#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2009 23:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «βόμβες» του Βαρθολομαίου πρέπει να ακουστούν και στην ΑθήναΟι βόμβες που εξαπέλυσε κατά της Τουρκίας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Βαρθολομαίος: «Αισθάνομαι σταυρωμένος στην Τουρκία»

Ρίχθηκαν για να ακουστούν και στην Αθήνα η οποία τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια εξωτερική πολιτική πλήρους αφασίας και άφεσης των εξελίξεων στα χέρια της Άγκυρας.

Η συνέντευξη στο τουρκικό CNN έγινε τον περασμένο Μάιο, ωστόσο, οι πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης εμφανίζεται απογοητευμένος από την ελληνική εξωτερική πολιτική που έχει εγκαταλείψει το Φανάρι και τους λιγοστούς Έλληνες της Πόλης στο έλεος της τύχης. “Αισθάνομαι ότι με σταυρώνουν καθημερινά”, δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος ασκώντας δριμύ κατηγορώ κατά της Τουρκίας.

Όμως, από την εποχή του Ζεϊμπέκικου μέχρι τις κουμπαριές του κ. Καραμανλή, στην τουρκική εξωτερική πολιτική δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε. Συνεχίζεται η ίδια σκληρή γραμμή με διεκδικήσεις στο Αιγαίο και παντελή έλλειψη σεβασμού στο Φανάρι, το ορθόδοξο πατριαρχείο και τους Έλληνες που μένουν στην Κωνσταντινούπολη.

Έκδηλη ήταν η αμηχανία της κυβέρνησης στο θόρυβο που προκλήθηκε από την συνέντευξη Βαρθολομαίου. Ο εκπρόσωπος  του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας τόνισε: «Όταν η απογοήτευση ενός τέτοιου ηγέτη αποτυπώνεται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, όσο στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας είδαμε, είναι χρέος όλων και κυρίως αυτών που φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ελληνική μειονότητα, να τον ακούσουν με προσοχή» και συνέχισε: «Οι υποχρεώσεις της Τουρκίας είναι γνωστές και κανένας δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν τις γνωρίζει. Τα προβλήματα, τα εμπόδια και οι ελλείψεις έχουν καταγραφεί αναλυτικά, και στις σχετικές εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των υποχρεώσεών της έναντι της ΕΕ, πρωταρχική θέση κατέχει ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθεριών και των μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως ρητά αναφέρεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της ΕΕ που υιοθετήσαμε πριν λίγες ημέρες».

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου  οφείλει να λάβει σοβαρά υπ’  όψιν της την κραυγή αγωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τα όσα βαρύτατα καταγγέλλει στις γνωστές του δηλώσεις. Η Τουρκία, πέραν των άλλων, πρέπει  να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές του Τουρκικού Κράτους,  απέναντι στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον σκεπτικισμό και τον προβληματισμό για το κατά πόσον μπορεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Στο μέτρο, που δείχνει να μην συμμορφώνεται, σε κρίσιμα θέματα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.»

Να προστατευθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «καθημερινής σταύρωσης στην Τουρκία», ζήτησαν η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ, με επιστολές τους στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 20/12/2009 23:55:54

  To ζεϊμπεκικο και τις κουμπαριες τα θυμηθηκε ο συγγραφεας της αναρτησης,
  η τακτικη του ...Χριστοδουλου διελαθε της μνημης του.
  Ο Βαρθολομαιος θα προστατευτει, αλλα καποιες στιγμες εχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ακομη και αυτοι που θελησαν να τον ...κοντυνουν

  • περαστικός avatar
   περαστικός @ αρχισαμε 21/12/2009 16:24:40

   Ο Χριστόδουλος δεν έκανε τίποτα για να "κοντύνει" τον Βαρθολομαίο. Αντίθετα, ο Βαρθολομαίος προσπάθησε να "κοντύνει" τον Χριστόδουλο.

   Όμως αυτοί οι δύο μεταξύ τους τελικά τα βρήκαν. Το βάζω χωρίς εισαγωγικά γιατί δεν είναι πολιτικοί να τα "βρουν" επειδή ο καθένας κρατάει τον άλλον στο χέρι.

   Τα βρήκαν ουσιαστικά. Και ήρθε εδώ ο Βαρθολομαίος μετά την κρίση, όπως και πήγε εκεί ο Χριστόδουλος.

   Και έγιναν όλα μέλι-γάλα. Και ήρθε ξανά ο Βαρθολομαίος στην κηδεία του Χριστόδουλου και εξεφώνησε έναν συγκινητικότατο λόγο.

   Άλλα ορισμένοι, επηρεασμένοι από το αντι-Χριστοδουλικό μένος, μείνατε τυφλοί από την περίοδο της κρίσης. Και δεν χάνετε ευκαιρία να τα χώνετε στον Χριστόδουλο με το παραμικρό. Κι ας έχετε άδικο.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ @ αρχισαμε 22/12/2009 22:59:16

   Μόνο που κι εσεις ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό! Ο Χριστόδουλος έλεγε αυτά που ο Βαρθολομαίος τώρα θυμήθηκε!! Τον Βαρθολομαίο δεν προσπάθησε να τον κοντύνει κανείς.. Μόνος του είναι πολιτικά και εκκλησιαστικά κοντός! Και εξηγώ τί εννοώ:
   Αν θέλουμε την αλήθεια και όχι περικοκλάδες ο Βαρθολομαίος κυβερνά την Εκκλησία ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ!! Δεν λειτουργεί από την ημέρα της εκλογής του το συνοδικό σύστημα..
   Ξέρετε αυτή ήταν και η σημαντικότερη κατηγορία εναντίον του Χριστοδούλου από τους εδώ πατριαρχικούς Ιερώνυμο, Ζακύνθου, Ιωαννίνων κτλ..
   Μόνος του ο Βαρθολομαίος τόσα χρόνια έβλεπε εχθρούς εντός των τοιχών ενώ στο Βατικανό και την Τουρκία αναγνώριζε μόνο φίλους!
   Αν θυμάστε επέβαλε ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ στον Μακαριστό, βαρύτατη ποινή για εκκλησιαστικό άνδρα με απότέλεσμα ο τελευταίος να το πάρει βαρέως και στα τελευταία του σχεδόν να απαιτήσει την παρουσία του Πατριάρχη στην κηδεία του!
   Ο Βαρθολομαίος που ώς τελειόφοιτος της θεολογικής σχολής του Βατικανού εζήλεψε σφόδρα την αίγλη του..."ομολόγου" του της Ρώμης και συμπεριφέρθηκε σε όποιον του αντιμίλησε όπως ο καταγέλαστος Ρωμαίος ποντίφηκας...
   Αυτός ο Βαρθολομαίος προσπαθεί να μας πει πως κινδυνεύει από τους Τούρκους... ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΟΙΚΤΡΑ! Ενώ είναι Πατριάρχης από το 1991, η αντίστροφη μέτρηση για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο φθάνει στο τέλος της... Και η ευθύνη είναι όλη ΔΙΚΗ ΤΟΥ!!!!

 2. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 21/12/2009 10:17:19

  ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΜΗΠΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΩΚΕΑΝΙΑ...ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ;;;;;;;
  ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΧΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ;;;;;;;;;;

 3. Edo avatar
  Edo 21/12/2009 11:02:15

  Να προστατευθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «καθημερινής σταύρωσης στην Τουρκία», ζήτησαν η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ, με επιστολές τους στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα

 4. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 21/12/2009 23:17:34

  ...πάντως στη Μονή Εσφιγμένου ..."ακούγονται".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.