#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εθνικές εκλογές που δεν θα γίνουν και το χρονικό μιας «παρανοϊκής» στρατηγικήςΣτο ΠΑΣΟΚ είναι μάστορες οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Όταν αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια στρατηγική το κάνουν με συνέπεια και με συνέχεια, με τέχνη, με σκέψη και με περίσκεψη. Κυβερνούν –με κάποια επεισοδιακά διαλείμματα- 30 χρόνια, γιατί πρωτίστως καταφέρνουν να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Το τελευταίο που κυκλοφορούν «εγκυρότατες πηγές», είναι ότι  το νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει ήδη συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις 14 Νοεμβρίου στις 12 Δεκεμβρίου, διευκολύνοντας έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Για την περίπτωση που δεν το αποφασίσει του έχουν ετοιμάσει μια άδεια σελίδα Α4, για να γράψει ιδιοχείρως τον δικό του χρησμό. Πληροφορίες λένε ότι τον «κυνηγά» η ατάκα του Αντρέα το 1986 (έλαβα το μήνυμα) και η δική του εκδοχή θα είναι η «ψήφος σας  προωθείται.»

Η προσπάθεια να αναδειχτεί το δίλημμα ως πραγματικό εκτυλίσσεται. Μόλις έχουν ζεστάνει τις καρέκλες τους, μόλις βρήκε τη φόρμα του ο Πάγκαλος, τώρα που εκδιώχθηκαν από την Κυβέρνηση οι αιτίες του κακού Μπατζελή και Γκερέκου, τώρα που “έδεσαν” σημαντικές συνεργασίες, τώρα που αναμένεται η υλοποίηση τόσων projects  θα κάνει εκλογές;

Θα είμαι αιρετικός για μια ακόμη φορά.

Δεν θα κάνει εκλογές

Πρώτον γιατί αυτό θα συνεπάγεται ένα «εκλογικό πραξικόπημα» αν κάνει όπως διατείνονται τις βουλευτικές εκλογές μαζί με την δεύτερη Κυριακή των τοπικών και θα πέσουν να τον φάνε όλοι μάζι οι καθηγητές και υφηγητές του Συνταγματικού Δικαίου

Δεύτερον, διότι θα του λείπει η αναγκαία –όχι όμως και ικανή- συνθήκη για  να πάει σε εκλογές τον Δεκέμβρη. Να έχει δηλαδή διαφορά (ασφαλείας) 4-5 μονάδων από τη ΝΔ. Τότε θα είναι σίγουροι ότι θα σχηματίσουν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε  στη χειρότερη περίπτωση κυβέρνηση συνεργασίας, με κάποιον ή κάποιους από τους γνωστούς προθύμους (Προσοχή: αν αυτοί δεν πιάσουν το 3% η πιθανότητα αυτοδυναμίας αυξάνει). Να πει δηλαδή κάτσε να ανανεώσω τη σύνδεση με το εκλογικό σώμα τώρα που μπορώ, γιατί σε έξι μήνες δεν ξέρεις τι γίνεται.

Διαφορά ασφαλείας όμως δεν θα βρει. Η ψήφος κατά του μνημονίου και η συνακόλουθη καταδίκη της πολιτικής του τελευταίου χρόνου θα είναι το πλειοψηφικό ρεύμα. Η δυναμική που αποκτά μέρα με τη μέρα το μπλοκ κατά του ΔΝΤ είναι σημαντική. Η ΝΔ έχει μειώσει κατακόρυφα την διαφορά απο το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά που μας λένε οι δημοσκόποι αποτελούν θρίαμβο για τον Αντώνη Μέσα σε ένα χρόνο ο Σαμαράς άλλαξε την εικόνα

Οι κομματικοί δεν θέλουν εκλογές, ο λαός δεν θέλει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία, δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές, όπως βλέπω τα πράγματα αυτήν την στιγμή.

Αν τα αποτελέσματα είναι αποθαρρυντικά, όχι μόνο δεν θα προκηρυχθούν εκλογές, αλλά το κυβερνών κόμμα θα γαντζωθεί στην εξουσία, όπως ο ναυαγός από τη σανίδα, για  το «καλό της οικονομίας» και της ψυχιατρικής, γιατί έχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι παράλληλα με το «οικονομικό πείραμα» εκτυλίσσεται κι ένα ιατρικό πείραμα ψυχικής αντοχής ενός πάλαι ποτέ εύθυμου μεσογειακού λαού.

Όσο χειρότερα είναι τα αποτελέσματα, τόσο πιο εντυπωσιακές θα είναι οι αλλαγές που θα προκύψουν:

Θα βγάλει το νεοφιλελεύθερο κοστούμι και θα φορέσει το παλιό αλλά πάντοτε χρήσιμο σοσιαλιστικό. Αποπομπές προσώπων που «τσαλάκωσαν» την εικόνα της Κυβέρνησης (του λαοφιλούς Αντιπροέδρου για παράδειγμα) τσουνάμι αντικαταστάσεων στον κρατικό μηχανισμό (γενικούς γραμματείς, διοικητές Οργανισμών) και εξάντληση των (μικρών) δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού για παροχές, μείωση των φόρων (μπας και αυξηθούν τα έσοδα) και μια πολιτική «κοντά στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό».

