#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2011 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και η βασική αρχή του τζούντοΣτο χθεσινό "Έθνος" δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ για το σχέδιο των συγχωνεύσεων/καταργήσεων των πρώτων 27 φορέων που κρίνονται "άνευ αντικειμένου". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ετοιμάζεται σχετική τροπολογία από τον αρμόδιο υπουργό Δ. Ρέππα, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι δεν πρόκειται να τεθούν σε κανενός είδους εργασιακή εφεδρεία ή να κριθούν από το ΑΣΕΠ -μολονότι άλλα πουλήσαμε στους "κουτόφραγκους"-, αλλά θα μεταταγούν, ακόμα και σε προσωποπαγείς θέσεις, σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Μόνη εξαίρεση, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, στους οποίους -όπως είναι εύλογο- δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις μετά τη λήξη τους.

Με εξαίρεση ίσως τους ακραία νεοφιλελεύθερους και τους κοινωνικούς αυτοματιστές, δε νομίζω ότι θα υπήρχαν πολλοί που θα διαφωνούσαν με αυτή τη σιωπηρή "ανάκρουση πρύμνης". Κανείς δεν θα ήθελε, μέσα στο ζοφερό τοπίο της ανεργίας, να δει εντός των επομένων μηνών άλλες 200.000 οικογένειες να στερούνται τα προς το ζην -χωρίς μάλιστα καμία απολύτως προοπτική εργασιακής επανένταξης- και την οικονομία να βουλιάζει ακόμα βαθύτερα στο βούρκο της ύφεσης. Ωστόσο, το "λαβράκι" που βγαίνει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν είναι αυτό. Είναι το ότι μάλλον πάμε ολοταχώς για εκλογές το φθινόπωρο και το ΠΑΣΟΚ "κλείνει το μάτι" στην παραδοσιακή δεξαμενή των ψηφοφόρων του, τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα. Αφού πρώτα εμφανίστηκε στους τροϊκανούς ως το... καλό παιδί που κάνει ό,τι του λένε και δεν διστάζει να συγκρουστεί με τις "συντεχνίες", έσυρε κατόπιν τη Νέα Δημοκρατία σε... αμοιβαίες πλειοδοσίες για τη διάρκεια της εργασιακής εφεδρείας, για να έρθει τώρα να παραστήσει τον εργατοπατέρα που "δεν εγκαταλείπει ποτέ" τους πιστούς του οπαδούς.

Ας μην εκπλαγούμε αν η αιχμή του δόρατος των "πράσινων" υποψηφίων στις προεκλογικές επισκέψεις τους στους χώρους εργασίας είναι ακριβώς αυτή: "η Νέα Δημοκρατία θα κάνει σίγουρα απολύσεις, απλώς θα τις κάνει σε μια τριετία, ενώ εμείς δείχνουμε έμπρακτα ότι μπορούμε να σας προστατεύσουμε".

Ας τα έχουν αυτά υπ' όψη τους, εκεί στη Συγγρού. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι ενστερνίζεται πλήρως τη βασική αρχή του τζούντο: νικάς τον αντίπαλο όχι με τη ρώμη ή την επίθεση, αλλά παρασύροντάς τον με έντεχνη άμυνα στις ίδιες τις γραμμές του...

Αυριανιστής

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/07/2011 10:44:28

  Μια από τις πιο ύπουλες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μας ταλανίζει ως χώρα είναι και η μεγάλη διάσταση που προέκυψε μεταξύ των υποστηρικτών του δημοσίου, και του ιδιωτικού τομέα.
  Ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός, που υπέβοσκε επί δεκαετίες, έδειξε το σιχαμερό του πρόσωπο, με αποτέλεσμα τις ατέλειωτες κόντρες μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων και αυτών του ιδιωτικού τομέα, όσον αφορά στο ποιος φταίει για τα χάλια μας. Αποτέλεσμα; Οι εκατέρωθεν εκτοξεύσεις αφορισμών και κακεντρεχειών, και οι απειλές ένθεν κακείθεν. Την ίδια ώρα που το σύστημα τρίβει τα χέρια του. Το διαίρει και βασίλευε σε όλο του το μεγαλείο.

