20/12/2008 02:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκδότες φαίνεται ότι αποφάσισαν συγκυβέρνηση

Την προηγούμενη εβδομάδα το «σοβαρό» «Βήμα» άρχισε να μιλάει για πρώτη φορά για διαδοχή Καραμανλή και μέσω άρθρου του Αντώνη Καρακούση προανάγγειλε ραγδαίες εξελίξεις μέχρι τον Φεβρουάριο. Χθες το Mega έκανε πρώτο θέμα στο Δελτίο Ειδήσεων τη πρόταση του πρωτοπαλίκαρου του Σημίτη  Χρήστου Βερελή για υπερκομματικό υπουργό Οικονομίας. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση στην Βουλή του Κ. Σημίτη, ευνοούμενου πάντα του εκδοτικού κατεστημένου (βλέπε προηγούμενα).

O Θ. Πάγκαλος το προχώρησε λίγο παρακάτω και δήλωσε (στην εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της κ. Γιάννας) να ανατεθούν σε πρόσωπα κοινής αποδοχής και τα τα υπουγεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενώ έθεσε και ... όρους στον πρωθυπουργό: πρώτον, να προσδιορίσει το χρόνο των εκλογών, δεύτερον, να αφήσει τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση την προανακριτική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τρίτον, να αντιληφθεί το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών

Αν προσέξει κανείς την αρθρογραφία του συγκροτήματος Λαμπράκη των τελευταίων ημερών (ιδίως τα ΝΕΑ) θα διαπιστώσει ότι επιδεικνύει δημοσίως την προτίμησή του σε διάφορα μοντέλα συγκυβέρνησης, από την αδύναμη πλέον κυβέρνηση Καραμανλή. Το ίδιο δείχνει να επιλέγει και ο κ. Μπόμπολας (με τον Γ. Σουφλιά ως «υπηρεσιακό Πρωθυπουργό), αλλά και ο κ. Αριστείδης Αλαφούζος με την «Καθημερινή» (αυτός βεβαίως δεν χωνεύει με τίποτα τον Σαρακατσάνο). Λέγεται επίσης οτι υπήρξε και συνάντηση Λαμπράκη - Αλαφούζου, γεγονός που αν έχει συμβεί θα αποτελεί μια ακόμα ...πρωτιά της κυβέρνησης Καραμανλή, δεδομένης της αντιπαλότητας των δυο συγκροτημάτων. Οι άλλοι, όπως η κ. Αγγελοπούλου τρέχουν από κοντά και δεν αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα.

Θυμάστε τις δημοσκοπήσεις που κατατρόπωναν τον δικομματισμό; Βόλευαν πολύ τους εκδότες και τις επιδιώξεις τους για συγκυβερνήσεις, των οποίων τον έλεγχο θα είχαν αυτοί στην πραγματικότητα. Η κατακόρυφη άνοδος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να τους χαλάει τα σχέδια και γι αυτό δίνουν τώρα βάρος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Αν για παράδειγμα οι εκλογές γίνουν τον Φεβρουάριο, ή τον Απρίλιο (όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα) εκτιμάται ότι ο ΓΑΠ δεν θα προλάβει να αποκτήσει αυτοδυναμία.

Έτσι εκτός από την σκληρή κριτική που ασκεί πλέον στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο διαπλεκόμενος Τύπος συνεχίζει να αμφισβητεί διακριτικά και τον Γιώργο Παπανδρέου, προβάλλοντας σε κάθε ευκαιρία την αντιπαλότητα του με τον Βενιζέλο και τους άλλους εκσυγχρονιστές.

Βεβαίως, αν ο Γιώργος Παπανδρέου εξαναγκασθεί τελικά να συμφωνήσει σε μια συγκυβέρνηση, τότε θα υπονομεύσει μόνος του την ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, επειδή κανένας από την σκληρό πυρήνα του δεν θέλει συγκυβέρνηση  με τη ΝΔ. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για την άλλη πλευρά.

