#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2010 08:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εντολές του Στρος Καν για τις ΔΕΚΟHis master voice. Ο κ. Στρος Καν ήλθε, διέταξε κι έφυγε. Γι’ αυτό, προτού ακόμη τελειώσει το δείπνο του ο Γ. Παπανδρέου μάζεψε χθες το βράδυ μερικούς υπουργούς στη Βουλή, και κυρίως τον Δ. Ρέππα αλλά και τον κ. Παπακωνσταντίνου και τους έδωσε την εντολή που πήρε και ο ίδιος. Νομοσχέδιο τώρα για τις ΔΕΚΟ με γενναίες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες και κάθε άλλη σπατάλη. Μαχαίρι επί δικαίων και αδίκων καθώς μπορεί να υπάρχει το απόλυτο χάος στις ΔΕΚΟ και κάποιοι να έπαιρναν τεράστιους μισθούς με πλαστές υπερωρίες και «κουφά» επιδόματα, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που δεν έπαιρναν μέρος στο πάρτι.

Στην ουσία την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει το μοντέλο του ΟΣΕ σε 52 άλλες ΔΕΚΟ. Προβλέπεται δε να μπει ανώτατος μικτός μισθός τα 50.000 ευρώ.

Επίσης προβλέπεται:
•Τα επιδόματα ενσωματώνονται στις αποδοχές
•Καταργούνται μπόνους, υπερωρίες εκτός έδρας κ.τ.λ.
•Περιορίζονται στο όριο των εσόδων τα έξοδα λειτουργίας.
•Καθίστανται υποχρεωτικές οι μετατάξεις, αλλά και οι μετακινήσεις στο εσωτερικό των οργανισμών.
•Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα περνούν περίοδο μαθητείας και δοκιμής.
•Μειώνονται οι αμοιβές των μελών των διοικητικών συμβουλίων.
•Μειώνονται τα κονδύλια διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων.
•Αυστηρότεροι όροι για τις προμήθειες και τα έργα που υλοποιούν

ΟΙ ΔΕΚΟ που θα περάσουν το μαρτύριο της… τρόικας είναι: HELEXPO A.E., ΑΕΜΥ Πολυκλινική, Ολυμπιακό Χωριό, ΑΓΡΟ.ΤΗ.ΜΑ Α.Ε (καταργείται)., ΑΕΔΙΚ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΔΙΣΥ, ΕΘΕΛ, ΕΚΕΒΥΛ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΛΚΑ, ΕΛΚΕΑ, ΕΛΚΕΔΕ, Ελληνικές Αλυκές, ΕΛΚΕ, Ελληνικό Φεστιβάλ, ΕΛΟΤ, ΕΟΜΜΕΧ, Επαγγελματική Κατάρτιση, ΕΤΑ Βουλής, ΕΤΑΝΑΛ, ΗΔΙΚΑ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΚΕΓ, ΚΕΔ, ΙΦΕΤ, ΚΑΘ, Κοινωνία της Πληροφορίας, ΜΒΗ, ΟΑΣΑ, ΟΔΔΥ, ΟΔΙΕ, ΟΚΑΑ, Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, Οργανισμός Λιμένος Πάτρας, Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, ΟΠΕ, ΟΣΕ, ΟΣΚ, ΠΑΕΠ, ΤΕΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ψηφιακές Ενισχύσεις.

Εδώ που τα λέμε, πάντως, αυτό που γινόταν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ήταν ένα απίστευτο πάρτι με τα λεφτά των άλλων. Βεβαίως, οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι βαρύτατες και κυρίως του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε το κρατικοδίαιτο σύστημα και τους χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι «μπούκωσαν» με απίστευτα λεφτά προκειμένου να «πρασινίζουν» όποτε χρειάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου 08/12/2010 08:48:39

    Γιατί άραγε χαίρομαι καθώς διαβάζω τη λίστα ;

  2. Γιάννης avatar
    Γιάννης 08/12/2010 09:03:35

    Δεν καταλαβαίνω τι σας ενοχλεί εν προκειμένω: ότι τις προτάσεις αυτές κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν τόλμησε ούτε καν να διατυπώσει;

  3. thanos avatar
    thanos 08/12/2010 09:07:19

    Πρέπει να διαχωρίσουμε την ουσία από την επικοινωνία.
    Η αντιοικονομική και αντιαναπτυξιακή πολιτική του ελληνικού δημοσίου πρέπει κάποτε να σταματήσει.
    Η θεραπεία σοκ όμως που ακολουθείται θα οδηγήσει σε αποτελέσματα διαφορετικά από τα προσδοκώμενα.
    Μη ξεχνάμε κ την ελληνική εμπειρία (κομματισμός, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ΜΙΖΕΣ κλπ)

  4. Επώνυμος avatar
    Επώνυμος 08/12/2010 09:19:11

    Επειδή έχει "πιάσει" σε σένα η προπαγάνδα κοινωνικού αυτοματισμού που μας έχει κάνει το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ. Βασισμένοι πάνω στην υπαρκτή (σε όλους μας και όχι μόνον σε σένα) αγανάκτησή μας για το φαγοπότι που έριξε μαζί με τον Πάγκαλο στις ΔΕΚΟ η κομματική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ, ερχόμαστε τώρα και "φχαριστιόμαστε" τη στοχευμένη εξαθλίωση του συνόλου των εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ, αν πραγματικά ήθελε να χτυπήσει την κακοδιοίκηση στις ΔΕΚΟ, δεν είχε παρά να χτυπήσει τις σάπιες συνήθειες της νομενκλατούρας του. Δεν είναι ανάγκη να μειώσει τους μισθούς ανθρώπων που έχουν συνηθίσει να βασίζουν σε αυτούς τους μισθούς όχι μόνον το επίπεδο ζωής τους, αυτών και των παιδιών τους, αλλά και κάτι πολύ σημαντικότερο: ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Είναι η αξιοπρέπεια που τους παίρνει το ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ, προκειμένου να τους έχει υποταγμένους, και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος για τον οποίον πρέπει να αμυνθούμε, όλη η κοινωνία, απένανατι στις εξωφρενικές μεθοδεύσεις του στρατού κατοχής των ΓΑΠ-ΔΝΤ.

    Κάποτε ήταν οι συνδικαλιστές ο στρατός κατοχής της χώρας, τώρα έρχεται το ΠΑΣΟΚ και αλλάζει στρατό κατοχής, διώχνει τον παλιό του στρατό και φέρνει καινούργιο. Περί αυτού του εγκλήματος πρόκειται.

    Δεν μπορούμε να ευχαριστιόμαστε την αλλαγή φρουράς στο στρατό κατοχής.

    • Roulis avatar
      Roulis @ Επώνυμος 08/12/2010 09:46:07

      Aν εχουν αξιοπρεπεια λοιπον,ας μην ψηφισουν πασοκ...

      • Orestios avatar
        Orestios @ Roulis 08/12/2010 15:20:54

        Αξιοπρέπεια? Δεν τους θυμίζει κάτι

      • Επώνυμος avatar
        Επώνυμος @ Roulis 08/12/2010 16:26:36

        Δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο πολιτικής συνειδητοποίησης. Το στοίχημα για όλους μας είναι να φτάσουν. Δεν εξαρτάται κυρίως από εμάς, αλλά εξαρτάται ΚΑΙ από εμάς. Ας κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας και για τα υπόλοιπα έχει ο Θεός...

    • Γιάννης_Άλιμος avatar
      Γιάννης_Άλιμος @ Επώνυμος 08/12/2010 09:46:08

      Επώνυμε συμφωνώ μαζί σου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι διορισμοί των "κατάλληλων υποχείριων". Αυτό είναι το λιγότερο. Το πρόβλημα είναι ότι η διαφθορά ως πολυεπίπεδη συμπεριφορά, επικράτησε στο σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού, με την χρήση των πρακτικών που περιγράφεις. Το έγκλημα που διαπράχθηκε ήταν η αλοίωση των αρετών των Ελλήνων. Η κρίση είναι ηθική και όχι οικονομική. Και έχει πατεράδες...

    • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Επώνυμος 08/12/2010 10:07:11

      @Επώνυμος

      Ακριβώς.

      "Βασισμένοι πάνω στην υπαρκτή (σε όλους μας και όχι μόνον σε σένα) αγανάκτησή μας για το φαγοπότι..."

      Μια πρόταση που τα περιγράφει όλα.

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Επώνυμος 08/12/2010 10:15:45

      Επώνυμε, απορώ γιατί χάνεις το χρόνο σου προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσεις προς τους Ταλιμπάν της "ελεύθερης" (βλ. ασύδοτης) αγοράς. Ασ' τους να κάνουν παρέα με τον ΓΑΠ, Μάνο, τον Ανδριανόπουλο, τη Ντόρα και τους νεοεστέτ κολαούζους τού Κουβέλη και να ηδονίζονται με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού που ξεκίνησαν οι πάτρωνές τους. Η θέση της πλειονότητας του ελληνικού λαού πρέπει να είναι μόνο απέναντί τους, όχι στο τραπέζι των συνομιλιών μαζί τους!

      • Επώνυμος avatar
        Επώνυμος @ Αυριανιστής 08/12/2010 16:25:39

        Δεν το βλέπω χάσιμο χρόνου, όλα αυτά είναι επιχειρήματα του εχθρού στα οποία πρέπει να έχουμε απάντηση. Αν όχι για αυτόν που μας τα λέει τώρα εδώ, πάντως για όλη την κοινωνία.

