#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2011 20:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δοκιμασίες αναδεικνύουν ηγέτες...Η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) την περασμένη Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ήταν σημαδιακή.

Για την Ελλάδα και όχι μόνο.

Για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και όχι μόνο...

-- Κεντρικό θέμα, ασφαλώς, η Ελληνική κρίση.

-- Κεντρικό πρόσωπο: ο Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

-- Κεντρικό αίτημα: να ψηφίσει ο Σαμαράς το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που επιβάλλουν στην Ελλάδα.

-- Κεντρικό γεγονός, ότι ο Σαμαράς όχι μόνο τους αρνήθηκε ως το τέλος!

Όχι μόνο τους απέδειξε ότι η πολιτική που ήδη εφαρμόζεται στην Ελλάδα απέτυχε πλήρως, αλλά και τους ζήτησε να την αλλάξουν.

Και δεν κάμφθηκε στις πιέσεις τους.

* Εδώ ο Σαμαράς ήταν καταλυτικός: Ο κόσμος δεν αντιδρά στην Ελλάδα γιατί τα μέτρα είναι επώδυνα ή άδικα, τους είπε. Αλλά γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Και  χειροτερεύουν τα πράγματα.

Είναι η έλλειψη Προοπτικής και η απελπισία που τρέφουν την αγανάκτηση και πυροδοτούν κοινωνικές εκρήξεις.

* Τους είπε χωρίς περιστροφές, ότι δεν έχει πρόβλημα με τους στόχους της εξυγίανσης: την εξάλειψη του ελλείμματος και τη μείωση του χρέους. Ούτε έχει πρόβλημα με τα μέσα που επιλέγονται: αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση περιουσίας, διαρθρωτικές αλλαγές, περιστολή σπατάλης του δημοσίου. Όλα αυτά ο ίδιος ο Σαμαράς και το κόμμα του τα έχουν προωθήσει. Και το ΠΑΣΟΚ τα εμπόδιζε παλαιότερα. Και δεν μπορεί να τα προωθήσει τώρα...

Το πρόβλημα είναι, ότι η Πολιτική που υιοθετήθηκε για να επιτευχθούν όλα αυτά ήταν εξ αρχής λάθος. Κι όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, τόσο θα χειροτερεύει η ύφεση, θα μεγαλώνει η ανεργία, θα παραλύει η οικονομία, θα κλείνουν ή θα φεύγουν επιχειρήσεις, θα μειώνεται η παραγωγική βάση της χώρας.

Και μαζί θα μειώνεται η φορολογική βάση που κατά τα άλλα θέλουν να την...αυξήσουν!

Κι έτσι θα παραμένει ανεξέλεγκτο το έλλειμμα και θα διογκώνεται συνεχώς το χρέος.

Γι’ αυτό – τους είπε - πρέπει επειγόντως να αλλάξει και το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι πολλοί – ακόμα κι από εκείνους που άσκησαν πιέσεις στο Σαμαρά - κατάλαβαν (και κάποιοι ομολόγησαν δημόσια), ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας «έχει πρόβλημα».

Αυτό άλλωστε το γράφει όλο και περισσότερο ο ευρωπαϊκός τύπος – κυρίως ο Βρετανικός – και το ομολογούν πια ακόμα και στελέχη του ίδιου του ΔΝΤ!

Το ότι κατάλαβαν προχθές – κι αναγκάστηκαν να συζητήσουν διεξοδικά - πως «το πρόγραμμα έχει πρόβλημα» είναι η κύρια πολιτική επιτυχία του Σαμαρά.

Γιατί ανοίγει το δρόμο της επαναδιαπραγμάτευσης.

Όλοι οι παρόντες στην προχθεσινή συνάντηση κορυφής του ΕΛΚ – και ιδιαίτερα οι 16 Ευρωπαίοι Πρωθυπουργοί - γνωρίζουν πια ότι, αν μετά από τρείς μήνες τα αποτελέσματα του Προγράμματος παραμένουν απογοητευτικά, δεν θα έχουν καμία δικαιολογία πια απέναντι στους ίδιους τους ψηφοφόρους τους.

Εκεί πλέον δεν πίεζαν οι άλλοι το Σαμαρά. Εκείνος τους πίεζε...

