#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2014 15:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δολοφονημένοι από το χέρι του Κουφοντίνα, τι δικαιώματα μπορούν να κατακτήσουν;Ο φυλακισμένος για τη δολοφονική δράση της «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας έστειλε μέσω της συνηγόρου του στην Εφημερίδα των Συντακτών την ακόλουθη δήλωση.

«Μέσα στην άθλια καρικατούρα σκηνικού 2002, που επαναλαμβάνεται και γίνεται ακόμη πιο γελοία στις τωρινές συνθήκες της καταστροφής που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων του τόπου, για μια ακόμη φορά θα ήθελα να πω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνει ο καθένας απέναντι στο σύστημα της φυλακής, καθήκον μας είναι να υπερασπίσουμε τα όσα κατάκτησαν οι φυλακισμένοι και οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της χωράς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπως το  κάναμε μέχρι και σήμερα».

Όπως αντιλαμβάνεστε θα έχουμε συχνές... εμφανίσεις του αρχιεκτελεστή της «17Ν» και θα έχουμε και πρόθυμες εφημερίδες να τα δημοσιεύουν. Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί ο κόσμος που τα διαβάζει να μην έχει πιει το νερό της λησμονιάς.

Να θυμάται δηλαδή ότι ο Κουφοντίνας και η παρέα του σκότωσαν και τραυμάτισαν δεκάδες άτομα στο όνομα της δήθεν επανάστασής του.

Και ταυτόχρονο εξυπηρέτησαν πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, εκουσίως ή ακουσίως.

Επειδή η νέα γενιά δεν έχει γνωρίσει τι σημαίνει τρομοκρατία, ας ανατρέξει στα γεγονότα που σημάδεψαν τη μεταπολιτευτική Ελλάδα και τότε θα... εκτιμήσει το ποιον του Κουφοντίνα και των υπολοίπων.

Όσο για την επιστολή του υπαρχηγού της «17Ν» και τις αιτιάσεις του περί κατακτήσεων στις φυλακές ως πολιτικοί κρατούμενοι που είναι, ας του απαντήσουμε με το εξής: «Οι δολοφονημένοι από το χέρι του, τι δικαιώματα μπορούν να κατακτήσουν;»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 10/01/2014 15:27:27

  Ασχέτως του τι νομίζει πως είναι ο Κουφοντίνας, το μυαλό μας ειδικά σε αυτή την εποχή θα έπρεπε να πηγαίνει σε αυτούς που αυτοκτόνησαν στην κρίση, και για να προλάβω και μερικούς, άφησαν σημειώματα για την οικονομική τους κατάσταση ως αιτία.

  Να δούμε και αυτοί τι δικαιώματα θα έχουν από το πρωτογενές πλεόνασμα (πρώτα-πρώτα), και την "έξοδο από την κρίση, στις αγορές" το 2012,2013,2014,...

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Δρυς 10/01/2014 15:55:24

   Ο ορισμός του άλλα αντ' άλλων και ένας πλάγιος παραλληλισμός θυμάτων και θυτών διαφορετικών καταστάσεων.

   • Πτήση avatar
    Πτήση @ Jimakos 10/01/2014 16:14:20

    Ο Θάνατος εκ ...δολοφονίας, Θάνατος είναι, ανεξαρτήτως απ΄τα αίτια που τον προκαλούν. Άλλες φορές η σκανδάλη είναι ενσωματωμένη σε ...σαρανταπεντάρια, άλλες σε νομοσχέδια και μνημόνια.
    Πάντοτε κάποιο χέρι οπλίζει τελικά και ή πατάει τη σκανδάλη, ή ...υπογράφει τα ''επιβεβλημένα''.
    Δίκιο έχει ο Δρυς, πολύ δυστυχώς.

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Δρυς 10/01/2014 18:43:46

   Η Ελλάδα πέρασε από μεγάλες φτώχιες. Οι άνθρωποί της μάθαιναν τότε να αγωνίζονται , να παλεύουν για τη ζωή και πάντως σίγουρα να μην αυτοκτονούν. Αν νομίζεις αγαπητέ ότι αντιπαλεύεις την κρίση διαφημίζοντας και προπαγανδίζοντας την αυτοκτονία , όπως αρκετοί πολιτικάντηδες αρχηγοί προκειμένου να μαζέψουν ψηφαλάκια , ή πολύ βαθιά ωυχτωμένος είσαι ή δεν ξέρω γω τι άλλο...

