η πραγματική απειλή Χρεοκοπίας"

Τα έχουμε "πιάσει" όλα τα σημεία του παιχνιδιού και όσοι αμφιβάλλουν ας ρίξουν μια ματιά στις εξής αναρτήσεις:

 Το Πακέτο δανειακή/PSI δεν είναι βιώσιμο

Το μεγάλο παιχνίδι (Ο Σαμαράς αγοράζει χρόνο)

Και το νέο μνημόνιο θα έχει την τύχη του πρώτου!

Εξακολουθούμε λοιπόν να υποστηρίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έπαιξε σωστά και στρατηγικά και τον Χρόνο και τον Τρόπο.

Τώρα χρειάζεται πολύ - πολύ -προσοχή στις λεπτομέρειες τις επόμενες λίγες βδομάδες. Εκεί είναι ο ίδιος ο Διάβολος.

Τι πρέπει να προσέξουμε

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, όσον άφορα το πως "τεχνικά" μπορούν η τρόικα και οι δανειστές να μας ζητήσουν νέα μέτρα σε τρεις εβδομάδες....

1) Προϋποθέσεις (Prior Actions) -  δεν έχει διασφαλίσει η ελληνική τεχνική ομάδα διαπραγμάτευσης την "ποιοτική" οριοθέτηση των προϋποθέσεων (prior actions) που πρέπει να ικανοποιήσει προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα (δηλαδή τι περιλαμβάνουν τα μετρά που εμείς μπορούμε να πάρουμε ώστε να συμβάλουμε μέσω των αντίστοιχων περικοπών - με άλλα λόγια  οι προϋποθέσεις που εμείς πρέπει να ικανοποιήσουμε είναι δυνητικά ένα ακορντεόν  που μπορεί να παίζει η Τρόικα / Φινλανδοί / Ολλανδοί κλπ, σε εμάς

2) Επιπλέον, η ημερομηνία που η Τρόικα και οι Δανειστές θα κρίνουν το εάν εμείς έχουμε ικανοποιήσει τις prior actions (που είπαμε είναι ακορντεόν) έχει οριστεί ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση του PSI. Τη στιγμή δηλαδή που θα έχουμε και θα έχουν την τελική εικόνα της συμμετοχής  των ιδιωτών:  80, 90 ή 95%, κλπ.  (Η ενεργοποίηση των Collective Action Clauses που θα νομοθετήσουμε είναι περισσότερο απειλή για να συμμετέχουν οι ιδιώτες, παρά δυνατότητα εφαρμογής καθώς θα διακινδυνεύσει ενεργοποίηση CDS ή/και τουλάχιστον δικαστικών διαδικασιών από hedge funds κλπ).

3) Δηλαδή oι ξένοι θα κρίνουν εάν "εμείς κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε" τη στιγμή του "λογαριασμού". Τη στιγμή που θα ξέρουν / ξέρουμε το "πρόσθετο μάρμαρο" - πόση πρόσθετη χρηματοδοτική τρύπα πρέπει να καλυφθεί για να πιάσει η Ελλάδα το στόχο "120% - περίπου 2020", λόγω της μειωμένης συμμετοχής των ιδιωτών (και πλέον αυτής που γνωρίζουμε ήδη  με την παραδοχή ότι μετείχε το 100%).

4) Εκεί υπάρχει ρίσκο : αφού η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης  (Βενιζέλος κλπ) δεν έχει διασφαλίσει έως σήμερα  το περιεχόμενο  των prior actions η έστω ένα Άνω Όριο, θα μπορούν "τεχνικά" να μας βάλουν στη μέγκενη ζητώντας και άλλα. Και θα λένε ταυτόχρονα: "να, θα βάλουμε και εμείς κάτι παραπάνω...". Σήμερα, η μονή άμυνα μας είναι η γραμμή των πολιτικών αρχηγών, δηλαδή η γραμμή Σαμαρά. Εάν δεν φροντίσουμε  μέσα στις επόμενες δυο βδομάδες να καταστήσουμε ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και με σαφήνεια μια τέτοια Οριοθέτηση Περιεχομένου (πχ δεν μπορούμε να πάρουμε άλλες περικοπές, κλπ) τότε θα ξαναμπεί η Ελλάδα σε εκβιαστική μέγκενη σύντομα και μέσα σε προεκλογική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dirty harry avatar
  dirty harry 18/02/2012 11:30:59

  Έγιναν ακριβώς όπως τα γράψαμε!
  Ξεχασατε να προβλεψετε και τον ...θανατο των πολιτων, ομως. Ζωη σε λογου μας !!!!!!