Κι αυτό φάνηκε στις απαντήσεις που έδωσε στις πιο αιχμηρές ερωτήσεις που του έκαναν:

* Τι θα πείτε στους πολίτες των χωρών μας που δανείζονται για να  βοηθήσουν την Ελλάδα, κι εσείς δεν ψηφίζετε το «σχέδιο σωτηρίας»; τον ρώτησαν

-- Θα τους πω ότι επειδή σέβομαι τη βοήθειά τους, θέλω να πιάσει τόπο. Και δεν θέλω να πηγαίνει χαμένη σε ένα πρόγραμμα που δεν λειτουργεί και απαιτεί κάθε τόσο περισσότερες θυσίες από τους Έλληνες και περισσότερη «βοήθεια» από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Εδώ θα ’μαστε σε τρεις μήνες να συζητάμε τα ίδια, τους προειδοποίησε...

* Διατηρείστε τις επιφυλάξεις σας, αλλά ψηφίστε το πρόγραμμα, του είπαν κάποια στιγμή επιτακτικά.

-- Μου ζητάτε να ψηφίσω κάτι στο οποίο διαφωνώ, κάτι που οι αριθμοί δείχνουν ότι σωστά διαφωνώ γιατί δεν δουλεύει, τους απάντησε.

Μου ζητάτε δηλαδή να σας δώσω «λευκή επιταγή»!

Ποιος από σας υπέγραψε ποτέ «λευκή επιταγή»;

Κι εκεί δεν απάντησαν. Κοιτάχθηκαν μουδιασμένα. Και πολλοί τον εκτίμησαν και του το έδειξαν...

Οι αντίπαλοι του Σαμαρά πίστευαν ότι θα τον «κοντύνουν στην Ευρώπη». Αντί γι’ αυτό τον «ψήλωσαν» στην Ελλάδα.

* Ακόμα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόσεξαν ιδιαίτερα το τελευταίο που τους είπε, το πιο αφοπλιστικό:

-- Αν εγώ έχω άδικο, τότε η διαφωνία μου δεν θα βλάψει ούτε το πρόγραμμα ούτε την εφαρμογή του.

Αλλά αν αποδειχθεί ότι έχω δίκιο, τότε πολύ σύντομα θα χρειάζεστε ένα Εναλλακτικό Σχέδιο και μια αξιόπιστη κυβέρνηση να το εφαρμόσει.

 

Πράγματι, αν οι εξελίξεις των επομένων μηνών τον επαληθεύσουν (που ήδη τον επαληθεύουν), τότε θα είναι όχι μόνο αναγνωρισμένος ηγετικά αλλά και δικαιωμένος πολιτικά.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ούρμπαν του το είπε ευθέως. Όπως και ο Κέννυ της Ιρλανδίας. Όπως και κάμποσοι άλλοι πολύ πιο διακριτικά.

Οι ηγέτες αναδεικνύονται είτε από «δημόσιες σχέσεις» είτε από πολιτικές δοκιμασίες.

Οι πραγματικοί ηγέτες κυρίως από δοκιμασίες.

Τον Σαμαρά δεν τον «πίεσαν» απλώς στις Βρυξέλλες την περασμένη Πέμπτη...

Τον ανέδειξαν ηγετικά!

Στην Ελλάδα σίγουρα.

Και στην Ευρώπη πολύ σύντομα...

