#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/12/2013 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες του ΣΥΡΙΖΑ


Προκλητικές επενδύσεις στους αμαρτωλούς οίκους κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας της κρίσης από σκιώδεις υπουργούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο από όσα παρουσιάζει είναι ότι οι «θεωρητικοί» της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επενδύσει τις οικονομίες τους στον ναό του παγκόσμιου καπιταλισμού και σε «αμαρτωλούς» οίκους που σχετίζονται με την Ελλάδα της κρίσης:

1. Αμιγούς επιθετικής καπιταλιστικής στόχευσης είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του βουλευτή Β’ Αθήνας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ). Στην κορυφή των προτιμήσεων του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου. Στον οικονομικό κολοσσό, που πραγματοποίησε εν μέσω κρίσης την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθέτησε το ποσό των 130.000 ευρώ αγοράζοντας 11.000 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων. Στη δήλωση «πόθεν έσχες» του δε, φιγουράρει και το όνομα της JP Morgan με εγγραφή 1.764 μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων της εταιρείας στην οποία έχουν επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές δυσθεώρητα πρόστιμα, ύψους 13 δισ. δολαρίων, για σκανδαλώδεις αγοροπωλησίες παραγώγων. Διαθέτει επίσης ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας του κ. Τσακαλώτου, σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν συνολικές καταθέσεις 291.000 ευρώ. Η περιουσιακή του κατάσταση συμπληρώνεται από δύο κατοικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μία ακόμη οικία στην Πρέβεζα.
2. Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η επενδυτική προσέγγιση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, κ. Γιώργου Σταθάκη. Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού με την αξία κτήσης τους να ανέρχεται στα 376.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνονται 100.000 ευρώ που αφορούν σε αγορά μεριδίων των επενδυτικών προϊόντων της BlackRock και της JP Morgan. Οσο για τις αποταμιεύσεις του κ. Σταθάκη, αποτελούνται τόσο από καταθέσεις σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό νόμισμα, αναλυόμενες σε 304.630 ευρώ και 201.329 δολάρια (146.431 ευρώ).


3. Σε περίοπτη θέση στο κλαμπ των εκατομμυριούχων της Βουλής συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του βουλευτή Επικρατείας, κ. Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος είναι δικαιούχος καταθέσεων ύψους 1.071.000 ευρώ. Το «εφάπαξ» του κ. Τσουκαλά με τα έξι μηδενικά  από την ιδιωτική ολλανδική τράπεζα όπου δούλευε, απογείωσε κυριολεκτικά την περιουσιακή του κατάσταση την τριετία 2010-2012 αφού τα προσωπικά εισοδήματα του πρώην προέδρου των τραπεζοϋπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 1.473.040 ευρώ.
4. Σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών της συναδέλφου του κ. Τσουκαλά στη Β’ Αθήνας, κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη, αφού διαθέτει 20 βιβλιάρια καταθέσεων, ύψους 885.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται σε 452.885 ευρώ και 364.000 λίρες Αγγλίας(432.967 ευρώ). Οσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο της γνωστής συγγραφέως και οικονομολόγου, περιορίζεται σε εγχώριο αμοιβαίο κεφάλαιο με αξία κτήσης 24.500 ευρώ.


5. Δυναμικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού και εξωτερικού με συνολική αξία κτήσης 830.600 ευρώ διαθέτει ο βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Το χαρτοφυλάκιο των 14 τίτλων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως διεθνή προσανατολισμό, αφού περιλαμβάνει τοποθετήσεις στις αγορές Ευρώπης, Ασίας και Ινδίας. Το ζεύγος Παπαδημούλη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό 454.378 ευρώ, ενώ ο βουλευτής είναι συνδικαιούχος σε ακόμα 8 βιβλιάρια με το συνολικό ύψος των ποσών αυτών να είναι της τάξης των 499.000 ευρώ.


6. Συνδικαιούχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ είναι και η βουλευτής Α’ Αθήνας, κυρία Μαρία Μπόλαρη, ιδιωτική υπάλληλος. Η κυρία Μπόλαρη, ιδρυτικό στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς, Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο, συμμετέχει σε 9 προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς με συγγενικά της πρόσωπα, ύψους 565.640 ευρώ.


7. Ανάλογη είναι και η εικόνα της ρευστότητας του βουλευτή Λέσβου, κ. Γιάννη Ζερδελή, με οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις της τάξης των 494.500 ευρώ και 45.870 δολάριων(33.562 ευρώ).


8. Στα ίδια περίπου επίπεδα κινείται και η περιουσια­κή κατάσταση του συναδέλφου του στην Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Αμανατίδη, ως συνδικαιούχου με τη σύζυγό του σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με αξία κτήσης 463.410 ευρώ και οικογενειακές καταθέσεις 56.600 ευρώ.


9. Τέλος, οι οικογενειακές καταθέσεις του βουλευτή Εύβοιας, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ανέρχονται στα 350.143 ευρώ, ενώ έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια αξίας 32.500 ευρώ.