        Ωθούν τη διαλεκτική μας προς τα εμπρός οι αντίθετες απόψεις και το ζήτημα δεν είναι να πείσουμε τον συγκεκριμένο (αυτός μπορεί να μην πείθεται), αλλά όλη την κοινωνία που κατά βάθος έχει τα ίδια ερωτήματα - και εμείς οι ίδιοι τα έχουμε πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

    • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Επώνυμος 08/12/2010 10:45:38

      Επώνυμε, το γνωρίζεις ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ έπαιρναν μίζες χοντρές, με προπληρωμή, προκειμένου να διορίζουν άνθρωπο στη ΔΕΗ; Ρώτησε σε παρακαλώ ανθρώπους από Πτολεμαϊδα και Μεγαλόπολη να σου πουν (είναι πληροφορία διασταυρωμένη από πρώτο χέρι).
      Τα παραπάνω μέτρα δεν τα θεωρώ παράλογα. Το ότι έρχεται και τα επιβάλλει μία ξένη "δύναμη" (το ΔΝΤ), προς την οποία δεν τρέφω καθόλου φιλικά συναισθήματα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι σωστά. Και καλό θα είναι η ΝΔ να τα υποστηρίξει.
      Επί ΝΔ, για τις όποιες μεταρρυθμίσεις αποτολμούσε, διστακτικά και άτολμα, η τότε κυβέρνηση και αντιδρούσε το ΠΑΣΟΚ έλεγα ότι είναι βλάκες οι του ΠΑΣΟΚ, επειδή ακριβώς η ΝΔ κάνει τη βρώμικη δουλειά που πρέπει όμως να γίνει και θα πρέπει μετά να την κάνουν αυτοί.
      Ας τους αφήσει η ΝΔ, λοιπόν, αν είναι έξυπνη, να κάνουν αυτοί τη βρώμικη δουλειά όπου πρέπει αυτή να γίνει. Και όπου δρουν ενάντια στο γενικό και το εθνικό συμφέρον, εκεί να τους χτυπήσει αλύπητα.
      Οι ΔΕΚΟ διογκώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και μόνο επί ΠΑΣΟΚ. Ενώ είμαι αντίθετος σε απολύσεις, γιατί δεν μπορείς να καταστρέφεις τη ζωή ανθρώπων που ενδεχομένως να είναι σε ηλικία που αδυνατούν να βρουν δουλειά αλλού, θα πρέπει να γίνει μία μίνιμουμ εξυγίανση. Και η ΝΔ σκόπευε να ασχοληθεί με τον ΟΣΕ, όπως θυμάσαι, αλλά δεν "πρόκαμε".
      Οσο για τον ΟΣΕ, αν είναι να λειτουργήσει, έστω κατά το ήμισυ, όπως ο γαλλικός SNCF, ναι!, να τον αγοράσουν οι Γάλλοι. Δεν έχω κανένα συνειδησιακό πρόβλημα ως προς αυτό.

      • Επώνυμος avatar
        Επώνυμος @ ΒΙΣ 08/12/2010 16:24:03

        Θα γίνουν όλα αυτά με αποικιοκρατική νοοτροπία, δεν θα λειτουργήσει ποτέ ο SNCF. Ή θα αυτοκυβερνηθούμε ή δεν θυμάμαι πώς ακριβώς το λέει ο Αρχαίος (θα καταστραφούμε είναι το νόημα, αλλά δεν θυμάμαι την ακριβή έκφραση - Αρχαίε help).

        Μόνοι μας πρέπει να κάνουμε τη δύσκολη δουλειά. Ο Μητσοτάκης μπορούσε αλλά δεν ήθελε. Ο Καραμανλής ήθελες αλλά δεν μπορούσε. Ας ελπίσουμε ο Σαμαράς και να θέλει και να μπορεί.

      • Μisha avatar
        Μisha @ ΒΙΣ 08/12/2010 18:38:30

        ΒΙΣ
        Δυο τράπεζες έχουν αγοράσει οι Γάλλοι: Γενική και Εμπορική.Με τεραστιες ζημιές και οι δύο.Τις κρατούν γιατι με αυτές κάνουν δουλειές που δε μπορουν να κάνουν στη Φραγκία.
        Η ΔΕΗ είναι σουπερ κερδοφορα επιχειρηση. Τι σε πειράζει ο τρόπος προσληψης;
        Μήπως για να μπεις στου Μπομπολα περνάς ΑΣΕΠ;
        Ή για να πάρει τις δουλειες η Ζημενς κατέθετε πιστοποιητικό γυναικολόγου για το αδιάφθορο της αγνότητας της;
        Μόνο σου τα λες και για τον ΟΣΕ: το σοσιαλνεοφιλελεύθερο Πασοκ έφερε αυτά τα χάλια. Ειναι δυνατον ο φταιχτης να παριστάνει τωρα τον ανανεωτή και εκκαθαριστή;
        Ξεπούλημα θα γινει, όσο οσο για να φάνε μίζες.

    • ΙΩΝΑΣ avatar
      ΙΩΝΑΣ @ Επώνυμος 08/12/2010 12:14:33

      Επώνυμε,δυστυχώς,είσαι φωνή βοώντος εν τη ερήμω... Τα ΜΜΕ έχουν επιβάλλει καθεστώς κοινωνικού αυτοματισμού,όσον αφορά τις αντιδράσεις μας σαν λαός. Μόνο όταν έρχεται η σειρά του καθενός από μας το καταλαβαίνουμε,αλλά τότε είναι ήδη πολύ αργά.

    • oxoxo avatar
      oxoxo @ Επώνυμος 09/12/2010 13:14:47

      Επώνυμε, αξιοπρέπεια δεν έχουν μόνο τα διακομματικά και με πλέον αναξιοκρατικά κριτήρια προσλαμβανόμενα κηφηναριά των αντιπαραγωγικών ΔΕΚΟ με τις χιλιάδες Ευρώ μηνιαίως.
      Αξιοπρέπεια έχουν και οι δια βίου εργαζόμενοι αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφοι με σύνταξη 300 Ευρώ! οι εργάτες και υπάλληλοι των 500 Ευρώ, οι δάσκαλοι και καθηγητές των 900 Ευρώ, κ.ά τόσοι που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.
      Τα παραπάνω αυτονόητα στις ΔΕΚΟ έπρεπε να έχουν γίνει όχι χθες αλλά προχθές. Το τέλος των σοβιέτ έπρεπε να είχε συμβεί δύο δεκαετίες πριν. Και τώρα όμως έχει ένα άρωμα κοινωνικής δικαιοσύνης!

  5. Αρματιστής avatar
    Αρματιστής 08/12/2010 09:55:54

    Πως γίνεται να αντιμετωπίζετε τις εντολές του Στρος Καν σαν την μείωση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και συγχρόνως να θεωρείτε ότι καλά έκαναν και συζήτησαν μαζί του, όσοι συζήτησαν;

    Με το βιαστή σου συζητάς; Τον παρακαλάς να στο κάνει μεν, αλλά να προσέξει να μη σε πονέσει;

    Δεν αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει αντίφαση σε αυτά που λέτε;

    • Γιάννης_Άλιμος avatar
      Γιάννης_Άλιμος @ Αρματιστής 08/12/2010 10:14:16

      Δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο, εδώ. Εσύ που το βλέπεις;

  6. Tem avatar
    Tem 08/12/2010 10:10:21

    Παρά τις επερχόμενες μειώσεις , οι εργαζόμενοι σε όλες αυτές τις ΔΕΚΟ θα συνεχίσουν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ , όπως έκαναν και πρόσφατα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι αδύνατο σε όλους αυτούς να ξεχάσουν το πόσο τους ευνόησε επι δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ. Κανονικά όλοι αυτοί πρτέπει να απολυθούν. Δεν θα έχουν πρόβλημα. Αρκετά έφαγαν μέχρι σήμερα και έχουν αποθέματα που θα τους συντηρούν.

  7. Δεξιός avatar
    Δεξιός 08/12/2010 10:19:24

    Καλά οι άλλες ΔΕΚΟ, αλλά ΔΕΚΟ και η Πολυκλινική; ΔΕΚΟ ένα Νοσοκομείο; Δεν ωχριούμε πια για τίποτε; Έρχονται οι Αφοι Αλιβιζάτοι και ιδρύουν ένα Νοσοκομείο στο Κέντρο της Αθήνας. Μετά, το Νοσοκομείο αυτό περνά στον έλεγχο του Δημοσίου. Κατόπιν το βαφτίζουμε ΔΕΚΟ και το κλείνουμε. Τί να πει κάποιος; Μόνο ότι οι Αφοί Αλιβιζάτοι ήταν ΚΟΡΟΪΔΑ. Όπως κορόιδα είναι και όλοι όσοι έδωσαν τις περιουσίες τους, τη ζωή τους, το είναι τους σε μια χώρα υποτελών, απαίδευτών μπαχαλάκηδων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το να κατασπαράζουν τους συνανθρώπους τους μέσα από την κρεατομηχανή των ΜΜΕ και να αποστρέφονται όλους όσους προσπαθούν να ανοίξουν ένα "ίσιο δρόμο" για να βαδίσει αυτή η χώρα

  8. nyfitsa avatar
    nyfitsa 08/12/2010 10:46:21

    Πώς και ποιος άφησε τον Στρος Καν να μπει στη Βουλή, στο Ναό της Δημοκρατίας, για να μιλήσει κιόλας;;; ο άνθρωπος, που εκπροσωπεί το ΔΝΤ, που μας κρατάει σε ομηρία ;;;!!!
    Τον άφησαν να κάνει «μαθήματα» στους βουλευτές; ΔΕΝ Ν ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι δική μας οι 300 άχρηστοι ;;; Αν κάνει κουμάντο Ο Στρος Καν και Ελληνική κυβέρνηση «κάνει την πάπια» …τότε, .τι τους θέλουμε και τζάμπα τους χρυσοπληρώνουμε;???
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, για να οικονομήσει και κανένα φράγκο ο Στρος Καν.!!

