#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2013 12:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκπαιδευτικοί, το Μαξίμου και το τέλος του δεξιού και αριστερού κορπορατισμούΜε μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την πολιτική επιστράτευση ως λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τους καθηγητές, παραμονές των πανελλήνιων εξετάσεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών να γίνει δεκτή με ανακούφιση από την κοινή γνώμη. Η ανακούφιση αυτή έχει δυο συνιστώσες.

Αφ' ενός, η κατάσταση από την έλλειψη σεβασμού στον κόπο και τις θυσίες χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, είχε φέρει σε οριακή κατάσταση αντοχής ­ και ανοχής ­ μεγάλες μερίδες της κοινωνίας.

Από την άλλη, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι τη «δημοκρατική και κοινωνική αλληλεγγύη», η οποία αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, τη διαδέχεται -όπως είναι ξεκάθαρο μετά το μνημόνιο- γενικευμένη αδιαφορία και ο «πόλεμος όλων εναντίον όλων».

Η πολιτική επιστράτευση ήρθε καθώς κρίθηκε ότι ήταν ένα βασικό συστατικό για να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός, διότι μια υποχώρηση θα έστελνε λάθος μηνύματα σε πολλούς.

Ήταν σαφές εξαρχής ότι, έχει φθάσει σε πλήρες και ορατό αδιέξοδο η συντεχνιακή άρθρωση της κοινωνίας, όπως αριστερός και δεξιός κορπορατισμός τη φιλοτέχνησαν επί δεκαετίες.

Η απόφαση για την επιστράτευση δεν καθυστέρησε καθόλου, αν και στο Μαξίμου θα θέλανε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου.

Αποτελεί κοινή συνείδηση, πλέον, ότι δεν μπορεί η κοινωνική συμβίωση να είναι μετακύλιση κόστους και η άντληση ωφέλειας θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα ανάλογη των περιθωρίων και στο πλαίσιο  διαλόγου. Εδώ η κυβέρνηση διέπραξε ένα καίριο λάθος. Επί της ουσίας διάλογος δεν έγινε και έδωσε τη δυνατότητα στους συνδικαλιστές να επιτίθενται στην κυβέρνηση.

To αρνητικό για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, είναι ότι σε μια εβδομάδα που θεωρείται κομβικής σημασίας, διότι υπάρχει το ταξίδι στην Κίνα, αυτό ενδέχεται να περάσει σε δεύτερη μοίρα -παρά την τεράστια σημασία που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου- θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης η σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε ένα ακόμα ρίσκο και με προσωπική του απόφαση επέλεξε την πολιτική επιστράτευση ως τη λύση του προβλήματος. Μένει να φανεί αν θα του βγει. Το κυρίαρχο είναι ότι για μια ακόμη φορά επιλέγει την πολιτική της πυγμής έναντι των συνδικαλιστών και μένει να καταγραφεί ο βαθμός αποδοχής ή όχι από την κοινωνία. Η αναμέτρηση με τους καθηγητές θα κρίνει πολλά για ανάλογες κινητοποιήσεις στο μέλλον.

Μάρκος Αυρήλιος 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 12/05/2013 12:36:08

  "Εδώ η κυβέρνηση διέπραξε ένα καίριο λάθος. Επί της ουσίας διάλογος δεν έγινε...."
  Υπάρχει χρόνος και δυνατότητα να διορθωθούν τα καίρια λάθη.

 2. foros1 avatar
  foros1 12/05/2013 13:05:47

  η αισθηση μου ειναι, οτι η πλειοψηφια της κοινωνιας (πιθανοτατα και των ιδιων των εκπαιδευτικων και πριν την επιστρατευση), ήθελε και θελει να γινουν απροσκοπτα οι εξετασεις, ταυτοχρονα ομως αρχισε να συνειδητοποιει τον διωγμο που ετοιμαζει με το Π.Δ. η κυβερνηση για τους εκπαιδευτικους και την περαιτερω υποβαθμιση του δημοσιου σχολειου.
  η ιστορια παντως διδασκει οτι αρκετες φορες χανοντας μια "μαχη", δημιουργεις καλυτερες προϋποθεσεις για να κερδισεις τον "πολεμο"...
  ας το προσεξει αυτο η ΟΛΜΕ.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/05/2013 13:11:05

  Μακάρι να είχαμε το τέλος του "σωματειακού κράτους" όπως εύχεται ο τίτλος.
  Δυστυχώς έχουμε στελέχωση με κομματικούς στρατούς κάθε θέσης με € και τα συνδικάτα να είναι το κομματικό κατεστημένο....
  Οπότε δε εκφράζει κάποιος αντίθετη γνώμη τότε απλά πέφτουν ...κορώνες αλλαγής.
  Αν κάποιος διαφωνεί ας θεσμοθετηθεί ότι κανένας "εκπρόσωπος" δεν μπορεί να κατέχει θέση ευθύνης και μετά ξανά μιλάμε.  όσο για τους εκπαιδευτικούς τους εκπροσώπους τους κλαι την κυβέρνηση το έγραψα και αλλού: ας ρωτήσουν έναν πολίτη ένα μαθητή ένα σπουδαστή ένα φοιτητή αν του αρέσει το σχολείο που έχουμε...τα υπόλοιπα είναι για τις σκοπιμότητες και τις στρατηγικές κάθε χώρου.

