#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αρχιστράτηγοι του μπάχαλουΤο δικαίωμα του εργαζόμενου να διεκδικεί είναι σεβαστό και νόμιμο. Ειδικά όταν ο εργαζόμενος απολύεται. Και διαδήλωση θα κάνει και συναυλία θα κάνει και θα βγει να φωνάξει. Ως εκ τούτου καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και παραμένουν για τρίτη ημέρα στο Ραδιομέγαρο αν και δεν είναι περιουσία τους, αλλά όλου του ελληνικού λαού. Διότι αν όσοι συμφωνούν με το κλείσιμο της ΕΡΤ θελήσουν να κάνουν κατάληψη στο κτίριο που είναι και δική τους περιουσία τότε θα γίνει κόλαση.

Υπάρχει, ωστόσο, μια μερίδα επαγγελματιών επαναστατών οι οποίοι εμφανίζονται ως «αρχιστράτηγοι» κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα. Είναι οι γνωστοί μπαχαλάκηδες της πολιτικής αλλά και του δρόμου που μαζεύονται, κάνουν πύρινες δηλώσεις, υβρίζουν, καταγγέλλουν χωρίς να έχουν καμιά πρόταση. Είναι και ορισμένοι συνδικαλιστές που όντας ανεπάγγελτοι και μη έχοντας τι να κάνουν αποφασίζουν απεργίες και συγκεντρώσεις. Κι εκεί βγάζουν τα απωθημένα τους με λόγους που προκαλούν ρίγη συγκίνησης και επαναστατικής κινητοποίησης.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι «στρατηγοί» του… Πολυτεχνείου της ΕΡΤ.

Πρώτα – πρώτα είναι οι ηγέτες της «Αριστεράς». Ο κ. Τσίπρας ο οποίος τη λέξη ένσημο την έχει δει μόνο γραμμένη, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των άλλων εργαζόμενων. Οποία υποκρισία. Εκμεταλλεύεται μια δύσκολη απόφαση και μια δύσκολη στιγμή για να κερδίσει ψήφους. Θα εκπλαγεί με τα όσα λέει ο κόσμος.

Ο κ. Κουτσούμπας. Παιδί του κομματικού σωλήνα του Περισσού, ανεπάγγελτος ή μάλλον επαγγελματίας ΚΚΕ που πήγε στην ΕΡΤ και ζήτησε δημοκρατία, ανοικτή ΕΡΤ και όλους τους εργαζόμενους πληρωμένους. Είναι ο ίδιος που παίρνει μέρος στην εκκαθάριση των κομματικών μέσων ενημέρωσης. Που έχει διώξει δεκάδες ή που χρωστά πολλά μηνιάτικα. Κι όταν κάποιος κακόμοιρος εργαζόμενος πει ότι πεινάει, τον διαγράφουν από το ΚΚΕ και τον πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα.

Είναι διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Είναι η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο κ. Καλφαγιάννης, που ξεσηκώνει τον κόσμο γιατί χάνει τα προνόμια.

Είναι ορισμένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι του… πολιτισμού. Ποιοι; Κυρίως του κρατικοδίαιτου πολιτισμού που έπαιρναν επί χρόνια εκατομμύρια ευρώ για ψευτοκουλτούρα να φύγουμε.

Είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και ορισμένοι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου ή Μπαλασόπουλου που τώρα θυμήθηκαν την προστασία των εργαζόμενων. Όταν έπαιρναν τις επιχορηγήσεις για συνέδρια και ταξιδάκια ήταν «μπουκωμένοι».

Επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που δίνουν τη μάχη της ατάκας. Ο ένας μιλά για χούντα, ο άλλος για πραξικόπημα, ο τρίτος για αντισυνταγματικές συμπεριφορές και ο τέταρτος για ακροδεξιά που έχει επιβάλλει κάποιο αυταρχικό καθεστώς. Όλοι αυτοί που μιλάνε για χούντα αγνοούν παντελώς ότι στην πραγματική χούντα σε μαζεύουν και δε σε αφήνουν να λες ότι θέλεις προσβάλλοντας τη δημοκρατία.

Και είναι και όλοι εκείνοι οι ξένοι, οι Ευρωπαίοι και τα μέσα ενημέρωσης άλλων χωρών, κυρίως Γερμανικών που «κλαίνε» για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι εγκληματίες που εκβιάζουν ζητώντας απολύσεις τώρα το παίζουν κλαίουσες παρθένες.

