#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην πρώτη γραμμή: Καμία χαμένη ψήφοςΜε μια πρόχειρη εκτίμηση στις επερχόμενες εκλογές θα αντιστοιχούν περίπου 400 ψηφοφόροι σε κάθε εκλογικό τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι 4 "χαμένες" ψήφοι σε κάθε τμήμα αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% επί του συνόλου (~3 έδρες με απλή αναλογική). Στη μάχη της αυτοδυναμίας, λοιπόν, καμία ψήφος δεν μπορεί να πάει χαμένη.

 

Είμαστε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Χρόνος υπάρχει αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις. Η ΝΔ είναι ευτυχής να έχει στους κόλπους της χιλιάδες έμπειρους και ψημένους παλιούς ΔΑΠίτες. Ανθρώπους 30-40 ετών σήμερα, που την δύσκολη δεκαετία 1994-2004 έκαναν εκλογές κάθε χρόνο, αντιμετώπιζαν βία και νοθεία κάθε χρόνο, και έβγαιναν νικητές κάθε χρόνο. Ανθρώπους που ξέρουν, γιατί έχουν νιώσει στο πετσί τους, τι θα πει έστω και μία χαμένη ψήφος. Όπως συνήθιζε να λέει κι ένας πολύ καλός μου φίλος (επίσης παλιός ΔΑΠίτης), μια έδρα μπορεί να κριθεί σε ένα χέρι και ένα πόδι (μισή ψήφο δηλαδή).

 

Οι κατά τόπους ΝΟΔΕ, αλλά και κεντρικά το κόμμα πιστεύω, πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό. Σκληρά κομματικά στελέχη που την κρίσιμη ώρα δεν θα διστάσουν ακόμα και να παγώσουν την όποια περίεργη διαδικασία. Άλλωστε το έχουν κάνει και στο παρελθόν υπό το βάρος απειλών για τη σωματική τους ακεραιότητα. Σκληροί στρατιώτες στη μάχη της αυτοδυναμίας με συγκεκριμένη αποστολή και συγκεκριμένο ΑΝΣΚ: Καμία χαμένη ψήφος

Νίκος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 23/04/2012 09:32:39

  Πράγματι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος όμως η ιδιότητα του ΔΑΠίτη δεν καλύπτει την ανεπάρκεια κάποιου ούτε οριοθετεί την αγάπη για τη Ν.Δ. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη εκείνους τους πιστούς οπαδούς που στηρίζουν την παράταξη και δεν έχουν ζητήσει ούτε ένα ψίχουλο. Αυτοί ούτε ΔΑΠίτες ούτε ΟΝΝΕΔίτες υπήρξαν παρά μόνο ψηφοφόροι της Ν.Δ. Όσοι συμμετέχουν σε οργανώσεις αυτού του τύπου ενδόμυχα κρύβουν προσωπικές φιλοδοξίες. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι πάλαι ποτέ ΔΑΠίτες έριξαν τον Καραμανλή.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Dexi Extrem 23/04/2012 10:25:55

