#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αποτυχημένοι ... λεηλατούν το πρόγραμμα της ΝΔ!Γίνομαι μονότονος...

Όταν την Άνοιξη του 2010, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την προσφυγή μας στο ΔΝΤ,  είπε ότι έσωσε τη  χώρα από τη πτώχευση. Η Τρόϊκα μας χορήγησε ένα δάνειο ύψους 110 δις, το οποίο δεσμευτήκαμε να αποπληρώσουμε σε τρία χρόνια!  Σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση ανέλαβε να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο σύμφωνα με την Τρόϊκα, θα οδηγούσε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης στο τέλος του 2011, οπότε θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές! Μας είπαν, επίσης, ότι το Μνημόνιο ήταν ...αδιαπραγμάτευτο και η οδός της...σωτηρίας μας! Θα θυμάσθε τον σημερινό Υφυπουργό Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη, να ωρύεται από τηλεοράσεως, πως επειδή εκείνος ψήφισε το Μνημόνιο, δόθηκαν μισθοί και συντάξεις!

Στις 25 Μαρτίου 2011, το Μνημόνιο, που αρχικά ήταν ....αδιαπραγμάτευτο, τροποποιήθηκε, με πρωτοβουλία των εταίρων μας, επειδή  είχε γραφτεί στο πόδι και δεν έβγαινε! Έτσι, μειώθηκε το αρχικό επιτόκιο δανεισμού και παρατάθηκε ο χρόνος αποπληρωμής. Ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε θριαμβευτής! Μας έσωσε για δεύτερη φορά! Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας διαβεβαιώνε ότι «η ύφεση ρηχαίνει»!

Στις 21 Ιουλίου, οι ευρωπαίοι, έκαναν αυτό που έως τότε εξόρκιζαν! Αποφάσισαν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 20%! Ο κ. Παπανδρέου άρχισε πάλι τις θριαμβολογίες και ο νέος «Τσάρος» της Οικονομίας, μας ανακοίνωσε έμπλεος ικανοποίησης ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι»! Αυτή τη φορά μας είπαν ότι σωθήκαμε οριστικά! Είχαμε ψηφίσει και το Μεσοπρόθεσμο, άλλαξε και ο Υπουργός Οικονομικών, η χώρα γύριζε σελίδα!

Ο κ. Παπανδρέου πέρασε ένα ανέμελο Καλοκαίρι, απολαμβάνοντας τα ελληνικά νησιά, ενώ εξέπληξε το πανελλήνιο με τις γνώσεις του για τον... Παπαδιαμάντη!

Αρχές Σεπτέμβρη, ο κ. Βενιζέλος πήγε να «κάνει τσαμπουκά» με την Τρόϊκα. Ο Τόμπσεν και η παρέα του τα μάζεψαν και έφυγαν! Ύστερα, άρχισαν τα παρακάλια! Για να επιστρέψει η Τρόϊκα, η κυβέρνηση επέβαλε ειδικό τέλος στα ακίνητα, έκτακτες εισφορές, έκοψε μισθούς και επιδόματα. Με άλλα λόγια έκανε τα πάντα!

Στις 26 Οκτωβρίου, έκπληκτοι ακούσαμε την κα Μέρκελ να μας ανακοινώνει ότι τα στοιχεία επί των οποίων στηρίχθηκαν  οι αποφάσεις του Ιουλίου δεν ήταν ακριβή (στοιχεία που επεξεργάστηκε η Τρόϊκα) έτσι αποφάσισαν μεγαλύτερο «κούρεμα», που θα έφτανε στο 50%!

«Θα ελαφρώσουμε το χρέος μας κατά 100 δις»,  μας ανακοίνωσαν φουσκώνοντας σαν παγόνια  οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά ότι μας έσωσαν!

Τη συνέχεια τη γνωρίζετε....

Δημοψήφισμα, Κάννες, αποχώρηση Παπανδρέου, Παπαδήμος....Και τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή και χρεοκοπία της χώρας να είναι καθημερινά στις πρώτες σελίδες του τύπου, παγκοσμίως....

Γιατί  έκανα όλη αυτή την αναδρομή;

Μα γιατί από προχθές ακούμε ότι τελικά το «κούρεμα» του 50% δεν επαρκεί!

Μας το είπε πρώτα το ΔΝΤ. Μας το επιβεβαίωσε και το Βερολίνο, με τις γνωστές διαρροές! Τώρα πια μιλάμε για «κούρεμα» που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 75%!

Δηλαδή, πάλι έπεσαν έξω! Πάλι στηρίχθηκαν σε λάθος στοιχεία; Πάλι οι αποφάσεις απεδείχθησαν ανεπαρκείς. Πάλι μας κορόιδεψαν.