ΝΖ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/06/2011 20:22:23

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

  • madprof avatar
   madprof @ ΕΥΑ 26/06/2011 03:46:24

   Τώρα εγώ ως σκεπτόμενος πολίτης τι να υποθέσω ? Ότι έχει δίκιο ο Κ.Π. Καβάφης στο ιστορικό του ποίημα :
   Πρέσβεις απ’ την Αλεξάνδρεια
   «Δεν είδαν, επί αιώνας, τέτοια ωραία δώρα στους Δελφούς
   σαν τούτα που εστάλθηκαν από τους δύο «αδελφούς», τους αντίζηλους «Γραικούς πρώην συγκάτοικους»»
   …………………………………………………………………………..
   «Στις Βρυξέλλες δόθηκε ο χρησμός, έγιν’ εκεί η μοιρασιά»
   ή/και στο επίσης ιστορικό του :
   Τρώες
   «Είν΄οι προσπάθειές μας, των συφοριασμένων
   Είν΄οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
   Κομμάτι κατορθώνουμε κομμάτι
   παίρνουμ’ επάνω μας , κι αρχίζουμε
   νάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες.
   …………………………………………………
   Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία ……………………
   Πικρά για μας ο Πρίαμος κι η Εκάβη κλαίνε»
   Ή στο :
   Απολείπειν Λαός* Αντώνιον
   Σαν έξαφνα ώρα μεσάνυχτ’ ακουσθεί
   Αόρατος θίασος να περνά
   ……………………………………………………..
   κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις»
   * εκ «παραδρομής» και εκ των συμπαρομαρτούντων (sic!)
   Θα συνέχιζα αλλά πιστεύω πως είναι αρκετή η δόση του «φάρμακου» από το πνευματικό αποστάγματα του Ποιητή !.
   Πάντως ο Ποιητής Λάθος δεν Έχει Κάνει γιατί μας Δίνει τις Επιλογές ως Πνευματική Κληρονομιά και του οφείλουμε για πολλοστή φορά Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ βγαλμένο από τα βάθη της καρδιάς μας και του πνεύματός μας (όσο μας έχει μείνει με όσα συμβαίνουν στην ΦΦΝΤΤΔΚΛ2ΓΑ2Κα !).

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 26/06/2011 03:57:02

    ΥΓ. Επισυνάπτω, για να διευκολύνω τους βιαστικούς αναγνώστες, το τμήμα του άρθρου στο οποίο απάντησα με το ως άνω σχόλιό μου :
    "Εδώ ο Σαμαράς ήταν καταλυτικός: Ο κόσμος δεν αντιδρά στην Ελλάδα γιατί τα μέτρα είναι επώδυνα ή άδικα, τους είπε. Αλλά γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Και χειροτερεύουν τα πράγματα.
    Είναι η έλλειψη Προοπτικής και η απελπισία που τρέφουν την αγανάκτηση και πυροδοτούν κοινωνικές εκρήξεις.
    * Τους είπε χωρίς περιστροφές, ότι δεν έχει πρόβλημα με τους στόχους της εξυγίανσης: την εξάλειψη του ελλείμματος και τη μείωση του χρέους. Ούτε έχει πρόβλημα με τα μέσα που επιλέγονται: αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση περιουσίας, διαρθρωτικές αλλαγές, περιστολή σπατάλης του δημοσίου. Όλα αυτά ο ίδιος ο Σαμαράς και το κόμμα του τα έχουν προωθήσει. Και το ΠΑΣΟΚ τα εμπόδιζε παλαιότερα. Και δεν μπορεί να τα προωθήσει τώρα…
    Το πρόβλημα είναι, ότι η Πολιτική που υιοθετήθηκε για να επιτευχθούν όλα αυτά ήταν εξ αρχής λάθος. Κι όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, τόσο θα χειροτερεύει η ύφεση, θα μεγαλώνει η ανεργία, θα παραλύει η οικονομία, θα κλείνουν ή θα φεύγουν επιχειρήσεις, θα μειώνεται η παραγωγική βάση της χώρας."

  • madprof avatar
   madprof @ ΕΥΑ 26/06/2011 13:28:00

   Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά από ορισμένα σχόλια, δημόσια να δηλώσω το αυτονόητο : Προσπαθώ Μόνο να μην συνεχιστεί η έτι περαιτέρω Οικονομική Σκοπιανοποίηση Μας και να συμβάλλω με την βοήθεια του ακατοίκητού Μου (όσο μου έχει απομείνει με τα όσα δηλώνουν οι Νυν και Επερχόμενοι «Σωτήρες» Της ΦΦΝΤΤΔΚΛ2ΓΑ2Κς), ανιδιοτελώς στην κατεύθυνση αυτού του διαλόγου με στόχο να οδηγηθούμε σε ένα Πολίτευμα που θα μας προστατεύει από τον Κάθε Φ. Γκαπ που Αλώνει την Εξουσία (σε συνεργασία με τους «οπλαρχηγ-ούς, -ήνες» κηπουρούς-υποκόμους της αυλής του) και έχει το ακαταλόγιστο για όποιο ποινικό έγκλημα κάνει ο ίδιος ή οι ως άνω «υπηρέτ-ες, -ριες» του σε βάρος της Χώρας και των άμοιρων πολιτών της, Όπως ίσχυσε Χτες και ισχύει Σήμερα .
   Πάντα με σεβασμό στις απόψεις των όσων σχολιάζουν αρνητικά ή έχουν αντίθετη άποψη-γνώμη τεκμηριωμένη κατά το δυνατόν, ή εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους ή διαφωνίες τους (τεκμηριωμένες κατά τις Πνευματικές - Βιωματικές Δυνατότητες του ενός εκάστου εξ Υμών), για τα όσα πρεσβεύω !