Η Αριστερά του χαβιαριού

Οι Γάλλοι την προσδιορίζουν ως «La gauche caviar», δηλαδή την «Αριστερά με το χαβιάρι». Πρόκειται για όρο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τους επικριτές του τότε Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

Ξεκάθαρα βέβαια η επιλογή επενδυτικών χαρτοφυλακίων και αμοιβαίων ομολόγων δεν αποτελεί αδίκημα. Το γεγονός, όμως, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε πολιτικά στο στόχαστρο εδώ και πέντε χρόνια τις «ανεξέλεγκτες αγορές» και το «αδυσώπητο χρηματοοικονομικό κεφάλαιο», δημιουργεί λογικές απορίες για τον τρόπο που τα δύο κορυφαία στελέχη του οικονομικού του επιτελείου κινήθηκαν. Για κάποιους επρόκειτο για την πλήρη επαναφορά του περίφημου νεοκαραμανλικού σλόγκαν «το νόμιμο είναι και ηθικό», που  για την περίπτωση μπορεί να γίνει «νόμιμο ναι, αριστερό όμως;».

Κι αυτό διότι σαφώς παρανομία δεν υπήρξε στις τοποθετήσεις των κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη σε αμοιβαία των σχημάτων Templeton, BlackRock, JP Morgan, Morgan Stanley, SISF EuroCorp ή Invescο Perpetual. Το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο μπορείς να αντιμάχεσαι ένα αδηφάγο χρηματοοικονομικό σύστημα όντας εμμέσως (αφού επενδύεις στη βιωσιμότητά του) υπηρέτης του.

Μια προσεκτική ματιά, λοιπόν, στα χαρτοφυλάκια σε αμοιβαία κεφάλαια των δύο εξεχόντων εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι πρόκειται για επενδυτές υψηλών γνώσεων που δεν ψωνίζουν από τον «επενδυτικό πάγκο της λαϊκής».

Η επιλογή στοχευμένων και «ψαγμένων» αμοιβαίων, οι εμπνεύσεις για τοποθετήσεις σε μακροχρόνιες αποδόσεις σε ομόλογα χωρών που αναγνωρίζονται ως προοπτικά δυναμικές μονάχα από τους μυημένους, τα σοφιστικέ επενδυτικά χαρτοφυλάκια των μεγάλων παγκόσμιων οίκων του χρήματος προδίδουν μεγάλη εξειδίκευση - στα όρια του επαγγελματισμού. Πρόκειται όπως αναφέρει γνωστός αναλυτής των χρηματοοικονομικών δεδομένων για «χαρτοφυλάκια-Rolls-Roys και όχι για… επενδυτικό κατιμά».

Χαρακτηριστική είναι η επιλογή της JP Morgan από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρό παράγοντα του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Διαθέτει 1.764,91 μερίδια, αξίας 25.000 ευρώ σε JP Morgan Fund - Germany Equity Fund. Σε μια περίοδο που ο κ. Αλέξης Τσίπρας ξιφουλκεί κατά της μεγαλύτερης οικονομίας της Ε.Ε., ο συνοδοιπόρος του επένδυσε ένα σημαντικό για την κρίση ποσό στην ισχυρή προοπτική των γερμανικών επιχειρήσεων όπου το εν λόγω fund κυρίαρχα επενδύει.

Οπως εξάλλου αναφέρεται στο προφίλ του equity fund «στόχος του είναι να προωθήσει τη μακροχρόνια κεφαλαιακή ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε γερμανικές επιχειρήσεις». Η JP Morgan, όμως, ήταν που μιλούσε σε ανάλυσή της στις 28 Μαΐου του 2013 για «πλεόνασμα δημοκρατίας» στον ευρωπαϊκό Νότο. Γι’ αυτήν άραγε τη δήλωση-εκτίμηση του fund τι έχει να πει ο κ. Τσακαλώτος;

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγγελης avatar
  βαγγελης 25/12/2013 22:16:30

  -Είναι ανόητο να κατηγορείς όποιον αριστερό έχει λεφτά αλλά εξίσου ανόητο να μην εξετάζεις την προέλευσή τους.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να έχει λεφτά ένας αριστερός, αρκεί η προέλευσή τους να δικαιολογείται. Και νόμιμα και ηθικά.Και ναι, έχει μεγαλύτερη σημασία η προέλευση του πλούτου των αριστερών, γιατί η αριστερά πρεσβεύει ένα άλλο ήθος. (βασιλικη Σιουτη)

  • kritwn avatar
   kritwn @ βαγγελης 25/12/2013 23:37:56

   Με το μπαρδόν, αλλά όταν η Αριστερά στη ρητορική της τίθεται ενάντια στον καπιταλισμό είναι ελαφρώς άκυρο (για να το πω κομψά) να βλέπεις τους εκπροσώπους της να είναι εκατομμυριούχοι. Δηλαδή ο καπιταλισμός είναι καλός για τις τσέπες τους αλλά κακός για όλους τους άλλους;

   Επίσης να μην ξεχνάμε τις απίστευτες αήθειες που έχουν πει για δεξιούς κατά καιρούς λόγω της αστικής τους προέλευση, του Σαμαρά προεξέχοντος. Δηλαδή ο Σαμαράς εγκαλείται επειδή έτυχε να γεννηθεί αστός κι αυτοί που κονόμησαν ένα σωρό λεφτά θα είναι στο απυρόβλητο; Δεν νομίζω. Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ kritwn 26/12/2013 00:18:04

    Μ ακαι αυτοί αστοί είναι, λόγω οικογενειακής καταγωγής. Γνωστότατες οικογένειες, για όσους ξέρουν, όσο και του Σαμαρά.
    Εξτός των άλλων, φούμαρα και αέρας κοπανιστά συμπιεσμένος ήταν η δήθεν κοινωνική κινητικότητα, που προπαγάνδιζαν πάσοκες και λαικοί δεξιοί στις δεκαετίες 1980 - 199ο.
    Η Ελληνική κοινωνία είναι τρομακτικά στατική και τα τζάκια της χτισμένα με πολύ γερά υλικά. Γόνοι, παντού γόνοι, γόνοι πλουσίων, και όχι τόσο πολιτικών.

  • Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
   Συντηρητικός Δημοκράτης @ βαγγελης 26/12/2013 01:31:25

   Ρε φιλε τι λες ? Βλεπεις τι γραφεις ? Αφου δεν ειναι μεσα στην ιδεολογια της Αριστερας ο καπιταλισμος !

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ βαγγελης 26/12/2013 01:33:44

   Αλήθεια; Να τα πεις αυτά σε κάποιον που ζει στα παγκάκια...έχει άλλο ήθος και αυτός....Εσείς οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ αριστεροί θα ψάχνετε να βρείτε στήριξη στα κορόϊδα τους δεξιούς όταν οι πεινασμένοι θα σας κυνηγάνε για ένα πιάτο φαί....ε, ΔΕΝ θα βρείτε στήριξη από κανέναν...γιατί πολύ απλά εμείς οι δεξιοί ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ θα είμαστε με τους πεινασμένους...γκέ-γκε...μια ζωή εκμεταλευτές ψυχών ήταν οι αριστεροί...άϊντε από δώ...

  • ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
   ο εμπεσών εις τους ληστάς @ βαγγελης 26/12/2013 22:36:06

   "γιατί η αριστερά πρεσβεύει ένα άλλο ήθος."

   Έλεος πια μ' αυτό το άλλο ήθος της αριστεράς! Που το είδατε; Στα Γκουλάγκ, στους Ερυθρούς Χμερ, την Πολιτιστική Επανάσταση ή στη δική μας ΟΠΛΑ και τη 17Ν; Η διαφορά ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα που πρεσβεύει η κάθε μία. Η μεν στον κρατισμό, η δε στην ελεύθερη οικονομία με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. Το ήθος δεν έχει καμιά θέση, γιατί ο άνθρωπος είναι αδύναμος και όχι άγιος. Εύκολα αποκλίνει από το σκοπό του, ιδιαίτερα αν ασκεί εξουσία, η οποία μπορεί άνετα να τον εκμαυλίσει είτε αριστερός είναι είτε δεξιός.
   Μ' αυτά όμως τα φληναφήματα περί ήθους κατάφερε η αριστερά να ηγεμονεύσει ιδεολογικά στην Ελλάδα, παρ' ό,τι ηττημένη το 49, και καθώς είπε και ο Λεωνίδας "ευτυχώς που ηττηθήκαμε, σύντροφοι!" Τη δυνατότητα αυτή τους την έδωσε βέβαια η νικήτρια δεξιά παράταξη, γιατί αντί για μεγαλοψυχία έδειξε αφάνταστη σκληρότητα προς τους ηττημένους.

 2. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 25/12/2013 23:35:58

  μπανανια φυσικα και πουλανα φουμαρα σε εναν λαο που ζει εδω και 30 χρονια στον σοσιαλιστικο παραδεισο

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/12/2013 00:13:27

  Νοικοκυραίοι άνθρωποι.
  Ο τυπικός μεσοαστός θα εκτιμήσει πολύ την προσοχή και τον συντηρητισμό, με τα οποία οι άνθρωποι αυτοί διαχειρίζονται την (ως επι το πλείστον κληρονομημένη από παππού σ' εγγόνι και από πατέρα σε γιό και κόρη) περιουσία τους.
  Δεν πήγαν να επενδύσουν σε μετοχές "Τρεχαγυρευόπουλος ΑΕ" του ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ ούτε σε ακίνητα φούσκες στην Αράχωβα και στη Μύκονο, που χθές έκαναν 12000 ανά τετραγωνικό και σήμερα, για να τα πουλήσεις πρέπει να δωροδοκήσεις τον αγοραστή...
  Έτσι κρατάς το "τζάκι" αναμμένο, να μη το "σβήσει" η επόμενη ηδονιστική γενιά. Σταθερά, συντηρητικά. Όχι σαν τους χλεχλέδες, λαιφστυλίστες και γλεντάκηδες πασοκονεοδημοκράτες...
  Η δαιμονοποίηση αυτών των επιμελών νοικοκυραίων είναι ενα ακόμη επικοινωνιακό αυτογκόλ της ΝΔ.
  Χαλβατζήδικο, θα πώ, με το συμπαθειο, χρονιάρα μέρα..

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Uncle Stgm 26/12/2013 10:07:59

   Μπράβο Θείε!
   Σωστά επισημαίνεις την πατάτα του μπούλη "επικοινωνιολόγου" Σίμου.
   Τα επιτυχημαίνα επαγγελματικώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγύηση για τους νοικοκυραίους του μικροαστικού χώρου.
   Επιστήμονες ικανοί να παράγουν πλούτο χωρίς την πασοκονεοδημοκρατική αισθητικής της διαπλοκής, του πορνογραφικού Life style και της παρακμιακής οικογενειοκρατίας.
   Αριστερός δε σημαίνει παρίας στα "Φώτα της πόλης".
   Σημαίνει παραγωγική πρόταση.

