#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δανειστές θέλουν μια χώρα ζόμπι - ανέργων;Σίγουρα οι δανειστές έχουν κι αυτοί τα στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα. Κι αν η Γερμανία επιμένει στο ίδιο εγκληματικό έργο τότε είναι σίγουρο ότι υπάρχει σχέδιο διάλυσης ορισμένων χωρών, μεταξύ αυτών και η χώρα μας.

Διότι όποιος βλέπει ότι μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν 200 χιλιάδες πολίτες έχασαν τη δουλειά τους, θα πρέπει να συγκλονίζεται και θα πρέπει να αναζητά τρόπους να βοηθήσει την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 6 στους 10 νέοι δεν έχουν δουλειά ενώ όποιος σήμερα μένει άνεργος θα μείνει εκτός αγοράς εργασίας για τουλάχιστον 5 χρόνια ενώ για τους άνω των 45 ετών δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να επανέλθουν.

Η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε στο 27,6% το Μάιο του 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΤΑΤ έναντι 23,8% το Μάιο του 2012 και 27% τον Απρίλιο του 2013.

Μέσα σε μία χρονιά προστέθηκαν άλλοι 193.668 άνεργοι με αποτέλεσμα συνολικά οι άνεργοι να ανέρχονται σε 1.381.088 άτομα ενώ οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 171.356 και ανέρχονται σε 3.621.153 άτομα.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι συνταξιούχοι έφθασαν τα 2,7 εκατ. και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ( παιδιά μαθητές ) το 1 εκατ. αυτό σημαίνει ότι 3,6 εργαζόμενοι δουλεύουν για 5 άτομα που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει η ανεργία των νέων έως 24 ετών. Το ποσοστό των ανέργων ανήλθε στο 64,9 % έναντι 55,1 % τον Μάιο του 2012.

Ακόμα πιο δυσοίωνη είναι η εκτίμηση του επιστημονικού διευθυντή του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ κ. Σάββα Ρομπόλη για τα ερχόμενα δυο χρόνια . « Οι μελέτες μας δείχνουν ότι η ανεργία θα φτάσει το 29%-30% το 2013 και 31,5% το 2014 – τονίζει ο κ. Ρομπόλης. Οι απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα συρρικνώθηκαν το 2013 στο 52% του εργατικού δυναμικού από το 62,3% που ήταν το 2009. Όποιος βγαίνει σήμερα από την αγορά εργασίας θα παραμείνει εκτός, για τουλάχιστον 5 χρόνια ενώ οι άνω των 45 ετών δεν έχουν καμιά ελπίδα να επανέλθουν.»

Μάλιστα εκφράζεται η εκτίμηση ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας στα επίπεδα κάτω του 10% θα συντελεσθεί το 2025-2027.

Μετά από μια 15ετία δηλαδή θα επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης. Μέχρι τότε θα έχουν φύγει χιλιάδες Ελληνόπουλα στο εξωτερικό, φωτισμένα μυαλά θα εργάζονται για ξένες εταιρείες και όσοι απομείνουν στην Ελλάδα θα είναι για μερικούς μήνες το χρόνο τα γκαρσόνια των ξένων τουριστών.

Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, κι αυτό είναι το πραγματικό δράμα για μια χώρα που πνίγεται στην ύφεση. Οι δανειστές άραγε θέλουν μια χώρα… ζόμπι; Αν είναι έτσι το έχουν πετύχει. Δεν έμεινε και κάτι άλλο να καταστρέψουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. helios avatar
  helios 09/08/2013 09:08:21

  Independent: «Η ανεργία καλπάζει στους νέους και στα ελληνικά ξενοδοχεία δουλεύουν ξένοι»
  http://www.capital.gr/News.asp?id=1850287

  • Eva avatar
   Eva @ helios 09/08/2013 12:43:18

   Πολλοί εκ των οποίων αξιοποιούν και τις γνώσεις τους (σχετικές με κλειδαριές) στο νεο χώρο εργασίας. Είχα τέτοια εμπειρία σε ξενοδοχείο.
   Ενοείται οτι δεν ξαναπατάω.