  • Tassos avatar
   Tassos @ dirty harry 18/02/2012 17:06:37

   Ποιό θάνατο αδελφέ? Θα ζήσουμε με 30-40 % λιγότερα. Θα την βγάζουμε χωρίς εξοχικά, χωρίς Αυστρίες για σκι, χωρίς Μερσεντές και πούρα.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Tassos 18/02/2012 17:49:51

    Έλεος πια με την καραμέλα. Δεν ξέρω άν κρίνεις εξ ιδίων αλλά δεν τη βγάζαμε όλοι με εξοχικά, Αυστρίες για σκι, Μερσεντές και πούρα. Αυτά χαρακτήριζαν τους προνομιούχους της Πασοκοκρατίας.

    • sofia avatar
     sofia @ ΚΜ 20/02/2012 08:05:42

     ΠΡΟΣ Κ.Μ.: ΣΩΣΤΟΣ!!!!

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Tassos 18/02/2012 19:04:52

    Σα να ακουω τους ΠΑΣΟΚους στο πρώτο μνημόνιο ρε φίλε! Εντάξει κόφτε τις βλακείες για Αυστρίες κλπ. Να το παλέψουμε χωρίς δικαιολογίες τέτοιου τύπου. Αν παραδεχτούμε ότι καταστραφήκαμε γιατί έτσι έπρεπε θα μπορέσουμε να σωθούμε. Με βλακείες τύπου έλα μωρέ θα ζήσουμε χωρίς τα ταξιδάκια στο εξωτερικό θα μιλάμε σε 2 μήνες για νέα μέτρα. Εκτός αν δεν είδες ουρές αστέγων στην Ομόνια ακόμα...

   • κοριος avatar
    κοριος @ Tassos 18/02/2012 19:07:01

    Και τι θα τα κανεις τα "εξοχικα,μερσεντες " γλυκε μου?
    Θα τα πουλησεις?

    Για τα πουρα εχω ακουσει, οτι καποιοι βιτσιοζοι τα χρησιμοποιουν οπως τα αγγουρια,(πως λεμε εφαγε το αγγουρι στο ..πωλο),οποτε δεν υπαρχει προβλημα..

    Αυστριες και σκι? Ω! Ω! Ω! πολυ τηλεοραση βλεπεις ..
    Κοψτην .Κανει κακο, ακου και κανενα μεγαλυτερο..

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Tassos 18/02/2012 19:12:00

    Όπως και να το κάνεις Τάσο, το 30-40% λιγότερα είναι πολλά κι αναμένονται κι άλλες περικοπές.... από την άλλη, δε βλέπω να γίνεται τίποτα καλύτερο για τη χώρα με αυτές τις μειώσεις, πέρα από την όδευση στην εξαθλίωση...

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ Tassos 18/02/2012 19:16:25

    Φίλε Τάσο, σε εσένα το 30-40% μείωση εισοδήματος μπορεί να αντέχεται, αλλά στους περισσότερους που ακόμα και πριν ήταν οριακά σημαίνει στραγγαλισμό.

    • akenaton avatar
     akenaton @ dikefalosaitos 18/02/2012 19:24:14

     Αν γίνει στοχευμένα κι όχι οριζόντια, η μείωση θα γίνει καλά ανεκτή από αυτούς που πλήρωναν επί 20-30 χρόνια 50 ευρώ το μήνα για επικουρική σύνταξη και περιμένουν τώρα να πάρουν από τα 55 τους ως τα .... 85(;) για άλλα τόσα δηλαδή χρόνια, 500 ευρώ το μήνα! Να γίνουν αναλογιστικές μελέτες τώρα για όλα τα ταμεία και να προσαρμοστούν οι συντάξεις ανάλογα. Είναι ανήθικο και αντιπαραγωγικό να παίρνει ένας ηλικιωμένος 2000 - 2.500 ευρώ σύνταξη και ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας (που αναμένουμε να κάνει σπίτι, παιδιά, υποχρεώσεις) 600 ευρώ μισθό. Ας πάψει πια αυτή η ενεχυρίαση των νέων γενεών (εργαζομένων και μελλοντικών (;) συνταξιούχων) στην απερχόμενη εν πολλοίς καταστροφική γενιά του πολυτεχνείου.....

