#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2011 10:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκλογές δεν ανακοινώνονται, ούτε προαναγγέλλονταιΟ ανασχηματισμός, οι εκλογές, η υποτίμηση και η αναδιάρθρωση είναι τα ζητήματα που δεν ανακοινώνονται αλλά έρχονται χωρίς να τα περιμένεις, κάτι σαν τον ξαφνικό θάνατο. Γι’ αυτό λοιπόν και οι διαβεβαιώσεις που δίνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο πρωθυπουργός δε θα πρέπει να λαμβάνονται τοις μετρητοίς.

Το ερώτημα που πλανάται πλέον μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι που το πάει ο Γ. Παπανδρέου. Το να κάνει ριζικό ανασχηματισμό είναι το εύκολο. Κερδίζει χρόνο, δίνει στον κόσμο την ψευδαίσθηση ότι γίνεται κάτι, ένα νέο ξεκίνημα. Όμως, τι να κάνει ένα νέο κυβερνητικό σχήμα όταν καλείται να διαχειριστεί μια προαποφασισμένη, κι όχι από την Ελλάδα, πολιτική;

Ας πούμε δηλαδή ότι έρχεται νέος τσάρος στην Οικονομία, ο κ. Χρυσοχοϊδης επί παραδείγματι που ακούγεται. Τι να κάνει όταν έχει να εκτελέσει έναν προϋπολογισμό ο οποίος μπάζει από παντού. Τι να κάνει για μια αγορά που έχει διαλυθεί αλλά και για έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό που έχει καταρρεύσει;

Και το κυριότερο, τι να κάνει όταν έχει να εφαρμόσει, όχι απλά το παλιό Μνημόνιο αλλά και το νέο που υπέγραψε ο κ. Παπανδρέου την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Επομένως, μια νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ήταν απλά μια από τα ίδια και μάλλον ως κίνηση απελπισίας θα μπορούσε να εκληφθεί παρά ως ουσιαστική προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποτρέψει την κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνησή του.

Επομένως, ποια είναι η σκέψη του κ. Παπανδρέου έπειτα από τις αποφάσεις της Συνόδου; Και μιλάμε για τις αποφάσεις τις πραγματικές κι όχι αυτές που πασάρουν οι παπαγάλοι περί εθνικής επιτυχίας και Γιώργου… τροπαιοφόρου.

Η συμφωνία προβλέπει και ιδιωτικοποιήσεις 50 δις και νέο Μνημόνιο με πολύ σκληρά μέτρα για τους πολίτες. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ και μόλις περάσουν τα «πανηγύρια» και οι ύμνοι από τα ντελίβερι μπόις του ΠΑΣΟΚ τότε θα πρέπει όλα αυτά να μπουν στο τραπέζι. Κάποιος λοιπόν πρέπει να τα εφαρμόσει και σίγουρα αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατο να το πράξει. Φανταστείτε ότι ούτε το light Μνημόνιο δεν καταφέρνουν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία, θα περάσουν τα πιο σκληρά μέτρα και το γενικό ξεπούλημα της χώρας;

Κάποιες πληροφορίες, λοιπόν, λένε ότι παρά τις διαψεύσεις ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται τις εκλογές, μπορεί και άμεσα. Ένα σενάριο λέει μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να ζητήσει συναίνεση για να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει 18 μήνες από τις προηγούμενες εκλογές ώστε να γίνουν με λίστα. Θα επικαλεστεί τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα, θα πει ότι δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα που μας επέβαλαν οι ξένοι χωρίς νέα λαϊκή εντολή και θα ζητήσει από τα άλλα κόμματα να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Βλέποντας κι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ότι είναι ανίκανη η κυβέρνησή του να φέρει σε πέρας ένα τέτοιο γιγάντιο και δύσκολο πρόγραμμα, θα ζητήσει εκλογές. Κάποια σενάρια, μάλιστα κάνουν λόγο ακόμη και για την Κυριακή 17 Απριλίου, των Βαΐων δηλαδή, αν και μάλλον είναι απίθανο κάτι τέτοιο. Εκτός κι αν η συνάντηση Παπανδρέου – Παπούλια το πρωί της Δευτέρας, έχει κι αυτό στην ατζέντα.

Όπως και να έχει, στην επαρχία οι κομματικοί μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ δείχνουν να προετοιμάζονται για εκλογική μάχη, λες κι έχουν πάρει εντολή από τα κεντρικά. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν οι εκλογές καταλήξουν σε απουσία αυτοδυναμίας; Θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων, ένα μεγάλο συνασπισμό; Θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να σκεφτούν καλά στη Νέα Δημοκρατία τι κερδίζουν και κυρίως τι χάνουν. Διότι να συγκυβερνάς ενώ είναι σε ισχύ το Μνημόνιο που απ’ όλους ομολογείται ότι πρέπει να αλλάξει, δεν είναι και ότι καλύτερο για τη ΝΔ.