Και κάτι ακόμα. Η μονομερής προβολή των τελευταίων γεγονότων από τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα (με επιμονή στην καταστροφολογία και την «ανυπαρξία» κυβερνήσεως, κομμάτων και θεσμών) έχει την δική της εξήγηση. Μέσα από την καλλιέργεια γενικευμένου κλίματος ανασφάλειας και αστάθειας οι εκδότες επιδιώκουν να ενισχύουν το δικό τους ρόλο.

(Ενημέρωση 12:00 μμ. Προσέξτε και τι γράφει σήμερα το Βήμα στο βασικό του πολιτικό θέμα: «…Εισηγήσεις προς τον κ. Καραμανλή περιγράφουν την εφαρμογή ενός «μοντέλου Παπούλια» στην οικονομία. Κοινώς, τη βολιδοσκόπηση προσώπων- πολιτικών ή/και τεχνοκρατών- που έχουν θητεύσει σε προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και θα ήταν διατεθειμένοι να καθίσουν στην «καυτή» καρέκλα το επόμενο διάστημα, περιορίζοντας τις πιθανότητες ανόδου του πολιτικού θερμομέτρου»).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jpar avatar
  jpar 20/12/2008 03:11:32

  Ερώτηση προς αρθρογράφο:

  Νομίζεις ότι ο Λαός είναι ηλίθιος??
  Θα του επιβάλλουν και λύση???

  Και τις εκλογές πρόωρα ποιος θα τις κάνει??
  Οι εκδότες μόνοι τους???

  Μόνος σου λες ότι τα γκάλοπ έδειχναν πτώση του δικομματισμού και δεν έγινε. Τώρα που είναι μπροστα ο ΓΑΠ γιατί να τα πιστέψουμε.
  Φίλε στον Λαό δεν επιβάλλουν λύσεις.
  Αν καταλάβει κάτι τέτοιο τότε γίνεται χείμαρος και... χωρίς κουκούλες!

 2. PATRA avatar
  PATRA 20/12/2008 03:13:16

  Ο,ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ,
  Ο,ΤΙ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,

  ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ - ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΔ.

  ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ,
  ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ, ΘΕΛΕΙ
  ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΔΥΣΚΟΛΟ),
  Ή ... ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΚΟΜΗ (ΔΥΣΚΟΛΟ?)....

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΜΕ ΠΩΣ "ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ"
  ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"
  ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ...

 3. Factorx avatar
  Factorx 20/12/2008 03:13:37

  Μακάρι να έχω εγώ άδικο κι εσύ δίκαιο

 4. jpar avatar
  jpar 20/12/2008 03:21:29

  Μα τι λέτε?
  Ο Λαός πώς τα δέχεται αυτά δεν βλέπει???

 5. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 20/12/2008 06:47:57

  Μα αυτός είναι ο λόγος που μας λένε και πιπιλίζουν ότι ο «λαός» αποφάσισε.
  Τώρα ποιος λαός?
  εμείς εδώ στο χωριό μου τους λέμε νταβλαντορους (όλη μέρα τάβλι παίζουν) η κοπρόσκυλα .

 6. osaperas avatar
  osaperas 20/12/2008 08:24:36

  Κύριοι,
  Μην σα ςδιαφεύγει ότι αυτό που έχουμε προς το παρόν ως χειροπιαστό στοιχείο και αποτελεί αβίαστη επιλογή του ελληνικού λαού είναι πρωθυπουργός το νούμερο ο Καραμανλής και υπουργοί/βουλευτές κλέφτες απατεώνες ηλίθιοι και πανηλίθιοιστη συντριπτική τους πλειοψηφία.

  Για το μέλλον θα δούμε

 7. KRIMA avatar
  KRIMA 20/12/2008 08:53:07

  κατω η χούντα των ΜΜΕ

 8. Β avatar
  Β 20/12/2008 09:20:52

  Ο SPY είχε γράψει στις 21 Ιανουαρίου 2008 στο Blog του (δεν υπάρχει πια):

  "Το δαχτυλίδι της εξουσίας

  Το δαχτυλίδι της εξουσίας, έχει χρώμα λευκό και διαθλάται δια του πρίσματος της δημαγωγίας σε κόκκινο, πράσινο, μπλε, κλπ.

