#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2011 11:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκλογές θα γίνουν επειδή τρέμουν την ... 25η Μαρτίου!Συνήθως οι παρελάσεις, κυρίως της 28ης Οκτωβρίου είχαν μια σημειολογία για το ποδόσφαιρο. Αν κάποιος προπονητής την… έβγαζε στην ομάδα του μέχρι την παρέλαση είχε καλώς, αν είχε αποτυχίες και ήττες τότε έλεγαν όλοι «δε θα βγάλει παρέλαση».

Φέτος για πρώτη φορά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είχε και πολιτική διάσταση. Τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σήμαναν την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Παπανδρέου. Τότε ο Γιωργάκης το ξανασκέφτηκε και είπε ότι δε μπορεί να κυβερνήσει. Στην ουσία εκείνη την ημέρα παραιτήθηκε όταν είδε την αντίδραση του κόσμου, όχι μόνο εκείνων που κατέβηκαν στο δρόμο και αποδοκίμαζαν αλλά και τη γενικότερη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας.

Τώρα λοιπόν βρισκόμαστε με μια κυβέρνηση συνεργασίας, εξαναγκαστικής θα λέγαμε, η οποία αν και έχει ημερομηνία λήξεως, κατά βάθος θα ήθελε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Η 19η Φεβρουαρίου που έχει καθοριστεί αρχικά ως ημερομηνία εκλογών, μάλλον δεν παίζει. Κάτι το χάος στην Ευρώπη, κάτι η οικονομική καταστροφή που πλησιάζει, κάτι ότι δεν προλαβαίνουμε το PSI, είναι σίγουρη η μετάθεση, όπως όλα δείχνουν για λίγες ημέρες.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι ημερομηνίες που παίζουν δυνατά για κάλπες είναι η 4η ή η 11η Μαρτίου. Ποιος είναι ο λόγος; Για όσους δεν το κατάλαβαν είναι και πάλι η… παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι φανερό ότι βαδίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα μέτρα για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, η εργασιακή εφεδρεία, οι κρυφοί φόροι 7 δις ευρώ επιπλέον για το 2012 δείχνουν πια είναι η λογική της και η προοπτική της. Κι όσοι πίστεψαν ότι με τον Παπαδήμο θα φάνε με χρυσά κουτάλια ας το ξανασκεφτούν.

Οπότε η κυβέρνηση αυτή δε μπορεί να έχει μακρύ βίο (εκτός αν συμβεί κανένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τη βοήθεια των γνωστών εξαπτέρυγων). Αν πάει μετά το Μάρτιο τότε το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να γίνουν πριν το καλοκαίρι.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, αν δεν καταρρεύσει το σύμπαν οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου, πριν τις παρελάσεις. Διότι αν πάμε στην 25η Μαρτίου με Παπαδήμο πρωθυπουργό κανείς δεν αποκλείει να έχουμε νέες αποδοκιμασίες, νέα εκδήλωση της οργής του κόσμου. Αυτό φοβούνται οι πολιτικοί και γι’ αυτό δε θα ρισκάρουν να ζήσουν μια νέα… 28η Οκτωβρίου. Που ίσως να είναι πολύ χειρότερη αν σκεφτεί κανείς τι επιπλέον επιβάρυνση έχει δεχθεί ο κόσμος, πόσες χιλιάδες απολύσεις και τι μειώσεις μισθών έχουν συμβεί.

Άρα λοιπόν, 4 ή 11 Μαρτίου ώστε ο κόσμος να αποφασίσει ο ίδιος τι θέλει κι όχι να άγεται και να φέρεται στις ορέξεις του κάθε πικραμένου τεχνοκράτη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 01/12/2011 11:47:24

  Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστευείς ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές δε θα αποδοκιμαστεί στις παρελάσεις;
  Δεν έχεις καταλάβει ότι οι κοινωνία έχει καταρρεύσει και δεν υπάρχει τίποτα απολύτως για να την συγκρατήσει.Ο κόσμος πλέον δεν αντέχει να βλέπει πολιτικούς να περιφέρονται με κουστούμια και παρατρεχάμενους.Αν δεν αλλάξουν τα πολιτικά ήθη εμπράκτως η κατακραυγή θα δυναμώνει και περισσότερο.

