#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/07/2011 13:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι "βολεμένοι" που καταγγέλλει ο Παπανδρέου είναι παιδιά του ΠΑΣΟΚ“Όλοι ξέρουμε ότι και πάλι θα έχουμε αντιδράσεις, από όσους θεωρούν ότι είναι βολεμένοι με το σύστημα. Αλλά ξέρουμε ότι και αυτοί και όλοι μας, θα βγούμε πολύ καλύτεροι” δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Παιδείας.

Πράγματι υπάρχουν πολλά θετικά όπως και πολλά αρνητικά στο νόμο – πλαίσιο αλλά η ανάλυση για την Παιδεία δεν είναι της παρούσης.

Το ζήτημα είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να τα βάλει με όλα τα “πράσινα” κάστρα, αυτά που ο ίδιος και οι σύντροφοί του έστησαν εδώ και 30 χρόνια. Τώρα ξαφνικά, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, και της πίεσης της Κομισιόν για απελευθέρωση των αγορών, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να “φάει τις σάρκες του”.

Τα βάζει με τα πράσινα καπετανάτα, όπου κι αν αυτά βρίσκονται. Διότι για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια όλο αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα με τους καθηγητές – αφεντάδες και τους πρυτάνεις που λύνουν και δένουν, το ΠΑΣΟΚ το έφτιαξε. Θέλοντας να ελέγξει τα Πανεπιστήμια και τη διοίκησή τους, αφού δεν μπορούσε να ελέγξει τους φοιτητές, μοίρασε αφειδώς χρήματα, τόσο τη δεκαετία του '80 όσο και του '90. Οι περισσότεροι πρυτάνεις “πράσινοι” ήταν κατά καιρούς και πολλοί από αυτούς που φωνάζουν σήμερα κατά της κυβέρνησης, παλαιότερα υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ.

Πάμε στη σύγκρουση για την απελευθέρωση των ταξί. Ο καθένας έχει την άποψή του για το αν είναι δίκαιο και σωστό μέτρο το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Η ουσία όμως είναι ότι πρόκειται για μια ακόμη κοινωνική τάξη που ζούσε σε βάρος της ελληνική κοινωνίας, διά χειρός των πολιτικών κομμάτων που άσκησαν εξουσία. Οι ταξιτζήδες ήταν και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΝΔ μια δημοφιλής τάξη που επηρέαζε και τους πελάτες τους, επομένως, έπρεπε να τους χαϊδέψουν τα αυτιά. Πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα δε νομοθέτησε αυξήσεις στα κόμιστρα και στις σημαίες χωρίς να εξασφαλίσει και την απαραίτητη ποιότητα υπηρεσιών; Τώρα που το μαχαίρι μπήκε στο λαιμό επιχειρεί μια απελευθέρωση με λάθος τρόπο και οδηγώντας στην καταστροφή ακόμη και ταξιτζήδες που έδωσαν πριν ένα μήνα 200.000 για μια άδεια. Που ήταν η κυβέρνηση όταν οι οδηγοί ταξί κατήγγειλαν ότι η “μαύρη”, δηλαδή η αδήλωτη εργασία έφτανε το 80% στα ταξί; Και που ήταν όταν οι ταξιτζήδες έκαναν καρτέλ, ειδικά σε περιοχές – φιλέτα όπως τα αεροδρόμια;

Για να μην πούμε για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το πελατειακό κράτος με τις χιλιάδες αθρόες προσλήψεις το έφτιαξε κατά κύριο λόγο το ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν κορόιδο η ΝΔ να μην το συνεχίσει. Έρχεται λοιπόν τώρα ο κ. Παπανδρέου να διώξει αυτούς που βόλεψαν τόσα χρόνια οι υπουργοί και βουλευτές του.

Αλλά και για μια σειρά επαγγελμάτων που απελευθερώνονται, σάρκα εκ της σάρκας του ΠΑΣΟΚ είναι. Όποτε τους χρειάστηκε ο κ. Παπανδρέου τους έταζε λαγούς με πετραχήλια γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε

Αυτοί είναι λοιπόν όλοι οι βολεμένοι που υπαινίσσεται ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για τα “δικά τους παιδιά” και το κράτος που επί χρόνια έκτισε το ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και οι αντιδράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας avatar
  Κώστας 07/07/2011 13:31:16

  Σαπίλα παντού, όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις διαφθορά, αναξιοκρατία, μίζες, ρουσφέτι, κλέψιμο και παντελή αδιάφορια από κάθε υπεύθηνο.
  Πως καταντήσαμε έτσι σαν λαός;