   • ellhn avatar
    ellhn @ Tassos 19/02/2012 18:45:19

    αν εσυ τα εκανες θα επιζησεις. οι χιλιαδες ομως δεν τα εκαναν. τελικα εσεις οι νεοδημοκρατες ζειτε σαν την Μαρια Αντουανεττα. νομιζετε οτι ολοι τρεφονται με παντεσπανι. θα προσγειωθειτε αποτομα

  • sofia avatar
   sofia @ dirty harry 20/02/2012 08:09:40

   Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Ελληνικό λαό, όχι το Σαμαρά...

 2. ΜΠ avatar
  ΜΠ 18/02/2012 11:46:14

  Αυτό που είναι πλέον ανησυχητικό είναι η δημιουργία αυτού του ταμείου που θα δεχτεί τα χρήματα του δανείου και θα τα έχει "κλειστά" για την εξυπηρέτηση και μόνον του δανείου. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για κονδύλι που θα αφιερωθεί στην ανάπτυξη;; Πού είναι αυτό και πώς θα επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και εκίνηση της ανάπτυξης; Από τους ηλικιωμένους και τους μισθωτούς; Αστεία πράγματα. Η κοινωνία πεθαίνει. Χθες "κλείδωσε" το 12% των μειώσεων στις κύριες συντάξεις. ΕΛΕΟΣ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΜΠ 18/02/2012 14:40:21

   H αναπτυξη γινεται απο τον ιδιωτικο τομεα και τις παραγωγικες βιομηχανιες."Αναπτυξη" με λεφτα για δημοσια εργα ειχαμε και καταντησαμε ετσι.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 18/02/2012 15:38:13

    Κάνεις λάθος "Ψυχραιμία". Δεν είναι ζήτημα ιδιωτικού/δημοσίου αλλά διεφθαρμένου Ελληνικού δημοσίου.
    Απόδειξη:
    Η κύρια μηχανή οικονομικής ανάπτυξης για αρκετά χρόνια στην Αμερική μετά το κράχ του '29 ήταν οι δημόσιες εποενδύσεις. Η διαφορά; Εκεί είχαν ΣΟΒΑΡΟ κράτος που το διοικούσαν κυρίως αδιάφθαρτοι και τους πήρε 200 χρόνια για να το φτιάξουν (όχι ότι είναι τέλειο), και όχι σαβούρα σαν την δική μας. Λοιπόν, για κάθε δολλάριο που επένδυε το Αμερικανικό κράτος η οικονομία απέδιδε περισσότερα (δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς).
    Συνιστώ το βιβλίο του Krugman "Peddling Prosperity" όπου περιγράφει λεπτομερώς πως οι δημόσιες επενδύσεις, όχι ο κρατικοδίαιτο συρφετός , στήλωσαν την οικονομική ανάπτυξη.

 3. leon avatar
  leon 18/02/2012 12:02:25

  Ρωτάει ένας νέος εναν παππού σε κάποιο ορεινό χωριό .
  Τι γνώμη έχεις για όλα αυτά παππού ?
  Τώρα λέμε ναι γιατι ετσι πρέπει και ετσι είναι το σωστό.
  Καλά και εαν ερθουν οι γερμανοί μετά και μας τα πάρουν όλα όπως λένε πολλοί?
  ρωτάει ο νέος.
  Οταν και εαν έρθουν οι γερμανοί τότε θα πάρουν μη σου πω τί?

