#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/10/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι "διαπραγματεύσεις" με την Τρόικα ... επιβαρύνουν κι άλλο τα μέτρα

[caption id="attachment_182595" align="alignnone" width="600" caption="O Τόμσεν αρχίζει να αισθάνεται την πίεση των διαδηλωτών"][/caption]

Μάλλον έχουν παραγνωριστεί οι τροικανοί με τους Έλληνες. Εξ' ου και το χθεσινό καψόνι προς τους δημοσιογράφους με τη σύσκεψη που από τις 4.30 το απόγευμα μετατέθηκε για τις 3 το μεσημέρι και κράτησε μόλις 45 λεπτά.

Αλλά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει και το ειρωνικό στυλάκι του Μαζούχ ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει σύσκεψη την Παρασκευή είπε στους δημοσιογράφους ότι θα... κοιτάξει την ατζέντα του.

Προφανώς όταν δίνεις θάρρος στο χωριάτη σου ανεβαίνει και στο κρεβάτι γι' αυτό και οι τροικανοί έχουν ύφος και απαιτούν να αλλάζουν οι ώρες των συναντήσεων μη τυχόν και βρεθούν προ απρόοπτων συναντήσεων με διαδηλωτές.

Κατά τα λοιπά, μεταξύ καφέ και τσαγιού, η τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών έκαναν μια ακόμη προσπάθεια να τα βρουν και να κλείσει η συμφωνία μέχρι την Κυριακή.

Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα απαιτούσε να αυξηθούν τα μέτρα του 2013 κατά 2 δισ. ευρώ ενώ παράλληλα αμφισβητούσε την αποδοτικότητα αρκετών δημοσιονομικών προτάσεων της κυβέρνησης. Η διαφορά που χώριζε προχθές τις δύο πλευρές ξεπερνούσε τα 2,5 δισ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βρέθηκε περίπου 1 δισ. περίπου το οποίο φυσικά θα το πάρουν από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Η περικοπή των δύο δώρων και τα 30 ευρώ απ' όσους παίρνουν 360 ευρώ σύνταξη, ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιοι θα χάσουν 700 ευρώ το χρόνο και άντε να ζήσουν μετά. Αλλά ποιος νοιάζεται; Περίπου 900 εκατ. ευρώ θα εξοικονομήσει το κράτος δίνοντας ευχαρίστηση στους δανειστές μας.

Αλλά υπάρχει και συνέχεια, αποτέλεσμα της ...σκληρής διαπραγματευτικής στάσης της κυβέρνησης. Η συνολική επιβάρυνση δηλαδή στον Προϋπολογισμό μπορεί να υπερβεί τα 9 δισ. ευρώ, την ώρα που το πακέτο της διετίας 2013-2014 φθάνει τα 13,8 δισ. ευρώ. Αυτό δεν αποκλείεται να προκαλέσει τροποποίηση της λίστας των φορολογικών μέτρων επί το επαχθέστερον ή να επιταχύνει την εφαρμογή παρεμβάσεων που αρχικώς προγραμματίζονταν για το 2014.

Η ..διαπραγμάτευση πάντως συνεχίζεται και την Παρασκευή θα υπάρξει νέο ραντεβού το πρωί. Σίγουρα θα γίνουν έντονες συζητήσεις ολόκληρο το Σαββατοκύριακο μήπως και τη Δευτέρα πάει ο Στουρνάρας στο Γιούρογκρουπ με κάτι χειροπιαστό.

