#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2007 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δημοσιογράφοι κινητοποιούνται

 Καθολική είναι η αντίδραση και του δημοσιογραφικού κόσμου και άλλων επαγγελματιών (γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και πολιτικοί μηχανικοί) στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων που προωθεί η κυβέρνηση. Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε ήδη δύο εικοσιτετράωρες απεργίες για τις 27 Νοεμβρίου και τις 12 Δεκεμβρίου, τις ποίες χαρακτηρίζει «προειδοποιητικές» και ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Απειλεί επίσης με απεργία διαρκείας, κατά την οποία θα εκδίδεται μόνο μια εφημερίδα από τους απεργούς.

Πιο ριζοσπαστικά είναι τα μέτρα που προτείνουν διάφοροι δημοσιογράφοι, όπως οι συντάκτες του ΕΘΝΟΥΣ (http://e8nos.blogspot.com) που απέκτησαν κι αυτοί δική τους ιστοσελίδα, μετά τους συναδέλφους τους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (http://minoos10-16.blogspot.com). Μεταξύ άλλων προτείνουν:

·        Να κυκλοφορήσουν κάποιες μέρες, με μαύρα πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες.
·        Να μπαίνει καθημερινά ανάποδα η φωτογραφία του Β. Μαγγίνα στο ρεπορτάζ για το ασφαλιστικό ή αντί για φωτογραφία του να υπάρχει μόνο μαύρο φόντο.
·        Να αναφέρονται καθημερινά όλοι οι συντάκτες μόνο στα αρνητικά της κυβέρνησης της Ν.Δ για όσο διάστημα χρειαστεί.
·        Να κηρυχθούν ως «ακατονόμαστοι» και να μην δημοσιεύονται τα ονόματά τους στον Τύπο οι παρακάτω: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,  ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΓΓΙΝΑΣ, ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ και όποιων άλλων χρειαστεί.
·        Επίσης σε εγκαίνια έργων κλπ να ψάχνουμε και να προβάλλουμε μόνο τα αρνητικά.

Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ ελπιδοφόρο για τη δημοσιογραφία γενικά. Θα υπάρχει αντικειμενικότης, ειδικά από τις εφημερίδες που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα μεγάλα έργα.

Εμείς πάντως επιμένουμε στη δική μας πρόταση που αναπτύξαμε προχθές (διάβασε εδώ). Τώρα που ο Ζορμπάς ολοκληρώνει το πόρισμά του για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ και θα μάθουμε πόσα ακριβώς χρήματα έφαγαν από το Ταμείο μας, να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να τα πάρει πίσω και να τα δώσει στα άλλα δεινοπαθούντα ταμεία. Αυτή θα είναι η συνεισφορά μας στην εξυγίανση του Ασφαλιστικού και να μας αφήσουν ήσυχους. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/11/2007 19:24:39

  Όλα είναι ενδιαφέροντα. Σε τρεις βδομάδες θα κλείσουν όλες οι εφημερίδες...........

 2. suspeirosi avatar
  suspeirosi 21/11/2007 20:03:52

  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

  Αθήνα, 21/11/2007

  Να ανατραπεί η κυβερνητική επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα

  Το «σχέδιο Μαγγίνα» που βάζει χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων και οδηγεί σε δραματική υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προσδοκιών μας, πρέπει να ανατραπεί. Είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής και αντιασφαλιστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
  Η γνωστοποίηση των «ιδεών» Μαγγίνα προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στον κλάδο. Οργανώθηκαν συνελεύσεις, συγκεντρώθηκαν υπογραφές, το αίτημα για άμεση κινητοποίηση έφτασε ισχυρό και στα γραφεία της Ακαδημίας 20.
  Οι πρώτες αντιδράσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ήταν τουλάχιστον υποτονικές . Η πρώτη ανακοίνωση όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία Σόμπολου -Τσαλαπάτη σημείωνε την «ειλικρίνια» (!) του κ. Μαγγίνα και έκανε λόγο για «ανησυχίες» (!!) και «εύλογα ερωτηματικά» (!!!) των μελών του Δ.Σ.
  Κάτω από τη πίεση της αγανάκτησης (και την παρουσία πολλών συναδέλφων του Μεικτού Συμβουλίου…) το Δ.Σ. της Τρίτης (20/11) αποφάσισε τελικά τις απεργίες της 27/11 και της 12/12, την δεύτερη μαζί με όλα τα εργατικά συνδικάτα (γεγονός που τα τελευταία χρόνια η «συγκυβέρνηση Σόμπολου-Τσαλαπάτη απέφευγε συστηματικά).
  Πρέπει να κινητοποιηθούμε για την απόλυτη επιτυχία αυτών των απεργιών. Όμως για να ανατραπεί η κυβερνητική επίθεση θα χρειαστεί ευρύτερος και σοβαρότερος αγώνας.
  Οι δύο απεργιακές κινητοποιήσεις δεν αρκούν. Θα χρειαστούμε την ενότητα του κλάδου, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον ΤΥΠΟ και στα ΜΜΕ ώστε να διευρυνθεί το μέτωπο πίεσης και να αποκτήσει διάρκεια και ένταση ο αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
  Η αναγκαιότητα αυτή συνδέεται αμέσως με την πρόταξη εναλλακτικών λύσεων που εμείς, ο κλάδος του Τύπου των ΜΜΕ, οφείλουμε να διεκδικήσουμε απέναντι στα αντιδραστικά ευφάνταστα σενάρια του κ. Μαγγίνα.
  Η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ», λέει καθαρά: Μόνη λύση για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και για τη διεκδίκηση βελτιώσεων, είναι η απαίτηση για ένα Ενιαίο Ταμείο των Εργαζομένων στην Ενημέρωση (δημοσιογράφων, διοικητικών, τεχνικών). Η πρόταση αυτή αποκαθιστά την ενότητα στον κλάδο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνδικαλιστική εξυγίανση (το «στοιχειωμένο» Συνδικάτο
  Τύπου) και –κυρίως- συγκροτεί μια δύναμη ικανή να αντισταθεί στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στο ασφαλιστικό.
  Οσοι απορρίπτουν αυτή την προοπτική, καθηλωμένοι στη θέση «να μείνουμε στα δικά μας», δεν υπερασπίζονται όπως ισχυρίζονται- τα σημερινά και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των δημοσιογράφων. Εξ αντικειμένου συντηρούν ένα διαβρωμένο πελατειακό καθεστώς που χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους εργοδότες των ΜΜΕ και στις κυβερνήσεις («απώλειες» αγγελιοσήμου, εισφοροκλοπές κ.λπ). Την ίδια στιγμή που ανέχονται αυτή τη ληστεία (ακόμα και τα «Δομημένα») έχουν το θράσος να παρουσιάζουν άλλους εργαζόμενους (λ.χ τους τεχνικούς της ραδιοτηλεόρασης), είτε ως παρείσακτους, είτε ως «εχθρούς» των δημοσιογράφων(!).
  Το Ενιαίο Ταμείο και αύριο το Συνδικάτο Τύπου είναι η απαραίτητη τομή που αν και έχει καθυστερήσει- ανοίγει το δρόμο για να αντισταθούμε ουσιαστικά στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις. Όλα τα άλλα αργά ή γρήγορα οδηγού σε ήττα και στο ΙΚΑ. Οσοι δυσπιστούν ας αναλογιστούν την ασφαλιστική και εργασιακή μοίρα των άλλοτε κραταιών σωματείων και Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.
  Είναι ώρα αγώνων αλλά και σοβαρών και γενναίων αποφάσεων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.