   • παρατηρητης avatar
    παρατηρητης @ Μανιάτης 26/12/2013 22:40:57

    Αληθεια τι πτυχεία εχει ο επιστήμων Τσουκαλας????
    οσο για τον επιστήμονα Τσακαλωτο τα λεφτα απο τοι λεει ειναι του πατερα του

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ παρατηρητης 26/12/2013 23:15:38

     Αφού το θέτεις έτσι σου απαντώ:
     Σίγουρα είναι πιο ικανοί από τους ανεπάγγελτους Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη, Λιάπη, ΓΑΠ κτλ.

     Το ζήτημα πάντως δεν είναι αν οι αριστεροί έχουν περιουσία ή όχι.
     Η χώρα μας υποφέρει από τη συστηματική άρνηση των εκάστοτε κυβερνούντων να δημιουργήσουν τους αναγκαίους θεσμούς και νόμους ώστε να ελέγχονται αυτοί και οι πράξεις τους. Το πρόβλημα είναι η αυταρέσκεια και αυθάδεια των πολιτικών μας εξουσιών. Η διαπλοκή και η ανικανότητα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μανιάτης 27/12/2013 12:43:57

    Επαγγελματικώς επιτυχημένοι, που παράγουν πλούτο;
    Για κούνα το κεφάλι σου.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/12/2013 12:58:14

     Προφανώς απευθύνεται στον φίλο Μανιάτη.
     Απο την πλευρά μου, καθόλου δεν ισχυρισθηκα ότι οι εν λόγω νοικοκυραίοι, είναι επαγγελματικώς επιτυχημένοι που παράγουν πλουτο.
     Απλώς νοικοκυραίοι, αλλά λόγω οικογενειακής καταγωγής. Δεν παρήγαγαν πλούτο. Ο πλούτος αυτός φτιάχτηκε σε εποχές περασμένες και κληροδοτήθηκε απο παππού σ΄εγγόνι και από πατέρα και μάνα σε γιό και κόρη.
     Η νοικοκυροσύνη αυτών των γόνων συνίσταται στο ότι δεν κατασπατάλησαν τον κληρονομημένο πλούτο όπως τοσοι άλλοι. Αντίθετα, με συντηρητικές επενδυτικές επιλογές τον διατήρησαν. Ή διατήρησαν μεγάλο μέρος του.
     Αυτές οι επενδυτικές τους επιλογές δεν μπορούν να αποφέρουν τρελά κέρδη. Επένδυσαν το οικογενειακο "κομπόδεμα" συντηρητικά, χωρίς ρισκο και τζόγο.
     Και προπαντός, φαίνεται ότι δεν είναι λαιφστυλίστες. "Κακοί" καταναλωτές.
     Αυτές είναι παραδοσιακές αστικές αρετές, για τις οποίες διακρίνονταν κάποια παλιά "τζάκια" (όχι όλα). Απειλούνται με εξαφάνιση, πάντως...

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/12/2013 13:36:10

     Όταν τους κατηγορούσες ως κατσαπλιάδες που θα βάλουν την εθνική οικονομία σε κίνδυνο σου έγραφα να μην ανησυχείς γιατί είναι πολύ πιο αστοί από σένα. Μην εκτίθεσθε λοιπόν γιατί έτσι κι αλλιώς όσο πλησιάζουν οι εκλογές πάλι στον Καραγιαννίδη και τα γουναράδικα θα το ρίξετε (ο οποίος βλέπω παρακάτω έχει οτώ ακίνητα ο μπαγάσας .... σας έχουν περικυκλώσει).

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ τηλέμαχος αναγνώστου 27/12/2013 14:50:49

      Η γούνα στο παρελθόν έφερνε πολύ χρήμα στα Βορειοδυτικά.
      Παρελθόν. Αλλά οι καλοί κληρονόμοι ξέρουν να κρατούν το συσσωρευμένο καλό πράμα.
      Και τελικά, άλλοι έχουν τους γουναράδες και άλλοι κάψανε μόνοι τους τη γούνα τους...
      Αλου ο παπάς κι αλλού τα ράσα αυτή η χώρα.

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Uncle Stgm 27/12/2013 15:54:40

      Θείε, αναφέρομαι στον Καραγιαννίδη ("έχω αντιασφυξιογόνες μάσκες στο σπίτι μου") και τον Διαμαντόπουλο με τη δήλωση περί της αντάμωσης στα γουναράδικα. Τώρα που το θυμήθηκα και ο Άρης από πλούσια οικογένεια καταγόταν.

