#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/03/2008 03:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δέκα ιδέες που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

Η ισχυρότερη μυστική δύναμη που κυβερνά τον πλανήτη δεν είναι ούτε τα λεφτά, ούτε η πολιτική. Είναι οι ΙΔΕΕΣ γράφει το περιοδικό ΤΙΜΕ και περιγράφει τις δέκα για τις οποίες πανεπιστημιακοί και αναλυτές πιστεύουν ότι θα αποτελέσουν την βάση για την κοινωνική και οικονομική εξέλιξη αυτόν τον αιώνα. Ας ξεκολλήσουμε λοιπόν λίγο από τον επαρχιωτισμό μας, ας τις γνωρίσουμε κι αν θέλετε τις συζητάμε:  

Common Wealth:Στον 21ο αιώνα θα ανατραπούν οι περισσότερες από τις βασικές θεωρήσεις για την Οικονομία. Θα δούμε το τέλος της παγκόσμιας οικονομικής κυριαρχίας των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς νέες οικονομικές δυνάμεις αναπτύσσονται (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία). Η προστασία του περιβάλλοντος, η σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού, το τέλος της εξαθλίωσης, το κλείσιμο του χάσματος πλούσιων – φτωχών, θα καταστήσουν πολύ passé την ιδέα των ανταγωνιζόμενων εθνών και της εξάντλησης των αγορών, των πηγών και της ενέργειας. Η σωστή διακυβέρνηση, με πρώτιστο μέλημα την πάταξη της διαφθοράς, προτείνεται ως θεμελιώδες βήμα για χώρες πλούσιες σε φυσικούς πόρους, με προβληματική, όμως, οικονομία. Παράδειγμα η Ρωσία 

The End of Customer Service: Η προσωπική εξυπηρέτηση του πελάτη από τον πωλητή μας τελείωσε.Η λογική και η τεχνολογία self service απλώνεται παντού , μέχρι τα νοσοκομεία, όπου την πρώτη διάγνωση θα κάνουν μηχανήματα.

The Post-Movie-Star Era: Το τέλος της εποχής των μεγάλων σταρ του κινηματογράφου. Ο Ρατατούλης και η «Juno», οι χαμηλού κόστους δηλαδή ταινίες που σπάνε τελευταία τα ταμεία, είναι το μέλλον. Η Σαρλίζ Θερόν , η Αντζολίνα Τζολί και η Μόνικα Μπελούτσι δεν θα δείχνουν πια ούτε το πρόσωπό τους, ούτε το κορμί τους. Αυτό δεν θα μου αρέσει καθόλου,

Reverse Radicalism: Επειδή η ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων μαζών δεν αντιμετωπίζεται με υστερικές θεωρίες περί τρομοκρατίας, πανεπιστημιακοί των ΗΠΑ προτείνουν τώρα «διάλογο με τρομοκράτες που αποκήρυξαν τη βία στο όνομα του Αλλάχ»  και στρατολόγησή τους για να «διαφωτίσουν» τους νέους. «Οι νέοι δεν γίνονται τρομοκράτες επειδή είναι φτωχοί, καταπιεσμένοι, η θρησκευόμενοι. Το κάνουν για να πολεμήσουν την …μοναξιά» . Εδώ δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα. Χαμπάρι δεν πήραν.

Kitchen Chemistry: Αυτό μου αρέσει καλύτερα. Μαγειρεύετε σαν ηλίθιοι; Πετάτε τα μακαρόνια στον τοίχο για να δείτε αν είναι έτοιμα; Ζουλάτε το κρέας για να δείτε αν είναι φρέσκο;  Τελείωσαν αυτά. Η κουζίνα σας θα μαγειρεύει μόνη της. Η τέχνη της μαγειρικής αντικαθίσταται με την ψυχρή επιστήμη. Το ερώτημα είναι πως εμείς οι φαλλοκράτες θα ερωτευθούμε την ηλεκτρική κουζίνα.

Geoengineering: Η επιστήμη στην υπηρεσία του Πλανήτη. Η επιβίωση της ανθρωπότητας απαιτεί πλέον όχι μόνο διεθνή προσέγγιση των προβλημάτων, πάνω και πέρα από εθνικά συμφέροντα, αλλά και την εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας.

