#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2013 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι βόμβες Κάντα για τις μίζες μήπως είχαν αμερικανικό φυτίλι;Ένας προσεκτικός αναγνώστης της απολογίας του Αντ. Κάντα, ο οποίος εμπλέκει πολιτικούς κι επιχειρηματίες θα έβλεπε κάτι που ίσως δεν έχουν καταλάβει πολλοί. Ότι οι περισσότερες εταιρείες και τα οπλικά συστήματα που εμπλέκονται στις μίζες είναι γερμανικές. WEGMANN, Stinger Asrad, STN ATLAS, Rheinmetall κ.λπ. Κάτι λίγα ρωσικά και ελάχιστα γαλλικά ονόματα εμπλέκονται ακόμα στην υπόθεση που αποκάλυψε ο Κάντας.

Από μια πρώτη εκτίμηση, λοιπόν, προκύπτει ότι οι Γερμανοί είναι οι πιο «λαδιάρηδες» του κόσμου, αλλά το… παίζουν ηθικοί. Απαιτεί η Μέρκελ από την Ελλάδα αυστηρή πειθαρχία, μας κατηγορεί γιατί φάγαμε τα λεφτά στο παρελθόν και μας λένε οι Γερμανοί τεμπέληδες. Την ίδια στιγμή που μας πουλούσαν οπλικά συστήματα με καπέλο και αφού πρώτα λάδωναν κόσμο και κοσμάκη. Ηθική του πισινού δηλαδή.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πώς ξαφνικά αποκαλύφθηκε ο λογαριασμός του Κάντα στη Σιγκαπούρη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου; Τόσα χρόνια οι ελληνικές αρχές δεν είχαν καταφέρει ή δεν ήθελαν να «δέσουν» τον Κάντα και τους υπόλοιπους. Βοούσε ο τόπος ότι επιχειρηματίες και μεσάζοντες είχαν κάνει το Πεντάγωνο… καφενείο αλλά η Δικαιοσύνη, και φυσικά το πολιτικό σύστημα έκανε την πάπια. Πώς τώρα αποκαλύφθηκαν τα πάντα για τους Γερμανούς μιζαδόρους και τους Ρώσους ή τους Γάλλους; Τέτοιοι δεν υπάρχουν στις ΗΠΑ; Είναι οι Αμερικανοί έμποροι όπλων τόσο τίμιοι που δεν πληρώνουν μίζες;

Μήπως, λέμε, σοβεί μια σφοδρή σύγκρουση Ουάσιγκτον – Βερολίνου και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «δίνουν» τους Γερμανούς αντιπάλους τους στο εμπόριο όπλων; Μήπως την αποκάλυψη της μίζας την έκανε κάποιο αμερικανικό δικηγορικό γραφείο, όπως είχε κάνει το γραφείο Debevoise στην υπόθεση της Siemens; Μήπως αμερικανικός δάκτυλος προκαλεί σεισμό στην Ελλάδα και τεράστια αναστάτωση στη Γερμανία;

Ήδη, οι γερμανικές εφημερίδες περιγράφουν ένα έντονο κλίμα ανησυχίας σε κορυφαίους γερμανικούς ομίλους καθώς και ορισμένα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί και κηλιδώνεται η το προφίλ τους.

Όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Καλές σχέσεις», οι αναφορές του Κάντα, οι οποίες διαψεύδονται από τις γερμανικές επιχειρήσεις, ταυτίζονται με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εισαγγελία της Βρέμης, η οποία εδώ και καιρό διεξάγει έρευνες σε βάρος των γερμανικών ομίλων Rheinmetall και Atlas.

«Περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ υποστηρίζεται ότι διοχετεύθηκαν σε Έλληνες αξιωματούχους για τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων του τύπου "Ποσειδών". Επίσης υποστηρίζεται ότι κατεβλήθησαν μίζες και για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad από την Rheinmetall» γράφει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η εισαγγελία της Βρέμης «γνωρίζει με ποιους πολύπλοκους τρόπους διοχετεύθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην Αθήνα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάντας παραδέχεται ότι ένα μέρος των χρημάτων έφτασε στον ίδιο, «μέσω ενός μεσάζοντα της Rheinmetall και της Atlas τον οποίο η εισαγγελία της Βρέμης θεωρεί κομιστή των χρημάτων».

Πάντως η Rheinmetall ισχυρίζεται ότι δεν έχει ιδέα για άνομες πληρωμές και ότι δεν έχει δώσει οδηγίες για κάτι τέτοιο. Το ρεπορτάζ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των 170 αρμάτων μάχης Leopard 2A6 Hel από τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann(KMW), για την οποία ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών κατέθεσε ότι εισέπραξε συνολικά 1,7 εκατομμύρια ευρώ από κάποιον Έλληνα αντιπρόσωπο της εταιρείας. «Η Krauss-Maffei Wegmann δήλωσε επ' αυτού ότι δεν λάδωσε" ούτε επιφόρτισε κάποιον άλλον για να "λαδώσει" τον Κάντα ή κάποιον άλλον». Και η γερμανική εταιρεία προσθέτει ότι «όλοι οι συνεργάτες και οι εταίροι της υποχρεούνται να συμπεριφέρονται απολύτως νόμιμα». Η Krauss-Maffei Wegmann αναφέρει ότι η συμφωνία για τα Leopard συνιστά αποτέλεσμα «διάφανης διαδικασίας ανάθεσης» στην οποία εκείνη επικράτησε.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Deutsche Welle η ανακίνηση του θέματος έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε γερμανικές εταιρείες, που εδώ και καιρό προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους το ίματζ των μιζών, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση των πωλήσεων οπλικών συστημάτων εξαιτίας της κρίσης.

