#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2011 23:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι γαλάζιες-κόκκινες γραμμές Σαμαρά για μιαν Ελλάδα-μεταίχμιο(Η Σημερινή) Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί σύντομα να είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ανέκαθεν οι θέσεις του ήταν ξεκάθαρες και μεστός και δωρικός ο πολιτικός λόγος του. Μελετήσαμε με προσοχή την ομιλία που έκανε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων, σε προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα. Για τις θέσεις του στο Κυπριακό γράψαμε την περασμένη Τετάρτη. Σήμερα, θεωρούμε ότι χρήζει μια αδρή αναφορά στο όραμά του για μιαν Ελλάδα που πρέπει να σταθεί στα πόδια της, να μην παραδοθεί, να αναπτυχθεί, για να μπορέσει, εκτός από την υπερπήδηση της οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Αφού ανέλυσε γιατί το δόγμα και η πολιτική Νταβούτογλου κινδυνεύει και ήδη δημιουργεί περισσότερους εχθρούς παρά φίλους στην Τουρκία, ο Αντ. Σαμαράς καταγράφει τα βήματα που η Ελλάδα, σε συνεργασία και με την Κύπρο, πρέπει να κάνει. Επιμένει σε στενότερη συνεργασία με το Ισραήλ, χωρίς να αγνοούνται οι Παλαιστίνιοι.

Ελλάδα και Κύπρος, λέγει ο Σαμαράς, να καταστούν γέφυρα ανάμεσα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη. Και η Ελλάδα να κάνει άνοιγμα στη Ρωσία. Επ’ αυτού κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι πάγωσε τους αγωγούς Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, προφανώς κατόπιν πιέσεων των ΗΠΑ. Ο Σαμαράς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα-μεταίχμιο και να συνδέει εμπορικούς, επικοινωνιακούς και ενεργειακούς δρόμους προς τη Μέση Ανατολή, προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. «Αυτές είναι οι γαλάζιες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής μας: Ο ρόλος ''κρίκου'' που θέλουμε να παίξουμε και προς βορρά και προς νότο. Προσφέροντας σε όλους τους λαούς της περιοχής ασφάλεια, διασύνδεση και ευκαιρίες ευημερίας. Οι μεγάλοι ενεργειακοί αγωγοί από την Ασία στην Ευρώπη, περνάνε από μας. Από τη γη μας ή από τις θάλασσές μας. Οι μεγάλοι κάθετοι οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες βγάζουν τους βόρειους γείτονές μας στη Μεσόγειο από ελληνικά λιμάνια».

Ο Αντ. Σαμαράς επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να θεσπίσει και να οριοθετήσει την ελληνική ΑΟΖ με τα γειτονικά της κράτη, αρχίζοντας με την Κύπρο, την οποία επικαλείται ως παράδειγμα. Και προσθέτει: «Λύση του προβλήματος (της ΑΟΖ) σημαίνει, η Ελλάδα να κατοχυρώσει όλα τα δικαιώματα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Όχι να παραιτηθούμε από τα δικαιώματα αυτά!». Και υπογραμμίζει: «Οποιαδήποτε συμφωνία θα στηριζόταν σε αυτο-παραίτηση της Ελλάδας απ’ όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, για μας θεωρείται άκυρη από τώρα. Κι αν υπάρξει, θα την ακυρώσουμε μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Μιλημένα-ξηγημένα... Κάποιοι προτείνουν ακόμα ''συνεκμετάλλευση'' στο Αιγαίο. Τα ελληνικά δικαιώματα», είπε, «δεν είναι... ''ακορντεόν''! Να ανοιγοκλείνουν κάθε τόσο, σε αέρα, σε θάλασσα και σε υπέδαφος». Γι’ αυτό και απορρίπτει προσφυγή στη Χάγη, όπως υποστηρίζουν μερικοί, για να υπογράψουν συνυποσχετικό με την Τουρκία, που ευνοεί 50-50 στο Αιγαίο.