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/08/2013 09:15:06

  Καλά αυτή η "εργάνη" πως λέγεται που καταγράφει "υπεροχή των προσλήψεων έναντι των απολύσεων" από τον Μάρτιο, είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν ή είναι άλλη μία φάρσα;

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Γιώργος Αχαιός 09/08/2013 11:11:28

   Πραγματικότητα είναι.Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι προσλήψεις είναι περισσότερες απο τις απολύσεις και μάλιστα οι περισσότερες αφορούν ηλικίες 18-30.Το θέμα είναι οταν λήξει η τουριστική σεζόν τι γίνεται..

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/08/2013 09:24:09

  Οχι.Δεν θελουν ομως να πετανε λεφτα.Τα ερωτηματα αυτα ειναι αστεια και ασοβαρα.Ειναι σα να δεις ενα ζητιανο στο δρομο που ζηταει λεφτα για να φαει και να του δωσεις μονο 5 ευρω και αυτος να λεει "θελεις να γινω ζομπι,αν δεν θες δωσε μου δεκα".
  Δεν εχουν καμμια υποχρεωση οι δανειστες να σου δωσουν άλλα λεφτα.Που το γραφει οτι ειναι υποχρεωμενοι;

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ ψυχραιμια 09/08/2013 10:36:42

   Αν το βλέπεις το ζήτημα ως ζητιάνος, προφανώς έτσι είναι, αλλά εδώ μιλάμε για δάνεια εταίρων σε μία οικονομική ένωση που έχει κοινούς αναπτυξιακούς σκοπούς και αμοιβαία ωφέλη...

   • Μάριος avatar
    Μάριος @ Αιρετικός 09/08/2013 10:43:03

    Πότε ακριβώς είχε κοινούς αναπτυξιακούς σκοπούς η Ελλάδα με την Αυστρία ή τη Δανία; Γιατί αν είχε δεν θα είχε και αυτή την κρατικοδίαιτη οικονομία-παρωδία. Η Ελλάδα είχε μόνο ένα σκοπό τα τελευταία πολλά χρόνια. Την καλοζωία με ευρωπαίες επιδοτήσεις και συνεχή δάνεια. Μόνο που παρέβλεψε ότι τζάμπα χρήμα δεν υπάρχει. Το καταλαβαίνει τώρα...

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Αιρετικός 09/08/2013 11:14:14

    Οικονομική ένωση με κοινό σκοπό αλλά δεν γίνεται πάντα τα ίδια ισότιμα μέλη-κράτη να πληρώνουν και πάντα τα ίδια ισότιμα μέλη-κράτη να ζητάνε λεφτά.
    Εσύ θα ησουν διατεθειμένος να δίνεις συνεχώς λεφτά ως Ελλάδα ή ως Ελληνας για την ''επαναλαμβανόμενη σωτηρία'' της Αλβανίας;

    • Αιρετικός avatar
     Αιρετικός @ Μεγάλες στιγμές 09/08/2013 15:14:36

     Πράγματι τζάμπα χρήμα δεν υπάρχει, συμφωνούμε ...Αλλά (τα λέω πολύ απλά και συνοπτικά:) όλα τα μέλη της ΕΕ έχουν κοινούς στόχους κατά το "Σύνταγμά" της. Όταν λέτε Ελλάδα, προφανώς, εσείς εννοείτε αυτούς που κυβέρνησαν και τους χορηγούς τους (όχι όλους τους ψηφοφόρους τους)...Ε, αυτοί δεν είναι Η ΕΛΛΑΔΑ! Δεν παίρνουμε μόνο αλλά και δίνουμε στα πλαίσια της Ε.Ε. (προϋπολογισμός). Δεν μας τα δίνουν τζάμπα, όσα μας δίνουν. Όσα μας έδωσαν και "ενθυλακώθηκαν", θα πρέπει να εξετασθεί αν έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος από τους συνεταίρους και να καταλογισθούν στους κατ΄ιδίαν υπευθύνους....