Η δωροδοκία αξιωματούχων στο εξωτερικό είναι εδώ και δεκατέσσερα χρόνια αξιόποινη πράξη στη Γερμανία και επισείει αυστηρές ποινές.

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, καθώς η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, με δεδομένο ότι η Ελλάδα χρωστά ακόμη στην KMW μερικά εκατομμύρια.

Ο τομέας των εξοπλισμών χαρακτηρίζεται στο ρεπορτάζ ιδιαίτερα επιρρεπής στη διαφθορά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών που εξάγουν οπλικά συστήματα.

«Έτσι, υποστηρίζεται ότι εκπρόσωποι γερμανικών κυβερνήσεων έχουν επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα, προκειμένου αυτή να αγοράσει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία. Κι αυτό μολονότι, η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό υπερχρεωμένη αλλά και καλά εξοπλισμένη, ενώ δεν είναι σε θέση να αγοράσει περισσότερα υποβρύχια, αεροσκάφη και άρματα μάχης», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Για να δούμε, θα έχουμε κατάληξη ανάλογη με αυτήν της υπόθεσης Siemens; Να δούμε τους Γερμανούς εμπόρους όπλων να δίνουν χορηγίες και υποτροφίες για την προώθηση της ειρήνης και τι στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Panagiotis avatar
  Panagiotis 29/12/2013 14:22:33

  "Μήπως, λέμε, σοβεί μια σφοδρή σύγκρουση Ουάσιγκτον – Βερολίνου και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «δίνουν» τους Γερμανούς αντιπάλους τους στο εμπόριο όπλων;"
  Και έτσι να 'ναι και αλλιώς να' ναι, το σύστημα εξουσίας βουτηγμένο στη διαφθορά...
  Με ποιους συνδιαλέγονταν τα βαποράκια της αγοράς; Με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.
  Ποιοι έβαλαν αυτούς κυρίους που ήταν ( μόνο ήταν;) κατάλληλοι στις κατάλληλες θέσεις; Οι κυβερνήσεις από το 74 μέχρι σήμερα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  Σπαταλήθηκαν λεφτά του κρατικού κορβανά σε 'δρόμους' που ψάχνει η Δικαιοσύνη; Κάτι έχω ακούσει για υποβρύχια, για τυφλά Mirage, για τον Ακη και τελειωμό δεν έχει.
  Ποιοι την κάναν γυριστή στην υπόθεση Βενιζέλου-υποβρύχια; Οι βουλευτές της ΝΔ.
  Βαρέθηκα δεν γράφω άλλα..

 2. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 29/12/2013 14:33:00

  εγώ βλέπω μια "ζήμενς" Νο2!!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ papadopoulos ilias 29/12/2013 15:23:15

   Και σίγουρα θα αποδοθεί δικαοσύνη πρός ολες τις κατευθύνσεις... όπως στη Ζήμενς Νο1!!!!!!

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ papadopoulos ilias 29/12/2013 15:35:58

   Εγώ ελπίζω και εύχομαι να μην δω μια "ζημενς Νο 2¨.

 3. dimitris avatar
  dimitris 29/12/2013 15:18:50

  xaxa πως τα κταφερες παλι

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 29/12/2013 15:21:06

  Απλουστατα, στην Αμερική ισχύει απο το 1977 ξεκάθαρη νομοθεσία για θέματα δωροδοκιών στο εξωτερικό (Foreign Corrupt Practices Act) που εφαρμόζεται με αυστηρότητα (η Αμερικανική Δικαιοσύνη δεν αποτελειται απο Μπουρμπούλιες...)

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΣΤΕΛΙΟΣ 29/12/2013 22:14:20

   ῎Εχει καί OVERSIGHT. Αὐτό δέν εἶναι ὅμως ἀρκετό. ῾Υπάρχουν πολύ ἱσχυρά λόμπυ στήν Washington. . .

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/12/2013 18:47:19

  Oι φορητοί αντιαεροπορικοί Stinger είναι αμερικανικοί, της Raytheon Missile Systems Company, Tucson, Arizona.
  Σχεδίαση General Dynamics.
  Τα υποσυστήματά τους τα κατασκευάζουν 2 εταιρείες με licence της Raytheon :
  1. Η Γαλλο-Γερμανο-Ισπανική European Aeronautic Defence and Space Company N.V. (EADS = συνένωση Aérospatiale-Matra + Daimler Chrysler Aerospace AG (DASA) + Construcciones Aeronáuticas SA CASA), φτιάχνει και το Airbus, κεντρικά στο Leyden Ολλανδία
  2. H εξ ολοκλήρου Τουρκική πολυμετοχική Roketsan με έδρα την Άγκυρα.