 4. δημης avatar
  δημης 12/05/2013 15:05:48

  "Η πολιτική επιστράτευση ήρθε καθώς κρίθηκε ότι ήταν ένα βασικό συστατικό για να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός, διότι μια υποχώρηση θα έστελνε λάθος μηνύματα σε πολλούς."
  Ενώ στους :
  --μεγαλοφοροφυγάδες -μεγαλοεισφοροαποφεύγοντες;;;;
  -παλιούς νέους Υπουργούς -Πρωθυπουργούς στελέχη -Τραπεζίτες ;;;;
  -συμβούλους νεοπροσλαμβανόμενους ;;;;;;
  -στους ΜΜε-δες;;;; δημοσιογράφους;;;;
  Εκεί εστειλε το σωστό μήνυμα Βέβαια ..αφού είναι λιγώτεροι..
  (Μπορεί να τους εχει επιστρατεύσει πιο πρίν και δεν το ξέρουμε)

 5. Κβάντα avatar
  Κβάντα 12/05/2013 15:11:18

  "Αφ’ ενός, η κατάσταση από την έλλειψη σεβασμού στον κόπο και τις θυσίες χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, είχε φέρει σε οριακή κατάσταση αντοχής ­ και ανοχής ­ μεγάλες μερίδες της κοινωνίας."
  Με συγχωρείτε, αλλά αυτά που γράφετε τα διαβάζετε δεύτερη φορά;

 6. panas avatar
  panas 12/05/2013 15:17:13

  Το όλο θέμα μπορεί να αποκτήσει μια δυναμική που δεν εκτίμησε σωστά η κυβέρνηση. Μπορεί να μη φτάνει ούτε η απόσυρση του διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις από τους υπεράριθμους που θα προκύψουν από την αύξηση του ωραρίου... Προσωπικά, προτιμώ μια αναταραχή που θα αναδείξει τα ουσιώδη προβλήματα και αδιέξοδα στην παιδεία και θα θέσει σε εγρήγορση "μουχλιασμένα" μυαλά που διαιωνίζουν τα κακώς κείμενα που πληρώνουν τα παιδιά μας. Είμαι, για παράδειγμα, ευχαριστημένος από το γεγονός πως αμφισβητείται επιτέλους από πολλούς ο σαπισμένος θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την βασική αιτία γαι τα φοντιστήρια που δεν μπορούν να πληρώσει πια η μέση ελληνική οικογένεια.
  Μπορεί, βέβαια, η όλη κατάσταση να μην οδηγήσει σε δημιουργική σύνθεση, αλλά σε ανεξέλεγτες καταστάσεις ανατροπής...

  • panas avatar
   panas @ panas 12/05/2013 15:23:18

   "δε μπορεί" , "ανεξέλεγκτες", "φροντιστήρια" και κάποιες καταλήξεις με "ν"... Γενικά το σκότωσα το κειμενάκι... :(

 7. Γιάννης Δοβλέτης avatar
  Γιάννης Δοβλέτης 12/05/2013 17:07:09

  Φίλοι μου,
  Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ κι εγώ, όπως κι εσείς, και για πολλοστή φορά,την προσπάθεια αποδόμησης του κλάδου των εκπαιδευτικών στην κοινή γνώμη με αφορμή τις απεργίες των καθηγητών, που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
  Προσωπικά δεν ακολουθώ , ούτε συμμετέχω στις απεργίες που εξαγγέλει ο κλάδος μου διότι 4 χρόνια στην εκπαίδευση και ανά 6 μήνες η κυβέρνηση, οποιασδήποτε απόχρωσης και σύνθεσης, επιτίθεται-με την πρόθυμη βοήθεια από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους-εργολάβους- στην εργασία μου, στην προσωπικότητά μου, στην τιμή μου, στο εισόδημά μου και στα ίδια μου τα παιδιά, και η ΟΛΜΕ, αφού πρώτα ψηφισθεί ο εκάστοτε νόμος που νομιμοποιεί όλα τα παραπάνω, εξαγγέλει μια εθιμοτυπική απεργία για να μας ρίξει λάσπη στα μάτια ότι αγωνίσθηκε.
  Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που απαίτησαν από την κυβέρνηση να καταργηθεί ο νόμος που έδινε το δικαίωμα σε πολύτεκνους να διορισθούν ως εκπαιδευτικοί, είναι οι ίδιοι που μέσα στους συλλόγους καθηγητών απαιτούν να μην εφαρμοσθεί ο νόμος που κατοχυρώνει στους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να μην απασχολούνται σε εξωδιδακτικές εργασίες ή εφημερίες ΑΛΛΆ απαιτούν να ισχύει μια εντελώς εξωθεσμική και ιδιότυπη παλαιότητα στο ωρολόγιο πρόγραμμα που παρέχει στους παλαιούς εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να διδάσκουν 8:00-11:00 και στους νέους να εργάζονται από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. με 2-3 κενές διδακτικές ώρες ενδιάμεσα!
  Τιμώ όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που έχουν περάσει περισσότερα χρόνια από εμένα στα έδρανα, αν και δεν φέρονται πάντα συνεδελφικά, αλλά είναι αυτοί που δεν θέλουν την αξιολόγηση διότι έμαθαν από το 1981 και μετά σε μια ιδιότυπη ασυλία-απυρόβλητο και δεν τους αρέσουν τα νέα κόλπα! Επίσης συνάδελφοι που μπήκαν στην εκπαίδευση με Α.Σ.Ε.Π. σνομπάρουν όλους τους υπόλοιπους που δεν μπήκαν έτσι, λες και το να είσαι καλός "παπαγάλος" μπορεί να σε βοηθήσει να μπεις και να "σταθείς" στην σχολική αίθουσα!!
  Το κυρίως ζητούμενο από αυτά που, με γελοία δικαιολογία το Μνημόνιο, περνούν όλες οι κυβερνήσεις ως νόμους και αλλαγές στην εκπαίδευση είναι ο αφελληνισμός και ο αποχριστιανισμός της ελληνικής παιδείας.
  Από τον ερχόμενη σχολική περίοδο 2013-2014 το μάθημα που εγώ διδάσκω στο λύκειο, δηλαδή τα θρησκευτικά, θα έχει 2 ώρες στην Α΄ Λυκείου, 1 στην Β' Λυκείου και ΚΑΜΜΙΑ στην Γ' Λυκείου!
  Επιπλέον ο εκπαιδευτικός που έχει οργανική θέση σε σχολείο και στο οποίο δεν υπάρχουν 15 τουλάχιστον διδακτικές ώρες στο μαθημά του επί συνόλου 23 ωρών διδασκαλίας όπως στην δική μου περίπτωση, χάνει την οργανική του θέση , άρα μπορεί και να απολυθεί (άρα είναι επί ξυλου κρεμάμενος) ή αν δεν απολυθεί θα υποχρεούται να συμπληρώσει ωράριο σε 2,3,4 κ.ο.κ. σχολικές μονάδες! (το ωράριο εργασίας-παρουσίας στο σχολείο είναι 7 ώρες ημερησίως για όλους!)
  Για να το καταλάβετε καλύτερα, το σχολείο στο οποίο υπηρετώ τώρα έχει με το παρόν πρόγραμμα σπουδών 15 διδακτικές ώρες και συμπληρώνω και 6 από το διπλανό σχολείο! Από την νέα περίοδο το διδακτικό μου ωράριο θα πέσει στις 9 ώρες, άρα χρειάζομαι άλλη μια σχολική μονάδα σαν κι΄αυτή (δύσκολο διότι υπάρχουν και άλλοι θεολόγοι) συν τις 6 που είχα πέρυσι (που θα μειωθούν σε 4)!
  Άρα για να κερδίσω 890 ευρώ με το επίδομα 4 τέκνων θα πρέπει με δικά μου έξοδα να τρέχω στον μισό νομό Αττικής ή και μακρύτερα!
  Ειλικρινά, αυτό δεν διασφαλίζει ομαλή διεξαγωγή μαθήματος διότι πως θα συντονιστούν τα ωρολόγια προγράμματα 2-4 σχολείων για να μπορείς έγκαιρα να πας για μάθημα και επίσης την συγκέντρωση που απαιτεί η εργασία ενός εκπαιδευτικού ώστε να αποδώσει τα μέγιστα.
  Έχω πολλές φορές πει ότι αυτή η εργασία είναι η πιο δημιουργική απ'όσες έχω κάνει -και έχω εργαστεί για χρόνια από 12-16 ώρες το 24ωρο στον ιδιωτικό τομέα σε άλλο αντικείμενο βέβαια, είναι όμως πιο απαιτητική και σίγουρα αρκετά ψυχοφθόρα εφόσον σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα!
  Είναι η εργασία που θα την έκανα και τσάμπα αν είχα έναν τρόπο να πληρώνω τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μου!
  Και για να μην λένε ό,τι θέλουν, έχω πάει στο σχολείο και για την παράδοση μιας διδακτικής ώρας! (όταν απουσίαζε όλο το υπόλοιπο σχολείο σε εκδρομή).Κρίσιμη λεπτομέρεια: εργάζομαι 30 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου & άλλα 30 χιλιόμετρα επιστροφή= 60 χιλιόμετρα που δεν εξυπηρετούνται από επαρκή δημόσια μέσα μεταφοράς για μια διδακτική ώρα και πρέπει να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο, αν μπορώ να καλύψω την βενζίνη ή την μοτοσυκλέτα μου (διακινδυνεύοντας να μου συμβεί κάτι ενώ έχω 4 παιδιά) !