Υπάρχουν πολλοί «στρατηγοί», κακόμοιροι που εκμεταλλεύονται τον πόνο των εργαζόμενων. Μπράβο τους, επαγγελματικά εργάζονται τόσα χρόνια χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ. Εργάζονται για να διατηρηθεί το κρατικοδίαιτο σύστημα, το άρρωστο κράτος της Μεταπολίτευσης, που μπούκωνε με ευρώ όλους τους κολλητούς αλλά τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά πρέπει να καταρρεύσει.

Επαγγελματίες του χάους, παίζουν το δικό τους παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων. Τους μάθαμε τόσα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 14/06/2013 07:57:01

  Υπάρχουν απ την άλλη και οι αρχιστράτηγοι της διαφθοράς και της ρεμούλας σε βάρος του Δημοσίου.
  Οι αρχιστράτηγοι λέω, όχι οι αξιωματικοί και τα φανταράκια...
  Δημοσιεύτηκαν κάτι λίστες με ονόματα και μισθούς, προσλήψεις ειδικών συμβούλων ειδικών θέσεων του κυρίου Κεδίκογλου, και δε διαψεύστηκαν!
  Φρέσκα πράγματα, τώρα, επί εποχής κρίσης και χρεοκοπίας (...)

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ Ρύκιος 14/06/2013 10:31:44

   Μα είναι οι ειδικοί των μεταρρυθμίσεων! Έχουν τεράστια εμπειρία, τεχνοκράτες. Πολλοί από διάσημους οίκους του εξωτερικού. Τζάμπα θα σε σώσουν?

  • be_cool avatar
   be_cool @ Ρύκιος 14/06/2013 16:24:37

   Κάθε διευθυντής της ΕΡΤ ήθελε και από 3 γραμματείς. Να μην βολέψει και το σόι του ή τις πρώην του ο άνθρωπος;

 2. Γιάννης avatar
  Γιάννης 14/06/2013 08:43:54

  " Όλοι αυτοί που μιλάνε για χούντα αγνοούν παντελώς ότι στην πραγματική χούντα σε μαζεύουν και δε σε αφήνουν να λες ότι θέλεις προσβάλλοντας τη δημοκρατία."

  Το σωστό είναι:

  " Όλοι αυτοί που μιλάνε για χούντα αγνοούν παντελώς ότι στην πραγματική χούντα σε μαζεύουν και δε σε αφήνουν να λες ότι θέλεις προσβάλλοντας τη χούντα."

  Εκτός αν πιστεύετε ότι χούντα=δημοκρατία

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 14/06/2013 09:42:53

  Είναι και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι που κλαίνε για τις συντάξεις τους διότι η ΕΡΤ έδινε τη μερίδα του λέοντος των εισφορών στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

  Δεν μας είπαν ωστόσο με τίνος τα χρήματα κάνανε τους μάγκες...

 4. Αν... avatar
  Αν... 14/06/2013 11:02:37

  Δε νομίζω πως προσβάλλω, ούτε πως λέω κάτι διαφορετικό από την αλήθεια. Γιατί λοιπόν να μη με ανεχτείτε;
  '' ο οποίος τη λέξη ένσημο την έχει δει μόνο γραμμένη '' :-) Στην αρχή της πρότασης, μπορούμε να βάλουμε πάρα πολλά ονόματα εκ των 300 σοφών ταγών και να είμαστε απόλυτα σωστοί. Γιατί να δουλέψουν οι άνθρωποι αφού δουλεύουν 10.000.000 Έλληνες και εισπράττουν 10.000 Eυρώ μηνιαίως.
  ''Οι εγκληματίες που εκβιάζουν ζητώντας απολύσεις τώρα το παίζουν κλαίουσες παρθένες. '' Κακώς λοιπόν δεχόμαστε να μας χρησιμοποιούν οι ''εγκληματίες που εκβιάζουν'' ! Πάντα είναι έτοιμοι ν΄αδειάσουν κατά το συμφέρον τους αυτόν που σήμερα ''λιβανίζουν'' ασύστολα εκ συμφέροντος....
  Δε φταίει πάντα μονάχα ο φονιάς, όταν το ''θύμα'' προσφέρεται.
  Πασόκ-Δημάρ-Σύριζα, απλά θα κάνουν τη ''δουλειά'' τους.
  Κι αυτό αναμενόμενο. Στην τρέχουσα χυδαία πολιτική πραγματικότητα, δεν περισσεύει ούτε το ...ήθος, ούτε ο σεβασμός, ούτε η ειλικρίνεια, ούτε η συνέπεια.