Πάντως, σε ένα πράγμα φαίνεται να συμφώνησαν χθες. Στο ότι πρέπει να προωθηθούν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα των επαγγελμάτων καθώς και οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεωργία avatar
  Γεωργία 05/10/2012 08:58:00

  Ποια διαπραγμάτευση; Έδωσαν και δίνουν τα πάντα στην Τρόικα.
  Εκλογές γιατί κάναμε τελικά;

 2. Στάθης Σαραφόπουλος avatar
  Στάθης Σαραφόπουλος 05/10/2012 08:58:27

  Φάκτορα καλημέρα...
  Έχεις απόλυτο δίκιο στην ανάλυση σου!
  Από μια άλλη σκοπιά το τμήμα μελετών της Alfabank κάνει την εξής διαπίστωση, αναφέροντας, ότι εξακολουθεί, η τρόικα, να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής.
  Ότι η Tρόικα οδηγεί σε κραχ την Ελλάδα και αναλύει ότι η καθυστέρηση της δόσης των 31,5 δις είναι απολύτως αναίτια!
  Περισσότερα με όλη την ανάλυση, στο:
  http://www.emprosdrama.blogspot.gr/2012/10/alpha-bank-t-315.html

 3. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 05/10/2012 09:10:28

  Η τελευταία παράγραφος είναι... όλο το ζουμί !
  ..."να προωθηθούν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα των επαγγελμάτων καθώς και οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών" - όμως το κόσκινο κοσκινίζει εδώ και δυό χρόνια, η σκάφη έτοιμη, πλυμένη, οι φουρνάρηδες έτοιμοι, ο ένας μετά τον άλλον, με τα μανίκια σηκωμένα, με τους σκούφους στο κεφάλι αλλά... απο ζύμωμα, τίποτα !

  Και κατα τ'άλλα, φταίει ο Μαζούχ που ο κάθε διαφημιζόμενος επαγγελματίας πληρώνει σε χαράτσι τη σύνταξη και το εφ άπαξ του κάθε δημοσιογραφίσκου. Που ο ΟΠΑΠ αρνιέται να πουληθεί και δίνει 250.000 το χρ'όνο σε υπαλλήλους του, που το Ελληνικό χορταριάζει αναξιοποίητο και μιά απείρως μακρυά λίστα απο παρόμοια πράγματα που κανείς δέν τολμάει να αγγίξει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ τσώφλι πασατέμπου 05/10/2012 09:38:18

   Θα ήθελες να μας εξηγήσεις γιατί πρέπει να (ξε)πουληθεί ειδικά ο ΟΠΑΠ; Τα κέρδη του από έναν μόνο χρόνο, θα έχουν υπερβεί την εμπορική του αξία. Γιατί θα πρέπει να χάσει το κράτος την τελευταία εναπομείνασα χρυσοτόκο όρνιθα;

   (Και για να μην σπεύσεις να εκμεταλλευτείς την ερώτηση, δηλώνω εκ των προτέρων ότι αποσυσχετίζεται από θέματα προσωπικού, μισθών κ.λπ. Καθαρά και μόνο από την άποψη της κερδοφορίας τη θέτω.)

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ Αυριανιστής 05/10/2012 12:44:38

    Φίλε μου, δέν αποσυσχετίζεται εύκολα το θέμα απο τα 250.000 που παίρνουν ΜΟΝΟ οι διορισμένοι απο γραφεία βουλευτών υπάλληλοι. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα, άν τους αφήσεις θα διορίζουν επ άπειρον συγγενείς και κομματικά στελέχη, ο Διευθύνων θα το παίζει τρελίτσα όπως τώρα και σε λίγο η κερδοφορία θα πάει όλη σε διάφορες τσέπες.

    Πούλησε, πάρε λεφτά μπροστά, βάλτε όρια και κανόνες και τέρμινα κι άσε να δίνουν και 500.000 στα στελέχη τους άν τους παίρνει. Αλλοιώς, περίμενε να σου γίνει ποτέ μιά ΔΕΚΟ κανονική α.ε. με ισολογισμούς και ελέγχους και με διοίκηση χωρίς επιρροές απο την κομματοκρατία, με κανονικό μαναντζερ κι όχι αποτυχημένο ή συνταξιούχο πολιτευτή, με board απο επιστήμονες τεχνοκράτες κι όχι με γυιούς και θυγατέρες βουλευτών, γκόμενες υπουργών, λαμόγια που δέν ξέρουν τί θα πέι αγορά. Περίμενε και θα γεράσεις.