   Η ανάρτηση θέτει ένα καίριο ζήτημα. Την ανάγκη για συνεχή και μαχητική παρουσία των εκλογικών μας αντιπροσώπων. Στις τελευταίες εκλογές έτυχε να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία και να παρακολουθήσω την καταμέτρηση των ψήφων. Και με έζωσαν τα φίδια όταν διαπίστωσα ότι αργά τις πρωινές ώρες η καταμέτρηση γίνονταν, σε πολλά τμήματα, παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου (σε πολλές περιπτώσεις κομματικού δικηγόρου), του γραμματέα του (στενού, τις περισσότερες φορές, συγγενή του) και του εκλογικού αντιπροσώπου του ΠΑΣΟΚ. Οι δικοί μας αντιπρόσωποι είχαν υπογράψει εν λευκώ και αποχωρήσει. Τα υπόλοιπα εννοούνται. Αλλά και κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, οι αντιπρόσωοι του ΠΑΣΟΚ ξεφύλλιζαν κάθε λίγο τον εκλογικό κατάλογο για να εντοπίσουν μη προσελθόντες συντρόφους και να τους ειδοποιήσουν τηλεφωνικά ή να τους στείλουν στο σπίτι "μεσολαβητή". Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλές φορές η νίκη δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ιδεολογικού αγώνα και προσπάθειας πειθούς, αλλά αποτέλεσμα απλών πρακτικών συλλογής ψήφων. Δίπλα στον αγώνα υπάρχει η αριθμητική της ψηφοφορίας (πολύ εύστοχα επισημαίνεται στην αρχή της ανάρτησης) και, το σημαντικότερο, η διασφάλισή της. Το ζήτημα των εκλογικών αντιπροσώπων είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά το κόμμα.

   • ΠΚ avatar
    ΠΚ @ Νίκος Α 23/04/2012 19:50:11

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό που περιγράφεις το έχω δει κι εγώ πολλές φορές, είτε ως εκλογικός αντιπρόσωπος είτε ως γραμματέας δικαστικού αντιπροσώπου...
    Ειδικά σε ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ οι εκλογικοί αντιπρόσωποι πρέπει να είναι ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ, ΤΣΑΚΑΛΙΑ κι έτοιμοι να μείνουν στο τμήμα όχι απλά μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, αλλά μέχρι να ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ...
    Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους που ως εκλογικός αντιπρόσωπος το έχω κάνει, αν μένω μέχρι τη σφράγιση του φακέλου...

    ΕΙΔΙΚΑ σε αυτές τις εκλογές το σύστημα ΠΑΣΟΚ θα επιστρατεύσει ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ για να κάνει ζημιά και χρειάζεται ΕΠΑΓΡΎΠΝΗΣΗ!

    Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα έπρεπε να είναι ΣΩΣΤΑ "εκπαιδευμένοι" ακόμη και για τις πιο τραβηγμένες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν...
    Οι περισσότεροι αντιπρόσωποί μας δεν γνωρίζουν ΚΑΝ πότε και πως πρέπει να κάνουν ένσταση ή καταγγελία, ή σε περίπτωση που την κάνουν ότι θα είναι υποχρεωμένος ο δικαστικός να τη συμπεριλάβει στα πρακτικά της ψηφοφορίας και να καταγράψει και το αποτέλεσμα από την ψηφοφορία της εφορευτικής επιτροπής επί της ενστάσεως...

    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!
    Αναγράφεται (νομίζω) στις οδηγίες ΑΛΛΑ συνήθως ΔΕ δίνεται ιδιαίτερη σημασία από τους αντιπροσώπους! Και ΑΥΤΟ αποτελεί λόγο ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ!
    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ο δικαστικός αντιπρόσωπος να σφραγίζει και να μονογράφει ΜΑΖΙΚΑ φακέλους (κάτι που πολλοί κάνουν για λόγους ευκολίας ή σκοπιμότητας).
    ΚΑΘΕ φάκελος πρέπει να σφραγίζεται και να μονογράφεται τη στιγμή που παραδίδεται στον εκάστοτε ψηφοφόρο, και να ελέγχεται ότι φέρει τη μονογραφή του δικαστικού του εκλογικού τμήματος, ΠΡΙΝ πέσει στην κάλπη!
    Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, γιατί ακόμη κι ΕΝΑΣ μονογραμμένος / σφραγισμένος φάκελος να διαρρεύσει μπορεί να ελεγχθεί - νοθευτεί η ψηφοφορία...