Η παγίδα της εθνικής ομοψυχίας σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα είναι μεγάλη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 14/03/2011 10:23:18

  Αφού οι ξελιγωμένοι πρόθυμοι είναι έτοιμοι να μπουν στην κυβέρνηση γιατί να κάνει εκλογές να χάσει και την πλειοψηφία που έχει.

  Δεν είναι ποιό λογικό να καλέσει προσκλητήριο εθνοσωτήρων και να τους μαζέψει ;;

  Για την ΝΔ συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει:

  Δικαιώνει τις κρυφές συνομιλίες ΔΝΤ και Παπανδρέου.

  Το κυριότερο όμως είναι ότι δικαιώνει τον διαρκή εκβιασμό και πλύση εγκεφάλου της ελληνικής κοινής γνώμης.

  Δικαιώνει όλοι την πολιτική εξαπάτηση του Γεωργίου Παπανδρέου.

  Εννοείται ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο κουρελιάζεται και απομονώνεται πολιτικά ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη που εκφράζει όσους αντιτάσονται στον γνωστό Πασοκικό κομπογιαννιτισμό.

 2. drider avatar
  drider 14/03/2011 10:26:29

  Ξεκολήστε, όλα δείχουν ότι δε πάμε για εκλογές. Όχι τώρα. Ακόμα και αν τις ζητούσε η ΝΔ αύριο το πρωί. Το είπε ο Παπ, περιμένουν και άλλα "θετικά" μηνύματα από τις Βρυξέλλες. Όποια και να είναι αυτά...

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ drider 14/03/2011 13:05:12

   Εγω ακουω τα μυνηματα της κοιλιας μου και δεν μου τα λεει καθολου καλα.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ drider 14/03/2011 19:05:52

   Αν ήταν ο ΓΑΠ πεπεισμένος ότι θα κερδίσει τις εκλογές θα τις έκανε.
   Αν ήταν πεπεισμένος ότι έχει κάποιους να αλλάξει υπουργούς θα
   έκανε τον ανασχηματισμό.
   Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει.
   Εκλογές όμως για μεταφόρτωση του άγους μπορεί να κάνει.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/03/2011 10:28:04

  τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; ακρόαση από Παπούλια...

  οι εξελίξεις έχουν αυτονομηθεί, δεν τις ελέγχει κανείς,
  αν προσθέσουμε και την καταστροφή στην Ιαπωνία με τις ανεξέλεγκτες συνέπειες που θα έχει στις "αγορές", όπου αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι "7 αδελφές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας" η Ιαπωνία μπορεί να αποβεί μοιραία για την υπόθεση της "ευρωπαϊκής ενότητας" με την εκ γεννετής συγκολλητική ανεπάρκεια

  εδώ μήπως έχουμε κάτι σαν α-συγκυβέρνηση

  δλδ. συγκυβερνάμε αλλά δεν το λέμε κιόλας, σεμνυνόμεθα...

  θα χρειαστεί νέα version new speak, αναβάθμιση τώρα!

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ αλλενάκι 14/03/2011 13:04:18

   Α-συγκυβερναμε καλα το λες.
   Προ συνεννοημενη ακυβερνησια υπαρχει.

 4. BABIS avatar
  BABIS 14/03/2011 10:30:12

  H πώληση των ΔΕΗ , ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ & ΟΤΕ θα είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει για τον Ελληνικό Λαό. Απο εδώ έχει έσοδα. Εάν πωληθούν και αυτά απο που θα έχει έσοδα. Εκτός αυτού οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πληρωθεί με τους φόρους του Ελληνικού Λαού και δεν είναι ιδιοκτησία του πολιτικού , τραπεζικού και ΜΜΕ κατεστημένου. Δεν είναι περιουσία της Ελληνικής Άρχουσας τάξης που έχει τα κλεμένα δισεκατομμύρια της στο εξωτερικό.

 5. Γιωργος Ασημένιος avatar
  Γιωργος Ασημένιος 14/03/2011 10:42:01

  Αν ο Σαμαράς δεν ξεκαθαρίσει με ποιό σχέδιο θα βγούμε το ταχύτερο δυνατό απο το μνημόνιο. Αν το μνημόνιο παραμείνει στη χώρα μας έως το 2023 τότε τι νόημα θα έχουν οι εκλογές αφου άλλοι εκτός Ελλάδος θα αποφασίζουν και εμείς θα νομίζουμε οτι έχουμε δημοκρατία ;

 6. Rote Phane avatar
  Rote Phane 14/03/2011 10:44:32

  OΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΦΑΝΕΡΑ Η ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
  ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ - ΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ.
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.