Synthetic Authenticity: Η πώληση «αυθεντικών προϊόντων» εξελίσσεται σε μεγάλη μπίζνες(«Be Authentic»). Η εικονική ζωή που ζουν εκατομμύρια ανθρώπων στις καταναλωτικές κοινωνίες, (οι φίλοι δεν είναι φίλοι, αν δεν το επιβεβαιώσεις στο Facebook, οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημοσιογράφοι, αν δεν είναι και bloggers)  έχει οδηγήσει στην αύξηση της ζήτησης για αυθεντικότητα. Οι άνθρωποι ζουν ψεύτικες ζωές στο Second Life. Έτσι οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να πουλάνε εμπειρίες για να επιβιώσουν στη νέα οικονομία

The New Austerity: Ούτε αυτό μου φαίνεται πολύ καλό. Οι Αμερικανοί δεν έχουν πλέον λεφτά για να πληρώνουν τις υποθήκες και τις πιστωτικές κάρτες. Αυτό θα αναγκάσει τους φανατικούς καταναλωτές να αλλάξουν σύντομα τις συνήθειές τους και να ξοδεύουν λιγότερα από όσα κερδίζουν.

Mandatory Health: Με λίγα λόγια θα μας διατάζουν να ζούμε υγιεινά.

Re-Judaizing Jesus: Με αυτό βλέπω να γίνεται σεισμός. Επαναπροσδιορισμός της αντίληψης που υπάρχει για τον Ιησού με βάση το γεγονός ότι ήταν Εβραίος. «If you get the Jewish context wrong, you will certainly get Jesus wrong». Ο Ιησούς γεννήθηκε Εβραίος και έζησε σαν Εβραίος. Γι αυτό ήταν αφοσιωμένος «στις εβραϊκές ιδέες της εποχής του, από την αγνότητα, μέχρι το ιδανικό του Βασιλείου του Θεού, ιδέες τις οποίες ανανέωσε, αλλά δεν εγκατέλειψε». Ποιο είναι το επόμενο βήμα: Αποδοχή του γεγονότος ότι ο Ιησούς και ο Παύλος έβλεπαν τον εαυτό τους ως Εβραίους, ακόμα και όταν θεμελίωναν μια άλλη θρησκεία.
 

10 Ideas That Are Changing The World

ΣΧΟΛΙΑ

 1. wert01gf avatar
  wert01gf 23/03/2008 04:52:04

  Μπράβο ρε Factorx. Aυτό θα πει σφαιρκή ενημέρωση. Πολύ καλό post.

 2. syntaxiouxos avatar
  syntaxiouxos 23/03/2008 10:12:38

  pros sxolio ke eksaktino ke lipa
  an blepete tin tileorasi parakalo sholiaste tin diafimisi tou mi kratikou ,mi epidotoumenou "epihirimatia"ke "dimosiografou"
  Tranga"
  Ehi plaka.

 3. X avatar
  X 23/03/2008 14:06:52

  Εἶναι τοῦ συρμοῦ νὰ παρουσιάζονται ἀρθρίδια στὰ δῆθεν ἔγκυρα περιοδικἀ, κατευθύνσεις ἐκπορευόμενες ἀπὸ κέντρα (think tanks) ἡμιμαθῶν καὶ ἠλιθίων καθηγητῶν πανεπιστημίων τῆς Ἑσπερίας, ποὺ ἀγνοοῦν στοιχειώδη πράγματα γιὰ τὸν ὑπόλοιπο κόσμο. Τὸ πράγμα θυμίζει τὴν θεματολογία τῶν περιοδικῶν ἀποβλακώσεως τῆς νεολαίας, τοῦ τύπου "30 πράγματα ποὺ πρέπει νὰ ἔχει κάνει ἕνας ἄντρας πρὶν τὰ 30" κλπ. Ὡς τεχνολόγος ἔχω δεῖ κατὰ καιροὺς ἄντἰστοιχα ἄρθρα μὲ μελλοντολογικὸ περιεχόμενο νὰ αὐτογελοποιοῦνται ἀπὸ τἠν πραγματικότητα...

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/03/2008 15:48:34

  Ότι θα έβλεπα και πολυτονικό σε ποστ δεν το περίμενα :D :D
  .
  .
  @ syntaxiouxos Δεν έχω τηλεόραση ;) ;)
  .
  .

