#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δανειστές και η ροπή των Ελλήνων προς το ... απαγορευμένοΑπό θεωρίες συνωμοσίας η Ελλάδα δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα. Το αιώνιο κόμπλεξ ανωτερότητας είναι αυτό που μας κάνει να βλέπουμε παντού εχθρούς που θέλουν να μας στήνουν συνεχώς παγίδες, να μας αγοράσουν, να μας διαλύσουν ή να μας εξαφανίσουν. Έτσι και στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης πάντα μας έφταιγαν και μας φταίνε οι άλλοι, εμείς ποτέ δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας. Κι όταν λέμε εμείς εννοούμε και το πολιτικό σύστημα, και οι πολίτες. Όλοι έχουμε βάλει ένα λιθαράκι στο οικονομικό χάος, αν και είναι σίγουρο ότι δεν τα έχουμε φάει όλοι μαζί.

Όλα τα παραπάνω τα λέμε με αφορμή τις νέες απαιτήσεις της τρόικας οι οποίοι ξαφνικά ξεχνούν τις υποσχέσεις τους και ζητούν να γίνει η Ελλάδα θύμα διαρκείας.

Μέχρι τον Ιούνιο δεν υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα ανακάλυψαν 2 δις τουλάχιστον διότι ο Άσμουσεν μας πληροφορεί ότι μπορεί να είναι 5-6 δις ενώ η κυβέρνηση δεν εκτιμά ότι είναι πάνω από 500 εκατ.

Μας έλεγαν ότι θα υπάρξει λύση και για το χρέος της χώρας μέχρι τον Απρίλιο, τώρα μας λένε καλό καλοκαίρι και βλέπουμε.

Μας υποσχέθηκαν ότι με το που θα εμφανίσουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα χαλαρώσουν τα λουριά. Τώρα ζητούν νέα σκληρά μέτρα. Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Το σίγουρο είναι ότι δεν τα κάνουν γιατί τους λόγους που θίξαμε στον πρόλογο. Δεν είμαστε ο περιούσιος λαός που όλοι μας εχθρεύονται, επομένως πάνω σ’ αυτή τη βάση και οι δανειστές θέλουν την εξαφάνισή μας. Αυτά είναι παραμύθια για εσωτερική κατανάλωση και όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει διπλωματία και συμφέροντα.

Το σίγουρο είναι πως οι ξένοι δανειστές θέλουν να μας έχουν υπό επίβλεψη για πολλά χρόνια κι αυτό το κάνουν διότι δεν μας εμπιστεύονται. Δεν πιστεύουν δηλαδή ότι έχουμε βάλει μυαλό, πολιτικοί και πολίτες. Διότι μπορεί να έχουμε κάνει πάρα πολλές θυσίες, μπορεί να έχουμε λάβει μέτρα που δεν τα έλαβε καμιά άλλη χώρα, όμως, εκτιμούν ότι έχουμε στο DNA μας τη ροπή προς το απαγορευμένο.

Οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί λειτουργούν με καθαρά προτεσταντικούς όρους. Σκληρή δουλειά, αποταμίευση, όχι σπατάλες, νοικοκυρεμένα πράγματα. Τέτοια καλούπια θέλουν και για όλες τις άλλες χώρες.

Ενώ λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση πράγματι κέρδισε την εμπιστοσύνη τους αφού κατάφερε να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά, οι ξένοι εκτιμούν ότι με το που θα φύγει το Μνημόνιο, με το που θα σταματήσουν τα πήγαινε – έλα των τροικανών και με το που θα πάψει το Βερολίνο ή οι Βρυξέλλες να μας ελέγχουν ξαφνικά όλοι μας θα… ξανακάνουμε  «γιούργια στον νταβά με τα κουλούρια», που έλεγε και το παλιό τραγουδάκι.

Και τους δίνουμε κι εμείς αφορμές, κυρίως οι πολιτικοί. Με το που είδαμε λίγο πλεόνασμα, αμέσως κάποιοι θέλησαν να το μοιράσουν. Με το που πήγαμε να ανασάνουμε κάπως, αμέσως οι λαϊκιστές παντός είδους μοίρασαν υποσχέσεις και λεφτά.