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/07/2011 13:32:46

  Από τη μαύρη εργασία στα ταξί, πρώτοι ήταν οι ιδιοκτήτες που επωφελήθηκαν. Ας είμαστε ειλικρινείς: αν ήμασταν στη θέση τους, τι διαφορετικό θα κάναμε αν μας ερχόταν για να προσλάβουμε ένας επαγγελματίας οδηγός και ένας αστυφύλακας που θέλει να συμπληρώσει το μισθό του με "μαύρο" ταξιτζηλίκι. Προφανώς θα προτιμούσαμε τον δεύτερο (αν είχαμε βεβαίως εχέγγυα συστάσεων), γιατί θα ξέραμε ότι σε ενδεχόμενο έλεγχο/μπλόκο/τροχαία παράβαση θα έδειχνε απλά στους συναδέλφους του την... υπηρεσιακή του ταυτότητα και θα καθάριζε όμορφα και ωραία.

 3. Κτησιας avatar
  Κτησιας 07/07/2011 14:15:31

  Χε χε ! Να ήταν μόνο αυτοί;! καλά θα ήταν , εδώ πρόκειται για μεγάλο στρουθοκαμηλισμό, ολόκληρης της πολιτικής τάξης και των παρατρεχάμενων! Που νόμιζαν ότι τα υποζύγια θα κάθονται ήσυχα και θα δέχονται αδιαμαρτύρητα τα πάντα ! Μόλις κλείσανε οι στρόφιγγες των δανεικών μετρητών διαπίστωσαν ότι τα υποζύγια είναι θυμωμένα! Και τους πλακώνουν στις σφαλιάρες χωρίς διακρίσεις!

 4. rs avatar
  rs 07/07/2011 14:16:17

  "...και δεν ήταν κορόιδο η ΝΔ να μην το συνεχίσει"
  Μπράβο! Ωραία διαπίστωση! Προφανώς θεωρείτε κορόϊδα τους υπόλοιπους.
  Με τί εχέγγυα λοιπόν να σας πιστέψει ξανά ο "το κορόϊδο" ο ψηφοφόρος;
  Όσες εμβρυθείς αναλύσεις και άν γράψεται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.

  • factorx avatar
   factorx @ rs 07/07/2011 14:28:01

   Σου το έχω ξαναπεί, δεν μπορείς να ψαρεύεις στα θολά νερά γιατι χάνεσαι. Αποτελεί σταθερή θέση του antinews η γαλαζοπράσινη διαπλοκή του συστήματος ΠΑΣΟΚ και της ΜΔ που προσπαθούσε τόσα χρόνια να γίνει ... ΠΑΣΟΚ. Και ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με ένα κόμμα που έχει ημερομηνία λήξης

   • rs avatar
    rs @ factorx 07/07/2011 14:43:39

    "Και ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με ένα κόμμα που έχει ημερομηνία λήξης".
    Σωστότατο!Γιατί καλείται λοιπόν ο πολίτης να επιλέξει από τα..."ληγμένα";
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κόμματα δεν γεννώνται με παρθενογένεση. Έρχονται από πολύ παλιά και πάνε ακόμα πιό μακριά, κουβαλώντας μαζί τους χαρακτηριστικές συμπεριφορές που δεν σβήνονται με νέες ευρηματικές συσκευασίες.
    Δυστυχώς προοπτική, για ανατροπή του σκηνικού, προς μία θετική κατεύθυνση, με όραμα, δεν βλέπω να υπάρχει.

   • juliet avatar
    juliet @ factorx 07/07/2011 14:58:44

    ++++++1000000000000000

 5. Εγώ avatar
  Εγώ 07/07/2011 14:36:11

  Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση. Σίγουρα έχει και η ΝΔ ευθύνη, που συντήρησε αυτό το σύστημα, αλλά σε μικρότερο ποσοστό από το Πασοκ. Αλλά πρέπει η ΝΔ να πάρει θέση εναντίων αυτών των κρατικοδίαιτων βολεμένων που ζουν εις βάρος του συνεπή φορολογούμενου πολίτη και σίγουρα θα έχουν τον κόσμο μαζί τους. Όσο για το Πασοκ δεν με πείθει, απλά λέει λόγια για να τα ακούει η τρόικα αλλά δεν πρόκειται να τα βάλει με τα παιδιά του.