  • blue nile avatar
   blue nile @ ψυχραιμια 09/08/2013 11:26:11

   Καταρχήν τα λεφτά σου τα δίνουν για να τα παίρνουν οι τράπεζες τους.
   Με ένα κούρεμα το 2010 θα είχαμε καταστήσει το χρέος βιώσιμο και ακόμα και με μνημόνια δεν θα είχαμε αυτή την επενδυτική στάση που δημιούργησε την τερατώδη αυτοτροφοδοτούμενη ύφεση.
   Στο κάτω κάτω της γραφής το σόι βοήθεια είναι αυτή που δίνεις στον ζητιάνο να φάει αλλά του λες κάθε φορά που θα σε ταίζω με τη λιτότητα θα σου παίρνω και μισή μπουκάλα αίμα.
   Πόσο θα μείνει ζωντανός ο ζητιάνος;
   Αλλά και αυτό το επιχείρημα δεν πολυστέκει.
   Το ότι φτάσμαε στο σημείο να ζητιανεύουμε δεν είναι δική μας ευθύνη.
   Αν δεν είχαμε το ευρώ μια μεγάλη υποτίμηση της δραχμής θα απέτρεπε την ανθρωπιστική Κρίση που τώρα βιώνουμε.
   Είναι αδιανόητο το ευρώ να μην έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε μια Κρίση όπως αυτή του 2008 γι'αυτό και βλέπουμε χώρες άλλοτε κραταιές χωρίς κανένα από τα δικά μας προβλήματα να μετατρέπονται και αυτές σε ζητιάνους.

  • βουλα ελευθεριάδου avatar
   βουλα ελευθεριάδου @ ψυχραιμια 09/08/2013 11:48:12

   δε θέλουμε λέφτα, τι να τα κάνουμε, τόσα χρόνια παίρναμε και τρώγαμε, παραγωγή χρειάζεται και μετά τους δίνουμε και τα δανεικά, τόσοι εγκέφαλοι δε το ξέρουν;

  • Μαύρο στο Άσπρο avatar
   Μαύρο στο Άσπρο @ ψυχραιμια 09/08/2013 14:13:32

   Ζητιάνος είσαι και φαίνεσαι. Το παιχνίδι είναι στημένο και οι τοκογλύφοι πάνατ κερδισμένοι.

  • Αμφιβολία avatar
   Αμφιβολία @ ψυχραιμια 09/08/2013 14:20:33

   Άσε μας βρε ψυχραιμία δικαιόρε των τοκογλύφων απανταχού γης! Ζητιάνος είσαι αν ζητιάνος αισθάνεσαι.

 4. T.J.R avatar
  T.J.R 09/08/2013 09:45:20

  Εγώ αυτό που εχω να πω είναι οτι πρεπει να ντρέπονται όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού και όχι μόνο που αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για την έξοδο από την κρίση συνεχίζουν στην πλειοψηφία τους να απασχολούν υπό το καθεστώς μαθητείας ξένους υπηκόους οι περισσότεροι παράνομοι στην χώρα.Επειδή ο θεός όμως είναι μεγάλος κατάφερα και βρήκα εργασία στην Αυστρία και χαιρετώ μια για πάντα αυτην την μπανανία που λέγεται Ελλάδα.Μια συμβουλή στους ανέργους ειδικά σε αυτούς που μιλάνε την αγγλική και γερμανική και είναι απόφοιτοι αει υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες εργασίας σε Γερμανία και Αυστρία επικεντρωθείτε στις χώρες αυτές μέσω ιστοσελίδων και e-mαil και θα έχετε αρκετές πιθανότητες εύρεσης εργασίας και προς θεού μην εμπιστεύεστε τα διαφορά γραφεία που υπόσχονται εύρεση εργασίας με τρελούς μισθούς στο εξωτερικό στην πλειοψηφία τους είναι απατεώνες.