Για να μη μιλήσουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς με πετραχήλια και μας λέει ότι θα επιστρέψουμε στο 2008 και ακόμη καλύτερα.

Τον κακό εαυτό των Ελλήνων φοβούνται γι’ αυτό και μας θέλουν… απίκο.

Βεβαίως, υπάρχει και η λογική που λέει ότι «θέλουν να διασφαλίσουν τα λεφτά που έδωσαν». Αν χαλαρώσουν τα λουριά δεν αποκλείουν αποσταθεροποίηση και χάος, οπότε θα χάσουν κι αυτοί τα κέρδη που βγάζουν από τα δάνεια που δίνουν στην Ελλάδα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι οι δανειστές μας είναι εκτός της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, δε βλέπουν δηλαδή την εξαθλίωση στην οποία έχουμε φτάσει, είναι οι αιτίες της άκαμπτης στάσης τους. Αν τους δείξουμε ότι η χώρα έχει αλλάξει, οι πολίτες έχουν αλλάξει, το πολιτικό σύστημα δεν είναι το ίδιο, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Κι αν και οι δανειστές μας βάλουν νερό στο κρασί τους και πάψουν να το παίζουν οι «κακοί μπάτσοι» που έχουν απέναντί τους έναν σίγουρο εγκληματία, τότε μπορεί να δούμε άσπρη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 27/10/2013 09:33:50

  Νομίζω ότι ο μέσος Ελληνας πολίτης που έχει αρχές και αξίες π.χ. εκείνος ο τύπος που ανάβει φλας ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κανείς στο δρόμο ή εκείνος που θα πληρώσει το Φ.Π.Α. ακόμα κι όταν δεν τον πληρώνει κανείς γύρω του,σκέφτεται εντέλει το ίδιο πράγμα με τους ξένους που περιγράφει το κείμενο παραπάνω.Αφού χρειαζόμαστε επιτήρηση για να σταματήσουν να δουλεύουν 9 εκατομμύρια για κάτι περίεργους που τελείωσαν το δημοτικό και παίρνουν 1800 ευρώ στο υπουργείο εργασίας ε τότε να μείνει η επιτήρηση και να πάνε στο δίατανο όλοι οι πολιτικοί που μας έφεραν εδώ.Καμία εμπιστοσύνη στο σάπιο πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να αλλάξει,αν μπορούσε να αλλάξει δεν θα ήταν σάπιο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μπαμπης 27/10/2013 14:04:40

   Βλακείες. Στη Γερμανία δεν έγινε χαμός με τον πρόεδρο της δημοκρατίας που δέχθηκε δωράκι από επιχειρηματία; Εκεί δεν αποδείχθηκε ότι ο Χ. Κολ έκανε δώρα mercedes S-class χορηγία της εταιρίας στους ξένους ηγέτες για να τους "πείθει" ευκολότερα να κάνουν ότι συνέφερε τους Γερμανούς; Τη MIESENS την ξαχάσαμε; Τα χρέη απέναντί μας (ηθικά και υλικά) από 2 ΠΠ που κάνουν ότι δεν υπάρχουν; Άσε τα σάπια λοιπόν! Μας χρωστούν οι Γερμανοί ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ παραπάνω από όσα χρωστάμε σε όλους. ΟΤΑΝ τα δώσουν και τα κάνουμε μπάχαλο μόνοι μας, τότε να τα γράφεις αυτά. Προς το παρόν, άκυρο το σχόλιο και τα επιχειρήματά σου! Δεν έχουμε μυαλό χρυσόψαρου όλοι στην Ελλάδα...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Γεώργιος Τ. 27/10/2013 16:48:36

    Συγνώμη, αλλά ακόμα και του χρυσόψαρου θα ήταν μια κάποια βελτίωση με αυτά που διαβάζω. Τεκμηριώστε μου λίγο με νούμερα αυτόν τον υπολογισμό περί του τι χρωστάνε και τι χρωστάμε, ειδικά αυτό με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο (επειδή αναφερθήκατε σε "2 ΠΠ") πολύ με άρεσε, για εξηγήστε το μου του αδαή.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 27/10/2013 19:52:17

     Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους είναι το ακριβές ύψος του χρέους της Γερμανίας απέναντί μας με βάση τα έγγραφα που πλέον έχουν συλλεχθεί και αφορούν και τους 2 ΠΠ. Με έλάχιστο τόκο πάμε στο μισό δις με τόσες δεκαετίες που είναι ανεξόφλητο. Χωρίς να υπολογίζουμε ανθρώπινες ζωές που είναι άπειρα μεγαλύτερης αξίας. Πάψε να εθελοτυφλείς λοιπόν. Οι Γερμανοί έκαναν εγκλήματα στην Ελλάδα μας και συνεχίζουν. Η αμετανοησία δείχνει δόλο.

