Κοτζιάς-Παπανδρέου
Κοτζιάς-Παπανδρέου
06/05/2014 08:30
Του Κάλχα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εμπνευστές του «λεφτά υπάρχουν» και της προσφυγής στο ΔΝΤ στηρίζουν Τσίπρα

«Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι» λέει ο λαός. Με βάση αυτή τη σοφή λαϊκή ρήση μπορούμε να κρίνουμε και την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ως «εναλλακτική λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι» λέει ο λαός μας προκειμένου να βγάλει συμπέρασμα για την ποιότητα και την αξιοπιστία του κρινόμενου προσώπου. Και δεν έχει άδικο. Με βάση λοιπόν αυτή τη σοφή λαϊκή ρήση μπορούμε να κρίνουμε και την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ως «εναλλακτική λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε λοιπόν μια «πρωτοβουλία» για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελείται από ανένταχτους αριστερούς και τις εξής τέσσερις πολιτικές κινήσεις:

- Την «Κοινωνική Συμφωνία», δηλαδή τον πολιτικό φορέα του οποίου ηγείται η Λούκα Κατσέλη πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, γνωστή οπαδός της προσφυγής στο ΔΝΤ το 2010.

- Την «Κοινωνία Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη, άλλο ένα πολιτικό δημιούργημα του Γιώργου Παπανδρέου.

- Την «Αριστερή Προοπτική» του Ανδρέα Νεφελούδη, που προέκυψε ως διάσπαση της ΔΗΜΑΡ.

- Και τέλος την κίνηση Ιδεών και Δράσης «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, εκ των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, την περίοδο της ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Αντρέα Νεφελούδη, οι υπόλοιποι είναι εκ των εμπνευστών του «λεφτά υπάρχουν», που στη συνέχεια υπεραμύνονταν της πολιτικής του «Καστελόριζου» και όψιμα, όταν πλέον κατέρρεε ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ το γύρισαν στο τσάμικο.

Όπως και να έχει όταν αυτά τα πολιτικά πρόσωπα χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα «εναλλακτική λύση για την Ευρώπη» και τη στηρίζουν τότε η πολιτική Τσίπρα έχει τέτοια αξιοπιστία όση και οι εξαγγελίες του ΓΑΠ ότι «λεφτά υπάρχουν», τις οποίες συνδύαζε με διαψεύσεις των σεναρίων προσφυγής στο ΔΝΤ, μέχρι που μας …έφερε την τρόικα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος ο πρώην υπουργός οικονομικών επί ΓΑΠ ο Φίλιππος Σαχινίδης, τη «λύση» αυτή την προετοίμαζε την ώρα που έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Όταν λοιπόν οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζουν εναλλακτική λύση τον Τσίπρα τότε ούτε στη Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται οι αριστεροί να δουν τον Αλέξη να σκίζει μνημόνια.

Κάλχας

ΥΓ: Η Κατσέλη ή ο Κοτζιάς πότε θα γράψει κανένα βιβλίο, για το τέλος της λιτότητας ας πούμε και θα καλέσει Τσίπρα και Παπανδρέου να το παρουσιάσουν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/05/2014 07:21:38

  Πείτε κι άλλα για αυτό το θέατρο που λέγεται σύριζα και από πίσω κρύβονται οι ίδιοι που έριξαν τον Καραμανλή που ήθελε να πάρει μέτρα για να μην μπούμε στο μνημόνιο και ο ΓΑΠ έλεγε "λεφτά υπάρχουν". Και όταν εφυγε από το Σαμαρά από την εξουσία ο αρχηγός τους πήγαν στον Τσίπρα να συνεχίσουν το έργο της καταστροφής της χώρας από άλλο μετερίζι που δήθεν "δεν έχει κυβερνήσει"...

 2. δημης avatar
  δημης 06/05/2014 07:45:53

  Είπαμε : Δεν είναι κόμα κολυμβήθρα (βαφής) είναι ...μπαίνεις πράσινος και βγαίνεις ροζ...

 3. sawas avatar
  sawas 06/05/2014 08:58:54

  "«Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι» λέει ο λαός μας προκειμένου να βγάλει συμπέρασμα για την ποιότητα και την αξιοπιστία του κρινόμενου προσώπου." Μπαλτάκος. Με το συμπάθιο αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.