Οι “βολεμένοι” επαναστάτησαν
25/07/2014 17:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι “βολεμένοι” επαναστάτησαν

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον δημόσιο τομέα με τη διαδικασία της απογραφής των υπαλλήλων και της αξιολόγησής τους. Δε φτάνει που πάνω από 100 δήμοι και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρνούνται να στείλουν στοιχεία και τους ικετεύει μέχρι και ο υπουργός, αρκεί να ξηλώσει τους δημάρχους και τους υπεύθυνους, τώρα κάνουν αντάρτικο και κυνηγάνε στους διαδρόμους ακόμη και τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Όπως αποκαλύπτεται, σε 10 μεγάλους δήμους της χώρας και σε μία γραμματεία του υπουργείου Πολιτισμού επιχειρείται τώρα να γίνει επανέλεγχος νομιμότητας της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή ορισμένου έργου σε αορίστου χρόνου. Σε αυτούς τους φορείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει συνολικά περίπου 4.700 μονιμοποιήσεις με μετατροπές συμβάσεων.

Κατ' εντολήν του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπό την απειλή επιβολής κυρώσεων για παράβαση καθήκοντος στους αρμοδίους υπηρεσιών που αρνούνται να συνεργαστούν, τα κλιμάκια του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) έχουν ξεκινήσει τη συλλογή στοιχείων για όσους υπαλλήλους μονιμοποιήθηκαν με μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου.

Οι φορείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων είναι: Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμοι Αθηναίων, Πειραιά, Ασπροπύργου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Λαρισαίων, Πατρέων και Ρεθύμνου. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει ότι η επιλογή των συγκεκριμένων δήμων έγινε με βάση τον αριθμό των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Δεν προσδιορίζει τον αριθμό των συμβάσεων που έχουν γίνει σε αυτούς τους φορείς. Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αγγίζουν τις 2.700 στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ και τις 2.000 συνολικά στους υπό έλεγχο δήμους.

Τι ζητά ουσιαστικά το κράτος; Να ξέρει ποιοι και πόσοι υπάλληλοι υπάρχουν, πως μπήκαν στη θέση τους, τι λεφτά παίρνουν και φυσικά αν είναι νόμιμοι οι διορισμοί τους. Έστω και τώρα, υπό το βάρος της τρόικας το κομματικό κράτος επιχειρεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να απολύσει όσους μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά ή επειδή είχαν μπάρμπα στην Κορώνη.

Και τι συμβαίνει πιστεύετε; Δήμαρχοι αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία, υπηρεσίες κρύβουν τους φακέλους, συνδικαλιστές, κυρίως από την ΠΟΕ – ΟΤΑ του Μπαλασόπουλου απειλούν με ξυλοδαρμό τους επιθεωρητές και γενικά επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο. Κυρίως στους δήμους Χαλανδρίου, Ζωγράφου και Πατρέων. Η πλάκα είναι ότι βγαίνουν οι συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και λένε ότι δεν πληρώνονται από το κράτος αλλά από τους δήμους. Είναι για γέλια δηλαδή και για κλάματα λες και δεν ξέρουν όλοι ότι αν σταματήσει το κράτος να χρηματοδοτεί τους ΟΤΑ θα καταρρεύσουν τα πάντα.

Κι αντί να κάνουν όλοι μια προσπάθεια εξορθολογισμού, αντί να κλείσουν οι εταιρείες – φαντάσματα των δήμων και να πάνε σπίτια τους όσοι μισθοδοτούνται χωρίς να προσφέρουν, οι δυνάμεις της αντίστασης δείχνουν τα δόντια τους. Και ο Μητσοτάκης παρακαλάει την ΚΕΔΕ να βοηθήσουν για να μην παρεμποδίζεται ο έλεγχος. Μα είναι αυτό κράτος; Μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος με τέτοιες πρακτικές;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρεας avatar
  Ανδρεας 26/07/2014 04:19:48

  Που είχε άδικο ο Πάγκαλος όταν έλεγε ότι "μαζί τα φάγαμε";

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ανδρεας 27/07/2014 12:22:39

   στο ο'τι δεν σου είπε πόσα φαγώθηκαν

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 26/07/2014 11:46:32

  "Στο τέλος ποιος θα μας ψηφίσει;" Φαήλος Κρανιδιώτης.

 3. airman avatar
  airman 26/07/2014 14:47:33

  Κάποιοι δεν θέλουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα που απαιτεί σύστημα και συστηματικό έλεγχο, παραμένοντας γανζωμένοι στο "σύστημα" και το "συστημικό" έλεγχο! Οι βολεμένοι και οι παρτάκιδες δεν εννοούν να αποδεχτούν ότι το πάρτι (έπρεπε να έχει και) πρέπει να τελειώσει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.