Η ΝΔ από την άλλη πλευρά, επανέκτησε τόσο γρήγορα το αξιόμαχο της , εκεί που την είχαν για χρόνια «τελειωμένη», επέβαλλε την ατζέντα της στον προεκλογικό αγώνα και σίγουρα θα κερδίσει πολύ παραπάνω από τις 2-3 Περιφέρειες που υπολόγιζε. Το ΠΑΣΟΚ που μιλούσε για περίπατο, δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη (!!!) και 11 Περιφέρειες, βρέθηκε στα σχοινιά και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί με τεχνάσματα, διλήμματα και εκβιασμούς.

Στο crash test της προεκλογικής περιόδου ο Σαμαράς κέρδισε με διαφορά έναν αντίπαλο που και πανικοβλήθηκε και έδειξε τις αδυναμίες του. Πέραν των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής που θα εξαχθούν τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα, οι περισσότερες Περιφέρειες θα κριθούν στη δεύτερη. Ο ποιοτικός στόχος για τη ΝΔ έχει επιτευχθεί στον υπερθετικό βαθμό. Απομένει να δούμε τα αποτελέσματα του ποσοτικού.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/11/2010 11:38:10

  Να θυμίσουμε λίγο και το σκηνικό του 1988-89.

  Το ΠΑΣΟΚ, αν και είχε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, βούλιαζε στα σκάνδαλα (Κοσκωτάς, Λιάνη, καλαμπόκι, διυλιστήρια κ.λπ) ενώ μόλις το 1987 είχε διακοπεί βίαια (μετά από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 1986) το "πρόγραμμα σταθεροποίησης" (βλέπε λιτότητας) του Σημίτη για να αντικατασταθεί σταδιακά από το "Τσοβόλα, δώσ' τα όλα".

  Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλων αυτών των παραμέτρων; Όχι μόνο δεν τόλμησε να κάνει πρόωρες εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αλλά... εξάντλησε κάθε συνταγματικό περιθώριο παραμονής που είχε, κάνοντας τις εκλογές 16 μέρες μετά τη λήξη της τετραετίας (2/6/1985 έγιναν οι προηγούμενες, στις 18/6/1989 τις έκανε).

 2. Δάφνη says avatar
  Δάφνη says 05/11/2010 11:39:29

  Το σημαντικότερο όλων δεν είναι το αν θα κάνει ή δεν θα κάνει εκλογές. Το σημαντικότερο είναι το ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει όλο το συνδικαλιστικό σύστημα [ ΓΕΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ] , γι αυτό και δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση του λαού. Βλέπουμε οτι στη Γαλλία, όπου δεν υπάρχει καν μνημόνιο, γίνονται μεγάλες κινητοποιήσεις, το ίδιο και αλλού. Το μαφιόζικο ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διαλύσει τα πάντα. Είναι άραγες τυχαίο το οτι δεν καίγεται πλέον η Αθήνα, το οτι δε συμβαίνουν οι πυρκαγιές που γινόντουσαν και το οτι ο κόσμος καταπίνει την πίκρα του και παρακολουθεί άπραγος τα γεγονότα? Γιατί λοιπόν να μας απασχολούν τόσο οι εκλογές?

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 05/11/2010 11:41:19

  Ας περιμένομε την Κυριακή το βράδυ. Η αισιοδοξία μας παραμένει πάντα δυνατή. Σήμερα βρήκαν άλλο ένα κόλπο. Μέσα στον πανικό τους, η φυλλάδα τους, ΤΑ ΝΕΑ, παρουσιάζουν τον Καραμανλή να έχει πεί "οτι το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό" διαφοροποιούμενος έτσι από τον Αντώνη Σαμαρά και την αντιΜνημονιακή πολιτική του. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με επιφανειακές προσπάθειες διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Σαμαράς σε ένα χρόνο ανέστησε την Νέα Δημοκρατία από τα τάρταρα που ο πρώην Πρωθυπουργός την έστειλε το 2009. Τον τιμούμε τον κ. Κ. Καραμανλή, αλλά δεν θα ανεχθούμε παρεμβάσεις στο έργο του νέου μας Αρχηγού είτε από τον ίδιο ή από οποιδήποτε των συνεργατών του. Εκρίθη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και τέλος η παράσταση. Το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας θα είναι λαμπρό με τον Αντώνη Σαμαρά και όλοι μας πρέπει να δουλέψομε και να προσπαθήσομε ακόμα πιό πολύ συμβάλοντας στην τιτάνια πραγματικά προσπάθειά του