  Προσωπικά, απεχθάνομαι σε αφάνταστο βαθμό το ελληνικό δημόσιο όπως αυτό λειτουργεί. Για αυτό και αποφεύγω, όσο μπορώ, όπως ο διάβολος το λιβάνι, οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί του. Κάποτε μάλιστα έγραψα εδώ, μεταξύ άλλων, και για το «κολαστήριο του ΟΠΑΔ», το οποίο ταλαιπωρεί και βασανίζει συστηματικά τους …ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους! Έτσι είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί το δημόσιο.
  Όσοι όμως επιτίθενται λάβροι εναντίον του δημόσιου τομέα και των προνομιούχων υπαλλήλων του, κάνουν ένα βασικό λάθος. Δεν λαμβάνουν υπόψη, ότι για το χάλι του δημοσίου δεν φταίνε οι υπάλληλοι. Αυτοί αυτό το καθεστώς βρήκαν, αυτό συνεχίζουν. Και όσοι εξ αυτών αποπειραθούν να το αλλάξουν, προσπαθώντας να εργαστούν φιλότιμα και καθαρά, αντιμετωπίζουν τη χλεύη εκ μέρους των υπολοίπων, αλλά και την υπηρεσιακή στασιμότητα.
  Το ελληνικό δημόσιο, όπως είναι διαρθρωμένο, εξυπηρετεί τον εαυτό του, ως μια ατέρμονη αυτοτροφοδοτούμενη γραφειοκρατία, και δευτερευόντως τα κομματικά συμφέροντα και τίποτα άλλο. Αν είσαι κομματόσκυλο, θα περάσεις καλά και θα προαχθείς. Άσχετα αν είσαι τελείως ανεπαρκής, ή ακόμη και επίορκος. Αν είσαι ακομμάτιστος και φιλεργατικός, θα σε γονατίσουν, οπότε και θα καταλήξεις αδιάφορος. ‘Έτσι απλά.
  Όσον αφορά στην ατελείωτη παραφιλολογία για τη περίφημη μονιμότητα, πολλοί αγνοούν ότι αυτή δεν υφίσταται όπως την εννοούν, αφού παύει να ισχύει με βάση 4-5 όρους του υπάρχοντος ήδη Συντάγματος, όπως επί παραδείγματι η κατάργηση μιας υπηρεσίας, ή μιας οργανικής θέσης κλπ. Και εν πάση περιπτώσει, αν τυχόν καταργηθεί ολοσχερώς, ποιος νομίζετε ότι θα φύγει πρώτος; Ο κομματικά διασυνδεδεμένος επίορκος, ή ο ακομμάτιστος εργατικός; Μάλλον ο δεύτερος.
  Για το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας, πάλι δεν φταίει ο δημόσιος υπάλληλος, ούτε η ισχύουσα νομοθεσία. Αυτή καλύπτει κάθε ενδεχόμενο, και προβλέπει αρκετές ποινές για όσους τις αξίζουν. Ένας υπάλληλος μπορεί να τιμωρηθεί, αλλά και να απολυθεί, αν υποπέσει σε μια σειρά από παραβάσεις που αναφέρονται σαφώς στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Το αν αυτό δεν γίνεται… αναζητήστε τους λόγους στις κομματικές διασυνδέσεις, στην πολιτική καμαρίλα, και στις συνδικαλιστικές ρουσφετολογικές πολιτικές.
  Επομένως πριν ρίξουμε το ανάθεμα στους δημοσίους υπαλλήλους συλλήβδην, ας εξετάσουμε λίγο πιο προσεκτικά το τι πραγματικά ισχύει. Κι αν δεν ξέρουμε, ας ρωτήσουμε κάποιον δημόσιο υπάλληλο. Κάθε οικογένεια διαθέτει και από έναν, έτσι δεν είναι;