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ leon 18/02/2012 12:31:54

   Το ότι ο "εξυπνάκιας" του ανέκδοτου είναι παππούς, συμβολίζει τη σοφία του ή το ότι ποντάρει στο ότι μέχρι να έρθουν οι Γερμανοί αυτός θα την έχει κάνει για.. του Παραδείσου τα μπουζούκια;

 4. κώστας avatar
  κώστας 18/02/2012 12:07:03

  Το έκτρωμα που ψηφίστηκε την Κυριακή δεν βγαίνει κατά το κοινώς λεγόμενο και κατά γενική ομολογία, ακόμη και του ΔΝΤ. Ήταν μία στρατηγική επιλογή του Σαμαρά αλλά η ουσία δεν αλλάζει: είναι ανεφάρμοστο. Με την ψήφισή του παρέχεται χρόνος στην Ευρώπη και αποτρέπεται το καταστροφικό ντόμινο. Δηλαδή, ουσιαστικά, η Ελλάδα θυσιάζεται για την Ευρώπη. Η θυσία αυτή αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί. Είναι λάθος να απεμπολείται η επιλογή της στάσης πληρωμών ή της εξόδου από το ευρώ διότι είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελούν επιλογές. Το αν συμφέρουν ή όχι είναι άλλη κουβέντα. Επομένως μία ελληνική θυσία από μόνη της δημιουργεί συνθήκες επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου. Αρκεί να πειστούμε πως ό,τι γίνεται δεν γίνεται επειδή φταίμε και τιμωρούμαστε αλλά επειδή το κράτος/μπάχαλο μας έβαλε στην πρώτη γραμμή και μας θυσιάζουν αδιαμαρτύρητα.

 5. makis p avatar
  makis p 18/02/2012 12:13:45

  Factorx ο Σαμαράς δεν αγοράζει χρόνο .
  ο Πρόεδρος απο την στιγμή που πίστεψε πλέον ότι η απειλή απο τους απόγονους των NAZI είναι πραγματική , δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.
  Την σωστή λύση για το έθνος θα την δώσει πλέον όταν θα έχει και δύναμη δηλαδή την νόμιμη λαική εντολή.

  • franc avatar
   franc @ makis p 18/02/2012 14:36:52

   Και πιστεύεις οτι μόνο με τη λαική εντολή θα νικήσει τον Αξονα?
   Κι ο μεταξάς στο ΟΧΙ έιχε 95%. Αντεξε μόνο 7 ημέρες...Ολοι οι άλλοι ήταν απόντες...

  • ANONYMOS avatar
   ANONYMOS @ makis p 18/02/2012 19:26:11

   ΜΑΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΜΙΛΑΣ

  • ellhn avatar
   ellhn @ makis p 22/02/2012 20:29:21

   χα χα χα μας τα ειπαν κι αλλοι ετσι

 6. franc avatar
  franc 18/02/2012 12:18:04

  Γράφετε: "4) Εκεί υπάρχει ρίσκο : αφού η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης (Βενιζέλος κλπ) δεν έχει διασφαλίσει έως σήμερα το περιεχόμενο των prior actions η έστω ένα Άνω Όριο, θα μπορούν “τεχνικά” να μας βάλουν στη μέγκενη ζητώντας και άλλα. Και θα λένε ταυτόχρονα: “να, θα βάλουμε και εμείς κάτι παραπάνω…”
  Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει οτι θα μπορέσουμε να τηρήσουμε αυτά που υπέγραψαν την Κυριακή και θα μας ζητήσουν κι άλλα τα οποία πάλι θα τους τα δώσουμε, και στην πράξη εννοώ , γιατί είπαμε τις συμφωνίες τις υπογράφουμε ΟΛΕΣ με το πιστόλι στον κρόταφο και χωρίς να τις διαβάσουμε, άρα δεν ισχύουν.Το νέο χαράτσι στη ΔΕΗ πχ. δεν θα περάσει το 50% σε είσπραξη. Θα μας πάρουν τα σπίτια? Και τι θα τα κάνουν? Θα βρούν αγοραστές που θάρθουν να τα κατοικήσουν με εμάς να κοιμόμαστε άστεγοι μπροστά στην πόρτα μας? Οχι βέβαια. Αρα πτώχευση. Δηλαδή Ισλανδία. Απλά πήραμε αναβολή. Η μόνη ελπίδα είναι να τελειώσει η κρίση πρίν πτωχεύσουμε και να ακυρωθούν έτσι τα μνημόνια. Και ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η κρίση είναι το τύπωμα χρήματος. Οσο πιο κοντά στην ανάκαμψη γίνει αυτό, τόσο λιγώτερο επώδυνο θα είναι για όλους . Μόνο έτσι θα αποκτήσει νόημα η αιματηρή αυτή καθυστέρηση (κατενάτσιο).
  Πιστεύω όμως οτι το τύπωμα έχει ήδη αρχίσει, οπότε ό,τι και να ζητήσουν, ό,τι και να υπογράψουμε, θα εφαρμοστεί μόνο στο μέτρο του δυνατού και χωρίς να σπάσει το όριο αντοχής του Ελληνικού και τών άλλων "Νοτίων" λαών.