 2. Κωστας avatar
  Κωστας 27/10/2013 09:36:58

  Αυτοι οι καποιοι ειναι ο ιδιος ο Πρωθυπουργος στην ΔΕΘ αν δεν κανω λαθος που μοιρασε το πλεονασμα.Οσο για το παραμυθι των σκληρα εργαζομενων γερμανων ακομη το συντηρειται ? Ζω εντεκα χρονια γερμανια και το μεγαλυτερο ψεμα ειναι αυτο.Παρασκευη 12 η ωρα το δημοσιο κλεινει εδω και ολοι οι εργαζομενοι και στον ευρυτερο δημοσιο τομεα οπως νοσοκομεια την ιδια ωρα σχολανε ασε που παιρνουν απο διπλασοιυς εως τετραπλασιους μισθους απο τον ιδιωτικο τομεα.Το μοντελο που θελουν για την ελλαδα δεν ισχυει για αυτους θελουν να μας κανουν Βουλγαρια και Ρουμανια μαλλον και οχι Βορειοευρωπαικη χωρα που ηταν το ζητουμενο με την περιφημη συγκλιση.

  • cp avatar
   cp @ Κωστας 27/10/2013 10:52:16

   Kώστα και εγώ κάτι τέτοια έχω ακούσει.Ειναι πολύ σημαντικό που ζείς στην Γερμανία και μπορείς να μας μεταφέρεις τι συμβαίνει εκεί. Εxουν άλλωστε 16 κοινοβούλια απ'ότι ξέρω 16 Χ βουλευτές ανά κοινοβούλιο .Ακόμη και τοπικές κυβερνήσεις.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ cp 27/10/2013 12:48:03

    Εἶναι ΑΛΗΘΕΙΑ! ᾿Αποροῦσα καί ᾿γώ πῶς εὐφημερεύει ἡ Γερμανία ὅταν οἱ ὧρες λειτουργίας καταστημάτων καί ΔΥ εἶναι κατά τό ἥμιση τῶν ἀντίστοιχων τῆς ῾Ελλάδας. Τά ταχυδρομεῖα τους εἶναι τά χειρότερα στήν Εὐρώπη, χάνουν δέματα καί ἐπιστολές ἤ τά παραδίδουν μέ ἑβομάδες καθυστέρηση. Τά δέ ζαχαροπλαστεῖα/καφφέ κλείνουν τό Σάββατο 3-4 τό ἀπόγευμα καί ἀνοίγουν Δευέρα. ᾿Εάν βρεῖς μαγαζί ἤ καφφέ μπάρ γιά καφφεδάκι Σάββατο μετά τίς 1600, rest assured it belongs to an Italian or Greek!!!

    Αὐτοί εἶναι οἱ δουλευταρᾶδες γερμανοί! ῎Α ξέχασα, πάντα κάνουν διακοπές σέ ὅλες τίς ἐποχές. . _______break (fill in the blank) :D

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Φωτεινή 27/10/2013 14:08:56

     Ποιο δουλευταράδες; Μιλαμε για αμόρφωτο λαό που μόνο 5% βγάζει πτυχίο 3βάθμιας. Γεννημένοι εργάτες-δούλοι. Για αυτό μας ζηλεύουν. Επειδή δε μπόρεσε κανείς ναμας υπωδουλώσει πνευματικά εδώ και 3000 χρόνια που πολεμάνε όλοι εναντίον μας. Ούτε με 400 χρόνια Τούρκων στο κεφάλι μας δε μπόρεσαν. Βέβαια είναι θαύμα από το Θεό, αλλά κάτι ξέρει Αυτός για να μας κρατάει ακόμη. Κάποιο σπουδαίο ρόλο μας επιφυλάσσει το μέλλον. Για αυτό να μη το βάζουμε κάτω. Πάντα επιστρέφονται οι αδικίες στους άδικους. Όσο και να αργήσει η πληρωμή...

