#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2008 22:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δεξαμενές του ΠΑΣΟΚ στην Αριστερά χρειάζονται γέμισμα

Ο Λεωνίδας Κύρκος παρουσίασε σήμερα το βιβλίο του «Στιγμές από την προσωπική μου διαδρομή», στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς «Ανδρέας Παπανδρέου». Προφανώς διάλεξε την αίθουσα με την πιο συμβολική ονομασία για την ιστορική του συμβολή στον συνεχή ανεφοδιασμό των δεξαμενών του ΠΑΣΟΚ από την Αριστερά. Αποδίδοντας του άλλωστε τιμές για την συμβολή του αυτή, ο νέος θεωρητικός του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης είπε: «Bρέθηκες σε λάθος στιγμή, σε λάθος τόπο και λάθος κόμμα». Πολύ σωστό, με εξαίρεση το «λάθος τόπο». Μου τα χάλασε όμως στη συνέχεια ο Μιμάκος, όταν είπε: «Κύρκο απέτυχες, αλλά αυτός είναι ο απόλυτος θρίαμβος σου. Είμαστε όλοι "κυρκικοί". Είσαι ένας Τσε, ένας Τρότσκι που δεν εκτελέστηκε, γιατί στην Αριστερά πάντα εξιδανικεύουμε τους πεθαμένους και θάβουμε τους ζωντανούς». Ευτυχώς να λέμε που αφενός η εκδήλωση ήταν πολιτισμένη και αφετέρου έχουν ακριβύνει οι ντομάτες και τα γιαούρτια. 

Ο Μίμης και οι ..μπαγιάτικοι κεφτέδες

Διαβάστε ένα καταπληκτικό κείμενο στο 4ο σχόλιο που υπογράφει το «παλιό γκαρσόνι» (April 10th, 2008 at 12:25 am)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 09/04/2008 22:52:32

  Αυτό το παραμύθι με την Αριστερά και τα απωθημένα της και τα συμπλέγματά της για πόσα χρόνια θα το τρώμε στη μάπα ακόμα;

  Για πόσον καιρό θα πρέπει οι νέες γενιές να φορτώνονται στην πλάτη τους τις ονειρώξεις και χαμένα όνειρα του κάθε Μίμη;

 2. Le canard avatar
  Le canard 09/04/2008 23:49:31

  Ο Μίμης Ανδρουλάκης βρέθηκε να είναι ιδεολογικός εγκέφαλος και στο ΚΚΕ, λίγο πριν τη διάσπασή του. Λέτε το κακό να επαναληφθεί και τώρα στο ΠΑΣΟΚ?

  Με την ευκαιρία τον θυμάμαι στον Πειραιά να βγάζει πύρηνους λόγους κατά του Ανδρέα για το σκάνδαλο Κοσκωτά (και καλά έκανε) και να ζητάει την κεφαλή του επί πίνακι. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Μίμης έχει πολύ μεγάλες ικανότητες στα ιδεολογικά. Οπως και ο Κοτζιάς. Αλλά μην χάνουμε και τη μνήμη μας!

 3. guandanamo avatar
  guandanamo 09/04/2008 23:52:30

  Μιμάκο, ευτυχώς ο Τσε και ο Τρότσκι έφυγαν νωρίς. Σε αντίθεση με τον Κύρκο. Βέβαια, μακάρι να τα χιλιάσει ο άνθρωπος, αλλά τι να κάνουμε. Και ο Χριστός, είκοσι αιώνες πέρασαν, αλλά ακριβώς επειδή έφυγε νωρίς, παραμένει ακόμα Χριστός. Αλλά, εκτός αυτού ρε Μιμάκο, ο Κύρκος ούτε Τρότσκι ήταν ούτε Τσε. Μην μπλέκεις τα αγγούρια με τα τραίνα.

 4. παλιό γκαρσόνι (πρώην Ταραμακυνηγός) avatar
  παλιό γκαρσόνι (πρώην Ταραμακυνηγός) 10/04/2008 00:25:01

  Τα καλοκαίρια του 1986-1987-88 δούλευα σαν (ανασφάλιστο) γκαρσόνι σε ταβέρνα-ρεστωράντ απέναντι από το Ηρώδειο.

  Στην ταράτσα της, μετά τις παραστάσεις στο απέναντι Ηρώδειο, μαζεύονταν κουλτουριάρηδες, ηθοποιοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ που σχετίζονταν με τα καλλιτεχνικά δρώμενά του. Εκεί τάιζε πολύ κόσμο - συντελεστές των δρώμενων (ομαδικά), ο τότε υπεύθυνος της ΕΡΤ ή του ΥΠΠΟ Καμπανέλης (ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας, όχι ο ηθοποιός), με αποδείξεις ή τιμολόγια στο όνομα της ΕΡΤ ή του ΥΠΠΟ, θα σσς γελάσω τώρα.

  Γιατί τα γράφω αυτά σήμερα, σχεδόν μετά 23 χρόνια.

