#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2010 22:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι γερμανικές … ουρές της βομβιστικής ενέργειαςΛίγες ημέρες πριν από την αποστολή της βόμβας με αποστολέα τον «Χρήστο Καραβέλα», οι διωκτικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στην οικία του Καραβέλα στην Εκάλη αναζητώντας στοιχεία, …. Άραγε ο αποστολέας του δέματος, γνώριζε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, την οποία η ελληνικές αρχές προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστική;

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», η οποία είχε πραγματοποιήσει επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον του πολιτικού γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Περιστέρι τον Φεβρουάριο του 2010, σημείωνε στην προκήρυξη με την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη ότι «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι απεργαζόμαστε κάτι πολύ περισσότερο από το προσωπικό Βατερλό κάποιου αριβίστα τυχοδιώκτη». Για την οργάνωση, ο «αριβίστας τυχοδιώκτης» είναι ο κ. Χρυσοχοϊδης, αλλά εκείνο το «κάτι» το οποίο απεργάζονται κάποιοι από τους «εγκεφάλους» της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης είναι εκείνο το οποίο πρέπει να προκαλεί προβληματισμό. Όπως και να έχει, ήδη από τότε το «μήνυμα ελήφθη», όπως ανέφερε και σε άλλη προκήρυξη η ίδια οργάνωση.

Σήμερα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με ευκολία διαρρέει στα ΜΜΕ την άποψή της ότι πίσω από το παγιδευμένο δέμα το οποίο σκότωσε τον 52χρονο υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Βασιλάκη, πιθανότατα βρίσκεται η «Λαϊκή Θέληση», η οποία και κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογικά εξελιγμένες μεθόδους για την υλοποίηση των ενεργειών της.

Στην πραγματικότητα, είτε πρόκειται για τη «Λαϊκή Θέληση», είτε για τη «Σέχτα Επαναστατών», είτε για την ΕΝΕΔΡΑ (Ένοπλη Επαναστατική Δράση), είτε για τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», είτε για αυτονομημένα ή δομημένα, εγχώρια ή ξενικά, συμφέροντα είναι φανερό ότι κάποιοι τελικά απεργάζονται βαθύτερα σχέδια αποσταθεροποίησης.

Ο αποστολέας του δέματος, χρησιμοποίησε το όνομα του φυγόδικου για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της SIEMENS Χρήστου Καραβέλα και δήλωσε ως διεύθυνση την οικία του στην Εκάλη. Το γεγονός αυτό και μόνο συνιστά διασύνδεση της υπόθεσης των μαύρων ταμείων της SIEMENS, που συγκλονίζει τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Λίγες ημέρες, ωστόσο, πριν από την αποστολή του συγκεκριμένου δέματος με αποστολέα τον «Χρήστο Καραβέλα», οι διωκτικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στην οικία του Καραβέλα στην Εκάλη αναζητώντας στοιχεία, ίσως ακόμη και σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών. Άραγε ο αποστολέας του δέματος, γνώριζε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, την οποία η ελληνικές αρχές προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστική;

Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη και η SIEMENS

Τον Φεβρουάριο του 2008, όταν κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία, ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε δήλωσή του για το σκάνδαλο της SIEMENS, σημείωνε μεταξύ άλλων «Ναι στην αποκάλυψη των ενόχων. Όχι στην ενοχοποίηση των πάντων και τη λασπολογία» και συμπλήρωνε ότι «Για ενημέρωση μάλιστα τόσο των πολιτών όσο και του δημοσιογραφικού κόσμου θέλω να αποσαφηνίσω μια και καλή τα εξής: Με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, η υλοποίηση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανατέθηκε για λόγους ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσής του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο μετά το πέρας των προβλεπομένων κατά νόμο διαδικασιών και με τη σύμφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, υπέγραψε την τελική σύμβαση».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει βρεθεί δύο φορές στην πολιτική ηγεσία του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης των κυβερνήσεων Σημίτη και ως υπουργός Προστασίας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Το συγκεκριμένο υπουργείο έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την υπόθεση του «αμαρτωλού» C4I το οποίο παρείχε η SAIC και το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ο οποίος ανέλαβε την συγκρότηση του πλέγματος ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ένας ακόμη υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος μάλιστα έχει κληθεί να καταθέσει για το C4I στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε βρεθεί στο στόχαστρο βομβιστικής ενέργειας την ευθύνη για την οποία, το 2006, είχε αναλάβει ο εξαρθρωμένος «Επαναστατικός Αγώνας».