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Γεώργιος Τ. 27/10/2013 16:50:10

      Ενώ εμείς ε!!! ΤΕΙ Πιγκουινολογίας που πάει σύννεφο και έρευνα και βιομηχανία που συγκρίνεται μόνο με τους Ελ από το Άλφα του Κενταύρου!

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 27/10/2013 19:49:15

      Μόνο που δεν κλέβουμε ξένους. Μεταξ΄υμας κλεβόμαστε τόσα χρόνια και δε το παίζουμε ηθικοί στο εξωτερικό. Εκείνοι είναι οι δήθεν άμεμπτοι. Καμιά σχέση η απάντησή σου με όσα γράφω. Και μη συμψηφίζεις όλεθρο, φόνους, βομβαρδισμούς, εκτελέσεις, σφαγές και πείνα με σπατάλες και απάτες. Είναι σα να λες το φονιά ίσα ένοχο με τον κλέφτη.

    • George avatar
     George @ Φωτεινή 27/10/2013 16:17:00

     Είπαμε βιομηχανικά προιόντα only. Για υπηρεσίες, καινοτομία: ΗΠΑ και για χρηματοοικονομικά: Αγγλία. Υπάρχει και ένας καταμερισμός εργασίας σε τούτο τον πλανήτη :-)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κωστας 27/10/2013 14:05:58

   Έτσι μπράβο! Πες τα αδελφέ γιατί θα μας βγάλουν τρελούς που ζητάμε το δίκιο μας στην Ελλάδα από το Δ ράιχ της Μέρκελ που χρωστάει από το 1917 και μετά και το παίζουν κινέζοι...

 3. Αρκτική avatar
  Αρκτική 27/10/2013 09:57:55

  ''Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι οι δανειστές μας είναι εκτός της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, δε βλέπουν δηλαδή την εξαθλίωση στην οποία έχουμε φτάσει, είναι οι αιτίες της άκαμπτης στάσης τους. Αν τους δείξουμε ότι η χώρα έχει αλλάξει, οι πολίτες έχουν αλλάξει, το πολιτικό σύστημα δεν είναι το ίδιο, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.''
  Οι τοκογλύφοι δε ...βλέπουν, αυτό που δε θέλουν να δουν και δεν ...καταλαβαίνουν παρά μονάχα αυτό που τους συμφέρει να καταλάβουν. Δεν είναι τίμιοι, αυστηροί, προτεστάντες ...Επιθεωρητές που φοβούνται μην...εκτροχιαστούμε γιατί το DNA μας εμπεριέχει την ...αμαρτία. Είναι ψυχροί, αδίστακτοι υπολογιστές συμφεροντολόγοι, που επιθυμούν τη μόνιμη υποταγή και τον απόλυτο οικονομικοπολιτικό μας έλεγχο. Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο κι ας μην τους αντιμετωπίζουμε σαν...αυστηρούς ''γονείς'' που μας ...εκπαιδεύουν τάχα για να διορθώσουμε τον ''ελαττωματικό'' μας χαρακτήρα. Δείτε λιγάκι γύρω σας. Στάχτη κι ερείπια. 2.000.000 άνεργοι, 30% ανεργία, που θα επιστρέψει λένε οι ειδικοί στα επίπεδα του 2009, αν θα παρουσιάζει η οικονομία μας σταθερή ανάπτυξη επί 20 συνεχή χρόνια!!! Δηλαδή, πότε λέτε;
  4.000 αυτοκτονίες, χιλιάδες νέοι επιστήμονες εκπατρισμένοι, 7.000 συνάνθρωποι φυλακισμένοι για χρέη στο δημόσιο, τα σπίτια μας έτοιμα να βγούνε στο σφυρί, απελπισία κι αδιέξοδο, παιδεία, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία υπό διάλυση. Αυτά ...κατάφερε η μέχρι σήμερα Τροϊκανομνημονιακή ....μέριμνα. Γιατί επιθυμούμε και παραπέρα συμμόρφωση; Μάλλον το DNA μας θα εμπεριέχει τα γονίδια του σαδομαζοχισμού και της δουλικότητας. Αλλιώς δεν εξηγείται.
  Εδώ που φτάσαμε, δε χωράνε πια παρακάλια και μάταιη χρονοβόρα προσμονή. Ας τους ξεφορτωθούμε σε πρώτη ευκαιρία αν θέλουμε να επιβιώσουμε και ας καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της χώρας μας, αν είμαστε ικανοί. Διαφορετικά οι μελλούμενες γενιές, θα΄ναι υποτακτικοί και υπηρετικό προσωπικό των προσφιλών ....δανειστών-εταίρων, που θα διοικούν το Προτεκτοράτο Ελλάδα, ως Ειδική Οικονομική Ζώνη της Ε.Ε, εάν αυτή θα υπάρχει ακόμη.....
  Ο κήπος με τις αυταπάτες μας, ξεράθηκε πια. Καιρός ν΄αφυπνιστούμε.
  Μην τους παρακαλάμε για ...κατανόηση. Δεν τους ενδιαφέρει να κατανοήσουν!