 5. giorgos avatar
  giorgos 09/08/2013 10:00:27

  γιατί?

 6. Mariana avatar
  Mariana 09/08/2013 10:19:34

  Δεν καταστρέφουν! "Μεταρρυθμίζουν"! Ίσως απλώς κάνουν ψυχολογικά και κοινωνικοοικονομικά πειράματα σε δυτικούς πλέον πληθυσμούς. Βρήκαν πρόθυμους λαούς να συμμετάσχουν στα πειράματα με τη βοήθεια της απληστίας και της φυσικής ηλιθιότητας, των πολιτικών, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, προπαγανδιστικών "ενημερωτικών" ιστοσελίδων κλπ

 7. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 09/08/2013 10:46:04

  Δε θα ήταν κόσμιο να γραψω που εχω γραμμενη τη γνώμη και τη βούληση των γερμανων και οσων κρύβονται πίσω από αυτούς. ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ είναι οτι αποδείχτηκε περιτρανως την τελευταια τριετία οτι διανοητικώς καθυστερημενοι "ταγοί" (λεγε με "203 ευρω παπουτσια"), πολιτικο προσωπικο μειωμενων - εως ανυπάρκτων-προσόντων, παρασιτικα στρώματα του πληθυσμού- πασοκογενή βεβαιως βεβαιως-, αμοραλιστες μετακλητοι (οι και golden boys καλουμενοι) και αναρχοκομμουνστοσυμμορίτες που ονειρεύονται να ολοκληρωσουν τα εγκληματα των φυσικων και πολιτικων προγονων τους, δρουν ως καρκίνωμα που εξικμάζει τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους. Τα σκουπίδια αυτά λειτρουργούσαν έτσι επι 30ετία, αλλά τώρα η ενδεια πόρων κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος
  Αντι λοιπον να ασχολούμεθα με το τι θέλει να επιτυχει το καθε καπιταλιστικο σκουπίδι καλο θα ηταν να βρεθει τροπος να καθαριστει (μεχρι περιοστεου και μυελου οστων εν αναγκη) ο κοινωνικος ιστός απο τα καρκινωματα που τον καταστρεφουν
  Ας γίνει επιτελους κατανοητο οτι η ευημερια αυτων των παρασιτων βλαπτει ολους τους υπολοίπους. Συνεπώς θα πρεπει μεν να μας νοιαζει πολυ αν ο ΓΑΠ και οι λοιποι υπαιτιοι θα πεθανουν στη φυλακη, αλλα πολυ λιγο το αν θα πληρωθουν οι συντάξεις των υπαλλήλων της ΟΑ που μας φόρτωσαν, τι δουλεια θα κανουν τα golden boys οταν θα απολυθούν (καμια - η αγορα ξερει οτι ειναι ανικανοι και αλευροκολα να φτιαξουν) και το αν οι εμμονές των εαμοβουλγαρων του συριζα θα υλοποιηθούν. Εκεινο που πρεπει να μας νοιαζει ειναι να επιβιωσουμε οσοι παραγουμε καποιο προιον ή υπηρεσία και να προστατευουμε τους γεροντες, τα παιδια και τους αρρωστους και αναπηρους (οχι τους made by pasok). Oι υπολοιποι μπορουν να πανε να κάνουν κατι που αν το γραψω θα σβησετε το σχολιο