 2. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 10/01/2014 17:23:33

  Aξίζει να ακούσει κανείς ολόκληρη την απολογία του Κουφοντίνα για να αντιληφθεί το μέγεθος της διαστροφής της αριστερίστικης ιδεολογίας.
  Καταρχήν- όπως όλοι στην Ελλάδα- το ιδεολόγημα είναι βαθύτατα λαικίστικο. Ατελείωτο γλύψιμο προς τον ελληνικό λαό, σε αυτό μοιάζει με τους πολιτικούς.
  Ατελείωτη συνομοσιολογία αριστερής κοπής. Οι διαβολάνθρωποι αμερικάνοι και τα δεινά που έχουν επιφέρει στον πλανήτη και τους λαούς
  (τότε ακόμη δεν είχε ενσκύψει η τρέλα των "τοκογλύφων") , αλλά καμιά αναφορά πχ στα αίσχη της Σοβιετίας, βλέπεις οι ανατολικοευρωπαίοι δεν αξίζουν ένα λόγο συμπάθειας από τον "αγωνιστή".
  Στο θέμα της αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής ο άνθρωπος αγορεύει ως κανονικός δικολάβος. Αναφέρεται στα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και κάνει συμψηφισμούς που μόνο ένας πορωμένος θα έκανε. Μόνο ένας εντελώς δειλός, σαν τον Κουφοντίνα, που πυροβολούσε αφού έστηνε ενέδρες σε δρόμους ή εισόδους πολυκατοικιών( βλ. Μπακογιάννης). Δειλός, ενεδράκιας, που πυροβολούσε πισώπλατα.
  Διαβάζει στην αρχή της απολογίας του, με πομπώδες ύφος, αποσπάσματα από τον Μαρξ και ως γνήσιος φανατικός εν είδη παλαιοημερολογίτη νομίζει πως διάβασε την εξ αποκαλύψεως αλήθεια και πως το ακροατήριο θα πέσει κάτω από την βαθειά φιλοσοφία. Και τελειώνει ως γνήσιος ημιμαθής αριστεριστής με απύθμενο ιδεολογικό θράσος να απαγγέλει ...Παλαμά. Την ίδια ώρα οι "αληλλέγγυοι" αρχίζουν και φωνάζουν μέσα στο δικαστήριο συνθήματα για να επιβεβαιωθεί η ιλαρότητα των ισχυρισμών περί αστυνομικού κράτους. Είναι το ίδιο "αστυνομικό κράτος" που επέτρεψε στον Χ.Ξηρό(αυτόν που κατέδωσε στεγνά τον Π.Τσελέντη, αλλά για αυτά μούγγα ο "αγωνιστής" Κουφοντίνας) να ξημεροβραδυάζεται σε άλλη πτέρυγα τρωγοπίνοντας με τους κρατουμένους των Πυρήνων, αλλά οι αριστεριστές φωνάζουν( πως το καταφερνουν χωρίς να γελάνε;) για "λευκά κελιά"....

  • kk avatar
   kk @ Kώστας ΜΠ 11/01/2014 02:51:27

   τα δεινά που έχουν επιφέρει οι ηπα στους λαούς είναι συνομοσιολογία?
   πόσο ραγιάς και δούλος πρέπει να είσαι για να το λες αυτό.
   μέχρι και ατομική βόμβα σε αμάχους έριξαν για να κάνουν επίδειξη δύναμης.

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ kk 11/01/2014 11:35:26

    Καταρχήν τα "ραγιάς" και "δούλος" στα επιστρέφω κατά πρόσωπο.
    Επί της ουσίας: κάθε υπερδύναμη ανά τους αιώνες επιφέρει δεινά στους εξουσιαζόμενους λαούς/έθνη. Και οι ΗΠΑ αμέτρητα. Η συνομοσιολογία εγκείται στο να αναλύεις μονίμως κάθε κατάσταση και γεγονός αποκλειστικά μέσα από το δόγμα "οι αμερικάνοι είναι από πίσω". Γνωστό εξαρτημένο αντανακλαστικό των αριστερών που το κόλλησαν και άλλοι.

 3. Κωστας avatar
  Κωστας 10/01/2014 19:57:13

  Αλλο να ξεκινας απο την φτωχεια και να περιμενεις το καλυτερο και αλλο να πεφτεις αποτομα στην φτωχεια και να μην εχεις ελπιδα.Ξεχνας οτι ειναι οι πρωτες γενιες που θα ζησουν χειροτερα απο τις προηγουμενες.Οποτε δεν υπαρχει μεσω συγκρισης.