    «Με το βιαστή σου συζητάς; « όπως το είπε Αρματιστής

  9. mv avatar
    mv 08/12/2010 11:06:21

    Πως είναι δυνατόν να παίρνει κάποιος 4,000€ μηνιαίως στις ΔΕΚΟ ?
    Τι έργο προσφέρει που να ανταποκρίνεται σε αυτό το ποσό, και τι προσόντα διαθέτει ?
    Είμαι αντιμνημονιακός και εγώ, αλλά επικροτώ το συγκεκριμένο μέτρο.

  10. undercover gpr avatar
    undercover gpr 08/12/2010 12:19:58

    Ας τα έκανε η ΝΔ επί ΚΚ να έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι (or somehing).
    Δεν τα έκανε , έκανε την πάπια συνεχίζοντας να δωροδοκεί την κομματική νομενκλατούρα του Πασόκ για να προσθέσει λίγη κι από τη δικιά της.

    What a pity what a shame.

    Οι ..."ταλιμπάν του διαδικτύου" (oh lord) τώρα τι παριστάνουν την υπερασπιστική γραμμή της πασοκικής νομενκλατούρας?

    • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ undercover gpr 08/12/2010 12:29:04

      Bέβαια, ηθελημένα ξεχνάς ότι αν τα μέτρα αυτά για τις ΔΕΚΟ (με τα οποία έγραψα πιο πάνω ότι συμφωνώ) τα είχε πάρει η ΝΔ, θα καιγόταν η Πλατεία Συντάγματος, με το ΠΑΣΟΚ "μπροστάρη στον αγώνα" και τον άθλιο ΓΑΠ εν μέσω πάμπλουτων συνδικαλιστών να "δακρύζει" κροκοδειλίως από τα δακρυγόνα...
      Ξεχνάς ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ελέγξει, και το κάνει πολύ καλά, όχι μόνο τον αριστερό, αλλά και τον ακροαριστερό και αναρχοαριστερό χώρο. Πλην του ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
      Καλό είναι οι όψιμοι υποστηρικτές του εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς "", της Ελλάδας να θυμάστε ότι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ούτε κριτική ικανότητα αμοιβάδας.

      • undercover gpr avatar
        undercover gpr @ ΒΙΣ 08/12/2010 13:07:46

        Κι αυτό είναι δικαιολογία να αφήνουν επί 5.5 χρόνια μια παρέα 10Κ ανθρώπων να κλέβει ουσιαστικά τη περιουσία ενός ολόκληρου λαού?

        Όταν είσαι κυβέρνηση είσαι κυβέρνηση , αν δεν μπορείς όπως αποδείχτηκε, θα υποστείς τις συνέπειες.Κρίμα γιατί ήταν τεράστια ευκαιρία που χάθηκε αλλά όπως κατηγορείς τους αντιπάλους να κατηγορείς και τους ανεπαρκείς που δεν τα κατάφεραν.

        • ψυχραιμια avatar
          ψυχραιμια @ undercover gpr 08/12/2010 13:20:47

          Ειναι δυσκολο να παραδεχθουν καποιοι οτι ο αριστερισμος του Καραμανλη αδειασε τη παραταξη οπως και οι πασοκοι δυσκολευονται να πιστεψουν αυτα που κανει ο σοσιαλιστης Γιωργος.
          Εγω εβρισκα συνεχεια δικαιολογιες στον Καραμανλη μεχρι που αφησε την Αθηνα να καει και τοτε πια ξεχειλισε το ποτηρι.

      • ΒΙΣ avatar
        ΒΙΣ @ ΒΙΣ 08/12/2010 13:42:31

        Aν ψάξεις εδώ μέσα για το πώς έχω εκφραστεί για τον ΚΚ τον Βραχύ, θα διαπιστώσεις ότι έχω ασκήσει αυστηρότατη κριτική στη ΝΔ. Αλλά είναι ένα ζήτημα το ότι τα τάγματα των "επαναστατημένων" πραιτωριανών τα ελέγχει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό γιατί το παρακάμπτουν οι νεοφιλ;

        • undercover gpr avatar
          undercover gpr @ ΒΙΣ 08/12/2010 14:31:19

          Δεν είναι μόνο θέμα πρωθυπουργού φίλε , είναι θέμα ανίκανου και κυρίως ανήθικου πολιτικού προσωπικού.

          Όπως ανίκανο είναι και το όλον πασόκ και οι παραφυάδες του (Κουβέλης κτλ) το ίδιο ανίκανη είναι κατά τη γνώμη μου και η όλη ΝΔ και οι παραφυάδες της (Ντόρα κτλ).

        • ΒΙΣ avatar
          ΒΙΣ @ ΒΙΣ 08/12/2010 14:46:00

          Κακά τα ψέμματα, και το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ είναι πολύ χαμηλού επιπέδου και ικανοτήτων, πλην ελαχίστων. Η αποτυχία της προηγούμενης διακυβέρνησης βοά.
          Επιπλέον, όπως το ξαναείπα, ο έλεγχος του στρατού των "επαναστατημένων" αναρχοαριστερών πραιτωριανών (τώρα προστέθηκαν και οι λαθρομουσουλμάνοι εισβολείς) ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.
          Με πιο απλά λόγια: Στην Ελλάδα, όπως έχουν τα πράγματα, μία δεξιά κυβέρνηση αν θέλει να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να κατεβάσει την αστυνομία στους δρόμους εν πλήρη εξαρτύσει. Και να ελέγξει τα ΜΜΕ, τα οποία όμως κατέχονται κυρίως από ανθρώπους της "φιλελεύθερης" ή μη Αριστεράς. Και εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα.
          Δεν θέλω να προχωρήσω σε συμπεράσματα του τύπου "έναν Ιωάννη Μεταξά χρειάζεται η Ελλάδα για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις" γιατί, πέρα από το μη εφικτό του πράγματος, θα χαρακτηριστώ οπαδός αντιδημοκρατικών καθεστώτων (που δεν είμαι) ή, ακόμα χειρότερα, φασίστας...
          Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι οι δεξιές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις είναι εξαιρετικά αδύναμες και υπονομεύονται από την πρώτη στιγμή.

    • Misha avatar
      Misha @ undercover gpr 08/12/2010 12:29:23

      gpr

      Ξανά το παραμύθι.
      110 δις έχουν αρπάξει τα όρνεα των τραπεζών μέσα σε ενάμιση χρόνο.
      Γι αυτούς κουβέντα ε;
      Κατά τα άλλα βλέπεις το «μισογεμάτο ποτήρι» της Νέας κατοχής.
      Παλιά αυτούς που έβλεπαν τα «θετικά» των Ναζήδων (λχ την μάχη εναντίον του επαράτου κομμουνισμούς) τους έλεγαν γερμανοτσολιάδες...

      • undercover gpr avatar
        undercover gpr @ Misha 08/12/2010 13:03:18

        Για τις τράπεζες τράβα στο μπλογκ μου να δεις τι τους έχω σούρει , αυτό είναι εντελώς άσχετο θέμα κι εγώ δεν συνηθίζω να κριτικάρω με τσιτάτα και ονειρώξεις σα και του λόγου σου.

        Εάν θες να υποστηρίζεις τη πασοκική (και κατά τα τελευταία χρόνια και ΝΔκράτικη) υπερυψηλόμισθη νομενκλατούρα μόνο και μόνο για να το παίζεις Τσε του πληκτρολογίου ,αγαπητέ, δικαίωμά σου.

        **Που νομίζεις ότι πάει μέρος των εγγυήσεων που δόθηκαν στις τράπεζες?Για ψάξε τι δάνεια πήραν φέτος μερικές ΔΕΚΟ κι από ποιους και σε ποιες τσέπες κατέληξαν.

        • Misha avatar
          Misha @ undercover gpr 08/12/2010 13:10:09

          Χα, άσχετο θέμα το ότι χαρίζουν λεφτά στις τράπεζες ενω κόβουν μισθούς και συντάξεις;

          Πού τα μάθατε αυτά τα γράμματα ρε παιδιά;

          Και τα δάνεια στις ΔΕΚΟ τα έδωσαν για να το βουλώσουν οι συνδικαλιστάδες και να πουλήσουν τους εργαζόμενους αλά Παναγόπουλος!

          Αλλοι «Τσε του πληκτρολογίου» και άλλοι μύγες τσε-τσε του κοινωνικού αυτοματισμού.

          • undercover gpr avatar
            undercover gpr @ Misha 08/12/2010 13:31:04

            Τα δάνεια τα πήραν οι ΔΕΚΟ ως εταιρίες παλικάρι μου (δε μιλάω για αυτά των πουλημένων της ΔΕΗ ή της ΓΣΕΕ) για να πληρώσουν τους μισθούς τους διότι τα έσοδά τους δεν τους έφταναν ούτε για τους τόκους , ψάξε να δεις τι σόι μισθούς έχουν όλοι αυτοί οι διοικητικοί (κυρίως) υπάλληλοι οι οποίοι είναι και το "πυροβολικό" της κομματοκρατίας.

            Για τις τράπεζες το σκάνδαλο είναι οι όροι που έλαβαν τις εγγυήσεις και το ύψος , όχι αυτό καθ αυτό ως γεγονός.

            Anyway , συνέχισε εσύ να κάνεις την "επανάστασή" σου μέσω αντίνέα κι αν δεις προκοπή φώναξέ με.

