#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2010 00:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι διαρροές της WikiLeaks μπορεί να είναι το κρυφό χαρτί του Ομπάμα;

Η κυβέρνηση  του Ομπάμα αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας την ιστοσελίδα WikiLeaks. Όπως μας λένε, η αποκάλυψη κρατικών μυστικών είναι βλαβερή για την ασφάλεια της χώρας. Επίσης, διακυβεύονται οι σχέσεις μας με τους ηγέτες των συμμαχικών χωρών.

Είναι όμως αλήθεια όλα αυτά; Ή μήπως οι διαρροές αποτελούν μέρος ενός καλά ενορχηστρωμένου σχεδίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ;

Σκεφτείτε το λίγο. Όπως μας λένε, οι Σαουδάραβες θέλουν η Αμερική να αποκεφαλίσει το ιρανικό φίδι. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Hosni Mubarak λέει πως το Ιράν στηρίζει τη τρομοκρατία και πως αυτό «είναι γνωστό σε όλους αλλά δεν μπορεί να το πει δημοσίως διότι θα δημιουργούνταν επικίνδυνες καταστάσεις».

Σε κάποια άλλα σήματα που διέρρευσαν, οι Αμερικανοί διπλωμάτες «κακοχαρακτηρίζουν» τον Hamid Karzai, αλλά και τους συγγενείς του, και μάλιστα με σαφώς απαράδεκτη γλώσσα.

Κάτι συμβαίνει εδώ. Υπάρχει η άποψη πως τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να δώσουν την εντύπωση στο αμερικανικό κοινό, πως οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών είναι σε συνεχή εγρήγορση. Ο πρόεδρος μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί αρνητικά για τον Hamid Karzai, αλλά είναι ξεκάθαρο πως τόσο αυτός όσο και οι εκπρόσωποί του τον θεωρούν «τρελαμένο». Ούτε υπάρχουν ψευδαισθήσεις σε σχέση με το Ιράν ή τη Β. Κορέα. Τέλειωσε δηλαδή ο μύθος ότι ο Ομπάμα δεν ξέρει τι συμβαίνει γύρω του. Και αυτό, από μόνο του,  είναι ένα καλό κίνητρο για την αμερικανική κυβέρνηση να «καλωσορίζει» τις διαρροές της WikiLeaks.

Υπάρχουν κι`άλλα. Οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες που αναφέρονται στα σήματα, λένε το προφανές. Είναι γνωστό πως εδώ και πολλά χρόνια, τόσο οι Σαουδάραβες όσο και άλλες μετριοπαθείς ισλαμικές χώρες επιθυμούν όπως η  Αμερική και το Ισραήλ πραγματοποιήσουν μια καθοριστική επίθεση εναντίον των μουλάδων της Τεχεράνης. Φοβούνται όμως να το δηλώσουν επισήμως. Τώρα, η WikiLeaks τους έλυσε τα χέρια. Την ίδια ώρα που ο Ομπάμα ανεβάζει τη πίεση προς το Ιράν, στο οποίο πρόσφατα δολοφονήθηκε ένας από τους κορυφαίους του πυρηνικούς επιστήμονες. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Αν βοηθάτε το καθεστώς, θα πληρώσετε το τίμημα. Μπορεί οσονούπω να δούμε και κάποια νέα διαρροή επί του ζητήματος, που να  μας δείχνει ότι η Μοσάντ είναι αυτή που πραγματοποίησε το χτύπημα.

Η αλήθεια είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση ασχολείται υπερβολικά με την υπέρ το δέον ταξινόμηση και διαβάθμιση των εγγράφων της, κάτι που στηλίτευσε και ο αποθανών γερουσιαστής Daniel Patrick Moynihan, και που συνεχίζει να στηλιτεύει ως διαδικασία η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων. Ίσως η ιστοσελίδα WikiLeaks να αποτελεί έναν τρόπο παράκαμψης αυτών των νομικών περιορισμών.

Η καταγραφή και δημοσιοποίηση των απειλών της Αμερικής, την ίδια ώρα που αυτή προσποιείται για παραβίαση του απορρήτου, αποτελεί ένα καθοριστικό όπλο. Και αν είναι έτσι, τότε ο Ομπάμα είναι πολύ πιο πολυμήχανος από όσο φανταζόμαστε.

S.A. –The National Interest

ΣΧΟΛΙΑ

 1. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 01/12/2010 00:52:32

  Δεν είναι δουλειές του Ομπάμα αυτές. Ο Ομπάμα είναι απλά ο frontman.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 01/12/2010 00:53:27

  Strange,
  Το θεωρώ ως το πιθανότερο σενάριο!
  Είναι πολύ μεγάλος ο όγκος της πληροφόρησης και μάλιστα διαφαθμισμένης για να έχει υποκλαπει.
  Αλλοιώς το State Department, να πάρει για βοηθό το γνωστό στέλεχος της Ντόρας, ειδικο στις υποκλοπές.

  • Nick avatar
   Nick @ Κώστας Ροδινός 01/12/2010 01:03:56

   2,5 εκατομμύρια άτομα έχουν πρόσβαση σε αυτο το σύστημα. Και ο Manning είχε πρόσβαση μέχρι το "Απόρρητο". Φαντάσου πόσο ασφαλές είναι από τυχόν διαρροές.

   Που'να χε και πρόσβαση σε "Ακρως Απόρρητο" υλικό...

   Μια ο Soros, μια ο Ομπαμα, μια η Mossad, αποφασίστε. Μη μας πείτε για τίποτα εξωγήινους γιατί μετά θα πρέπει να βγάλουν έγγραφα της CIA, του FBI και του Υπουργείου Άμυνας.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Nick 01/12/2010 03:09:22

    Έτσι. Είναι πολύ απλό, με τόσα άτομα. Μπάτε σκύλοι αλέστε. Δεν φταίει ο Σόρος ή ο Μόρος.