  Τα "ελάχιστα" Γαλλικά ονόματα περιλαμβάνουν επίσης την κάθε άλλο παρά ελάχιστη Dassault Aviation, δηλαδή την εταιρεία που φτιάχνει τα Mirage, Rafale και πρόσφατα εξελίσσει το πειραματικό ακόμη, μη επηνδρωμένο δελταπτέρυγο μαχητικό Stealth Dassault nEUROn .
  Δηλαδή το άνθος της Ευρωπαικής αεροπορικής βιομηχανίας...

 6. aris avatar
  aris 29/12/2013 19:31:20

  Οπως τα λές είναι αγαπητέ Φάκτορα.
  Και εγώ πιστεύω οτι η Αμερικανική κυβέρνηση είναι τελικά εναντίον των Γερμανών πολιτικών και των αφεντικών τους Υπερτραπεζιτών στους οποίους, κατα Χέλμουτ Σμίτ, είναι απόλυτα υποταγμένοι.
  Αυτοί οι 10-12 Υπερτραπεζίτες που ελέγχουν τις 10-12 μεγαλύτερες Παγκοσμιοποιημένες τράπεζες που κατέχουν πάνω απο το 80% του παγκόσμιου πλούτου, αποτελούν την Αυτοκρατορία του χρήματος που ευθύνεται για την τεράστια φούσκα του καζινοκαπιταλισμού, που μας οδήγησε στην έκρηξη της Leehman brothers και την κρίση που ζούμε σήμερα.
  Γι αυτό ελπίζω οτι το ΟΧΙ στους Γερμανούς απο τον Τσίπρα, αποτελεί μια ισχυρή ελπίδα . Αν μη τι άλλο, διάσωσης των υπολλειμμάτων της Εθνικής μας αξιοπρέπειας. Ούτως ή άλλως βιώσιμο χρέος απο τους Γερμανούς θα έχουμε μόνον αν όλοι οι Γερμανοί πιστέψουν στον Αη Βασίλη και πουν σε δημοψήφισμα ΝΑΙ να κουρευτεί το 50% του Ελληνικού χρέους, αφου όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα και μόνο απο τα εξοπλιστικά, δημιουργήθηκε απο την ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά κυρίως των Γερμανών δανειστών και εργολάβων.
  Αρα το ΟΧΙ θα τους το πούμε κάποια στιγμή, ακόμα και παρά τη θέλησή μας...

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ aris 29/12/2013 22:04:03

   Προτείνεις να χειροκρούμε το made in USA εργαλείο, που λέγεται Τσίπρας, στον διατεταγμένο αντιγερμανικό ρόλο;

 7. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 29/12/2013 20:14:37

  Το περήφανο ΟΧΙ ο Τσίπρας το βροντοφωναξε πίσω απο τις κλειστές πόρτες όταν συναντήθηκε με τον Σόιμπλε, κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία. Ενα βροντερό ΟΧΙ όπως το ζήτω του πληρώματος στην Ταινία Η Αλίκη στο ναυτικό. Αφελείς που είσαστε!.

 8. Αris avatar
  Αris 29/12/2013 20:37:20

  Aκόμα κι έτσι αγαπητέ Αλέξανδρε είναι προτιμότερο απο το ΝΑΙ σε ό,τι κι αν μας κάνουν, διότι έτσι νομιμοποιούνται να μας το κάνουν...Και με το ΝΑΙ που είπαμε μέχρι σήμερα αποδειχτήκαμε 10 φορές πιο αφελείς. Ας δοκιμάσουμε και το OXI τώρα που δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Ετσι κι αλλοιώς αφελείς θα είμαστε και εντελώς χρεωκοπημένοι με χρέος 180% του ΑΕΠ για πάντα. Αν τους πούμε και πάλι ΝΑΙ, όπως είπε κι ο Σόιμπλε, (σας δώσαμε δυό φορές ως τώρα το δικαίωμα να πείτε Οχι και εσείς είπατε Ναι μας είπε τις προάλλες) σημαίνει οτι όσοι δεν έχουμε πλέον αποθέματα τελειώσαμε, και
  οσοι έχουν ακόμα,θα είναι τελειωμένοι σε 2-3 χρόνια...

 9. Geros avatar
  Geros 29/12/2013 20:51:20

  Μαζί σου φίλε μου , ένα μεγάλο όχι θα μας σώσει.
  Εγώ έτσι και αλλιώς τα λεφτά μου έξω τα έχω οπότε όχι μόνο θα μου σώσει την αξιοπρέπεια αλλα μπορεί να μου επιτρέψει να πάρω ότι περιουσία σου έχει απομείνει για πενταροδεκάρες!
  Ζήτω το όχι λοιπόν!
  Αλλά κάτι δεν καταλαβαίνω: σε τι θα πούμε όχι?
  Όχι τι? Όχι αλλα δάκρυα?
  Θέλω να πω αν κάποιος δεν σου δίνει λεφτά και εσύ επιμείνεις να σου δώσει λες : "όχι δώσε μου!"
  Δεν πάει, πρέπει να το ομολογήσεις, το "όχι δώσε μου" δεν είναι αρκετά ηρωικό σαν φράση που να πάρει!
  Κάτι σαν παρακάλι μου κάνει , κάτι σαν ζητιανιά ... για ηρωισμό δεν το κόβω με τίποτα.
  Θα μπορούσε να είναι "όχι δεν πληρώνω" , αυτό είναι πιο ηρωικό αν και θυμίζει έντονα τον τίτλο ενός κωμικού θεατρικού έργου του Νταρίο Φο , οπότε για εθνικές επετείους δεν κάνει.
  Άσε που έχει ένα άλλο θεματάκι σαν φράση , αν πούνε σε απάντηση του .... ηρωισμού αυτού :"νομίζεις ότι δεν πληρώνεις , και θα πληρώσεις και μέχρι να το παραδεχτείς ξέχνα μας" ξέρεις τι θα γίνει aris?
  Κακά πράγματα για συνταξιούχους μηχανικούς και καλά για τύπους με κεφάλαια σε ευρώ .....
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ!