 7. man8os avatar
  man8os 14/03/2011 11:09:14

  Τις εκλογες πρεπει να τις ζητησει η ΝΔ.
  Οι εκλογες πιθανοτατα θα προκυρηχθουν για αμεσως μετα το Πασχα
  Αν βγει δευτερη δεν πρεπει να συγκυβερνησει υπο το ΠΑΣΟΚ
  Αν βγει πρωτη χωρις αυτοδυναμια (πολυ πιθανο), μονο με το ΠΑΣΟΚ η το ΛΑΟΣ μπορει να συγκυβερνησει (ισως και το ΣΥΡΙΖΑ).

 8. Γιωργος Ασημένιος avatar
  Γιωργος Ασημένιος 14/03/2011 11:14:50

  Εχει σημασία αν θα βγει πρώτη η δεύτερη η ΝΔ ή με τι σχέδιο θα κυβερνήσει ; Αν είναι να ακολουθήσει την πεπατημένη του μνημονίου τότε δεν έχει νοημα τίποτε...

 9. Tem avatar
  Tem 14/03/2011 12:13:28

  Με την τακτική που ακολουθεί η ΝΔ δεν αποκλείεται αν εκλεγεί να κάνει μεγαλύτερα αίσχη απο το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό το απευχόμαστε όλοι.

 10. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 14/03/2011 13:01:11

  Παιδια κατι πρεπει να γινει.
  Αν δε λυθει συντομα το προβλημα και αρχισουν να υπαρχουν δουλειες θα αρχισει να τρωει τις σφαλιαρες η Δεξια. Ο κοσμος δεν θα καθισει να πεθανει απο την πεινα. Δεν εχετε ιδεα τι γινεται. Θα σου πουν ξεπουλα και γη ξεπουλα και οικοπεδα απ το Αιγαιο, εγω δεν θα καθισω να πεθανω. Ο Παπανδρεου εχει καθισει στη γωνια και αυτο ακριβως περιμενει. Μετα θα δειξει το δαχτυλο προς τη Δεξια οτι αυτη δεν τον αφηνει να κινηθει αναλογα.
  Ερχεται ειναι πολυ κοντα και το βλεπω. Δεν παει αλλο.

 11. Εnzo avatar
  Εnzo 14/03/2011 15:29:47

  αμα πεσει λιγο χρημα στην αγορα και καλυτερευσει η κατασταση τους επομενους μηνες μετα θα εχει πεταξει το πουλακι για την ΝΔ.
  ειχε τοσο καιρο την πρωτοβουλια των κινησεων και δεν εκανε τιποτα, ουτε και σημερα κανει κατι.
  ενταξει , καλη και η υπευθυνοτητα αλλα σε κουραζει κιολας καποια στιγμη.
  θελει και λιγο σαλτσα το πραμα καμια φορα.(λαικισμο)

 12. koinos_nous avatar
  koinos_nous 14/03/2011 17:11:15

  Η μονη ρεαλιστικη λυση ειναι ειναι παυση πληρωμων και εξοδος απο το ευρω.
  Δεν βγαινει ο λογαριασμος, το ξερουμε ολοι.
  Το πραγμα παει λαου λαου να μειωθει η χασουρα των γερμανικων-γαλλικων τραπεζων με εξασφαλισεις αγορες απο εταιριες τους των ΔΕΗ ΟΠΑΠ ΕΥΔΑΠ και οτι αλλο αξιζει τον κοπο μεχρι το 2013 που ειναι η τελευταια δοση και μετα θα μας αφησουν να χρεωκοπησουμε.
  Το "θα τιμησουμε τις υπογραφες" ,"θα επαναδιαπραγματευθουμε το μνημονιο" ποιον θα πεισουν οτι θα αλλαξει η κατασταση.
  Δεν ειμαι βεβαιος οτι η ΝΔ θελει να κερδισει αν γινουν αυριο εκλογες.
  Οταν θα αναλαβει ομως γιατι μαθηματικα καποτε θα αναλαβει μαλλον θα παραλαβει την καυτη πατατα (που δεν θα εχει αλλη δοση δανειου και τοτε ουαι τοις πεινασμενοις).

 13. Saligaraws Kif avatar
  Saligaraws Kif 15/03/2011 00:25:20

  ...δίνει στον κόσμο την ψευδαίσθηση ότι γίνεται κάτι ;
  .....ή μήμπως δίνει την διαίσθηση οτι κάτι δεν γίνεται ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.