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 27/10/2013 10:28:25

  Αρκτική, πόσο δίκιο έχεις !
  Πάντως το άρθρο κτυπάει μια στο καρφί και μια στο πέταλο, με άλλα λόγια, φάσκει και αντιφάσκει!
  Τελικά είναι απλώς το κόπλεξ μας που πιστεύουμε ότι συνωμοτούν ώστε να μας διατηρούν εσαεί οικονομικά υποτελείς ή πράγματι αυτό συμβαίνει;
  Στο άρθρο διαφαίνεται ότι συνυπάρχουν και οι δύο εκδοχές!

 5. George avatar
  George 27/10/2013 10:50:47

  "Δεν πιστεύουν δηλαδή ότι έχουμε βάλει μυαλό" Με το χέρι στην καρδιά εμείς δλδ το πιστεύουμε? Μυαλό δεν βάζεις μετά από ένα χεράκι βρωμόξυλο και μια ματωμένη μύτη. Εκεί ακόμα θέλεις τον απαγορευμένο καρπό αλλά πιά είσαι και υποψιασμένος (όπως είναι οι Ιταλοί και δεν ήμασταν εμείς). Η αλλαγή γίνεται όταν δεις ότι το να δουλεύει σωστά και αξιοκρατικά μια κοινωνία, όταν δίνει ευκαιρίες σε όλους για να ανέβουν, φέρνει τελικά μεγαλύτερα κέρδη στην κοινωνία (ποιός ασχολείται) αλλά ιδίως και κυρίως για ΕΣΕΝΑ. Μεγαλύτερα κέρδη από το να προσπαθείς να ρίξεις τον διπλανό σου και αυτός την αφεντιά σου. Για να μην ακούγεται τόσο εγωιστικό μετά μιλάς για προτεσταντικά, τάχα μου, ήθη. Αν το καταφέρουμε εμείς θα λέμε για το αρχαιοελληνικό μέτρο...πιό cool :-)

 6. Νίκη avatar
  Νίκη 27/10/2013 11:08:32

  «Πίνουν γκαζόζας και θραύουν τας φιάλας επί των μαρμάρων και ουρούν συστηματικά επί της Ακροπόλεως. Προτιμούν τα Προπύλαια και τον Παρθενώνα», κατήγγειλε τον Αύγουστο του 1941 ο τότε έφορος της Ακρόπολης, Γιάννης Μηλιάδης.
  Οι Γερμανοί ξανάρχονται! Τότε φορούσαν την στρατιωτική στολή των Ναζί! Τώρα φοράνε το κουστουμάκι του δανειστή! Φαήλε! Αποκάλυψε τον Φασίστα που μου καταργεί τα σχόλια.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Νίκη 27/10/2013 16:53:15

   Βασικά τώρα φοράνε τη στολή του ντόπιου συνδικαλισταρά / ψευτοεπαναστάτη /χλιδάνεργου /αγαναχτισιάρη που αν τον βάζανε μπροστά στο δίλημμα βόλεμα στο Δημόσιο με όρους μεταπολίτευσης ή να δώσουμε ξέρω 'γω τη Χίο ή τη Σάμο στους Τούρκους, θα γελούσε με τη χρήση του όρου "δίλημμα".

