#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2009 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι γυναίκες ψηφίζουν Σαμαρά (αυτό έλειπε)

Φωτογραφίες από την χθεσινή συγκέντρωση σε ξενοδοχείο των Αθηνών

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aggelos avatar
  Aggelos 25/11/2009 11:39:06

  δειτε δω...


  " Μπακογιάννη: Η αμερικανική νομοθεσία που θέλει όποιο παιδί γεννιέται στις ΗΠΑ να παίρνει αυτοδικαίως την αμερικανική υπηκοότητα δεν μπορεί να ισχύσει στη χώρα μας. Θα κινδυνεύσουμε να καταστούμε χώρα υποδοχής γεννήσεων, με αποτέλεσμα τα όποια προβλήματα μετανάστευσης υπάρχουν, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Αυτό που θα πρέπει να ισχύσει είναι η κλασική ρήση για αυτούς που μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και έχουν πολυετή παρουσία στη χώρα μας, ναι, πρέπει να δίνεται ελληνική ιθαγένεια.

  Σαμαράς: Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα αυτό δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα. Και γι΄ αυτό δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή συζήτηση, την ίδια στιγμή που η Εργατική κυβέρνηση στη Βρετανία ανακάλυψε τη «βρετανικότητα» εδώ και χρόνια, ενώ στη Γαλλία ο Σαρκοζί δημιουργεί υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο. Βλέπετε πόσο πίσω είμαστε στα θέματα αυτά από τους ευρωπαίους εταίρους μας; Και βλέπετε πόσο ρηχή είναι η προσέγγισή μας ακόμη κι όταν αποφασίζουμε να ασχοληθούμε;."

  πρεπει να το διευκρινισει αυτο επιγοντως ο Σμαρας..ειναι δυνατον να θελει α γινονται ολοι υπηκοοι σαν τον Γιωργακη?εδω τον ψηφιζουμε ως δεξιο..
  πρεπει να το διευκρινισει και δημοσιως και σε συνεντευξεις..

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Aggelos 25/11/2009 15:59:22

   Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέει ο ανώνυμος. Στην ουσία, αυτό είναι το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Προβλέπει υπηκοότητα στα 10 χρόνια νόμιμης διαμονής, αλλά πιο πριν να έχεις αποκτήσει ελληνική συνείδηση που κρίνεται από επιτροπή με πολύ αυστηρά κριτήρια.

   Δηλαδή: να γίνουν πρώτα Έλληνες στη συνείδηση και την ταυτότητα, να συνδεθούν ψυχικά με το ελληνικό έθνος, και μετά να πάρουν και την υπηκοότητα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Blimblomblim 25/11/2009 16:03:38

    τους έβαλες δύσκολα τώρα ...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Blimblomblim 25/11/2009 16:03:39

    τους έβαλες δύσκολα τώρα ...

  • LUXOR avatar
   LUXOR @ Aggelos 25/11/2009 16:43:37

   Η λύση για την μετανάστευση είναι απλή
   - έτσι κάνουν στην Ευρώπη -:

   α. για να πάρεις οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο να είναι απαιτητά τα εξής:
   1. Συμβόλαιο ενοικιάσεως κατοικίας ή υπεύθυνη δήλωση από την επικυρωμένη από την αστυνομία μιας νόμιμης και υπαρκτής διεύθυνσης·
   2. κάρτα ασφάλισης - εάν εργάζονται με μισθωτή εργασία ή αυτοαπασχολούνται·
   3. Ενιαίος κωδικός αριθμός, εφόσον έχουν κάρτα ασφάλισης·
   4. Φωτοτυπία του διαβατηρίου τους επικυρωμένη από την πρεσβεία τους - όσοι δεν έχουν να πάνε να βγάλουν στις πρεσβείες τους - και πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από την πρεσβεία τους·

   Πρέπει να καθιερωθεί η επιστολική ψήφος και να δοθούν ελληνικά διαβατήρια στα παιδιά των ομογενών μας στο εξώτερικό μέχρι και δεύτερη γενιά. Οι επόμενες γενιές εφόσον επιθυμούν να λάβουν ελληνικό διαβατήριο και δικαίωμα ψήφου να εξετάζονται στα ελληνικά, ελληνική ιστορία και γεωγραφία.

   Τα παιδιά των μεταναστών από τρίτες χώρες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να παίρνουν αυτοδικαίως - όπως και στην Αγγλία - το δικαίωμα του κατοίκου ελλάδας και με δικαίωμα ψήφου για την τοπική αυτοδιοίκηση και μόνο.

   Τα παιδιά των εκ καταγωγής ελλήνων που έχουν γεννηθεί στην Ελλαδα και έχουν μεταναστεύσει να άλλες χώρςε να πάρουν αυτοδικαίως ελληνικά διαβατήρια και πλήρες δικαίωμα ψήφου.


