#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2011 21:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αποφάσεις αναβάλλονται επειδή ο Βενιζέλος ...ψάχνει τον ΠαπανδρέουΌπως γράφουμε προηγουμένως δεν θα αποφασιστούν τα μέτρα στην σημερινή τηλεδιάσκεψη (που τραβάει από ...χθες). Θα ακολουθήσουν νέες διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς όταν η Τρόικα θα έλθει στην Αθήνα.

Στις 11 το πρωί αύριο θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο και θα πάρει μια πρώτη δόση μέτρων, αλλά τα μεγάλα και σοβαρά θα αφεθούν για όταν έλθει η Τρόικα.

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι από ελληνικής πλευράς προβάλλεται η δικαιολογία πως πρέπει να «ποσοτικοποιηθούν» τα μέτρα που εξετάζονται , να ραφτεί δηλαδή καλά το κουστούμι που μας ετοιμάζουν.

Ωστόσο είναι πλέον φανερό ότι ο Βενιζέλος δεν τολμάει να πάρει και να ανακοινώσει μόνος του τα μέτρα. Γι αυτό το τραβάει για να βάλει και τον Γ. Παπανδρέου, που έχει "εξαφανιστεί", στο κάδρο.

Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βαραίνει συνεχώς στο μεταξύ.  Βουλευτές λένε «όχι σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων» αλλά «ναι σε νέες περικοπές συντάξεων και μισθών». Έτσι οι περικοπές συντάξεων και οι απολύσεις έχουν γίνει αυτές τις ώρες κάτι σαν ζυγαριά. Όσο βαρύνει το ένα, ελαφραίνει το άλλο

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Τρόικα απαιτεί:

•        Άμεσες απολύσεις τουλάχιστον 25.000 συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και άμεση ένταξη σε  εργασιακή εφεδρεία άλλων 100.000 δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπουργεία, δήμους κ.ά.). Ο Βενιζέλος αντιπροτείνει οι 25.000 συμβασιούχοι που η Τρόικα απαιτεί  «να απολυθούν αύριο», να ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η Τρόικα όμως επιμένει και απειλεί να μην ισχύσει ποτέ η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

•           Ολοκλήρωση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, για να εφαρμοσθεί από τον Οκτώβριο. ΣΕ αυτό συμφώνησε ήδη ο Βενιζέλος

•           Μεγάλες περικοπές στις συντάξεις που είναι πάνω από τον μέσο όρο του μισθού ενός δημοσίου υπαλλήλου.

•           Μείωση αφορολογήτου για μισθοσυντήρητους και επιτηδευματίες στις 4000 ευρώ αντί για 8000 ευρώ που ισχύει σήμερα (και έναντι 12. 000 ως πέρυσι), χωρίς  να αποκλείεται και πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου, ειδικά για τους επαγγελματίες.

•           Άμεση εξίσωση φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

•           Να διακοπεί η καταβολή συντάξεων στο Δημόσιο για όσους βρίσκονται σε ηλικία κάτω των 55 ετών.

•           Λουκέτο σε δημόσιους Οργανισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dark Blue avatar
  Dark Blue 20/09/2011 22:25:53

  Κάνει κανό το γίδι...

 2. αεροπόρος avatar
  αεροπόρος 20/09/2011 23:01:15

  Είναι ακόμα σε διακοπές ο ΓΑΠ !!!!!!!!!!!!!! Άρχισαν τα πρωτοβρόχια, και αυτός το
  κανό του. Τέλος πάντων κάποιος απο μέσα από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τα αρχ............
  να αντιδράσει σε αυτήν την σχιζοφρένεια.....

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ αεροπόρος 20/09/2011 23:55:39

   Οχι φίλε μου , γιατί όλοι χάρη σ'αυτόν έχουν βολευτεί δια βίου και τα εγγόνια τους ακόμα..Εχουν λυμένα τα προβλήματά τους ,χάρη σ'αυτό το ρεντίκολο !!!!

 3. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 21/09/2011 01:28:30

  Τον ψαχνει οΜπεννυ ο κοιλιοκουβαλητης και δεν τον ψαχνει οΜαυρος θεριστης να ησυχασουμε μια κι οξω.

 4. georgios v avatar
  georgios v 21/09/2011 09:09:09

  ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ

 5. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 21/09/2011 10:05:41

  Τι κρίμα που δεν έχει ανθρωποφάγους καρχαρίες το Αιγαίο... Ένας είναι αρκετός. Μετά του κάνουμε το άγαλμα στην πλατεία Κοτζιά (του καρχαρία)...

 6. mixalios avatar
  mixalios 21/09/2011 22:58:54

  Που είναι ο γιώργος οέοο!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.