  Εδώ στην Ελλάδα βέβαια, το σκηνοθέτησαν έτσι (για τώρα), να είναι το πράσινο και το μπλε 'κυρίαρχο', ενώ τ' άλλα 'εφεδρικά' (το κίτρινο απορροφήθηκε).

  Ενώ αργότερα, ίσως (αν χρειαστεί) να αλλάξουν οι αναλογίες (αν υπάρξουν προβλήματα γι' αυτούς μεν, λύσεις για μας δε). Μπορεί τα μεν (αν χάσουν ποσοστά) να γίνουν η μια, και τα δε (αν κερδίσουν ποσοστά) να γίνουν η δεύτερη... από τις παλιές και ίδιες (δήθεν) δύο παρατάξεις. [ΝΔ+ΛΑΟΣ+ΠΑΣΟΚ] - [ΚΚΕ+ΣΥΝ+;]

  (Σχετικά με τις μοναδικές και πραγματικές δύο παρατάξεις (οι οποίες είναι διακομματικές, διαταξικές, κλπ.), βλέπε την ανάρτησή μου: οι δύο παρατάξεις)"

 9. t avatar
  t 20/12/2008 09:38:44

  Πολιτική κρίση ξέσπασε στο Βέλγιο, όπου ο πρωθυπουργός Yves Leterme προανήγγειλε την παραίτηση της κυβέρνησής του, με φόντο την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης χειραγώγησης της διαδικασίας κρατικοποίησης του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Fortis και την μετέπειτα πώλησή του στην γαλλική BNP Paribas.

  Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση της κρατικής «διάσωσης» των τραπεζικών κολοσσών Fortis και ABN Amro, από τους οποίους ουσιαστικά ξετυλίχθηκε το γαϊτανάκι της κρίσης και στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

  Συγκεκριμένα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έχει να κάνει με τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν όταν ξεκίνησε η διαδικασία που τελικώς οδήγησε σε γαλλικά χέρια την μεγάλη βελγική τράπεζα!

  5 Οκτωβρίου του 2008 ανακοινώθηκε πως η βελγική κυβέρνηση είχε εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της Fortis από την ολλανδική κυβέρνηση και είχε παράλληλα συμφωνήσει να παραχωρήσει το 75% της στην ΒΝΡ!

  Οι τιμές στις οποίες τελικά άλλαξαν χέρια τα μετοχικά ποσοστά και το γεγονός πως εκδόθηκαν νέες μετοχές με αποκλεισμό των παλαιών μετόχων πυροδότησαν σειρά σεναρίων και κατηγοριών από την αντιπολίτευση για τις επιλογές της κυβέρνησης Leterme.

  Η υπόθεση πέρα από πολιτική κρίση προκάλεσε ήδη και νέες αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη της Ευρώπης αφού, η γαλλική BNP υπαναχώρησε στην απόφασή της και δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση της Fortis.

 10. βαγγελης avatar
  βαγγελης 20/12/2008 09:51:14

  εξω παραιτουνται κατα συρροην οι υπουργοι και κυβερνησεις οταν υπαρχουν σοβαρες ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ για σκανδαλα και παρατυπιες... εδω περιμενουμε η 'αδεκαστη' δικαιοσυνη να βγει αποδειξεις με βιντεο οτι ο εκαστοτε πολιτικος συμφωνησε εκουσια για την οποια δοσοληψια και μετα να φαει μια επιπληξη ισως.....

 11. J.E.L avatar
  J.E.L 20/12/2008 09:53:58

  Εαν νομιζουν τα λαμογια και οι ιδιοκτητες των ΜΜΕοτι μπορουν να επιβαλουν τα ανομα σχεδια τους ειναι βαθεια νυχτωμενοι.Ο λαος ειναι ενημερωμενος και υποψιασμενος και δεν επηρεαζεται απο παπαγαλακια τυπου Πρετεντερη Ψυχαρη και λοιπων.Τους εχει γραμμενους...........1!