          • Misha avatar
            Misha @ Misha 08/12/2010 13:40:09

            Παλληκάρι μου,
            Τα δάνεια λήφθηκαν γιατί το κράτος δεν ήταν συνεπές προς τις υποχρεώσεις του.
            (βλ.ΟΑΣΑ, ΟΣΕ)
            Το κράτος οφείλει να ενισχύει τις κοινωνικές δομές. Όπου υπάρχουν στρεβλώσεις το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ κράτος οφείλει να παρεμβαίνει.
            Όταν το κάνει υπό ΔΝΤ αυτό λέγεται κατοχική πολιτική.
            Την «προκοπή» των πολιτικών σας την βλέπουμε παντού στον κόσμο, από την Αργεντινή μέχρι της Λεττονία και από τη Ρουμανία μέχρι τη Γουατεμάλα.

          • undercover gpr avatar
            undercover gpr @ Misha 08/12/2010 13:45:56

            Κοινωνικές δομές τα πασοκικά και ΝΔκράτικα υψηλόμισθα golden boys των ΔΕΚΟ...

            λολ οκ Μίσα.

          • Misha avatar
            Misha @ Misha 08/12/2010 13:57:41

            Στο δίλημμα "Golden boy" ή Κούνεβα, προτιμώ το Golden Boy.
            Aν εσυ θέλεις να μετατραπουν οι εργαζόμενοι σε δουλοπάροικους, για να κερδοσκοπούν περαιτέρω οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες κι οι τραπεζίτες , ε τι να κάνουμε;
            Δε θα συμφωνήσουμε ποτέ σε «καλύβες του μπαρμπα Θωμά» με πρόσχημα την εξυγίανση.
            Αρχιστε το ξεσκαρτάρισμα από ένα γενικό ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των πολιτικάντηδων από το 1974 και δώθε και μετά πάτε παρακάτω.
            Αλλά οι ντεμέκ «εξυγιαντές» μοιραστηκαν επιπλέον 3 εκατομμυριάκια μεταξύ τους μόνο για τη συμμετοχή σε 3 εξεταστικές.
            ΟΚ?

          • undercover gpr avatar
            undercover gpr @ Misha 08/12/2010 14:06:55

            Τα πάσης φύσεως golden boys που προτιμάς δεν είναι εργαζόμενοι , είναι η κομματοκρατία που βγάζει κυβερνήσεις κάτι τυπάκια σα κι αυτά που σου έκλεψαν τα 3 μύρια από τις εξεταστικές αλλά αν είσαι τυφλωμένος από τη πολύ ώρα στο πισί που να κάνεις τη σύνδεση.

          • Misha avatar
            Misha @ Misha 08/12/2010 14:14:58

            gpr

            Eπειδή εσυ ψηφισες κάποτε Γιωργάκη ή Κωστάκη , προτείνω να σου κόψουν την δημόσια ασφάλιση , ωστε να ενισχυθεί και η επιχειρηματικότητα στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.

            Τα ad hominem, στα νεοφιλελευθερα γιαπάκια που μασάτε μαζί κουτοχορτο.

          • undercover gpr avatar
            undercover gpr @ Misha 08/12/2010 14:21:45

            λολ
            Βρίσκεσαι σε σύγχυση.

  11. Σοσιαληστής avatar
    Σοσιαληστής 08/12/2010 12:27:32

    ΑΒΕ...

  12. Zio avatar
    Zio 08/12/2010 12:29:00

    ανώτατος μισθός σε προβληματική ΔΕΚΟ τα 50.000 ευρώ! ουάου! αυτό θα πεί ανταγωνιστικότητα, μείωση κόστους και δαπανών!
    ο ελάχιστος θα παραμείνει εκεί που είναι, στις 40.000 να υποθέσω?

    γι αυτό λοιπόν θα πρέπει οι ΙΥ να πέσουν στις 6.000 το χρόνο, για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα... (= ισολογισμός Μπόμπολα κλπ)

    τι να συζητάμε τώρα για μία χώρα στην οποία οι ΔΥ ανήκουν πλέον σε μία ελίτ κάστα και είναι πολύ πιθανόν να πρωτοτυπήσουμε, κάνοντας εμφύλιο μεταξύ εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα!

    9 εκατομμύρια Ελλήνων πληρώνουν το 1 εκατομμύριο των μισθοφόρων ψηφοφόρων για να εκλέγουν κυβερνήσεις. Μαγικό!

  13. Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty 08/12/2010 12:52:33

    Το εξοργιστικό είναι ότι το αυτονόητο πρέπει να μας το πεί ο Διεθνής Τραπεζίτης αφού πρώτα δηλώσαμε υποταγή. Για μη θιγούν, έστω και μέχρι την ύστατη στιγμή, τα "ρετιρέ" και οι προνομιούχοι του συστήματος-δημοσίου, οι κομματικά και αναξιοκρατικά διορισμένοι, κόπηκαν μισθοί και συντάξεις κάτω των 1000. Ενώ το μαχαίρι έπρεπε να πέσει στις ΔΕΚΟ από την αρχή. Εδώ δίπλα διάβασα ότι καθυστερούν να διορίσουν επιτυχόντες-διοριστέους ΑΣΕΠ. Για να συνεχίζουν οι απόφοιτοι γυμνασίου να παίρνουν 3000, να δουλεύουν 8 ώρες την εβδομάδα, και να κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλειά στην παραοικονομία.

    • oxoxo avatar
      oxoxo @ Professor Moriarty 09/12/2010 13:28:41

      Πέστα προφέσορα. Πρέπει να περιέλθουμε σε κατάσταση προτεκτοράτου για να ακουστούν τα αυτονόητα; Έλεος.

  14. καφενόβειος avatar
    καφενόβειος 08/12/2010 13:08:32

    Ανώτατος μισθός τα 4000 και δεν θα πειραχθούν λέει όσοι παίρνουν κάτω από
    1800 ευρώ. Και όλα αυτά με συνθήκες εργασίας ΔΕΚΟ.

    Και αυτά τα μέτρα θεωρούνται ΣΟΚ!!!!

    ΝΔ + Φωτόπουλος = power!!!

    • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ καφενόβειος 08/12/2010 13:17:08

      Μη βαζεις μεσα τη ΝΔ.Η ΝΔ επισημα το μονο που εχει πει ειναι μεταταξεις και οχι απολυσεις.Απο εκει και περα το νομο για τον ΟΣΕ τον ψηφισε.
      Τωρα αν μερικοι οπαδοι θελουν να καταψηφιζει τα παντα για να μη φανει οτι συναινει στο μνημονιο δικο τους προβλημα.Εδω εγινε προσπαθεια να συμπαθησουμε τους αναρχομπαχαλους μονο και μονο επειδη ετρωγαν ξυλο απο την αστυνομια του Παπουτση.

      • καφενόβειος avatar
        καφενόβειος @ ψυχραιμια 08/12/2010 13:33:26

        Συμφωνώ!
        Το ΝΔ το έβαλα μόνο λόγω των προηγούμενων σχολίων.

        • ΒΙΣ avatar
          ΒΙΣ @ καφενόβειος 09/12/2010 13:24:14

          Οπως είδες όμως, είμαστε πολλοί εδώ του χώρου της ΝΔ που συμφωνούμε με την κατάργηση των προνομίων των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ.
          Ξέρετε πόσος είναι ο μισθός ενός διδάσκοντα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (με διδακτορικό, με επιστημονικό έργο κλπ, κλπ ως απαραίτητες προϋποθέσεις);
          750 ευρώ για 10 μήνες τον χρόνο. Και κάθε χρόνο υποβάλλει εκ νέου υποψηφιότητα, επαναξιολογείται αυστηρότατα και συχνά χάνει τη θέση του και την παίρνει άλλος.

          • oxoxo avatar
            oxoxo @ ΒΙΣ 09/12/2010 14:14:55

            ΒΙΣ συμφωνώ μαζί σου. Είμαστε πολλοί Νεοδημοκράτες εδώ που θέλουμε κράτος δικαίου. Όχι φεουδαρχικά προνόμια.
            Το παράδειγμά σου με τους διδάσκοντες του ΕΑΠανεπιστημίου είναι ενδεικτικό της κατάντιας εξαιτίας της οποίας έπιασε πάτο το νεοελληνικό κράτος.

  15. The Saint avatar
    The Saint 08/12/2010 13:47:18

    Aγαπητέ Ζιο τα είπες ΟΛΑ! μα ΟΛΑ!
    Φυσικά και είμαι Αντιμνημονιακός, φυσικα και θέλω να φύγει η σαπροκυβέρνηση του ΓΑΠ, και των ελεεινών ολων αυτών συνομοτών κατα της χώρας, αλλα μαζί θα ήθελα να σταματησει αυτή η ΚΛΟΠΗ που γίνεται μέσω των Δ.Υ.
    ΚΛΟΠΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρήματος που λαμβάνει χώρα 30 χρόνια τώρα πρέπει κάποτε να σταματήσει...
    Και γιά να προλάβω αντιδράσεις, ναί, τα λεφτά που έφαγαν με τις διάφορες μίζες οι πολιτικάντηδες απατεώνες, είναι πολλα περισσότερα απο όσα μας τρώνε οι υπεράριθμοι (στην πλειοψηφία τους τεμπέληδες) κομματικοί διορισμένοι, αλλά όπως έλεγε και μιά ψυχή γιά άλλο θέμα εδώ, ...απο κάπου πρέπει να αρχίσουμε...
    Και επιτέλους όλοι όσοι Ι.Υ. δεν χρωστάνε τίποτα να τρώνε τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, και τον εξευτελισμό των προσωπικοτήτων τους -αγαπητέ ΕΠΩΝΥΜΕ- εδώ και ένα χρόνο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, και οι Δ.Υ. να έχουν υποστεί μέχρι τώρα κάποιες μειώσεις μισθών (που πολλοι ΙΥ δεν έχουν δεί ποτέ τους) και περικοπές αστείων "επιδομάτων".
    Και ναί, όπως έγραψε και ένας φίλος πιό πάνω, αυτοί (οι ΔΥ) είναι που του έδωσαν του ΓΑΠ το 34%.
    Και τώρα που θα έρθει η ώρα τους, θα είναι ΜΟΝΟΙ, απέναντι στο ΓΑΠισμό, και έτσι θα νοιώσουν τι σημαίνει ΠΟΝΟΣ, ΟΡΓΗ, ΑΝΕΧΕΙΑ, και ένα σωρό άλλα που υφίστανται ήδη πολλοί συνανθρωποι μας που δεν είχαν την τυχη, ή τον "μπαρμπα στην κορώνη" γιά να γίνουν ΔΥ.
    Αν δεν το καταλαβατε, ο "σιωπηρός" ΕΜΦΥΛΙΟΣ έχει ήδη ξεκινησει...

    • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ The Saint 08/12/2010 14:00:14

      Θέλεις να μας πεις τι κερδίζεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΣΥ από αυτόν τον "σιωπηρό εμφύλιο" που, όπως προσφυώς γράφεις, έχει ήδη ξεκινήσει;

      Μήπως ακριβώς σε κάτι τέτοιες εν θερμώ αντιδράσεις σαν και τη δική σου ποντάρουν οι κατοχικές δυνάμεις, και λένε στην κυβέρνηση ανδρεικέλων που έχουν εγκαταστήσει "πηδ@τε τους κι άλλο, έχουν αρκετό λίπος να κάψουν ακόμα";

      Επιτέλους, μέχρι πότε θα ανατροφοδοτείτε αυτόν τον κοινωνικό δαρβινισμό;

      (Διευκρίνιση: δεν είμαι ΔΥ)

      • oxoxo avatar
        oxoxo @ Αυριανιστής 09/12/2010 13:43:01

        Ο "κοινωνικός δαρβινισμός" που λες ανατροφοδοτείτε όσο συντηρούνται οι κατάφωρες αδικίες του συστήματος. Πολλοί από τους σχολιαστές τις έθιξαν εύστοχα. Επιμένετε όμως δυο-τρεις με έναν δήθεν "αντισυστημικό" λόγο να μην τις βλέπετε και ουσιαστικά να μην θέλετε να θεραπευθούν. Από τη στιγμή που οι ΔΕΚΟ δεν παράγουν, είναι ελλειματικές γιατί θα πρέπει ο τίμιος φορολογούμενος των 300, 500, 700 ευρώ να ενισχύει τα πλαστά εισοδήματα των κηφήνων των 3000-7000 ευρώ; Με ποιά λογική; Ο εξορθολογισμός δεν είναι αποικιοκρατία.
        Κι εγώ είμαι αντιμνημονιακός και κοινωνιστής φιλελεύθερος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει δυναμικά στην πολιτική θεωρία και πράξη να είμαστε κατά των στρεβλώσεων στο κράτος.

    • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ The Saint 08/12/2010 14:12:07

      Και για να σου δώσω πρώτος μια απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα, δες τι ακριβώς έχεις να "κερδίσεις" από τον σιωπηρό εμφύλιο που ορέγεσαι:

      http://www.antinews.gr/?p=75058

      "Την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ διατάσσει η νέα έκθεση του ΔΝΤ".

  16. The Saint avatar
    The Saint 08/12/2010 14:17:12

    Που ήταν αγαπητέ Αυριανιστή, όλοι αυτοί, όταν κατεβαιναν οι ΙΥ στους δρόμους, συμπληρώνοντας ...μιά διμοιρία όλη και όλη, γιά να διαμαρτυρηθούν γιά τα μέτρα κατακρεουργησης του Ελληνικου λαού?
    Σκέφτηκαν αυτοί, όπως εσύ στο παραπάνω post σου?
    ΟΧΙ!
    Βολεμένοι γαρ, φοβισμένοι μην τυχον και χάσουν πολλα απο τα ...κεκτημένα το έπαιζαν καναπεδάτοι....
    Λοιπόν γιά ποιό λόγο πρέπει ΕΓΩ και όλοι οι ΙΥ να σκεφτούν τώρα έτσι?

    • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ The Saint 08/12/2010 14:23:39

      Ναι, ε; Είδες πολλούς ΙΥ "στους δρόμους"; Γιατί, μέσα στο κλίμα της γενικευμένης νεοφιλελεύθερης κατατρομοκράτησης ελάχιστοι τόλμησαν να κατέβουν.

      Αν δεν ήταν έστω αυτοί οι λιγοστοί ΔΥ που άρχισαν να κατεβαίνουν στους δρόμους, για να παρασύρουν κι άλλους πολλούς μέχρι που έγινε η προβοκάτσια του τετραπλού εγκλήματος στη Μαρφίν, θα είχε μπει ΗΔΗ στο σπίτι σου ο κατοχικός γκαουλάιτερ του ΔΝΤ και θα ατίμαζε τη μάνα, τη γυναίκα και την κόρη σου (όχι τη δική σου ειδικά, γενικά μιλάω). Αλλά πού να τα καταλάβετε αυτά, μέσα στον τυφλό δαρβινικό φανατισμό που σας δέρνει...

  17. The Saint avatar
    The Saint 08/12/2010 14:19:40

    Και εν τέλει αγαπητέ μου Αυριανιστή, κάποτε ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν ΑΥΤΟΙ που τα ΕΦΑΓΑΝ με τονΠΑΓΚΑΛΟ.... ΑΥΤΟΙ πρέπει να πληρώσουν....

    • Misha avatar
      Misha @ The Saint 08/12/2010 14:28:17

      Εννοείς πχ τον κρατικοδίαιτο Μπομπολα και τους υπαλλήλους του; Τον Κόκκαλή με τους δικούς του; Την επιδοτούμενη από το κράτος ακτοπλοϊα ;
      Τα υπεργολαβικά συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης που παιρνουν δουλειες του κρατους σε ΗΣΑΠ,Μετρό , νοσοκομεία;

      20 δις ευρω το κόστος της Ολυμπιαδας ...Οι ΔΥ τα έφαγαν;

      • Αυριανιστής avatar
        Αυριανιστής @ Misha 08/12/2010 14:35:36

        Και μην ξεχνάμε και τα άλλα που έχουν να φαγωθούν, στο νέο πανηγυράκι που μας έχει φορτώσει ο άντρας της Ντόρας. (Στους λεγόμενους "μεσογειακούς αγώνες" του 2013 αναφέρομαι.) Αν δεν απαιτήσουμε ΤΩΡΑ να επιστραφούν στη μούρη του κλαμπ των πατρικίων που απαιτούν την πλουσιοπάροχη διεξαγωγή τους, είμαστε άξιοι για όσες νέες περικοπές μας φορτωθούν για χατήρι αυτού του νέου μεγαλοϊδεατισμού!

      • The Saint avatar
        The Saint @ Misha 08/12/2010 14:41:26

        Είπα πιό πάνω αγαπητέ Misha, ότι σαφώς δεν είναι οι ΔΥ το major πρόβλημα, και σαφώς οι πολιτικάντηδες, και οι συνεργοί τους, είναι αυτοί που έφαγαν ΤΑ ΛΕΦΤΑ όλα αυτα τα χρόνια, αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θα δώσω συγχωροχάρτι σε αυτούς που συμμετειχαν στο "φαγοπότι" έστω και ώς ΔΥ...
        Πρέπει να μπαινουν (όλα) τα πραγματα στη θέση τους κάποια στιγμή...
        Γιατι ακόμη και ΑΝ υποτεθεί ότι γινόταν πραγματικά η κάθαρση, και κλεινονταν στη φυλακή όλοι οι υπέυθυνοι πολιτικοι και άλλοι που συμμετείχαν στο αλισβερίσι, μετα τι? Το καθεστώς των ΔΥ, θα έπρεπε να παραμείνει ώς έχει? Στο απυρόβλητο?
        Δεν είμαι χαζός να μην αντιλαμβάνομαι την προπαγάνδα που στήνεται απο το σύστημα, αλλά γιατί πρέπει να δώσω το συγχωροχάρτι?

        • Misha avatar
          Misha @ The Saint 08/12/2010 14:48:51

          Saint

          Oύτε εγω δινω συχωροχαρτι σε κανεναν Παναγόπουλο με τα 24000 μηνιαίως. Αλλά δε βλέπεις πως οι αρχιαπατεωνες πολιτικάντηδες δειχνουν όλους τους άλλους πλήν του εαυτού τους;

          Τα βάζουν με τον οδηγό του λεωφορείου, ενω τον δικό τους Ακη που έχει κατακλέψει το δημόσιο τον τιμώρησαν με «στερηση κομματικής ιδιότητας».
          Τα μαρτυρια του Ντέμιαν του Εσσε τραβάει ο άνθρωπος....
          Κι από πίσω Τσουκάτος, Μαντελης, Νεονάκης και λοιπά «ζωα μικρά μετά μεγάλων, ων ουκ εστι αριθμός».

          • ΕΛΛΗΝ avatar
            ΕΛΛΗΝ @ Misha 08/12/2010 15:41:56

            Πέστα ρε Misha

            Γιατί ορισμένοι που παριστάνουν τους έξυπνους και τα βλέπουν όλα δέν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα και περιμένουν να δούν προς τα πού θα δείξει ο Πάγκαλος και λοιποί πρόθυμοι.......