  Ποιός από αυτούς που μας τσουβαλιάζουν όλους στο ίδιο καζάνι θα το έκανε;Και για ποιό ποσόν; Για 35 ευρώ την ημέρα!
  Να επισημάνω ότι ως Θεολόγος,και να ήθελα-που δεν θέλω, δεν μπορώ να κάνω "ιδιαίτερα", εκτός των άλλων με ευθύνη του κου Στυλιανίδη κυρίως, του καλού αυτού πατριώτη, το μάθημα των Θρησκευτικών μετατράπηκε σε επιλεγόμενο!
  Δεν θα είχα κίνητρο να το κάνω αν δεν αγαπούσα αυτό που κάνω ή αν δεν λάμβανα κάθε τέλος του χρόνου,με δική μου πρωτοβουλία,ανώνυμη αξιολόγηση από τους μαθητές μου-για να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα!
  Όσο λοιπόν θα λαμβάνω αξιολογήσεις από τους μαθητές μου που μου λένε ότι μέσα από το μαθημά μου έχω αλλάξει την ζωή τους θα είμαι στις επάλξεις να αγωνίζομαι για τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους μας!

  Με φιλικούς χαιρετισμούς,

  Δοβλέτης Γιάννης
  Θεολόγος

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Γιάννης Δοβλέτης 12/05/2013 18:23:47

   Να' σαι καλά και περήφανος για αυτό που κανεις. Συγχαρητήρια. Μακάρι όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές να σκέφτονταν σαν εσένα. Σε ποια περιοχή διδασκεις;
   Τα δικά μου πανε στην Καλλιθέα. Η κατάσταση είναι χειρότερη και απο το 1982, τότε που οι καθηγητές πανηγύριζαν για την κατάργηση του πολυτονικου, και μας το εμφανιζαν ως νίκη της δημοκρατίας. Στα γυμνάσια και τα λύκεια επικρατεί η ασυδοσία πλέον. Και κύριοι υπεύθυνοι δυστυχώς είναι οι καθηγητές αλλά και κάποιοι γονείς που θέλουν τα καμαρια τους να είναι ανεξέλεγκτα......