Ποιό είναι το συμπέρασμα;

Πρώτον, το μνημόνιο ήταν μια συνταγή  γραμμένη στο ...πόδι! Όπως, αποδείχθηκε ούτε.....αδιαπραγμάτευτο ήταν, ούτε σωτήριο! Απλώς καταστροφικό!

Δεύτερον, αυτοί που μας οδήγησαν εδώ, ακόμα επιμένουν εγωιστικά  να μας σώσουν. Όσο τους ανεχόμαστε, ενισχύονται οι πιθανότητες να μας ...πτωχεύσουν!

Τρίτον, είναι προφανές ότι στερούνται εναλλακτικού σχεδίου δράσης. Ούτε είχαν από την αρχή! Ήταν σίγουροι, υπερφίαλοι ή απλώς αδιάφοροι;

Και το χειρότερο όλων: Επειδή ακριβώς το σχέδιο τους αποτυγχάνει και εναλλακτική λύση δεν έχουν, υιοθετούν αποσπασματικά προτάσεις και ιδέες που  παρουσίασε  ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο» (μείωση εισφορών, μείωση του ΦΠΑ κ.λ.π.)

Έτσι, ναυάγησε το σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, «κάηκε» ο θεσμός της εφεδρείας.  Επεται και συνέχεια. Με το φορολογικό, ο κ. Βενιζέλος θέλει να υιοθετήσει  προτάσεις της ΝΔ, ενώ χθές, για παράδειγμα, η κα Κατσέλη, κατά το ρεπορτάζ, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό μέτρα για την «ανάσχεση της ύφεσης», τα περισσότερα εκ των οποίων τα έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Σαμαράς!

Βέβαια,  το πρόβλημα της οικονομίας μας δεν λύνεται με αποσπασματικά μέτρα. Απαιτείται ένα συνολικό και συγκροτημένο σχέδιο. Όμως, με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» μπορεί να  αποδομηθεί και να απαξιωθεί και το πιο συγκροτημένο πρόγραμμα.

Ας το προσέξουν εκεί στη ..Συγγρού γιατί καίνε τα ...χαρτιά τους! Λεηλατούν το πρόγραμμά τους!

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Xenios avatar
  Xenios 04/01/2012 09:09:46

  Πολύ καλή αναδρομή και σωστά συμπεράσματα.
  Το κακό είναι ότι διαβάζουν λάθος και εκτελούν ακόμα πιο λανθασμένα, το πρόγραμμα της ΝΔ.

  Δεν αρκεί η αλλαγή πολιτικής, τα πρόσωπα έχουν αποτύχει παταγωδώς και πρέπει να αλλάξουν με ανθρώπους πιο ικανούς, να φέρουν εις πέρας τις αλλαγές.

 2. Στάθης Σαραφόπουλος avatar
  Στάθης Σαραφόπουλος 04/01/2012 09:14:27

  Αγαπητέ ΚΡ, πάρα πολύ καλή η ανάλυση σας, το ότι έσωσε την χώρα το λέει και σήμερα σε συνέντευξη του στο Αυστριακό περιοδικό Profil!
  "Παπανδρέου: Δεν απέτυχα - Απέτρεψα την χρεοκοπία της χώρας"
  http://emprosdrama.blogspot.com/2012/01/blog-post_04.html
  Κατά την άποψη μου η ΝΔ άργησε πολύ ν' αντιδράσει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο και αυτός δρούσε ανεξέλεγκτα, σε βάρος της χώρας!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Στάθης Σαραφόπουλος 04/01/2012 10:58:06

   καλημέρα Στάθη,
   εννοείται ο,τι συμφωνώ.

   • Στάθης Σαραφόπουλος avatar
    Στάθης Σαραφόπουλος @ Κώστας Ροδινός 04/01/2012 20:41:03

    Σε ευχαριστώ Κώστα!
    Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά!

 3. Y. avatar
  Y. 04/01/2012 10:29:03

  Κάπου στο κέντρο του άρθρου αγαπητέ Κώστα,, ανάμεσα σε “…Παπανδρέου, Παπαδήμος…”, παρέλειψες “.., ΝΔ,...”
  (..οι προτάσεις σου στο τέλος..!!!)

 4. SMASH avatar
  SMASH 04/01/2012 10:57:34

  Τα πράγματα είναι άπλα:
  Oλοι ξερουν για την χρεοκοπία αλλα δεν θέλουν να σκασει η βόμβα στα χέρια τους.

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 04/01/2012 11:33:10

  Ετσι ακριβως ΚΡ!Σημερα δημοσιευεται η αποφαση του αλλου δελφινου Χρυσ/δη για αρση του καμποταζ για τα κρουαζιεροπλοια στο λιμανι του Πειραια και κανεις δεν λεει οτι αυτο το επεβαλλε ο Σαμαρας!Το κακο ειναι οτι αυτου οι χρυσοκανθαροι με τουτο και με το αλλο κυβερνουν μεσα στην λαμογια ,τα ρουσφετια και την τακτοποιηση των δικων τους παιδιων κλεινοντας το ματι και στους απο δω ψηφοφορους και αυτο ολοι ξερουμε τι καταλυτικη επιδραση εχει στον Ελληνα ψηφοφορο την ωρα της κρισης !