  • headbangers balls avatar
   headbangers balls @ Νίκος Θ. 05/11/2010 13:23:41

   το ψιλοείπε φίλε. αν θες κόμμα που δε το ειπε, τράβα παπαρήγα μεριά

 4. kiki avatar
  kiki 05/11/2010 11:45:04

  Κυριακη κοντη γιορτη.
  Εμεις δεν αντεχουμε αλλο να βλεπουμε τα σουργελα που μας κυβερνουν.
  Εχω ξαναγραψει οτι ο ΓΑΠ,ο δευτερος ο τριτος Παπανδρεου,ειναι απροβλεπτος,ανασφαλης,επιρεαζομενος απο διαφορους περιεργους συμβουλους,και ποτε δεν ξερεις αν και ποτε θα τον συμβουλεψουν οτι φαγαμε οτι φαγαμε,ωρα να την κανουμε γιατι ερχονται τα πιο δυσκολα και μετα δεν θα ειναι ευκολο να διολισθησουν .
  Αν κανει εκλογες τωρα,ο προυπολογισμος ποτε θα ψηφισθει ?
  Αν τις χασει,ο επομενος ποτε θα προλαβει να καταθεσει προυπολογισμο?
  δηλαδη τι θα γινει μετα? χρεωκοπια.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ kiki 05/11/2010 13:25:22

   Δεν κάνει εκλογές επιμένω. Το μαντρί θέλει να μαζέψει

   • Misha avatar
    Misha @ μικρός οδυσσέας 05/11/2010 13:27:32

    Oδυσσεύ

    Οι εκλογές έχουν κλειδώσει.
    Οι επιβήτορες ζητούν οικουμενική.

    • μικρός οδυσσέας avatar
     μικρός οδυσσέας @ Misha 05/11/2010 13:29:20

     Οι Αντ. Μανιτάκης και Ν. Αλιβιζάτος με δηλώσεις τους στην «Ε» κάνουν λόγο για «ανυπέρβλητα συνταγματικά εμπόδια», «συνταγματική εκτροπή» και προσθέτουν πως τέτοιο ενδεχόμενο «δεν αντέχει σε σοβαρή βάσανο συνταγματικότητας».

     • Misha avatar
      Misha @ μικρός οδυσσέας 05/11/2010 17:46:59

      Oι ίδιοι νομίζω πως έχουν χαρακτηρίσει και το Μνημόνιο αντισυνταγματικό.
      Το Συνταγμα δεν είναι εμπόδιο για τον παπουτσωμένο ΓΑΠο.

     • A.M. avatar
      A.M. @ μικρός οδυσσέας 05/11/2010 18:16:59

      Άμα δεν αντέχει σε «σοβαρή βάσανο συνταγματικοητας» δεν θα το βάλουν!
      Μην ανησυχείς καθόλου, εκεί στο πασοκ βασανίζουν μόνον ότι αντέχει.
      Τον λαό για παράδειγμα που μαζοχίζεται τον βασανίζουν.
      Το Σύνταγμα θα το αφήσουν ...αβασάνιστο και θα κάνουν ότι γουστάρουν.
      Έτσι απλά.