  • αγθ avatar
   αγθ @ franc 19/02/2012 10:38:40

   Όσο και αν ακούγεται απίθανο, το νέο Μνημόνιο προβλέπει ταχείες κατασχέσεις σπιτιών, και αύξηση αντικειμενικών, δηλ. αύξηση του χαρατσιού που μάλλον θα εισπράτεται πλέον μέσω εφορίας! Η εικόνα που περιγράφεις, να είμαστε άστεγοι έξω από την πόρτα μας, είναι πολύ πιθανή! Και αυτοί που θα έρθουν να τα κατοικήσουν, επίσης ...υπαρκτοί. Αλλά, ψυχραιμία! Προέχει η στρατηγική...

 7. babayaro avatar
  babayaro 18/02/2012 12:57:25

  Δυο χρονια Πασοκ χρειαστηκαν οι ξενοι και εβγαλαν το συμπερασμα των αναξιοπιστων Ελληνων.
  Δυο χρονια τροικας,εχω καταληξει και εγω στο ιδιο γι αυτους.ΔΕν ξερουν τι τους γινεται!
  Η,υπαρχει καποιο αλλο υπογειο σχεδιο(θεωρια συνομωσιας).
  Μπορει καποιος απο αυτους να μας εγγυηθει οτι θα υπαρχει αναπτυξη και πρωτογενες πλεονασμα στον συμφωνηθεντα χρονο? Με εγγραφη δεσμευση,οπως ακριβως ζητουν απο εμας.
  Και μια αλλη απορια,υπαρχει εναλλακτικο σχεδιο απο την δικη μας μερια?
  Ακουμε και διαβαζουμε πως οι "εταιροι" μας εχουν plan B σε περιπτωση χρεοκοπιας και δραχμης.Εμεις?

 8. nordop avatar
  nordop 18/02/2012 12:57:45

  Ειναι ξεκαθαρο οτι θελουν να μας πεταξουν απο το ευρω για τιμωρια και στη συνεχεια να κοψουν ευρωομολογα.

 9. leon avatar
  leon 18/02/2012 13:05:55

  A.K μήπως είσαι και εσύ του στυλ , οι γερμανοί είναι φίλοι μας?
  η απο την πολύ σοφία του μεγάλου ΓΑΠ πήρες κάτι.

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/02/2012 14:04:33

  Εξαιρετικά αφιερωμένο στον ευρωλιγουρισμό: στην αξιόχρεη κατηγορία BBB- αναβάθμισε η Fitch την... Ισλανδία! Ποιοι φοβούνται ακόμα τη λεγόμενη "χρεωκοπία";

 11. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 18/02/2012 14:12:45

  “Κοινοβουλευτική δικτατορία θεωρείται εκείνο το πολίτευμα στο οποίο, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής δηλαδή, συνεργάζονται μεταξύ τους, συναποφασίζουν και ψηφίζουν μαζί νόμους, ενάντια στην κοινή Βούληση”
  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2532.aspx

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 18/02/2012 14:16:22

  "Eγιναν ακριβώς όπως τα γράψαμε!"
  Και είναι αυτή, η πολλοστή φορά Δικαίωσης.