Ο Αντ. Σαμαράς χλευάζει την ετεροβαρή ελληνοτουρκική φιλία και κατηγορεί τον ΥπΕξ Δρούτσα ότι επιχειρεί αναβάθμιση της υποψήφιας Τουρκίας σε στρατηγικό εταίρο της ΕΕ. Πώς θα πολιτευθεί αν αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας; Ο Αντ. Σαμαράς λέγει ότι θα ασκεί «πολιτική διεθνώς με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όχι με ιδεοληπτικές εμμονές, αλλά ως εκφραστή του εθνικού συμφέροντος. Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι ''χώρος''. Και οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι ''πληθυσμός''. Δύναμη της Ελλάδας είναι η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα του λαού της». Υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει αμετακίνητος στις κόκκινες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής του. Η Κύπρος θα παρακολουθεί. Και ελπίζει να μη χρειαστεί ποτέ να τα υπενθυμίσει.

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/349974

ΣΧΟΛΙΑ

 1. HAL avatar
  HAL 29/01/2011 23:53:31

  Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.
  Ρήγας Βελεστινλής

 2. arslonga avatar
  arslonga 29/01/2011 23:56:47

  Ο δρόμος "από το Ταλίν στον Πειραιά" που είπε ότι έχει όνειρο, ήταν τόσο μεστός νοήματος όσο και το "Μέγα της θαλάσσης κράτος", που προκάλεσε τόση αίσθηση στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει τι του λένε είτε για το καλό του είτε για το κακό του. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι "ακόμα" σε θέση.

 3. ΕΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ avatar
  ΕΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ 30/01/2011 00:18:50

  Ο επίλογος του άρθρου τα λέει όλα: ''Υποσχέθηκε (ο Σαμαράς) ότι θα παραμείνει αμετακίνητος στις κόκκινες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής του. Η Κύπρος θα παρακολουθεί. Και ελπίζει να μη χρειαστεί ποτέ να τα υπενθυμίσει''. Εκεί θα παιχθεί το παν. Να αντιληφθεί ο Αντώνης πως είμαστε Έλληνες κι εμείς. Κι έτσι να μας αντιμετωπίσει!

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ ΕΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ 30/01/2011 17:16:19

   +1000

 4. ΕΔΩ ΛΕΜΕΣΣΟΣ avatar
  ΕΔΩ ΛΕΜΕΣΣΟΣ 30/01/2011 00:27:16

  Αν είναι ξύπνιος ο Σαμαράς, να κατέβει εδώ (ξέρει αυτός πότε, πλησιάζει ''σχέδιο'') και να προτείνει ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ. Το παλιό παπανδρεικό moto να το υλοποιήσει αυτός, αφού ο υιός Παπανδρέου ξέχασε τον μπαμπά του...
  Καλά το πάει ο Αντώνης, αρκεί να βρει τα κουμπιά του Κυπραίου. Και να μας πει πως είμαστε καταδικασμένοι να πορευόμαστε, Ελλαδίτες και Κύπριοι, ΜΑΖΙ, ως ένα ΕΘΝΟΣ που είμαστε.

 5. AXAIOΣ avatar
  AXAIOΣ 30/01/2011 00:36:25

  Αν ο Σαμαράς διαφοροποιηθεί από τους ''συνήθεις'' (από Καραμανλή Α' και Αβέρωφ μέχρι ΓΑΠ, η Κύπρος ''ήταν μακριά...'') και λειτουργήσει ως ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει κέρδος. Κι αυτός και η Κύπρος.
  1. Να θυμίζει μέρα νύχτα τα έργα και ημέρες του Γιωργάκη επί σχεδίου Ανάν.
  2. Να κάνει, σε βάθος χρόνου, ενιαίο αμυντικό χώρο στην πράξη, πιέζοντας την Τουρκία. Η προσφορά των Εβραίων για χρήση των αεροδρομίων τους από την πολεμική αεροπορία βοηθά πολύ σε αυτό...
  3. Να κάνει συμφωνία, ως πρωθυπουργός αύριο, με Λευκωσία για ΑΟΖ.
  4. Να αντιμετωπίσει την Κύπρο ως κυρίαρχο κράτος μεν, ως ελληνικό νησί δε.
  5. Να προτείνει σύμπλευση Ελλάδας-Κύπρου με στόχο την μεσοπρόθεσμη σύζευξη, ότι κι αν κράζουν Τουρκόφιας και Ανα(ν)στασιάδης.
  Θα δείξει...