 2. Kennan avatar
  Kennan 25/06/2011 20:25:34

  Άρθρο της εφημερίδας Financial Times Deutschland με τίτλο «Το κυανόλευκο μήνυμα της Ανγκελα Μέρκελ στους Έλληνες» και υπότιτλο «Η ηγεσία της ΕΕ ενισχύει τον έλληνα πρωθυπουργό Παπανδρέου και παιδεύεται με τον αντίπαλό του» αναφέρει τα εξής:

  Η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής με μπλε σακάκι και λευκό παντελόνι (τα χρώματα της ελληνικής σημαίας - εξ ου και ο τίτλος του άρθρου), μετέφερε το μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί να καταρρεύσει. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα εντείνει τη συμφωνηθείσα με την ΕΕ και το ΔΝΤ πολιτική λιτότητας.


  Πριν από τον Παπανδρέου η Μέρκελ συναντήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τον επικεφαλής της ΝΔ Α. Σαμαρά. Ο Σαμαράς αρνείται κάθε συναίνεση με τον Παπανδρέου και κατ' επέκταση με την απαιτούμενη από την ΕΕ και το ΔΝΤ υπερκομματική υποστήριξη της πολιτικής λιτότητας. Ο Σαμαράς παραπονιέται ότι ο Παπανδρέου την προηγούμενη εβδομάδα τον δέχθηκε μόνο για πέντε λεπτά και απέρριψε όλες τις προτάσεις του. Οι προτάσεις του κόμματος του Σαμαρά δεν έγιναν δεκτές ούτε από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στους κόλπους του ΕΛΚ λέγεται ότι ο Σαμαράς είναι μία «ανίατη περίπτωση». Η Μέρκελ μετά τη συνάντηση τόνισε ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα πρέπει να «ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη». Αυτό άλλωστε έγινε και στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, δήλωσε εκνευρισμένη.


  χα χα χαααααα

 3. Kennan avatar
  Kennan 25/06/2011 20:26:48

  κέψεις για την επιβολή κυρώσεων στη Νέα Δημοκρατία εξαιτίας της άρνησης του Αντ. Σαμαρά να συναινέσει στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, υπάρχουν στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

  Όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα. «στο 'ΕΛΚ' γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. !!!!!!!

 4. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 25/06/2011 20:28:06

  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει guts. Κι'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό τη στιγμή αυτή. Όλοι μαζί του για την πατρίδα μας.

 5. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 25/06/2011 20:29:55

  http://chomatery.blogspot.com/2010/02/blog-post_28.html
  συμφωνώ απόλυτα από πολύ καιρό....

 6. sceptical avatar
  sceptical 25/06/2011 20:31:06

  Πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουν ότι αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, θα μας πάει 50 χρόνια πίσω. Και οτι χάσουμε σε εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, βιοτικό επίπεδο και, κυρίως, σε εθνική κληρονομιά, δεν θα το ανακτήσουμε, έστω κι αν μετά από τη βάρβαρη αυτή πολιτική δεν αντέξει η κυβέρνηση της συμφοράς. Γι' αυτό άλλωστε λύσσαξαν να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο με κάθε κόστος. Είναι σαν να τελειώνει η αποστολή τους εκεί. Και ν' αρχίζει ένας Γολγοθάς γιά τον ελληνικό λαό. Χωρίς προοπτική, χωρίς τέλος.