   • Νίκη avatar
    Νίκη @ TopGunZ 27/10/2013 20:25:08

    Καληνύχτα! Φόρα την πυτζαμούλα σου για ύπνο!

 7. GN avatar
  GN 27/10/2013 12:36:53

  "Θα χάσουν κι αυτοί τα κέρδη που βγάζουν από τα δάνεια που δίνουν στην Ελλάδα."...

  Μπορεί κάποιος να μας το αναλύσει αυτό;

 8. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 27/10/2013 12:51:54

  Δεν καταλαβαίνω.
  Πράγματι, ο λόγος που θέλουμε να φύγει η Τρόικα και να απαλλαγούμε από το μνημόνιο είναι για να χαλαρώσουμε. Για να πάψουμε να ακολουθούμε τις συγκεκριμένες πολιτικές. Να αναθεωρηθεί δηλαδή το ύψος ή ο τρόπος αποπληρωμής του χρέους με τρόπο έξω από αυτόν που ορίζει η Τρόικα και το μνημόνιο, ώστε να μη ματώνουμε άλλο.
  Αν οι δανειστές, προκειμένου να σταματήσουν να μας επιτηρούν και να μας ελέγχουν, θέτουν ως υπονοούμενη προϋπόθεση να συνεχίσουμε οι ίδιοι να αυτο-επιτηρούμαστε με λογικές, πλαίσια, ρυθμούς και νοοτροπία Τρόικας και μνημονίου, τότε τι σημασία έχει τελικά όλη αυτή η συζήτηση; Πριν μας αφήσουν επιτέλους να ανασάνουμε, να χαλαρώσουμε και να αναπτυχθούμε, μας ζητούν διαβεβαίωση οτι εμείς θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σε άξονες μνημονίου από μόνοι μας, σέρνοντας το κάρο με τον ίδιο ρυθμό χωρίς να κουράζονται οι ίδιοι με το μαστίγιο. Σε αυτή την περίπτωση τι σημασία έχει αν υποφέρουμε από μόνοι μας ή υπό επιτήρηση ξένων;
  Έχω άδικο που θεωρώ οτι όλη αυτή η κουβέντα είναι εντελώς για τα πανηγύρια;

 9. Nik avatar
  Nik 27/10/2013 13:54:19

  Η συνωμοσιολογία είναι η εκλογίκευση της ανεπάρκειας μας. Σε κάθε επίπεδο στην δημόσια διοίκηση την βλέπεις κατάφατσα.

  Το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων είναι η πιο λαμπρή και πιο πρόσφατη απόδειξη αυτής της μνημειώδους ανεπάρκειας που μας κρατά δέσμιους και μας καταδικάζει στην υπανάπτυξη.

  Κάτω η συνωμοσία της βλακείας έπρεπε να είναι το εθνικό σλόγκαν.