 5. romeos avatar
  romeos 23/03/2008 16:51:43

  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΧΧ29890!
  ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ Ν ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥΣ κλπ.
  ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ- ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΑ- ΜΗΝ ΑΝΣΗΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
  ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ... ΘΑΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΠΑΛΙ..

 6. "το μώλυ" avatar
  "το μώλυ" 23/03/2008 17:39:17

  Αυτά είναι η εξέλιξη της Δυτικής Σκέψης. Σεβαστή, αλλά ΕΜΕΙΣ, ό μ ω ς, δεν είμαστε ούτε Δυτικοί ούτε Ανατολικοί. Και σκεφτόμαστε ότι...

  «Την υψηλότερη άνθηση της ανώτερης βαθμίδας της βαρβαρότητας τη βλέπουμε στα ο μ η ρ ι κ ά έπη, ιδίως στην Ιλιάδα. Εξελιγμένα σιδερένια εργαλεία, το φυσερό, ο χειρόμυλος, ο κεραμικός τροχός (τόρνος του τσουκαλά), η παρασκευή λαδιού και κρασιού, μια εξελιγμένη επεξεργασία των μετάλλων που μετατρέπεται σε καλλιτεχνική χειροτεχνία, το αμάξι και το άρμα, η ναυπήγηση με δοκάρια και σανίδια, οι αρχές της αρχιτεκτονικής σαν τέχνης, περιτειχισμένες πόλεις με πύργους και επάλξεις, το ο μ η ρ ι κ ό έ π ο ς και ολόκληρη η μ υ θ ο λ ο γ ί α — αυτή είναι η κύρια κληρονομιά που έφεραν μαζί τους οι Έ λ λ η ν ε ς από τη βαρβαρότητα στον π ο λ ι τ ι σ μ ό".

  "Αν συγκρίνουμε μ' αυτά την περιγραφή των αρχαίων Γερμανών, από τον Καίσαρα και ακόμη από τον Τάκιτο, που βρίσκονταν στις αρχές της ί δ ι α ς βαθμίδας του πολιτισμού, απ' όπου οι Έλληνες την εποχή του Ο μ ή ρ ο υ ετοιμάζονταν να περάσουν σε μια ανώτερη, τ ό τ ε βλέπουμε τι πλούτο εξέλιξης της παραγωγής κλείνει μέσα της η ανώτερη βαθμίδα της βαρβαρότητας», o …Ellhnaras ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ

  "Με την ανακάλυψη από τον Σλήμαν: της Τροίας, των Μυκηνών, της Πύλου, της Τίρυνθος, του Ορχομενού και της Κνωσού από τον Έβανς, αποδείχθηκε πως ο Όμηρος στην Ιλιάδα κατέγραψε πρώτος ελληνική Ιστορία», εισήγηση Νικολάου Β. Καραγεώργου, «Τοπογραφικός προσδιορισμός των αρχαίων πόλεων Φθίας και Ελλάδας της επικράτειας του Πηλέα και Αχιλλέα».

  «Για τον Χέγκελ η αλλοτρίωση κύρια και θεμελιακά εκφράζεται στο θ ρ η σ κ ε υ τ ι κ ό και π ο λ ι τ ι κ ό πεδίο: ο άνθρωπος, αποσπασμένος από τον οικείο του χώρο του αρχαίου Ά σ τ ε ω ς οπού βρισκόταν σε μια «υποστασιακή» ενότητα με τον εαυτό του και την ολότητα, συμμετέχοντας ως π ο λ ί τ η ς ε λ ε ύ θ ε ρ ο ς στην πραγμάτωση της Ιδέας μέσα στον κόσμο, βρίσκεται ως δ-υ-σ-τ-υ-χ-ι-σ-μ-έ-ν-η συνείδηση σ’ έναν κερματισμένο και δ-ι-χ-α-σ-μ-έ-ν-ο κόσμο ("Psycho killer"), οπού έχοντας πάψει να είναι ο δημιουργός του υφίσταται την ιστορία και περιέρχεται στην κατάσταση του υ π η κ ό ο υ.

