#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/11/2011 23:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκβιασμοί συνεχίζονται παρά την συμφωνία της ΝΔ(Ανανεωμένο)  Την πλήρη εφαρμογή των ελληνικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις ζήτησαν στο μεταξύ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαροζί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του το Σάββατο.

«Η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευθεί αν δεν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα Ηλύσια Πεδία.

Στην ίδια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, σημειώνεται επίσης ότι σε διμερή τους επικοινωνία, ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσαν «την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι θέτοντας τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή, ο κ. Παπαδήμος εξήγησε ότι αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

-Πρώτο, τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

-Δεύτερο, την ολοκλήρωση του αναθεωρημένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που συνδέεται με τη χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα, και

-Τρίτο, την εφαρμογή όλων των προγραμμάτων στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Η Γερμανία ετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ

Η  γερμανική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της χώρας αποφασίσει να μην συνεχίσει τα προγράμματα λιτότητας στα οποία έχει ήδη συμφωνήσει, γράφει το Spiegel.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Spiegel, ειδικοί του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν διάφορα σενάρια που βασίζονται σε διαφορετικές υποθέσεις. Το βασικό σενάριο βασίζεται στην εκτίμηση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα χειροτερεύσει πολύ. Υπό αυτό το σενάριο, η έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλει στην ενίσχυση της ευρωζώνης μακροπρόθεσμα, μετά από μια αρχική περίοδο αναταράξεων. Το σκεπτικό είναι ότι η νομισματική ένωση θα μπορούσε να γίνει πιο σταθερή χωρίς τα πιο αδύναμα μέλη της.

Ένα χειρότερο, προβλέπει ότι οι εξελίξεις στην ευρωζώνη θα είναι λιγότερο ευνοϊκές. Σ'αυτή την περίπτωση, η Ιταλία και η Ισπανία θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών και το κόστος δανεισμού τους θα αυξάνονταν. Υπό αυτό το σενάριο, το EFSF θα αναγκάζονταν να χορηγήσει φρέσκο χρήμα σ' αυτές τις χώρες. Για να πετύχει όμως αυτό, το EFSF θα πρέπει να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό έτσι ώστε να διαθέτει δυνατότητα δανεισμού ύψους 1 τρις. ευρώ.

Το χείριστο σενάριο προβλέπει ότι θα υπήρχε δραματική υποτίμηση του νέου νομίσματος της Ελλάδας έναντι του ευρώ. Αυτό θα είχε μεν την θετική επίπτωση του να καταστήσει τις εξαγωγές της χώρας φθηνότερες, αλλά οι αρνητικές επιπτώσεις θα υποσκέλιζαν τα όποια οφέλη. Το χρέος της χώρας θα αυξάνονταν παρά το "κούρεμα", αφού τα χρέη της Ελλάδας θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ. Η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας θα υποβαθμίζονταν άμεσα για μια ακόμα φορά και οι ελληνικές εταιρείες θα το εύρισκαν εξαιρετικά δύσκολο να αποκτήσουν πρόσβαση σε λεφτά διότι οι τράπεζες της χώρας επίσης θα αποκόπτωνταν από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.

Πολλές εταιρείες θα χρεοκοπούσαν διότι και το δικό τους χρέος θα ήταν σε ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί ακόμα εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους. Η εγχώρια κατανάλωση θα κατέρρεε, κάνοντας το πρόβλημα ακόμα χειρότερο. Η χώρα θα χρειαζόταν δεκαετίες για να απαλλαγεί από αυτόν τον φαύλο κύκλο, ενώ και άλλα κράτη θα μπορούσαν να μπουν στην δίνη αυτή.

Πάντως, σύμφωνα με το Spiegel γερμανικές κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως το πιο αρνητικό σενάριο δεν είναι πιθανό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 12/11/2011 21:07:44

  Αυτός ο Στραβελάκης, ξεκίνησε από αφισοκολητής σε τοπική, ή δακτυλογράφος στη Τρικούπη?
  Σήμερα έδωσε ρέστα, γαι την ανάγκη παράτασης των εκλοφών

 2. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 12/11/2011 21:27:58

  Υ
  Μην βιαζεσαι.
  Σε λιγο να δεις ποσα στελεχη της Ν.Δ.(τους ξερουμε ολοι πια...)
  θα κανουν τις ιδιες δηλωσεις περι αναγκαιοτητας παρατασης
  του χρονου των εκλογων.

 3. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 12/11/2011 21:35:08

  Το τρίτο σημείο δεν το κατάλαβα.... εννοεί ότι σε τρεις μήνες θα έχουν παρθεί μέτρα για τα επόμενα 10 χρόνια;! Κάτι δε μας λένε καλά....

  • gynner avatar
   gynner @ σιδεράκιας 12/11/2011 22:54:43

   Τους 3 μήνες που τους είδες;Για να γίνουν εκλογές 19/2 η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να παραιτηθεί 9/1.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ @ gynner 13/11/2011 18:01:34

    Μα αυτή η κυβέρνηση θα κάνει τις εκλογές. Μόνο η ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών θα αλλάξει 23 μέρες πριν την κάλπη.