 7. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 25/06/2011 20:35:37

  Ο λόγος του ήταν άκρως στοχευμένος και τα πιστεύω του απολύτως ξεκάθαρα.Εξάλλου το αρχικό κείμενο,που διαβάσαμε,ήταν σαφές.Μακάρι και οι βουλευτές της παράταξης να δείχνουν την ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ και τη ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ του προέδρου,και η παράταξη να έχει ατσάλινη ενότητα.ΟΛΟΙ τους θα κριθούν την εβδομάδα που έρχεται.....

 8. sceptical avatar
  sceptical 25/06/2011 20:42:36

  Πληθαίνουν όμως τώρα πιά τα δημοσιεύματα στον ευρωπαικό τύπο που μιλούν γιά το αδιέξοδο αυτού του μίγματος πολιτικής. Διαβάστε ένα άρθρο του γαλλικού Marianne με τίτλο "La Grece est a vendre", (η Ελλάδα είναι προς πώληση), με ανάλυση σε βάθος της αδιέξοδης κατάστασης, της απώλειας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ακόμη και αναφορά στα ελληνικά media, που βομβαρδίζουν καθημερινά τον κόσμο με το τι αρέσει στις "αγορές" και τι όχι!....

 9. Wolf avatar
  Wolf 25/06/2011 20:51:22

  Για να δούμε έχουν τα κότσια να τον βγάλουν εκτός Λαϊκού κόμματος ή να κόψουν τη χρηματοδότηση. Για να δούμε!!!
  Αν έχουν αποφασίσει ότι θα τον κάνουν τον ΤΣΕ της Ευρώπης, ας προχωρήσουν να κάνουν πράξη τις απειλές τους.
  Ο λαϊκός ηγέτης είναι εδώ και περιμένει...

 10. kiki avatar
  kiki 25/06/2011 20:57:44

  Γιατι παθαν υστερια οι γερμανοι ομαδικα.
  Μηπως φοβουνται αυτα που ερχονται στην ελλαδα, και δεν θα ειναι μονο ελατε να παρετε απο τα τρια το μακρυτερο, αλλα και αλλες υποθεσεις που τρεχουν, και θα γινουν απαιτητες οι αποζημιωσεις τα λαδωματα της ζημενς κλπ.
  αγαντα , αγαντα, κρατατε γερα, και εμεις και οχι αυτοι απο πισω.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 21:39:37

  Διαβαζω οτι.....
  25-06-2011 Τηλεφωνικά επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

  Εφοσον εχω διαβασει τον Εφαρμοστο Νομο και το αρθρο για τις Επιφανειες που εμπεριεχει.. ΑΝΗΣΥΧΩ ΣΦΟΔΡΑ !!!!!

  τετοια χαρα η Χιλαρυ ΣΗΜΕΡΑ ?? ΓΙΑΤΙ σημερα??... με παρακολουθει ?? χαχαα

  ΠΠ

 12. βαγόνι avatar
  βαγόνι 25/06/2011 22:38:10

  Πράγματι, ΝΖ!
  Πετάξατε το γάντι στα...αδελφά κόμματα, μήν κάνετε πίσω. Είναι αρκούντως
  μέτριοι, χρόνια τώρα...
  Στηρίξτε με πάθος την δική σας εκδοχή, το μείγμα της ανόρθωσης του ' Εθνους:
  15 τοις εκατό οι φόροι, άρση του τρισκατάρατου "πόθεν έσχες" για τις.....
  υγιέστατες καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού....the magic touch της
  συνείδησης των Νεοελλήνων: "κάτω,ορέ,τα χέρια απο τα λεφτά μου".
  Παρακάμψτε τους μεταλλαγμένους πασόκους, που νομίζουν ότι μπορούν
  να διαχειριστούν αυτόν τον suis generis περιφερειακό "καπιταλισμό" με
  τους δικούς τους όρους. Αγνοούν, βασικά, ποιοί διάφανοι μετεμφυλιακοί
  μηχανισμοί και ποιές....ασυμβίβαστες δυνάμεις έστησαν αυτό τό έξοχο
  δημιούργημα.
  'Αν η Ευρωπαική Δεξιά δεν καταλαβαίνει, τόσο το χειρότερο γι'αυτήν...τα
  κέντρα ισχύος της Παγκόσμιας Δεξιάς είναι,ακόμη, υπερατλαντικά. Τί
  παραπάνω διαθέτει η απρόσωπη κα Μέρκελ απο την επελαύνουσα και
  χυμώδη κα Σάρα Πέηλιν;
  Περιφρονείστε όσους σας προσάπτουν τυχοδιωκτισμό....δεν είναι παρά μια
  ηρωική "φυγή προς τα μπρός" απο το καταστροφικό τοπίο που μας
  περιβάλλει.
  Σας έχει, ήδη, προαναγγείλει ο T.S Eliot:
  ...Go said the bird, human kind
  cannot bare too much reality!
  , .