  Την απώλεια της Π ό λ ε ω ς αναπληρώνει τώρα η φανταστική συγκρότηση μιας ουράνιας civitas deis, που εκφράζει τη λαχτάρα της επαναπόκτησης της «αλλοτριωμένης» ανθρώπινης ουσίας», Καρλ Μαρξ, «Κριτική της εγγελιανής Φιλοσοφίας του Κράτους», Εισαγωγικό σημείωμα Μπάμπη Λυκούδη, εκδ. Παπαζήση

  "Πιο πάνω σταθήκαμε στο λ ί κ ν ο του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Εδώ στεκόμαστε στον τ ά φ ο του. Πάνω απ' όλες τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου είχε περάσει αιώνες ολόκληρους η ισοπεδωτική πλάνη της ρωμαϊκής κοσμοκρατορίας. Όπου δεν έφερε αντίσταση η ε λ λ η ν ι κ ή γλώσσα, όλες οι εθνικές γλώσσες αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν τη θέση τους σε μια παραφθαρμένη λατινική. Δεν υπήρχαν ε θ ν ι κ έ ς δ ι α φ ο ρ έ ς, δεν υπήρχαν πια Γαλάτες, Ίβηρες, Λιγούριοι, Νοροίκοι, όλοι τους έγιναν Ρωμαίοι. Η ρωμαϊκή διοίκηση και το ρωμαϊκό δίκαιο είχαν διαλύσει παντού τις παλιές ενώσεις των γενών και μαζί τους το τελευταίο ίχνος τοπικής και ε θ ν ι κ ή ς πρωτοβουλίας. Ο νεοξεφουρνισμένος ρωμαϊσμός δεν μπορούσε να χρησιμεύσει σαν αντιστάθμισμα. Δεν εξέφραζε κ α μ ι ά ε θ ν ι κ ό τ η τ α, αλλά μονάχα την έλλειψη εθνικότητας. Τα στοιχεία νέων εθνών υπήρχαν παντού. Οι λατινικές διάλεκτοι των διαφόρων επαρχιών χώριζαν όλο και περισσότερο η μια από την άλλη", (Engels).

  «ΕΘΝΙΚΟ είναι ό,τι είναι ΑΛΗΘΙΝΟ» ή Ιστορίη αφανής φανερής κρείττων

  Προϊστορική "Ελλάς": από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, πατέρα του ΕΛΛΗΝΑ, μέχρι το 776 π.Χ.
  Ιστορική Ελλάς: α) 776 -> 146 π.Χ. (Αρχαία) β) 146 π.Χ. -> 1821 (Dark Ages-Σκλαβιά), και γ) 1821 -> Σήμερα (Νέα Ελλάς).

  Σήμερα, και από τον 4ο αι. π.Χ., "Έλληνες είναι όσοι έχουν ελληνική Παιδεία". Όσοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή κατάγονται απ' αυτήν και δεν έχουν ελληνική Παιδεία είναι μη Έλληνες = Βαρ-βαρ-οι. Όσοι έχουν ελληνική Παιδεία, ας είναι άλλης φυλής, χρώματος και τόπου άνθρωποι, είναι Έλληνες.

  Η ελληνική Παιδεία, (που δεν είναι κατά τους Αρχαίους μόνο η Μόρφωση, αλλά και η Αγωγή μαζί), κωδικοποιείται στο :
  "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ, ιδέες- ΔΟΓΜΑΤΑ κι ανθρώπους- ΔΕΣΠΟΤΕΣ".
  Όποιος μετέχει σ' αυτό σήμερα, είναι Έλληνας. Όποιος σέρνεται στα πατώματα για να δείξει ανάταση θεοφόρου πνεύματος και μόνιμη υποταγή σε Δεσπότη ή Βασιλιά ή Κόμμα, όπως οι Χριστιανοί, οι Φασίστες και οι Κομμουνιστές, δεν είναι Έλληνες τω πνεύματι.

  Το "Έλλην-ας" είναι και φυλετικός και πνευματικός προσδιορισμός. Φυσικά, επειδή οι εκ του γένους του Έλληνος Δευκαλίωνος ανέπτυξαν αυτό το ιδιότροπο και μοναδικά ευ-φυές "Πνεύμα", όταν οι Χριστιανοί το βρίζουν με τα βαρβαρότερα λόγια, είναι σαν να βρίζουν τους ομορφότερους, εξυπνότερους και γενναιότερους προ-γ ό ν ο υ ς της Ανθρωπότητας, κι όχι μοναχά της Ελλάδας και ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