 5. axiley avatar
  axiley 05/11/2010 11:56:40

  Tην προηγούμενη βδομάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου δραματοποίησε με λάθος τρόπο το δίλημμα που έβαζε όλη η αντιπολίτευση γιʼ αυτές τις εκλογές. Κι όμως, μια λάθος κίνηση ήταν αρκετή για να αναδείξει την εκ του ασφαλούς δημαγωγία ολόκληρης της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή που τελείωνε η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης έμπλεοι ιερής αγανάκτησης δήλωναν «δηλαδή αν ο λαός επιλέξει εμάς είναι αιτία χρεοκοπίας της χώρας;». Οι δημοσιογράφοι αναρωτιόντουσαν «δεν έχει η αντιπολίτευση καλούς και ικανούς υποψήφιους που μπορεί ο λαός να ψηφίσει χωρίς αυτό να σημαίνει κίνδυνο για την πορεία της χώρας;». Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδιδαν οργισμένες ανακοινώσεις, γιατί ο πρωθυπουργός επιβάλλει «εκβιαστικά διλήμματα». Δηλαδή, ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν ποιο είναι το ζητούμενο των μεθαυριανών εκλογών: Η ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών.
  Όμως τι παραπάνω είπε ο Γ.Π. απʼ όσα όλη η αντιπολίτευση έλεγε μέχρι τώρα; Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ότι θα μετατρέψουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα εναντίον του μνημονίου; Αυτοί δεν έλεγαν ότι στις 7 Νοεμβρίου θα απορριφθεί το μνημόνιο; Αυτοί δεν έλεγαν ότι θα ανακηρύξουν τους δήμους και τις περιφέρειες «ελεύθερες ζώνες», ότι θα διώξουν με τις κλωτσιές την τρόικα; Αυτό είπε και ο Παπανδρέου. Εάν το αποτέλεσμα των εκλογών κρίνει λοιπόν την πορεία του σταθεροποιητικού προγράμματος, αν κρίνει τη χρεοκοπία ή όχι της χώρας, αν σημαίνει την αθέτηση της συμφωνίας που έκανε η χώρα με την ευρωπαϊκή κοινότητα, τότε ο λαός με εκλογές πρέπει να αποφασίσει για την πορεία της χώρας. Αν θα συνεχίσει αυτή την πορεία ή θα επιλέξει κάτι άλλο. Αυταπόδεικτο, my dear Watson.
  Κι όμως, ξαφνικά, αυτοί που είχαν εύκολες λύσεις, αυτοί που σε 18 μήνες θα μηδένιζαν το έλλειμμα, τώρα δεν έθεταν ζήτημα πρόωρων εκλογών. Αυτοί που θεωρούσαν τη χώρα «υπό γερμανική κατοχή», αυτοί που μιλούσαν για «εξόντωση της κοινωνίας», για «λοχίες ξένων δυνάμεων» που επιβάλλουν τις θελήσεις τους, για ηρωική αντίσταση μέχρι να διώξουν τους εκπροσώπους της τρόικας και τους «ντόπιους δοσίλογους», ξαφνικά ανακάλυψαν στην προοπτική των εκλογών «εκβιαστικά διλήμματα». Η τσάμπα μαγκιά του καφενείου, βέβαια, είναι πάντα προτιμότερη από το να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα.
  Τι συνέβαινε στην πραγματικότητα; Όλη η αντιπολίτευση είχε υιοθετήσει μια ευφυή πλην δημαγωγική και παραπλανητική τακτική απέναντι στις εκλογές. Κρύφτηκε πίσω από το μνημόνιο. Αντί να παρουσιάσει τις δικές της επιλογές, τα δικά της πρόσωπα και να κριθεί γιʼ αυτά, ονόμασε τις εκλογές «αντίσταση απέναντι στο μνημόνιο». Ελπίζοντας ότι έτσι θα συσσωρεύσει κάθε αντίδραση, κάθε κούραση, κάθε διαφωνία, κάθε ψήφο σε οποιονδήποτε, θα την προσθέσει και όλο μαζί θα αποτελέσει ήττα της κυβέρνησης και νίκη της αντιπολίτευσης. Αριστεροί πολιτικοί δήλωναν ευθαρσώς ότι στο δεύτερο γύρο κριτήριο για την ψήφο θα είναι η «αντιμνημονιακή πολιτική». Επανίδρυαν το καραμανλικό «γαλάζιο σφυροδρέπανο», οικειοποιούμενοι κάθε ψήφο διαμαρτυρίας, κάθε ψήφο αντίθεσης στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.
  Το αξιοπερίεργο είναι ότι σʼ αυτές τις εκλογές το κόμμα που ανταποκρίθηκε καλύτερα στο λαϊκό αίσθημα ήταν το Πασόκ. Το Πασόκ ήταν που υπονόησε ότι, μετά τη χρεοκοπία, το πολιτικό προσωπικό πρέπει να αλλάξει. Και γιʼ αυτό οι κύριες επιλογές του για τις μεγαλύτερες αναμετρήσεις ήταν δύο πρόσωπα εκτός κόμματος, εκτός κομματικής λογικής. Δύο πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών, με δράση στα αυτοδιοικητικά και κοινωνικά θέματα, ο Μπουτάρης και ο Καμίνης. Δύο πρόσωπα, επιπλέον, στην επιλογή των οποίων συμφώνησε, δεν τα επέβαλε. Ήταν υποψηφιότητες ενός ευρέος φάσματος πολιτικών δυνάμεων οι οποίες εμφανίστηκαν ως αντίθεση στο παγιωμένο και κουρασμένο κομματικό σύστημα. Των Οικολόγων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Φιλελεύθερων, των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών Πρωτοβουλιών.
  Όμως παρόλα αυτά, αυτή του την επιλογή, την πραγματικά νέα και ανανεωτική για το πολιτικό παιχνίδι, το Πασόκ δεν μπόρεσε να την κάνει ισχυρό δίλημμα αυτών των εκλογών. Συμπεριφέρθηκε σαν να μην την πίστευε. Διακινδύνευσε χωρίς να την υποστηρίξει. Το Πασόκ θα μπορούσε να τις πάρει αυτές τις εκλογές, η φθορά μετά από 25 χρόνια κυριαρχίας της ΝΔ στους μεγάλους δήμους ήταν μεγάλη. Αν, εκμεταλλευόμενο τη δημοσκοπική του υπεροχή, κατέβαζε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δύο στελέχη υψηλής αναγνωρισιμότητας, τον Χρυσοχοΐδη και τον Βενιζέλο λόγου χάριν, θα κέρδιζε κατά πάσα πιθανότητα. Διακινδύνευσε σε μια άλλη προοπτική που άνοιγε το παιχνίδι και σε άλλες δυνάμεις, και καλά έκανε. Όμως η επιλογή αυτή, για το Πασόκ ως μηχανισμό, για το Πασόκ ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, ήταν υπερβολικά ρηξικέλευθη. Πρότεινε, αλλά δεν υποστήριξε την επιλογή του. Ο Καμίνης και ο Μπουτάρης κατεβαίνουν στις εκλογές λες και είναι υποψηφιότητες του Φώτη Κουβέλη. Αφού δεν μπόρεσε, έχασε τη μάχη της ιδεολογικής κυριαρχίας τουλάχιστον, χωρίς να τη δώσει. Δεν κατάφερε να επιβάλει το σωστό δίλημμα, ποια πρόσωπα θέλουμε για την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, για να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς. Η αντιπολίτευση επέβαλε τα δικά της διλήμματα για τις εκλογές ανενόχλητη και το Πασόκ στο παραπέντε μοιραία υποτάχτηκε σʼ αυτά.
  Είναι σωστό να αποκαλύπτεις τη δημαγωγία και να θέτεις τους πολίτες προ των ευθυνών τους. Είναι όμως λάθος να μην μπορείς να υποστηρίξεις τις επιλογές σου, να μην μπορείς να θέσεις τα σωστά διλήμματα στο εκλογικό σώμα, να αναγκάζεσαι να παίζεις στο γήπεδο που σου καθορίζουν οι άλλοι.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ axiley 05/11/2010 14:49:30

   Φτάνει η πασοκοφυσική, φιλαράκο...