  • kritwn avatar
   kritwn @ Geros 30/12/2013 03:30:39

   Αν πάμε σε δραχμή όλα τα χρήματα που έχουν βγει στο εξωτερικό θα μετατραπούν σε δραχμές αυτομάτως. Επομένως άδικα χαίρεστε (έστω και ειρωνικά).

   Υπάρχουν δεκάδες επιχειρήματα κατά της δραχμής αλλά όχι αυτό πως κάποιοι θα τα αγοράσουν όλα μπιτ παρά. Οι πολύ πλούσιοι ούτως ή άλλως μπιτ παρά αγοράζουν τα πάντα εδώ και δεκαετίες έχοντας σύμμαχο τους ένα πολιτικό σύστημα που έχει ξεχάσει τι θα πει φορολογία μεγάλου κεφαλαίου. Οι υπόλοιποι που νομίζουν πως έκαναν κάτι έξυπνο βγάζοντας τα λεφτά στο εξωτερικό θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Την ίδια έκπληξη που θα βιώσουν κι όσοι θα δουν τον Τσίπρα να κάνει στροφή 180 μοιρών στη στάση του απέναντι στους γερμανούς.

   • Αris avatar
    Αris @ kritwn 30/12/2013 12:55:58

    Aγαπητέ Κρίτωνα,
    Εγώ θα τους καλοδεχόμουνα ακόμα κι αν ερχόντουσαν να τα αγοράσουν όλα μπιτ παρά, διότι, τότε μέσα σε ενα χρόνο θα μειωνόταν η ανεργία τουλάχιστο στο μισό και τα επόμενα 10 χρόνια θα έιχαμε ανάπτυξη ακόμα και πάνω απο 5% το χρόνο, και θα ξανακτίζαμε. Ομως αυτοί που ανέκαθεν έβγαζαν "γκαζόν" (το λέγαμε στη δεκαετία του '80 λόγω πράσινου χρώματος των δολλαρίων) δεν πρόκειται να τα ξαναφέρουν μέσα, εκτός αν πρώτα αγοράσουν οι ξένοι πάνω απο το 50% της Ελλάδος και εγκατασταθούν και μόνιμα στην κυβέρνηση όπως τώρα οι Γερμανοί...
    Θάταν ανόητο και εξευτελιστικό να περιμένουμε απο τους μαυραγορίτες και τους δωσίλογους των Γερμανών να ανορθώσουν τη χώρα των ποιητών και των μουσικών ολυμπιονικών...

   • Geros avatar
    Geros @ kritwn 30/12/2013 13:09:38

    Και ποιος σου είπε ότι τα έχω μετρητά σε τράπεζα? Από τέτοιες χαζομάρες πάει να βρει λεφτά το Τσιπράκι? Θα πάρει το .... να μην πω τι.
    Φίλε μου οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί δεν ζουν στην χώρα της Τσιπρέικης τσιχλόφουσκας για να βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως από τις ηλίθιες του εμπνεύσεις (για τα νόμιμα λεφτά μιλάμε φυσικά).
    Όσο αφορά την πρόβλεψη σου για στροφή 180 μοιρών δεν την βλέπω να βγαίνει. Με ποιο τρόπο θα πουλήσει την στροφή αυτή στο εσωτερικό του?
    Θα γίνει ο μνημονιακός ηγέτης του οργισμένου αντιμνημονιακού όχλου? Ούτε 24 ώρες δεν θα κρατήσει.

    • kritwn avatar
     kritwn @ Geros 30/12/2013 19:52:18

     Το εσωτερικό του είναι κατά 80% πασόκοι. Τους λες και νοικοκυραίους. Το ότι δεν ακούγονται πολύ γιατί το έχουν πάρει εργολαβία οι διάφορες συνιστώσες, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κιόλας.

     Εξάλλου αν ήταν όλοι εκεί μέσα της σχολής του Λαφαζάνη, ήδη θα είχαν πέσει "φάπες" μετά το Τέξας και τη στροφή προς το κέντρο που έκανε ο Τσίπρας. Αλλά πέρα από κάποιες γκρίνιες δεν είδαμε να αλλάξει και τίποτα, ούτε τα ποσοστά του έπεσαν ούτε εσωτερική εξέγερση έγινε. Από αυτά μπορώ να συμπεράνω πως η πλειοψηφία των σημερινών ψηφοφόρων του Σύριζα δεν συμμερίζεται τις μαγκιές και το μηδενισμό ορισμένων αριστερών.