  Σήμερα,
  με το Διαδίκτυο,
  μπορούμε να ξαναστήσουμε το πρότυπο Διοίκησης των αρχαίων Ελλήνων, που πυρήνας του ήταν η "ΠΟΛΙΣ-κράτος". Οι Έλληνες ήταν "και όλοι μαζί και όλοι χώρια". Όπου αυτοί είχαν "Ελλάδα", εμείς θα βάλουμε "Οικουμένη" κι όπου "Πόλις", το κάθε σημερινό κράτος- χώρα- έθνος. Οι Αμφικτυονίες, οι Ολυμπιακοί, η Δήλος (θησαυροφυλάκιο), οι Δελφοί (Ανώτατο Δικαστήριο) κι ό,τι άλλο θεσμό είχαν, μπορούμε να τον προσαρμόσουμε στα μέτρα μας. Το σπουδαιότερο, όμως, απ' όλα είναι ότι μπορούμε να επανασυστήσουμε, -επαναστατώντας, εν Ανάγκη-, το τελειότερο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης: την Άμεση Δημοκρατία, η οποία είχε αναιρεθεί εκ των πραγμάτων (υπερπληθυσμός).

  Η Ά μ ε σ η Δ η μ ο κ ρ α τ ί α για να "λάβει χώρα" χρειάζετα¨: α) Κοινή γ λ ώ σ σ α. Υπάρχει, είναι τα Αγγλικά, (: που τα "μορφωμένα" τους είναι όλα Ελληνικά. Πρβλ: "It's all ...Greek to me!"), β) Α γ ο ρ ά = «topos» συνάντησης (πολιτών-οπλιτών, κι όχι παζάρι ...μικροπωλητών). Υπάρχει κι είναι το Διαδίκτυο, και γ) Π ο λ ί τ ε ς. Αντικειμενικά, υπάρχουν, είμαστε όλοι οι ενήλικες, ως φυσική παρουσία. Υποκειμενικά, όμως, "πνευματικά", δηλαδή, δεν υπάρχουν έτοιμοι έτυμοι (= αληθινοί) Πολίτες-Οπλίτες ή πρόσωπα που έχουν κριτική σκέψη και είναι έτοιμοι μέχρι αυτοθυσίας να την υπερασπίσουν, (= "ανδρεία", στα αρχαία. Οπότε συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ οι γυναίκες, -απαραίτητη προ-υπό-θεση, σήμερα). Πλην ελαχίστων...

  Αν, ΟΜΩΣ, αυτοί οι ..."ελάχιστοι" συνασπισθούν υπό κοινή Πολιτική ιδεολογία και αφυπνίσουν τους εν υπνώσει, ή "ματιασμένους", τηλεθεατές, όλα είναι πιθανά, μετά απο 30 χρόνια εκ-Παίδευσης στα "Γνώθι σαυτόν", "Μηδέν Άγαν", "Χαλεπά τα Καλά", "Μολών Λαβέ", "Διότι πολιτικόν δε ο
  άνθρωπος ζώον", (Αριστοτέλης, «Πολιτικά», Α 1235 α, 8), «..γιατί είμαστε μοναδικοί στο ότι θεωρούμε τον άνθρωπο που δεν συμμετέχει στις δημόσιες υποθέσεις όχι άνθρωπο που κοιτάζει την δουλειά του, αλλά, “ι δ ι ώ τ η ν” = άχρηστο = I d i o t = ηλίθιο»!, Θουκιδίδης, («Επιτάφιος» Περικλή, Β' 40), κ.ά.!

  Θυμήσου: Τα αποτελέσματα εξαρτούνται απο τον παρατηρητή-υποκείμενο, κατά την "Σχετικότητα" και τον Prigogine («Είναι το μέλλον αβέβαιο;»), και η ελαχιστότατη αλλαγή στα πρωταρχικά δεδομένα δίνει εντελώς άλλο τελικό αποτελέσμα, κατά την "Θεωρία του ΧΑΟΥΣ". Το οποίο ΧΑΟΣ ανακαλύψαμε καθώς περνάμε απο την Εποχή των 2000 ετών του Ι.Χ.Θ.Υ.οΣ., στην του Υδρο-ΧΟΟΥ.

  Το ...γνωστόν-άγνωστον CHAOS, παρεμπιπτόντως, είναι η αρχή της Αρχής τού Κοσμο-Idol ή Cosmo-θεωρίας των Ελλήνων του Λόγου. Ο δε ΙΧΘΥΣ, "τουμπεκής", ά-Λογος, κρυψί-νους...(Δες: "Η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου"- ή "ΙΧΘΥΣ" τέλος, @: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_15/12/2007_252634

  THINGS CHANGE, αδέρφια!