   Κοπυπαστάρωντας τον Μιχαηλίδη δεν μας λές τίποτα καινούριο...

 6. tsouska avatar
  tsouska 05/11/2010 11:57:52

  η στρατηγική είναι πολύ λιγότερο "παρανοική", εάν το δούμε από την πλευρά όλου του "στρατοπέδου" που εκπροσωπεί και την αποστολή που αυτό, έχει αναλάβει. όλες οι δυνάμεις "του" έχουν εγκαταλείψει τους πολιτικούς τους ξενιστές και δίνουν τον υπερ πάντων αγώνων. όσο καθυστερούν τόσο περισσότερο θα δυναμώνει ο κος Σαμαράς και η Ν.Δ. ενώ θα έχουν και λιποταξίες από τους "μισθοφόρους" τους, δυσκολεύοντας πολύ το "έργο" τους.
  οποιοδήποτε αποτέλεσμα που δεν θα δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στην Ν.Δ. , θα φέρει κοντύτερα τις εθνικές εκλογές, αφού κυβέρνηση θα κάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
  συμπάθα με, αλλά εκλογές θα γίνουν....

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ tsouska 05/11/2010 13:00:07

   Έχεις δίκιο δεν είναι παρανοϊκή, μια χαρά νόημα βγάζει
   Αυτό το ξενιστής, κολλάει με το κομιστής? χαχαχα

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 05/11/2010 12:15:33

  μικρέ Οδυσσέα

  Η μόνη μου διαφωνία με όσα γράφεις είναι ότι δεν φταίει η ικανότητα του Πασόκ που μας κυβερνάει τριάντα χρόνια αλλά η ανικανότητα και έλλειψη μαχητικότητας της ΝΔ.

  Για να μην πάω για τα παλιά δες σήμερα οι Βαρώνοι Κεφαλογιάννης και σία για τι προόριζαν την ΝΔ.

  Θέλανε να κουβαλάει η ΝΔ και ο Σαμαράς το δοχείο νυχτός του Παπανδρέου και της παρέας του.

  Να καταντήσουμε πολιτικές ορτινάτζες του Παπανδρέα.

  Και όπως λέει ο λαός άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Aris. A 05/11/2010 12:58:06

   Ναι Άρη συμφωνώ, η ΝΔ ήταν ένα άθροισμα άνθρώπων με διαφορετικές φιλοσοφίες και με διαφορετικούς πολλές φορές στόχους υπό την ταμπέλα φιλελευθερισμός κι ο καθένας δίπλα έβαζε ότι καταλάβαινε. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια συνοχή και μια συγκρότηση διαφορετική.

 8. v4v avatar
  v4v 05/11/2010 12:55:01

  Από τη σημερινή "Ε" (που κάνει κάποιες προσπάθειες αποπασοκοποίησης) στα πολιτικά παρασκήνια:

  «Κατεβαίνουν τα τανκς»! Θα ήταν ένα καταπληκτικό πρωτοσέλιδο (ίσως και περισσότερα). Θα έβγαιναν «αναλυτές» στα «σοβαρά» τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να εξετάζουν τις πιθανότητες, ενδεχομένως και τις... νομικές δυνατότητες.
  Υπερβολικό; Ασφαλώς! Ας κατεβούμε όμως ένα-δυο σκαλιά κι ας δούμε άλλο ένα σενάριο: «Αναβολή του β' γύρου των τοπικών εκλογών για διπλές κάλπες τον Δεκέμβριο». Το είδαμε σε πρωτοσέλιδα, το ακούσαμε στα κανάλια, μάθαμε και το χειρότερο: κυβερνητικός παράγοντας επιβεβαίωσε ότι στο Μαξίμου το σκέφτηκαν στα σοβαρά (ρεπορτάζ του Πάνου Σώκου στη χθεσινή «Ε»).

  Σκέφτηκαν δηλαδή να εφαρμόσουν ένα σενάριο με όλα τα στοιχεία πολιτικής ανωμαλίας (όπως αποφαίνονται σήμερα και δύο διαπρεπείς καθηγητές-συνταγματολόγοι, ο Αντώνης Μανιτάκης και ο Νίκος Αλιβιζάτος)!
  Μ' άλλα λόγια, η ηγεσία της λεγόμενης «δημοκρατικής παράταξης» χρησιμοποιεί «φερέφωνα» και «βαποράκια» από το χώρο των μέσων ενημέρωσης, για να παίξει με στοιχειώδεις δημοκρατικούς θεσμούς.
  Τόσο πολύ άραγε το «γαρ της θλίψεως», ώστε να γεννά τόση παραφροσύνη;

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 13:02:14

  Διάλογο με τους νέους μέσω του Ίντερνετ θα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής (15:00 – 16:30) ο πρωθυπουργός. (ΣΚΑΙ)

  http://www.skai.gr/news/politics/article/155826/idernetikos-dialogos-toy-prothypoyrgoy-me-toys-neoys-/

  Αισθανομαι βρεφος !!! στις 3 8α του την πεσω !!! Αρχαιε/Προφητη/Παγωτατζη/ατακτε/Ορεστιε κλπ κλπ σας περιμενω στον παιδικο σταθμο!!!!