 8. blue nile avatar
  blue nile 09/08/2013 11:17:19

  Υπάρχει μια παράξενη κατάσταση.
  Για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι δανειστές δεν χολοσκάνε ιδιαίτερα για την Ελλάδα αλλά δεν θέλουν και να μας διαλύσουν.
  Άσχετα αν το κάνουν λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων.
  Το ελληνικό πρόβλημα αν ήταν το μόνο, θα μπορούσε να λυθεί πολύ εύκολα από το διευθυντήριο της ευρωζώνης .
  Όμως στο μυαλό των ιθυνόντων ευρωκρατών είναι η Ιταλία του τεράστιου χρέους των 2,1 τρις και η Ισπανία που είναι και αυτή κοντά στα δύο.
  Οτιδήποτε ευνοικό αποφασιστεί για την Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να το διεκδικήσουν και γι'αυτές οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.
  Μέχρι τώρα η Γερμανία έχει αντιτεθεί, για καθαρά λόγους δικού της συμφέροντος στα τρία βασικά μέρη μιας αποτελεσματικής λύσης.
  Ευρωομόλογα με την εγγύηση της ΕΚΤ, τραπεζική ενοποίηση και ενεργοποίηση της ΕΤΕΠ.
  Οπότε όσο δεν αποφασίζεται μια ρεαλιστική συνολική πανευρωπαική λύση εμείς θα υποφέρουμε εγκλωβισμένοι στο θανατηφόρο μνημονιακό σπιράλ θανάτου.
  Χωρίς καμιά ελπίδα απεγκλωβισμού και σύντομα χωρίς καμιά ελπίδα νεκρανάστασης.
  Γιατί μη ξεγελιόμαστε η συνέχιση της λιτότητας πολύ σύντομα θα μας φέρει σε κατάσταση μη αντιστρέψιμη.
  Η αλήθεια είναι ότι και οι άλλες χώρες με προβλήματα σιωπούν γιατί οποιαδήποτε παραδοχή η επισήμανση της τραγικής κατάστασης που φέρνει τις οικονομίες η εγκληματική λιτότητα θα τις φέρει μια ώρα αρχύτερα εκεί που είναι η Ελλάδα τώρα.
  Όμως εμείς βρισκόμαστε στην χειρότερη θέση. Ορθό ότι αναφέρει ο αρθρογράφος για την ανεργία.
  Το ερώτημα της τελευταίας παραγράφου του άρθρου δεν θα έπρεπε να απευθύνεται στους δανειστές .
  Στο φινάλε αυτοί δεν σκέφτονται το πως θα ζήσουν τα παιδιά τους αύριο...
  Το τι είδους χώρα θέλει θα έπρεπε να ερωτηθεί στην ελληνική κυβέρνηση.
  Η βασική στοχοπροσήλωση πρεπει να παραμείνει η παραμονή στην ευρωζώνη αλλά όχι χωρίς μια συγκρουσιακή διαπραγμάτευση με τους πολιτικούς προισταμένους της τρόικας.
  Και αν δεν θέλουν να μας βοηθήσουν πραγματικά ας μας βγάλουν από την ευρωζώνη.
  Για να προστεθεί η Μέρκελ στην αλυσίδα των Γερμανών ολετήρων ηγετών της Ευρώπης.

 9. Hawk avatar
  Hawk 09/08/2013 12:20:59

  Δεν είναι όμως απορίας άξιο ότι με τόσο υψηλή ανεργία που έχουμε δεν ανοίγει ρουθούνι ενώ λογικά θα έπρεπε να γίνεται της κακομοίρας? Στο παρελθόν και για δευτερευούσης σημασίας λόγους η Αθήνα γινόταν λαμπόγυαλο. Και μην πει κανείς ότι γίνονται διαδηλώσεις, γιατί όποτε γίνονται είναι για κλάματα, δηλαδή το ισχνό ποσοστό συμμετοχής είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί το αντίστοιχο ποσοστό ανέργων και ιδιαίτερα των νέων που λογικά θα έπρεπε να διαμαρτύρονταν. Δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν, ή υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστων εργαζόμενων, ή υπάρχει ακόμη αρκετό λίπος που καίγεται.

  • Νικόλας1 avatar
   Νικόλας1 @ Hawk 09/08/2013 14:37:44

   Σου ξεφεύγει η Αλήθεια που είναι η τρίτη περίπτωση: Δεν υπάρχει πια καμμία ελπίδα διαφυγής όσες διαδηλώσεις κι αν γίνουν...