   • Flatiron avatar
    Flatiron @ kritwn 30/12/2013 13:43:29

    Δεν μας εξηγεις πως θα συμβει τεχνικα αυτο...να γινει μετατροπη των υπολοιπων λογαριασμων σε συναλλαγμα σε τραπεζες εξ/κου, σε δρχ.;;

    • kritwn avatar
     kritwn @ Flatiron 30/12/2013 20:22:57

     @flatiron
     Δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Αποφασίζεις πως όποιος θέλει να φέρει χρήματα στη χώρα θα ελέγχεται η πηγή αυτών των χρημάτων. Αν εξάχθηκαν από τη χώρα όσο ήμασταν στο ευρώ, τα μετατρέπεις σε δραχμές. Με δεδομένο πως όλες οι τράπεζες θα έχουν κρατικοποιηθεί πλέον, διαφορετικά θα καταρρεύσουν εν μία νυκτί, μπορείς να γνωρίζεις τι έχει βγάλει ο καθένας στο εξωτερικό, πότε και πόσα. Οπότε αν ορισμένοι λειτουργούν υπό του πονηρού, υποστηρίζοντας την επιστροφή στη δραχμή με την ελπίδα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό να πολλαπλασιάσουν την αξία τους θα καταφέρουν μια τρύπα στο νερό. Εκτός βέβαια από όσους τα έβγαλαν με βαλίτσες έξω.

  • aris avatar
   aris @ Geros 30/12/2013 20:59:19

   Η σιωπή μου προς απάντησή σου, όταν θεωρείς μπάζο τον Χριστό και τον Αινστάιν πχ. επειδή πέθαναν άφραγκοι...
   Σε έχουμε καταλάβει πολύ καλά, μην κουράζεσαι να μας εξηγείς τις απόψεις σου.

  • Αris avatar
   Αris @ Geros 31/12/2013 12:30:43

   @Geros .
   Η σιωπή μου προς απάντησή σου, όταν θεωρείς μπάζο τον Χριστό και τον Αινστάιν πχ. επειδή πέθαναν άφραγκοι…
   Σε έχουμε καταλάβει πολύ καλά, μην κουράζεσαι να μας εξηγείς τις απόψεις σου.

 10. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 29/12/2013 21:44:30

  Να κάνουμε λίγο τα γαλαζοπράσινα λαμόγια του παρελθόντος να τρομάξουν;
  Ας τα διαβάζουν και οι δικηγόροι εδώ μέσα...
  Εδώ η Αμερικανική νομοθεσία περί Ξένης Διαφθοράς (Foreign Corruption Act): http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/statutes/regulations.html
  Η οποία είναι μεταφρασμένη επίσημα από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ΚΑΙ στα Ελληνικά (!) (γιατί άραγε;): http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/docs/fcpa-greek.pdf

  Εδώ όλες οι υποθέσεις στις οποίες είχε εφαρμοσθεί η FCA: http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/cases/a.html
  Αν πάτε π.χ στο γράμμα "S" (=Siemens) θα βρείτε τις 4 υποθέσεις για τη Siemens:
  1. U.S. v. Siemens Aktiengesellschaft: Docket No. 08-CR-367-RJL
  2. U.S. v. Siemens S.A. (Argentina): Docket No. 08-CR-368-RJL
  3. U.S. v. Siemens Bangladesh Limited: Docket No. 08-CR-369-RJL
  4. U.S. v. Siemens S.A. (Venezuela): Docket No. 08-CR-370-RJL

  Έρχονται Πορτοκαλί Στολές ;
  Ξέρετε αυτοί δεν αστειεύονται...δεν καταλαβαίνουν πολλά-πολλά...
  Για κάποιους εδώ στο Ελλαδιστάν τελειώσανε τα ψέματα και οι χλιδές.
  Μαύρη Πρωτοχρονιά τους εύχομαι όπως του Ελληνικού λαού...ή μάλλον "Πορτοκαλί Πρωτοχρονιά"...

  Φάκτορα,
  τη δεκαετία του 80-90, το ΑΝΤΙ ήταν ένα φάρος για να κρατηθούμε όλοι όσοι είχαμε μπει στη γωνιά από το γαλαζοπράσινο σάπιο κατεστημένο...σήμερα, όσοι επιβιώσαμε, με νύχια και με δόντια, ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, κολυμπώντας κόντρα στο ρεύμα, σηκωθήκαμε ψηλά, και ΠΕΤΥΧΑΜΕ επαγγελματικά...χωρίς τη βοήθεια κανενός ξετσίπωτου γαλαζοπράσινου πολιτικάντη...

 11. Nik avatar
  Nik 30/12/2013 00:03:37

  Ενδέχεται το πράγμα να είναι πολύ πιο απλό. από το 1980 στην Αμερική ισχύει το Foreign Corrupt Practices Act που δένει τα χέρια εταιρειών σε ότι άφορά μίζες κλπ, καθιστόντας αδίκημα στις ΗΠΑ την όποια δωροδοκία, ακόμη και από τρίτους, για λογαριασμό του κατηγορούμενου. Με απλά λόγια οι Αμερικάνοι φοβούνται να μιζάρουν και πιστεύουν ότι αυτό τους κοστίζει. Λογικό είναι να ισοφαρίζουν το σύστημα με κάποιοες καρφωτές. Και γιατί όχι αν στην τελική ανάλυση αυτό μας δείχνει ποιοι μας δουλεύουν κανονικότατα.