  Θερμά Συγχαρητήρια, Antinews.gr
  Θερμά Συγχαρητήρια, FactorX

  Θερμά Συγχαρητήρια, Κύριε Πρόεδρε,
  γιά τις κινήσεις "Checkmate"

  Mε Εκτίμηση και Θαυμασμό,
  η Dimi


  Κατά τη γνώμη μου, ήλθε η ώρα για τη δημιουργία της κατηγορίας "Τestimonials" η οποία θα περιλαμβάνει τις αμέτρητες διαδυκτιακές
  Μαρτυρίες/Συστατικές Επιστολές οι οποίες, επί 4 χρόνια και 237 ημέρες, συνοδεύουν το έγκυρο και έγκριτο Antinews.gr


  “Appreciation is a wonderful thing.
  It makes what is Excellence in others,
  belong to us as well” ~Voltaire

 13. alexandros filippou avatar
  alexandros filippou 18/02/2012 14:17:37

  Φιλε, Φακτορα, θα ηθελα παρα πολυ να μαθω την αποψη σου για τα αποτελεσματα της δημοσκοπησης της realnews. Ελπιζω καποιος να με πεισει για την ορθοτητα των τελευταιων χειρισμων του Α.Σ. Ευχαριστω εκ των προτερων.

 14. andreas avatar
  andreas 18/02/2012 14:29:16

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΤΕ??

  • factorx avatar
   factorx @ andreas 18/02/2012 14:42:20

   Απρίλιο

 15. Νικος avatar
  Νικος 18/02/2012 14:39:11

  Ας πούμε, μια έντιμη συμφωνία είναι, να δώσεις 100.
  Εγώ σου ζητάω να πάρω 1000 και στο τέλος "υποχωρώ" ώστε να μου δώσεις 990(!)
  Ε, τότε αν πανυγηρίσεις κιόλας ότι κέρδισες στη "διαπραγμάτευση", τότε όλοι καταλάβαμε...

 16. ΑΙΟΛΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΟΣ 18/02/2012 15:54:02

  Μήπως πρέπει ο Σαμαράς να διαβάσει και τι¦ δημοσκοπήσεις ,τον δικαιώνουν απόλυτα.

 17. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 18/02/2012 17:00:06

  Το ελληνικό PSI εξ αρχής ήταν ένα λάθος . Έδωσε, από τον περασμένο Ιούλιο, πεδίο δράσης λαμπρό στο παρατραπεζικό σύστημα εις βάρος της Ελλάδας υποβοηθώντας την Κρίση να εξαπλωθεί πιο βίαια και σε μεγαλύτερο πλάτος και βάθοςκαθως και στους ''εταιρους" μας να οργανωσουν την αμυνα τους .Δεν δικαιουται λοιπον αυτος που υποτειθεται θελει να κυβερνησει να μην το βλεπει και να μην το καταλαβαινει γιατι σ'αυτη τη περιπτωση...και να παρουσιαζεται σαν "στατηγικη".

 18. aporia avatar
  aporia 18/02/2012 17:14:43

  Σημερα διαβασα οτι στο πλουσιο βερολινο,τα καινουργια σπιτια πουλιουνται 1000 ευρω το τετραγωνικο.
  Γιατι εδω μας τα πουλανε 3000...οι φιλελληνες εργολαβοι?
  Ειμαστε κοροιδα?
  η
  ακομα εχουμε λεφτα?
  ποιος θα μου λυση αυτη την απορια?
  Καποιοι ακομα εχουν το θρασος να μας κλεβουν....

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ aporia 18/02/2012 17:22:40

   ?????
   Που το διαβασες αυτο ρε μπαγασα?
   Μονον τα εργατικα και τα μισθωμενα πλησιαζουν τα 1200 ευρω.
   http://www.adhoc-immo.de/el?limitstart=10

 19. Δικερως avatar
  Δικερως 18/02/2012 17:26:56

  ''Έτσι ακριβώς τα γράψαμε''
  Και τα γραψατε,και τα ειπατε,και τα σχολιασαμε.
  Οξυδερκεια και κοινη λογικη.

