#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/05/2012 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι διερευνητικές εντολές απομυθοποίησαν την ψήφο πολλώνΔεν ψήφισα Καμμένο. Δεν συμπαθώ ούτε αντιπαθώ τον Καμμένο. Δεν συμπαθώ ούτε αντιπαθώ κανέναν. Προσπαθώ να ακούσω τι είναι αυτό που λένε όλοι και να καταλάβω εάν καταλαβαίνουν αυτά που καταλαβαίνω και εγώ. Και όσον αφορά τη διάγνωση και την αντιμετώπιση.

Παρακολουθώ όπως όλοι οι Έλληνες τη σημαντική αυτή διευρυμένη εβδομάδα των διερευνητικών, που θεωρώ ότι εξελίσσεται σε πολύ περιεκτικότερη από την προεκλογική περίοδο.  Και τα αυτιά είναι προσεκτικότερα και οι αισθήσεις όλων σε διέγερση.

Άλλο πράγμα να μπαίνεις στο παραβάν και να θέλεις να τιμωρήσεις τον Σαμαρά που στήριξε Παπαδήμο, ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και διέγραψε όσους διαφώνησαν και άλλο πράγμα να ξυπνάς σε ένα τοπίο επικίνδυνο, αχαρτογράφητο που σε καμία περίπτωση δεν ήθελες να βρεθείς ούτε να προκαλέσεις.

Άλλο πράγμα να θέλεις να κάνεις κακό στο πολιτικό σύστημα που σε έχει προδώσει τόσα χρόνια και άλλο πράγμα να ξυπνάς με “εγέρθητι”.

Άλλο πράγμα να θέλεις να απεικονίσεις με τη ψήφο σου αυτό που σε πνίγει, σε αδικεί, σε καταστρέφει ή σε έχει καταστρέψει και άλλο πράγμα η ψήφος να έχει πάει βόλτα σε μέρη περίεργα. Αλλά έτσι είναι οι εκλογές. Εσύ μπαίνεις σε ένα παραβάν και δίπλα μπαίνουν και άλλα έξι εκατομμύρια.

Όλοι εκτιμώ είναι προσεκτικότεροι αυτή την εβδομάδα. Ακούν καθαρότερα, προβληματίζονται  περισσότερο και προσπαθούν να βάλουν τις σκέψεις τους σε μία σειρά. Δεν ξέρω τι προσέχει ο καθένας περισσότερο. Υποθέτω να ανιχνεύσει εάν αυτό που νόμιζε έχει κάποια σχέση με αυτό που ψήφισε. Και εάν αυτό που ψήφισε εξακολουθεί να είναι αυτό που νομίζει. Και αυτό εκτιμώ ότι το κάνουν και οι πολίτες και οι πολιτικοί.

Είδα χθες, υποθέτω μαζί με πολλούς άλλους τηλεθεατές, έναν εκλεγμένο βουλευτή νεοεισερχόμενου κόμματος, τον συμπαθέστατο κ. Ζώη να καταρρέει live on camera στη ΝΕΤ. Να υποστηρίζει σθεναρά, να σκέφτεται συνωμοσιολογικά, να υπαινίσσεται ανοιχτά και να συνειδητοποιεί ότι όλα για τα οποία – έντιμα θεωρώ – μιλούσε δεν ίσχυαν. Γιατί αυτό που νόμιζε, ίσως δεν ήταν αυτό που επέλεξε. Και αυτό που επέλεξε τελικά, ίσως δεν ήταν αυτό που νόμιζε.

Τέτοιες στιγμές στην πορεία ενός ανθρώπου είναι δραματικές. Δεν είναι συνηθισμένες. Και σε τέτοιες στιγμές ο άνθρωπος έχει επιλογές. Να μην κάνει τίποτα, να συνεχίσει να πιστεύει, να συνεχίσει να πολεμάει ακόμα και εάν δεν πιστεύει, να φύγει χωρίς εισιτήριο επιστροφής ή να σκεφτεί εάν αυτά που νόμιζε μπορεί να τα εκφράσει – μόνος ή και με άλλους συντρόφους του - από κάπου αλλού. Όχι αναγκαστικά  μέσα από  κάποιο άλλο κόμμα, εάν  τέτοιο δεν υπάρχει που να συνάδει με αυτά που πραγματικά θέλει.

Τέλος, μία επισήμανση. Όπως οι πολίτες προσπαθούν να καταλάβουν εάν αυτό που ψήφισαν ήταν αυτό που ήθελαν, καλό είναι και τα κόμματα να κάνουν μία παρόμοια άσκηση. Είπαν αυτά που ήθελαν; Είπαν αυτά που είχαν αληθινά να πουν; Γιατί ξέρω τουλάχιστον ένα κόμμα που δεν είπε όλα όσα είχε να πει. Δεν είπε ότι πρώτο αρνήθηκε το μνημόνιο. Δεν είπε ότι όταν το πίεσαν αντιστάθηκε. Δεν είπε ότι όταν η Μέρκελ το απείλησε είπε “όταν το σχέδιο σου θα πεθάνει, το δικό μας θα είναι εδώ”. Δεν είπε ότι την κρίσιμη στιγμή αυτό που δεν μπορούσε να κάνει ήταν  να παίξει τη χώρα κορώνα γράμματα. Και δεν είπε ότι όταν το ξανα-πίεζαν να δεσμευτεί εγγράφως ότι όσα δέχτηκε εκείνη τη δραματική στιγμή θα τα δεχόταν αιώνια είπε "Όχι". Δεν είπε ότι εγώ υπέγραψα για να μη χάσω μία χώρα, αλλά σας λέω ότι θα αλλάξω τους όρους που μας καταστρέφουν.

