31/07/2008 03:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εθνικοί εργολάβοι, η ύφεση και ο κ. Σουφλιάς

«Το γεγονός ότι «βγήκαν τα μαχαίρια» στη ΔΕΗ, και αυτό οφείλεται στην αδυσώπητη κόντρα ποικιλώνυμων ομίλων και οικονομικών - πολιτικών πατρώνων τους να ελέγξουν την τεράστια «πίτα» προμηθειών, παραγωγής και εμπορίας της επιχείρησης, έρχονται να ενισχύσουν ασφαλείς πληροφορίες μας που ακολούθησαν την καρατόμηση του Αβραάμ Μιζάν. Από μέρα σε μέρα… θα δοθούν στη δημοσιότητα φάκελοι για σκάνδαλα στη ΔΕΗ, υπαρκτά ή ανύπαρκτα (μαγειρεμένα). Η πρώτη «ομοβροντία σκανδάλων» θα αναφέρεται: Στη σύμβαση της ΔΕΗ με τη Siemens για την εγκατάσταση πιλοτικού προγράμματος καταμέτρησης στο Μαρούσι και στο έργο της αναβάθμισης μονάδων της ΔΕΗ στον Αγ. Δημήτριο, καθώς και στην τοποθέτηση ηλεκτροστατικών φίλτρων».

Αυτά γράφει το ΕΘΝΟΣ του κ. Μπόμπολα προαναγγέλλοντας νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τους 5- 6 μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους που κουμαντάρουν τις τύχες όλων μας και αρχίζουν τώρα να καυγαδίζουν (υπο τις ευλογίες της κυβέρνησης Καραμανλή) και για την (πολύ μεγάλη) πίττα της Ενέργειας. Κι αφού τα λέει το ΕΘΝΟΣ κάτι θα ξέρει περισσότερα από εμάς. Δεν έχει πάντως μεγάλη πλάκα να γράφει η συγκεκριμένη εφημερίδα για «αδυσώπητη κόντρα ποικιλώνυμων ομίλων και τα των οικονομικών - πολιτικών πατρώνων τους»;

Αν πάντως τα συνδυάσουμε όλα αυτά με το Χωροταξικό (που το ανακοινώνουν κι αυτό καλοκαιριάτικα, για να μην το πάρει κανείς χαμπάρι) τότε ο τρόπος αντιμετώπισης της ύφεσης που προτείνει ο κ. Σουφλιάς (υποψήφιος πρωθυπουργός, μεταξύ των άλλων) είναι ο εξής: Να πάρουν όλα τα χωματουργικά μηχανήματα που κάθονται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και να σκάψουν τα πάντα: Από «μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες» μέχρι και το 29% των ενεργειακών. Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα θα σκεπαστεί από χωματουργικά, μπετά και ανεμογεννήτριες προς δόξαν των ίδιων 5-6 επιχειρηματιών. Στην Γερμανία συνειδητοποιούν την ηλιθιότητα της λεγόμενης «πράσινης» ενέργειας. Στην Ελλάδα οι γέροντες βαρήκοοι σφραγίζουν την απόλυτη καταστροφή του ελληνικού τοπίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. insider avatar
  insider 31/07/2008 08:41:12

  Η ανάλυση του Μπόμπολα είναι επιφανειακή, αυτά που αναφέρει είναι μικρά....
  Η ουσία είναι ότι ότι η διαφθορά στην ενέργεια άγγιξε το γραφείο του Καραμανλή (Ελένη Λουρή), με ευθύνη του Αλογοσκούφη.
  Θα ακολουθούσε πτώση της Κυβέρνησης εντός του Αυγούστου με αυτά που θα αποκαλύπτονταν..

  Η αποπομπή Μιζάν που συμμετείχε και στον ΣΕΒ ήταν μονόδρομος για την επιβίωση του πολιτικού μας συστήματος. Τώρα η τράπουλα ξαναμοιράζεται...Είδομεν...

 2. The onsite guy avatar
  The onsite guy 31/07/2008 08:57:12

  Η απ'ευθείας ανάθεση στους Τούρκους μέσω εταιρείας μαιμού της πενταετούς συντήρισης των Αεριοστροβίλων Κρήτης και Ρόδου σε εξωφρενικό τίμημα, πως σας φαίνεται...

  Ποιός απέτρεψε την εκπαίδευση των τεχνικών της ΔΕΗ από το 2002 έως το 2005 στους στροβίλους αυτούς, όπως γίνεται σε όλες τις συμβάσεις?

  Γιατί δεν κάλεσαν την ΕΑΒ να εμπλακεί στη συντήρηση , που είναι και πιστοποιημένη και διαπιστευμένη σύμφωνα με τα διεθνή standards..
  Ρωτήστε τον Τάκη Φιλιππάκο...

  Ποιός ο ρόλος Αλογοσκούφη - Λουρή?

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/07/2008 10:35:11

  @in, η Γερμανία έχει μείνει πίσω στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, βασιζόμενη εν μέρει στην λαϊκίστικη κατασκευή ανεμογεννητριών. Τουλάχιστον συνειδητοποιούν ότι οι μεγάλης κλίμακος εγκαταστάσεις υποβιβάζουν την γη και υποτίθεται θα τις βάζουν στην ...θάλασσα. Εν τω μεταξύ εισάγουν ρεύμα από την Γαλλία για να κάνουν την δουλειά τους

  Στην Ελλάδα, όπου το άδειο οικόπεδο του γείτονα είναι η χωματερή της γειτονιάς, θα λύσουμε το πρόβλημα της πτωσης του κύκλου εργασιών και των κερδών των μεγάλων χωματουργών και μπετατζήδων, στήνοντας 100άδες ανεμογεννήτριες στην τζάμπα, καμμένη και παρατημένη ελληνική γη. Σκέψου: Χωματόδρομοι, χωματουργικά, μπετουδάκια σε όλη την Ελλάδα. Απέραντο εργοτάξιο! Εγγυημένη απόδοση με λεφτά του Δημοσίου. Επιδοτήσεων παράδεισος. Με το αζημίωτο για τους Γενικούς Γραμματείς λένε οι κακές γλώσσες.

  Και όταν δεν φυσάει; Ο Κοπελούζος ναν καλά, θα δουλέυουν οι μονάδες αιχμής καταναλώνοντας αέριο προς υλοποίηση προγραμματισμένων κερδών.

  Οι περιβαλλονολογικές οργανώσεις που ΔΕΝ τα πιάνουν, έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν την τρέλλα της λεγόμενης "πράσινης" ενέργειας".

  Θα στο πω και αλλιώς. Δουλέυει κάποιος πυρηνικός αντιδραστήρας κάπου, π.χ. στην Γαλλία, παράγεται αλουμίνιο, σίδηρος, χαλκός, κάπου, κατασκευάζεται μία ανεμογεννήτρια, μεταφέρεται εδώ, σκαβουν οι μπουλντοζες, δουλέυουν οι μπετονέριες, presto νατην η πράσινη ενέργεια. Τυπικά, καταναλώνονται περίπου οι ίδιες μονάδες ενέργειας και σεβαστή ποσότητα CO2 για την κατασκευή της αναμεγεννήτριας (περίπου όσο θα γλυτώσει από την λειτουργία της)

  Θες "πράσινη" ενέργεια; Παράτα το αυτοκίνητο, μην αγοράσεις καινούργιο, μην ανάβεις το φως το βραδυ, ή το κλιματιστικό το μεσημέρι. Επειδή δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, θα εισάγεις ρεύμα από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Τουρκία, και φυσικό αέριο με καράβια ημέτερων από την Βόρεια Αφρική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.