Τον περασμένο Μάιο στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για το C4I δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Ευάγγελος Μαλέσιος, «έδειξαν» τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ως υπεύθυνο για την απόφαση που ελήφθη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σχετικά με την προμήθεια του C4I, η οποία ως υπεργολάβο είχε τον γερμανικό κολοσσό SIEMENS.

Το παγιδευμένο δέμα που εστάλη μέσω ΕΛ.ΤΑ. και είχε ως αποδέκτη τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενδεχομένως κρύβει από πίσω κάποια εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων, κάποια δομημένα συμφέροντα τα οποία έχουν λόγους να ανησυχούν για τη συνέχεια των αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία και της μίζες της SIEMENS. Εξάλλου ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κάθε άλλο παρά «γερμανικής επιρροής» υπουργός θεωρείται.  Ανεξάρτητα από την προσπάθεια στοχοποίησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η οποία πραγματοποιείται διακριτικά από τις αρχές τους έτους 2008 κάποιοι έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν για την πολιτική που θα ακολουθήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ ή οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες στο πεδίο των ερευνών για το σκάνδαλο.

Η γερμανική εμμονή της «Λαϊκής Θέλησης» και η προβοκάτσια

Η «Λαϊκή Θέληση» την οποία κάποιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» πίσω από την ενέργεια με στόχο τον κ. Χρυσοχοϊδη εμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2008, όταν ανέλαβε την ευθύνη για τρεις ενέργειες: έκρηξη στις 24/5/2004 στα δικαστήρια της Λάρισας όταν σχεδιαζόταν η μεταγωγή των κρατουμένων για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που δεν εξερράγη (εξερράγη μόνο ο πυροκροτητής) στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία των γερμανικών εταιρειών SIEMENS και ΒΑΥΕΡ στο Μαρούσι και τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στο Νέο Κόσμο, ο οποίος επίσης δεν εξερράγη (ούτε καν ο πυροκροτητής). Καταρχάς προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν περίπου 4 χρόνια ώστε η οργάνωση να αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια στα δικαστήρια Λάρισας, πίσω από την οποία κάποιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «έβλεπαν» ακόμη και τμήματα του υποκόσμου. Όμως, η «Λαϊκή Θέληση» βρήκε τον τρόπο να αιτιολογήσει τελικά αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή, για τα δεδομένα του αντάρτικου πόλης, καθυστέρηση υπογραμμίζοντας ότι δεν ανέλαβε την ευθύνη και με αυτόν τον τρόπο «Αφαίρεσε κάθε δυνατότητα προσχηματικής αξιοποίησης της ενέργειας από τα γνωστά ντόπια και ξένα "αντιτρομοκρατικά" κέντρα και παράλληλα συνέβαλε στην αποτροπή του προαναγγελθέντος σχεδίου μεταγωγής, αφού το ξεκάθαρο μήνυμά της ελήφθη». Βέβαια οι πραγματικές πολιτικές ένοπλες οργανώσεις χρησιμοποιούν τις ενέργειες ως όχημα για την προβολή του πολιτικού τους προγράμματος με αποδέκτη την κοινωνία και τους εργαζόμενους με την άμεση ανάληψη της ευθύνης μέσω πολιτικών κειμένων , δηλαδή προκηρύξεων και όχι για να στείλουν μήνυμα, ακολουθώντας τακτικές μαφίας. Η οργάνωση προχώρησε σε άλλη μια ενέργεια με «άρωμα» SIEMENS τοποθετώντας βόμβα στα γραφεία που στεγαζόταν η εταιρεία συμφερόντων Γιώργου Τερπεκλή Profit Investment, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την προμήθεια του συστήματος C4I. Στο κείμενο της προκήρυξης με το οποίο η «Λαϊκή Θέληση» αναλάμβανε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια, υπήρχαν αναφορές για τις δραστηριότητες του κου Τερπεκλή. Μεταξύ άλλων η προκήρυξη αναφερόταν στον ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ ο συντάκτης ή οι συντάκτες σημείωναν ότι «έλαβε μίζα 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση του C4Ι». Από τότε, δηλαδή από τον Μάιο του 2009 έχει να εμφανιστεί η οργάνωση.