  • madprof avatar
   madprof @ βαγόνι 26/06/2011 04:15:28

   Σου προτείνω το "Η Ανοιχτή* κοινωνία και οι εχθροί της" του Κ. Πόπερ
   * όπου ανοιχτή τοποθέτησε την λέξη Διαλυμένη, Ξερχαβαλομένη και είσαι μέσα, lol !!.

 13. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 25/06/2011 22:48:39

  Εμένα προσωπικά οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ με βρίσκουν απόλυτα να διαφωνώ. Αυτά πρέπει να ανήκουν στο κράτος. Όταν διαβάζω "Ούτε έχει πρόβλημα με τα μέσα που επιλέγονται: αποκρατικοποιήσεις..." βγάζω σπυριά. Άποψή μου φυσικά

 14. xmmm avatar
  xmmm 25/06/2011 23:12:43

  H κατασταση θυμιζει ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ 1204. Ενας λαοπλανος λαικιστης ηρθε με την βοηθεια των ξενων, υποσχεθηκε στους παντες τα παντα και μετα επειδη δεν μπορουσε να ξοφλησει αρχιζε τα χαρατσια. Η αναλογια με τον ΓΑΠ εντονη.

  Ο λαος τον ανετρεψε αλλα δυστυχω3ς η κατασταση ειχε φτασει τοσο στο απροχωρητο που βαδισαμε στην μαχη χωρις προετοιμασια και ηγεσια με αοπτελεσμα την σημαντικοτερη στρατηγικη ηττα του Ελληνιστικου κοσμου μεσα σε 2 χιλιετιες.

  Ειναι απολυτως κρισιμο να φυγει ο ΓΑΠ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ. το οτι δεν προχωρησε η κβ. συνεργασιας ώστε να υπαρξει καποια στοιχειωδη διαπραγματευση ειναι δυστυχημα.

  Η αληθεια ειναι οτι ο ΓΑΠ εγκλωβισε τα βουρλα του ΠΑΣΟΚ με την προταση μομφης που εκανε στον εαυτο του μια χαρα. Αν υποκυψουμε στην 5η δοσγη στην 6η οταν θα εχουν προετοιμαστει οι εξω καλυτερα και εμεις χωρις να εχουμε τιποτα να δωσουμε τι θα γινει;;;

  Δυστυχως δεν περιμενω τους βολευτες του ΠΑΣΟΚ να το σκεφτουν αυτο. Οσο για την Θοδωρα γιατι σκαει με την χρεωκοπια; αυτο δεν ειανι η καλυτερη ευκαιρια να γλιτωνουμε με το μεγαλο δημοσιο μ

 15. Σ.τ.γ.θ avatar
  Σ.τ.γ.θ 25/06/2011 23:48:56

  Έμορφαααα , αν είναι έτσι κι αν έτσι συνεχίσει , και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα , αν τολμούσε να πει και το όχι στην σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία μέσα . Συμφωνείς Χ.Λ. και οι λοιποί πατριώτες ,παιδιά του ... Δίχτυ;