   • Geros avatar
    Geros @ Μανιάτης 27/12/2013 13:06:24

    Το ότι θεωρείς επαγγελματική επιτυχία το να είσαι μεγαλοσυνδικαλιστής - κηφήνας δείχνει ότι δεν έχουμε σωτηρία ...
    Να χαρώ εγώ ... παραγωγική πρόταση. Να γίνουμε όλοι παράσιτα και να μας ταΐζουν οι εξωγήινοι. Παραγωγή χρεών εννοείς μάλλον.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Geros 27/12/2013 15:26:05

     Για τον μεγαλοσυνδικαλιστή πληρώνει ο Ολλανδός εργαζόμενος και άνεργος. Η τράπεζα είναι ολικά χρεωκοπημένη και κρατικοποιημένη από το 2008 - με χρήματα Ολλανδικού δημοσίου. Κάτι τσοντάρισε και ο Βρετανός εργαζόμενος μέσω της επίσης κρατικοποιημένης RBS, άν δεν απατώμαι.
     Παντού και πάντα οι φτωχοί κοινοί πολίτες πληρώνουν τα απανταχού golden boys. Πειράζει που είναι και Έλληνες παραλήπτες μυθικών bonus;

     • Geros avatar
      Geros @ Uncle Stgm 27/12/2013 17:58:49

      Εσύ τώρα σοβαρός άνθρωπος και με γνώσεις οικονομικών πιστεύεις ότι ο Τσουκαλάς ήταν .... golden boy? Με 20 χρόνια συνδικαλιστική άδεια?
      Αυτό ήταν το πραγματικό σκάνδαλο και πέρασε στο ντούκου , μείναν όλοι στο ότι τα λεφτά ήταν νόμιμα.
      Δεν μας εξήγησε ο κύριος τι χάρες ή τι εκβιασμούς έκανε στην τράπεζα για να του δώσει τέτοιο bonus?
      Πάντως στέλεχος δεν ήταν , ακόμα και την μούρη του είχαν ξεχάσει εκεί.

 4. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 26/12/2013 00:46:20

  Άρα στόχος μίας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ θα ήταν οι ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ....όλοι στο Γράμμο να υπερασπιστούμε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ...
  Χαλκιδική, Χρυσορυχεία, φυσικό αέριο κλπ...
  Black Rock, JP Mοrgan = ΣΥΡΙΖΑ...
  Δόγμα του Σοκ = ΣΥΡΙΖΑ...ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!
  (μη πιάσω στο στόμα μου τους Καραμανλήδες με τα εφοπλιστικά οικονομικά προβλήματα της αδελφής του νέου υποψήφιου....και τους άεργους Μητσοτάκηδες....)
  Αλήθεια, ο ...Λαλιώτης τί κάνει;;;;;;; Κάποιοι καπεταναίοι λένε πως διαθέτει καράβια...φήμες κι αυτές; ΨΑΞΤΕ ΤΟ...)
  Δεν είναι απαραίτητο να το δημοσιεύσετε....
  Εδώ που φτάσαμε όμως...ποιός θα τους θυμάται....

 5. MCA avatar
  MCA 26/12/2013 01:07:23

  Είναι δεδομένο κατά την γνώμη μου, ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα οικονομικά δεν θα έχει ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση μ αυτήν της τωρινής κυβέρνησης. Δεν είναι τρελοί οι άνθρωποι να ρισκάρουν τις περιουσίες τους.

 6. George avatar
  George 26/12/2013 06:59:57

  Συντηρητικές και αμυντικές επενδυτικές λογικές όμως με μικρές αποδόσεις στην πλειοψηφία. Καμμία προσπάθεια δημιουργίας. Το ανάλογο των γαιοκτημόνων και ακριβώς ότι δεν χρειάζεται η χώρα.

 7. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 26/12/2013 08:24:57

  Να τα πιάσουμε λίγο τα πράγματα απο την αρχή.Σε μια χωρα και μια κοινωνία όπου η μάχη του ανόητου με το αυτονόητο είναι αέναη καλούμαστε για μια ακόμη φορά να βρούμε την διέξοδο στην πολυεπίπεδη και πολύμορφη κρίση που μαστίζει τον τόπο μας.Η κατάρρευση του μοντέλου επίπλαστης ανάπτυξης ως υιοθετήθηκε απο το 1947 και ένθεν, το καχεκτικό δημοκρατικό μας πολίτευμα, το κράτος-παράκρατος, το σύνταγμα-παρασύνταγμα τα δομικά στοιχεία της κρίσης. Πολιτικές που υιοθετήθηκαν απο το 1974 και ένθεν κύρια απο την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ με την ανοχή και την συμμετοχή της Αριστεράς επιτάχυναν το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα την κατάρρευση.Απέναντι σε αυτά μια κοινωνία συνένοχη, φυγόπονη με χαμηλού επιπέδου αντανακλαστικά, με σοβαρό έλλειμμα παιδείας, διχασμένη.

  Θα περίμενε κανείς απέναντι σε αυτή την κρίση να ιδεί μια προσπάθεια να υπάρξει μια σοβαρή πρόταση η οποία να αξιοποιεί ότι πολύτιμο διαθέτει η κοινωνία προς την κατεύθυνση της πραγμάτωσης της Εθνικής στρατηγικής , μιας στρατηγικής που κύρια θα αποσκοπεί στην εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε όλα τα επίπεδα της

  Αντί αυτού παρακολουθούμε μαι αέναη σύγκρουση κομματικών στρατών, οι οποίοι μεταχειρίζονται ότι μέσο διαθέτουν προκειμένου να μας πείσουν ότι αυτοί είναι οι αποκλειστικοί και νόμιμοι κάτοχοι της διεξόδου απο την κρίση .Στις νέες προκλήσεις απαντούμε με την υπεράσπιση των όσων επιτάσσει το κομματικό συμφέρον με λογικές του χτες παρωχημένες χρεοκοπημένες