 4. saltcity avatar
  saltcity 12/11/2011 21:37:09

  «Η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευθεί αν δεν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα Ηλύσια Πεδία.

  Από το κακό πόκερ στο κακό θέατρο. Έχουν καταντήσει βαρετοί.

 5. Orestios avatar
  Orestios 12/11/2011 21:52:40

  Θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φλεβάρη????

 6. anonymous avatar
  anonymous 12/11/2011 22:42:45

  Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Έχω πει κατ επανάληψιν ότι η στάση πληρωμών ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Πολύ φοβάμαι ότι ο Σαμαράς θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα ή να υπογράψει ή να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση.

  Η μόνη λύση είναι να σκάσει γρήγορα η Ιταλία, η Αυστρία ή άλλη χώρα της ΕΕ.

 7. gynner avatar
  gynner 12/11/2011 22:59:37

  Η μόνη λύση φίλε μου πλέον είναι να εκραγεί ο Λαός και να τους πάρει όλους στο κυνήγι όπως την 28η Οκτωβρίου.Αυτή τη φορά όμως όχι όνο τους πολιτικούς αλλά και τους δημοσιοκάφρους! Και τότε θα δείς πως θα επανέλθουν όλοι και θα απαιτούν δημοκρατικές διαδικασίες,προσφυγή στις κάλπες,να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός κλπ κλπ.Η ζωή μας στα χέρια πλέον και όχι έρμαια του κάθε λογής σωτήρα!!

  • Mara avatar
   Mara @ gynner 12/11/2011 23:31:11

   Κατά εκεί πάει το πράγμα.....

 8. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 12/11/2011 23:24:15

  στον ένα μήνα διαφορά κολλάς;! Εδώ θα γίνει τις κακομοίρας, δε θα προλαβαίνουμε να διαβάζουμε μέτρα...

  το έχουν χάσει τελείως!!!

 9. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 12/11/2011 23:34:40

  'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

  1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
  2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
  3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

  Αθήνα, 2008

  O ΠΡOΕΔΡOΣ ΤΗΣ ΒOΥΛΗΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΙΟΥΦΑΣ

 10. anonymous avatar
  anonymous 13/11/2011 00:31:47

  Αυτά τα περί χρέους σε Ευρώ τα έλεγαν διάφοροι και στην Ελλάδα μέχρι που βγήκε κάποιος και είπε ότι το χρέος οφείλεται σε εθνικό νόμισμα. Άρα Ευρώ πήραμε δραχμές θα πάρουν μετά την έξοδο. Αν επιμείνουν να πάρουν Ευρώ τότε θα πρέπει να μας που τι Ευρώ θέλουν προ της εξόδου της Ελλάδας ή μετά;

  Η Αργεντινή είχε χρέος σε δολάρια. Μετά την αποσύνδεση του Πέσο από το δολάριο, το πέσο έπεσε 80% έναντι το δολαρίου. 1 δολάριο ήταν 5 πέσος. Τι τους έδωσε ο Κίρχνερ; 20 σέντσια στο δολάριο. Τα πήραν και είπαν κι ευχαριστώ. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς.

 11. Nick63 avatar
  Nick63 13/11/2011 00:32:48

  Δεν εκβιάζουν πλέον αλλά απαιτούν...
  Μετά το στραπάτσο μας στις Κάννες που βάλαμε την ουρά στα σκέλια και
  συνταχθήκαμε πλήρως με τις προσταγές των εταίρων μας, δικαιολογημένα
  απαιτούν τώρα και άμεση υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου
  χωρίς πολλά πολλά...
  Όσον αφορά τα υποθετικά (ή όχι) σενάρια εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ,
  δεν πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση.
  Βάζουν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα σενάρια και σχέδια και ζυγίζουν τα
  κόστη και τα οφέλη.
  Ας μη κρυβόμαστε, το σενάριο εξόδου της χώρας απο το ευρώ είχε βγεί στη
  δημοσιότητα απο επίσημα χείλη προ ημερών (Καστανίδης - δημοψήφισμα)
  "περί εθνικής συνεννόησης για τη διανομή του παραγόμενου πλούτου"...κ.λ.

  μας προκαλεί εντύπωση

 12. karenin avatar
  karenin 13/11/2011 01:46:10

  Πολύ πρεμούρα για γρήγορη επικύρωση της συμφωνίας. Υπο το κράτος του πανικούπάλι όπως και το μνημόνιο αδιάβαστη θα υπογραφεί. Η μεγαλύτερη
  προδοσία για την χώρα θα είναι το πέρασμα απο το Ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο χωρίς ανάλογα ανταλάγματα εγγυήσεις.

 13. a.p. avatar
  a.p. 13/11/2011 02:42:23

  Το κακο ειναι οταν αρχισεις τις υποχωρησεις τα πραγματα γινονται πιο δυσκολα , ευχομαι ο Προεδρος Α.Σ. να αρχισει παλι να αντιδρα και να αντιστεκεται ........