 16. A.Η.1914 avatar
  A.Η.1914 25/06/2011 23:54:04

  Η ουσια δεν ειναι αν θα κυβερνησει ο Σαμαρας,αυτο ειναι δεδομενο.Η ουσια ειναι αυτη που γραφει και ο τιτλος,θα γινει ο ΗΓΕΤΗΣ που ολοι προσδοκουμε?Απο τον Σαμαρα πληθως ανθρωπων περιμενουμε παρα πολλα,εχουμε βαλει τον πηχη παρα πολυ ψηλα,τον πιστευουμε και τον στηριζουμε σε καθε του κινηση και ελπιζουμε να μας δικαιωσει.Εγω δεν ημουν και δεν προκειτε να γινω "κομματοσκυλο",ανηκα σε εξωκοινοβουλευτικες πατριωτικες οργανωσεις,ομως ο Σαμαρας ειναι ο λογος που θα ψηφισω ΝΔ και θεωρω πως η ιστορια θα τον γραψει με χρυσα γραμματα,η ιστορια θα τον αναφερει ως εναν απο τους μεγαλυτερους ηγετες του Εθνους,αν οχι τον μεγαλυτερο.Για να γινει αυτο ομως πρεπει και καποια "ρεταλια", καποιοι ντιντηδες και βαψομαλλιαδες οπως τους ειχε χαρακτηρισει ο μεγας Φαηλος, μεσα στο κομμα να τον κοιτανε στα ματια οταν μιλαει και να αφησουν τις προσωπικες φιλοδοξιες.

  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 17. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 26/06/2011 00:47:23

  Χαίρομαι ιδιαίτερα για το όλο σκηνικό στις Βρυξέλλες!
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πλέον ο επίσημος συνομιλητής στην ΕΕ και όχι ο γιωργάκης, ο πολύ μικρός γιωργάκης, που ούτε το κεφαλαίο γάμμα δεν αξίζει να φέρει στο ονομά του!

  Επί τέλους μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ φωνή στην Ευρώπη, αρθρώνει λόγο!

  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΘΕΛΟΥΜΕ Ν΄ΑΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

  ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ, ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ!!!

 18. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 26/06/2011 02:06:26

  Το πιό λογικό είναι ότι η επίσημη κυβέρνηση θα είναι ο σκληρός διαπραγματευτής, που θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον της διπλωματίας, ακόμα και τη μπλόφα και τον εκβιασμό. Αντί αυτού βλέπουμε ένα θλιβερό ον, με τα χεράκια σταυρωμένα να σχηματίζουν ένα σχήμα περίπου κυκλικό και αρκετής διαμέτρου, με ένα βλέμμα απλανές που παραπέμπει σε νοητική υστέρηση, που παριστάνει ότι διαπραγματεύεται(;). Και στον αντίποδα βλέπεις την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα, να παρουσιάζει πολιτικό πρόγραμμα και να το υπερασπίζεται σθεναρά και εν τέλει να τους λέει ότι σε κάθε περίπτωση κριτής είναι ο ελληνικός λαός. Εκείνο που θα πρέπει να πρόσέξει πολύ ο Σαμαράς είναι να μην του στήσουν κάποιο σχέδιο ηθικής ή πολιτικής εξόντωσης με κάποια έμπνευση τύπου Βατοπέδι, όπως έκαναν και του Καραμανλή. Ειδικά τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πλέον σαφές προβάδισμα και όλοι καταλαβαίνουν ότι τα ανδρείκελα καταρρέουν, τα ευρω-αμερικανάκια της σχολής του Σικάγο και οι εγχώριοι συνοδοιπόροι τους θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον γιά να διαβάλουν τον πρόεδρο και να τον συκοφαντήσουν. Σ` αυτή την προσπάθειά τους είναι βέβαιο ότι θα βρουν και τους γνωστούς και μη εξαιρετέους megaλους συμπαραστάτες.

 19. rally monkey avatar
  rally monkey 26/06/2011 02:16:29

  οταν παιζει εξω οπως εχει πει και ο ιδιος 'φοραει την εθνικη φανελα' και πολυ καλα κανει - κατα συνεπεια δε θα μπορουσε να κανει κανενα σχολιο ουτε για τον Παπανδρεου ουτε και για τον ρολο που επαιξε στο να οδηγηθει η Ελλαδα σ'αυτο το σημειο
  Στο εσωτερικο ομως ειναι διαφορετικα
  ο Α.Σ. το χρωσταει να βγει και να μιλησει καθαρα - γιατι ο κοσμος πρεπει να ξερει
  δεν ειναι μονο οικονομικες συνταγες το θεμα
  ακομα και αν υπηρχε ταυτιση αποψεων δεν θα μπορουσε να εμπιστευτει την ομαδα ΓΑΠ που τορπιλισε τη χωρα για να μας πει στη συνεχεια ο'τι βυθιζομαστε.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ rally monkey 26/06/2011 02:47:40

   ...
   τι του ειπαν οι Ευρωπαιοι στην αρχη ... 'μην το μεγαλοποιεις το πραγμα' ειναι και αλλοι που εχουν ελλειματα '.. Αλλα o Γιωργακης ειχε αλλα στην ατζεντα....