  Μου είχε κάνει εντύπωση πως στο Μίμη , θαμώνα συχνό εκείνο-α τα καλοκαίρια, το μαγαζί πάσσαρε όλους τους παλιούς κεφτέδες και άλλα μαγειρεμένα, που μας είχαν απομείνει πολύ καιρό στο ψυγείο. Τα ζεσταίναμε στο φούρνο μικροκυμάτων, λίγο φρέσκια γλυκόξινη σάλτσα πάνω στην προηγούμενη, κι όσο ήταν το φαγητό ζεστό έκρυβε την ηλικία του. Κι ο Μίμης (τότε δεν είχε γκρίζα ή άσπρα μαλλιά) γυάλιζε το πιάτο! Ακόμα και τη σάλτσα την έκανε παπάρα!

  Και τα έβρισκε καταπληκτικά νόστιμα ο Μίμης.. και τα παίνευε... κι έφερε και τάισε και κανα δυο φορές το Μίκη!

  Κι όλο μπλα μπλα μπλα... εκεί είχα ακούσει - είχε πάρει το αυτί μου από τις συζητήσεις τους για τις σταθερές - συμπαγείς ποσοστιαίες ομάδες ψηφοφόρων των μεγάλων κομμάτων, που συνδέονται με πελατειακές σχέσεις μαζί τους, δεν αλλάζουν ποτέ στρατόπεδο, πως είναι ένα 3-4 % που πηγαινοέρχεται (συναισθηματικοιδεολογικά) κι ανατρέπει την κατάσταση κάθε φορά.

  Ο παραγόμενος πολιτικός λόγος εκείνης της εποχής, είχε λοιπόν αποδέκτη αυτό το 3-4 %!

  Κι άλλες βαθυστόχαστες δίωρες τρίωρες μεταμεσονύχτιες αναλύσεις, κάτω από το αυγουστιατικο φεγγάρι της Ακρόπολης,

  Ακούγοντάς τους κι εγώ έστω φευγαλέα, περαστικά αποσπασματικά, άρχισα να νιώθω "μυημένος" στην πολιτική, να γνωρίζω, να αναλύω, ένιωθα σαν κάτι από σπουδαίος... όπου νάναι θα έρθει η σειρά μου να σχεδιάσω κι εγώ, να συμβάλλω στα δημόσια πράγματα! Και περηφανευόμουν, το έλεγα επιδεικτικά στους φίλους μου!

  Ακόμα όμως έχω την απορία με το Μίμη. Ενώ μπορούσε να σου αναλύσει μέσα σε 5 λεπτά όλη την ελληνική και παγκόσμια πολιτική σκηνή, να την ανασυνθέσει, να τη διαμορφώσει... να προτείνει...
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΤΡΩΓΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ!

  Δεν υπήρχε κάποια πελατειακή συναλλαγή - κοινωνικοπολιτική σύμβαση μεταξύ μαγαζιού και Μίμη, ώστε να πει κανείς πως η βρώση μπαγιάτικων κεφτέδων ήταν ενταγμένη στο περίπλοκο κοινωνικοπολιτικό ντόμινο της εποχής, που λίγο μετά γέννησε τοπν Κοσκωτά και την συγκυβέρνηση.

  Μυστήρια πράγματα.

  Πέρασαν χρόνια. Η πορεία του Μίμη δεν συνοδεύτηκε από υπουργεία, κόκκινα χαλιά, λόγους σε ανοιχτές πλατείες α λα Ηλύσιων Πεδίων. Ούτε η δική μου. Κι εγώ μετά από μια ζωή 23 χρονών δεν κατάφερα να δημιουργήσω τίποτε, να δώσω "παρών" στο δημόσιο βίο στο δημόσο λόγο, στα δημόσια πράγματα.

  Αλλά ξέρω όμως να διακρίνω από μακρυά τους μπαγιάτικους κεφτέδες.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/04/2008 11:17:16

  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ...
  **************************************

  'Eπρεπε να έχουμε επίσημη επαλήθευση αυτού που χρόνια υποψιαζόμασταν, φανταζόμασταν, υποθέταμε και μερικοί μάλιστα, δήθεν περισσότερο ενημερωμένοι, «γνωρίζαμε». Ήλθε λοιπόν η επαλήθευση από τον ανιστόρητο ιστορικό του State Department κ. Φρίντ Ντάνιελ, που αφού μας είπε ότι, η αρχαία Μακεδονία άλλαξε και έγινε . . . μακεδονική δημοκρατία με εθνότητα και γλώσσα, συνέχισε με την αποκάλυψη ότι, εκεί στο S.D. υπάρχει σχολή ξένων γλωσσών, όπου διδάσκεται φυσικά και η μακεδονική γλώσσα, καθώς ο εθνικός προσδιορισμός, αυτοπροσδιορισμός κ.λ.π. θεωρούνται αυτονόητα πράγματα.