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Κωστας 10/01/2014 20:38:10

   Δηλαδή εμείς τι περιμέναμε όλα αυτά τα χρόνια , τι γνωρίζαμε για την κατάσταση της χώρα και για την φαντασιακή ζωή που ζούσαμε στηριγμένη στα δανεικά και την κατανάλωση; Τώρα πέφτουμε από τα σύννεφα; Και σαν πολιτικά ανώριμοι που είμαστε , ρίχνουμε το φταίξιμο σε άλλους και συνεχώς κλαψουρίζουμε. Αντί να σηκώσουμε όλοι τα μανίκια μας και πρώτοι απ' όλους οι νέοι μας , περιμένουμε από άλλους να μας σώσουν. Ο κόσμος στη δυτική Ευρώπη , εκεί όπου υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη΄, έχει μάθει να εργάζεται σκληρά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του και αυτό συμβαίνει από τις μικρές ακόμη ηλικίες.

   • Πτήση avatar
    Πτήση @ Στρυμών 10/01/2014 20:57:25

    Ωραία. Ας διώξουμε λοιπόν τους κατακτητές, ας σηκώσουμε τα μανίκια, ας καταρτίσουμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, ας εμπνεύσουμε τους νέους μας και ας δουλέψουμε σκληρά για το προσωπικό και το κοινό καλό μας. Έτσι, γονατισμένοι, αυτομαστιγωνόμενοι κι εξευτελιζόμενοι, τι θαρρείτε οτι μπορούμε να καταφέρουμε; Ας αφήσουμε στην άκρη το παραμύθι. Προσπαθούν να μας πείσουν οτι φταίμε απόλυτα για την προκατασκευασμένη εκ των έξω καταστροφή, ώστε να μην αντιδρούμε στον αργό μας θάνατο και να παραδοθούμε άνευ όρων. Για να δούμε πόσοι και ως πότε, θα καταπίνουνε αμάσητο το ψέμα. Μάλλον κοντά είναι η στιγμή της αφύπνισης.... Άλλο, δεν πάει.

    • Στρυμών avatar
     Στρυμών @ Πτήση 11/01/2014 19:41:28

     Ποιους κατακτητές; Έχουμε καταλάβει σε ποια παγκοσμιοποιημένη Γη ζούμε; Ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε; Και οι κατακτητές ποιοι είναι; αυτοί που μας δανείζουν , αυτοί που δεκαετίες τώρα μας δανείζουν; Ο πολιτικός αυτισμός που διακρίνει τους Έλληνες είναι ανήκουστος , πρωτοφανής. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να σε πείσω...

   • Κωστας avatar
    Κωστας @ Στρυμών 10/01/2014 23:50:55

    Αυτο το παραμυθι δουλευουν σκληρα στην ευρωπη που το εμαθες ? εγω 11 χρονια γερμανια δεν εχω δει γερμανο να δουλευει σκληρα.Τις βαριες δουλειες τις εκαναν τουρκοι-ελληνες-γιουγκοσλαβοι και τωρα πολωνοι-βουλγαροι-ρουμανοι.Οι γερμανοι στην μεγαλη πλειοψηφια τους δουλευουν 35 με 37,5 ωρες την βδομαδα με 30 εργασιμες αδεια τον χρονο συν περιπου 10 αργιες τον χρονο στην βαυαρια.Οι Δ.Υ παρασκευη 12 η ωρα σχολανε οπως επισης και πολλα γραφεια και ειδικοτητες στα νοσοκομεια.Ποια σκληρη δουλεια ?

    • Κωστας avatar
     Κωστας @ Κωστας 10/01/2014 23:52:00

     Το σχολιο για τον Στρυμων

    • Στρυμών avatar
     Στρυμών @ Κωστας 11/01/2014 19:49:25

     Δεν είναι παραμύθι. Μια δυτική Ευρώπη που βρίσκεται σε όλους τους τομείς 30 και 40 χρόνια μπροστά μας δεν μπορεί να εργάζεται πολύ πιο σκληρά και μεθοδικά από εμάς. Εξάλλου , δεν έχω ακούσει από Έλληνες μετανάστες στην Ευρώπη να υποστηρίζουν αυτό που γράφεις. Το αντίθετο όλοι υποστηρίζουν. Μην αρεσκόμαστε να το παίζομε συνεχώς θύματα που όλοι οι υπόλοιποι μας αδικούν και μας κατατρέχουν. Αν δεν κοιτάξουμε με ειλικρίνεια και σκληρή αυτοκριτική διάθεση τα ελαττώματά μας δεν θα αλλάξουμε ποτέ.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Στρυμών 11/01/2014 20:00:45