    Η καλύτερη θέση για να βρίσκεται ο αντιπρόσωπός μας είναι σε σημείο που να ελέγχει τον φάκελο που παραδίδει ο δικαστικός και τον φάκελο που "πέφτει" στην κάλπη, και όχι στην πόρτα του τμήματος να "κουτσομπολεύει" με τον αντιπρόσωπο του διπλανού τμήματος, κάτι που συνηθίζεται! Αυτή σημαίνει πως 2 τμήματα έχουν ανεπαρκή εκπροσώπηση, και πιθανότητες να γίνει "στραβή"...

    Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό το εκλογικό τμήμα να μη μείνει στιγμή χωρίς την παρουσία του αντιπροσώπου μας, γι αυτό και θα έπρεπε οι επόπτες των τμημάτων να είναι διαρκώς σε επαφή με τα τμήματα της αρμοδιότητάς τους, ώστε να αναπληρώσουν τον αντιπρόσωπο σε μία ανάγκη σύντομης απουσίας (π.χ. τουαλέτα). Ο επόπτης έχει το δικαίωμα να βρίσκεται μέσα στο τμήμα όταν απουσιάζει ο αντιπρόσωπος...

    Γενικά, το όλο σύστημα θα πρέπει να έχει μία άρτια οργάνωση που δυστυχώς πρέπει να ομολογήσω ότι δεν την έχω δει σε προηγούμενες αναμετρήσεις, όπου συχνά πυκνά οι αντιπρόσωποι μας ήταν ανεπαρκέστατοι, ενώ πολλά τμήματα μένανε και χωρίς αντιπρόσωπο για μεγάλα χρονικά διαστήματα...

    • επαρχιώτης δικηγόρος avatar
     επαρχιώτης δικηγόρος @ ΠΚ 23/04/2012 22:08:01

     1. Η έννοια του "επόπτη" δεν υπάρχει στο νόμο.
     Άρθρο 40 παρ.1, 3 εδ.ά π.δ/τος 26/2012:
     "Κάθε συνδυασμός κόμματος ή συνασπισμός κομμάτων ή ανεξαρτήτων και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος έχουν το δικαίωμα να διορίσουν από έναν αντιπρόσωπο και έναν αναπληρωτή τους σε κάθε εκλογικό τμήμα".
     "Για τα πιο πάνω γίνεται μνεία στο βιβλίο των πρακτικών της εκλογής. ...".
     Άρθρο 88 παρ.1 του ίδιου π.δ/τος:
     "Οι υποψήφιοι ή, όταν λείπουν, οι αντιπρόσωποί τους, ή, όταν λείπουν και αυτοί, οι αναπληρωτές τους, έχουν το δικαίωμα να παραβρίσκονται στην ψηφοφορία, ..., να παραβρίσκονται στη διαλογή των ψήφων ...".
     Δικαιούνται, λοιπόν, να βρίσκονται στο τμήμα, τόσο κατά την ψηφοφορία όσο και κατά τη διαλογή, ΜΟΝΟ οι αντιπρόσωποι ή οι αναπληρωτές τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο πρακτικών.
     2. Ναι μεν ο φάκελος πρέπει, κατ' αρχάς, να παραδίδεται στον εκλογέα μονογραφημένος και σφραγισμένος, "πάντως η έλλειψη μονογραφής της δικαστικής αρχής δε συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου" (άρθρο 83 παρ.1 εδ. β' του ίδιου π.δ/τος. Βλ. και ΑΕΔ 36/2008).
     3. Σκοπός (και καθήκον) του εκλογικού αντιπροσώπου είναι να ελέγχει τη νομιμότητα της διαδικασίας. Το καθήκον του αυτό οφείλει να το ασκεί με πνεύμα καλοπιστίας και με ευγένεια. Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Σκοπός του δεν (πρέπει να) είναι να σπάσει τα νεύρα του δικαστικού αντιπροσώπου (και όλων των υπολοίπων). Ο υπερβάλλων ζήλος βλάπτει.
     Στην επαρχιακή πόλη, στην οποία κατοικώ, ακόμη συζητείται η περίπτωση εκλογικής αντιπροσώπου, που, με την υστερικά σχολαστική της συμπεριφορά,"έβγαλε από τα ρούχα του" τον δικαστικό αντιπρόσωπο και έφτασε τον άνθρωπο στο σημείο να λιποθυμήσει.
     Σημειωτέον ότι: α) Εκλογική και δικαστικός αντιπρόσωπος ήσαν αμφότεροι νεοδημοκράτες, συνάδελφοι - δικηγόροι του ίδιου Συλλόγου. β) Ο δικαστικός αντιπρόσωπος ήταν ο πρόεδρος, μάλιστα, του Συλλόγου, εκλεγείς με την υποστήριξη της ΝΔ. γ) Η εκλογική αντιπρόσωπος είναι σήμερα υποψήφια βουλευτής του κόμματος.
     4. Φέρτε και κανέναν καφέ στην εφορευτική ...
     5. Καλές εκλογές!