  Ίσως να μην προσέχαμε αυτές τις κουβέντες του κ. Φρίντ, αν δεν ξυπνούσε ο κ. Κέϊσυ, συνάδελφος του κ. Φρίντ, για να τον διαψεύσει. ‘Ελα όμως, που έτσι έγινε περισσότερο κατανοητό το μυστικό (εκεί ψηλά στον . . . Υμηττό), αφού δεν πρόκειται για άκουσμα πρωτόγνωρο, γιατί όλος ο ελληνικός λαός θυμάται (και οργίζεται) ότι, ο Γιωργάκης του ΠΑΣΟΚ πριν από δύο χρόνια επισκέφθηκε την Θράκη και εκεί βροντοφώναξε στους ντόπιους Μουσουλμάνους το γνωστό «έχετε το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεσθε εθνικά όπως επιθυμείτε». Ακολούθησε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη υπο την αιγίδα του εκεί Νομάρχου με θέμα την δυτική Θράκη (μας) της Τουρκίας, στο οποίο είχαν λάβει μέρος 400 προύχοντες Μουσουλμάνοι από την Θράκη μας. Και εν συνεχεία μας ήλθε και ο Μπα-μπατζάν, ΥπΕξ της γείτονος, που μετά την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πήγε με το καλό κατευόδιο του ελληνικού ΥπΕξ για . . . τουρισμό στην Θράκη και εκεί προσφώνησε τους Μουσουλμάνους – σε εφαρμογή των υποδείξεων του Γιωργάκη – με το γνωστό «Αδέλφια μου Τούρκοι της Θράκης !»

  Το περίεργο στην ιστορία αυτή, που ούτε κρύβεται ούτε και μας περιποιεί τιμή εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρεπείας, είναι ότι, ούτε τον Γιωργάκη έψεξε κανείς από τους 300, που εκτρέφει ο ελληνικός λαός για να τον εκπροσωπούν πολιτικά και εθνικά, ούτε έδιωξε και τον Μπαμπατζάν, που λίγο ως πολύ μέσα από τον τουριστικό του περίπατο και επίσης χωρίς αντίδραση της Αθήνας μας προετοιμάζει για την έκδοση . . . τουρκικών ταυτοτήτων, διαβατηρίων και ληξιαρχικών πράξεων στην (ακόμα) δική μας Θράκη, ενώ και σε αντίθεση η κυβέρνησή μας αντέδρασε στις κουβέντες του κ. Φρίντ, ο οποίος αναγκάστηκε να μαζέψει τα λόγια του και στην θέση του λυτοί και δεμένοι να τον διαψεύδουν επίσημα.

  Δεν θα εστιάσουμε στο γίγνεσθαι με τα Σκόπια, αλλά στον Γιωργάκη, που πρίν από τον Φρίντ έκανε ανάλογη κίνηση σε βάρος της Ελλάδος, που τον φιλοξενεί, καθώς εξακολουθεί να κυκλοφορεί, όπως λέγεται, με αμερικανικό διαβατήριο, μη διαψεύδοντας ούτε την Μαντλίν Όλμπράϊτ, που της είχε ξεφύγει ότι, αυτό το παιντί το εμπιστεύοναν περισσότερο από κάθε άλ λο παιντί (Μαργαρίτα Παπανδρέου), αφού ήξερε ακόμα και ποιό έγγραφο βρίσκεται σε ποιο συρτάρι στο S.D. !

  Σήμερα και μετά από όσα μας επιβεβαίωσε ο κ. Φρίντ, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι, της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως προϊσταται ακλόνητος και αμετακίνητος εκπρόσωπος και αξιωματούχος τους αμερικανικού κράτους με κάποιες ημιελληνικές ρίζες και άγνοια της ελληνικής γλώσσας, του οποίου ο ρόλος κάθε άλλο παρα τα εθνικά μας συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί. Και τούτο φάνηκε, όχι μόνο από την κυριολεκτικά προδοτική και ατιμώρητη ομιλία του στην Θράκη, όπου με τις προτροπές του παρέβη την ισχύουσα συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και πολύ πρόσφατα, όταν παραμονή του Βουκουρεστίου ξεσηκώθηκε (τον διέταξαν φαίνεται, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται) να πάει στα Σκόπια. Τι θα προσέφερε η κίνηση αυτή, την στιγμή που, ό,τι είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση για την στάση της, δεν θα άλλαζε μέχρι την Σύνοδο του ΝΑΤΟ; Ή μήπως και στα Σκόπια θα έριχνε «βόμβα» στην προσπάθεια της Κυβερνήσεως.

  ‘Όπως όμως και να έχει το θέμα με αυτόν τον άνθρωπο, ευχής έργο είναι να παραμένει μοιραίος για όσους ακόμα πιστεύουν στον αμερικανικό . . . κομμουνισμό και σοσιαλισμό και να μην γίνει ο μοιραίος πολιτικός άνδρας όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδος.

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.