   • Γιάννης Δοβλέτης avatar
    Γιάννης Δοβλέτης @ Ανδρέας 12/05/2013 20:44:31

    Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά αυτό που κάνω το κάνω γιατί έτσι αισθάνομαι ότι εκπληρώνω την αποστολή μου. Δεν έχουμε να κάνουμε με άψυχα αντικείμενα αλλά με νέους ανθρώπους με σπινθηροβόλο πνεύμα που τους εκπλήσσει όταν τους δείχνεις εκτίμηση γι΄αυτό που είναι. Νέα πνεύματα από τα οποία κερδίζεις τα μέγιστα αν τους δώσεις βήμα για να εκφραστούν ελεύθερα! Πολύ καλή γενιά κατ’ εμέ σε αντίθεση με τους γονείς τους 50+ που με τσαμπουκά & μαγκιά μιλάνε στους καθηγητές λες και μιλάνε στον δούλο τους και απαιτούν το 20 με χυδαίο τρόπο και έξω από κάθε αξιοκρατία. Διότι αυτοί έτσι έκαναν και τα "κονόμησαν" αλλά το παιδί τους θέλουν να το πάνε στο δημόσιο σχολείο, το οποίο δημόσιο σχολείο θέλουν να το φέρουν στα μέτρα τους! Θέλω να πω, ότι αξιολόγηση εκτός από τον διδάσκοντα θα έπρεπε να γίνεται και στους γονείς. Όσο για τους μαθητές, είναι πολύ λίγα τα παιδιά που δεν έχουν φιλότιμο αλλά και αυτά παλεύονται αν μπορέσεις να τους δώσεις γνήσια εκτίμηση και συμφωνεί η θεωρία με την πράξη σου! Έχω αισθανθεί πολλές φορές βγαίνοντας από την τάξη ότι πήρα από τους μαθητές μου, ότι γέμισα μπαταρίες..διδάσκω στα Β.Π. αλλά έχω κάνει και σε λαϊκές γειτονιές, παντού πέρασα τέλεια και είχα άριστη σχέση με τους μαθητές μου, ακόμα και αλλόδοξοι ή ετερόδοξοι παρακολουθούσαν συνειδητά το μαθημά μου , πέρυσι και εφέτος έμπαιναν στην τάξη με την θέλησή τους και οι ελάχιστοι απαλλαχθέντες, παρά την αντίθεση των γονέων τους!
    Καλό Βράδυ!

  • Κβάντα avatar
   Κβάντα @ Γιάννης Δοβλέτης 12/05/2013 20:52:47

   "Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που απαίτησαν από την κυβέρνηση να καταργηθεί ο νόμος που έδινε το δικαίωμα σε πολύτεκνους να διορισθούν ως εκπαιδευτικοί."
   Το δημογραφικό πρόβλημα το συζητάμε στο κεντρικό άρθρο του antinews αλλά θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου. Αν θέλει το κράτος να δώσει κίνητρα στις οικογένειες να κάνουν πολλά παιδιά, υπάρχουν και άλλοι χώροι να διορίσει. Μπορεί να δώσει κίνητρα φτηνής κατοικίας και εργασίας αν θέλετε αλλά σε κάποιο διοικητικό πόστο.
   Δηλαδή αν μέχρι χθες εξασκούσα το επάγγελμα του ταξιτζή (εξαιρετικό επάγγελμα για να μην παρεξηγηθώ) ξαφνικά αν αποκτήσω ένα επιπλέον παιδί αυτό μου δίνει τη διδακτική - παιδαγωγική επάρκεια να μπω σε τάξη; Συγγνώμη, άλλο πράγμα το ταξί και άλλο η τάξη!

   • Γιάννης Δοβλέτης avatar
    Γιάννης Δοβλέτης @ Κβάντα 12/05/2013 22:28:34

    Η ετεροαπασχόληση δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και ο τρόπος εισαγωγής σε μια υπηρεσία όπως η εκπαίδευση δεν καθορίζει-εξασφαλίζει την επιτυχία μέσα στην τάξη. Αν είστε πάνω από 30 χρονών τότε σίγουρα είχατε καθηγητές που απασχολούνταν σε άλλους κλάδους μέχρι να έλθει η σειρά τους με τον θεσμό της επετηρίδας και να μπουν σε τάξη. Δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος των υπηρετούντων είναι ακόμα και σήμερα διορισμένοι πολλά χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, ειδικά όσοι είναι πάνω από 50 ετών! Πιστεύετε ,ειλικρινά, ότι όλοι αυτοί ήταν κακοί καθηγητές; Όσο για τους ταξιτζήδες, κι εγώ δεν έχω κάτι μαζί τους, αλλά δεν με αφορά το θέμα τους διότι δεν εργάζονται μόνο αυτοί 12-16 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν και άλλοι τομείς της οικονομίας που απαιτούν εργασία πολλών ωρών όπως η διαχείρηση ανθρωπίνων πόρων, άρα σχετικότατο το αντικείμενο. Όσο για τον τρόπο διορισμού μου δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν διότι διορίστηκα με νόμο του κράτους, δεν τον ζήτησα εγώ αυτόν τον νόμο, δεν επισκέφθηκα κανένα πολιτικό γραφείο,δεν έκανα παιδί για να διοριστώ και να πέσω 50% στις αποδοχές μου! Είμαι ένα από τα πρώτα θύματα της κρίσης στον ιδιωτικό τομέα όπου αυτοί που έφυγαν πρώτοι ήταν οι υψηλόμισθοι και τα στελέχη! Όσο για το δημογραφικό, έχω να πω ότι σύμφωνα με μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το 2012 πάνω από 100.000 εκτρώσεις πιστώνονται στην δεινή οικονομική κατάσταση! Πραγματική γενοκτονία! Αλλά μην ανησυχείτε, θα λυθεί το δημογραφικό, με τις γεννήσεις των μεταναστών!
    Να με συγχωρείτε... με κάθε σεβασμό!

    • kkourk avatar
     kkourk @ Γιάννης Δοβλέτης 12/05/2013 23:44:12

     "Όσο για τον τρόπο διορισμού μου δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν διότι διορίστηκα με νόμο του κράτους, δεν τον ζήτησα εγώ αυτόν τον νόμο, δεν επισκέφθηκα κανένα πολιτικό γραφείο,δεν έκανα παιδί για να διοριστώ και να πέσω 50% στις αποδοχές μου!"
     Για πές μας πως βγήκε αυτός ο νόμος και τι κατουρημένες ποδιές φιλήσατε οι πολύτεκνοι με αντάλλαγμα την ψήφο σας?? Στο κάτω κάτω το Συνταγμα προβλέπει για όλους ισότητα. Θα ήθελα να ξέρω αν ο αμέσως επόμενος διορισταίος που του εφαγες την θέση και εμεινε αδιόριστος, καταφύγει στο συμβούλιο της επικρατείας τι θα γίνει?? Αυτά διδάσκεις στα παιδιά?? Πως έστω και με νόμους του κ... κάποιοι είναι πιο ίσοι???