 12. tony avatar
  tony 20/12/2008 09:58:01

  Παντού κρίση οι επιταγές πέφτουν η μια μετά την άλλη.Οι πολιτικάντηδες μοιράζουν δεξιά αριστερά αλλά ποιος τους πιστεύει?Οι μεγαλοεκδότες εχουν τεράστια leasing τις τυπογραφικές τους.Επειδή δεν βγαίνουν να τά πληρώσουν θέλουν συγκυβέρνηση για να μην μπορεί ο ενας να τά ρίχνει στον άλλο.Τό προϊόν τους όμως πέθανε.Σήμερα δεν διαβάζω ουτε τά site τους τά blogs είναι ποιο συναρπαστικά.Αλλωστε ειναι κρίμα να καταστρέφουμε τά δάση για να διαβάζουμε σκουπίδια.Οπότε ότι και να κάνουν οι εκδότες πεθαμένοι είναι.Εγκλωβίστηκαν στην ματαιοδοξία τους.
  Ο εικοστός πρώτος ειναι εδώ και τρέχει γρήγορα πολύ γρήγορα.

 13. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 20/12/2008 10:04:47

  ετσι ειναι !!
  "ειναι κρίμα να καταστρέφουμε τά δάση για να διαβάζουμε σκουπίδια"

 14. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 20/12/2008 10:09:47

  αυτοι αποφασισαν αυτα
  εμεις
  μποικοταζ τον εφημεριδων τους(???)
  ειναι απλο .
  Εχουμε τα blogs μας !!

 15. tony avatar
  tony 20/12/2008 10:22:13

  Ε ναι κάθετο μποϊκοτάζ στους εκδότες και στην tv 3 μήνες μόνο τά αναγκαία και το σύστημα θα στρώσει.

 16. siddhartha avatar
  siddhartha 20/12/2008 10:29:05

  Πολυ σωστή η επισήμανση του αρθογράφου!
  Συγχαρητήρια factorx.
  Μακάρι το άρθρο σου να περπατήσει και σε άλλα blogs.
  Το ίδιο βιολί βαράνε και τα κανάλια και το τελευταίο διάστημα και τα ραδιόφωνα.
  Ελάχιστοι δημοσιογράφοι ξεχωρίζουν και τείνουν κ αυτοί να εξαφανιστούν.
  Το σχέδιο όμως θέλει ακόμα πολύ ζύμωση, βρίσκει εσωκομματικά και απο τους δυο, μεγάλες αντιδράσεις και τελικά, δε νομίζω ότι θα περάσει.
  Οσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι κάτι άλλο τους κυβερνάει.
  Πιστεύω ο,τι, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει (από γνωστά κόμματα ή απο συνένωση τους) αν ακολουθήσει τις ίδιες πολιτικές, θα έχει πολύ μικρό χρόνο ζωής, αν ακολουθήσει τις ίδιες πολιτικές.
  Η ιστορία τρέχει πολύ γρήγορα, η μεταπολεμική περίοδος (μετά τον Β'Π.Π) είναι τόσο μικρή αλλά ταυτόχρονα απο απόψεως ιδεών,γεγονότων τόσο μεγάλη και πλούσια, που οι άνθρωποι, έχουν πλέον όλα τα στοιχεία και δεδομένα να καταλάβουν, να δεχτούν ή ν απορρίψουν τις νέες κοροιδίες.