  Από κει και πέρα, ούτε ο ιδιωτικός τομέας είναι άμεμπτος. Και δεν μιλάω για τους υπαλλήλους, αλλά τους λεγόμενους ελεύθερους επαγγελματίες. Τους «στυλοβάτες» της οικονομίας μας. Ήμουνα νιος και γέρασα, και μονίμως ο βιοτέχνης, ο εργοστασιάρχης, ο γιατρός, ο υδραυλικός κλπ. πληρώνουν (αν πληρώνουν) κλάσμα των φόρων που πληρώνει ο μέσος δημόσιος υπάλληλος. Ναι, αυτοί που έχουν όλες αυτές τις βίλλες και τα εξοχικά, τις πισίνες και τα τζιπ, αυτοί που μοστράρονται πρώτο τραπέζι πίστα με τη πουράκλα τους, και τα μωρά τους, είναι οι ίδιοι που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα €5.000! Τόσο καλά!
  Και είναι οι ίδιοι που ωρύονται ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο δημόσιο, και που πιέζουν για άρση της μονιμότητας, και για μαζικές απολύσεις. Το ότι πολλοί εξ αυτών, εργολάβοι, μηχανικοί, κατασκευαστές, κλπ. εξαρτώνται αποκλειστικά από τα δημόσια έργα, και γενικά τις κρατικές παροχές και επιδοτήσεις, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
  Είμαι πεπεισμένος, πως αν τόσα χρόνια οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούν, και αν φορολογούνταν και η παραοικονομία, τότε θα ήμασταν ως χώρα σε επίπεδα Ελβετίας. Ποια κρίση και κουραφέξαλα; Θα δανείζαμε και στο Μονακό. Είμαστε πλούσιοι σε μια φτωχή χώρα. Και η χώρα είναι φτωχή, κυρίως εξαιτίας της φοροδιαφυγής, και της φυγής των χρημάτων των εχόντων και κατεχόντων στο εξωτερικό. Ποιες επενδύσεις και πάπαλα; Ο μόνος που κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν το ίδιο το κράτος.

  Συνεπώς ποιος φταίει; Οι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που είδαν φως και μπήκαν; Ή οι εκατοντάδες χιλιάδες «αυτοδημιούργητοι» που επί δεκαετίες ολόκληρες αρνούνται να εκδώσουν απόδειξη, συμβάλλοντας έτσι στην εξαθλίωση του κράτους;
  Το ζήτημα είναι σίγουρα πολύ πιο σοβαρό, και σίγουρα δεν εξαντλείται με μια επιφανειακή προσέγγιση όπως αυτή. Η βασική ουσία όμως είναι πως με την οικονομική κατάρρευση των δημοσίων υπαλλήλων, δεν πλήττονται μόνο οι ίδιοι, αλλά ολόκληρη η αγορά. Δημόσια και ιδιωτική. Δεν νομίζω οι δημόσιοι υπάλληλοι να αποταμίευαν ή να αγόραζαν ομόλογα και μετοχές με το περίσσευμα των (μίζερων) αποδοχών τους. Μάλλον στην αγορά τα έριχναν, καταναλώνοντας. Οπότε, στερούμενοι αυτοί αυτών των χρημάτων, τα στερείται σήμερα και η αγορά, οι καταστηματάρχες, οι επαγγελματίες, οι ταξιτζήδες κλπ.
  Οπότε ο κύκλος γίνεται ακόμη πιο φαύλος.
  Κάνω λάθος; Αν ναι διορθώστε με.

  • Corvus Corax avatar
   Corvus Corax @ Strange Attractor 20/07/2011 11:37:43

   Ακριβώς όπως τα λες είναι !

   Εχοντας περάσει από μια δεκαετία στην κάθε μεριά, έχω δει και τη σαπίλα του ιδιωτικού τομέα αλλά και την πολιτική εξάρτηση του δημοσίου και επιβεβαιώνω μέχρι κεραίας τα λεγόμενα του Strange Attractor.