            ΑΣ ΨΟΦΙΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ για να δούμε τελικά ποιό θα είναι το κέρδος μας

  18. Greg avatar
    Greg 08/12/2010 14:21:21

    Στο σχεδιασμό τους δεν περιλαμβάνεται η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, αλλά η υπερεκμετάλλευση ως την καταστροφή τους. Έχει γίνει και άλλου, υπάρχουν και ντοκυμαντέρ.

    Η συνταγή είναι αηδιαστικά απλή:

    Παίρνουν την ΕΥΔΑΠ, μια ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ εταιρία, με σχετικά χαμηλές τιμές για τον πολίτη καταναλωτή (νερό=ζωή). Από την επομένη, αρχίζουν οι αυξήσεις που αναπροσαρμόζονται τακτικά, x2, x3, x4, x5, x6...
    Παράλληλα, κόβουν όλα τα κόστη από τη συντήρηση των υποδομών και του δικτύου.
    Μέσα σε μια 5ετία έχουν βγάλει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ, ενώ η κατάσταση για τους πολίτες έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τότε, τους πετάμε τάχα έξω με τις κλωτσιές. Όντως, οι "ξένοι" φεύγουν, με αρκετά δις ευρώ στην τσέπη.
    Εμείς μένουμε μ' ένα ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΡΟΥ και
    ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΟΛΕΡΑ.

    Αυτή είναι η συνταγή ΔΝΤ.

    • undercover gpr avatar
      undercover gpr @ Greg 08/12/2010 14:25:19

      Όντως , αλλά εάν είχαμε σοβαρούς ανθρώπους να μας κυνερνήσουν θα μπορούσαν να το αποφύγουν κάνοντας απλά και λογικά πράγματα και κυρίως ξεκινώντας να κόβουν από τον υψηλόμισθο κομματικό στρατό τους.

      Με τους συγκεκριμένους που ψήφισε ο λαός απλά άλλη μια ευκαιρία θα πάει χαμένη.Όπως έγινε και με τους προηγούμενους.

      • Misha avatar
        Misha @ undercover gpr 08/12/2010 14:44:15

        20 δις το κόστος της Ολυμπιάδας.
        Και τα λεφτά πήγαν όλα σε ιδιώτες.
        2 μηνες με κόστος όσο οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις επί 20 χρόνια.
        Κατά τα άλλα μάς μάραναν οι ΔΥ.

        • Orestios avatar
          Orestios @ Misha 08/12/2010 15:23:22

          Η αμαρτωλή ολυμπιάδα, που έκανε το GAP να πανηγυρίζει όταν ο Σάμαρανγκ είπε Αθήνα.
          Ποιός οφελήθηκε έκτοτε?

      • ΕΛΛΗΝ avatar
        ΕΛΛΗΝ @ undercover gpr 08/12/2010 15:51:24

        undercover

        Μου φαίνεται ή κανω λάθος
        Οτι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα σώβρακα απο τις γραβάτες????

        Ο Greg μιλάει για ένα τυπικό παράδειγμα ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ και οχι ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΥ επιχείρησης.
        Για ποιούς μισθούς μιλάς???????

        Δεν καταλαβαίνεις αυτό που λέει οτι θα συμβεί στό τέλος και γιατί ?????
        Γιατί αυτό πραγματικά συμβα'ινει

  19. τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου 08/12/2010 14:22:55

    Φωνάξτε, βρίστε, προσβάλλετε όποιον διαφωνεί με τη λογική σας. Την κοινή λογική να δούμε πώς θα την ξορκίσετε.

    Ελάτε να σας δείξω τα 5.200 καθαρά που βάζει στην τσέπη του ένας απόφοιτος εξαταξίου και μετά άντε να ρίξουμε όλοι μαζί άλλη μιά κατάρα στον βελζεβούλ Στρός Κάν. Επειδή δέν τόλμησε (ούτε θα τολμήσει απ'ότι φαίνεται ) η ΝΔ να γκρεμίσει αυτό το αίσχος, πρέπει ο λαός να καίει τον "Ιούδα" στο Σύνταγμα και να παίρνει μέρος σε φεστιβάλ αντι ΔΝΤ έξω απ'τη βουλή, σάν νά'μαστε τσιράκια του Μανώλη !

    Βλέπετε πόσο επιφυλακτικός και προσεκτικός είναι ο Σαμαράς μ'αυτά τα πράγματα, ξέρει οτι απευθύνεται πρωτίστως σ'εμάς, τους δεξιούς, ανθρώπους με αίσθηση της πραγματικότητας, ρεαλιστές, νοικοκύρηδες (μήν την χλευάσετε τη λέξη) αυστηρούς στις κρίσεις τους και με αίσθηση της δικαιοσύνης, που ξέρουν να κλείνουν λογαριασμό στο τέλος της ημέρας. Που πονάνε εδώ και καιρό γι αυτό το χάλι και παρακαλάνε για κάποιον που επιτέλους θα πάρει σκούπα !

    Σιγά μή λυπηθούμε για το Νοσοκομείο με τους 25 κηπουρούς και τις 32.000 ευρώ ανα κρεβάτι / μερα νοσηλείας. Ο Στρος Κάν σας μάρανε !

    • Greg avatar
      Greg @ τσώφλι πασατέμπου 08/12/2010 14:31:45

      Δες τη συνταγή από πάνω,

      Θα ήμουν και εγώ υπέρ με χίλια σε όλες τις αλλαγές. Αρκεί να ήταν ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ εκεί όπου όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν παθογένειες.

      Θα ήμουν υπέρ με χίλια, να απολυθούν και οι 25 κηπουροί του νοσοκομείου μ΄ένα παρτέρι για κήπο, όπως επίσης να μειωθεί ο μισθός του αποφοίτου εξατάξιου.

      Εσύ αυτό κατάλαβες ότι είναι το σχέδιο;

  20. αλλενάκι avatar
    αλλενάκι 08/12/2010 14:56:32

    Θλίβομαι με την αναπαραγωγή της γκεμπελικής παγκάλειας προπαγάνδας που διαβάζω εδώ, και δεν είχα ποτέ σχέση με το δημόσιο ούτε άμεσο συγγενή ΔΥ.

    Δε βλέπετε ότι έχουν έντεχνα σαλαμοποιήσει και ταυτόχρονα έχουν τσουβαλιάσει δικαίους και άδικους στην παραπάνω λίστα των δεκάδων δεκο, ορισμένες από τις οποίες, λίγες θαρρώ, είναι εξόφθαλμα αμαρτωλές, αλλά άλλες, οι περισσότερες, είναι οι λεγόμενες κοινής ωφελείας, που απλά θα χρειαζόταν μια μείωση των υψηλών μισθών των κομματόσκυλων της ιεραρχίας και μια χρηστή διοίκηση των τμημάτων προμηθειών τους, αφήνοντας απείραχτο το υπόλοιπο 70% των υπαλλήλων τους;
    Με τους φορτηγατζήδες τα βάλατε, με τους σιδηροδρομικούς τα βάλατε, με τους δεητζήδες τα βάλατε, με τους στρατιωτικούς τα βάλατε, με τους γιατρούς τα βάλατε, με τους ελεύθερους επαγγελματίες τα βάλατε, με τους εμπόρους τα βάλατε, με τους καφετζήδες τα βάλατε, δεν αφήσατε και κανέναν έξω.
    Το μόνο που δεν βλέπω να τα βάζετε είναι με τα εξωτερικά συνεργεία και τους εργολάβους με τους οποιους συνάπτουν ρουσφετικες συμβάσεις έργου οι δέκο και δεν φταίει ο μεγάλος όγκος των υπαλλήλων γι αυτό, είναι πολιτικές κομματοκρατικές οι αποφάσεις αυτές.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι όμως είναι οι μόνοι που κατεβαίνουν στους δρόμους και υπάρχει μια σταλιά διαμαρτυρίας, αφού στον ιδιωτικό τομέα δεν τολμούν γιατί απολύονται αμέσως, σωματεία επιχειρησιακά δεν κατόρθωσαν να φτιάξουν τόσα χρόνια και την σταδιοδρομία ΚΥΝΗΓΑΝΕ, βεβαίως βεβαίως.

    Δημόσιο υπάλληλο στην οικογένεια δεν έχει κανένας απο σας;
    Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν έχει έρθει ακόμα η σειράς για σφαγή, κοιτάξτε όμως, μη χαίρεστε με ΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΟΣΜΟ, γιατί όταν έρθει εκείνη η στιγμή δε θα υπάρχει κανείς να σας στηρίξει.

    Δηλαδή τα τρένα, τα νερά, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, οι τεχνικές υπηρεσίες αυτών, τα νοσοκομεία, ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, ο τουρισμός, οι εκθέσεις, η προώθηση και η διαφήμιση στο εξωτερικό, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η διαχείριση παλαιού υλικού, οι υπηρεσίες πληροφορικής ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σε ένα κράτος, ή θα δουλέψουν καλύτερα με τους ιδιώτες;

    Δηλαδή, θέλετε να πείτε ότι ο δημόσιος τομέας ενός κράτους, όταν λειτουργεί σωστά, δεν παράγει τεράστια ανθρώπινη, υλική αλλά και άυλη, υπεραξία που ενισχύει το ίδιο το κράτος από μέσα και προς τα έξω επίσης;
    Οι εκατοντάδες χιλιάδες διοικητικές πράξεις και εισπράξεις που παράγονται κάθε μήνα από τους ΔΥ και αφορούν εκατομμύρια συναλλασσόμενους πέφτουν από τον ουρανό;

  21. Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty 08/12/2010 15:02:01

    @The Saint, συμφωνώ με αρκετά από αυτά που είπες, αλλά προσοχή στις γενικεύσεις. Δεν μπήκε όλο το δημόσιο με "μπάρμπα". Υπάρχουν πολλοί που μπήκαν με ΑΣΕΠ, με διαφανή αξιολόγηση. Στο δημόσιο υπάρχουν άνθρωποι με περισσότερα "τυπικά" προσόντα από ότι στον ιδιωτικό. Αλλά δεν αξιοποιούνται, αχρηστεύονται, μπαίνουν μέσα στο χωνευτήρι, αδρανοποιούνται. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, αυτοί που λες, καθώς και η κομματική δημοσιοϋπαλληλική νομενκλατούρα. Κατά σύμπτωση οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ΔΕΚΟ.