 12. parsifal avatar
  parsifal 30/12/2013 00:03:51

  Προσοχή με το ποίημα αυτό, το πρωτοδιακίνησε ο Τάσος για ευνοήτους λόγους...
  Οι κακοί Αμερικανοί πάλι, προσπαθούν να μπλοκάρουν την αναβάθμιση του νέου υγρού πυρός (S-300) και το πλασάρισμα ΤΟR - M2 ως νέα πανάκεια !
  Κινδυνεύει η Πόρσε και οι διακοπές στην Μύκονο ! Στόχος της CIA, της ΝSA κ.α. ο Τάσος !

 13. Defence avatar
  Defence 30/12/2013 00:46:55

  Όλα όσα βλέπουμε να γίνονται αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα με τις μίζες στα εξοπλιστικά και στην Τουρκία με την συντριβή του ερντογαν έχουν να κάνουν με την αμερικανική πολεμική βιομηχανία και την επιβίωση της.

  Με τις αποκαλύψεις Καντά οι αμερικανοί ισοπεδώνουν τις ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες αποκλείοντας τις από μελλοντικές αγορές όπλων από την Ελλάδα.
  Εξασφαλίζουν την πώληση του αμερικανικού F-35 εκτοπίζοντας το ευρωπαϊκό eurofighter και το γαλλικό rafale ενώ με την παραχώρηση ενός αριθμού "δωρεάν" μεταχειρισμένων αμερικανικών αρμάτων Μ1Α1 και άλλων οχημάτων μάχης μπαίνουν δυναμικά και στον στρατό ξηράς αποκλείοντας μελλοντική προμήθεια μεταχειρισμένων η νέων γερμανικών leopard-2 και νέων τομα Puma.

  Όσον αφορά την Τουρκία τα πράγματα είναι απλά.Αντί οι τούρκοι να επιλέξουν το αμερικανικό πατριοτ (γιατί έτσι πρέπει) επέλεξαν κινέζικο σύστημα και μετά από μια περίοδο προειδοποιήσεων-απειλών εκ μέρους των ΗΠΑ και με τον Ερντογαν αποφασισμένο να αγοράσει το κινέζικο σύστημα οι αμερικανοί ξεκίνησαν την διαδικασία συντριβής του.Ο βασικός λόγος που οι τούρκοι επέλεξαν το κινέζικο σύστημα είναι η πλήρης πρόσβαση στους πηγαίους κωδικούς του συστήματος.
  Επίσης τους αμερικανούς τους έχει πιάσει εδώ και καιρό κρύος ιδρώτας με την συμφωνία Τουρκίας και σουηδικής SAAB με σκοπό την συνεργασία και παραχώρηση τεχνογνωσίας για το φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους κάτι που σημαίνει μη προμήθεια αμερικανικών F-35 η προμήθεια τους σε μικρό αριθμό (ως προσωρινή λύση) μέχρι να κατασκευάσουν το δικό τους.Υπενθυμίζεται πως οι τούρκοι έχουν εκδηλώσει πρόθεση αγοράς 100+ F-35 και μάλιστα είναι υποκατασκευαστες του προγράμματος F-35 JSF. Η μη παράδοση όμως εκ μέρους των αμερικανών του πηγαίου κώδικα του μαχητικού στην τουρκικη πολεμική αεροπορία έκανε τους τούρκους να ψάχνουν εναλλακτική λύση.Δηλαδή αυτή της κατασκευής τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους με ευρωπαϊκό κινητήρα.

  Η εκάστοτε αμερικανική κυβέρνηση είναι υποχείριο των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών.Όποιος δεν αγοράσει αυτά που «πρέπει» και ψωνίσει από αλλού είναι καταδικασμένος να συντριβεί.
  Τα ίδια είχαν γίνει και στην Ελλάδα με την συμφωνία Καραμανλή για την αγορά 450 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων αξίας 1,2 δις ευρώ.

  Κανείς δεν είναι υπεράνω των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών.Ακόμα και οι "υπέρ-τράπεζες" οι οποίες φυσικά εξαρτώνται άμεσα από τις πωλήσεις όπλων. Γιατί αν δεν αγοράσει καμιά χώρα όπλα αυτές δεν θα έχουν πελάτες για τερατώδη δάνεια χιλιάδων δις δολαρίων!
  Το πρόγραμμα του αμερικανικού μαχητικού F-35 έχει καταπιεί έως τώρα σχεδόν ένα τρις δολάρια.
  Εάν οι χώρες προτεκτοράτα των ΗΠΑ δεν το αγοράσουν σε μεγάλους αριθμούς πάει φούντο και η εταιρία-κολοσσός που τα κατασκευάζει άλλα και οι τράπεζες που έχουν δανείσει όλα αυτά τα λεφτά στην κατασκευάστρια εταιρία.