 17. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/12/2008 10:41:19

  Καταλαβα.Παντα οι αλλοι σας φταινε,ως συνηθως.
  Εσεις, εχετε κανει το καθηκον σας,σαν πολιτες, η σαν τον Καραγκιοζη κι εσεις, τα δικα μου, δικα μου, και τα δικα σου, δικα μου;
  Εν ταξει, η συγκυβερνηση, σας βρωμαει.Η κυβερνηση ομως, σας ξυνιζει.Η οποια κυβερνηση,που σημερα την ψηφιζετε, και αυριο, αρον,αρον, σταυρωσον αυτον,ε;
  Και πες τε οτι γαινει μια αλλη κυβερνηση, μονοκομματικη.Πασοκ ας πουμε.
  Τι δυνατοτητες εχει να ισιωσει το συστημα, αν δεν πονεσει κοσμο;Το σκεφτηκατε αυτο ποτε,η αντε λεμε μια μπαρουφα και παει;
  Με πορδες, οπως ξερετε, δε βαφονται αυγα.
  Και εδω η κατασταση, ειναι δραματικη.Απο το Μαρτιο, δεν θα εχει λεφτα να πληρωσει μισθους και συνταξεις, και τοτε να δεις χαρουλες.
  Αλλα εσεις αυτα, που να τα καταλαβετε.
  Διορισαμε τη μιση Ελλαδα στο Δημοσιο, και ψαχνουμε μετα να βρουμε λεφτα να την πληρωσουμε.
  Και για τους φωνακλαδες εδω μεσα, αν δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι,το φορο σας, τον εχετε πληρωσει κανονικα, η ειστε φοροφυγαδες και φοροκλεφτες;
  Τα περιβοητα εξοχικα,μη χεσω,ειναι νομιμα,εντος σχεδιου, η αυθαιρετα και καταπατημενα, η χτισμενα σε καμενο;
  Αντε γιατι πολλες φωνες ακουω και αυτο δε συμβιβαζεται, με το καθεστως γενικευμενης ανομιας, που υπαρχει γυρω μου.
  Εχει να πεσει πολυ γελιο το 2009.

 18. osaperas avatar
  osaperas 20/12/2008 10:46:56

  Γέλιο ή κλάμα;

 19. pan avatar
  pan 20/12/2008 10:58:51

  Συγνώμη εγώ να κάνω μια ερώτηση προς όλους όσους αμφισβητούν την δύναμη των ΜΜΕ, και γράφουν ότι ο Λαός δεν τους εμπιστεύεται, και σιγά μην ψηφίσει τα ίδια κόμματα κτλ κτλ

  ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΤΕ;

  Συνηδητοποιήστε λίγο ότι παρά την κατρακύλα, την καταστροφή, την φτωχοποίηση πολλών και τον υπερπλουτισμό λίγων που συμβαίνει τα τελευταία δέκα χρόνια (ασ πούμε) είτε βγάλουν είτε δεν βγάλουν αυτοδυναμία οι δύο τους μαζί πάλι θα πιάσουν περίπου το 70% των ψήφων. Που την είδατε την αλλαγή;

 20. t avatar
  t 20/12/2008 12:07:25

  Tο ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να εγγυηθεί τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

  O ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αρχίσει διάλογο με τους μαθητές και τους φοιτητές.

  Tο ΚΚΕ με αφορμή τους «κουκουλοφόρους», επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ (για διγλωσσία), στον ΣΥΡΙΖΑ (ότι τους χαϊδεύει) και στην κυβέρνηση (ότι τους χρησιμοποιεί).

  Εσείς τι λέτε?