    Το σπαταλημένο όμως δημόσιο χρήμα δεν πήγε μόνο σε μισθούς. Πήγε επίσης σε κρατικοδίαιτους εργολάβους, σε παραγγελίες άχρηστου υλικού, σε "επενδύσεις" με αρνητική απόδοση, σε επιτοδοτούμενους επιχειρηματίες, "αγρότες", κλπ, σε γιορτές και πανηγύρια (Ολυμπιακούς, πολιτιστικές πρωτεύουσες, κ.α.), και σε άλλες απίθανες κατευθύνσεις.

    Οι "απολύσεις" δεν είναι αυτοσκοπός. Αν απολυθούν αύριο οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρει μπρος η ατμομηχανική της ιδιωτικής οικονομίας και θα τους προσλάβει με 600 ευρώ για πωλητές εισαγόμενων ηλεκτρονικών, γκαρσόνια, ντελίβερυ, μπαργούμεν, ή βιζιτούδες; Αστεία πράγματα.

    Χρειάζεται ένα ευρύτερο πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο όμως πρέπει να περιλαμβάνει πολλά περισσότερα μέτρα, και όχι απλώς την μείωση προσωπικού και την φθηνή εκποίηση περιουσίας σε καταρρέουσες ΔΕΚΟ. Πρόγραμμα που πρέπει να γίνει... προχθές και να το γνωρίζουμε εκ των προτέρων. Όχι τράβα με ΣτρωςΚαν κι ας κλαίω.

  22. αλλενάκι avatar
    αλλενάκι 08/12/2010 15:03:37

    Σε λίγο που θα στείλουν από την Μπλακγουώτερ μισθοφορικά αλλοδαπά στρατά πάνοπλα να εισπράξουν τις περαιώσεις και τις εισφορές σας θα τα πούμε.

    Σε λίγο που θα αναγκάζεστε να διανύετε 200 χλμ. στην περιοχή σας να βρείτε νοσοκομείο θα τα πούμε.

    Μην προστρέξετε όμως στο γείτονα μεσαίο δημόσιο υπάλληλο γιατί θα σας κλείσει τη πόρτα κατάμουτρα.

    • Maximilien avatar
      Maximilien @ αλλενάκι 08/12/2010 15:10:40

      Σε λίγο που θα στείλουν από την Μπλακγουώτερ μισθοφορικά αλλοδαπά στρατά πάνοπλα να εισπράξουν τις περαιώσεις και τις εισφορές σας θα τα πούμε.

      h++p://glykeiapiperoriza.wordpress.com/2010/08/03/%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-eurogendfor/

    • Misha avatar
      Misha @ αλλενάκι 08/12/2010 15:12:23

      Όταν πάει στα ΤΕΠ ενός νοσοκομείου ενας ιδιωτικός υπαλληλος ή επιχειρηματίας , να τον στέλνουν στο ΥΓΕΙΑ ή στο Ιατρικό με ιδιωτικό 166.
      Εσύ δεν είσαι κύριε, που χαιρόσουν επειδή μετατρέπουν σε κολλίγους γιατρούς, νοσηλευτές, παρασκευαστές, διοικητικούς κλπ ;
      Πήγαινε να τα σκάσεις στον ιδιωτη «υγειοβιομηχανο» , να φχαριστηθείς ελεύθερη αγορά με χρεωση 50 ευρώ κάθε λέξη που ανταλλάσσεις με τον θεράποντα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας .

      • αλλενάκι avatar
        αλλενάκι @ Misha 08/12/2010 15:15:10

        δε χαιρομαι εγώ όταν μετατρέπουν σε κολλιγους γιατρούς νοσηλευτές και παρασκευαστές, και κανέναν άλλο, τι εννοείς Μisha?

        • Misha avatar
          Misha @ αλλενάκι 08/12/2010 15:21:26

          αλλενάκι

          Προωθω λίγο τη σκέψη σου , με την οποία συμφωνώ απολυτως, και λέω πως, όπως ηδη έγραψε ο Αυριανιστης, ο κοινωνικός δαρβινισμός θα οδηγησει (και ίσως έτσι πρέπει να γινει) σε αντιδράσεις σαν αυτές που περιέγραψα.
          Να ζησουμε το αμερικάνικο όνειρο επιτέλους!
          Χτυπησες σε τροχαίο; Αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια ή μετρητά θα μείνεις στο δρόμο να ψοφησεις χειρότερα από τους σκύλους, για τους οποίους όλο και κάποιο καταφύγιο ζώων υπάρχει ...

          • αλλενάκι avatar
            αλλενάκι @ Misha 08/12/2010 15:31:55

            οκ, ευχαριστώ

    • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ αλλενάκι 08/12/2010 15:12:54

      Δεν μπορούν να τα καταλάβουν αυτά, αλλενάκι. Ο μόνος τους καημός που τους τρώει (και τους τυφλώνει) ήταν που δεν έγιναν εκείνοι χαλίφηδες (ΔΥ) στη θέση των χαλίφηδων...

      • Αυριανιστής avatar
        Αυριανιστής @ Αυριανιστής 08/12/2010 15:16:49

        Μίσα, να είσαι βέβαιος ότι κάπως έτσι θα γίνει. Ο δαρβινισμός θα βρει κάποτε την τιμωρία του, και θα είναι επώδυνη για όλους εκείνους που τώρα αφελώς στήνουν τρελό χορό (δίκην αγριεμένων μάο-μάο) γύρω από την πυρά που θα κάψει το δημόσιο τομέα.

        Αλλά το κακό είναι ότι θα την πληρώνουμε κι εμείς που θα λέμε ότι δεν είμαστε ΔΥ και θα αντιμετωπίζουμε την ίδια απαξίωση λόγω της δαρβινικής νοοτροπίας ορισμένων που το μόνο τους κίνητρο και κριτήριο είναι ο φθόνος...

    • τσώφλι πασατέμπου avatar
      τσώφλι πασατέμπου @ αλλενάκι 08/12/2010 15:16:36

      Ποιά μπλακγουώτερ ρε φίλε αλλενάκι, για ποιά Νοσοκομεία μιλάς - τολμάς να πάς το παιδί σου με πυρετό βραδυάτικα να το δεί ένας ειδικευόμενος ; Με τον ειδικό γιατρό να κοιμάται στο σπίτι του ; Να ξεχωρίσει άν το παιδί σου έχει απλή γρίπη ή μηνιγγίτιδα ;

      Αφήστε επιτέλους το καταραμένο, το Ελληνικό θυμικό σας, φυλακίστε το για λίγο, ανοίξτε τα μάτια για να δείτε οτι δέν πάει άλλο, παραδεχτείτε το, δέστε σε τί σαπίλα έχουμε φτάσει που ούτε λατινοαμερικάνικο κράτος θα είχε ονειρευτεί.

      • αλλενάκι avatar
        αλλενάκι @ τσώφλι πασατέμπου 08/12/2010 15:24:39

        Αλληλεγγύη φίλε Τσώφλι, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ μας, και ας ξεφύγουν και πέντε, δεκαπέντε λαμόγια αν είναι να γλιτώσουμε χιλιάδες ανθρώπους, για να παραφράσω το αντίστοιχο νομικό αξίωμα!

        Η εξυγίανση είναι υποχρέωση του κράτους, μη μας την πουλάνε τώρα για ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και από πάνω!

      • Misha avatar
        Misha @ τσώφλι πασατέμπου 08/12/2010 15:25:01

        Τσωφλι.
        Τράβα σε μια εφημερία στο Παίδων (κάθε μέρα εφημερευει ένα από τα δύο) να δεις τι γινεται ...
        Θα έπρεπε να φιλάτε τα χέρια των γιατρων που δουλεέυουν κάτω από τετοιες συνθηκες, χωρις νοσηλευτές, χωρις αναλώσιμα, και με αμοιβές πείνας.

        • Αυριανιστής avatar
          Αυριανιστής @ Misha 08/12/2010 15:30:25

          Μην τους θίγεις τα όσια και τα ιερά, Μίσα. Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός τους, επιτάσσει η δημόσια υγεία να γίνει επιπέδου Βουλγαρίας (προ μηνών ο Μπορίσωφ έκλεισε το 60% αυτών). Εκείνοι, μια χαρά θα έχουν τα λεφτά να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα καλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία. (Μόνο που, κανείς δεν τους έχει πει ότι αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω από καλά ξενοδοχεία, και ότι το επίπεδο των γιατρών στα δημόσια -με τόσα που περνάνε κάθε μέρα από τα χέρια τους- είναι σκάλες ανώτερο.)

          • Μisha avatar
            Μisha @ Αυριανιστής 08/12/2010 17:40:43

            Αυριανιστη, αυτά τα λαμόγια (γιατι λαμόγια της προπαγάνδας είναι) ας μάς πουν πόσα ιδιωτικά νοσοκομεία έχει η Γαλλία,η Γερμανία, η Αγγλία και πόσα έχουμε εδώ.