      Αυτό που λέει για την Γερμανία (οτι οι ΔΥ σχολάνε τις Παρασκευές στις 12:00) ισχύει και δεν είναι κάτι υποκειμενικό, ούτως ώστε να επιδέχεται διαψεύσεως. Για το άλλο, ότι δεν δουλεύουν σκληρά και ότι είναι ψιλο-χασομέρηδες, κι αυτό ισχύει αλλά είναι υποκειμενικότερη η παρατήρηση. Πάντως εμένα αυτό μου λένε οι γνωστοί μου στην Γερμανία (που είναι Έλληνες μεγαλωμένοι στην Ελλάδα που τώρα είναι υψηλόμισθοι εκεί - όχι γκαρσόνια δευτέρας γενεάς πάσχοντα από Σύνδρομο Στοκχόλμης).

      ΥΓ: Ούτε χώρες πολύ πιο μπροστά από την Γερμανία, όπως πχ ο Καναδάς, που έχω επισκεφθεί, δεν είναι «30-40 χρόνια μπροστά» από την Ελλάδα - ότι κι άν σημαίνει αυτή η παπατζήδικη έκφραση, που δεν επιδέχεται ορισμού.

  • Vee avatar
   Vee @ Κωστας 11/01/2014 02:05:11

   Σοβαρά μιλάς τώρα; Κάποιοι από τους συμπατριώτες μας είναι Μικρασιατικής καταγωγής. Πολλοί από αυτούς ήταν αρκετά πλούσιοι εκεί, και μετά το '22 βρέθηκαν να ζουν σε προσφυγικές σκηνές. Μάθετε λίγο Ιστορία και αφήστε τις εξυπνάδες. Οι κακομαθημένοι σύγχρονοι Έλληνες με τα πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα αγορασμένα με δανεικά μας τελείωσαν. Σταματήστε την κλάψα και πιάστε τη δουλειά.

 4. GLAD avatar
  GLAD 10/01/2014 22:51:01

  Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει (για λογαριασμό βέβαια των "ιδεολόγων" της 17Ν), γιατί άραγε μέσα στα 30 χρόνια της σχεδόν απόλυτης κυριαρχίας του Πασοκ (με ελάχιστες "θλιβερές δεξιές παρενθέσεις" όπως έλεγαν) , που διαλυόταν συστηματικά η χώρα και που όλοι γνώριζαν (και ας έκαναν τους ανήξερους ) το πραγματικό πλιάτσικο στο οποίο επιδίδονταν από τα μικρότερα μέχρι τα υψηλότερα στελέχη του (όχι όλοι βέβαια) , γιατί ποτέ κανένα στέλεχος του (εκτός ενός άνευ σημασίας Ραυτόπουλου ? αν δεν θυμάμαι λάθος ) δεν βρέθηκε στο στόχαστρο τους ?
  Επίσης γιατί δεν βρέθηκε στο στόχαστρο τους ουσιαστικά κανένας επιχειρηματίας από τα "νέα τζάκια" που διακηρύχθηκαν από την παρέα του ΓΑΠ και ανδρώθηκαν και γιγαντώθηκαν συνήθως με δημόσιο χρήμα επί Πασοκ ?

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ GLAD 11/01/2014 16:59:03

   Και κυρίως πού είναι ο Λαλιώτης, στο κάδρο αυτό, όντας υπουργός που ανακατασκευασε την πλ.Ομονοίας σε καρικατούρα, αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος κ.ά. Αυτό το παιδι δεν τσίμπησε τίποτα....;

 5. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 11/01/2014 01:55:03

  O Στρυμων σωστα τα λεει και ας μη μας αρεσει να τα ακουμε. Δυστυχως για εμας που δουλευουμε πολλες ωρες οι Γερμανοι ειναι πιο μεθοδικοι και οργανωμενοι. Αποδιδουν πολυ τις ωρες που δουλευουν. Ολοι οι τομεις σε Δημοσιο και ΙΤ δουλευουν σχεδον στον ιδιο ρυθμο σε αντιθεση με την Ελλαδα που οι Ι.Υ δουλευουν αλλα η μηχανη δεν αποδιδει λογω διαφθορας και υποπαραγωγικοτητας του ΔΤ.