   • IOKLOS ZARAS avatar
    IOKLOS ZARAS @ Νικόλας1 09/08/2013 16:36:50

    H "αισθητηριακή άμβλυνση" που λέγαμε. Σιγα μη δεν υπάρχει ελπιδα διαφυγής. Κάτι τετοια έλεγαν και στην Πόλη τον καιρό της αλώσεως.
    Ακομα ομως και αν δεν υπηρχε περιπτωση να νικήσουμε προτιμω τον θανατο των υπερασπιστων της Πόλης απο τη δουλεια που εζησαν οσοι κάτοικοί της δεν εσφαγησαν τοτε.Ελπιδα υπαρχει αν οσοι θελουν και μπορουν πολεμήσουν για τη νικη και την προστασία οσων δεν μπορουν |(γεροι παιδια αρρωστοι) και να αφησουν να ψοφησουν οσους ενω μπορουν δε θελουν (πασοκολαμογια, κουμμουνιστες, συνταξιουχοι ετων 40, τεμπέληδες, ανικανοι, δειλοι και γενικα οτι κατακαθι ξεβρασε η ρατσα μας τα τελευταια χρονια)

  • Tasos avatar
   Tasos @ Hawk 09/08/2013 19:01:31

   θα σου πώ τί συμβαίνει: δεν υπάρχει ακόμα η κρίσιμη μάζα ανθρώπων που να τα έχει χάσει "όλα". Το μεγάλο ποσοστό ανέργων ψευτοζεί με χαρτζιλίκια από γονείς (που συχνά πλέον συγκατοικούν), παππούδες από τη σύνταξη κλπ. Ο κλασικός θεσμός της οικογένειας λειτουργεί ακόμα. Όσο οι νέοι έχουν λεφτά έστω για ένα καφέ, ένα πιάτο φαί της μαμάς και ιντερνετ για επανάσταση από την οθόνη, δε θα προκύψει έκρηξη.
   Η φοβία έχει διαχυθεί σε όλα τα επίπεδα. Οι νέοι ειδικά θεωρούν ότι δε μπορούν με καμία αντίδραση να αλλάξουν τη κατάσταση, οπότε είτε υπομένουν με συγκάτοικο το μπαμπά και τη μαμά, είτε ψάχνουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.
   Αν τώρα οι αξιωματούχοι είναι αρκούντως ηλίθιοι ώστε να κάψουν και το ελάχιστο δυνατό εισόδημα γονιών και παππούδων, θα έχουμε άλλα.
   Οχι δεν είναι λίπος αυτό που καίγεται (που υπάρχει κάπου αλλά αυτοί που το έχουν δε χωλοσκάνε κιόλας). Είναι κρέας που εντός μια μικρής κοινωνίας, οικογένειας, συγγενών, γειτονιάς, μοιράζεται όσο γίνεται.

 10. Ευρυδίκη χωρίς τον Ορφέα... avatar
  Ευρυδίκη χωρίς τον Ορφέα... 09/08/2013 12:28:08

  '' Οι δανειστές άραγε θέλουν μια χώρα… ζόμπι; ''
  Τίθεται ερώτημα; Φυσικά και θέλουν χώρα ζόμπι, παραλυμένη, ανίσχυρη έτοιμη να εξαγορασθεί αντί πινακίου φακής. Στις χώρες με ενεργειακό πλούτο ο πληθυσμός δεν είναι εξαθλιωμένος; Είθισται...
  Τι μας νοιάζει όμως τι θέλουν αυτοί; Εμείς τι κάνουμε.