        • τσώφλι πασατέμπου avatar
          τσώφλι πασατέμπου @ Misha 08/12/2010 18:42:18

          Τον έχεις εύκολο τον προσβλητικό, τον απαξιωτικό λόγο, φίλε Μίσα. Όπως οι παλιοί πασοκτσήδες, εξ'άλλου - Λαλιώτικο στόμα, Γιαννοπουλικό ύφος...

          Κατα τ'άλλα... όσοι διαβάζουν τα επιχειρήματά σου για τη δημόσια υγεία της Γαλλίας και της Γερμανίας, χαμογελάνε πικρά.

          • Μisha avatar
            Μisha @ τσώφλι πασατέμπου 08/12/2010 18:56:35

            Όταν απαξιώνεις την δουλειά ανθρωπων που περιμεναν 6 και 7 χρόνια για να ξεκινησουν ειδικότητα , που στέκονται στο ένα ποδι επί δυο και τρια συνεχη 24ωρα, με 3-4 ώρες υπνου συνολικά και πρέπει να κάνουν δουλειά νοσοκόμας,τραυματιοφορέα και καθαρίστριας επειδή δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό νομίζω πως ταιριάζει η «φαήλειος» διάλεκτος.

            Πήγαινε σε μια εφημερία στο Αγία Σοφία και ρώτα τον πρωτο τυχόντα εφημερεύοντα για τα παραπάνω.

            Η απαξίωση της δημοσιας υγείας στην Ελλάδα πηγαίνει χέρι -χέρι με την έλευση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών αλλά κυρίως με την παρά φύση γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα.
            Πιο χοντρα: οι επιχειρηματίες σκαρφιζονται χιλιους τρόπους για να υπονομεύουν τα κρατικά νοσοκομεία ωστε αυτος που θέλει μια αξιοπρεπή νοσηλεία να πηγαίνει, εκων άκων, στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

          • τσώφλι πασατέμπου avatar
            τσώφλι πασατέμπου @ τσώφλι πασατέμπου 08/12/2010 20:10:17

            Γιατρός είμαι και κάτι ξέρω παραπάνω, φίλε. Και έκανα κι εγώ ειδικότητα μαθαίνοντας στου κασίδη το κεφάλι, στον ανυποψίαστο κόσμο, καθώς ελάχιστη βοήθεια είχαμε απο τους ειδικούς στις εφημερίες. Δέν έχεις απλώς μεσάνυχτα, αλλά μαύρα μεσάνυχτα για τους "ήρωες" των δημόσιων νοσοκομείων.

            Κοιμήσου.

          • Μisha avatar
            Μisha @ τσώφλι πασατέμπου 09/12/2010 01:49:57

            Αν είσαι πράγματι γιατρός θα έπρεπε να ντρέπεσαι διπλά γιατί θα ήξερες από πρώτο χέρι το παρτυ που κάνουν στα δημόσια νσοκομεία οι ιδιωτικές φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες. Αυτές που σου έδιναν κάναν Χάρρισον ή καποιο Λιντμανάκι όταν έγραφες τα φαρμακάκια τους...

  23. The Saint avatar
    The Saint 08/12/2010 15:05:56

    Αγαπητέ/ή Αλλενάκι, ο σκοπός είναι να καταλαβαίνουμε το νόημα αυτών που γραφει κάποιος, και να μην επιχειρούμε να το αλλοιώσουμε.
    Σαφώς και δεν τσουβαλιάζω όλους τους ΔΥ, η όλες τις υπηρεσίες που αυτοί προσφέρουν, και καταλαβαίνετε καλά γιά ποιούς μιλώ..

    Επι της ουσίας, δεν έχει τοποθετηθεί κανείς, ώς τώρα πλήν ίσως του αγαπητού Αυριανιστή, και αναφέρομαι στην όλη εικονα που έχει παρουσιάσει έως σήμερα το δημόσιο, στα τεκταινόμενα...

    • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ The Saint 08/12/2010 15:12:32

      Τι προτιμάμε, ένα παραγωγικό και κραταιό δημόσιο τομέα - optimal case study φυσικά για την Ελλάδα- ή ένα ελάχιστο κράτος παραδομένο στην εταιρειοκρατία;

      • Αυριανιστής avatar
        Αυριανιστής @ αλλενάκι 08/12/2010 15:24:35

        Το τραγικό της υπόθεσης, αλλενάκι, είναι που όλοι εκείνοι που σήμερα κόπτονται κατά των ΔΥ επειδή οι ίδιοι δεν έγιναν ΔΥ, όχι μόνο θα εξακολουθήσουν να είναι εξαθλιωμένοι, αλλά θα εξαθλιωθούν ακόμα περισσότερο. Και αν σήμερα την κουτσοβγάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τότε θα ψάχνουν για τροφή στους κάδους των κυριλέ προαστίων (αν έχουν, φυσικά, τα λεφτά του εισιτηρίου για να πάνε με το λεωφορείο μέχρι εκεί).

        Κανένα από τα κτήνη του νεοφιλελευθερισμού δεν θα την πληρώσει. Θα την πληρώσουν μόνο οι σημερινοί καταπιεσμένοι και μελλοντικοί νεόπτωχοι.

      • undercover gpr avatar
        undercover gpr @ αλλενάκι 08/12/2010 15:39:58

        Για να γίνει παραγωγικός και κραταιός ο δημόσιος τομέας χρειάζονται αλλαγές , τις ορθολογικές και ηθικές αλλαγές (όπως π.χ μείωση των υψηλών μισθών των κομματόσκυλων της ιεραρχίας και μια χρηστή διοίκηση των τμημάτων προμηθειών τους) όμως που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας δεν τις έχουν ούτε οι κυβερνώντες ΑΛΛΑ ούτε και οι αντιπολιτευόμενοι που ουσιαστικά (αφού είναι κατά οποιασδήποτε αλλαγής) υπερασπίζονται την συνέχιση της υπάρχουσας στρεβλής κατάστασης.

        Μια ζωή καταρραμένοι στη διαιώνιση της υπερβολής , οι λιγοστοί που έχουν στο νου τους τη κοινή λογική είναι καταδικασμένοι να ζουν στον παραλογισμό.

        • Μisha avatar
          Μisha @ undercover gpr 08/12/2010 17:38:23

          Ρε συ gpr

          δεν υπάρχει άνθρωπος που να διαφωνεί σε αυτά που λες. Να σου δείξω απόφοιτο Λυκείου , συνταξιούχο πλέον, παλιό προϊστάμενο σε τμήμα προμηθειών νοσοκομείου που έχει 3-4 πολυκατοικίες.

          Αλλά αυτό δε μπορει, ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει με ορους δοσιλογισμού και «επιχειρήσεων αρετης» της κατοχικής Γκεστάπο.

          Και όταν γίνει πρέπει να ξεκινήσει από τους κλέφτες πολιτικούς, μετά να πάνε στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες (Χριστοφοράκο,Μπόμπολα , Κόκκαλη κλπ) , ύστερα τους μεγαλοσυνδικαλισταράδες κ μετά στους παρακάτω.

          Ποιος το κέρδος της χωρας όταν κόψεις το μισθό του τεχνικού της ΔΕΗ που παίζει το κεφάλι του κάθε ώρα, ενω την ιδια ώρα οι Σημιτοπάγκαλοι πουλάνε ανενόχλητοι το ελληνικό χώμα ή μάλλον , αμοιβονται αδρά για να το κάνουν;

          Χρειάζεται η «επανάσταση της συνείδησης » που έλεγε ποιητικότατα ένα φεγγάρι ο Σαμαρας, αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει υπο την επίβλεψη των τοκογλύφων.

          Είναι σαν οι Μπόνι και Κλάιντ να κάνουν μαθήματα στον Γιάννη Αγιάννη γιατί δεν πρέπει να κλέβει.

  24. Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής 08/12/2010 15:19:36

    Εννοεί, αλλενάκι, ότι έτσι θα λένε σε λίγο οι εξαθλιωμένοι εναπομείναντες ΔΥ στους σημερινούς "απηνείς διώκτες" τους. Και καλά θα κάνουν, εδώ που τα λέμε. Δυστυχώς, αυτός ο λαός που δεν έχει πια την παραμικρή στάλα αλληλεγγύης είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι κατευθύνεται ολοταχώς προς τον αφανισμό. Εμπρός λοιπόν, "επαναστάτες" του γλυκού νερού, να αφανιστούμε όλοι μαζί για να έρθουν μετά οι λάθρο να βρουν μια έρημη πανέμορφη χώρα προς εποικισμό...

  25. deneira avatar
    deneira 08/12/2010 21:35:34

    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ...

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΝ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ...

  26. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/12/2010 22:37:15

    Αληθευει οτι ο Αρμοστης πηρε τηλ τη Θοδωρα χτες ???
    Γιατι δεν ασχοληθηκε κανεις μ αυτο το γεγονος?
    Ποια ειναι η κυρια ? Γιατι ο τυπος ηθελε τη γνωμη της?(@@) Γιατι τη βαζει στη "σκηνη"? Πληρωμενος ειναι ?

    ΠΠ

  27. Orestios avatar
    Orestios 08/12/2010 22:41:11

    -1

  28. καφενόβειος avatar
    καφενόβειος 09/12/2010 20:30:50

    Η αναλγησία της κατοχικής γκεστάπο του ΔΝΤ και των ανάλγητων νεοφιλελεύθερων και τοκογλύφων δεν περιγράφεται.... 25% μείωση στους μισθούς των 5000 ευρώ ενώ όσοι παίρνουν λιγότερα από 1800 δεν επηρεάζονται!

    Εμπρός για εργατική αλληλεγγύη με τον Κολλά και τον Φωτόπουλο!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.