26/10/2008 16:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ενδείξεις της καραμπινάτης απιστίας

Θυμάστε που γράφαμε ότι ακόμα και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η αποδεικνύεται η απιστία υπουργών στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου κι ότι αυτός ήταν ο λόγος που απείχαν από την συζήτηση για την Προανακριτική, καθώς φοβούνται ότι αν ψηφισθεί θα υπάρξουν παραπομπές; Ιδού λοιπόν που βρίσκεται η ουσία της απιστίας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα:

Το Νοέμβριο του 2003 το  Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΕ) εκτιμούσε την αξία της λίμνης Βιστωνίδας στα 6,7 εκ. ευρώ. Στη συνέχεια οι καλόγεροι μεσίτες πούλησαν τα περισσότερα ακίνητα δηλώνοντας επισήμως ότι από τις δημοπρασίες εισέπραξαν περί τα 60 εκατ. Ευρώ.  Όμως, η αξία των ακινήτων είναι τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερη, αφού η εμπορική αξία των ακινήτων πλησιάζει το 1,5 δισ. ευρώ.

Έχασε λοιπόν ελληνικό δημόσιο μια περιουσία η οποία μπορεί να αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ, αφού απέκτησε το νερό και τα ψάρια της Βιστωνίδας δίνοντας για αντάλλαγμα ακίνητα - φιλέτα τα οποία εκτιμούσε σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Κι αυτό έγινε δυνατό με αλλεπάλληλες υπουργικές πράξεις και παραλείψεις και φυσικά τις ενέργειες του «ιθύνοντα νου» που συντόνιζε τα πάντα.

Το σκάνδαλο θα πρέπει να αναζητηθεί και στα χρήματα που έχουν δοθεί κάτω από το τραπέζι και στα «κρυφά» deals για «χρυσές» μεζονέτες που θα κτίζονταν στα οικόπεδα.

Οι απώλειες του Δημοσίου (ΚΕΔ) υπολογίζονται ως εξής: Ολυμπιακό ακίνητο απώλεια 21 εκατ, Πανόραμα Θεσσαλονίκης 5,7 εκατ, Λαύριο 30 εκατ, Γραμματικό 150 εκ, Καρδία 15,5 εκατ, Ουρανούπολη 800 εκατ, Καϊμακτσαλάν 36 εκ, Ιερισσός 43 εκατ, Μίκρα, 182 εκ. κλπ κλπ.

Διαβάστε κι αυτά:

Οι αποδείξεις της κομπίνας

Η μεθόδευση για τις ανταλλαγές

1,5 δισ. κόστισε η παραπλάνηση

Τα 5 βήματα για την συγκάλυψη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. t avatar
  t 26/10/2008 17:08:01

  Από τις 24.10 απαγορεύονται τα blogs και Youtube στην γείτονα Τουρκία.
  Since today whoever tries to access Blogger or any *.blogspot.com domain from Turkey will get the following message on my screen:
  Bu siteye erisim mahkeme karariyla engellnmistir
  This is the same message we get if we try to visit YouTube, which is also banned in Turkey. In the past blogging platform Wordpress.com has been banned as well.

 2. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 26/10/2008 17:59:26

  Ο Ραβίνος της Ρώμης Riccardo Di Segni στο „Il Forgio „ κατηγορεί τον Ποίους ΧΙΙ για συνεργασία με τον Χίτλερ κατά του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου και αντιτίθεται στην αγιοποίηση του .λέτε και αυτός να αντέγραφε τους αγιορείτες που έκτοτε κανείς τους δεν αγίασε .

 3. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 26/10/2008 18:28:26

  Έγραφες πριν μια εβδομάδα για το περιστατικό
  http://www.antinews.gr/?p=3965
  δεν είδαμε καμία επίσημη αντίδραση του Υ.Δ. ,να προτείνουμε εμείς την ανταλλαγή εκτελέσεις πίνεις του πολυσυζητημένου και πασίγνωστου σε όλη τη Ελλάδα και Κύπρο Εφρεμ με τον άγνωστο καλόγερο που σε ηλικία 70 χρόνων δίχως κάλυψη δικηγόρου μεταφερθεί στο μεταγωγών .Κρίμα σε όλους μας .