  ΠΠ

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 13:30:24

   Εγώ θα κάνω κοπάνα. παραείμαι μικρός για παιδικό σταθμό

  • ο παγωτατζής avatar
   ο παγωτατζής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 14:03:23

   Μαμαααά.....Tόν κύλιο με τό μουστάκι ...Σέλωωω.....Σέλω και εγώ να τού μιλήσωωωωω!!!!!

 10. PELIAS avatar
  PELIAS 05/11/2010 13:10:12

  Εγώ πιστεύω ότι,

  ΑΝ το πράσινο εξαφανισθεί απο τον χάρτη των περιφερειών της χώρας ή βγούν ελάχιστες μόνο περιφέρειες πράσινες, η παραμονή του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα ισοδυναμεί με πραξικόπημα κατά της βουλήσεως των Ελλήνων και θα πληρωθεί με σκληρότερες διαδικασίες.

  Και με την ευκαιρία

  είναι πολύ αργά για την απομάκρυνση του χονδρού. Είναι πολύ αργά, γιατί έτσι θα διαψεύδει μόνο τον εαυτό του ο ΓΑΠ, καθώς δεν τον πέταξε έξω με τις κλωτσιές την επόμενη των προσβλητικών κι ανθελληνικών του δηλώσεων για τις ένοπλες μας δυνάμεις.

  ΠΕΛΙΑΣ

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/11/2010 13:13:27

  Πέστα, Μικρέ Οδυσσέα, να μην τα λέω εγώ.

  Από τη στιγμή που ο ΓΑΠ είπε "δεν μπλοφάρω και δεν δραπετεύω", για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι:

  Ότι και μπλοφάρει και θα δραπετεύσει!

  • Enzo avatar
   Enzo @ Επώνυμος 05/11/2010 13:24:24

   Eπωνυμε πως τα βλεπεις τα πραματα γενικα?
   παμε για φουντο? οικουμενικη? πιθανοτητες για ολα αυτα?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Enzo 05/11/2010 13:35:01

    Σώφρων είναι να μην απαντήσει κανείς σε μια τέτοια ερώτηση, ειδικά μάλιστα που "scripta manent". Αλλά τέλος πάντων, μια όλοι λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας, θα πω κι εγώ το δικό μου. Καθαρά βέβαια σε επίπεδο εκτιμήσεων, δεν έχω απολύτως καμία "εσωτερική" πληροφόρηση, αλλά και να είχα δεν θα την εμπιστευόμουνα.

    Λοιπόν, πιστεύω ότι: α) το ΠΑΣΟΚ θα φάει πολύ μαύρο στις εκλογές, τόσο που δεν θα το περιμένει κανένας, β) ο ΓΑΠ φυσικά και ΔΕΝ θα κάνει εκλογές "συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα", γ) ο ΓΑΠ θα την κάνει για αλλού μέσα σε 6 - 12 μήνες, αφού ολοκληρώσει πρώτα το "άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων", που μας έχουν ενημερώσει πολλές φορές ότι κυρίως αυτό τους ενδιαφέρει (δηλαδή, ο έλεγχος της οικονομικής ζωής της χώρας σε καίριους κλάδους που δεν την είχαν ελέγξει) και δ) ο Σαμαράς όσο δεν ζητάει να κυβερνήσει τη χώρα (δεν είναι ανάγκη να ζητήσει εκλογές), τόσο δεν θα μαζεύει αδέσποτα ψηφαλάκια που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι.

    Για φούντο δεν πάμε, όχι ακόμα τουλάχιστον, διότι μας έσωσε η κίνηση της Εθνικής. Τώρα που θα κάνουν αύξηση κεφαλαίου και οι άλλες τράπεζες, τα σχέδια χάλασαν. Αν δεν ήταν αυτό, τότε θα είχαμε φύγει σούμπιτοι, αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Αποδείχθηκε κατά κάποιο τρόπο ότι είχε δίκιο ο ΓΑΠ: "Λεφτά υπάρχουν"!

    Η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο να πετύχει την εσωτερική υποτίμηση, γι' αυτό έχει εξαφανίσει το χρήμα από την αγορά, αλλά αυτό όσο θα εξακολουθεί να μην της βγαίνει, τόσο δεν θα μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά γίνεται στην οικονομία και τόσο δεν θα κάνει τίποτε απολύτως σωστά.