  Τον Τσιπρα οι αμερικανοί τον έχουν εξασφαλίσει ως μελλοντικό αγοραστή αμερικανικών συστημάτων.Είναι δεδομένο ότι ο Τσιπρας δεν πρόκειται ως πρωθυπουργός να αγοράσει κανένα οπλικό σύστημα από Ευρώπη η Ρωσία.Έχει πολύ καιρό μάλιστα που τον έχουν σιγουρέψει ως πελάτη.
  Να υπενθυμίσω το άκρως ενδιαφέρον άρθρο του βήματος στις 10/2013 με τίτλο «Οι ΗΠΑ, η ΑΟΖ, τα F-15 και ο Τσίπρας. Οι κλειστές συναντήσεις στο Brookings και το μέλλον των νατοϊκών βάσεων»

  • aris avatar
   aris @ Defence 30/12/2013 12:05:32

   Αγαπητέ Defence πριν προλάβω να σε διαβάσω απάντησα παραπάνω σε σχόλιο του φίλου "Νίκος Α " όπου ουσιαστικά χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες περι εξοπλισμών, συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τα λεγόμενά σου που δεν νομίζω οτι μπορεί σοβαρά κάποιος να αμφισβητήσει.
   Πιστεύω λοιπόν οτι πολύ σωστά ο Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει με σύμμαχο τους Αμερικάνους και γι' αυτό αποτελεί για μάς "το πρώτο φώς στο βάθος του τούνελ", οτι θα μπορούσε να αναστραφεί η καταστροφική μας πορεία στην μαύρη τρύπα της ύφεσης και του μη βιώσιμου χρέους.
   Ο μονόδρομος για την Ελλάδα δεν είναι το Γερμανικό μνημόνιο. Αυτός είναι ο μονόδρομος της καταστροφής της μεσαίας και της φτωχής τάξεως της Ελλάδος υπέρ της άρχουσας.(Το πιστεύει και Σαμαράς, το δήλωσε και δεν το αναίρεσε ποτέ).
   Ο μονόδρομος για μας ήταν, μετά την καταστροφή μας απο τους Γερμανούς το 1940-45, οι ΗΠΑ και θα παραμείνει, όσο η Αμερική θα είναι ηγέτης της γής, κυρίως σε ισχύ και όχι μόνο σε οικονομία.
   Εκτος του ότι λοιπόν ο Τσίπρας έχει αντιληφθεί και πάρει τη σωστή γεωστρατηγική θέση για τη χώρα μας, ακόμα κι αν έκανε βλακείες τύπου ΓΑΠ, η Πρωθυπουργία του έστω και για μιά εβδομάδα, θα μας προσέφερε ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, δύο ανεκτίμητες υπηρεσίες.
   1. Θα τερμάτιζε το ιδιότυπο καθεστώς της Ελλάδος απο το 1950 που είναι (με την εξαίρεση της επταετούς Δικτατορίας) "κληρονομική Δημοκρατία" των οικογενειών Παπανδρέου-Καραμανλή με ολίγον Μητσοτάκη.
   2. Θα έστελνε τουλάχιστο σπίτι τους (φυλακή δεν το βλέπω) τους υπεύθυνους-ενόχους για την κρίση κυβερνήσαντες τη χώρα απο το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.
   Αν πετύχει και κάτι περισσότερο θα είναι ευπρόσδεκτο.
   Αν αποτύχει, μπορούμε πάλι να ξαναβάλουμε το Βενιζέλο και τον Τομπούλογλου ή τον Ακη να συνεχίσουν το μνημόνιο. Δεν θα πουν όχι...

  • aris avatar
   aris @ Defence 30/12/2013 20:55:33

   Οσον αφορά τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, εγώ πιστεύω οτι η Αμερικανική Κυβέρνηση δεν είναι υποχείριο αλλα "σάρξ εκ της σαρκός τους". Η άν προτιμας, ο "σιδηρούς βραχίων τους". Εξ ού και η αδιαμφισβήτητη Παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ . Κυβέρνηση ΗΠΑ=Πεντάγωνο.
   Και βεβαίως δεν είναι υπεράνω των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, ακόμα και οι “υπέρ-τράπεζες” οι οποίες φυσικά εξαρτώνται άμεσα από τις πωλήσεις όπλων. Είναι όμως πολλές εξ αυτών ουσιαστικά ιδιοκτήτριες μεγάλων πολεμικών βιομηχανιών.
   Η σχέση όμως των Υπερ-τραπεζών με την κυβέρνηση που ήταν αγαστή μέχρι το 2008, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα με το σκάσιμο της μεγάλης φούσκας, επειδή η απληστία των Υπερτραπεζιτών έγινε ασύδοτη.
   Θα θυμάσαι υποθέτω την τρομερή εικόνα όπου ο υπ' αρ. 1 εκπρόσωπος των Υπερτραπεζιτών Henry Paulson γονατιστός μπροστά στον μαύρο Ομπάμα τον εκλιπαρεί να κρατικοποιήσει!!! τις σκασμένες Υπερτράπεζες και Υπερεταιρείες (Leehman, GM, AIG κλπ.).
   Ετσι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ναι μεν έσωσε τις Υπερτράπεζες αλλα αρνήθηκε να τις πληρώνει συνέχεια με Πραγματικό χρήμα των φορολογουμένων πέραν του αρχικού ποσού σωτηρίας το οποίο επέστρεψαν, ή επιστρέφουν το ταχύτερο. Εθεσε σε λειτουργία τον εκτυπωτή και τους πληρώνει με φωτοτυπίες. Βεβαίως δεν τις εμπόδισε ποτέ να στραφούν αλλού προς αρπαγή "δήθεν χρεών" απο άλλα κράτη και αυτή τη φορά απο τα PIIGS+C της Ευρωζώνης. Ομως δεν τις αφήνει πλέον ασύδοτες, γιατί ξέρει οτι δεν μπορούν να αυτοελέγξουν το πάθος τους και μπορεί να διαλύσουν ολόκληρα κράτη (όπως την Ελλάδα πχ.) και να προκαλέσουν ανήκεστη βλάβη και σε χρήσιμους συμμάχους των ΗΠΑ, επαναφέροντας πίσω την κρίση απ' το παράθυρο. Γι αυτό πιστεύω οτι η Κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει στις Υπερτράπεζες που έχουν απόλυτα εξαγορασμένη τη Γερμανία, να διαλύσουν τελείως το ευρώ και την Ευρωζώνη αφήνοντας πχ. ακούρευτο το Ελληνικό χρέος μέχρι την πλήρη εξόντωση της Ελλάδος σε 2-3 χρόνια...Και έχω την εντύπωση, πάντα με επιφύλαξη, οτι αυτά τα πιστεύει και ο Τσίπρας και οι σύμβουλοί του.