 21. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 20/12/2008 12:28:50

  @12
  Μαζί με τον Τύπο , οι γνωστοί ιδιοκτήτες έχουν και τις τηλεοράσεις, που ειναι το μέσον που κυρίως ενημερώνει και διαμορφώνει την κοινή γνώμη. Ισως θαταν καλό να ξαναδούμε τα σκίτσα απο τον Μάη του 68, που τα βρίσκω πάντα,τόσο σοφά. Εκείνο το περίγραμμα ανθρώπου χωρισμένο σε φέτες πχ, που οπως στα βοοειδή, στα κρεοπωλεία, μας ενημερώνουν για το μέρος απο όπου κόβουν την μπριζόλα και την σπάλα, αυτό εχει τον άνθρωπο σε φέτες απο τηλεόραση, ραδιόφωνο κλπ.
  Απο την μιιά ο Ευαγγελάτος και η γραμμή του Αλφα, απο την άλλη η ομορφη κυρία του με τον φόνο του καλού αυτού κυρίου και συντρόφου μιας αοιδού που δεν την θυμάμαι. Και δώστου αγιογραφία και συγκίνηση και καλοσύνη και σεμνή χαμηλή φωνή που με μουσική υπόκρουση παρουσιάζει ενα ακόμη θύμα των κακών αυτών ανθρώπων που ζηλεύουν, τς,τς, σε τι κοινωνία ζούμε βρε παιδίμου" και "Τατιάνα μου...." , "ναί Καίτη μου". Ξέρετε πόσα παιδιά απο επαγγελματικές σχολές και χωριά, θα πήγαιναν στην κηδεία για να "δούν" την ατραξιόν, ενω δεν ειχαν ακούσει τίποτε για ό,τι έγινε τις τελευταιες μέρες;Υπάρχουν πολλές Ελλάδες παιδιά, η τηλεόραση για όλους εχει τον τρόπο της, και επειδή εχει και εικόνα και χάζι, εχει την δύναμή της. Μπράβο λοιπόν στα παιδιά που πήγανε στην ΝΕΤ.

 22. Δήμος avatar
  Δήμος 20/12/2008 12:30:39

  Η τελευταία... προσφορά του κ. Σημίτη, πριν φύγει, ήταν ο "νόμος Σκανδαλίδη", ο οποίος ευνοεί την πολυδιάσπαση των μεγάλων-πολυσυλλεκτικών-κομμάτων και την δημιουργία συμμαχικών κυβερνήσεων. Ο νόμος ανταποκρινόταν στην πάγια φιλοσοφία του κ. Σημίτη, ότι τα μεγάλα κόμματα, εξ΄ανάγκης πολυσυλλεκτικά, δεν έχουν καθαρές θέσεις, είναι υποχρεωμένα να κινούνται με βάση τον μέσο όρο των κοινωνικών απαιτήσεων και συμφερόντων που επιδιώκουν να εκφράσουν και να ικανοποιήσουν, κ.λπ, κ.λπ. Οσοι, από το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι ο εκλογικός νόμος στην αρχική μορφή του ήταν ακόμη χειρότερος, καθώς οδηγούσε σε αναδιαμόρφωση του πολιτικού τοπίου και της πολιτικής αριθμητικής, με σχεδόν βίαιο τρόπο. Δηλαδή, ο κ. Σημίτης επεδίωκε με έναν τεχνοκρατικό τρόπο να επιβάλει την εκ βάθρων αλλαγή των συσχετισμών, εγκαθιδρύοντας-θεσμικώ τω τρόπω-την κυριαρχία εξωθεσμικών παραγόντων στην πολιτική ζωή, πάντα ερήμην του πολιτικού σώματος, του λαού, των ψηφοφόρων-πολιτών. Η υποδοχή των απόψεων Βερελή-Πάγκαλου, αν και ο δεύτερος δεν είπε ακριβώς το ίδιο με τον πρώτο, από τα΄Μ.Μ.Ε της διαπλοκής πείθει ότι οι εμφανιζόμενοι ως αφεντικά της χώρας, δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες τους να επιβάλουν λύσεις της αρεσκείας του και όσο ο Γ.Α.Παπανδρέου, δεν κάθεται στο τραπέζι του Προκρούστη των συμφερόντων τους, θα επιμένουν. Ελπίζω, όλοι εμείς να τους χαλάσουμε την σούπα που ετοιμάζονται να σερβίρουν...