 5. parsifal avatar
  parsifal 14/06/2013 11:24:53

  Να τελειώνει το παραμύθι με την "κατάληψη" και την "απόδοση στους εργαζόμενους". Το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν αναγνωρίζει ... Σοβιέτ εργατών , αγροτών και ...δημοσιογράφων η τεχνικών !
  Αυτή την στιγμή, χρησιμοποιείται ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ υλικοτεχνική υποδομή του Δημοσίου, σε χώρο του Δημοσίου, με επιβάρυνση του Δημοσίου. Τι προβλέπει ο Νόμος ; Ασφαλώς την εμπλοκή εισαγγελικού λειτουργού και την επέμβαση της Δημοσίας Δυνάμεως πρός αποκατάσταση της Κρατικής κυριαρχίας και απόδοση της Δημοσίας περιουσίας εις το Κράτος. Η στάση αναμονής απλώς "φουσκώνει" τα αρρωστα μυαλά οσων ονειρεύοντα "Ταξίμ", "Ταχρίρ" και λοιπά ... ευηχα τουρκο-αιγυπτιακά τοπωνύμια, παρενοχλεί τις μετακινήσεις των ομήρων - πολιτώ ν της ΒΑ Αττικής και γενικώς δίδει εντύπωση "δυισμού εξουσίας" οπως περιγράφεται στα Λενινιστικά εγχειρίδια.
  Ενα κλίκ ... πρίν το Σοβιέτ δηλαδή ! Υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχουν ανθρωποι που δουλεύουν, πληρώνουν χαράτσια και φόρους, αγωνιούν για τις εξετάσεις των παιδιών τους, θέλουν να πάνε σπίτι τους στην ωρα τους. ΤΙΠΟΤΕ δεν δικαιολογεί την "προ-επαναστατική" τεχνητή ατμόσφαιρα της Λ. Μεσογείων και την αίσθηση "ανωμαλίας" που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι θιγόμενοι απο την αποξήλωση του πελατειακού κράτους, οι συνδικαλιστικές μοσχαροκεφαλές και οι "γενικώς συμπαραστεκόμενοι" σε οτιδήποτε χρήσιμοι ηλίθιοι.

  • be_cool avatar
   be_cool @ parsifal 14/06/2013 16:29:48

   Κάνεις λάθος. Πριν λίγο καιρό τα δικαστήρια έδωσαν σους εργαζόμενους του Φλας την ιδιοκτησία του σταθμού και της συχνότητας επειδή δεν είχαν πληρωθεί. Άρα υπάρχει σχετικό προηγούμενο. Αφού δεν έχουν πληρωθεί τις αποζημιώσεις τους οι εργαζόμενοι που υποτίθεται απολύθηκαν, θα μπορούν να διεκδικήσουν παρόμοια μεταχείριση. (Όχι ότι θα το καταφέρουν βέβαια).

 6. foros1 avatar
  foros1 14/06/2013 12:02:34

  "Οι εγκληματίες που εκβιάζουν ζητώντας απολύσεις τώρα το παίζουν κλαίουσες παρθένες."
  πολυ σωστα τα λετε! οτι γίνεται ειναι επειδή υποχωρούμε σε εκβιασμούς!
  εσεις ομως ξερετε κανεναν εκβιαστή που, οτι και αν του δωσεις, δεν ζητά ολο και περισσότερα;
  μηπως επιτελους πρεπει κατι να μας διδαξει η ιστορία μας;

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/06/2013 13:28:40

  Μου ανεβάζει την πίεση να το παίχουν δημοκράτες οι κομμουνιστές που στις χώρες που επιβλήθηκε το συγκεκριμένο καθεστώς δεν γίνονταν εκλογές ποτέ και δεν άφηναν κανέναν να μιλάει εναντίον τους. Μιλάμε για κανονική χούντα. Και μιλάνε για χούντα Σαμαρά αυτοί που τον βρίζουν επί 24ώρου βάσης και είναι ελεύθεροι. Πιο δημοκράτης είσαι αναρχικός.

 8. eva avatar
  eva 15/06/2013 12:07:53

  H ERT είναι και δική μου περιουσία.
  Την πληρώνω.
  Δεν με πληρώνει.
  Απολυμένοι και πεταγμένοι στο δρόμο δεν είναι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ.
  Απολυμένη και πεταγμένη στο δρόμο ειμαι ΕΓΩ.
  Μακροχρόνια άνεργη, στη μέση ηλικία, χωρις καμμια προοπτική για εργασία.
  Εγώ και ενάμισυ εκατομμύριο απελπισμένοι.
  Γι αυτό απαιτώ δικαιοσύνη και διαφάνεια όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά και σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Απολυμένος δημόσιος υπάλληλος -καταντησε κακόγουστο ανέκδοτο.

 9. 31ΜΚ avatar
  31ΜΚ 16/06/2013 09:45:24

  Επρεπε να κρεμαστεί αυτός που εφάρμοσε πρώτος την μονιμότητα στό Δημόσιο .
  Εχει καταντήσει η λέξη Μονιμότητα=ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.