 14. dracon avatar
  dracon 13/11/2011 08:10:47

  ",,,,,,Το χείριστο σενάριο προβλέπει ότι θα υπήρχε δραματική υποτίμηση του νέου νομίσματος της Ελλάδας έναντι του ευρώ. Αυτό θα είχε μεν την θετική επίπτωση του να καταστήσει τις εξαγωγές της χώρας φθηνότερες, αλλά οι αρνητικές επιπτώσεις θα υποσκέλιζαν τα όποια οφέλη. Το χρέος της χώρας θα αυξάνονταν παρά το “κούρεμα”, αφού τα χρέη της Ελλάδας θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ,,,,,"

  Το 90% του χρέους είναι σε ευρώ και βρίσκεται κάτω από το ελληνικό δίκαιο
  Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ το ελληνικό κοινοβούλιο θα είχε την ευχέρεια να νομοθετήσει -δεσμευτικά για τους δανειστές-τη μετατροπή του χρέους από ευρώ σε δραχμές
  Αρα το δημοσίευμα του Σπιγκελ διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.
  Το δημοσίευμα θα επαληθευθεί μόνο αν η νέα κυβέρνηση ψηφίσει τη νέα δανειακή ,η οποία υπάγει το χρέος στο αγγλικό δίκαιο,γεγονός που θα στερήσει την ελλάδα από ένα τεράστιο διαπραγματευτικό όπλο.
  Ας ελπίσουμε ότι δε θα τολμήσει κανένας βουλευτής να υπερψηφίσει τη ρήτρα υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο,γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με εσχάτη προδοσία .

 15. στοιχημα avatar
  στοιχημα 13/11/2011 11:50:14

  Μετά τους πολιτικούς οι χειρότεροι είναι οι δημοσιογράφοι. Οπότε πολλά από αυτά που λέγονται και γράφονται είτε από τα ελληνικά είτε από τα ξένα μέσα δεν αληθεύουν πάντα!

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 13/11/2011 19:34:40

  «Socialism is a Fraud, a Comedy, a Phantom, a Blackmail» ~Benito Mussolini
  «Ο Σοσιαλισμός είναι μιά Απάτη, μιά Κωμωδία, ένα Φάντασμα, ένας Εκβιασμός»

  EKBIΑΣΜΟΣ: Δίκαιο και Ορισμός
  (πηγή: USLEGAL™)

  Εκβιασμός είναι το έγκλημα το οποίο τελείται υπό την απειλή αποκάλυψης αμηχανίας, ντροπής, δημόσιας χλεύης, περιφρόνησης, ή, υποβάθμισης και ηθικής βλάβης ατόμων, οικογενειών, συζύγων, συγγενών, επιχειρήσεων ή, συνεργατών. Αυτή είναι η μορφή της εγκληματικής καταπίεσης.
  Λόγω του ότι οι απειλητικές πληροφορίες είναι συνήθως στοιχειοθετημένα αληθείς, δεν αποκαλύπτονται οι παρανομίες των εκβιαζομένων, με προϋπόθεση και απαίτηση τη χρηματική εξαγορά της σιωπής των εκβιαστών.

  Ο όρος «Eκβιασμός» (Blackmail), χρησιμοποιήθηκε αρχικά πριν τον 18ο αιώνα και αφορούσε τη πληρωμή φόρων ασυλίας των αγροτών από τους επιδρομείς στις συνοριακές ζώνες της Σκωτίας. Αν οι αγρότες δεν κατέβαλαν το «ταχυδρομείο» (παλαιός όρος γιά το ενοίκιο), τότε οι οπλαρχηγοί μπορούσαν να κλέβουν τα βοοειδή, τις καλλιέργειες και τα χωράφια των αγροτών.
  Δεδομένου ότι το «ταχυδρομείο» αυτό θεωρήθηκε πολύ κακό, μετωνομάστηκε «Μαύρο Ταχυδρομείο» (Βlackmail).

  Ο Εκβιασμός, με την ευρεία του έννοια, έχει οριστεί ως «η παρά τη θέληση του ατόμου απόπειρα ψυχολογικής χειραγώγησης, εξαναγκασμού και πίεσης γιά την επιτακτική απόκτηση ή, απόπειρα υφαρπαγής “ο,τιδήποτε Αξίας”». Δικαστικές αποφάσεις ποικίλουν σχετικά με την ερμηνεία του “ο,τιδήποτε Αξίας”, το οποίο δεν είναι απαραίτητα η καταβολή χρημάτων σε όλες τις περιπτώσεις.

  Οι νομοθεσίες των κρατών ποικίλουν, αλλά το ακόλουθο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα κατάστασης υπό καθεστώς εκβιασμού:

  «21-3428. Εκβιασμός.

  Ο Εκβιασμός κερδίζει ή αποπειράται να κερδίσει ο,τιδήποτε Αξίας ή, εξαναγκάζει άλλους να ενεργήσουν ενάντια στη θέληση του ατόμου, με την απειλή γνωστοποίησης κατηγοριών ή, δηλώσεων, προκειμένου το άτομο να υποστεί δημόσια γελοιοποίηση, περιφρόνηση ή, εξευτελισμό.

  «Ο Εκβιασμός Eίναι Kακούργημα Aπαξίας, Bαθμού Aυστηρότητας 7».

  Απόδοση: η Dimi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.