   Ο κύκλος είναι φαύλος πέρα ως πέρα.

  • Pikis avatar
   Pikis @ Strange Attractor 20/07/2011 11:37:45

   Συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Η κατάσταση είναι ακριβώς έτσι. Δεν παίρνουν όλοι οι Δ.Υ. τις αμοιβές που ακούγονται για τη ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Βουλή και Υπ.Οικ.
   Ο μισθός του Π.Ε. παίζει γύρω από τα 1100 ευρώ (μέγιστο 1300). Τώρα με τις μειώσεις αφαιρέστε 5% περίπου.
   Ο δημόσιος τομέας έχει γεμίσει με άχρηστους ανειδίκευτους διοικητικούς υπαλλήλους (γραμματέες, φωτοτυπάδες, κλητήρες, οδηγούς, αποθηκάριους, κλειδούχους) που διορίστηκαν απευθείας από τον βουλευτή. Μην ξεχνάμε και το "κληρονομικό" δικαίωμα που είχαν τα παιδιά των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, στη ΔΕΗ κ.λ.π. Σε έβαζε ο μπαμπάς στη θεσούλα και όλα μέλι γάλα. Ο ΑΣΕΠ έβαλε λίγο φρένο σε αυτά αλλά οι πονηροί πάντα έβρισκαν τρόπο να τον παρακάμπτουν.
   Το πιο τραγελαφικό στο δημόσιο είναι οι προαγωγές. Κομματοκρατία και κλίκα είναι τα μόνα κριτήρια. Προϊστάμενοι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο στο οποίο προϊστανται (π.χ. προϊστάμενος οικονομικού με απολυτήριο λυκείου!).
   Άσε που άν έχεις καμιά καλή ιδέα θα σε περάσουν για τρελό (εκτός αν θα φάνε κάτι από το νταλαβέρι)! Μπορώ να γράφω ώρες για το βασίλειο του δημοσίου...

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Strange Attractor 20/07/2011 12:18:08

   To πλαίσιο που θέτεις είναι σωστό...ωστόσο τα επιχειρήματά σου επηρεάζονται από τον εργασιακό χώρο στον οποίο ανήκεις..

   "Δεν λαμβάνουν υπόψη, ότι για το χάλι του δημοσίου δεν φταίνε οι υπάλληλοι. Αυτοί αυτό το καθεστώς βρήκαν, αυτό συνεχίζουν."...απαλλάσεις τους ΔΥ από τις ευθύνες τους για το χάλι του τόπου...

   "Το ότι πολλοί εξ αυτών, εργολάβοι, μηχανικοί, κατασκευαστές, κλπ. εξαρτώνται αποκλειστικά από τα δημόσια έργα, και γενικά τις κρατικές παροχές και επιδοτήσεις, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε."...Σωστότατο, αλλά θα μπορούσες να τους απαλλάξεις και αυτούς αφού έτσι τα βρήκαν και χωρίς μίζα δουλειά από αυτό το Δημόσιο δεν πρόκειται να έπαιρναν..

   Για την κρίση μπορεί να φταίει ο Δ.Τομέας ή ο Ι.Τομέας ή και οι δύο...Ποιοί όμως επωμίζονται το βάρος? 800.000 δηλωμένοι επίσημοι άνεργοι..Μάντεψε από ποια δεξαμενή προέρχονται...ΟΛΟΙ από τον Ι.Τομέα...

   Αυτό το γεγονός, δεν με πείθεις, ότι είναι δίκαιο...και όταν δεν "παράγεται" δικαιοσύνη, η σύγκρουση μεταξύ των εργασιακών ομάδων είναι αναπόφευκτη..