 10. πολίτης avatar
  πολίτης 27/10/2013 15:03:20

  Οι θεωρίες συνωμοσίας παραμένουν θεωρίες, όσο δεν πραγματοποιούνται.
  Όταν συμβαίνει όμως μπροστά στα μάτια σου και έχει γίνει η καθημερινότητά σου, δεν είναι πλέον ούτε θεωρία ούτε συνωμοσία στο μυαλό σου.
  Σίγουρα η επιστροφή των δανεικών είναι κυρίαρχο, αλλά εξίσου και η μετατροπή μας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη.
  Είναι φαντασία η παγκόσμια αναδιανομή πλούτου; Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας; Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων; Το αιματοβαμμένο οχτάωρο που μετατράπηκε σε κουρέλι ελαστικής απασχόλησης; Η εργασιακή δουλεία που μετονομάστηκε προγράμματα μαθητείας και άλλα παρεμφερή;
  Οι νηπιαγωγοί, είναι ο πρώτος κλάδος εκπαιδευτικών που θα δουλέψει με τέτοια προγράμματα κοινωνικής προσφοράς όπως λέγονται, θα μάθω λεπτομέρειες μιας και ανήκω στον εκπαιδευτικό κλάδο. 450 με 480 ευρώ και πεντάμηνη σύμβαση.
  Στο δημόσιο εννοώ. Γιατί λοιπόν να κρατήσει τη νηπιαγωγό με τον διπλάσιο μισθό και μονιμότητα;
  Αυτές είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές;
  Δεν ξέρω ο κάθε σχολιαστής τι καπιταλιστικό μοντέλο έχει στο μυαλό του, γιατί σίγουρα δεν υπάρχει μόνο ένα.
  Σε αυτό όμως που επιχειρούν να μας επιβάλλουν, η φράση κοινωνικό κράτος απουσιάζει παντελώς. ΄Οποιος καταφέρει να σωθεί...οι υπόλοιποι ας γίνουν αστερόσκονη.
  Όσο για τους Γερμανούς και τα ξεπλυμένα παρακλάδια τους, είναι οι τελευταίοι στον κόσμο που έχουν δικαίωμα να παραδίδουν μαθήματα. Καλά θα κάνουν να μείνουν με τα λουκάνικα και τις μπυροκοιλιές τους και την προτεσταντική ηθική τους- την είδαμε κι αυτήν.
  Θέλετε να μας κάνετε Σόιμπλε; (και δεν αναφέρομαι ασφαλώς στο κινητικό του πρόβλημα) Όχι, κύριοι, είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να αισθανόμαστε το φως στο πρόσωπο και την ψυχή μας.
  Θα μου πεις, λέγε ό,τι θέλεις αλλά αυτοί έχουν τα λεφτά.
  Λοιπόν, πατριώτες, ένας "ανθέλληνας" σας λέει πως πρέπει να βγούμε απ' αυτή τη θηλειά.
  Το σχέδιο του καλού παιδιού που θα το εκτιμήσει ο κηδεμόνας του, έχει αποτύχει παταγωδώς. Το λάου λάου να πετύχουμε πλεόνασμα και θα μας βοηθήσουν, δεν φαίνεται να πιάνει, όχι γιατί φοβούνται ότι θα πάψεις να είσαι καλό παιδί, φοβούνται μήπως πάψεις να είσαι κάτω από την μπότα τους, που φαίνεται δεν έβγαλαν ποτέ.
  Το μόνο που άκουσα από τον Σαμαρά και επικρότησα, είναι η αποκατάσταση καταφανών αδικιών με το πλεόνασμα.. λίγο, περισσότερο, δεν ξέρουμε.
  Η ανακούφιση των πλέον αδύναμων δεν είναι ζητούμενο; Ένα σωστό πράγμα είπε και του την πέσατε.
  Στο δια ταύτα.... κι ο Τσίπρας όταν μιλάει για παραμονή στο ευρώ, με διαολίζει.
  Μόνο αν ξεφύγουμε από τη μέγγενη του ευρώ, έχουμε ελπίδες. Και μην ακούσω για λόμπι της δραχμής, γιατί το λόμπι του ευρώ δε σκοπεύει να αφήσει τίποτα όρθιο.
  Όσο για τους νοικοκυραίους και τη λεγόμενη μεσαία τάξη, κακώς είναι της προσκολλήσεως σε αυτό το καθεστώς.
  Ο μεγαλύτερος εχθρός τους δεν είναι ο μισθωτός, αυτόν τον έχουν διαλύσει, εσείς είστε, πολλοί το έχουν ήδη βιώσει και έρχεται και συνέχεια.

  • Νίκη avatar
   Νίκη @ πολίτης 27/10/2013 20:14:26

   Υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από την μέγγενη του ευρώ και της παγκοσμιοποίησης;

 11. alex avatar
  alex 27/10/2013 23:56:18

  θελουμε δεν θελουμε η γερμανια εχει τον πρωτο και τον τελευταιο λογο στα οικονομικα την ευρωπαικη ενωση
  και αυτο που τους τρομαζει δεν ειναι μονο το αυτονοητο ,οτι δηλαδη οι πολιτικοι μας λαικιζουν πολυ ευκολα με απωτερο σκοπο οι πολιτες/ψηφοφοροι να ειναι ικανοποιημενοι απο τα δωρακια και μην θελοντας να τα χασουν, δεν ψαχνουν που και πως πανε οι μεγαλες συμβασεις (οι γερμανοι αλλωστε αυτο το ξερουν απο πρωτο χερι, απο την siemens) και οτι η εναλλακτικη πολιτικη λυση ειναι σαναπασφαλισμενη χειροβομβιδα που ο κατοχος της δεν ξερει να μετρα και εχει και τασεις αυτοκτονιας