     • Νίκος Α avatar
      Νίκος Α @ επαρχιώτης δικηγόρος 24/04/2012 21:25:32

      Γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να μας δώσεις αυτή την την εικόνα των πολύ κέρβερων Νεοδημοκρατών που δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν ή να γρηγορούν για τίποτα;

     • επαρχιώτης δικηγόρος avatar
      επαρχιώτης δικηγόρος @ Νίκος Α 24/04/2012 22:43:31

      Ο εκλογικός αντιπρόσωπος οφείλει να γρηγορεί και οφείλει επίσης να μην ανησυχεί.
      Σημείωσα την περίπτωση, στην οποία αναφέρεστε, ως αντίστιξη στο πνεύμα της προηγούμενης ανάρτησης, που κατά τη γνώμη μου (την οποία βασίζω σε εμπειρία 20 περίπου ετών από τη θέση του δικαστικού αντιπροσώπου) είναι λάθος.
      Καλός (αποτελεσματικός δηλ.) εκλογικός αντιπρόσωπος είναι ο (πρωτίστως) ενημερωμένος, ψύχραιμος και ευγενής.
      Ο εκλογικός αντιπρόσωπος που εμφανίζεται στο τμήμα με καχυποψία και εριστικότητα, ψάχνοντας αφορμή για αψιμαχίες, δεν προσφέρει τίποτα στο κόμμα του.

  • Δαπίτης (2004-2009) avatar
   Δαπίτης (2004-2009) @ Dexi Extrem 23/04/2012 11:08:51

   Αν είσαι ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου "dexi extrem(i)" τότε η ρατσιστική σου άποψη είναι εύλογη και φυσική απόρροια των ιδεοληψιών σου.

   Μία ακόμη περίτρανη κλασική νεοελληνική αντίδραση του υπερφίαλου εγώ, όπου το άγνωστο στο οποίο εμείς δεν ανήκουμε είναι πάντα άχρηστο, επικίνδυνο και άθλιο.

   Εγώ υπήρξα Δαπίτης στο Νομικό της Νομικής Αθηνών για 5 χρόνια και ποτέ μου δεν είχα προσωπική φιλοδοξία για πολιτική αναρρίχηση, ούτε ενδόμυχη, ούτε υπολανθάνουσα.

   Στις φοιτητικές εκλογές δεν μας ενδιέφερε ποτέ ποιο πρόσωπο θα εκλεγεί παρά μόνο η Δαπάρα μας να φτάσει ψηλά.

   Πριν ένα μήνα παραιτήθηκα από ΟΝΝΕΔ και ΝΔ για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους χωρίς να προσχωρήσω σε άλλο κομματικό σχηματισμό και μάλιστα ακόμη και σήμερα παραμένω στη ΔΑΠ μεταπτυχιακού!

   Η ΔΑΠ δεν είναι μια ακόμη πολιτική επιλογή, αλλά είναι τρόπος αντίληψης της ζωής, είναι μια παρέα φίλων, είναι η πρωτοποριακή σκέψη για δημιουργία στο χώρο της Παιδείας και των Επιστημών.