  "Αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστο, δεν πρόκειται να σε βρει", είπε ο "τα πάντα ρει" Ηράκλειτος.

  Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, είπε ο Μάης του '68.

  "IMAGINE", είπε ο Γιάννης, τo "σκαθάρι", απο το Ζαγκλιβερ-pool.

  IΜAGINE, ρε, φίλε, IMAGINE! Τι σου ζητάνε, "στην τελική";

 7. "το μώλυ" avatar
  "το μώλυ" 23/03/2008 18:02:31

  Παίδες, συγνώμη για εκείνο το ..."Engels", το σωστό είναι φυσικά (Georg Wilhelm Friedrich) HEGEL.

 8. "το μώλυ" avatar
  "το μώλυ" 23/03/2008 18:43:19

  Για το "Re-Judaizing Jesus":

  Α) "Η πολιτική αυτή συνεργασία Ρωμαίων και Ιουδαίων, αποκαλούμενης από μας -«ποητική αδεία» ή για να συνεννοούμαστε- «Π α ρ α κ α τ α θ ή κ η», υλοποιήθηκε με την οικειοποίηση και τον σφετερισμό της διδασκαλίας τού κατ’ εξοχήν εχθρού τους, του φωτισμένου Ε σ σ α ί ο υ π α τ ρ ι ώ τ η- Ζ η λ ω τ ή Εβραίου Ι η σ ο ύ, και την δημιουργία του Υπαρκτού Χριστιανισμού. Όπως, ακριβώς, ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός καταξεφτίλισε κάθε έννοια σοσιαλισμού, γιατί αυτός ήταν μάλλον κι ο Λόγος δημιουργίας του, έτσι κι ο Υπαρκτός Χριστιανισμός της «Παρακαταθήκης», τ ο υ (...αγνώστου πατρός χαφιέ, καταδότη, πράκτορα, κυνηγού κεφαλών, προδότη του έθνους του, [: «Ρωμαίος», όπως οι δικοί μας «Ρωμηοί»!], εμπρηστή της Ρώμης κι αίτιου εξ αυτού χιλιάδων θανάτων ομοϊδεατών του σαν «τροφή για τα θηρία» στις ρωμαϊκές αρένες, του ψεύτη, μαγο-θαυματοποιού, απατεώνα, άκληρου και μισογύνη...) Σ α ο ύ λ ή Σ α ύ λ ο υ ή Π α ύ λ ο υ, εξαφάνισε το Δίδαγμα-Μήνυμα του Ιησού. Δίδαγμα-Μήνυμα που έλεγε και λέει -κι «έλεγε» και «λέει», γιατί ήταν/είναι σφραγισμένο/καταξιωμένο με την καταδίκη του σε θάνατο σταύρωσης κι όχι «παραμύθα» και «όπιο του λαού»…«Σταύρωσης»:

  «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ»,

  στους κατακτητές Ρωμαίους και στα τσιράκια τους, τους προσκυνημένους «Νενέκους», Γραμματείς και Φαρισαίους. «ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ», καθάρματα!!!

  Είναι η εποχή που ο Παύλος είχε θέσει σε λειτουργία το σχέδιό του: «Έ-ρ-γ-ο-ν εγώ επεξεργάζομαι, εν ταις ημέραις υμών, έ-ρ-γ-ο-ν ω ου μη πιστεύσητε, εάν τις εκδιηγήται υμίν!!», («Πράξεις», ιγ΄ 41). Δηλαδή, «επεξεργάζομαι “κάτι” αυτόν τον καιρό, που δεν θα το πιστεύατε, αν σας το έλεγε κάποιος». Το απίστευτο «έργο», που, ακριβώς, για το απίστευτο του πράγματος μόνον σε μυημένους μπορούσε ν’ αποκαλυφθεί, είχε το κωδικό όνομα «Π α ρ α κ α τ α θ ή κ η».
  Ο Παύλος δεν παραλείπει να το υπενθυμίζει, συχνά πυκνά, στους στενούς και, άρα, μυημένους συνεργάτες του, όπως ο υπαρχηγός του Τιμόθεος: «Ω, Τιμόθεε, την π α ρ α κ α τ α θ ή κ η ν φύλαξον!!!», («Προς Τιμόθεον» Α΄, στ΄ 20), .. «οίδα γαρ ώ πεπίστευκα και πέπεισμαι ότι δυνατός εστι την π α ρ α κ α τ α θ ή κ ην μου φυλάξαι εις εκείνην την ημέραν .. την καλήν π α ρ α κ α τ α θ ή κ η ν φύλαξον…», («Προς Τιμόθεον» Β΄, 12, 14).

