#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2013 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ανόητοι των Βρυξελλών ας ακούσουν τουλάχιστον τον ΛέταΚαι νομίζαμε ότι είμαστε μόνο εμείς οι Έλληνες οι… γκρινιάρηδες της Ευρώπης που όλο ζητάμε, όλο διαμαρτυρόμαστε και όλο απαιτούμε. Εμείς νομίζαμε ότι είμαστε τα «κακά» παιδιά, αλλά να που και οι Ιταλοί παίρνουν τώρα σειρά.

Στην Ελλάδα οι σκληρές πολιτικές λιτότητας οδήγησαν, εκτός από την εξαθλίωση του λαού, και στην ανάδυση των άκρων στην πολιτική ζωή του τόπου. Από τη μια η Χρυσή Αυγή και όλος ο ακροδεξιός εσμός μαζί με τα εγκληματικά στοιχεία κι από την άλλη οι ακροαριστεροί, πολλοί εκ των οποίων είτε βρίσκονται στις παρυφές της τρομοκρατίας είτε έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται, λοιπόν, κι ο Λέτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός να πει ότι λέμε κι εμείς τόσο καιρό, ότι λέει ο Σαμαράς και όλη η Ελλάδα αλλά ποτέ δεν άκουσαν οι Ευρωπαίοι. «Θέλω και αγωνίζομαι για μια Ευρώπη η οποία αντιλαμβάνεται ότι η λιτότητα μπορεί να οδηγήσει σε εξόντωση, και το ότι αν προσκολληθούμε μόνο στη λιτότητα θα κερδίσουν οι Λεπέν και οι ευρωσκεπτικιστές όπως ο Γκρίλο», είπε ο Λέτα.

Να θυμίσουμε ότι οι Βρυξέλλες επέπληξαν την Ιταλία γιατί το χρέος της θα φτάσει στο 134% του ιταλικού ΑΕΠ το 2014. . «Η υπερβολική λιτότητα υπάρχει κίνδυνος να στραγγαλίσει την ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Τρία χρόνια τα λέμε, μάλλιασε η γλώσσα μας. Έρχεται ο Έλληνας Λεπέν (προς το πιο εγκληματικό), ο Μιχαλολιάκος και ο Έλληνας Γκρίλο (στο πιο σοβαροφανές), ο Τσίπρας. Αλλά που να ακούσουν οι ανόητοι των Βρυξελλών. Ακόμη και τώρα που όλα βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, ζητούν νέα μέτρα λιτότητας.

Αν δεν ακούνε τον Σαμαρά γιατί είναι πρωθυπουργός μιας μικρής και φτωχής χώρας, ας ακούσουν τον Λέτα, μιας μεγάλης και πλούσιας. Ίσως καταλάβουν ότι οι απανταχού Λεπέν και Γκρίλο προελαύνουν επειδή αυτοί επιμένουν να καταστρέφουν ολόκληρους λαούς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 16/11/2013 10:46:08

  Το κακό είναι ότι οι Γκρίλο και Λεπέν δεν θα καταστρέψουν λαούς.
  Το ευρώ θα καταστρέψουν βάζοντας σε μια επικίνδυνη περιπέτεια όλη την Ευρώπη και επαναφέροντας την φρικτή δεκαετία του '30 σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.
  Οταν όμως τελειώσει το κακό θα μπορούμε να ελπίζουμε.
  Θα απαλλαγούμε όμως από τη γερμανική μπότα, εμείς και όλοι οι νότιοι.
  Και στο φινάλε ποιος σας διαβεβαιώνει ότι εντός ευρώ δεν θα χρειαστούν 50 χρόνια για να ανακάμψουμε;
  Στην Ιταλία που οι πολιτικές συζητήσεις όσο να'ναι διέπονται από περισσότερο ρεαλισμό, οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές παραδέχονται ότι για να πέσει πάλι η ανεργία σε επίπεδα του 2009 θα χρειαστούν εξήντα χρόνια.
  Επειδή ταυτίζομαι με αυτή την άποψη έχοντας παρατηρήσει ότι ακόμα και στις προηγούμενες κρίσεις που ήταν πολύ μικρότερες της Κρίσης του 2008 επανήρθε η ανάπτυξη αλλά χωρίς να έχουμε σημαντική μείωση της ανεργίας ( job less growth), δεν βλέπω να προτείνουν τίποτα τρομακτικότερο οι ευρωσκεπτικιστές από όσα πρόκειται να πάθουμε εντός ευρώ.
  Θα δείτε ότι πολύ σύντομα ευρωσκεπτικιστές θα γίνουν οι ίδιοι ευρωπαίοι ηγέτες που τώρα ασπάζονται το ευρώ.
  Γιατί ούτε οι Ισπανοί ούτε οι Ιταλοί θέλουν να αυτοκτονήσουν...