     • Γιάννης Δοβλέτης avatar
      Γιάννης Δοβλέτης @ kkourk 13/05/2013 00:34:41

      Υπάρχει ειδική νομολογία για τους πολύτεκνους στο Σύνταγμα που επικαλείσθε! Δεν φάγαμε θέσεις άλλου, οι θέσεις είναι προσωποπαγείς! Παρακαλώ ανατρέξτε στο λεξικό! Δεν φίλησα κατουρημένη ποδιά ποτέ στην ζωή μου αγαπητέ. Παρακαλώ να τηρείτε την ίδια αξιοπρεπή στάση απέναντι σε όλους τους νόμους του κράτους! Όσο για τα κριτήρια επιλογής ενός κόμματος από μια κοινωνική ομάδα δεν νομίζω ότι εσείς ψηφίζετε με διαφορετικό κριτήριο απ'ό,τι όλοι οι άλλοι! Εδώ ο Καραμανλής μας είπε ότι θα πρέπει να πάρουμε μέτρα από τον 9ο/2009 και ο λαός ψήφισε το "λεφτά υπάρχουν"!

     • kkourk avatar
      kkourk @ Γιάννης Δοβλέτης 13/05/2013 00:48:44

      Το σύνταγμα είναι ένα και δεν έχει νομολογίες. Προστατεύει τους πολύτεκνους αλλά δεν τους κατατάσει σε ανώτερη κατηγορία από τους υπόλοιπους έλληνες. Αλλα άντε και δέχομαι αυτά που λέτε, θα παρακαλούσε για παράθεση κάποιου λίνκ ή κάποιου σχετικού άρθρου του Συντάγματος.

     • Γιάννης Δοβλέτης avatar
      Γιάννης Δοβλέτης @ kkourk 13/05/2013 01:12:37

      Το Σ.τ.Ε. και τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας με πληθώρα αποφάσεών τους αποφάνθηκαν ότι:

      «Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.»

      (Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. 2216/1975, 4062/1990, 4070/1990, 4069/1990, 2781/1991, 2773/1991 κ.α.)

     • Νικος Κατα avatar
      Νικος Κατα @ Γιάννης Δοβλέτης 13/05/2013 01:02:21

      που τις ειδατε τις "προσωποπαγεις" θεσεις στην εκπαιδευση κυριε?
      τις οργανικες παλαιοτερων συναδελφων σας σφετεριστηκατε γιαυτο υπηρξε και η αντιδραση της ολμε.

  • kkourk avatar
   kkourk @ Γιάννης Δοβλέτης 12/05/2013 23:33:51

   Είσαι και θεολόγος αλλά δεν μας τα λες καλά . <>
   Γιατί <> να διοριστείς εσύ ενώ υπάρχει άλλος καλύτερός σου και σε βάρος του???
   Γιατί <> εσύ να διοριστείς στο σπίτι σου και ο άλλος στην εσχατιά της Ελλάδος. Δεν φτάνει που πέρασες με λιγότερα μόρια στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το καθεστώς, αλλά θέλεις και να διοριστείς πριν από τους άλλους. Επειδή η ΟΛΜΕ ζήτησε αξιοκρατία τους κατακρίνεις?? Εγώ στην θέση σου θα ντρεπόμουνα. Αλλά μάθατε μια ζωή εις βάρος των άλλων. Μήπως διορίστηκες και χωρίς ΑΣΕΠ???

   • Γιάννης Δοβλέτης avatar
    Γιάννης Δοβλέτης @ kkourk 13/05/2013 00:46:52

    Αν και είστε προσβλητικός αγαπητέ θα απαντήσω! Κατ' αρχάς κάθε "κύριος" σαν εσάς νομίζει ότι ο Θεολόγος ή ο Χριστιανός είναι καρπαζοεισπράκτορας! Τους όρους διορισμού τους θέτει η πολιτεία, ο κάθε πολίτης υπακούει στους νόμους ή υφίσταται τις συνέπειες! Μπορούσε να με διορίσει στην εσχατιά της Ελλάδος, και για να ξέρετε αγαπητέ, ήμουν ο μόνος που ζήτησα τοποθέτηση σε κενό σχολείο 30 χλμ μακριά από το σπίτι μου,για να μην θιγεί κανένας παλαιός συνάδελφος, άρα δεν εκμεταλεύτηκα όλα όσα μου έδινε το δικαίωμα ο νόμος. Δεν πέρασα με λιγότερα μόρια στο πανεπιστήμιο, δεν υπήρχε αυτό τότε! Αλλά και να υπήρχε γιατί σε ενοχλεί; Η ΟΛΜΕ δεν ζήτησε αξιοκρατία, διότι οι περισσότεροι της Ο.Λ.Μ.Ε. έχουν διορισθεί με επετηρίδα! Για πες πότε έζησα σε βάρος των άλλων αγαπητέ! Ήσουν εκεί να με υπερασπισθείς όταν εργαζόμουν από τις 7 το πρωϊ ως τις 3 την νύκτα για να ζήσω τα παιδιά μου; Ή έπινες φραπόγαλο και αποκαλούσες μ@λ@κ@ς όσους εργάζονταν την ίδια ώρα; Να επισημάνω ότι κι εσύ θα μπορούσες να κάνεις τα ίδια, αρκεί να είχες την θέληση! Αλλά μάλλον είσαι βολεψάκιας!