 6. Tassos avatar
  Tassos 11/01/2014 09:31:13

  Ποιά δεινά έχουν επιφέρει οι Αμερικανοί , για πες?Εγώ δεν τον βλέπω για ραγιά. Εσένα βλέπω για ανιστόρητο και ...κομμουνιστή (με ότι αυτό συνεπάγεται για την σοβαρότητά σου). Μισό εκατομμύριο νεκρούς είχαν οι Αμερικανοί στον Β'Παγκόσμιο και σε περίπτωση απόβασης στην Ιαπωνία υπολόγιζαν σε ακόμη 1,5. Καλά έκαναν και ρίξαν τις βόμβες, κορόιδα είναι? Οχι, θα κάτσαν να τους σκοτώνουν οι ...Χιροχίτο.

  • kk avatar
   kk @ Tassos 12/01/2014 00:44:20

   Καλά έκαναν και έριξαν ατομικές βόμβες σε αμάχους, ε?
   Έτσι μεγαλώνετε τα παιδιά σας και πηγαίνουν μετά και χτυπάνε αγκυλωτούς σταυρούς στα μπράτσα τους.

 7. soulis avatar
  soulis 11/01/2014 18:14:25

  Ο Κουφοντίνας καί οι ομοιοι του εχουν αρκετους οπαδους και ακομη περισσοτερους συμπαθουντες στην ελληνικη κοινωνία και οχι μονο αριστερους.
  Δεν μπορει καποιος να τους πολεμησει στο επιπεδο του οτι ηταν δολοφονοι που σκοτωναν κοσμο και αυτο ειναι κακο κλπ.
  Εχειπερασει καλως η κακως οτι ηταν ιδεολογοι που σκοτωναν κακους καπιταλιστες βασανιστες και διαφορα τετοια παραμυθια που εχει επιβαλλει η ιδεολογικη κυριαρχια της αριστεράς.
  Αντιθετα μπορει καποιος να αποδομησει την πλαστη εικονα τους τονιζοντας καποια στοιχεια που ξερουμε γι'αυτους που δεν ταιριαζουν καθολου με την εικονα του οργισμενου επαναστατη.
  Ας πουμε ενα κοινο χαρακτηριστικό που εχουν ολοι σχεδον οι αριστεροι τρομοκρατες απο τους παλιους του ΕΛΑ και της 17Ν μεχρι τους Πυρηνες ειναι οτι προκειται για κοπριτες που αποφευγουν την δουλεια οπως ο διαολος το λιβανι και οι περισσοτεροι ουδεποτε εχουν εργαστει στην ζωη τους.
  Δευτερον πατόλο που κατεφυγαν στην πιο ακραια μορφη αγωνα την ενοπλη βια προκειμενου οπως λενε να ανατρεψουν το αστικο καθεστως οι ιδιοι απο περιγραφες φαινεται οτι μια χαρα περνουσαν μεσα σε αυτο.
  Ο Τζανετακος μας ειχε πληροφορησει παλαιοτερα οτι ο Χρηστος Τσιγαριδας του ΕΛΑ π.χ τον οποιο ηξερε ηταν λεει bon vivant που του αρεσε το καλο κρασι οι γυναικες τα χαρτια κλπ.Κοιτα να δεις συμπτωση.Τα ιδια ακριβως γουστα ειχε και ο Γιωτοπουλος.Στις ελευθερες ωρες τους εβαζαν βομβες για να σκοτωνουν παιδακια αστυφυλακες του μεροκαματου.
  Και ο πολυς Κουφοντινας που ειχε κτισει (με τι λεφτα αραγε) προτυπο πανακριβο οικολογικο σπιτι.Και διαβαζε καθημερινα με θρησκευτικη ευλαβεια Ελευθεροτυπια.Τι επαναστατης μπορει να εισαι αν διαβαζεις Ελευθεροτυπια.Και πηγαιναν και ανελλιπως διακοπες σαν μικροαστικα ανθρωπακια που ηταν παντα
  Και αλλες πολλες μικρες λεπτομερειες που ξεκαθαρα δειχνουν το ποιον και την υποκρισια αυτων των τενεκεδων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.