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ blue nile 16/11/2013 12:52:18

   "Και στο φινάλε ποιος σας διαβεβαιώνει ότι εντός ευρώ δεν θα χρειαστούν 50 χρόνια για να ανακάμψουμε;"
   Αγαπητέ Blue Nile ξέρεις πολύ καλά οτι κανένας λαος που απεδέχθη τον ρόλο του ιθαγενή σε αποικία χρέους, προκειμένου να εξασφαλίσει την διατροφή του, δεν ανέκαμψε σε 50 ούτε σε 150 χρόνια εκτός αν επανεστάτησε...
   Αν όμως η μόνη οδός που μας αφήσουν για την ανάκαμψή μας είναι η επανάσταση, προσωπικά πιστεύω οτι δεν θα την αποφύγουμε.
   Ομως αν οι Γερμανοί επιμένουν, δεν καταλαβαίνω γιατι να μην τους διώξουμε απο την Ενωση. Ισα ίσα, πιστεύω οτι σ΄αυτή την περίπτωση οι Αγγλοι θα μπούν ακόμα και στο ευρώ και οι εξαγωγές της ΕΕ χωρίς τη Γερμανία θα γνωρίσουν εκρηκτική ανάπτυξη, ιδίως προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Εκτός αυτού υπάρχει και η Ρωσία που ανήκει περισσότερο κι απο εμάς "εις την Δύσιν."....

   • foros1 avatar
    foros1 @ ΝΙΚΟΛΑΣ 16/11/2013 18:28:21

    δυο νομισματα στην ΕΕ: μαλακο ευρω και σκληρο ευρωμαρκο.
    ισως η καλυτερη λυση εδω που φτασαμε.

 2. tnt avatar
  tnt 16/11/2013 10:48:41

  Ίσως τελικά να μην τους νοιάζει...

 3. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 16/11/2013 11:06:10

  ''Αν δεν ακούνε τον Σαμαρά γιατί είναι πρωθυπουργός μιας μικρής και φτωχής χώρας, ας ακούσουν τον Λέτα, μιας μεγάλης και πλούσιας.''
  Μόνο που οι ...ανόητοι των Βρυξελλών, δεν είναι διόλου ανόητοι.
  Είναι αδίστακτοι, ανήθικοι κι αισχροκερδείς διεκπεραιωτές. Όργανα επιβολής συγκεκριμένου σχεδίου. Η όλη ''προσπάθεια ευαισθητοποίησης'' φαντάζει τόσο μάταιη, όσο θα ήταν αν παρακαλούσε κάποιος τον Χίτλερ, να συμπεριφερθεί με συμπόνοια στους ατυχείς Εβραίους των στρατοπέδων εξόντωσης.
  Χαμένος χρόνος....

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 16/11/2013 12:29:55

  1)"Αν δεν ακούνε τον Σαμαρά γιατί είναι πρωθυπουργός μιας μικρής και φτωχής χώρας, ας ακούσουν τον Λέτα, μιας μεγάλης και πλούσιας"

  Η ελλάδα είχε το ίδιο πάνω κάτω κατακεφαλήν με την ιταλία πριν την κρίση, 32.000 δολ. Τώρα έχουμε 25.000. Οκ, η διαφορά ελλάδος ιταλίας όσον αφορά το ποιος είναι πιο πλούσιος δεν είναι χαώδης.

  2)Δεν πρόκειται να αλλάξουν συμπεριφορά οι γερμανοί και τα satellite states. Να το πάρουμε σαν δεδομένο.

  3)Το ιταλικό χρέος πιθανόν να γίνει ανεξέλεγκτο σύντομα. Το θυμάμαι στο 120% επι του σοβαρού Μόντι. Σύντομα 150%

 5. rally monkey avatar
  rally monkey 16/11/2013 12:44:24

  το προβλημα ειναι πως δεν υπαρχει κοινο μετωπο απεναντι στις πολιτικές της Γερμανίας, και οταν Γαλλο- Ιταλο -Ισπανοι, αρχισουν να το σκεφτονται πιο σοβαρά..θα ειναι ήδη πολυ αργά για την Ελλάδα.