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 20/07/2011 12:56:42

    Το συζητούσαμε με συσχολιαστή και σε άλλη ανάρτηση: αυτή η "λογική", δηλαδή το "η σύγκρουση μεταξύ των εργασιακών ομάδων είναι αναπόφευκτη", απέχει πολύ λιγότερο από όσο νομίζεις από το επόμενο στάδιο, που θα είναι "αυτοί που τους κατέσχεσαν τα σπίτια εναντίον εκείνων που μπορούν ακόμα και τα αποπληρώνουν".

    Ξεκινήσαμε "ΙΥ εναντίον ΔΥ", περάσαμε στο "εργαζόμενοι εναντίον ανέργων", νομοτελειακά θα πάμε και στο "άστεγοι εναντίον εχόντων στέγη". Αυτό θέλετε εσείς οι κοινωνικοί αυτοματιστές;

    (Εδώ διαβάζουμε σε ιστοσελίδες για το αυτοκίνητο και δίπολα του τύπου "κάτοχοι δίλιτρων εναντίον 1.800άρηδων", με αφορμή την έκτακτη εισφορά που θα πληρώνουν οι πρώτοι...)

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 20/07/2011 14:37:35

     Να είσαι δίκαιος Αυριανιστή...
     Είδες Τριανταφυλλόπουλο προχθές?

     Εργολάβος πήρε 11 εκ. απο πιστοποιημένες (με υπογραφές ΔΥ)εργασίες που όμως δεν εκτελέστηκαν ποτέ...και τώρα ειναι στη Βραζιλία..

     Νόμος εξασφαλίζει ότι από τη στιγμή που έχει πληρωθεί λογαριασμός δεν ανακαλείται η απόφαση έγκρισης παρά την πιθανή παράνομη πιστοποίηση μη εκτελεσμένων εργασιών...
     Μη σε βάλω να μαντέψεις...κανείς από τους ΔΥ που υπέγραψαν δεν διώκονται..ούτε φυσικά ο εργολάβος που έγινε "Λούης"...

     Στην ίδια εκπομπή, δασκάλες ιταλικών διεκδικούσαν μονιμότητα, άκουσον άκουσον, διότι η ιταλική που προέρχεται από τη λατινική είναι η μητέρα των γλωσσών...ήθελαν μονιμότητα δηλαδή για το καλό των παιδιών μας...υποκρισία και αηδία δηλαδή...

     Μη περιμένεις "αναίμακτες" αλλαγές φίλε Αυριανιστή...οι φαύλοι είναι επαρκώς πολλοί και δεν παραδίδουν τα όπλα...για αυτό σου λέω πρόκειται για "μάχη"..μη τους χαϊδεύεις λοιπόν...

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 20/07/2011 14:45:46

      Οι "επαρκώς πολλοί" (κατά τη γνώμη σου πάντα) φαύλοι, όπως διάβασες και παραπάνω, στο σχόλιο του SA, είναι εκείνοι που η "αιματοχυσία" την οποία προεξοφλείς όχι μόνο δεν θα τους αγγίξει, αλλά δεν θα την οσμιστούν καν. Γι' αυτό, καλύτερα να είσαι πιο διορατικός ως προς το ποιοι θα την πληρώσουν, όταν εύχεσαι όσα εύχεσαι με τόσο μένος.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 20/07/2011 15:00:35

      Τα υπόλοιπα που σου λέω δεν τα σχολίασες όμως...
      Ξέρεις πόσα τέτοια λαμόγια υπάρχουν?...ακόμα και στον μικρότερο δήμο...δεν μιλάμε για εξαιρέσεις αλλά το θλιβερό κανόνα...
      Αυτούς αντί να τους διώκουμε εξακολουθούμε να τους πληρώνουμε...