  Οι Σύροι Γνωστικοί, που η διδασκαλία- φιλοσοφία τους βασίζονταν στην ι δ ε ο-λ ο γ ι κ ή αντίθεση του χριστιανισμού με τον ιουδαϊσμό, «καταγγέλουν πως κάτι σημαντικό άλλαξε με την εμφάνιση του Παύλου στο προσκήνιο του Χριστιανισμού. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται πως ο Παύλος άλλαξε την ουσία του χριστιανισμού, καθώς και ότι οι απόστολοι κι ο Πέτρος ιδιαίτερα υποβλήθηκαν σε «πλύση εγκεφάλου», όπως θα λέγαμε σήμερα, από τον Παύλο.

  Η διαφοροποίηση της διδασκαλίας του Πέτρου θεωρείται κατ’ αυτούς γεγονός αναμφισβήτητο. Κάτι λένε ήξερε ο Παύλος που οι πρώτοι (μαθητές) δεν το ξέρανε. Κάποια μυστική διδασκαλία που την εμπιστευόταν μ ό ν ο σε ελάχιστους. Μια «παρακαταθήκη», όπως την αποκαλεί ο ίδιος, έναν κρυφό σκοπό, που εμπιστεύεται μ ό ν ο στους πολύ μπιστικούς του, καμουφλαρισμένο κάτω από την διδασκαλία του ευαγγελίου ..

  Η επίθεσή τους ξεκινά με την πραξηκοπηματική εισβολή του Παύλου στα μύχια του κινήματος των μαθητών του Ιησού. Γιατί φυσικά ούτε οι νεοπλατωνιστές ούτε οι στωϊκοί κατάπιανε το παραμύθι του οράματος. Ένας θεός που κατέρχεται στο σημείο ν’ ασχοληθεί μ’ ένα χ ω ρ ο φ ύ λ α κ α, δ ι ώ κ τ η α ν α ρ χ ι κ ώ ν, και που επι πλέον παραπονιέται γιατί τον «διώκει», μ ό ν ο σε αφελείς και αστοιχείωτους, και μάλιστα κυνηγημένους από τον ίδιο αυτόν χωροφύλακα, μπορούσε να βρει απήχηση. Από κει θα υποψιαστούν οι αιρετικοί και θα αρχίσει το ξήλωμα του μύθου. Φυσικά κανένα κείμενο τέτοιας μορφής δεν έχει διασωθεί», «Αντιγνώση», εκδ. Αλεξάνδρεια, σελ. 300- 1).

  Οι Ρωμαίοι, τότε, έψαχναν εναγωνίως να βρουν τρόπο να διοικήσουν την Ανατολή, ώστε να επεκταθεί η αυτοκρατορία, γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός δρόμος επιβίωσή της. Το εβραϊκό Ιερατείο, απ’ την άλλη, ένοιωθε τον κόσμο να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια του, λόγω της κατάρρευσης στην συνείδηση των Εβραίων τού δυο χιλιάδων ετών Δόγματος του Μωυσή, ένεκα της επαφής τους με την ε λ λ η ν ι κ ή Παιδεία, η οποία τους έλεγε, ότι οι πολιτικοί τους αρχηγοί, οι Άγιοι Άρχοντες Αρχιερείς, δεν ήταν ...Άγιοι κι …απεσταλμένοι του Θεού τους, αλλά απλοί άνθρωποι όπως ήταν ο κάθε Εφραιμάκης κι η κάθε Ραχηλίτσα! Αυτές οι δεδομένες κοινωνικές συνθήκες έκαναν τους ΑΑΑ να επιλέξουν την συνεργασία με τους Ρωμαίους. Η συνεργασία – συμμαχία αυτή δεν μπορούσε να είναι φανερή! Προκαλούσε και τα ρωμαϊκά και τα εβραϊκά ήθη".