 20. ΜΠ avatar
  ΜΠ 18/02/2012 17:39:03

  @απορία: επειδή γνωρίζω πρώτο χέρι σου απαντώ ότι με σούπερ ντούπερ υλικά τελειωμένη κατασκευή στην Ελλάδα στοιχίζει €800/ τ.μ. Οι εδώ εργολάβοι δεν χρησιμοποιούν σούπερ ντούπερ υλικά και για το λόγο αυτό το κόστος τους δεν μπορεί να υπερβάνει αυτά τα €800/ τ.μ. Τα υπόλοιπα είναι καθαρό κέρδος που ανάλογα με τον τρόπο προώθησης (marketing) τα πουλούν όπου βρουν στις ανάλογες τιμές. Σου πετούν και την ατάκα "το οικόπεδο και μόνον ξέρεις τί μου κόστισε να το αποκτήσω;" Άντε κατάλαβε λοιπόν ;)

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΜΠ 18/02/2012 17:48:05

   ΜΠ ειλικρινης απορία..αμα το ξεφτιλίσεις στο φτηνο υλικό ποσο μπορεις να το κατεβασεις απο τα 800/m²

 21. middle aged apolitical avatar
  middle aged apolitical 18/02/2012 18:08:49

  Μήπως να θυμηθούμε λίγο τις σκοτεινές σελίδες του 1897 .... Γιατι βλεπω την ιστορία να επαναλαμβάνεται ....

 22. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/02/2012 18:58:52

  Η εικόνα είναι όλα τα λεφτά. Ο γεροντοπούτανος , ο ανάπηρος ομοφιλόφιμος , ο καράφλας και ο γέρος αποφασίζουν για το μέλον του αφρού της ελπίδας, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΕΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • κοριος avatar
   κοριος @ ΠΕΛΙΑΣ 18/02/2012 19:13:17

   Τους αδικεις φιλε μου..
   Την δουλεια τους κανουν.. Και σενα αμα σε φωναζαν καποιοι να κανεις κουμαντο στην Γερμανια Γαλλια κλπ τα ιδια θα εκανες...

   Εγω δεν ταχω με αυτους .. Μα το "τετοιο" .....μπραβογιοργο και την (συν-μορια) πασοκ τα εχω..

   Αυτους,που θα τους κρεμαγα με μεγαλη ευχαριστηση ...
   Στους αναπηρους και λοιπα θα ελεγα ενα "Danke schoen und geraus sweines"!!!!!

  • κοριος avatar
   κοριος @ ΠΕΛΙΑΣ 18/02/2012 19:21:02

   Φιλε εισαι αδικος μαζι τους..

   ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ κανουν οι ανθρωποι..
   ΚΑΠΟΙΟΙ τους φωναξαν εδω !!
   Για .."τεχνογνωσια" !!!!@

   Αυτο δεν ελεγε η (συν-μορια) πασοκ?
   Αυτο δεν διαβαζε συνεχεια και το μπραβογιοργο??

 23. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/02/2012 19:30:21

  Και επειδή τους φώναξαν οι άχρηστοι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τους ευχαριστούμαι;

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/02/2012 19:31:05

  Ταχείες κατασχέσεις σπιτιών σε 2 μήνες επιβάλλει το Νέο Μνημόνιο.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ αλλενάκι 19/02/2012 01:16:15

   sωστά και αντικειμενικά το βλέπεις το παρόν,είμαι μαζί σου στα περισσότερα σχόλια.

 25. rally monkey avatar
  rally monkey 18/02/2012 21:31:27

  αύριο ... 19 Φεβρουαριου

 26. Γιάννης avatar
  Γιάννης 20/02/2012 10:32:14

  Να μην ξεχνάτε ότι,για 700.000 Έλληνες η μείωση δεν είναι 30% με 40% ,αλλά 100% τα τελευταία 3 χρόνια!!!
  Και να μην ξεχνάτε ότι, και να βρεθεί πλέον εργασία για αυτούς, θα λαμβάνουν το
  τεράστιο ποσό των 470 ευρώ.Εκτός και αν είναι κάτω των 25 ετών οπότε θα λαμβάνουν περίπου 400 ευρώ.
  Θα ήθελα λοιπόν, κάποιος να μου βγάλει έναν οικογενειακό προυπολογισμό με αυτούς τους μισθούς,σε αυτές τις συνθήκες.
  Και να μου εξηγήσει επίσης κάποιος,πως δικαιώνεται αυτός που ψηφίζει αυτά τα μέτρα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.