Η «Λαϊκή Θέληση» σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται συνέχεια της Ένοπλης Επαναστατικής Δράσης, η οποία με τη σειρά της εκτιμάται, επίσης από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι συνέχεια της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης, η οποία είχε πραγματοποιήσει σειρά βομβιστικών επιθέσεων (επιτυχημένων ή όχι) με στόχους μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, όπως ο ΑΚΤΩΡ, ο ΆΒΑΞ και η Ολυμπιακή Τεχνική (εκεί η βόμβα απενεργοποιήθηκε) και η οποία τερμάτισε την δράση της το 2006, ενώ έχει μείνει στην ιστορία ως η οργάνωση «των ληγμένων εκρηκτικών», εξαιτίας των παλαιών εκρηκτικών υλών που χρησιμοποιούσε, με αποτέλεσμα τελικά η εκρήξεις να είναι μικρής ισχύος.
Πέραν του «Επαναστατικού Αγώνα», ο οποίος εξαρθρώθηκε, με αποτέλεσμα να αποδιαρθρωθεί ο σημαντικότερος επιχειρησιακός πυρήνας της λεγόμενης «νέας τρομοκρατίας», μια σειρά από οργανώσεις – «κομήτες» (σε πολλές περιπτώσεις) πραγματοποιούν επιθέσεις ακολουθώντας τις εξελίξεις στην πολιτική και στην οικονομία στέλνοντας μηνύματα για τα λάβουν κάποιοι από τους εκπροσώπους της πολιτικής και επιχειρηματικής νομενκλατούρας. Η εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» καλλιέργησε το έδαφος για τη χειραγώγηση και την καθοδήγηση κάποιων εγχώριων οργανώσεων από εξωθεσμικούς παράγοντες, μυστικές υπηρεσίες και πάσης φύσεως δομημένα συμφέροντα.

Η προσπάθεια διείσδυσης είχε ξεκινήσει μετά την εκτόξευση της ρουκέτας από τον «Επαναστατικό Αγώνα» εναντίον της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2007. Από τότε ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε άλλη μια ενέργεια την άνοιξη του 2007 και στη συνέχεια "σίγησε". Παλαιές και νέες οργανώσεις επανήλθαν δριμύτερες μετά τα «Δεκεμβριανά του 2008».  Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην παγκόσμια ιστορία των ενόπλων οργανώσεων. Κάποτε η εκκαθάριση του τοπίου στις οργανώσεις ώστε να τεθούν σταδιακά υπό έλεγχο γινόταν με δολοφονίες (Βλέπε Κασσίμη, Τσουτσουβή). Σήμερα οι συλλήψεις μετά την προσπάθεια διείσδυσης αποτελούν ασφαλέστερη μέθοδο και οδό για να δημιουργηθεί κενό το οποίο θα φροντίσουν να καλύψουν δημιουργώντας τις καθοδηγητικές προϋποθέσεις ή και νέες οργανώσεις δήθεν "αριστερές" ή "αναρχικές" κάποια εγχώρια ή ξεκινά συμφέροντα. Η διείσδυση σε οργανώσεις ή η κατασκευή οργανώσεων ώστε να υλοποιηθούν αποσταθεροποιητικοί σχεδιασμοί αποτελεί διαδεδομένη μέθοδο στους κόλπους των μυστικών υπηρεσιών από το 1970 μέχρι σήμερα.

Σε ότι έχει να κάνει με τη «Λαϊκή Θέληση», το γεγονός ότι τοποθέτησε βόμβες, οι οποίες τελικά δεν εξερράγησαν (σκόπιμα;), παρά εξερράγη ο πυροκροτητής τους μόνο, οπότε ήταν αδύνατο να προκληθούν ακόμη και υλικές ζημιές στα γραφεία των γερμανικών κολοσσών SIEMENS και BAYER, δεν σημαίνει, τελικά ότι η οργάνωση ανέλαβε τα ιστορικά της καθήκοντα να εκπληρώσει το "εθνικό" ή το "ταξικό" χρέος για «αντίσταση» στον γερμανικό παράγοντα ή για σαφή υπογράμμισης του ρόλου που τα γερμανικά συμφέροντα διαδραματίζουν στην ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή.  Κάθε άλλο μάλιστα!

ΥΓ: Από που πηγάζει η τεχνογνωσία και η τεχνολογική επάρκεια της "Λαϊκής θέλησης", η οποία έχει τη δυνατότητα να πυροδοτεί εκρηκτικούς μηχανισμούς με κινητό τηλέφωνο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Metoikos avatar
  Metoikos 28/06/2010 23:50:22

  Κουταμάρες, ποιά “Λαϊκή Θέληση”! Για το δέμα ψάξτε τον ΠροΠό...Εκεί πάνω τα παράθυρα δεν ανοίγουν για defenestration όπως κάνανε σε Πουλαντζά, Σφηνιά κλπ κλπ...

