21/10/2009 06:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αυτοκτονίες στη France Telecom αρχίζουν και γίνονται στατιστικέςΟι 25 υπάλληλοι της France Telecom που αυτοκτόνησαν από τις αρχές του 2008 μέχρι τώρα δεν αποτελούν έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό, υποστήριξε σήμερα ένας σημαντικός στατιστικολόγος σε άρθρο του που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Το κύμα αυτοκτονιών στην εταιρεία έχει συγκλονίσει τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, με τους συνδικαλιστές να αποδίδουν τις αυτοκτονίες στην αναδιοργάνωση που γίνεται στην εταιρεία και στη συμπεριφορά της διοίκησης προς τους εργαζομένους.

«Λιγότεροι άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην France Telecom από αλλού», λέει ο Ρενέ Παντιέ, επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας της Γαλλικής Στατιστικής Εταιρείας, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα La Croix. Σύμφωνα με τον Παντιέ το 2007 στην Γαλλία καταγράφηκαν 19,6 αυτοκτονίες για κάθε 1.000 ανθρώπους ηλικίας 20 με 60 ετών. Υπολόγισε ότι το ποσοστό στην France Telecom, η οποία έχει περίπου 100.000 υπαλλήλους, φτάνει τους 15 ανθρώπους το χρόνο. «Δεν υπάρχει 'κύμα αυτοκτονιών'», ισχυρίζεται ο Παντιέ. «Είναι θλιβερό, το ανθρώπινο δράμα που αποτελούν αυτές οι αυτοκτονίες (...) να χρησιμοποιείται στη διαμάχη μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων. Είναι ντροπή», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xmmm avatar
  xmmm 24/10/2009 10:07:11

  Ως γνωστόν με τη στατιστική μπορεί κανείς να αποδείξει οτιδήποτε.

  Και για να μη γράφουμε εξυπνάδες, όπως ο εν λόγω αγράμματος η απλώς έμμισθος πανίβλαξ που νομίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους υποχρεωμένους να τον πιστέψουν, που είναι το γράφημα με τη σύγκριση αυτοκτονιών στη FT τις προηγούμενες χρονιές με τη φετινή που γίνεται ντόρος?

  Και το γράφω αυτό με πάσα βεβαιότητα ότι η αύξηση φέτος θα είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με την αύξηση στο γενικό πληυθσμό.
  Κι αυτό όχι γιατί έχω υποψη μου κάποια μυστικές στατιστικές και άλλα ατράνταχτα στοιχεία, αλλά απλή κοινή λογική. Όταν, όντας στατιστικολόγος, συγκρίνεις ανόμοιους πλυθυσμούς τότε προφανώς το κάνεις γιατί το συμπέρασμα σε βολεύει.
  Και ο γενικός πλυθησμός, που περιλαμβάνει πρεζάκια, μανιοκατα8λιπτικούς, ανέργους κτλ, προφανώς και είναι ανόμοιος από τον πλυθυσμό μιας εταιρίας με συγκεκριμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά και μισθούς σίγουρα πάνω από τον μέσο όρο.

  Μια ζωή παπαριές... Α, ρε πίσσα και πούπουλα...

  [Τι να λέμε τώρα... εδώ στα καθ΄ ημάς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποστηρίζουν, στα σοβαρά(!), ότι η εγληματικότητα των μεταναστών είναι υψηλότερη των γηγενών. Που αν αφαιρέσεις την εγκληματικότητα που οφείλεται στην ιδιοτητα του μετανάστατη και συγκρίνεις την εγκληματικότητα στις ίδιες ηλικιακές ομάδες, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΛΑΣ, ακόμη και στα αδικήματα μικροπαραβατικότητας (πχ κατοχή μικροπόσοτητας ναρκωτικών) οι ντόπιοι σκίζουν. Για να μη μιλήσουμε για πιο σοβαρά αδικήματα. ]

 2. inverted_a avatar
  inverted_a 24/10/2009 11:21:25

  Στην κλίμακα ψεύδους, υπάρχουν 3 στάδια:
  Καθαρό ψέμα - Μισές αλήθειες - Στατιστικές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.