   τα μαθαμε στα πρωτα γενεθλια - το παιντι απο 'νοβαμπρ- ντεσάμπρ΄ του '09 ειχε αρχισει να το δουλευει το πραγμα sous terrain με τα σπρεαντς στο 140..
   (απο τον Λακη..ημαρτον h**p://www.youtube.com/watch?v=wiJpl2MmKc8 )

   κρατησε τα μονιμως βιτρινα αυτα Φακτορ - ο κοσμος πρεπει να ξυπνησει - δεν εχουν καταλαβει τι παιχτηκε .. λογικο να τον απασχολουν τα μετρα και οι μισθοι που χαθηκαν αλλα αν τους αφησει να συνεχισουν να τον δουλευουν κατ'αυτον τον τροπο - κρυβωντας τα πραγματικα ζητηματα - θα χαθουν τα παντα!

   Wire: BLOOMBERG News (BN) Date: Jun 22 2011 23:01:00
   Papandreou Budget Hole Threatens to Swallow Europe, Defies Fix
   By James G. Neuger
   June 23 (Bloomberg) -- George Papandreou was staring into a
   20 billion-euro ($29 billion) hole.
   It’s common for freshly minted leaders to discover that
   there’s not enough money to pay for their campaign promises. So
   when Papandreou’s new Greek government woke up to a looming
   budget disaster within days of taking office in October 2009,
   the alarm bells were slow to ring in European capitals.
   Don’t “overrate” the problem, said German Chancellor
   Angela Merkel, later to play a pivotal role in the debt saga
   that continues to rock the 17-nation euro area. “There are
   deficits in other parts of the world as well.”
   ....

 20. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 26/06/2011 02:49:58

  Αυτό ακριβώς είναι που έχει τρομοκρατήσει την ατυχήσασα και τους στέλνει σήμερα κατεπείγον μήνυμα υπενθύμισης, πως αυτή παραμένει πρόθυμη στις πάσης φύσεως συναινέσεις και υποκύψεις!
  Αυτή είναι της άλλης σχολής ανάδειξης ηγετών, όχι των δοκιμασιών και των συγκρούσεων αλλά της οσφυοκαμψίας. και αυτήν τη διαφορά τους είδαν οι έλληνες και την αποστράτευσαν στις 29/11 και μ’ αυτόν τον καημό θα πορεύεται έκτοτε.
  Να είσαι καλά Αντώνη, που μας νοιάζεσαι και μας κρατάς όρθιους!

 21. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/06/2011 00:08:31

  Ἐνδεχόμενες (;) κυρώσεις ἀπὸ τὸ ΕΛΚ στὸν Σαμαρᾶ θὰ σημάνουν τὴν μεσοπρόθεσμη πολιτική του ἁγιοποίηση ἐντὸς Ἑλλάδος, ἐκτὸς Ἑλλάδος καὶ ἐπὶ τὰ αὐτά.

  Ἐπίσης, ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα καὶ θὰ πρέπει νὰ κυβερνήσει ὁ Σαμαρᾶς γιὰ νὰ τὴν βγάλουν καθαρὴ Ἕλληνες καὶ Εὐρωπαῖοι, οἱ ἕτεροι τοῦ ΕΛΚ θὰ προσκυνήσουν μὲ στρωτὲς ἑδαφιαῖες μετάνοιες καὶ ὄχι τίς... ἁπλές.

  Ὁπότε, κυρώσεις! Νὰ πραγματωθοῦν οἱ ψίθυροι τῆς μικρόψυχης καὶ ἐξωνημένης ἑλλαδικῆς παραπολιτικῆς! Θὰ μποροῦσε νὰ τίς... ζητήσει ὁ Σαμαρᾶς;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.