  και Β) Όποιος ενδιαφέρεται, πολύ καλή πηγή έρευνας του Ιουδαϊσμού και κυρίως του Ταλμουδ είναι το: http://come-and-hear.com/. (Οι πηγές που βάζω αφορούν τα στοιχεία και όχι τα ιδεολογικά τερτίπια που πιθανόν να περιέχουν. «Ουδείς αγεωμέτρητος εισίτω!», έτσι;).

  ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!

 9. ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ avatar
  ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ 23/03/2008 21:16:41

  Η νεοεποχίτικη νεοπαγανιστική χλαμυδομπουρδολογία δεν έχει όριο... Το αστείο είναι ότι αυτά τα αμερικανάκια του νεοεποχίτικου εισαγόμενου αντιχριστιανισμού, παριστάνουν τους... Έλληνες (!), επιτιθέμενοι στον μόνο υπαρκτό σήμερα Ελληνισμό, την μόνη υπαρκτή σήμερα Ελληνική παράδοση, προϊόν ιστορικής εξελίξεως δυο χιλιάδων χρόνων... Την παράδοση και τον πολιτισμό που η ίδια η ελληνιστική Ελλάδα, εξελισσόμενη, δημιούργησε. Πρόκειται για πραγματική σχιζοφρένεια, για πραγματκό σύμπτωμα μειονεξίας και παρακμής: Ο καρπαζοεισπράκτορας τσιφτετέλληνας, ο δυτικολιγούρης γλύφτης της νέας τάξης πραγμάτων, νιώθει τέτοιο σύμπλεγμα για την δική του, προσωπική μειονεξία, ώστε απωθεί την ενοχή ρίχνοντας την ευθύνη στο ίδιο το Γένος του, στην Ιστορία του, στην κληρονομιά του! Έτσι ο κάθε συμπλεγματικός ονομάζει... σκλαβιά και... παρακμή (!) δύο χιλιάδες χρόνια «Ελληνικού, καινούργιου κόσμου, μεγάλου», δύο χιλιάδες χρόνια του αυτοκρατορικού Γένους των Ελλήνων - Ρωμηών, του «ενδόξου μας Βυζαντινισμού»! ...Παρακμή (!), την ενδοξότερη και πλέον μακραίωνη περίοδο (άρα και εξ ορισμού πλέον Ελληνική - ελληνικόν είναι αυτό το οποίον είναι οι Έλληνες σε βάθος χρόνου, όχι αυτό που θέλω εγώ ή ο οποιοσδήποτε), την περίοδο κατά την οποία η Ελλάς, το «βασιλικόν γένος των Ρωμαίων», υπήρξε κοσμοκράτωρ, πολιτικώς και πολιτιστικώς! Εάν αυτό είναι... παρακμή, μιλούμε για την τέλεια διαστροφή του νοήματος των λέξεων!

  Στην πραγματικότητα, ενδεικτικό της σημερινής παρακμής λόγω της υποταγης μας στην νεωτερικότητα είναι ακριβώς το να στρεφόμαστε εναντιον του εαυτού μας, εναντίον της Ιστορίας μας, εναντίον της πολυτιμότερης και ενδοξότερης κληρονοιάς μας. (Αλλά είναι και άλλοι οι λόγοι για τους οποίους η Δύση μισεί την Ελληνική Ρωμανία - δεν μάς θέλει αυοκράτορες, μάς θέλει δούλους και γραικύλους...) Στην πραγματικότητα, αίτιο της σημερινής, πρόσκαιρης κακοδαιμονίας μας είναι ακριβώς το ότι εγκαταλείψαμε την πολυτιμότερη κληρονομιά μας, ακριβώς το ότι μάς έκαναν να μισούμε τους εαυτούς μας, από βασιλείς του κόσμου να γίνουμε σφουγγοκωλάριοι των φράγκων... Τόσο επιτυχημένη είναι η νεοταξική προπαγάνδα της υποδούωσης... Αλλά ο νεοταξικός φασισμός της παγκόσμιας βαρβαρότητας θα ηττηθεί, διότι οι Έλληνες δεν απεμπολούν το παρελθόν τους (ΟΛΟΚΛΗΡΟ).

  Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΝΙΚΑ!

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/03/2008 21:38:57

  rejudaising jesus? Σας παραπέμπω στον Τσιφόρο: έχουμε την πολύ όμορφη ελληνική μυθολογία, τι την θέλουμε την εβραϊκή (έτσι θυμάμαι τον επίλογο της «Ελληνικής Μυθολογίας»)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.