  Η Κα Βαλαβάνη πολύ ορθά τοποθέτησε το ζήτημα του πόθεν έσχες με το ζήτημα της εκπροσώπησης κοινωνικών ομάδων που η οικονομική κρίση τις οδηγεί στο κοινωνικό περιθώριο.Το ότι όμως και εκείνη δεν έθιξε το δομικό πρόβλημα κοινωνιών δυτικού τύπου, της συγκέντρωσης του πλούτου και της ισχύος στα χέρια ολίγων με την ταυτόχρονη συνεχή και αυξητική κοινωνική περιθωριοποίηση συνιστά στρατηγικό λάθος

  Δεν τρέφω αυταπάτες για το πόθεν έσχες ούτε για το πούθε έσχες πολλών πολιτικών προσώπων. Ούτε και για την στάση τους απέναντι στον πλουτισμό και τα όσα αυτή παράγει, είναι γνωστό τοις πάσι πώς το χρήμα αποτελεί στοιχείο λατρείας και διαφθείρει. Όμως δεν αποτελεί το μόνο τρωτό της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Υπάρχουν και χειρότερα και δυστυχώς πάρα πολλοί αδυνατούν να αντιληφθούν πώς το να αποτελέσει ιτο έργο τους "κτήμα ες αεί" είναι πολλάκις ηθικά ανωτέρω απο το απλά να καταγραφούν στην ιστορία .Φορές δε που ο πόθος του πλουτισμού συναντά την μωροφιλοδοξία, την αλαζονεία και την έπαρση και εκεί πλέον βρίσκονται ενώπιον της πλέον καταστροφικής συμπεριφοράς για τον τόπο μας.

  Το βασικό ερώτημα κατά συνέπεια δεν είναι αυτό που θέτει το δημοσίευμα "το κατά πόσο μπορείς να αντιμάχεσαι ένα αδηφάγο χρηματοοικονομικό σύστημα όντας εμμέσως (αφού επενδύεις στη βιωσιμότητά του) υπηρέτης του;" αλλά αν " το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό σε επίπεδο ηγεσίας που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δύναται να ανταποκριθεί σήμερα τόσο σε τυχόν κυβερνητικές του ευθύνες, όσο και στην δημιουργία προοπτικών ανασυγκρότησης της χώρας και του υπερκερασμού της υπανάπτυξης της;"

  Την ώρα που απαιτείται σύνθεση και αλληλεγγύη κάποιοι συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι σε λογικές του χτές, στην καταγραφή των αντίθετων, στην απαξίωση τους με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, στην διελκυστίνδα της δήθεν αθωότητας με την τάχα ηθική και κανείς δεν τολμά να προφέρει τα αυτονόητα. Φυσικά δεν βαυκαλίζομαι πώς και η κοινωνία επιθυμεί σφόδρα να τα ακούσει. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης αποτελεί το πλέον κυρίαρχο σύνδρομο της Ελληνικής κοινωνίας παρατηρείται δε σε κάθε έκφανση της ζωής των πολιτών της.

  Σε ότι αφορά τέλος για την Αριστερά θα πρέπει να αντιληφθεί και αυτή πως ο δογματισμός ιστορικά έχει αποτύχει σε κάθε επίπεδο, πως ετερόκλητες συμμαχίες απλά δημιουργούν και παράγουν ένα συνονθύλευμα, πώς οι όποιες αναφορές πρέπει να παράγουν ένα σύνολο συνεκτικών θέσεων για τη διακυβέρνηση της χώρας, ένα στοιχειώδες κυβερνητικό πρόγραμμα. Οσο για το Ευρώ , η διάσωση του δεν σημαίνει και διάσωση της Ελλάδας , η δε πολιτική σκέψη πως δύναται να πραγματωθεί η επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας υπο το καθεστώς του σκληρού Ευρώ φρόνιμο θα είναι να επανεξεταστεί λίαν συντόμως .

 8. tassos.κ avatar
  tassos.κ 26/12/2013 08:54:41

  Τι θέλετε να πείτε; Όποιος υιοθετεί οικονομική πολιτική της αριστεράς, πρέπει πρώτα απ όλα να μοιράζει τα υπάρχοντά του όλα και μετά να κάνει τον ιδεολόγο; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Σοβαρές κουβέντες; Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο!!

 9. Francisco de Toledo avatar
  Francisco de Toledo 26/12/2013 09:19:51

  Αυτός ο παπαδημουλης τι δουλειά κάνει και έχει μισό μυριο;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Francisco de Toledo 27/12/2013 12:45:02

   Είναι αριστερός.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Francisco de Toledo 27/12/2013 14:54:03

   Τι δουλειά;
   Μήπως κληρονόμος;
   Ρωτάω απλώς.
   Τους ειδήμονες "αριστερολόγους" (νά υποθέσω ότι στην εποχή των καλών βάσεων δεδομένων δεν κρατούν οικογενειακά ηλεκτρονικα αρχεία αναντάν παπαντάν - μπάααα, χλωμό το βλέπω).

  • Aris avatar
   Aris @ Francisco de Toledo 27/12/2013 19:15:39

   Tα κέρδισε απ τον Μισέλ Λιάπη στο καζίνο...