    Αυτά προς το παρόν. Τώρα αν πέσουν όλα έξω... Εγώ σε προειδοποίησα ότι δεν είναι και πολύ σόι εκτιμήσεις, δεν είναι σε στέρεη λογική βάση επιχειρημάτων δηλαδή... Αλλά τα γράφω, μια που με είχες την καλοσύνη να με ρωτήσεις.

    • Enzo avatar
     Enzo @ Επώνυμος 05/11/2010 13:59:38

     μια χαρα τα ειπες.Ο γαπ δεν εχει τελειωσει ακομα αυτα που θελει να κανει και αρα δεν θα παει αμεσως σε εκλογες.και οσο για την χρεωκοπια δεν βαζω την Ελλαδα στην ιδια μοιρα με αλλες χωρες.
     δεν νομιζω να γινει. απλα μας πιεζουν οι ξενοι και οι αγορες.εγω νομιζω οτι μεχρι τα χριστουγεννα θα μας αφησουν ηρεμους.

 12. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 05/11/2010 13:33:16

  Το πέμπτη παιδί του Μητσοτάκη, ο γυρολόγος Τατούλης έχει το θράσσος να ζητά την ψήφο του Μοριά. Ο ανθέλληνας, μεγάλος υβριστής της ΝΔ, της παράταξης που τον έκανε βουλευτή και υφυπουργό, νομίζει πως η Πελοπόννησος θα προσκυνήσει το μνημόνιο και την τρώικα. Έχει το θράσσος να δηλώνει και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ!!!!! Ο κολλητός της Ντόρας, του κωλοτούμπα και βέβαια ο έχων το επίσημο χρίσμα του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ..Ο Μοριάς ποτέ δεν λύγισε. Από τον Μοριά ξεκίνησαν οι επαναστάσεις της παλιγενεσίας. Ο Μοριάς θα στείλει μήνυμα την Κυριακή. Οι εκλεκτοί του μνημονίου θα τρέχουν να κρυφτούν..Και κάτι τελευταίο. Τελικά ο Τατούλης πόσες συντάξεις και μισθούς παίρνει κάθε μήνα?

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/11/2010 13:43:30

  Όλα τα περί βουλευτικών εκλογών είναι τυπικός Παπανδρέας. Άς θυμηθούμε πώς "τριπλάρησε" τον Βαγγέλα: Έπαιξε την μπάλα πίσω, ο χοντρός έφυγε μπροστά για φούλ πρεσάρισμα και επίθεση, αλλά άνοιξε πίσω την άμυνα και ο ΓΑΠ βγήκε τέτ α τέτ με δυο μακρινές πάσες.
  Αλλά οι αντίπαλοι κώουτς είναι αδιόρθωτοι: Αυτή η τακτική δεν αντιμετωπίζεται με συστήματα ... 4 - 2 - 4, θέλει Ρεχάγκελ ή Σάντος (για να μή πώ Χελένιο Χερέρρα, που τον θυμήθηκα ο παλιόγερος).

  • Misha avatar
   Misha @ Ο Θείος 05/11/2010 13:59:15

   Όχι ρε Θείο, όχι...
   Ο Βαγγέλας την πάτησε για άλλους λόγους.
   Θυμήσου τις επιλογές Καραχασαν, Μάνου-Ανδριανόπουλου, Αράπογλου και άλλες για να δεις πως ο ΓΑΠος δεν έχει καμμία σχέση με τον πατέρα του, που πετάλωνε κοριό στην ανηφόρα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 05/11/2010 14:09:44

   Ο Βαγγέλας ήταν τότε ακόμα μικρός και δεν είχε ιδέα τι θα πεί κατενάτσιο. Τώρα, ίσως διόρθωσε τα πλάνα.
   Για τις κυρίες δεν ξέρω, αλλά ο Στέφανος ο Freak και ο Ανδρέας ο Γαύρος ήταν μακροπρόθεσμα πονηρές επενδύσεις, από την άποψη ότι αποσυντόνισαν το "παλαιοπασόκ". Φαντάζεσαι τώρα, με καλλικράτηδες και μνημόνια, να είχαν οι σημερινοί πάσοκες ακμαίους συνεταίρους στο μαγαζί τα τσόβολα και τους λαλιωταίους; Ή ήταν πονηρό, ή απλώς "του βγήκε" του Παπανδρέα, επιμένω.

   • Misha avatar
    Misha @ Ο Θείος 05/11/2010 14:57:36

    Παίζουν στο ευρυτερο «πορτοκαλί» ταμπλώ όπου χωρούν όλοι, από την Δράση των Μάνου, Μπουτάρη, Δήμου μέχρι τον οικολόγο Τρεμόπουλο, τον Βαλλιανάτο , τη Ντόρα και τον Μπαρμπα Σκότη με τον Ψαριανό του.