   Κατά καιρούς ακούω από δεξιά κόμματα ισοπεδωτικές αντιλήψεις για τους Έλληνες φοιτητές των δημοσίων Πανεπιστημίων και πραγματικά εξοργίζομαι όταν ξέρω το επίπεδο των Σπουδών τουλάχιστον στο δικό μου τμήμα.

   Πριν 10 μέρες συνομιλούσα με τον Καθηγητή Νομικής του
   Πανεπιστημίου Montesquieu - Bordeaux IV, Bernard Pacteau, που αποτελεί ένας από τους κορυφαίους Νομικούς της Γαλλίας, και μου εκμυστηρεύθηκε ότι αν το Πανεπιστήμιό του είχε το επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών και τη χρηματοδότηση που έχει τώρα, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Οξφόρδη και το Χάρβαρντ!

   Οι νέοι που συμμετέχουν στη ΔΑΠ είναι νέοι από λαϊκές οικογένειες νοικοκυραίων με πατριωτική παιδεία και φιλελεύθερες αντιλήψεις, δηλαδή το πιο υγειές κομμάτι της κοινωνίας.

   Αντίθετα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση παρατηρώ μια σειρά από κηφήνες, συνήθως το κοσμοπολίτικο lifestyle και ειδικά ηθοποιούς, παρουσιάστριες, δημοσιογράφους, ποδοσφαιριστές και τραγουδιστές που πολλάκις ούτε καν είναι Νεοδημοκράτες, να εμφανίζονται από το πουθενά και να διεκδικούν μερίδιο νομής εξουσίας από μια Νέα Δημοκρατία για την οποία μια ολόκληρη τετραετία άλλοι "τραβούσαν κουπί"!

   Και επειδή δεν θέλω να υποπέσω στο επίπεδο της ισοπέδωσής σου, θα αναφερθώ συγκεκριμένα στον μέχρι χθες αριστερό ηθοποιό-τηλεπαρουσιαστή Ρένο Χαραλαμπίδη και στον τραμπούκο μεγαλοπαράγοντα Τάσο Μητρόπουλο που μέχρι χθες έβριζε και πετούσε παπούτσια στα γήπεδα!

   Τι ζητάτε δηλαδή κύριε dexi extrem;

   Να ψηφίζουμε τους γόνους βουλευτών από γενιά σε γενιά?
   Είδαμε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αν και πάλι υπάρχουν σημαντικές εξαιρέσεις όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη που επιβεβαιώνουν ότι η ισοπέδωση είναι ο χειρότερος σύμβουλος.
   Ειδικά η οικογένεια Βαρβιτσιώτη έχει μόνιμο στασίδι στην Ελληνική Βουλή εδώ και 150 χρόνια παρακαλώ!

   Καλώ λοιπό όσους ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία να εμπιστευτούν τον ψήφο τους σε νυν και πρώην Δαπίτες, που στα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια συνιστούν την πιο ανανεωτική δύναμη και την ελπίδα για χρηστή διακυβέρνηση.

   • factorx avatar
    factorx @ Δαπίτης (2004-2009) 23/04/2012 11:37:54

    Δεν είναι πάντως ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου blog και τον παρακαλώ να βάλει ένα διακριτικό στο ψυεδώνυμό μου γιατί διαμαρτύρεται και ορθώς ο ιδιοκτήτης

    • Δαπίτης (2004-2009) avatar
     Δαπίτης (2004-2009) @ factorx 23/04/2012 12:04:21

     Πολύ καλά κάνεις και με ενημερώνεις factor x!Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση!