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/11/2013 12:45:18

  Εμείς ζητάμε και γκρινιάζουμε;
  Πλάκα μας κάνετε;

 7. Νίκη avatar
  Νίκη 16/11/2013 16:56:48

  http://www.youtube.com/watch?v=f3Fzh4JWdWU

 8. soimyht avatar
  soimyht 19/11/2013 22:26:09

  ο Letta & ο Alfano, μαζί με μερικούς υπουργούς τους, κάναν ένα “ανοικτό” -και μπροστά στην τηλεόραση- υπουργικό συμβούλιο, και αποφάσισαν:
  1ον να μην πληρωθεί το I.M.U. του β’ εξαμήνου του 2013.
  και: 2ον για το2014, να θεσπιστεί ένας νέος: φόρος υπηρεσιών, “service taxe”, τον οποίον θα “μοιράζονται” οι ιδιοκτήτες με τους ενοικιαστές, φόρος υπηρεσιών, όσο και το φόρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων. i. Όποιος ενοικιαστής (ή και ιδιοκτήτες με πιο αυστηρά κριτήρια), δεν έχει νοικιάσει για “πρώτη κατοικία”, “βίλλα” πάνω από 110 τετραγωνικά διαμπερή/πανταχόθεν ελεύθερο, με πάρκινγκ, αποθήκη, ιδιωτικό πράσινο 40%, και κυρίως, έχει δυό παιδιά, να μην πληρώνει, (όπως στην Ιταλία/πρόσφατη ρύθμιση). ii. τα ασφαλισμένα ακίνητα, και τ’ ακίνητα που αποκτήθηκαν με τραπεζικό δάνειο (και είναι γι’αυτό υποθηκευμένα), αλλά όμως, το δάνειο είναι ενήμερο, σχετικά με την αποπληρωμή του, να καλύπτετε (η πληρωμή του φόρου ακινήτων) απ’ την ασφαλιστική εταιρία ή την τράπεζα, κατά μικρόν. Ας πούμε κατά το 1/5 (ένα πέμπτο) της μιάς απ’ τις τέσσερες δόσεις (πρόσφατη Ιταλική ρύθμιση για τις “ασφάλειες” (& ο ΕλΓΑ?;!) και “μερικώς για τις τράπεζες”).
  Όσον αφορά την άμεση φορολόγηση των πολιτών, δρομολογείται ένας νέος ενιαίος φόρος, ο οποίος θα ονομασθεί Trise και πρόκειται να συμπεριλάβει τον φόρο ακίνητης περιουσίας, όσο και το φόρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
  Εδώ σε μας, ταπεινώσαμε τους ιδιοκτήτες μπροστά στους ενοικιαστές. Κάναμε τους ενοικιαστές φορο-εισπράκτορες, σε βάρος των ιδιοκτητών.
  με έκπληξη, όμως, παρακολουθώ τους υπουργούς σας, της κυβέρνησης των δύο κομμάτων και τους βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, που την στηρίζουν, αλλά και κυρίως, τον τεχνοκράτη υπουργό των οικονομικών: να μην μπορούν, και μάλιστα μετά από πολλούς μήνες, “να μοιράσουν τον λεγόμενο φόρο τον σχετικό με τα ακίνητα σε περισσότερους, ώστε να είναι για τον καθέναν μικρότερος”. Μάλιστα στην απορία του κυρίου Ιορδάνη Τζαμτζή: «ποιο μοντέλο ακολουθούμε», ο κύριος Στουρνάρας, φέρετε να απάντησε: «δεν έχουμε μοντέλο, ήμαστε το μοντέλο». Αν ψάχνουμε “μοντέλο”, πάντως, δεν πρέπει να πάμε και πολύ μακριά για να τ’ αναζητήσουμε. service taxe, (φόρος υπηρεσιών, όσο και φόρος, για την αποκομιδή των απορριμμάτων)!
  Οι Δήμοι θα πάψουν να χρηματοδοτούνται απ΄το κράτος, και θα παίρνουν το Ε.Τ.ΑΚ. (του Σουφλιά).
  Στην αγορά ακινήτων κυρίως οι ιδιοκτήτες προσφέρουν. Αν καταρρεύσει η οικοδομή, δεν κλείνουμε και το Πολυτεχνείο! Οι ιδιοκτήτες έδωσαν, τώρα ας δώσουν και οι ενοικιαστές, -οι φαρμακοποιοί και άλλοι επαγγελματίες ιδίως κλειστών επαγγελμάτων ζητάν αέρα 250.000 ευρώ για να φύγουν-.
  Οι φόροι δεν πρέπει στρέφονται εναντίων της ιδιοκτησίας, ώστε οι ιδιοκτήτες να χάσουν τις ιδιοκτησίες τους, αλλά όσοι απολαμβάνουν από κοινού των παροχών της κρατικής διοίκησης ή της αυτό διοίκησης, να μοιράζονται τα βάρη, (να διευκολύνεται έτσι και η ενοικίαση, έχω ένα ελαιοτριβείο ή ένα τυροκομείο ή ένα βενζινάδικο, και δεν μπορώ να το λειτουργήσω με κέρδος, να μην το δώσω σε μια αλυσίδα και το ενοίκιο να το παίρνει το κράτος, να διευκολυνθώ ώστε να το ενοικιάσω, -για να επιτευχθούν και οικονομίες κλίμακος, τέλος πάντων-), service taxe.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.