 4. mareli avatar
  mareli 26/10/2008 19:29:51

  Αφού έχεις τη δικογραφία, γιατί δεν μας λες που είναι η απιστία; Οι ακροβασίες μου θυμίζουν "ομόλογα"... Πάλι ο Ντάσκας εμφανίζεται και εδώ και είναι μάρτυρας, όπως τότε στα ομόλογα που έλεγε τι άκουσε στο καφενείο από κάποιον που του τα είχε πει κάποιος άλλος!!!!!!
  Και επειδή είναι απίστευτο το ότι κανένας δεν μιλάει για μίζες, αλλά για "πνευματική σχέση" (άρα έγκλημα) έρχεσαι να εμφανίσεις το γνωστό μότο περί "κρυφών" και "μαύρων" ΟΧΙ βαλιτσών αλλά μαιζονετών!!!
  Ρε θα μας τρελάνετε με τη μανία σας και τα κομπλεξ σας. Όταν οι προηγούμενοι παρείχαν "ζεστά" δισ και ΧΑΡΙΖΑΝ 27000 στρέμματα στους παπάδες ΕΣΕΙΣ που είσασταν;;;;;;;;;;;;;;;

 5. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 26/10/2008 20:57:12

  Μια διόρθωση επειδή συνεχώς το συναντώ μπροστά μου παντού: Σ.Ο.Ε = Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών και όχι Λογιστών, είναι διαφορετικά σώματα το ένα με το άλλο. Οι ορκωτοί εκτιμητές καταπιάνονται με εκτίμηση εμπορικής αξίας ακινήτων (κάποιες φορές και αντικειμένων, όπως π.χ έργα τέχνης) και όχι με λογιστικές εργασίες. Γίνεται έρευνα κτηματαγοράς και σε συνδυασμό με τυποποιημένες αλγοριθμικές παραμέτρους –όπως π.χ η μέθοδος της υπολειμματικής αξίας ή η πρόσοδος ενοικίου- προκύπτει η αξία. Το αποτέλεσμα δεν είναι απόλυτο πάντοτε, η κρίση του εκτιμητή παίζει σημαντικό ρόλο και από έκθεση σε έκθεση και υπάρχει ενδεχόμενο διαφορετικού αποτελέσματος μέσα όμως πάντοτε σε λογικά πλαίσια. Να σημειωθεί επίσης οτι κάθε έκθεση υπογράφεται από δύο συνυπεύθυνους εκτιμητές και σε περίπτωση διαφωνίας, η έκθεση παραπέμπεται στο συμβούλιο.

 6. miaouth avatar
  miaouth 26/10/2008 21:23:55

  Μια και τα κατόπιν ανταλλαγής παραχωρηθέντα οικόπεδα οικοδομήθηκαν ή οικοδομούνται, πρέπει κανείς να κάνει έλεγχο όχι απλά σαν συμβολαιογράφος ή μεσίτης, αλλά και σαν πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας.
  Δοκίμασε λοιπόν κανείς από του ελέγχοντες να συγκρίνει με τεχνικο-οικονομικά κριτήρια τα νούμερα που προκύπτουν από τους Συντελεστές Δόμησης των παραχωρηθέντων οικοπέδων με τούς Συντελεστές Δόμησης στις παραλίμνιες και ... λιμναίες εκτάσεις; Ανεξαρτήτως από την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο.
  Φοβάμαι, όχι.
  Αυτό που θα προέκυπτε για τις ανταλλαγές μετά από τεχνικο-οικονομικό έλεγχο είναι η ... απόλυτη φρίκη. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για αναλογία 1 πρός 20 εις βάρος του Δημοσίου δίνουν μια πολύ, πάρα πολύ ευνοική εικόνα για το Δημόσιο.

 7. mareli avatar
  mareli 26/10/2008 21:26:58

  @anonymous 7:47
  Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ λέω κι εγώ!!! Εκεί που θα πρέπει να φτάσει η έρευνα είναι το κομματικό ταμείο "συγκεκριμένου πολιτικού χώρου"!

 8. salmonellas avatar
  salmonellas 26/10/2008 23:20:48

  H alitheia einai oti den tous perimeneme toso peinasmenous. Ta synharitiria pandws anikoun stous ellines psifoforous gia tin epilogi tous.

 9. Anonymous avatar
  Anonymous 27/10/2008 00:41:43

  Υπάρχει σήμερα αφελής, που να πιστεύει ότι ο Ρουσσό ενεργούσε μόνος του,χωρίς να έχει ενημερώσει τον Καραμανλή προηγουμένως,για ένα τόσο μεγάλο θέμα;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ Ο ΡΟΥΣΣΟ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ,Η ΕΓΓΥΗΣΗ,Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ,Ο ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ,ΠΟΥ Η ΜΑΧΗ ΔΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΙΡΑΧΤΑΡΗ ΚΑΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΟΥ!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.