   • sofia or8h avatar
    sofia or8h @ Δαπίτης (2004-2009) 23/04/2012 11:46:10

    Μπράβο λεβέντη μου πολύ σωστά τα λες!
    Ναι ναι η οικογενεια Βαρβιτσώτη,δεν έβαλε μόνο τους γόνους έβαλε και τους κολητούς Μ.Παπαδοπουλος
    πρωην Δαπιτισα

    • Δαπίτης (2004-2009) avatar
     Δαπίτης (2004-2009) @ sofia or8h 23/04/2012 12:14:58

     Αγαπητή πρώην Δαπίτισα sofia or8h σε χαιρετώ.

     Έμεινα έκπληκτος όταν υπέπεσε στην αντίληψή μου το γεγονός ότι η οικογένεια Βαρβιτσιώτη έχει κοινοβουλευτική παρουσία από αρχής βασιλείας του Γεωργίου του Α' των Ελλήνων, το 1864.

     Οι Βαρβιτσιώτηδες αποτέλεσαν βουλευτές των Ελλήνων στο 19ο αιώνα, στον 20ο αιώνα και τώρα πια στον 21ο αιώνα!Ακόμη και οι βασιλείς απώλεσαν την εξουσία,αλλά η κληρονομική διαδοχή του βουλευτικού αξιώματος για την οικογένεια Βαρβιτσιώτη αποτελεί όπως φαίνεται συνεπακόλουθο της οικογενειακής καταγωγής ακόμη και σήμερα.

     • sofia or8h avatar
      sofia or8h @ Δαπίτης (2004-2009) 23/04/2012 12:26:40

      Πόσους αιώνες ακομη,θα τους έχουμε?
      Σε κάθε περιπτωση,οι ψηφοφόροι μπορουν να κανουν ανανέωση δεν ειναι αμοιροι ευθυνών,εγω αν δεν θεωρησω κανεναν άξιο δεν βαζω καν σταυρο ,υπερ του κομματος υπερ του προεδράρα μας Αντωνη :)

     • thanasis avatar
      thanasis @ Δαπίτης (2004-2009) 24/04/2012 09:28:13

      ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΤΟΡΟΚΛΙΚΑ ΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ!!

   • Κώστας Σταματάκης avatar
    Κώστας Σταματάκης @ Δαπίτης (2004-2009) 23/04/2012 23:26:24

    @Δαπίτης (2004-2009)

    Είμαι ένας από εκείνους που φτιάξαμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΕΜΠ την εποχή 1975-1979. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις στο σχόλιο σου και σε συγχαίρω για τη καθαρή σκέψη σου και τα επιχειρήματα σου. Η ΔΑΠ δεν είναι μόνο πρωτοπορία στα Πανεπιστήμια, αλλά προσελκύει και τα καλύτερα παιδιά, την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας.

 2. hagan avatar
  hagan 23/04/2012 09:57:32

  Αγαπητέ Dexi Extrem,ομολογώ πως δεν κατάλαβα ποιοί είναι οι πάλαι ποτέ Δαπίτες που έριξαν τον κ.Καραμανλή...

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ hagan 23/04/2012 11:33:27

   Ο Βουλγαράκης.

 3. farofylakas4 avatar
  farofylakas4 24/04/2012 00:29:54

  Πράγματι, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να είναι άτομα υπεύθυνα.
  Όμως για να οριστούν, θα πρέπει η ΝΟΔΕ να δουλέψουν.
  Εγώ βλέπω μια τραγική αδράνεια στις περισσότερες ΝΟΔΕ της χώρας. Μακάρι να διαψευστώ.
  Τέλος..., είναι επιεικώς ανοησίες, όλα αυτά περί ΔΑΠιτών.
  Τί είναι ΔΑΠ ρε παιδιά; Ένα πανηγυράκι, να κερνάμε καφέδες, να κάνουμε πάρτυ, να εμφανίζουμε κανα ξεκ%$&κι με string και φυσικά με ανταλλαγές και εκβιασμούς να εκμαιεύουμε θέματα εξετάσεων και να τα δίνουμε στους ημέτερους ή ακόμη χειρότερα να τους περνάμε τα μαθήματα By!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.