 6. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 30/01/2011 02:14:40

  Αντώνη να είσαι ξεκάθαρος, μαζί με τον λαό που υποφέρει και άτεγκτος θέλουμε να δούμε βραχιόλια τόσο για τους κλέφτες όσο και γιατους προδότες του μνημονίου. Είμαστε όλοι Αιγύπτιοι.
  Εμπρός της Γής οι κολασμένοι

 7. ελλην της εσπεριας avatar
  ελλην της εσπεριας 30/01/2011 02:14:41

  Το η Κυπρος ειναι μακρυα το ειπε ο Γ. Μαυρος!!!!!!!!!Οσο για την Κυπρο εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΟΤΕ!Ιδιαιτερως εμεις που ζησαμε εκτος Ελλαδος και η Πατριδα μας ελλειψε.Μονον οι αστοιχειωτοι εχουνε προβλημα με την Κυπρο και οι αναθεωρητες και οι κομπλεξικοι.Δοξα τω Θεω,εμεις γνωριζουμε την Ελληνικη Ιστορια.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/01/2011 07:11:53

  Καλα θα κανουν ολοι να κανουν restart, αφου φορμαρουν τους "δισκους" τους.
  Ειχαν ενα θειο στο χωριο απο ακτοχη κλπ.. και πιναμε καφεδες παρεα μεγαλη..
  φευγουμε και μενουν μισοι 4-5 καφεδες... "να τους πιουμε μην πανε χαμενοι"..!
  Ηπιε τους 3 ή 4 δεν θυμαμαι... κρυους...

  Το πιασαμε το υπονοουμενο??!! ειμαι σιγουρος !

  ΠΠ

 9. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 09:03:29

  Θέλεις κι άλλη προπόνηση στην προβοκάτσια...
  Απελπιστικά λίγη είναι η απόδοσή σου. Να επανέλθεις πιο προπονημένος γιατί η προβοκάτσια θέλει μάστορες και όχι γ εθνική σαν και του λόγου σου.

  "καιρος ειναι να του δινει."
  Τί λες ρε παιδί μου; Σας πονάει ο Αντώνης Σαμαράς ε; Ξυδάκι για τώρα, γιατί όταν γίνει πρωθυπουργός θα κρύβεστε ως ασπάλακες στις λασποφωλιές σας.

 10. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 09:31:58

  Οχι.
  Γι'αυτο πάμε από τα βασικά.
  Με το όχι στο Μνημόνιο συμφωνείς; Αν ναι, ξέρεις κάποιον άλλο πλην του Αντώνη που να μπορούσε να το πε το όχι;
  Με την ομιλία του στη Βουλή για τα εθνικά συμφωνείς(ΑΟΖ, Ρωσσία, Γαλάζιες γραμμές) συμφωνείς; Αν ναι, ξέρεις κάποιον άλλο που θα έθετε έτσι μεστά τα θέματα;
  Εδω θα αξιωθείτε, ενώ δεν το αξίζετε, ο πρώτος εθνικός ηγέτης του 21 αιώνα να προέρχετε από το κόμμα σας και εσείς είστε αλλού. Μόνο για Πάκη Παυλόπουλο είστε. Τέτοιοι σας πρέπουν αν σκέφτεστε έτσι.

 11. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 09:52:36

  "Ο Σαμαράς έφερε τον Σημίτη"!!!

  Εμ δεν φταις εσύ. Εγώ φταίω, που μιλάω με μεθυσμένους του Σαββατόβραδου.

 12. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 10:08:13

  Αντε να σου απαντήσω άλλη μία φορά, αν και δεν πρέπει.
  Οταν εξελέγη ο Στεφανόπουλος Πρόεδρος, η ΝΔ δια του Εβερτ είχε προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο. Το ξέχασες φαίνεται. Τον Τσαλδάρη. Αυτές τις λεπτομέρεις τις ξέχασες...Ετσι αν ο Ανδρέας ήθελε να αποφύγει τις εκλογές, ακόμη και αν δεν υπήρχε η πρόταση Στεφανόπουλου, το ΠΑΣΟΚ είχε εναλλακτική.Ψήφιζε τον ήδη προταθέντα Τσαλδάρη και καθάριζε.
  Αλήθεια, κατηγορείς και τον Κώστα Καραμανλή που επανεξέλεξε μαζί με το ΠΑΣΟΚ το 2000, χωρίς να προκαλέσει εκλογές, τον Στεφανόπουλο ή μόνο για τον Σαμαρά έχεις χολή;

  Υou are not clear! You are just pathetic. Γκε-γκε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας 30/01/2011 13:56:27

   Το γκεγκε μου άρεσε!