 2. avanti avatar
  avanti 01/12/2011 11:55:32

  Εκλογές θα γίνουν μόλις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ τα βρούνε για να μπορέσουν να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές για τον γνωστό λόγο ότι αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει. Και επειδή το κατεστημένο - ελίτ πέστε την όπως θέλετε - δεν έχει καμμία διάθεση να χάσει τα ωραία του προνόμοια και λεφτουλάκια θα φροντίσει ........ αναλόγως προς αυτήν την κατεύθυνση. Ολα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, άλλωστε τα γεγονότα αυτό μαρτυρούν, ΝΔ & ΠΑΣΟΚ έκαναν γαργάρα τα σκάνδαλα για τα οποία αλληλοκατηγορήθηκαν! Βρέθηκε έστω ένας ένοχος σε κάτι? Ας ελπίσουμε να ξυπνάνε 2-3 πρόβατα την ημέρα μπας και πράξουν τα δέοντα.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ avanti 01/12/2011 12:01:11

   To "Avanti" από το σοσιαλιστικό κόμμα λαμογιστάν της Ιταλίας, ο αρχηγός του οποίου κρυβόταν στον Καντάφι προέρχεται; Όλα τα σκάνδαλα που ξέρουμε ήταν σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ και για όλα αποδείχθηκε το στήσιμο. Η ΝΔ δεν μίλησε ακόμα για τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Μην παρασύρεσαι από το κλίμα των ημερών. Δούλεμα πέφτει και χρόνο κερδίζουμε. Θα τα πούμε μετά τις εκλογές

   • avanti avatar
    avanti @ Αυτόνομος 01/12/2011 12:22:59

    Εγώ αυτόνομε δεν παρασύρομαι από τίποτα γιατί έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στη σκέψη μου .... απλά καμιά φορά, ακόμα και τώρα, αναρωτιέμαι για εκείνο το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου η ΝΔ τι έκανε. Και ακόμη κάτι, ο Καψής έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΝΔ άραγε τι λέει γι αυτό? χάθηκαν άξιοι άνθρωποι με αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία γι αυτήν τη θέση αλλά και χωρίς εξαρτήσεις μιάς και η κυβέρνηση είναι προσωρινή? Αστα φίλε, η δυσοσμία έχει καλύψει τα πάντα!

 3. Απορία avatar
  Απορία 01/12/2011 12:17:24

  Ακριβώς εξαιτίας της 25ης Μαρτίου θα κάνουν εκλογές κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Απρίλιο. Οι λόγοι είναι δύο.

  Πρώτος, η υπομονή του κόσμου θα αρχίζει τότε να εξαντλείται και θα πάρει μπάλλα όλα τα κόμματα.
  Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε, με το νέο έτος η δυναμική όλων των μεταπολιτευτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ, θα είναι αρνητική.

  Δεύτερος, είναι πολύ πιθανόν μέσα στο Μάρτιο να μην εκταμιευτεί η 7η δόση και να χρεωκοπήσουμε. Και σε αυτήν την περίπτωση η ΝΔ θα θεωρηθεί συνυπεύθυνη για την αποτυχία αφού θα έχει συγκυβερνήσει μέχρι τότε.

  Είναι μέγα στρατηγικό σφάλμα το ότι το πέρασμα του χρόνου δρα θετικά για τη ΝΔ. Και φυσικά στο τέλος θα πληρωθεί.

 4. apostolis - kastoria avatar
  apostolis - kastoria 01/12/2011 12:26:20

  Μήπως να εξετάσουμε και την άλλη εκδοχή ? Να προσπαθήσουν όλοι να αποφύγουν τις παρελάσεις (γιατί οι αντιδράσεις του κόσμου πλέον είναι δικαιολογημένες μεν ανεξέλεγκτες δε - μπορεί να στραφούν επί δικαίων και αδίκων) και να αφήσουν τον Παπαδήμο μέχρι τότε να παριστάνει τον Πρωθυπουργό ? Άρα εκλογές μετά την 25η Μαρτίου , που θα είναι κάπως πιο ακίνδυνα τα πράγματα και δεν θα πρέπει να εκτεθούν οι πολιτικοί στις εξέδρες ? Λέω ΜΗΠΩΣ ?