Δεν είπε δηλαδή ότι εάν υπάρχει στη χώρα ένα υπεύθυνο  “αντι-μνημονιακό” κόμμα που φώναξε για την καταστροφή πρώτο, προτού χτίσουν άλλοι σύμβολα πάνω στην απόγνωση , που δεν δέχτηκε να στείλει τους Έλληνες στον καιάδα ακόμα και εάν έπρεπε να κόψει τα χέρια του και που δήλωσε σε όλους τους τόνους και κατάφατσα στους ξένους ότι εγώ θα τα αλλάξω, αυτό είναι αυτό το κόμμα. Τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά εννοώ, αν δεν το καταλάβατε ακόμα.

Τώρα δεν τα είπε, δεν τα είπε καθαρά, δεν τα είπε δυνατά, δεν τα είπε όσο έπρεπε, δεν το ξέρω. Ξέρω ότι εγώ δεν το άκουσα όσο θα ήθελα. Και μαζί με μένα δεν το άκουσαν περίπου ενάμισι εκατομμύριο άλλοι που είτε έμειναν σπίτι, είτε πήγαν τη ψήφο τους βόλτα. Προς γνώση και συμμόρφωση, γιατί θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν οι Έλληνες σύντομα…..

However

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλ.Αλέξανδρου avatar
  Αλ.Αλέξανδρου 15/05/2012 18:14:19

  Όταν του ζήτησε να πανε μαζί για διαπραγμάτευση αρνήθηκε.δεν κατάλαβε ότι το πρόβλημα ξεπερνούσε όχι ένα κόμμα,oxι δυο,όχι όλα τα κόμματα αλλά όλο τον Ελληνικό λαό .ΝΑΥΑΡΙΝΟ

 2. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/05/2012 18:42:16

  Aγαπητέ και που τα έλεγε, τα ΜΜε ή τα έβαζαν έκτη έβδομη είδηση -αν ήταν κάτι θετικό- ή πρώτο πρώτο -αν ήταν αρνητική είδηση. Αυτό ήταν .
  Η ΝΔ ποτέ μα ποτέ δεν είχε πρόσβαση στην ενημέρωση , είχε "απαγορευτικό" εφόσον ποτέ δεν έκανε σε τέτοιο βαθμό τα χατίρια των εργολάβων (μεμονωμένοι βουλευτές που απήλθαν, έκαναν) ώστε να έχει φωνή στα ΜΜΕ.
  Γιαυτό τώρα, πρέπει να δεί τί θα κάνει στον τομέα ενημέρωσης, κι εννοώ για να είμαι ξεκάθαρη, τουλάχιστον την web tv. Χθες έπρεπε να το είχε κάνει, αλλά και τώρα δεν είναι αργά.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/05/2012 20:41:44

   θα είμασταν αφελείς αν περιμέναμε τα ΜΜΕ να αναδείξουν τις θέσεις του πρόεδρου. Εμείς ως κόμμα τι κάναμε;;; Παλαιολιθική διαφημιστική εκστρατεία με ζουμ ιν και άουτ... Δυο τρεις δηλώσεις του Τσίπρα και του Καμμένου χρειάζονται σε επανάληψη, δυο τρεις σκηνές από την καμμένη Αθήνα και το εγέρθητι σε επανάληψη. Και μετά σε αντιπαραβολή το βλέμμα και μόνο του Σαμαρά χωρίς καν να μιλάει θα ήταν αρκετό... Επιτέλους ας αναλάβει κάποιος επαγγελματίας επικοινωνιολόγος την τηλεόραση και τα υπόλοιπα ΜΜΕ... Από τις επιλογές των βουλευτών βλέπουμε ότι ως ψηφοφόροι είμαστε τελείως ανώριμοι. Δεν θέλει πολύ για να ενισχύσουμε τη μνήμη χρυσόψαρου που διαθέτουμε! Αλλιώς η αρίθμηση των Ζαππείων θα αυξάνει ες αεί και στο μεταξύ η χώρα θα καταστρέφεται βασανιστικά...

 3. Μ.Π avatar
  Μ.Π 15/05/2012 18:51:43

  Προσυπογράφω κάθε λέξη.
  Δυστυχώς η Ν.Δ στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο εμφανίστηκε χλιαρή, χωρίς συντονισμένη παρουσία και Λόγο.
  Ο Α.Σ θα πρέπει να επιλέξει προσεκτικά αυτήν τη φορά τόσο το μπούσουλα όσο και τα πρόσωπα που θα κοινωνήσουν τις θέσεις μας με τρόπο σαφή, κατηγορηματικό, χωρίς ωστόσο να ενδώσει στην εύκολη λύση της κινδυνολογίας.
  Καλό Αγώνα σε Όλους!

 4. Δ.Λ. avatar
  Δ.Λ. 15/05/2012 19:49:32

  Συμφωνώ απόλυτα!Σήμερα είδα τον Καμμένο και αηδίασα!!!Υπάρχουν άνθρωποι με μέση νοημοσύνη που να άκουσαν τι είπε και να τον ψηφίσουν;;;;;!!!!Κατα καημένη πατρίδα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.