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 12/05/2013 19:27:14

  Θερμά συγχαρητήρια στον κ. ΔΟΒΛΕΤΗ!
  Μου θυμίζει τους αείμνηστους καθηγητές μου στο ταπεινό επαρχιακό Γυμνάσιο στα ...Χρόνια της Αθωότητας!
  Αλλά δυστυχώς και μάλλον δυστυχέστατα, η πραγματική σημερινή κατάσταση δεν είναι έτσι.
  Αυτό το διαπίστωσα με προσωπική εμπειρία τόσο στα Σχολεία των παιδιών μου , όσο και στα σχολεία του περίγυρού μου .
  Υπάρχει διάχυτη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, της φυγοπονίας , της μάσας, του ωχδελφισμού και της ...΄κονόμας.
  Θα μπορούσα να αραδιάσω πλείστα όσα ...προτερήματα των σύγχρονων δασκάλων του ...γένους μας!
  Αλλά θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα που μου προξένησε πραγματικά αλγεινή εντύπωση, δεν υπάρχει στοιχειώδης έλεγχος με συνέπεια οι διδάσκοντες να διδάσκουν ότι θέλουν και όπως αυτοί τα εννοούν.
  Έτσι εξηγούνται , η ανυπαρξία εθνικής συνείδησης, η έλλειψη σεβασμού, η κατάργηση των αξιών και η ενίσχυση των ακραίων στοιχείων!!
  Αιφνιδιάστηκα δυσάρεστα , όταν ένας Καθηγητής στέλεχος του ΠΑΜΕ , κατά δήλωση του, ισχυρίστηκε ευθαρσώς και απροκάλυπτα, σε τηλεοπτικό παράθυρο, ότι διδάσκει στα παιδιά όχι αυτά που το αναλυτικό πρόγραμμα προβλέπει, αλλά αυτά που ο ίδιος θεωρεί ορθά και σωστά, ακόμα και αν αντιβαίνουν τα συμβατά με αυτά της κοινής γνώμης!!

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ ΝΤΙΝΟΣ 12/05/2013 21:24:34

   Η σύγκρουση Κυβέρνησης - καθηγητών σε
   τέτοιους χρόνους είναι, ούτως ή άλλως , μια δυστυχία.

   Παρέρχομαι τις ευθύνες της Κυβέρνησης που,
   αφρόνως, επέλεξε αυτή την χρονική συγκυρία, για να αρχίσει να βάζει τάξη σε κακώς κείμενα πράγματα της Παιδείας,
   (αυτό είναι το έλασσον βεβαίως )
   και έρχομαι στο "θετικό" της υπόθεσης :

   Δόθηκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στην κοινωνία, να διαπιστώσει την απέραντη κενότητα των αλαλαζόντων κυμβάλων, που λέγονται καθηγητές !
   Εκτέθηκαν σε βαθμό ξεβρακώματος αυτά τα συνδικαλιστικά μορμολύκεια, όταν κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:
   - Δέχεστε ή όχι την αξιολόγηση ;;;;;;
   :
   -" ουγκαγκαμπούμ μπούμ μπούμ, γκαγκαμπούμ μπιριλίγκ γκαγκάμ,
   ουάγκαγκα- ουάγκαγκα
   μπίρι -μπιριλι γκαγκάμ"

   - Η πρόσθεση 2 ωρών εργασίας ανά εβδομάδα σας εξομοιώνει - σε ωράριο- με τους άλλους συναδέλφους σας ανά την Ευρώπη, ή εξακολουθείτε , παρά ταύτα, να είστε σε προνομιακή θέση ;;;;;;

   - "ου γκαγκαμπούμ μπούμ μπουμ .....'
   Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε !

   Και φυσικά, βρήκαν και βρίσκουν υποστηρικτή τον ΣΥΡΙΖΑ ! Απολύτως φυσικό !

   Ως πότε θα τους ανεχόμαστε ;;;;;;

   • Γιάννης Δοβλέτης avatar
    Γιάννης Δοβλέτης @ Παύλος 12/05/2013 22:39:49

    Όπως θα διαπιστώσετε αν μιλήσετε με εκπαιδευτικούς, οι συνδικαλιστές δεν τυγχάνουν και μεγάλης εκτιμήσεως πλέον. Έχουν απαξιωθεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Επειδή το είπε η ΟΛΜΕ ότι κυρήσσει απεργία νομίζετε ότι θα γινόταν κιόλας; Αλλά η επιστράτευση προσβάλει και τους υγιείς εκπαιδευτικούς διότι μας εξισώνει και μας αφαιρεί το τεκμήριο του επαγγελματισμού που διακρίνει εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς και της διαθεσής μας να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας! Διότι εμείς ενδεχομένως να είμαστε πιο πολλές ώρες με τα παιδιά σας απ' ό,τι εσείς, μοιραζόμαστε όνειρα και αγωνίες μαζί τους, άρα είναι το ίδιο... παιδιά μας!
    Φιλικά,

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Γιάννης Δοβλέτης 13/05/2013 22:02:56

     Αγαπητέ Γιάννη,
     έχετε δίκιο, μεγάλο δίκιο !
     Εννοείται ότι δεν συγκαταλέγεστε στους υπαινιγμούς μου !
     Αυτό είναι τόσο φανερό, ώστε να μην αισθάνομαι καν, ότι πρέπει να σας ζητήσω συγγνώμη.
     Μακάρι να είχαμε πολλούς καθηγητές σαν εσάς !
     Μετά τιμής .

 9. kkourk avatar
  kkourk 12/05/2013 23:56:14

  Μ' αρέσει που εδω μέσα, κάποι κύριοι δίνουν και συγχαρητήρια σε κάποιον που λέει οτι διορίστηκε σαν καθηγητής, εις βάρος άλλων, γιατί ξέρει να κάνει παιδιά ή γιατί είναι τέκνο κάποιου που ήξερε να κάνει παιδιά. Αν το ψάξετε στις πανελλαδικές το 90% των παιδιών μπαίνει με ίσους όρους, ενώ ένα 10% με αβάντες και με λιγότερα μόρια. Επίσης στους διορισμούς των εκπαιδευτικών οι πολύτεκνοι για να διοριστούν δεν χρειάζεται ούτε να δώσουν ΑΣΕΠ και προηγούνται όλων των άλλων. Καμώματα της προηγουμένης Υπουργού Παιδείας

  • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
   ΑΜΟΡΓΟΣ @ kkourk 13/05/2013 00:25:40

   ΠΡΟΣ ΚΟΥΡΟΥΚΟΥΚΟΥ
   ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΞΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Η ΤΕΚΝΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ.
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • Γιάννης Δοβλέτης avatar
   Γιάννης Δοβλέτης @ kkourk 13/05/2013 01:01:40