 13. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 10:48:56

  Κimon:- "Χωνεψε πρωτα αυτα και τα ..ξαναλεμε"
  -"Αυριανοπουλο το “παιδι”??"

  Κimon:"Εγω σου μιλαω φιλικα "!!!

  Για την πρόταση Τσαλδάρη της ΝΔ(=εναλλακτική του ΠΑΣΟΚ αν ήθελε να αποφύγει τις εκλογές καλά και σώνει) το 1995 δεν βρήκες κάτι να πεις. Είναι που ήξερες και λεπτομέρειες...Ποιός χορεύει τσάμικο λοιπόν; Μόνο για τη γιαγιά σου βρήκες να μας πεις και για αν...
  Το ΟΧΙ στο Μνημόνιο το περίμενες, λες. Μα αν θυμάσαι τις μέρες εκείνες γινόταν χαμός. Ο Σαμαράς δεχόταν αφόρητες πιέσεις εσωκομματικές, επιχειρηματικές, ΜΜΕδικες και μετά ανελέητο πόλεμο για το ΟΧΙ του. Και μέσα σε αυτόν τον ιστότοπο υπήρχε μεγάλη αγωνία για το θα αν σταθεί όρθιος, όταν όλο το κόμμα είχε κατεβάσει την ουρά στα σκέλια με την ανελέητη προπαγάνδα πως "για όλα φταίει ο ΚΚ". Αλλά στάθηκε όρθιος. Και τώρα όλοι προσχωρούν στη λογική του. Και ας μην το παραδέχονται ανοιχτά.
  Την ομιλία για Εξ. Θέματα τη βρήκες αυτονόητη. Ε τοτε, γιατί δεν έλεγε τα "αυτονόητα"(ΑΟΖ κλπ)και η Υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή;

  Για τον ΚΚ τα έχουμε ξαναπεί. Εντιμος, συμπαθής, με πρωτοποριακές κινήσεις στην Εξ.Πολτική, αλλά...Η "ανασυγκρότηση" του Κράτους πήγε άκλαφτη. Η υπουργοποίηση Μπακογιάννη και το μοίρασμα της παράταξης σε φέουδα καταστροφικό. Ευτυχώς στις 29/11/2009 δεν επικράτησαν οι χολερικές λογικές σου και η παράταξη βρήκε ηγέτη μακράς πνοής. Παυλόπουλοι, Βουλγαράκηδες κλπ ατυχέστατες επιλογές του ΚΚ ήταν . Όπως και ο "λάθος η παραπομπή Σημίτη" Αντώναρος.

  Δεν έχω για ίνδαλμα τον Αντώνη. Αλλά και δεν είμαι χολερικός. Περαστικά σου.

  υγ: και το οργίλο ύφος "Μην υπαρξει τριτη" εκεί που σε παίρνει. Όχι σε μένα. Θα υπάρξει και τρίτη και χιλιοστή τρίτη, καθε φορά που θα πετάς προβοκατόρικες μπούρδες, όπως το ότι "ο Σαμαράς έφερε τον Σημίτη".

 14. pg avatar
  pg 30/01/2011 11:06:44

  ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ/ΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ 29/11/2009 ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΛΟΓΙΚΟ. Η Ν.Δ. ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ/Α, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΩ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ¨ΕΝΟΧΛΕΙ¨ ΚΑΙ ¨ΠΡΟΚΑΛΕΙ¨ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ. ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ¨ΕΝΟΧΛΗΣΗ¨ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ Ο ¨ΠΟΛΕΜΟΣ¨ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ. ΕΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ¨ΧΑΝΕΙΣ¨ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ¨ΚΟΠΟΥΣ¨ ΚΑΙ ¨ΛΑΔΩΜΑΤΑ¨ ΕΧΤΙΣΕΣ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΥΤΟ, ΟΜΩΣ, ΑΦΟΡΑ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΗΝ ΙΣΧΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΑΠΟΖΗΤΑ ΛΥΣΕΙΣ. ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ¨ΞΕΒΟΛΕΜΑ¨ ΚΑΠΟΙΩΝ. ΙΣΑ-ΙΣΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ... Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΡΟΛΟ. Η ¨ΑΝΑΤΡΟΠΗ¨ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΑΜΕΣΑ, ΟΣΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ¨ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ¨ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΗ ¨ΜΙΖΕΡΙΑ¨ ΤΟΥΣ...