 10. Mak avatar
  Mak 26/12/2013 09:25:24

  Το καλό που βγαίνει από την ανάγνωση αυτών των στοιχείων είναι ότι οι συγκεκριμένοι έχουν σοβαρά κίνητρα να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

 11. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/12/2013 11:14:44

  Δε θα το έλεγα. Εκτος του ότι έχουνε τις καβάτζες τους σε λίρες, πολλοί έχουνε επενδύσει στο εξωτερικό, άρα μια κατάρρευση της Ελλάδας και αποπομπή από το Ευρώ μια χαρά θα τους βόλευε.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 26/12/2013 11:15:24

   Πήγαινε ως απάντηση στο ως άνω σχόλιο του Mak.

  • Mak avatar
   Mak @ TopGunZ 26/12/2013 15:27:04

   Ναι αλλά μεγάλο μέρος των καταθέσεων τους είναι σε Ευρώ. Θα χάσουν και αυτοί αν πάμε στη δραχμή. Με βάση τον τρόπο που επενδύουν τα λεφτά τους κρίνω ότι αποκλείεται να μην τους νοιάξει αν χάσουν 50 ή 100χιλ.€. Αν δεν είχαν καταθέσεις σε ευρώ θα έλεγα ότι είναι "βρώμα η δουλειά"...

   • παρατηρητης avatar
    παρατηρητης @ Mak 26/12/2013 22:38:37

    Πολύ ευκολα τα ευρώ τα μεταβιβάζουν σε τραπεζες του εξωτερικού και εμεις το ποπολο περναμε στην δραχμη

   • περαστικος avatar
    περαστικος @ Mak 27/12/2013 01:42:34

    αφελής είσαι? Στο ευρώ θα μείνουν οι άλλες χώρες και φυσικά και οσοι έχουν καταθέσεις στις χώρες αυτές. Δεν πιστεύω να είναι δύσκολο να μεταφέρουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό πριν από την "έξοδο"

 12. ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΠΟΛΙΤΗΣ 26/12/2013 11:25:10

  Το νέο μνημόνιο θα το εφαρμόσει ο τσίπρας. Για αυτό και τα στελέχη του μπαίνουν στο σύστημα.

 13. anonimos avatar
  anonimos 26/12/2013 12:22:16

  EΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΠΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ , 3 αυτοκίνητα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

  19 ακίνητα Δημήτρης Στρατούλης

  12 ακίνητα Νικόλαος Βούτσης

  15 ακίνητα 800.000 καταθέσεις στο εξωτερικό μετοχές 3 αυτοκίνητα Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια

  9 ακίνητα η Ρένα Δούρου

  6 ακίνητα , 100 χιλ.στην Τράπεζα ο Κουράκης

  7 ακίνητα, 100 χιλ.καταθέσεις Κοντονής Χαράλαμπος- Σταύρος

  10 ακίνητα, συνδικαιούχος σε καμμιά 25ριά άλλα, Κριτσωτάκης Μιχαήλ

  11 ακίνητα, 500 χιλ.καταθέσεις μετρητά, πάνω από 500 χιλ. € σε μετοχές και ομόλογα, Δημήτρης Παπαδημούλης

  12 ακίνητα Αλέξης Μητρόπουλος

  11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ.λίρες στην NATWEST,
  Θεανώ Φωτίου

  11 ακίνητα, 100 χιλ.στην τράπεζα Αλεξόπουλος Απόστολος

  5 ακίνητα και συνδικαιούχος σε άλλα 7 , καμμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολλάρια, Καφαντάρη Χαρούλα

  4 ακίνητα 100% δικά της, συνδικαιούχος σε άλλα 7 Βασιλική Κατριβάνου

  8 ακίνητα Γεροβασίλη Ολγα

  11 ακίνητα Χατζηλάμπρου Βασίλης

  8 ακίνητα Καραγιαννίδης Χρήστος

  5 ακίνητα δικά του συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5% Γάκης Δημήτριος

  8 ακίνητα 350.000 καταθέσεις Αποστόλου Ευάγγελος

  5 ακίνητα Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Εφη

  5 ακίνητα Διακάκη

  2 ακίνητα 400.000 € σε μετοχές 50.000 € μετρητά Αμανατίδης Ιωάννης

  11 ακίνητα Χαραλαμπίδου Δέσποινα

  5 ακίνητα συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα Γαιτάνη Ιωάννα

  5 ακίνητα Μαρία Τριανταφύλλου

  5 ακίνητα δικά του συνδικαιούχος σε άλλα 8 Δημήτρης Κοδέλας

  12 ακίνητα Χρήστος Μαντάς

  17 ακίνητα Νίκος Μιχαλάκης

  16 ακίνητα Στέφανος Σαμοΐλης

  9 ακίνητα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

  17 ακίνητα Νίκος Συρμαλένιος

  11 ακίνητα 500.000€ καταθέσεις 380.000€ ξένα αμοιβαία Σταθάκης Γεώργιος

  18 ακίνητα Κωστής Δερμιτζάκης

  6 ακίνητα 150.000 € καταθέσεις Γιάννης Δραγασάκης

  8 ακίνητα Θανάσης Πετράκος

  7 ακίνητα Αιχάν καρά Γιουσούφ

  13 ακίνητα Αφροδίτη Σταμπουλή

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ anonimos 26/12/2013 18:05:23