  • minaras avatar
   minaras @ Metoikos 29/06/2010 11:57:59

   Συμφωνώ, το δικόι μου σκεπτικό έχει ως αφετηρία το γεγονός οτι δεν γίνεται με τίποτα να περάσει τέτοιο δέμα στο υ.προ.πο . Να βγεί όμως μπορεί......"ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ" GAP 2009

 2. parsifal avatar
  parsifal 29/06/2010 01:08:44

  Oταν ο ημι-εγγράματος δημοσιογραφικός συρφετός εξέλθει απο την τεχνολογική του ανοια θα παύσει να διερωτάται "Από που πηγάζει η τεχνογνωσία και η τεχνολογική επάρκεια της “Λαϊκής θέλησης”, η οποία έχει τη δυνατότητα να πυροδοτεί εκρηκτικούς μηχανισμούς με κινητό τηλέφωνο;" και θα μάθει οτι το σχετικό κιτ χρησιμοποιείται για να ενεργοποιείς απο απόσταση το καλοριφέρ η το ...πότισμα ! Αλλοιώς διακινείς ΚΚΕδικες απόψεις περί παντοδύναμων μυστικών υπηρεσιών...Φαντασθείτε τις ημέτερες μυστικές υπηρεσίες να κάνουν...διείσδυση ! Σε καμμία Ρουμάνα χορεύτρια μπορεί, για παραπέρα...ακυρον !

  • Φτεροπόδαρος avatar
   Φτεροπόδαρος @ parsifal 29/06/2010 11:17:30

   @parsifal
   Πέστα, έχω βαρεθεί να ακούω βλακειες

 3. SARACTOR avatar
  SARACTOR 29/06/2010 02:07:26

  Parfifal,

  μάλλον δεν "πιάνεις" τι εννοεί το υστερόγραφο. Σκέψου ... και άσε το ΚΚΕ ήσυχο. Δεν υπάρχουν ΚΚΕδικες απόψεις. Όταν οι αγράμματοι σχολιαστές εξέλθουν από την "ανοια" ... (SIEMENS = ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ)

  Αλλιώς δεν θα ήταν υστερόγραφο.

  Μάλλον δεν διαβάζεις και ασχολείσαι με το πότισμα ή τα καλοριφέρ.

  Η τεχνολογία είναι τεχνολογία και τα γράμματα είναι γράμματα ...

  Μακάριοι ...

  • parsifal avatar
   parsifal @ SARACTOR 29/06/2010 10:03:02

   Εσύ που το "πιάνεις" επεξεργάσου το και γράψε κανα μυθιστόρημα. Σε πρόλαβε βέβαια το ΚΚΕ και η GPU σ'αυτό το λογοτεχνικό στύλ. Οσο για εμάς τους κουτούς που ξέρουμε συγκεκριμένα πράγματα και οχι μπουρδολογίες περί μυστικών υπηρεσιών ξέρωμε τι εχομε να κάνωμε και να είσαι βέβαιος οτι θα το κάνωμε...

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ parsifal 29/06/2010 11:40:23

    Mάλλον θες να μας πείσεις ότι θεοί και δαίμονες τα χουν βάλει με τον Χρυσοχοίδη. Και μεις πρέπει να φάμε το παραμύθι αμάσητο και να στοιχηθούμε πίσω το από τον Υπούργο μας...
    Έλεος με τις προβοκάτσιες, ας ασχοληθούμε με την πολιτική και τα πραγμαατικά προβλήματα.

 4. Rafale avatar
  Rafale 29/06/2010 02:10:10

  Γεια σου parsifal που γνωρίζεις και από μυστικές υπηρεσίες, μπεκ, πότισμα και καλοριφέρ.

  Ο εγγράματος πολυυδραυλικός

  • parsifal avatar
   parsifal @ Rafale 29/06/2010 09:58:56

   Εσύ φαίνεσαι απο το ονομα τι γνωρίζεις ! Απο ριπές η μαχητικά η και τα δυο ?

 5. SARACTROR avatar
  SARACTROR 29/06/2010 02:12:24

  PARSIFAL ήθελα να πω

 6. Ορέστιος avatar
  Ορέστιος 29/06/2010 02:16:08

  Πού να βρίσκεταο ο Τερπεκλής?