   Όλες οι ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου έχουν υπηκόους-κατοίκους και σκέτα κατοίκους γιατί όχι και εδώ;

   Αλλά τους γνωρίζουν όλους! Έπίσης εάν βρουν κάποιον παράνομο τον στέλνουν στη πρεσβεία του και ΑΠΑΙΤΟΥΝ να τον γυρίσουν πίσω στη χώρα καταγωγής - έχει δεν έχει οικογένεια, παιδιά, σκυλιά ή γατιά - μαζί με την οικογένειά του αν έχει.

   Αυτά που σας γράφω συμβαίνουνήδη σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, όπως ΣΟυηδία, Δανία, Ολλανδία κλπ.

 2. loretta avatar
  loretta 25/11/2009 12:08:41

  Αγγελε

  διαβαζε πρωτα και μετα σπερνεις τον πανικο..εκτος..αν και αυτος ειναι ο σκοπος σου.

  Σαμαράς: Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστώ

 3. tiramola avatar
  tiramola 25/11/2009 12:13:07

  Φαντάσου να κατέβαινε υποψήφιος ο Ρουβάς...

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ tiramola 25/11/2009 12:19:59

   Με Σαμαρά και Αβραμό χτυπάμε 60% στις γυναίκες κάποιας ηλικίας και πάνω.
   Για μια άλλη ειδική κατηγορία ψηφοφόρων φοβάμαι μετά και την παρέμβαση Τομπούλογλου. Εκεί θα πατώσουμε.

   • loretta avatar
    loretta @ Kώστας Θ. 25/11/2009 12:23:50

    ΧΑΧΑ ειδες μνημη που εχουμε ολοι Κωσταθ.

    κακο πραγμα για μερικους.

    • FotisAthan avatar
     FotisAthan @ loretta 25/11/2009 13:22:15

     Ειδικά αυτό πού έγραψε ο Χάρης «με ανιδιοτέλεια» γιά όσους ξέρουμε συναλλαγές και γρηγορόσημα εκεί να δείτε γέλιο ή καλύτερα κλάμα. Όχι απλώς golden boy αλλά λευκόχρυσος έρρεε.

  • loretta avatar
   loretta @ tiramola 25/11/2009 12:22:48

   ΣΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!

   • Υ. avatar
    Υ. @ loretta 25/11/2009 12:27:26

    ....το κουβά!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ tiramola 25/11/2009 15:41:22

   Εμ δεν μπορούν να έχουν όλοι Άντζελα και Αφροδίτη.

 4. nagia avatar
  nagia 25/11/2009 14:26:13

  Κωστα Θ. Νομιζω τι και στους νεους ο Αντωνης ειναι πολυ ψηλα σε ποσοστα .Το βλεπω στο ΦΕΙΣ αλλα το διαβαζω και σε αρθρα σε διαφορα ΜΠΛΟΓΚΣ. ειμαι σιγουρη πως και οι νεολαια μας στην πλειοψηφια της στηριζει Σαμαρα,για ενα καλιτερο αυριο.

 5. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 25/11/2009 14:34:35

  Ο Αντώνης μίλησε για προσπάθεια ενσωμάτωσης των παιδιών των μεταναστών. Ακόμα και τα φυτά καταλαβαίνουν ότι εννοεί πως αν δεν γίνει κατορθωτή η ενσωμάτωση,δεν μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα.Μόνο οι προκατειλλημένοι,οι κακοπροαίρετοι και οι ...βαλτοί δεν το καταλαβαίνουν.

 6. sefsef avatar
  sefsef 25/11/2009 18:00:10

  η ενσωμάτωση είναι το ιδεατό,αλλά είναι πολύ δύσκολος στόχος.....μέσα από το σχολείο τα παιδιά των μεταναστών πρέπει να μάθουν τουλάχιστον να διάκεινται ευνοικά προς την χώρα που μεγαλώνουν -Ελλάδα- και που πιθανότατα θα ζήσουν μια ολόκληρη ζωή -Ελλάδα, εκτός αν επιστρέψουν στην πατρίδα των γονιών τους(δύσκολο ακούγεται και δύσκολο είναι).
  Το ζητούμενο είναι να μην μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά αντίθετα να νοιάζονται και να σέβονται -γιατί όχι? ακόμα και να αγαπούν - την χώρα, στην οποία ζουν.

 7. sefsef avatar
  sefsef 25/11/2009 18:01:41

  και τα παιδιά αυτά να μην αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι β' κατηγορίας.
  Να έχουν πρόσβαση στην παιδεία - υγεία, να έχουν ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και εργασία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.