     • madprof avatar
      madprof @ Φακ Κωστας 21/07/2011 11:06:59

      "όταν δεν “παράγεται” δικαιοσύνη, η σύγκρουση μεταξύ των εργασιακών ομάδων είναι αναπόφευκτη.."
      Λογικές Ασυναρτησίες που δεν έχουν καμμία σχέση με τις περί δικαιοσύνης doctrines!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Strange Attractor 20/07/2011 16:35:04

   Θα διαφωνήσω με το σχόλιο οριζοντίως και καθέτως μιας και αυτό στηρίζεται σε στερεότυπα και απίθανες γενικεύσεις μεμονωμένων αρνητικών περιστατικών.
   1) Ο Ελληνικός προϋπολογισμός έχει έσοδα 50 δις. Από αυτά 20 δις πάνε σε μισθούς και συντάξεις. Απομένουν άλλα 30 δις καθαρά έσοδα. Αυτά προφανώς και εισφέρονται από τον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο. Που βλέπεις λοιπόν τη φοροδιαφυγή;
   2) Το έχω γράψει και σε άλλα σχόλια: ο Έλληνας πληρώνει κατά κεφαλήν 1000 Ευρώ το χρόνο περισσότερους φόρους από το Γερμανό. Που (ξανα) βλέπεις λοιπόν τη φοροδιαφυγή;
   Αν φέρναμε το Γερμ. φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα και κάναμε ελέγχους και δεν έκλεβε κανείς θα πληρώναμε λιγότερα στο κράτος.

 2. parsifal avatar
  parsifal 20/07/2011 10:53:01

  Για να το πώ οπως το εμαθα στο τζούντο την δεκαετία του 70, ελεύθερη μετάφραση απο τα γαλλικά :
  "Η βελανιδιά προσπαθεί να αντισταθεί στον θυελλώδη ανεμο με τον ογκο, τις ρίζες και τον κορμό της... Συνήθως σπάει, ενώ η ευλύγιστη καλαμιά απλά τον αφήνει να περάσει απο επάνω της"

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/07/2011 12:12:28

  Άντε, ωραία, να τα βλέπουν αυτά στη ΝΔ, που έσπευσαν να δείξουν πόσο πολύ συμμερίζονται τις ανησυχίες του ΔΝΤ προτείνοντας "εργασιακή εφεδρεία".

  Αντί να πουν ότι, ειδικά στις σημερινές συνθήκες ανασφάλειας, έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τις δουλειές του κόσμου και απλώς δεν θα προσλάβουμε κανέναν για χι χρόνια...

  Αυτοί οι ισορροπισμοί σπαταλούν χωρίς κανέναν, τελικά, λόγο, το αντιμνημονιακό κεφάλαιο της ΝΔ και στερούν από πειστικότητά το μήνυμά της.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 20/07/2011 12:51:03

   +1000

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/07/2011 12:15:55

  Ακριβώς όπως τα λες Αυριανιστή κι ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις SA
  Και μένει στη ΝΔ η ρετσινιά, γνωστότατη δηλητηριώδης πασοκική τακτική..

 5. unfair avatar
  unfair 20/07/2011 13:02:44

  Ο Σαμαράς μίλησε για μια νέα μεταπολίτευση! είμαστε έτοιμοι γι' αυτό;
  Είμαστε έτοιμοι να διαλύσουμε τους σαθρούς θεσμούς κ να κτίσουμε νέες αξίες;
  Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια δίκαιη κοινωνία, που να έχει το κράτος αρωγό κ τους πολίτες δημιουργικούς κ έντιμους;
  Θα σταματήσουμε επιτέλους να κοιτάμε κοντόφθαλμα κ μόνο για την πάρτη μας;
  Είναι λογικό ο καθένας μας να προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σ' αυτό το σάπιο σύστημα, αλλά, τουλάχιστον προσωπικά, ΔΕΝ μου αρέσει! Κάθε τόσο, καινούργιοι νόμοι, διατάγματα για την παιδεία, για το δημόσιο για τις επιχειρήσεις...
  Το ότι βγαίνουν στις πλατείες οι άνθρωποι δηλώνοντας αγανακτισμένοι, δεν σας λέει τίποτα; Βέβαια, είναι πολλές φορές [σχεδόν πάντοτε] που είσαι αγανακτισμένος, γιατί νιώθεις πως εσύ είσαι πιο αδικημένος από τον άλλο! Όμως, ΟΛΟΙ μας ζούμε στην Ελλάδα! την χώρα που έχει πληρώσει με το περισσότερο αίμα για τα φρονήματα των αξιών, όπως της ελευθερίας, της δημοκρατίας...
  Που είναι η ελευθερία όταν υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα; που είναι η δημοκρατία όταν ανοίγεις τα κλειστά επαγγέλματα εις όφελος ολίγων;
  Όταν ο Σαμαράς είπε "είμαστε Έλληνες, ο σπόρος που δεν πεθαίνει" ελπίζω κ φαντάζομαι πως εννοούσε πως θέλουμε τις αξίες μας! κ πως να απαλλαγούμε από την αρρώστια του κομματισμού που έφερε το ΠΑΣΟΚ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ unfair 20/07/2011 13:21:38