   Αβάντα αγαπητέ κύριε είναι να έχεις ένα παιδί και να νομίζεις ότι κουράζεσαι κιόλας! Μια πολύτεκνη οικογένεια χρειάζεται λόγω περισσότερων μελών και περισσότερα χρήματα για να φάει, συγκεκριμένα 300 ευρώ ανά κεφάλι(όχι μόνο οι πολύτεκνοι, ΟΛΟΙ). Το δικό σου παιδί λοιπόν έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του δικού μου διότι μπορείς να δαπανήσεις περισσότερα χρήματα για την μόρφωσή του! Η πολιτεία όμως, επειδή με τον ρυθμό γεννήσεων των Ελλήνων βλέπει ότι αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δεν θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις, δίνει κίνητρα στους Έλληνες για να κάνουν παιδιά, συγνώμη έδινε! Εγώ έκανα τέσσερα παιδιά αλλά ποιός σου είπε ότι είμαστε κάτι σαν ανάπηροι (ΑΜΕΑ δηλαδή;). Πολύτεκνοι από επιλογή είμαστε αγαπητέ, όχι άνθρωποι μειωμένης αντίληψης, υπάνθρωποι, χολωμένα ανθρωπάκια, κομπλεξικοί ή ασυγκράτητοι σεξουαλικά! Το δυστύχημα είναι ότι τα δικά μου παιδιά θα δουλεύουν για να δίνουν σε σένα σύνταξη! Αλλά θα το κάνουν για να μείνει η Ελλάδα στους Έλληνες αλλιώς σε 50 χρόνια οι Έλληνες ελληνικής καταγωγής θα είναι κάτω από 5 εκατομμύρια!
   Αυτά και ευχαριστώ που με προκαλέσατε για να τα ακούσετε διότι πάτε γυρεύοντας να δείξετε τον πολιτικά ορθό! Αλήθεια πως πορεύεσθε εσείς στην ζωή; Για πείτε μας, βγάλτε τα όλα στο φως, θα σας κατανοήσουμε!
   Φιλικά, :-)):-)):-)):-))

   • kkourk avatar
    kkourk @ Γιάννης Δοβλέτης 13/05/2013 01:19:33

    Επειδή βλέπω ότι και εσείς δεν λέτε όχι σε μια συζήτηση λέω να σας "προκαλέσω" λίγο ακόμα και να τα ακούσετε και εσεις από εμένα. Προσωπικά έχω ένα παιδί και λόγο οικονομικών δυνατοτήτων δεν έκανα άλλο, ενώ μπορούσαμε. Αλλά μου αρέσει η αξιοκρατία και η ισότητα και ελπίζω κάποτε να επικρατήσει σ'αυτό το κράτος που λέγεται Ελλάδα, παρ'όλο που εσεις βλέπω δεν το ευχεσθε. Όσο για τα παιδιά σας εύχομαι κάθε πρόοδο και ότι επιθυμείς γι' αυτά

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Γιάννης Δοβλέτης 13/05/2013 13:24:39

    Ας εκλεισε την συζητηση ο αγαπητος πολυτεκνος θεολογος θαθελα να προσθεω κατι για την αξομοιωση ΑΜΕΑ -Πολυτεκνοι που ειναι '' Ο σχετικός νόμος είναι ο 2643 του 1998 (2643/98), ο οποίος προβλέπει προσλήψεις ειδικών κατηγοριών ατόμων - πολύτεκνους, τρίτεκνους και ΑΜΕΑ - σε διάφορες θέσεις τακτικού προσωπικού, στο δημόσιο ή και τον ιδωτικό τομέα''.Δυστυχως οι πολυτεκνοι ζουν χαιρομενοι τα παιδια τους εις βαρος των αλλων ας μην μας προκαλουν κι'ολας !

    • mara M. avatar
     mara M. @ Ραβινος 13/05/2013 22:33:54

     Tώρα τα βάζετε και με τους πολύτεκνους. Αν υπήρχαν κι άλλοι σαν κι 'αυτους δεν θα είμαστε χώρα γερόντων. Θαυμασμός τους αξίξει που τόλμησαν σ 'αυτή την εχθρική κοινωνία να φέρουν στο κόσμο πολλά παιδιά. Αύριο τα παιδιά του θα πληρώνουν τη σύνταξη της δική σου αγαπητέ Ραβίνο γι αυτό καλά θα κάνεις να πείς κι ευχαριστώ.

    • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
     ΑΜΟΡΓΟΣ @ Ραβινος 14/05/2013 00:23:56

     ΩΣΤΕ'' ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΖΟΥΝ ΧΑΙΡΟΜΕΝΟΙ
     ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ'',ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ''ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ''.
     .......ΓΙΑ ΡΑΒΙΝΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

 10. kkourk avatar
  kkourk 13/05/2013 01:48:44

  Στο ιντερνετ είσαι για κάνε μια αναζήτηση ή ρώτα τον κύριο ΔΟΒΛΕΤΗ που διορίσθηκε με αυτόν τον νόμο. Διατηρώ μικρή επιφύλαξη για το αν καταργήθηκε που δεν νομίζω.