    Σχέση με την αριστερά και τους «μη προνομιούχους» , όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 05/11/2010 15:06:24

    Άλλαξαν τα συστήματα Misha. ΟΙ πλάγιοι μπάκ πρέπει να τρέχουν μέχρι το αντίπαλο κόρνερ και να βγάζουν σέντρες. Ο σέντερ φόρ, που παλιά έστηνε αντίσκηνο στην αντίπαλη περιοχή, τώρα πρέπει να γυρίζει και πίσω, να μαρκάρει στο κέντρο.
    Φανταζόσουν εσύ πρίν 20 - 30 χρόνια, ότι θα είχαμε υβριδικούς παίκτες, όπως κάποιοι που λές, κι από την άλλη "κόκκινο Πάνο", "Μανόλο-Ντουρρούτι αναρχοσυνδικαλιστή" (όχι Χιμένεθ με τα μπερδεύουμε), και τη μισή κοθοδήγηση του ΕΚΚΕ να μπαινοβγαίνει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανάλογα του βλέπει φώς;

    • Misha avatar
     Misha @ Ο Θείος 05/11/2010 15:19:23

     To χρώμα του χρήματος, Θείο, και η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας.
     Μέχρι να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τους πετύχει κάνας Βλαδίμηρος στη στροφή ...

 14. ErnestoChe avatar
  ErnestoChe 05/11/2010 14:22:42

  Προφητείας το ανάγνωσμα. Ο Γιωργάκης (γιατί τείνουμε να ξεχάσουμε το -άκης)
  θα περιμένει τη στιγμή που τα σπρεντς ξεπερνώντας τις 1100 μονάδες θα συμπέσουν με τον ΓΔ του ΧΑΑ (ηδη γράφει >1430 μον.) Ας πούμε τον αριθμό 1150-1200. Τότε θα την κάνει. Χρόνος υποθετικος: σε 4 μήνες περίπου.

 15. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/11/2010 14:40:56

  Εἶχαν μιὰ σκορδοκαίλα στὸ ΠΑΣΟΚ γιὰ τὸ Σύνταγμα...

 16. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/11/2010 14:43:35

  Στὸ ΠΑΣΟΚ (καὶ στὴν ΝΔ πρὶν τὰ νέα δεδομένα τῆς 29/11/09) βάζουν τὸ κομματικὸ συμφέρον πάνω ἀπὸ τὸ ἐθνικό. Μπροστὰ στὸν κίνδυνο νὰ διαλυθεῖ τὸ "κίνημα" ἐνόσῳ εἶναι στὴν ἐξουσία (λόγῳ τῶν προσυμφωνημένων μέτρων ποὺ θα ἔρθουν), ἡ συγκυβέρνηση μὲ προθύμους φαντάζει λουκούμι.

 17. loretta avatar
  loretta 05/11/2010 15:18:53

  ο ΓΑΠ μαρεσει που στο οπεν.γκοβ και μεσω facebook θα εκανε στις 15.00 διαλογο με τους νεους... του την εχουν πεσει στο facebook και του τα χωνουν ολοι.....και ακομα δεν εμφανιστηκε να κανει....""διαλογο με τους νεους""

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ loretta 05/11/2010 15:30:10

   τι να εμφανιστεί, ούτε πρόκειται, στο facebook γίνεται χαμός, μία από τις ερωτήσεις είναι:
   Ξέρετε πόσοι Έλληνες αυτοκτονούν ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ εξαιτίας σας και των φίλων σας των Τραπεζών; Ξέρετε πόσοι Έλληνες αυτοκτονούσαν πριν την εκτροπή της 6ης Μάη;

   Τι απαντάτε στις οικογένειες των θυμάτων του “πολέμου” (εσείς το είπατε) που αυτοκτονούν κάθε μέρα? (έχετε ήδη 730 νεκρούς επίσημα = 2/μέρα από τη μέρα που αναλάβατε). Ανεπίσημα είναι (δεν τους κηδεύουν) 2190 άνθρωποι. Ποιος θα πάει 2190 φορές ισόβια για αυτούς??

 18. ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 05/11/2010 15:33:07

  Η ΔΑΦΝΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ- "Το μαφιόζικο ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διαλύσει τα πάντα. Είναι άραγες τυχαίο το οτι δεν καίγεται πλέον η Αθήνα, το οτι δε συμβαίνουν οι πυρκαγιές που γινόντουσαν και το οτι ο κόσμος καταπίνει την πίκρα του και παρακολουθεί άπραγος τα γεγονότα? Γιατί λοιπόν να μας απασχολούν τόσο οι εκλογές?" ....... ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....

 19. apneagr avatar
  apneagr 05/11/2010 18:40:29

  Πρόωρες εκλογές αποκλείονται και το ξέρουν οι πάντες...

 20. Misha avatar
  Misha 05/11/2010 18:45:53

  Oι πρόωρες εκλογές έχουν κλειδώσει.
  Δεν βγαίνει πέρα με μονοκομματική η διαδικασία υποθήκευσης της Ελλάδας και εξαθλίωσης του λαού της.
  Και υπάρχει πρόβλημα με τον Παπούλια , το οποίο έχει θέσει τους πάντες σε συναγερμό.
  άσε το νεοφιλελεύθερο κάπιταλ να λέει ό,τι θέλει.

 21. zackii avatar
  zackii 05/11/2010 22:23:21

  Οι εκλογές θα γίνουν. Τα νέα από ΗΠΑ γιά την οικονομία είναι άσχημα. Απλά θα τις καθυστερήσουν γιά να γίνει οικουμενική και να μην τη πληρώσει μόνος του ο ΓΑΠ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.