 7. xoros avatar
  xoros 29/06/2010 02:22:27

  ο Τερπεκλής γνώριζε από πότισμα; Από καλοριφέρ; Parsifal, για πες μας για τις Ρουμάνες;;;

 8. xoros avatar
  xoros 29/06/2010 02:24:04

  Parsifal, Λόγιε, θα "παύσεις" να μην παύεις να λες κιτ

 9. DHMOKRATHS avatar
  DHMOKRATHS 29/06/2010 14:39:47

  Πάντως σήμερα και η Αριστέα Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία επιβεβαιώνει ότι της αποστολής του φακέλου προηγήθηκε έρευνα από τις αρχές στο σπίτι του Καραβέλα στην Εκάλη. Πάλι μπροστά είσαι antinews

 10. Le canard avatar
  Le canard 29/06/2010 17:35:39

  Χρυσοχοΐδης, Σπανουδακης, Γιάννα Αγγελοπούλου, είναι που επέβελαν το C4i. Προφανώς και κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι στο υπ.Αμυνας τα "πιασαν". Αλλά η απόλυτη ευθύνη (με το αζημίωτο αραγε?) βαρύνει τους παραπάνω.Ας μην κάνουν λοιπόν, κάποιοι ότι δεν ξέρουν τίποτε για τον "φόνο"!

  Με την ευκαιρία, η Siemens μεταφέρεται οσονούπω στο κτίριο της Γιάννας Αγγελοπούλου. Τυχαίο κι'αυτό?

 11. Dimi avatar
  Dimi 29/06/2010 19:45:16

  Aπό τον ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΝΙΟ - Αποκαλύψεις 29/5/2010

  Punta del Este ή, Puntos o Carabelas;

  Πέμπτη, 28 Μαϊου 2009. Είναι η ημέρα που ο Χρήστος Καραβέλας πήγε γιά τσιγάρα και δεν ξαναγύρισε στη χώρα του ανακριτή Ζαγοριανού.

  Η σύζυγός του Μάρθα, οφθαλμίατρος, θα περιγράψει ως εξής την απόδραση του πρώην διευθυντή της Siemens: “Eίπε ότι θα φύγει κάπου έξω, να βρει κάποιους ανθρώπους. Είχε κάποιο ραντεβού, πήγε να βρεί κάποιους φίλους του, που είχαν υποσχεθεί ότι μπορεί να τον βοηθήσουν. Δεν μου είπε ποιοί είναι, αλλά ήταν μερικοί άνθρωποι του δικαστικού χώρου».

  Εξι μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22 Μαϊου, ο πρέσβης μας στην Ουρουγουάη στέλνει με την ένδειξη «άκρως απόρρητο-εξαιρετικά επείγον» ένα τηλεγράφημα που προειδοποιεί γιά τη σχεδιαζόμενη απόδραση του μεγαλοστελέχους.

  Ανάμεσα στους 20 αποδέκτες του τηλεγραφήματος, το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και το διπλωματικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες της πρεσβείας μας, ο Καραβέλας είχε αγοράσει στην κοσμοπολίτικη Punta del Este μιά υπέροχη βίλα και προετοίμαζε τη νέα του ζωή, στην οποία δεν είχε συμπεριλάβει τον Κορυδαλλό.

  Την περίοδο 1990-97 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Siemens-Hellas και μαζί με τον Ηλία Γεωργίου ήταν υπεύθυνοι γιά τη Σύμβαση "8002" που αφορούσε την ψηφοποίηση του ΟΤΕ.

  Ο Καραβέλας ήταν το πιό σημαντικό πρόσωπο, μαζί με τον Χριστοφοράκο, στην πιό βαρύνουσα υπόθεση πολιτικού χρήματος της μεταπολίτευσης μετά την υπόθεση Κοσκωτά. Γνώριζε πληρωμές που είχαν γίνει στον χώρο της ΝΔ, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, μεμονωμένους πολιτικούς των δύο κομμάτων και στην ιεραρχία του ΟΤΕ.

  Ο ίδιος συνέταξε, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης Siemens, ένα έγγραφο (τον Ιανουάριο 1998) βάσει του οποίου διένειμε «μίζες» 86 εκατομμυρίων μάρκων γιά την υλοποίηση της διαβόητης συμφωνίας «8002» ανάμεσα στον ΟΤΕ και τη Siemens.

  “Zει σαν ελεύθερος φυλακισμένος»

  Ενα χρόνο μετά την «απόδραση» του πελάτη του, συναντήσαμε τον δικηγόρο του Γιάννη Μαρκουλάκο. Η άποψή του γιά την υπόθεση των δωροδοκιών της Siemens είναι κατηγορηματική. «Αυτοί που τα πήραν είναι ελεύθεροι και το γλεντάνε, αυτοί που τα έδωσαν αθωώθηκαν και αυτοί που τα μετέφεραν κινδυνεύουν με ισόβια...».