 23. οκτώ avatar
  οκτώ 20/12/2008 13:07:50

  Εδώ ο κόσμος καίγεται και … οι εκδότες αναζητούν σωτήρα.
  Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει σωτήρας, εάν εμείς δεν αλλάξουμε νοοτροπία.
  Τα φάγαμε τα λεφτά σε χορούς και πανηγύρια.
  Λίγο το εύκρατο κλίμα, λίγο το καλό κρασί, λίγο η βαριά κληρονομιά που φέρουμε μας φούσκωσαν τα μυαλά και μας έκαναν τεμπέληδες.
  Προεκτάσεις μας είναι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, μπατίρηδες οι περισσότεροι που γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την ώρα που υποτίθεται ότι μάχονται για το κοινωνικό συμφέρον.
  Το κράτος καταρρέει από μόνο του, χωρίς να υπάρχουν βάρβαροι και εξωγήινοι. Καταρρέει από την παχυσαρκία του γιατί όταν χρειάστηκε να τρέξει λίγο, τα έφτυσε στα πρώτα μέτρα.
  Κάποιος εδώ μέσα είχε πει ότι η παιδεία μας φτάνει μέχρι την τσέπη μας, απόλυτα σωστό. Όταν λοιπόν κινδυνέψει η τσέπη μας επαναστατούμε, μία ιδιότυπη επανάσταση που δεν μοιάζει με καμία άλλη γιατί καίμε οι ίδιοι ένα κομμάτι του εαυτού μας που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Γιατί εμείς συντηρούμε αυτό το τερατόμορφο κράτος και πάλι εμείς το καταδικάζουμε.
  Αβυσσος η ψυχή του Ελληνα …

 24. Κάλος avatar
  Κάλος 20/12/2008 13:12:43

  Ξεχάστε τις ζεϊμπεκιές.
  Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Cha - Cha - Cha !
  Επίσης,It takes two for tango...

 25. Κάλος avatar
  Κάλος 20/12/2008 13:14:08

  Sorry, it takes two to tango... Mea Culpa !

 26. kazanias avatar
  kazanias 20/12/2008 15:11:29

  Μια ερωτηση βρε παιδια.
  Αντιλαμβανεστε και εσεις αυτο που νιωθω και εγω οτι δυσκολα θα κανουν τον κοσμο να ξανακατσει στον καναπε;

 27. TEO avatar
  TEO 20/12/2008 17:53:04

  Mετά απο 50 δεξια χρονια, η παράταξή μου πέτυχε νά μέ κάνει κομουνιστή καί επιτέλους θά ηρεμήσω.Μπράβο στους Λυκάνθρωπους τής Ν.Δ που μόνο μέ πολλές ασημένιες σφαιρες θά γλυτώσει η πρώην παράταξή μου

 28. salmonellas avatar
  salmonellas 20/12/2008 18:46:32

  Mono trellos tha itan o Giorgakis na analavei synkyvernisi me ena xoflimeno komma san afto tou Kwstaki. Na katsei st' avga tou kai na perimenei na pesei to milo mono tou. Oso gia tin Ellada, ta dyo afta kommata ekanan oti borousan gia na ti gonatisoun kai twra ta kataferan. Then xreiazetai alli voitheia, Thank You.

 29. miamar avatar
  miamar 20/12/2008 18:49:36

  Teo πόσο χρονών είσαι βρε μαθουσάλα;

 30. TEO avatar
  TEO 20/12/2008 18:54:38

  Απο τά 15 στην ΕΡΕ,άρα 65.

 31. Provocator. avatar
  Provocator. 20/12/2008 19:54:05

  Αντε ρε τζοβενο.(Εγω ειμαι 67).

 32. www.politonsymaxia.gr avatar
  www.politonsymaxia.gr 21/12/2008 16:45:36

  Δεν παει αλλο οχι μονο με τηΝΔ αλλα και με το πολιτικο νταβατζιλικι των μεγαλοεκδοτων και των««εθνικων» εργολαβων αυτο ειναι το μειζον δημοκρατικο προβλημα της χωρας και δυστυχως ολοι σφυριζουν αδιαφορα ακομη και τα κομματα της Αριστερας οταν προκειται να πουνε τα πραγματα με το ονομα τους φοβος η ασυλια απεναντι στις πεντε οικογενειες -ακριδες που διαφεντευουν τον τοπο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.