 15. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 11:35:12

  Ο Στεφανόπουλος δεν προτάθηκε αρχικά από το Πασόκ. Πρώτος τον πρότεινε ο Σαμαράς και το Πασόκ ακολούθησε. Οχι λεπτομέρειες, ούτε τα βασικά γεγονότα δεν ξέρεις.
  Και η θέση Εβερτ που παρέθεσες υπαρκτή. Αλλού είναι το θέμα. Το Πασόκ αν ήθελε να αποφύγει τις εκλογές, ψήφιζε Τσαλδάρη και καθάριζε. Οταν θέλεις εκλογές δεν κατεβάζεις κανέναν υποψήφιο. Γιατί αν το Πασόκ έλεγε "οκ, Τσαλδάρη" τί θα έκανε η ΝΔ, θα τον απέσυρε; Ασε, φίλε. Πήγες να ρίξεις στον Σαμαρά χιλιοχρησιμοποιημένη λάσπη, αλλά δεν πιάνει.

  "Η Μητσοτακη δεν με ενδιαφερει". Δίκιο έχεις. Ποιός την έβαλε Υπ. Εξ θα μας πεις;
  Λες-ξανά- αυτονόητο το Οχι στο Μνημόνιο. Με συγχωρείς, αλλά ξέρεις τα δεδομένα; Εδω η μισή κοινοβουλευτική ομάδα ζορίζεται με το "όχι" και αλληθώριζε προς το Μνημόνιο. Και ο Σαμαράς έσωσε την τιμή της ΝΔ και εσύ ζητάς να τον καθαιρέσουμε. Ονομα για το ποιόν προτείνεις να βάλουμε στη θέση του έχεις; Η θα συνεχίσεις τα τσάμικα;
  Η "ανασυγκρότηση", "επανίδρυση", όπως θες πες το, έγινε; Διότι αν μου πεις "ναι έγινε", φαίνεται μόνο εσύ την κατάλαβες.
  Να σου ξεκαθαρίσω: κάνε όση κριτική θες στον Αντώνη, για τα πεπραγμένα του ως Αρχηγού. Μαζί σου. Εγώ πιο σκληρός από σένα θα είμαι. Αλλά άλλο αυτό, άλλο η κριτική, και άλλο το "εκλογές για να τον αλλάξουμε". Εκτός αν το να προκαλέσεις γέλιο είναι ο σκοπός σου, οπότε πάσο. Αλλά προβοκατόρικα σχόλια και προτάσεις και "παραταξιακός" δεν κολλάει. Μας βλέπουνε...

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Κώστας 30/01/2011 15:12:17

   Ο Ψωμιάδης λοιπόν καλύτερος.
   Καλά σε κατάλαβα, πως το τσούζεις...
   Εβίβα!

 16. AXAIOΣ avatar
  AXAIOΣ 30/01/2011 13:32:49

  Ξεφύγατε κύριοι.... Εκεί είναι το θέμα; Παρελθοντολογία, μικροφανατισμός και μιζέρια; Την ουσία του άρθρου του Κύπριου δημοσιογράφου την συλλάβατε; Σαμαράς= η μόνη ελπίδα...για Ελλάδα...για Κύπρο....

 17. Poclen avatar
  Poclen 30/01/2011 14:23:42

  @ arslonga και άλλους...

  Προβληματίστηκα πολύ...με τον Α. Σαμαρά.
  Τι εννοεί Ταλλίν-Πειραιάς; σας είπε ακριβώς; νομίζω όχι,
  Εγώ μπορώ να σας πω άμεσα ότι ο δρόμος αυτός υπάρχει πολλά χρόνια, τον οδηγώ κάθε καλοκαίρι 10 χρόνια τώρα, 3300χλμ και 48 ώρες συνεχούς οδήγησης.
  Ευτυχώς βελτιώνεται από τις υπόλοιπες χώρες αλλά και το ελληνικό μέρος καλό είναι.