 4. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 05/10/2012 11:53:18

  Σήμερα ξύπνησα διαβάζοντας έναν εφιάλτη, μετά τον προχθεσινό με τον φόρο του 35% απο το πρώτο ευρώ.
  Πείτε μου οτι δεν ισχύει οτι θα κοπούν και τα 30 ευρω απο τις συντάξεις των 360 ευρω αλλά συχρόνως θα κοπούν και τα δώρα.
  Πείτε μου οτι απο τα 5040 ευρω που παιρνουν συνολικα το χρόνο δεν θα τους κοπούν τα κάτωθι
  (12χ 30 =360) +( 360χ2 = 720)= 1080 δηλαδή μείωση 21.5% που σημαίνει 3960 ετήσιο εισόδημα;
  Κανείς μα κανείς φωστήρας δεν σκέφθηκε πως το μισό τους εισόδημα παει σε φάρμακα και γιατρούς; Θα τους εξασφαλίσει το κράτος δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψή;
  Κανείς μα κανείς δεν σκέφθηκε πως οι γέροντες έχουν ανάγκη απο αυξημένη θέρμανση; Τις αντοχές ενός 20άρη ή ενός 40άρη έχουν;
  Κάνεις μα κανείς δεν σκέφθηκε οτι οταν σε λίγο καιρό φύγουν απο την ζωή δεν θα αφήσουν την ευχή τους για την χώρα που γενήθηκαν και μεγάλωσαν αλλά την κατάρα τους;
  Πάνω απο 1.οοο.οοο ηλικιώμενοι οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση, γιατί μωρε; γιατί;
  Σε αντιδιαστολή διαβάζω οτι
  1.το κράτος θα διαθέσει χρήματα για να γίνει πίστα φόρμουλας 1
  2. ελαφρύνει την φορόλογία όσων κερδίζουν πολλά
  3. συνεχίζει να ξοδεύει χρήματα σε συμβούλους και επιτροπές
  4. Δεν τολμά καν να σκεφθεί οτι πρέπει να απολύεται αμέσως οποιος δημόσιος υπάλληλος πιάνεται με το φακελάκι στο χέρι
  5.Δεν τολμά να κτυπήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων αν και όλοι ξέρουν τους 5-10 που το κάνουν.
  6. Δεν τολμά να αγγίξει το cd με τα ονόματα
  και 1000 άλλους λόγους που δεν φτάνει το ποστ για να τους γράψω.

  Αντώνη είπες οτι βασικός μας στόχος είναι να αποκτήσουμε την αξιοπιστία μας.
  Αξιοπιστία ως προς που; ως προς την τρόικα;Τι θεωρείται αξιόπιστο γιαυτούς; να λέμε ναι σε κάθε απαιτηση τους; Και με την αξιοπιστία ως προς τον λαό τι θα γίνει; Θα καταλάβει οτι τα μέτρα ήταν αναγκαία και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς; Μα Αντώνη οι πεθαμένοι δεν καταλαβαινουν, το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν τύψεις σ αυτούς που τους οδήγησαν στον τάφο.
  Ακούω τώρα στο ΣΚΑΙ να λένε οτι κι αυτά τα μέτρα θα περάσουν άνετα.
  Αμ δεν θα περάσουν και ξέρετε γιατί το λεω αυτο; Γιατι οι πρώτοι που υποθέτω οτι δεν θα τα ψηφίσουν θα είναι οι Σαμαρικοί βουλευτές. Αυτοί που δεν κατάγονται απο τζάκια, που μιλάνε καθημερινά με τον λαό, που δεν έχουν σχέσεις με τους μεγάλους, που τους έχει απομείνει η στοιχειώδης λογική, που όταν πάνε στο σπίτι κοιτάνε τα παιδιά τους στα μάτια και τα λένε, όχι δεν θα είναι ο πατέρας σου αυτός που θα σκοτώσει τον παππού σου ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες των φίλων σας.
  Υπάρχει χρόνος ακόμα, ακυρώστε όλα τα παράλογα μέτρα και κάντε το αυτονόητο. Το ποιο θα είναι αυτό βρείτε το εσείς.