 6. juliet avatar
  juliet 04/01/2012 11:46:40

  Κύριε Ροδινέ ,καλή χρονιά
  ήταν έγκλημα προμελετημένο,τώρα πιστεύω ότι τ0 2004 άρχισε η ωρίμανση του έργου που λεγότανε ξεπούλημα της Ελλάδας.Η περίοδος 2004-2009 ήτανε ανάπαυλα για να έλθει ο Γαπ .Αυτό δεν το κατάλαβαν ποτέ .Ηταν απασχολημένοι .Ηταν βυθισμένοι στις καρέκλες και είχανε ή μάλλον τους κλείνανε τα αυτιά με τα λόγια τα ωραία και τ΄μάτια με βιτρίνα ευημερίας.Ο Σαμαράς έχει να πολεμήσει τις απομιμήσεις και τις προβοκάτσιες .Οι απομιμήσεις είναι αποκλειστικά προνόμιο των Πασόκων που αγωνίζονται να κρατηθούν .Τώρα για τ΄άλλα θέλω να ελπίζω ότι οι επιλογές του θα είναι οι καλύτερες....... δεν έχουμε περιθώρια λάθους.

 7. siakkas avatar
  siakkas 04/01/2012 12:23:58

  Αγαπητέ κ.Ροδινέ χρειάζεται αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.
  Προτείνω μαζική παραγωγή ειδών χειροτεχνίας, για να είμαστε και να είναι στο πνεύμα της επερχόμενης οικονομικής (πτωχευτικής) ανάπτυξης.
  Να παράγουμε μαζικά χειροποίητες θηλιές!!
  Όσοι-ες δεν τα καταφέρνουν μπορούν άμεσα να διδαχθούν από ανθρώπους στο βόρειο Έβρο που μάτωσαν στη γή πλέκοντας κεφάλια σκόρδα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, που έπλεκαν καλάθια για να βάζουν τα αγαθά της γης που στρίφωναν τα δίχτυα (σερτμέδες) για να θρέψουν τα παιδιά τους με ψάρια.
  Κ έρχονται τώρα και βάζουν φόρο και στην ανάσα γιατί δεν πέτυχε λέει το PSI.
  Πλάκα μας κάνουν!!!
  Τρία πράγματα δεν ξεχνάει ο άνθρωπος γ@......, χρέος (ειδικά αν δεν είναι δικό του και του το φορτώνουν) και ξύλο (αν και διαφωνώ, αλλά όταν σε χτυπάνε δε γυρνάς κ από την άλλη)
  Ο φόβος φυλάει τα έρμα.
  Φιλικά ένας γκαγκαβούζης.

 8. Παναγος avatar
  Παναγος 04/01/2012 13:58:32

  Τελικα οι αλιτηριοι του πασοκ ,μας ηπιαν το αιμα (κυριολεκτικα και μεταφορικα) για να .."πετυχουν" αυτο που ηταν δεδομενο ,και κανεις ,ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφισβητουσε, η ασχολειτο..

  "Δηλαδη να ξαναβγουμε στις αγορες"!!

  Κατι που επι προηγουμενης κυβερνησης Νεας Δημοκρατιας (και Καραμανλη) ,ΟΥΔΕΙΣ εθεσε ΟΥΤΕ καν σαν θεμα.
  Ηταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,οτι μπορουμε να ζητησουμε "δανεικα" !!
  ΟΥΔΕΙΣ μας ειχε αρνηθει!!!
  (Θυμαμαι τους αγυρτες πασοκ να γαυγιζουν ,καπου το καλοκαιρι 2008(?) γιατι η κυβερνηση ..δανειστηκε!!!! (60 δις νομιζω ητανε!)..
  Την κατηγορουσαν οτι δανειστηκε!!! ρε οι αγυρτες!!!!!

  Ενω θεωρουν .."κατορθωμα τους " και .."επιτυχια τους" οτι .."καταφεραν" και δανειστηκαν!!!

  Ημαρτον..
  Και καλα αυτοι οι αγυρτες ...
  Ομως ,η Ν.Δ ΓΙΑΤΙ τους ανεχεται να παραμυθιαζουν ετσι τον κοσμο????
  Ε??? Γιατιιιιιι??????

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/01/2012 15:49:37

  Καλή Χρονιά Juliet και χρόνια πολλά.

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/01/2012 15:52:51

  Την καλημέρα μου στον Βόρειο Εβρο! τι μου θύμισες τώρα.....

 11. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/01/2012 15:53:57

  Ραβίνε, πολύ σωστή η επισήμανση για το cabotage

 12. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/01/2012 16:39:32

  !!! και λίγα λέτε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.