 5. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 01/12/2011 12:44:27

  Εχει απαντήσει η ΝΔ για τον Καψή- αλλά γιατι ερωτάς εμένα γι αυτό; Δικό τους πρόβλημα είναι ας τον λουστούν. Το θέμα είναι οτι δεν μπορείς με προβοκατόρικες γενικεύσεις να μιλάς για "δυσοσμία" και πράσινα άλογα. Γιατι κι εγω δικαιούμαι μετά να μιλήσω για την δυσοσμία της αριστεράς που νομιμοποιούσε τόσα χρόνια την εξουσία ΠΑΣΟΚ.

 6. avanti avatar
  avanti 01/12/2011 13:11:44

  Εγώ εξ αρχής είπα ότι η δυσοσμία έχει καλύψει τα πάντα και εννοώ ότι και η αριστερά είναι μέσα όχι μόνο γιατί νομιμοποιούσε το Πασοκ και πάτησε την μπανανόφλουδα πολλαπλώς αλλά και γιατί δεν είδε ούτε βλέπει πέρα από τη μύτη της ..... καλός ο Μάρξ & ο Λένιν αλλά ένα ξεσκόνισμα το θέλουν γιατί τίποτα δεν αντέχει στο χρόνο. Τέλος, δυστυχώς πιστεύω ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα αδυνατούν να κάνουν τις υπερβάσεις που χρειάζονται στον καινούργιο αιώνα που ζούμε, οι κοινωνίες θα φροντίσουν γι αυτό και θα θέσουν μια σειρά από ζητήματα, τα κόμματα θα ακολουθήσουν, θα πάρει χρόνο όμως θα γίνει. Αυτό ακριβώς κάνουμε και εμείς τώρα, λέμε την άποψή μας και αντιδρούμε στα πεπαλαιωμένα καπελώματα και αναζητάμε μιά κοινωνία δίκαιη & ορθή.

 7. jkr avatar
  jkr 01/12/2011 14:35:52

  Ακριβώς αυτό ισχύει: η 25η Μαρτίου 2012 είναι ορόσημο και θα πρέπει να το προλάβουν αυτήν την φορά, διότι ήδη η 28η Οκτωβρίου 2011 στοίχισε έναν πρωθυπουργό...

 8. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 01/12/2011 14:47:36

  τι 25η μαρτιου αναφερετε και κουραφεξαλα. δεν αναφερομαι στην επανασταση αλλα για την ημερομηνια των εκλογων ,για να μην παρεξηγηθουμε κλιολας.
  νομιζετε εσεις οτι ενδιαφερει κανεναν ελληνα πολιτη τωρα πλεον η ημερομηνια των εκλογων? πλακα θα κανετε. και αμα γινουν εκλογες τι θα αλλαξει? θα παρει πισω ο σαμαρας τις υπογραφες? θα βγουμε απο το μνημονιο? θα παρει πισω τα φορολογικα μετρα της σημερινης κυβερνησης που ο ιδιος στηριζει? τιποτα δε θα κανει , παραμυθια τουμπανο. ο λαος πλεον δε πιστευει σε τιποτα. εκει τον φτασανε τον κοσμο. σε πληρη απογοητευση. και αν γυρνατε λιγο στην κοινωνια εξω ,στα καφενεια θα καταλαβετε οτι και οι ιδιοι οι νεοδημοκρατες ειναι πλεον απογοητευμενοι απο τις κινησεις της νου δου . η νου δου δυστυχως δεν εμπνεει πλεον κανεναν , ουτε και τους πιο ενεθερμους υποστηρικτες της παραταξης. και αυτο ξεκινησε απο τη στιγμη που ο ιδιος ο σαμαρας δεχτηκε να συγκυβερνησει με το πασοκ. αυτο δε του συγχωρανε με τιποτα. ο τοπος ειχε κυβερνηση που πηρε μαλιστα και ψηφο εμποιστοσυνης απο τη βουλη. τι δουλεια ειχε ο σαμαρας να συμμετασχει σε τετοια κυβερνηση. κια μη μου πειτε οτι πιεστηκε? αυτα ειναι βλακειες. και αν πιεστηκε επρεπε να παραμεινει στην αρχικη του θεση. να εφτανε ακομη και στη παραιτηση. αλλα βλεπετε τωρα που φτασαμε? ο γιος του ψυχαρη συμβουλος του σαμαρα.
  αντε και καλη ψυχη δεξιοι πατριωτες και γω μαζι.

  • Απορία avatar
   Απορία @ mhtsos karditsa 01/12/2011 15:37:07

   "...Θεσμικά και ...συντεταγμένα" τελικά θα πάνε όλοι οι πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης στον ΧΥΤΑ της ιστορίας, γιατί από ό,τι φαίνεται, όλοι, ήταν μικρότεροι των περιστάσεων.