  Συγγνώμη για το ύφος του μηνύματος αλλά δεν μπορώ να βλπέπω αυτή τη στιγμη στην τηλεόραση να δικαιολογούν τα μέτρα λέγοντας (μεσ στα γέλια) οι αγρότες έφαγαν τις επιδοτήσεις ήρθε η ώρα να τα επιστρέψουν.
  Κια τα λεφτά που φαγώθηκαν απο το χρηματιστήριο; Για αυτά γιατί δεν ήρθε ποτέ η ώρα;
  Για τα λεφτά απο τα μεγάλα έργα;
  Για τα λεφτά απο τις μίζες;
  Για τα λεφτά απο τις Οffshore;
  Για τα λεφτά που βγήκαν εκτός Ελλάδος για να επιστέψουν οταν καταστραφεί η οικονομία και να μας αγοράσουν;

  Αντώνη μην αυτοκτονείς!
  Σκέψου
  Τόλμα
  Περιμένουμε
  Ελπίζουμε....

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Χμμμμ 05/10/2012 14:09:11

   Για αυτόν τον κόσμο που ψήφισε για να δεί την χαμηλή του σύνταξη να αυξάνεται είναι η μεγαλύτερη τιμωρία αλλά και το μεγαλύτερο δούλεμα.Διερωτώμαι σε ενδεχόμενες εκλογές σε ποιούς θα απευθυνθούν να τους ψηφίσουν;Στους δημόσιους υπάλληλους;Στους ιδιωτικούς μήπως;Στους συνταξιούχους με μικρές η μεγάλες συντάξεις;Ούτε μεγάλες υπάρχουν πια,το 2009 συνέβαινε αυτό γιατί τις πετσόκοψαν όλες με τους νόμους των μνημονίων.Στους ένστολους;Σε ποιούς ρε παιδιά;Στους άνεργους;Τι φαντάζονται πολύ ήθελα να ξέρω.Ότι θα κρατηθούν στην κυβέρνηση για τετραετία και ο κόσμος θα ξεχάσει;Και πως θα κρατηθούν τετραετία;ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από ότι διαβάζουμε βράζουν.Και τι θα ξεχάσει ο κόσμος;Αυτή η κατάσταση που διαμορφώθηκε σε βάρος του λες και αυτός ήταν ο μόνος υπεύθυνος δεν ξεχνιέται.Γιατί απλά διαλύθηκε η ζωή του στην κυριολεξία.Πως να το ξεχάσει αυτό;Δεν είναι μια προεκλογική υπόσχεση που δεν τηρήθηκε και στις επόμενες εκλογές ξεχάστηκε όπως συνέβαινε ως τώρα.
   Τα χθεσινά γεγονότα στο πεντάγωνο είναι ένα δείγμα από αυτό που έρχεται σαν τραίνο χωρίς φρένα στον κατήφορο δυστυχώς.Όποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν ας προσέξουν καλύτερα.......

 5. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 05/10/2012 12:26:04

  Το (4) τα λέει όλα. Δεν τολμάνε να διώξουνε του επίορκους.

  Να μην μιλήσουμε για τη γενικότερη φωτοπουλική σαβούρα που έπρεπε κλωτσηδόν να διώξουν εδώ και πολλά χρόνια, ας το αφήσουμε στην άκρη, πλέον αυτό θα γίνει μόνο του στο τέλος.

  Τους αποδεδειγμένα κλέφτες, τα αποδεδειγμένα λαμόγια σε πάσης φύσεως υπηρεσίες που τα πήρανε, αντί να τους πετάνε από τα μπαλκόνια, τους τιμωρούν με κάτι φοβερά 1 μήνα εκτός υπηρεσίας και επιστρέφουν (για τσίπα δεν το συζητάω) και συνεχίζουν να "δουλεύουν" και να τους πληρώνω-εις κανονικά. Ούτε τους επίορκους δεν μπορούν να διώξουν να γλιτώσουν κάποια φράγκα και πάνε να τα κόψουν από τις συντάξεις του ΟΓΑ.