 11. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 09/08/2013 12:34:42

  - ή ο ορος "αισθητηριακή άμβλυνση" είναι ανεπαρκής για να περιγραψει τον ηθικό ξεπεσμο αυτης της Φυλής,
  - ή οι βασικοι πολιτικοι σχηματισμοι δρουσαν ως προβοκατορες για την υποδουλωση του Λαού και τωρα ποιουν τη νησσαν
  - ή οι βασικοι πολιτικοι σχηματισμοι ειναι ανικανοι να εμπνεύσουν ή εστω να οργανωσουν μια σοβαρη αντιδραση του Λαού
  Σε κάθε περιπτωση οταν τελειωσει αυτος ο πολεμος τα δικαστηρια δοσιλόγων θα δουλεύουν για δεκαετιες

 12. popaia avatar
  popaia 09/08/2013 14:08:50

  @Hawk
  Η Αθήνα γινόταν λαμπόγυιαλο είτε σε πορτοκαλί "εξεγέρσεις" εναντίον της κακιάς Δεξιάς, βλ. Δεκεμβριανά, είτε για το σαμποτάζ πραγματικών ξεσηκωμών για πολύ σημαντικούς λόγους, βλ. 5-5-010 (Μαρφίν), Μάϊος, 011, Ιούνιος 01ι, Φεβρουάριος 012, προς κατατρομοκράτηση του κόσμου. Και το πέτυχαν. Στην τελική τί να κατέβει πια ο κόσμος να κάνει; Επί 30 χρόνια κάθε αληθινή διαμαρτυρία εκτρέπεται σε πόλεμο με τους μπάτσους. Και χάνεται κάθε νόημα. Με συμπαιγνία των ανώτερων κλιμακίων Αστυνομίας, πολιτικής, νταβάδων, ΜΜΕ, Λαζόπουλων, αριστεροαντιεξουσιαστών, και λοιπών αντιμνημονιακών δήθεν. Καλύτερα να μη συμμετέχει ο λαός σ' αυτό το τσίρκο αφού δεν μπόρεσε ούτε μία φορά ν' απομονώσει τους τραμπούκους.

 13. Χ.Α avatar
  Χ.Α 09/08/2013 14:27:32

  Τις μεταρρυθμίσεις μου μέσα.....

 14. Νικόλας1 avatar
  Νικόλας1 09/08/2013 14:43:06

  Οχι. Οι δανειστές θέλουν απλά όσο περισσότερα λεφτά γίνεται. Δεν τους ενδιέφερε ποτέ τι θα απογίνει ο λαουτζίκος, η "μάζες", οι "άξιοι της μοίρας τους".
  Το πιστεύω τους είναι ξεκάθαρα διατυπωμένο: "Tον μακάκα κανείς νόμος δεν σου απαγορεύει να τον εκμεταλλεύεσαι". Και Ο,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό.
  Αλλωστε για την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας=πλούτος, πάντα θα υπάρχουν "παράπλευρες απώλειες" (Απ' την πλευρά των λαών εννοείται)

 15. Hawk avatar
  Hawk 09/08/2013 16:20:19

  Γιατί τι να κατέβει να κάνει, μιά παλαϊκή συγκέντρωση - διαμαρτυρία σχετικά με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν έγινε ποτέ. Δηλαδή όλοι ήταν και είναι χαρούμενοι που θα βγουν στην σύνταξη στα 67 και αν βγουν, όσοι βγουν? Υπάρχουν κοινά ζητήματα που δεν αφορούν τους ιδιωτικούς εργαζόμενους μόνο, αφορούν και τους επαγγελματίες, τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά φυσικά το γένος του ωχ αδερφέ που να τρέχω τώρα, εγώ θα την βολέψω αλλιώς, θα την βρω την άκρη, είναι πάνω απ΄όλα.

 16. δημης avatar
  δημης 09/08/2013 23:21:39

  Σίγουρα από σκοτωμένους ΔΕΝ πρόκειται να πάρεις ένα κομάτι των δανεικών....
  Πάντως οι μελετητές στατιστικολόγοι-μελλοντολόγοι ...να κάνουν υπομονή τηρείται αυστηρή προτεραιότητα για ..πτώση από τα σύννεφα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.