   Ζαλίστηκα, πῶς τό καλό ἀπέκτησαν τόσα ἀκίνητα;;; :mrgreen:

 14. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 26/12/2013 13:07:41

  Χρόνια πολλά! Γι αυτούς του "αριστερούς" ο Χαρίλαος Φλωράκης το είχε πει εκπληκτικά: "Αυτοί, με τα αριστερά στόματα και τις δεξιές κοιλιές"! Και βέβαια δεν μιλούσε για τα στόματα όταν τρώνε, αλλά για εκείνα που ξεστομίζουν τους βερμπαλισμούς περί ισότητας, διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Για εκείνους που "απαιτούν" μόνον δημόσια Παιδεία, αλλά τα βλαστάρια τους τα πάνε μόνο στα λεγόμενα καλά ιδιωτικά σχολεία! Για εκείνους που "αγωνίζονται" για το Περιβάλλον, αλλά φτιάξανε το "τσαρδί" τους στα καμμένα της Πεντέλης, του Διονύσου και του Ντράφι! Έχουμε πήξει από κάτι τέτοιους "αριστερούς"!

 15. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 26/12/2013 13:54:08

  Σχολιαζετε καποιοι λες και ο ΣΥΡΙΖΑ θελει ανατροπη του καπιταλισμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ. Μια μειοψηφια που λεει για τετοιες ανατροπες την εχουν για καθαρα ψηφοθηρικους λογους τα εκανε και ο Α.Παπανδρεου αυτα δεν ειναι τιποτα καινουριο.
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ Ο Λ Α ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ Κ Α Ν Ε Ν Α ΑΛΛΟ.
  Και απο τα ποθεν εσχες που δηλωνουν οντως δεν ειναι πλουσιοι οι βουλευτες-μελη του ΚΚΕ, μονο κατα καιρους καποιοι συνεργαζομενοι με αυτο που δεν ειναι μελη. Ειναι ψεμματα αυτο;
  Γιατι η ελληνικη δεξια συνεχιζει να τσουβαλιαζει σοσιαλδημοκρατες με κομμουνιστες δεν μπορω να το καταλαβω.
  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΤΟΤΕ;

 16. Στέργιος avatar
  Στέργιος 26/12/2013 14:24:24

  Ας πρόσεχε η ΝΔ να μην κυνηγούσε τους νοικοκυραίους και τη μέση τάξη με μπολσεβίκικους νόμους. Η ΝΔ μάς έκανε εμάς, αναντάν μπαμπαντάν δεξιούς, να σκεφτόμαστε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ.

 17. fdf avatar
  fdf 26/12/2013 15:30:06

  αριστερα της αριστερας,βρισκεται η δεξια..

 18. Sim avatar
  Sim 26/12/2013 15:56:53

  Καλύτερα αριστερός και πλούσιος παρά φτωχός και δεξιός.

  • factorx avatar
   factorx @ Sim 26/12/2013 16:32:04

   Καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και ασθενής

 19. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 26/12/2013 17:32:03

  Που στο καλό τα βρίσκουν όλα αυτά τα χρήματα; Είναι εντυπωσιακό! Παρακαλούνται να γράψουν κανένα βιβλίο για να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά της επιτυχίας τους και σε εμάς τους άφραγκους, μπας και σταυρώσουμε μερικά ευρώ παραπάνω να πάρουμε στο κορίτσι κανά δωράκι (Αναγκαία έξοδα. You Know. :P). Χρόνια σας Πολλά!

 20. Παύλος Δαπέρης avatar
  Παύλος Δαπέρης 26/12/2013 20:22:41

  Προτιμώ οι βουλευτές να έχουν περιουσία μπαίνοντας στην Βουλή παρά να την κάνουν βγαίνοντας οι κατά την διάρκεια εκλογής τους....

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Παύλος Δαπέρης 26/12/2013 23:17:39

   Πολύ σωστά.
   Ή να λένε σαν το Βαρβιτσιώτη "εμείς να εκλεγόμαστε κι ας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ".

  • Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
   Συντηρητικός Δημοκράτης @ Παύλος Δαπέρης 26/12/2013 23:48:02

   Σωστος ! Το θεμα ειναι η προελευση αυτων των χρηματων !

 21. Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
  Συντηρητικός Δημοκράτης 26/12/2013 23:46:38

  Ειναι ντροπη να μπλεκουμε την αριστερα ως ιδεολογια με τετοιους ανθρωπους ! Η αριστερα ως ιδεα ειναι εξαιρετικη, μονο που οι συγχρονοι εκφραστες της δεν ειναι αριστεροι πολιτικοι ! Οι πολιτικου τυπου Λαμπρακη, δηλαδη πατριωτες αριστεροι δεν υπαρχουν πια !

 22. spiridos avatar
  spiridos 27/12/2013 15:36:59

  Τελικά ο φόρος για την ακίνητη περιουσία είναι δίκαιος ή άδικος;

 23. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 27/12/2013 18:35:59

  Μια περιδιάβαση στις δηλώσεις ( με τον γραφικό και όχι μόνο χαρακτήρα τους καθενός) όλων των πολιτικών στον σχετικό σύνδεσμο της Βουλής είναι ένα ωραίο ανάγνωσμα για τις γιορτές....http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Αιρετικός 27/12/2013 18:43:04

   ενν. ....χαρακτήρα του καθενός...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.