  • Kλικ avatar
   Kλικ @ Βούρδουλας 05/10/2012 13:29:28

   Όπως πάντα τα λες άψογα.

 6. foros avatar
  foros 05/10/2012 13:29:40

  ...μήπως κτυπήθηκε σοβαρά η φοροδιαφυγή;
  ...μήπως κοπηκαν σοβαρά μισθοί στελεχών σε επιχειρήσεις με μέτοχο το δημόσιο;
  ...μήπως σταμάτησαν οι extra παροχές στα παραπάνω στελέχη;
  ...μήπως καταργήθηκαν τα κάθε μορφής "σεμινάρια" και ¨εκπαιδεύσεις" με εκδρομές - επισκέψεις σε πρωτεύουσες της Ευρώπης με τα εξοδα πληρωμένα υπαλλήλων του δημοσίου;
  ...μήπως, μήπως...
  Ο απλός κόσμος πλέον βλέπει και "φορτώνει"!

 7. Γιωργος avatar
  Γιωργος 05/10/2012 16:00:22

  H παταξη της φοροδιαφυγης ειναι το τυρακι των διαχειρηστων της εξουσιας.1ον Διοτι με αυτον το τροπο μπορουν και γεμιζουν αυταπατες το λαο για το ξεπερασμα της κρισης και ταυτοχρονα αποπροσανατολιζουν το λαο απο τις πραγματικες αιτιες που εφεραν τη κριση.2ον Δεν ειπαρχει ο μηχανισμος στο κρατος ωστε να πιασει τη φοροδιαφυγη.Υπαρχει δηλαδη υποστελεχωση στις αρμοδιες υπηρεσιες.3ον Η συνθηκη του Μααστριχτ καθως και αλλες επι μερους συνθηκες νομιμοποιουν την ελευθερη διακινηση των κεφαλαιων,παρεχουν καλυψη στις offsore και θωρακιζουν με μεγαλες φοροαπαλλαγες το μεγαλο κεφαλαιο.Αρα λοιπον την ιδια στιγμη που κοβουν 50ευρω απο την αγροτικη συνταξη,την ιδια στιγμη εχουν δημιουργησει και αξιοποιουν ενα τερατωδες συστημα διακινησης μαυρου χρηματος που κανεις δεν μπορει,ουτε νομικα,να το αγγιξει.Υπερσυσσωρευση κεφαλαιων λοιπον,αδιαθετα προιοντα,ανεργια,καπιταλισμος.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ.ΤΥΧΑΙΟ???ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ......συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη.Ενας απλος μαραγκος ειμαι.

 8. Μ. Π avatar
  Μ. Π 05/10/2012 22:00:20

  Δε σταματαμε το παραμυθι με τις "συνταξεις" του ΟΓΑ επιτελους; Δεν προθκειται περι συνταξεων αλλα περι προνοιακων επιδοματων ,διοτι δεν εχουν καταβληθει εισφορες. Τις μισες συνταξεις του ΟΓΑ τις παιρνουν παλλινοστουντες ρωσοποντιοι, γεωργιανοι και επαναπατρισθεντα θυματα του εμφυλιου, που δεν εχουν πληρωσει φραγκο ποτε στο ελληνικο δημοσιο. Τις αλλες μισες τις παιρνουν αγροτες, οι οποιοι επισης δεν εχουν πληρωσει ποτε φραγκο για οτιδηποτε στο ελληνικο δημοσιο ( τελευταια μονο αρχισαν να μισοπληρωνουν εισφορες στον ΟΓΑ, επειδη οι εισφορεσ συνδεθηκαν με την καταβολη των κοινοτικων επιδοτησεων). Τις συνταξεις του ΟΓΑ τις πληρωνουμε ολοι εμεις απ τους φορους μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.