  Στην ερώτησή μας αν έχει συναντησει τον πελάτη του όλο αυτό το διάστημα που είναι εξαφανισμένος, μάς απάντησε: “Πέρυσι τον Οκτώβριο χρειάσθηκε να διασχίσω όλη την Ευρώπη δύο φορές γιά να καταφέρω να τον δω...».

  Ο κ. Μαρκουλάκος θεωρεί ότι οι αμοιβές του πελάτη του αντιστοιχούσαν στο ποσοστό των συμφωνιών που έκλεινε με τους πελάτες της εταιρείας του. «Πρόκειται γιά νόμιμες αμοιβές...» τόνισε.

  Ο δικηγόρος περιγράφει ως εξής τη σημερινή ψυχολογία του πελάτη του. «Ο Καραβέλας ζει σάν ελεύθερος πολιορκημένος και με κλονισμένη την υγεία του. Τα δε συγγενικά του πρόσωπα βρίσκονται κάτω από διαρκή πίεση. Η οικογένειά του περνάει δύσκολες στιγμές...».

  Βίλες και στην πανέμορφη Οία

  Η αρχή γιά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε συνεργασία με τον τότε ανακριτή Ζαγοριανό είχε προχωρήσει στην απαγόρευση πώλησης ή, μεταβίβασης των ακινήτων ή, των κτημάτων του Χρήστου Καραβέλα σε Εκάλη, Αντίπαρο, Πάρο, Μύκονο, Αράχωβα και Σαντορίνη.

  Ειδικά στην τελευταία, οι πληροφορίες θέλουν τον Καραβέλα να έχει κτίσει πανέμορφες βίλες στην Οία, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

  Στο υποθηκοφυλακείο της Πάρου, τώρα, υπάρχουν δύο μερίδες όπου είναι δηλωμένη η ακίνητη περιουσία του «φυγά», όπως αυτή διαμορφώθηκε πριν και μετά το 2003. Στα κιτάπια του, ο Χρήστος Καραβέλας είναι καταχωρημένος είτε ως συνταξιούχος, είτε ως χρυσοχόος.

  Οι κάτοικοι της Αντιπάρου, που γνωρίζουν τα καθέκαστα, εξηγούσαν ότι ο Καραβέλας κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων που απολαμβάνουν οι χρυσοχόοι, δημιούργησε ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα συνοικισμό.

  Οι ίδιοι κατήγγειλαν τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens και γιά την καταπάτηση του αιγιαλού στη θέση Ακρωτήρι, στην Αντίπαρο, η οποία φρουρούνταν από φύλακα και σκύλους, που δεν επέτρεπαν την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων.

  Είναι μάλλον μιά ανώδυνη καταγγελία, σε μία χώρα όπου το θέατρο σκιών θέλει την εξεταστική επιτροπή γιά τη Siemens να συνεχίζει το έργο της, με απόντες δύο από τους πρωταγωνιστές της.

  ***

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Dimi 29/06/2010 20:49:03

   Κλασικός τύπος νεόπλουτου βλαχοέλληνα και ο Καραβέλας. Μόλις τα τσέπωσε από τις προμήθειες και τις διάφορες "αγαθοεργίες" και "χορηγίες" στα φιλόπτωχα ταμεία των Αγίων Μαντέληδων και των συν αυτοίς, έσπευσε να αγοράσει από μερικά σπιτάκια σε κάθε έναν από τους ελληνικούς τουριστικούς "παραδείσους".
   Νεόπλουτος καράβλαχος.
   Κατανοώ το ότι αυτόν και την οικογένειά του τους έχει πιάσει μια "ψυχολογία" και συμπάσχω μαζί τους. Τουλάχιστον, ας τους αφήσουν το συγκρότημα στην Οία να κλαίνε τη μοίρα τους στο ηλιοβασίλεμα.

 12. Dimi avatar
  Dimi 30/06/2010 02:18:13

  @ ΒΙΣ

  Αυτά τα δύσοσμα σκάνδαλα έχουν απαξιώσει την πολιτική στη συνείδηση των αηδιασμένων Πολιτών κι έχουν αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας στις Δυτικές Κοινωνίες. Oι οποίες εμπιστεύονται πλέον τους Ελληνες, όσο εμείς εμπιστευόμαστε τον φασίστα Γκρουέφσκυ και την Monkey-Donia του…

  **

  Γράφει το GreekΑmericanΝewsΑgency: Τετάρτη, 02 Ιούνιου, 2010 11:45am

  Η κυνική ομολογία του πρώην υπουργού μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη» πως είχε πάρει «μια εκλογική παροχή, μια χορηγία μέσα στη συνηθισμένη πρακτική, την οποία την ξέρετε και την ξέρουμε όλοι, ότι υπάρχει αυτή η πρακτική», είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου σε ένα σύστημα διεφθαρμένης πολιτικής, όπου το χρήμα και η μίζα καταργούν την ηθική και τις αξίες των δυτικών κοινωνιών υποβαθμίζοντας την πολιτική ζωή εν γένει.