  • arslonga avatar
   arslonga @ Poclen 30/01/2011 16:51:52

   Αγαπητέ Poclen

   Την διαδρομή που αναφέρεσθε την γνωρίζω. Ο Σαμαράς δεν υπονοεί ένα ταξίδι αναψυχής. Υπογραμμίζει τους λόγους των γεωγραφικών-πολιτικών-εμπορικών συνδέσεων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας σε σχέση με τη χώρα μας, για τις οποίες πρέπει να ξέρουμε τι μας γίνεται, σε τι μας επηρεάζουν, ποιός ο ρόλος μας και ποιές οι προοπτικές μας.

   Σας παροτρύνω να μελετήσετε, αν σας δοθεί η ευκαιρία, την οικονομική και πολιτική σημασία για την Ευρώπη και για τη χώρα μας της ανάπτυξης των υφισταμένων διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, ειδικότερα στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και τις μεσογειακές χώρες. Εκτός από μια καρέκλα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στριμωγμένη ανάμεσα στους θρόνους των άλλων κρατών, ο Σαμαράς υποδεικνύει την ενεργό παρουσία της Ελλάδας και την κατοχύρωση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων της.

   Ο Σαμαράς εξήγησε πολύ καλά τι εννοεί κάνοντας τη γεωπολιτική ανάλυση της στρατηγικής θέσης της Ελλάδας ως χώρας-κρίκου προς βορρά και προς νότο. Έγκειται σε κάθε χώρα να παίξει το ρόλο που της ανήκει, αν έχει την ικανότητα να διαβλέψει ποιός είναι αυτός ο ρόλος.

   (Ξανα)Διαβάστε την ομιλία του.

 18. Μανώλης Μενεγάκης avatar
  Μανώλης Μενεγάκης 30/01/2011 23:40:55

  Τα έχουμε πει πολλές φορές, αλλά με τέτοια Υ.Γ. φαίνεται ότι χρειάζεται να προβαίνουμε σε επαναλήψεις. Ο Καραμανλής έχει θετικό απολογισμό ως ηγέτης παρά τα λάθη του. Παρά τον σφοδρό πόλεμο των ΜΜΕ κατάφερε και κάποια σπουδαία πράγματα ειδικά στα εθνικά θέματα και έκανε τον κύκλο του. Ο ίδιος έφερε τον Σαμαρά στο προσκήνιο. Αυτός τον υποστήριξε. Και η επιλογή αποδείχθηκε καλή και η πλέον ενδεδειγμένη η οποία συσπειρώνει τον κόσμο.

 19. Gregt avatar
  Gregt 31/01/2011 02:01:45

  Πολές και βαθυστόχαστες Αναλύσεις και Θέσεις
  Δεν υπάρχει χρόνος.
  Την αξία του κάθενός στην παράταξη την ξέρουμε όλοι, την έχουμε σταθμίσει
  Κάντε αντιπολίτευση ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ !!!!
  Κάπου νομίζω πως χαθήκαμε, ΠΙΕΣΤΕ όσοι μπορείτε προς αυτή την κατεύθυνση
  Έχετε καταλάβει όλοι οτι υπάρχει κόσμος που έχει προβημα?????
  Αντιλαμβάνεστε ότι σε λίγο, αν όχι τώρα,μικρή σημασία έχουν οι τακτικές υψηλών προδιαγραφών.
  Το τί χρειάζόμαστε στην Εξωτερική πολιτική το ξέρουν ακόμη και οι αλλοδαποί
  Απαιτούνται χειροπιαστές αντιδράσεις, Ενεργοποιήστε τον κόσμο που ψάχνεται.
  Οι στατιστικές όσο στημένες κι αν είναι δείχνουν τάσεις, θα χαθεί το τραίνο και τότε θα είναι πολύ αργά να μαζευτούμε όσοι ψηφίσαμε να στηρίξουμε την όποια ανικανότητα.

 20. Gregt avatar
  Gregt 31/01/2011 02:06:09

  Επι τέλους πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για μιά μετακόμιση???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.