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 30/12/2013 01:48:34

  Παραμύθια τούμπανα, ιδεολογίες.
  Ο Κάντας καταρχήν, με την κατάθεση πέταξε έξω από τις προμήθειες για μερικά χρόνια τον Λιακουνάκο.
  Του οποίου οι αντιπροσωπεύσεις είναι κατά 80 % Αμερικανικές εταιρείες.

  Με τα Leopard της Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ήταν όλα γνωστά απο τη στιγμή που πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη τον Karlheinz Schreiber και τον εξέδωσε ο Καναδάς στη Γερμανία (έχω γράψει πολλές φορές για την υπόθεση "Ströbele εναντίον Schäuble" - ο υπουργος έπεσε στα μαλακά). Απλώς στην Ελλάδα όλοι έκαναν πως δεν ξέρανε, δεν καταλάβαιναν, στόμα ειχαν και αυτιά δεν είχαν...
  Ο νοών νοείτω...

 15. Nik avatar
  Nik 30/12/2013 18:27:04

  Οι "πηγαίοι κωδικοί" είναι το πρόβλημα τώρα που κυριαρχούν τα έξυπνα όπλα. Παλιά, όταν δεν ήταν έξυπνα τα όπλα και δεν υπήρχαν "πηγαίοι κωδικοί" τι μας εμπόδιζε να φτιάξουμε σωστή εγχώρια αμυντική βιομηχανία; Τι μας εμποδίζει να φτιάξουμε δικό μας "πηγαίο κώδικα";

  Είναι υπόθεση να δεχτούμε ότι μπορούμε. Αυτό λείπει από την σούπα που βλέπουμε να εξελίσσεται γύρω μας. Για να υπάρχουν μίζες κλπ πρέπει να υπάρχουν ΞΕΝΑ όπλα και προμήθειες. Εκεί είναι το ζουμί και εκεί κρύβεται ίσως η μέγιστη μίζα.

 16. Paris avatar
  Paris 31/12/2013 09:13:13

  @uncle Stgm Δηλαδή πιστεύεις σοβαρά ότι οι Αμερικ. εταιρίες τού Λιακουνάκου θα μείνουν εκεί και δεν θ αλλάξουν αντιπρόσωπο?.Μα πιθανώς γι αυτό γίνονται οι αποκαλύψεις.Αναδιανομή της πίτας.
  Λοιπόν για να μην μπερδεύεστε.Οι ξένες εταιρίες πληρώνουν αφειδώς τους αντιπροσώπους για την εμπορική "προώθηση" των προιόντων τους.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Οι αντιπρόσωποι υπογράφουν δεσμευτικά χαρτιά ότι δεν θα λαδώσουν αξιωματούχους.Ετσι αφήνουν την ευθύνη στους αντιπροσώπους σε περίπτωση που ανακαλυφθεί μίζα.Αν προσέξατε αυτό λένε τώρα οι ξένες εταιρίες.Η εταιρία θα πεί υποκριτικά"Εγώ πληρώνω τον αντιπρόσωπο για την προώθηση του προιόντος"Τώρα αν αυτός παραβίασε τη συμφωνία,τί φταίμε εμείς.Και καλύπτονται νομικά.

 17. falcon avatar
  falcon 31/12/2013 10:41:24

  Εάν η Κυβέρνηση θέλει πραγματικά να πατάξει την διαφθορά, ας ξεκινήσει με το ξήλωμα όλων στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών που επανδρώνεται από το Βαθύ ΠΑΣΟΚ και την δημιουργία Υφυπουργείου Εξοπλισμών - προμηθειών . Τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο υφυπουργών θα έχει κάτι να κάνει από τη σημερινή απραξία. Η δημιουργία ΥΦΕΠ θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για μελλοντικές αρπαχτές. Ωστόσο η μη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας σε αντικατάσταση του ΚΥΣΕΑ θα συνεχίσει να δίνει ζωτικό χώρο σε διεφθαρμένους και λαμόγια για αρπαχτές. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το κράτος θα πρέπει να αλλάξει οργανωτική δομή για τον καλλίτερο έλεγχο και επίβλεψη σε όλους τους τομείς . Δεν αποδίδει σήμερα η συνέχιση λειτουργίας του κράτους με οργανωτικές δομές της δεκαετίας του 60.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.