  Ο Τάσος Μαντέλης, απορεί! κι εξίσταται! που κατηγορείται για μίζα απο την Siemens, καθώς περιγράφει τον τρόπο που ο λογαριασμός του αυγάτιζε χωρίς ο ίδιος να ξέρει την αιτιολόγηση. Ετσι υποστηρίζει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από στέλεχος της Siemens Γερμανίας (το οποίο δεν θυμάται και ούτε κατονομάζει), το οποίο τον έπεισε να δεχθεί τη συνήθη πρακτική της εταιρίας:

  «Είναι μια πρακτική την οποία ακολουθεί, όπως μου είπε, η Siemens στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεών της και τελικά με έπεισε με αυτά που μου είπε και του έδωσαν αυτόν τον λογαριασμό για να με ενισχύσει. Πράγματι, έπειτα από ένα διάστημα κατατέθηκαν 200.000 μάρκα. Αυτή είναι η χορηγία την οποία γνωρίζω. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Στον λογαριασμό υπάρχει άλλο ένα ποσό. Νομίζω ότι είναι άλλες 220.000 ή 240.000 μάρκα. Γι΄ αυτό δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να μου πει τίποτε».

  Ο κ. Μαντέλης με απόλυτα κυνικό τρόπο περιέγραψε εμμέσως και τους λόγους που ωθούν έναν βουλευτή στη αποδοχή χορηγιών:

  «Οι εκλογικές δαπάνες στη Β΄ Αθηνών είναι υπέρογκες. Δεν μπορώ να ξέρω για τις μικρές περιφέρειες. Οσο ήμουν βουλευτής τα έβγαζα πέρα μόνος μου (...) Δεν μπορείς όμως να αντεπεξέλθεις στα έξοδα στη Β΄ Αθηνών όταν είσαι υποψήφιος σε ένα μεγάλο κόμμα με έντονο εσωκομματικό ανταγωνισμό.»

  Αυτός ήταν ο Μαντέλης στην εκείθεν όχθη του Ατλαντικού, ο οποίος ομολόγησε χωρίς ίχνος ευθιξίας στην εξεταστική επιτροπή τη δοσοληψία του με τον γερμανικό γίγοντα, τοποθετώντας τη συναλλαγή στο απυρόβλητο της πολιτικής χορηγείας.

  = =

  Θα πίστευε κανείς πως στο πολιτισμένο και εύνομο σύστημα του Καναδά δεν υπάρχουν ανάλογα σκάνδαλα. Κι όμως ολόκληρος πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, ο Μπράιαν Μαλρόνι παραδέχτηκε ενώπιον ανακριτικής επιτροπής πως έλαβε 225.000 δολλάρια μετρητά απο γερμανό επιχειρηματία για να ψήσει διεθνείς ηγέτες να αγοράσουν αρματαγωγά απο την γερμανική εταιρεία Thyssen.

  Προχθές μόλις ο δικαστής Ολιφαντ, εξέδωσε καταδικαστικό πόρισμα σε επίπεδο ηθικής για τον πρώην συντηρητικό πρωθυπουργό του Καναδά Μπράιαν Μαλρόνι διερευνώντας την υπόθεση δωροδοκίας του καναδού ηγέτη απο τον γερμανό επιχειρηματία Καρλάινζ Σράιμπερ. Αναφέρω το ρεπορτάζ:

  «Ο Μαλρόνι παραδέχτηκε πως έλαβε 225.000 δολάρια σε μετρητά απο τον Σράιμπερ αλλά ισχυρίσθηκε πως δεν παραβίασε τον κώδικα ηθικής ή το νόμο.

  Ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά υποστήριξε πως είχε προσληφθεί απο τον γερμανό επιχειρηματία για να πρσπαθήσει να δημιουργήσει γραμμή υποστήριξης απο τη Ρωσία, την Κίνα και τη Γαλλία, προκειμένου τα Ηνωμένα Εθνη να αγοράσουν αρματαγωγά απο την εταιρεία Thyssen της Γερμανίας. Ο Σράιμπερ ήταν λομπίστας για την εν λόγω εταιρεία.