 11. Γιάννης Δοβλέτης avatar
  Γιάννης Δοβλέτης 13/05/2013 01:52:28

  Ανταποδίδω τις ευχές για εσάς και την οικογένεια σας, καλή πρόοδο και υπομονή στις δοκιμασίες, άλλωστε το να δυστυχείς για κάτι όπως τα χρήματα είναι χαζό! Αν και την συζήτηση την τραβήξαμε σε επιθετικό ύφος, να τονίσω ότι συμφωνούμε απόλυτα μιας και αυτό που επιδιώκουμε και οι δύο είναι η αξιοκρατία και η ισοτιμία! Εγώ είμαι διατεθειμένος να αξιολογούμαι καθημερινά αν αυτό θα βοηθήσει το γενικό καλό! Δυστυχώς όμως, αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουμε ακόμα και τώρα να προσαρμοσθούμε σε νέα πιο γόνιμη πορεία και κατεύθυνση! Ξέρετε τι λένε; Η μεγαλύτερη εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή και φαγοπότι γίνεται αυτές τις ημέρες που ο λαός έχει πελαγώσει από τα χαράτσια! Όσο για την ΟΛΜΕ, με τσαντίζει να δίνει παράσταση στις πλάτες των παιδιών αλλά και εξυπηρετώντας την κυβέρνηση να αποδoμήσει στην κοινή γνώμη την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Ξέρετε ποιό θα είναι το επόμενο στάδιο; Η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, το πανεπιστήμιο μόνο για τους έχοντες και όλοι οι άλλοι εργάτες! Σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο, ο εισηγητής παρουσιάζοντας τους στόχους της εκπαίδευσης προσπέρασε γρήγορα την διαφάνεια και τον ανάγκασα να γυρίσει πίσω και "στράβωσε"! Ξέρετε ποιός ήταν όχι ο πρώτος αλλά ο δέκατος στόχος; Να μάθουν τα παιδιά που τελειώνουν την εκπαίδευση "γραφή & ανάγνωση" δηλαδή απλά να μπορούν αντί για σταυρό να γράψουν το όνομά τους σε μια σύμβαση εργασίας που θα τους πασάρουν!!! Θα πρέπει να ομονοήσουμε όλοι οι Έλληνες και να δούμε τον πραγματικό εχθρό! Ο μεγαλύτερος βραχνάς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ήταν για τους Έλληνες η διχόνοια! Ας μην τους κάνουμε λοιπόν την χάρη! Αν διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός θα έχει γκρεμισθεί άλλη μια εθνική κατάκτηση! Καλή δύναμη στον αγώνα σας! Η φιλική μας συζήτηση θα τερματισθεί εδώ! Καλό κατευόδιο!
  :)

 12. kkourk avatar
  kkourk 13/05/2013 02:07:20

  Άν αυτό ισχύει, μια και δεν το έψαξα, πείτε το καθαρά να το μάθουν και οι υπόλοιποι έλληνες . Προσωπικά θα πάψω να είμαι νομοταγής γιατί και με απόφαση του ΣΤΕ καταργείται η ΙΣΟΤΗΤΑ.

 13. kkourk avatar
  kkourk 13/05/2013 02:16:48

  Άλλο θεολόγος, άλλο χριστιανός, άλλο παπάς. Αυτα μην τα ανακατεύεις και δεν ήθελα να προσβάλω. Και επετηριδα σήμαινε εξετάσεις για να μπείς στο πανεπιστήμιο και πτυχιο, κάτι δηλαδή σαν ΑΣΕΠ και ενδεχομένως πιο αξιόπιστο. Θα ήθελα να ξέρω όμως πως εξηγείς στα παιδιά επιστημονικά την εισαγωγή σςτο πανεπιστήμιο με διαφορετικούς όρους για μερικούς

 14. kkourk avatar
  kkourk 13/05/2013 02:28:31

  Από κάποιο συνομιλητή - καθηγητή - διαδυκτιακο ενδεχωμένος φίλο

  "Σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο, ο εισηγητής παρουσιάζοντας τους στόχους της εκπαίδευσης προσπέρασε γρήγορα την διαφάνεια και τον ανάγκασα να γυρίσει πίσω και “στράβωσε”! Ξέρετε ποιός ήταν όχι ο πρώτος αλλά ο δέκατος στόχος; Να μάθουν τα παιδιά που τελειώνουν την εκπαίδευση “γραφή & ανάγνωση” "

  Φωνάξτε το κύριοι μπας και το ακούσει κανένας, ιδίως αυτοί που γράφουν τα χίλια μυρια για τους καθηγητες

 15. nikos asprogeras avatar
  nikos asprogeras 13/05/2013 06:09:19

  Θα μπορουσε η προσθεση 2 διδακτικων ωρων να εφαρμοσθει για συγκεκριμμενο χρονικο διαστημα[πχ μεχρι την εξοδο απο μνημονιο] και για οσους καθηγητες εχουν ωραριο,διοτι υπαρχουν ειδικοτητες γαλλικων ,αρχιτεκτονων,τεχνικων κα που εχουν μηδενικο ωραριο που ... καθονται και πληρωνονται χρονια πολλα τωρα και το υπουργειο και η ΟΛΜΕ κανουν πως δεν τους βλεπουν.Λυση γιαυτους η αποσπαση τους σε υπουργεια αναλογα με ειδικοτητα[μηχανικος στο δημοσιων εργων,γαλλικων στο τουρισμο,ιατροι στο υγειας] νομαρχιες, δημους.Οσο αφορα την αξιολογιση εκπ/κων βγαζουν σπυρακια οσοι θελουν το δημοσιο σχολειο να βγαζει λαικους αγωνιστες και οχι καταρτισμενους πολιτες.32 χρονια ασυδοσιας και κομματοκρατιας δυσκολα ξεχνιουνται...ακομη και σημερα τα στελεχη εκπ/σης ειναι κομματικα στελεχη,ποιος να αξιολογισει ποιον.Δυσκολο το εργο σημερα του εκπ/κου ,εχει μισθο πεινας,ταξη με μαθητες απο διαφορετικες χωρες,ακαταλληλους προισταμενους,γονεις ξεσαλλομενους,αλβανους γονεις και αλλους να σε κατηγορουν για ρατσισμο αν τιμωρισεις το βλασταρι τους ,ναρκωτικα,κτηρια χαλια.Πρεπει αμεσα μετα τις γενικες εξετασεις να δρομολογιθει διαλογος με εκπ/κους οχι μονο της ΟΛΜΕ αλλα και με το μαχιμο καθηγητη της ταξης.

 16. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 13/05/2013 11:29:58

  Το ότι δεν γινόταν κάτι μεχρι σήμερα,δεν σημαίνει οτι αυτό είναι λάθος.Δηλαδή δεν είναι λάθος η ''επιστραύτεση'' επειδή δεν εχει ξαναγίνει,ούτε λάθος η προκύρηξη απεργίας στις πανελλαδικες.Προκλητικό ίσως,ρίσκο σιγουρα.

 17. ΤΑΚΗΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ 13/05/2013 11:55:48

  !!!!!!!

 18. ΤΑΚΗΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ 13/05/2013 11:56:32

  !!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.