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 01/12/2011 18:30:55

  Εκλογές;
  Μα έχουμε Αντιπρόεδρο ...τον κύριο Πάγκαλο που στηρίζουμε.
  Μα έχουμε Υπουργό ...τον κύριο Παπακωνσταντίνου που στηρίζουμε.
  Μα ακόμα και κυβερνητικό εκπρόσωπο έχουμε από σήμερα και συμβούλους έως τον Μάιο του 2012.

  Δεν ξέρω αν θα γίνουν εκλογές τον Φεβρουάριο ή την 25η Μαρτίου.
  Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις εκλογές κρίνονται επιλογές θέσεις και πορείες.
  Ισως αρκετοί δεν θα θέλουν να γίνουν.

 10. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 01/12/2011 18:56:13

  Μητσο τελευταια πολυ πεσμενο σε βλεπω
  Ε οχι και δεν εμπνεει πλεον κανενα η νδ!!Η πολιτικη οπως πολυ καλα το ξερεις ειναι η τεχνη του ελισσεσθαι και στην συγκεκριμενη περιπτωση χρειαζοταν καποιος τακτικος ελιγμος,το ευκολο ηταν να τα κανει ο Σαμαρας αρμπαλα και χωμα και πετρες στο μιξερ με την φωτια,και γω μεσα και μετα τι?μηπως και ο ιδιος δεν γνωριζει οτι παιζει το τελευταιο του χαρτι?κοντα ειναι "αι ειδοι του Μαρτιου"υπομονη να δουμε μηπως αυτη τη φορα δικηο θα εχει ο Καισαρας και οχι ο Μαντης.

 11. Stefanos avatar
  Stefanos 01/12/2011 21:03:44

  Καλύτερα όχι εκλογές 04-03-2012. Είναι Κυριακή της Ορθοδοξίας! Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τα εκλογικά αποτελέσματα μια τέτοια σημαντική ημέρα για την Εκκλησία.

  • occultist avatar
   occultist @ Stefanos 01/12/2011 23:11:12

   @ Stefanos, την Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι που διαβάζονται σε όλους τους ναούς της επικράτιας τα αναθέματα εναντίων των ΄μιαρών΄ Ελλήνων;;

 12. Alexios avatar
  Alexios 01/12/2011 23:45:12

  Κάποιος ανέφερε εκλογές την 25η Μαρτίου!! Η πιο ιδανική ημέρα. ΝΑΙ καλά το καταλάβατε. Η 25η Μαρτίου δεν θα έχει παρελάσεις λόγω των εκλογών. Ενώ οι Ελληνες θα δώσουν βροντερό παρών στις εκλογές στέλνοντας όλους τους άχρηστους ΄σημερινούς Βουλευτές στο σπίτι τους για πάντα.
  Αν ο ΑΣ και η ΝΔ είναι έξυπνοι θα κάνουν τα πάντα για να γίνουν οι εκλογές στις 25 Μαρτίου του 2012. Και εκεί παίζετε γερά και η αυτοδυναμία κλαι με καθίζηση των ποσοστών των μικρών κομμάτων αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
  Βάζει κανείς στοίχημα ότι εκλογές θα γίνουν στις 25 Μαρτίου??
  Με εκτίμηση
  Αλέξιος

 13. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 02/12/2011 10:31:53

  H 25η Μαρτίου θα είναι πραγματική επανάσταση.
  Αν αυτοί οι ανθέλληνες που κυβερνάνε δεν σηκωθούν να φύγουν θα τους πάρουμε φαλάγγι με τα σπαθιά.
  Και πολύ τους ανεχτήκαμε.
  Θέλουμε πίσω την πατρίδα μας και την ελευθερία μας.
  Δεν πάει άλλο.Και οι εκλογές από μόνες τους δεν λύνουν το πρόβλημα.
  Η Ελλάδα χρειάζεται γκρέμισμα του σάπιου πολιτικο-διοικητικού συστήματος και χτήσιμο απ την αρχή.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Γιώργος Π 02/12/2011 14:44:43

   Και το 2004 πάλι η Ελλάδα χρειαζόταν γκρέμισμα του σάπιου συστήματος και χτίσιμο από την αρχή. Είδες εσύ τίποτα να γρεμίστηκε ??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.