  Ο Σράιμπερ είχε καταθέσει στην επιτροπή πως έδωσε στο Μαλρόνι 300.000 δολάρια σε μετρητά και όχι 225,000 και επέμεινε πως είχε προσλάβει τον πρώην πρωθυπουργό για να επηρεάσει καναδούς αξιωματούχους σχετικά με την αγορά των αρματαγωγών και όχι ξένους ηγέτες.

  Ο δικαστής έκρινε πως επειδή δεν υπήρχαν γραπτά ντοκουμέντα δεν είχε δικαίωμα να πιστέψει τη μιά ή την άλλη πλευρά.

  Σύμφωνα με το δικαστή και οι δύο άντρες ήθελαν να κρύψουν τη συναλλαγή, γι αυτό η συναλλαγή έγινε σε μετρητά.

  Ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά σχολιάζοντας το πόρισμα του δικαστή είπε πως χαίρεται που ο Ολιφαντ, βρήκε ότι η συναλλαγή έγινε αφότου είχε εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο».

  Αυτοί λοιπόν είναι οι πολιτικοί στις δύο χώρες που διαβιώ. Ο ένας, ο Μαντέλης, θεωρεί απόλυτα ηθική ενέργεια την αποδοχή της χορηγείας απο τη Siemens την ώρα που ήταν αρμόδιος υπουργός τηλεπικοινωνιών (αναρρωτιέται ο καημένος γιατί;; τον καταδικάζει η κοινή γώμη!) και ο άλλος, ο Μαλρόνι, πρώην πρωθυπιυργός τρίβει τα χέρια του που το πόρισμα έβγαλε πως πήρε τη μίζα των μετρητών σε φακελλάκια αμέσως μετά την πρωθυπουργία!

  Είναι φανερό πως αν δεν υπάρξουν μηχανισμοί παραδειγματικής Τιμωρίας όλων αυτών των λαμογιών, που εκμεταλλεύονται τις δημόσιες θέσεις τους για να τσεπώσουν ιδιωτικό χρήμα, η πολιτική σκηνή του κόσμου δεν θα ξελεκιαστεί, δεν θα καθαρίσει.

  Και ο φτωχός λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τους φουσκωμένους λογαριασμούς, που διογκώνονται για να πληρώνεται η μίζα στους πολιτικούς!

  ***

  Η Γερμανία, προκάλεσε 2 παγκοσμίους πολέμους, με σύνολα άνω των 110 εκατομμυρίων ανθρωπίνων θυμάτων.

  Κι ο σημερινός πόλεμος, αυτός που προκαλεί η αχάριστη και ανέκαθεν διεφθαρμένη Γερμανία της ΝεοΝαζί Merkel-Bilderberg, είναι ο 3ος και φαρμακερός. Είναι ο οργανωμένος, ολοκληρωτικός, ασύμμετρος Γερμανικός πόλεμος της οικονομικός εξαθλίωσης και θανάτου των αδυνάμων λαών.

  Θα προλάβει άραγε, η ανέραστη Merkel-Bilderberg, να χαρεί την λυσσαλέα εμμονή και Πύρρεια «νίκη» της γιά τον εγκλωβισμό της Ελλάδας στη φονική δίνη του ατέρμονα ανεξόφλητου χρέους του ΔΝΤ;; Ιδωμεν...

 13. xoros avatar
  xoros 30/06/2010 02:39:14

  Parsifal αγόρι μου,

  είναι δυνατόν να γράφεις "τι έχομε να κάνωμε". Δεν σας αφήνανε να γράφετε εκθέσεις στο δημοτικό και ξεδίνετε τώρα στα blogs. Για πες μας τι θα κάνετε εκτός απο το να γράφετε σχόλια σε ιστοσελίδες; Άκου εκεί θα "κάνωμε".
  Γεμίσαμε λόγιους του καναπέ ... που μας θυμίζουν άλλες εποχές ...
  Ο Rafale σε έκανε και τσίμπησες. Και αυτό τα λέει όλα.

  Ξυπνάτε

 14. DHMOKRATHS avatar
  DHMOKRATHS 01/07/2010 11:52:04

  Και το Ποντίκι σήμερα γράφει για Λαϊκή Θέληση και γερμανικές εταιρείες. Parsifal, το antinews, η Ελευθεροτυπία και το Ποντίκι είναι συνωμοσιολόγοι;
  Δεν ξέρουν μωρές αυτοί, ο Parsifal ξέρει από τον καναπέ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.