 6. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 07/07/2011 15:41:02

  Ισότητα και δικαιωσύνη ΤΩΡΑ!!!!
  Εξίσωση δικαιωμάτων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους ΤΩΡΑ!
  Τελος στα καπετανάτα των βολεμένων στις ΔΕΚΟ στα κλειστά επαγγέλματα στα πανεπιστήμια στα ΜΜΕ ΤΩΡΑ.
  Να μπεί τελος στις στις συνταξεις των ντεμέκ αντιστασιακών ΤΩΡΑ.
  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΩΡΑ!
  Αυτή είναι πραγματική αντισταση στο σύστημα!
  Ολα τα αλλα είναι σα να αλλάζει ρουκαλάκια η ΛΟΛΑ στην κουκλιτσα μπαρμπι που της χάρισε η ΝΟΥΝΑ!!

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/07/2011 15:45:00

  Εγώ δεν το πιστεύω, πιστεύω στο open γκουπ και στις επιλογές του.

  Θυμάστε πχ το Ινστιτούτο Νεότητας που κλείνει αλλά θα κάνει και 150 προσλήψεις;

  Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο λοιπόν για το περιβόητο Ινστιτούτο νεολαίας που θα συγχωνευθεί ή θα καταργηθεί, αλλά προς το παρόν θα προσλάβει 150 άτομα, έπεσα πάνω στα βιογραφικά των μελών του ΔΣ ... φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν πολλά ΔΣ Ινστιτούτων στον κόσμο με ...φοιτητές. (http://www.ify.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=128&Itemid=120&lang=el) ...εκτός βέβαια αν δεν είναι επικαιροποιημένο.

  Να υποθέσω ότι το συγκεκριμένο ΔΣ θα επιλέξει και θα επικυρώσει τις προσλήψεις;

  Το πενταμελές ΔΣ με τα δύο μέλη να σπουδάζουν και που ασχολούνται και με τα θέματα του Ινστιτούτου , ασχολείται και με προγράμματα της Ε.Ε. και με προσλήψεις και με τη διοίκηση και με την προβολή και διαφήμιση του έργου σε έντυπα που μέλη του αρθρογραφούν (http://www.loukasgermanos.gr/el/publications/journalistic.html , http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΓΘ4694ΔΝ-Φ , http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α3Φ4694ΔΝ-Τ, http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α3Φ4694ΔΝ-Ω), με ότι αυτό συνεπάγεται για το φόρτο και τον όγκο εργασίας.

  Ειλικρινά νοιώθω τόσο Ιθαγενής που δεν μπορώ να διευθετήσω και να προγραμματίσω τη διαχείριση του προσωπικού μου χρόνου για να προλαβαίνω απλά την καθημερινότητα.

  ...περισσότερο νοιώθω όμως Ιθαγενής γιατί όπως πολλές φορές έχω πει αν κλείσουμε όλα τα ...παράλληλα ΝΠΙΔ, ΑΕ, Ινστιτούτα και λοιπά (που τα κλείνουμε οσονούπω ...απλά λίγες προσλήψεις να προκάνουμε να κάνουμε) που λειτουργούν υπό την σκέπη του άμοιρου στενού Δημόσιου τομέα (επιχορηγήσεις) δεν θα χρειαζόταν να ασχολούμαστε με τι θα γίνει πχ με τις συντάξεις του ...ΟΓΑ.

  ΥΓ

  Φαντάζομαι από την ...απογραφή των 700.000 Δημοσίων υπαλλήλων δεν βρέθηκαν μερικοί για την επάνδρωση του ινστιτούτου και του ΔΣ για οικονομία κλίμακας βρε αδερφέ ....προτείνω την εφεδρεία υπαλλήλων λοιπόν για οικονομία...και την πρόσληψη νέων.

 8. kostis avatar
  kostis 07/07/2011 18:26:19

  Φιλοι μου ! η εργασια δεν εχει χρωμα (μπλε πρασινη κοκκινη )
  Ο εργαζομενος δουλευει το μεροκαματο η τον μισθο του 7 - 15 δεν εχει περιθωρια να μην κανει την δουλεια του !!! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ !!!!!
  Αυτα τα λαμογια οι συνδικαλΗστες ειναι που διεφθειραν καθε υπαλληλικη ιδιοτητα.
  Τοποθετηθηκαν εκει απο διευθαρμενους πολιτικους για να μαζευουν ψηφαλακια κανοντας ρουσφετια ΜΟΝΟΝ μεσω συνδικαλΗστων και αυτα τα τομαρια σημερα (που ειναι σαν τον ΓΚΡΟΥΕΖΑ) δεν εχουν χρωμα ειναι μαυρα σαν κορακια που περιμενουν ακομη μια ευκαιρια !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.