    Οι New York Times, το μόνο αμερικανικό μέσο, δεν τα πήραν καν από το Wikileaks. Τους τα έδωσε o Guardian.

    http://www.journalism.co.uk/news/-cablegate-nyt-cut-out-by-wikileaks-forced-to-obtain-cables-from-the-guardian-/s2/a541748/

    Εκτός από τα μεγάλα συγκροτήματα, τα έγγραφα έχει πάρει από ΑΛΛΕΣ πηγές και η ακτιβίστρια Heather Brooke στην Αγγλία, γνωστή για την ενασχόλησή της με το σκάνδαλο των βουλευτικών εξόδων.

    http://www.guardian.co.uk/world/2010/nov/28/how-us-embassy-cables-leaked

 3. Maximilien avatar
  Maximilien 01/12/2010 01:08:17

  Δηλαδή για να εκθέσουν τους σαουδάραβες και τον Καρζάι, ρισκάρουν να χαλάσουν τις σχέσεις τους με όλες τις συμμαχικές χώρες ανά τον κόσμο, να ξεφτιλίσουν την αξιοπιστία των αμερικανικών υπηρεσιών και να εκθέσουν και την ίδια την ΥΠΕΞ τους η οποία αποδείχτηκε ότι είχε διατάξει την παρακολούθηση των διπλωματικών αποστολών και του ΓΓ του ΟΗΕ;

 4. OKANENAS avatar
  OKANENAS 01/12/2010 01:08:57

  Ειναι δύσκολο να πιστέψω ότι εάν ηθελε η Αμερική δεν το είχε σταματήσει τον Wikileaks και αντι αυτού τον διαφημίζουν κιόλας με το να λένε ε ε ερχεται η αποκάλυψη - στοιχεια
  Κάτι άλλο είναι το θέμα που δεν το βλέπουμε ακόμα τουλάχιστον εμε΄ςι που έχουμε λίγο μυαλό διότι όλοι όι άλλοι θέλουν ανα γίνουν όλοι wikileaks

 5. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 01/12/2010 01:19:42

  Ο πρώτος που διατύπωσε αυτήν την θεωρία είναι ο Αχμαντινετζάντ. Συγκεκριμένα ο ιρανός είπε την Δευτέρα ότι η διαρροή έγινε από κύκλους της αμερικανικής κυβέρνησης και ότι υπάρχει σχέδιο για συνεχείς διαρροές με συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/12/2010 01:23:09

  δεν ξέρω προθέσεις ή παρασκήνια, αλλά σίγουρα λέει έξω από τα δόντια πράγματα που ψιθυρίζονται εδώ και καιρό.

  δε πχ αυτό: h++p://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/israel-us-agree-turkish-govt-hates.html. Πόσο καιρό δεν το εικάζουμε... Πόσο καιρό είναι που βγήκε κάποιο βιβλίο που η κακή Αμερική διαμέλιζε την Τουρκία εις τα εξ ων συνετέθη; (Kαλά... αυτό το θέλω στο σινεμά... Κάρες Λέλεγες Φρύγες, Αρμένιοι Γιουνάν... και οι Τούρκοι πίσω στο ...Κουρδιστάν που τους αγαπάνε)

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/12/2010 02:12:25

  Μοιάζει όντως πολύ βολικό.
  Πριν διαβάσω το παρόν, και τον Αχμαντινεζάντ, η είδηση ότι "οι Αμερικανοί σε φρενίτιδα ενημέρωσης των συμμάχων τους για διαρροές" είχε δημιουργήσει το ερώτημα :
  πώς ενημερώνουν και τι λένε στους συμμάχους τους;

  Τι λένε στον Καρζάϊ; Σε λέμε ξεφτίλα; Σόρυ
  Τι λένε στον Μπερλουσκόνι; Σε λέμε γεροσάτυρο; Σόρυ
  Τι λένε στη Μέρκελ ; Σε λέμε επίπεδο μυαλό; Σόρυ
  Τι λένε στον Σαρκοζύ; Σε λέμε γυμνό αυτοκράτορα; Σόρυ

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Προφήτης 01/12/2010 03:14:49

   Πέρα από το σχόλιο με λεπτομέρειες, το οποίο άφησα παραπάνω, η πηγή υποστηρίζει τους Συντηρητικούς. Έχει, λοιπόν, συμφέρον να δημοσιεύει ιστορίες γι' αγρίους.

  • lampros avatar
   lampros @ Προφήτης 01/12/2010 15:52:19

   Στα τέτοια τους οι Αμερικάνοι... σιγά μην πούνε και σόρρυ. Ανάγκη τους έχουν;

 8. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 01/12/2010 10:24:50

  1. "...τόσο οι Σαουδάραβες όσο και άλλες μετριοπαθείς ισλαμικές χώρες..."

  μετριοπαθείς οι Σαουδάραβες... μάλιστα.

  2. Και για τους Σαουδάραβες χρηματοδότες του Οσάμα Μπ[ιν Λάντεν, τσιμουδιά.

  Ακόμα ένα "αξιόπιστο" άρθρο...

 9. Πυθία avatar
  Πυθία 01/12/2010 13:59:59

  Ίσως να είναι όπως τα λες, γιατί δεν μάθαμε τίποτε καινούργιο από όσα ήδη υποψιαζόμασταν. Αλλά αν είναι έτσι, οι κυβερνήσεις των οποίων τα εμπιστευτικά σχόλια βγήκαν στο φως δε θα αισθάνονται ότι χρησιμοποιήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο; Γιατί δεν μπορεί να σκεφτόμαστε μόνο εμείς ότι όλη η υπόθεση των διαρροών είναι στημένη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.