   Το να λέμε ότι δεν πρέπει χάσουν τη δουλειά τους 200.000 άνθρωποι, είναι "κοντόφθαλμο"; Όσοι το λένε, "κοιτάνε μόνο την πάρτη τους";

   • unfair avatar
    unfair @ Αυριανιστής 20/07/2011 13:32:55

    Ειλικρινά, δεν θέλω κανείς να χάσει την δουλειά του! Δεν ξέρω πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Όμως να έχουν αντικείμενο! Φτάνει πια με Ολυμπιακές! Εξάλλου, πολύ σωστά αναφέρεις, πως είναι μια τέτοια κατάσταση, λόγω στρατηγικής κομματισμού του ΠΑΣΟΚ.
    Χώρια, την γνωστή επίσης στρατηγική τους, της διχόνοιας!

 6. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 20/07/2011 16:33:30

  φιλοι οχι στον κοινωνικο αυτοματισμο.
  οχι στην συγκρουση δημοσιων υπαλληλων και ιδιωτικων.
  εργαζομενοι ειμαστε ολοι μας.
  εγω ειμαι στον ιδιωτικο τομεα υπαλληλος 25 χρονια.
  αν δεν υπηρχαν οι δημοσιοι, πολλα απο τα κεκτημενα δεν θα τα ειχαμε εμεις.
  οι δημοσιοι χωρις φοβο απολυσης απεργουσαν και απο αυτα που κερδιζαν ερχοταν και στον ιδιωτικο τομεα.
  μην πεφτουμε στην παγιδα της κυβερνησης του γαπ.των δημοσιοκαφρων,του καθε λογης λαμογιου.
  οχι εργαζομενος εναντια σε εργαζομενο.
  τις μερες αυτες εχουμε το θεμα των ταξι.
  αφου τοσο τους νιαζει ο τουρισμος,ας αφησουν οι δημοσιογραφοι τα καναλια τους,ας βγαλουν μια αδεια ταξι που τωρα βγαινει ευκολα και αντε να βοηθησουν τους τουριστες και οποιον λυπουντε.
  και κλεινω για τους επιχειρηματιες που αφου πηραν δανεια,επιδοτησεις κλπ, τα φαγανε,κυρηξαν πτωχευση και πολλοι απο αυτους,με το κατι που περισευε...πηγαν σε σκοπια,βουλγαρια και ανοιξαν επιχειρησεις εκει.
  αυτος ειναι ο υγειης ιδιωτικος τομεας,που θελει ειδικα η πουλημενη κυβερνηση του τζεφρυ.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ λαικη δεξια 20/07/2011 17:16:10

   Εσύ εισαι ιδιωτικός υπάλληλος?
   Τότε και εγώ ειμαι δημόσιος...

 7. The Saint avatar
  The Saint 23/07/2011 02:00:58

  Σε λίγο διάστημα που θα έχουμε καταντήσει "Βούλγαροι", ακόμη και αυτοί που θα (ξανα)ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, δεν θα έχουν κανένα νόημα τέτοιες συζητήσεις....
  Κάποτε όλα πληρώνονται, έτσι θα συμβεί και με τα κακώς κείμενα της Ελλ. κοινωνίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.