  το προβλημα τους ειναι να κοψουν τους ελληνες μεσαζοντες και να βαλουν στην θεση τους μια κρατικη μηχανη που τουλαχιστον θα κανει τα βασικα, αυτα δηλαδη που οι μεσαζοντες στον βωμο του υπερκερδους δεν εκαναν
  και αυτο αν πετυχει στην ελλαδα μπορει να γινει και σε αλλες χωρες με παρομοια προβληματα αλλα αν αποτυχει τοτε η γερμανια θα πρεπει να παει σε ενα δικο της plan b, ισως σε μια 'ενωση' μεσα στην ενωση, πραγμα που δεν ειναι ευκολο να γινει πολιτικο-οικονομικα 'αναιμακτα'
  χωρις παντα να παραβλεπουμε το bonus που εχει μια τετοια ιστορια, απο τα οικονομικα φιλετα που διαθετει η χωρα και που μεχρι σημερα ξεκοκκαλιζαν οι σπονσορες των πολιτικων μας

 12. Αντιευρωπαίος avatar
  Αντιευρωπαίος 30/10/2013 20:18:08

  Χαχαχαχαχα! Ποιός είναι καλέ ο αρθογράφος; Άκου τι είπε!: " Το έχουμε στο γενετικό μας υλικό τη ροπή προς το απαγορευμένο/κακό!" "Οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί λειτουργούν με καθαρά προτεσταντικούς όρους. Σκληρή δουλειά, αποταμίευση, όχι σπατάλες, νοικοκυρεμένα πράγματα.". Αν ήθελαν νοικοκυρεμένα πράγματα, το ευρώ θα ήταν υπό κανόνα χρυσού και οι τράπεζες της Ευρώπης θα λειτουργούσαν με το μοναδιαίο και όχι το κλασματικό απόθεμα. Επίσης, θα καταλάβαιναν ότι τα ελλείμματα (τουλάχιστον στην Ελλάδα) δεν κόβονται με περικοπές 10 κόβεις, 10 θα χάσεις. Γι'αυτό και το έλλειμμα είναι ακόμη 10%. Η επίπτωση στο ΑΕΠ εξουδετερώνει κάθε μείωση του ελλείμματος σε απόλυτα πόσα. Αντίθετα, δομικές αλλαγές χρειάζονται. Αυτό θα ήταν νοικοκύρεμα. Κάλυψη δανεικών που δεν μπορούν να αποπληρωθούν με νέα είναι ό,τι κάνει όλος ο κόσμος, και οι "ηθικοί" ΒορειοΕυρωπαίοι και οι "εργατικοί" Γερμανοί και οι "αμαρτωλοί" Νότιοι. Νοικοκυρεμένοι δεν υπάρχουν πουθενά. Μια συνεχή αναχρηματοδότηση είναι το θέμα. Απλά θέλουν να μειώσουν το έλλειμμα με την ελπίδα ότι το ΑΕΠ θα αυξάνει ώστε σε 100 χρόνια να μειωθεί λιγουλάκι ο λόγος χρέος/ΑΕΠ, το οποίο φούσκωσε σε όλες τις χώρες και από σπατάλες αλλά κυρίως από έλλειψη πολιτικής βούλησης τόσο για ένα ισχυρό φορολογικό όσο και για αυτόνομες μη φορολογικές πηγές εσόδων για το κράτος. Πχ. επενδυτική κρατική εταιρεία (με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργείσα ασφαλώς). Τέλος, είδαμε και την αποκαλούμενη "νοικοκυρεμένη" Ισπανία και Ιρλανδία. 25% χρέος πρίν την κρίση και δημοσιονομικό πλεόνασμα. Πλέον νεκρουλιάζουν αργά και σταθερά.

  Φιλικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.