04/09/2008 03:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αντιφάσεις του κ. Ρουσόπουλου και η ουσία των πραγμάτων

Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος είπε: «Κάνετε μια έρευνα στα πρακτικά της Βουλής …όταν έγινε η (προηγούμενη) ψηφοφορία για το Σύνταγμα θα διαπιστώσετε ότι δεν ψήφισαν με τον ίδιο τρόπο όλοι οι βουλευτές της ΝΔ. Το ίδιο συνέβη και τώρα. Υπήρξαν άρθρα του Συντάγματος που άλλοι τα ψήφισαν και άλλοι δεν τα ψήφισαν».

Στη συνέχεια, έχοντας ανά χείρας τον τόμο των Πρακτικών της Βουλής με τα ονόματα όλων των βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος δήλωσε: «Η ΝΔ έχει 152 βουλευτές. Όποιος ανατρέξει σε αυτό το κείμενο θα δει ότι υπάρχουν 152 βουλευτές που έχουν ψηφίσει όλα τα αναθεωρητέα άρθρα του Συντάγματος. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ που έχει ψηφίσει «όχι» ή «παρών».


Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει «θαμμένο», από τα δελτία ειδήσεων.

Στη δήλωση του ο κ. Ρουσόπουλος μιλάει για δύο ψηφοφορίες. Στην προηγούμενη από την επίμαχη για την οποία έκανε τις γνωστές καταγγελίες του το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν πειθάρχησαν όλοι οι βουλευτές στην γραμμή για τα επιμέρους άρθρα του Συντάγματος. Ποιο ιδιαίτερα άρθρο έκαιγε την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Καραμανλή; Το άρθρο 16 για την Παιδεία. Έπρεπε λοιπόν να το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στην επίμαχη ψηφοφορία. Και γι αυτό προφανώς έγιναν όλα. Γι αυτό το λόγο ευτελίστηκε η κοινοβουλευτική διαδικασία. Ήταν θέμα κύρους για τον κ. Καραμανλή.

Η απάντηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Παπακωνσταντίνου δεν πιάνει καν αυτό το θέμα που κρύβει, σύμφωνα και με δημοσιεύματα των εφημερίδων, όλη την ουσία της υπόθεσης: «Άρα είτε ψεύδεται ο κ. Ρουσόπουλος, είτε ψεύδεται αυτό το βιβλίο. Παρακαλώ πολύ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει, διότι δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο πράγματα», δήλωσε σχετικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σασκα avatar
  σασκα 04/09/2008 07:41:57

  Ρουσόπουλος- Βουλγαράκης - Μπακογιάννη - ποιός άραγε έχει σειρά μετά να ψαχτεί απο την Καρχιμακική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ;
  Κάθε μέρα και μια βόμβα ρίχνει την κυβέρνηση !
  Βρε αντε να κάνετε αντιπολίτευση με πολιτικά επιχειρήματα και μην ψάχνετε ψίλους στα άχυρα.
  Δεν υπάρχει κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχει κανείς να της κάνει αντιπολίτευση, αυτό πρέπει να καταλάβουμε!
  Που είναι βρε οι αντιπροτάσεις του ΠΑΣΟΚ σε βαρέα σε φόρους, σε παιδεία, σε συντάξεις, σε σε σε σε μόνο να ψάχνει ξέρει για ύποπτα σενάρια, ο λαός θέλει αντιπολίτευση δεν θέλει ....γκάφες.
  Μόνο μαύρους βίβλους ξέρει να φτιάχνει.
  Αγώνας να πέσει ο Καραμανλής και αφού δεν πέφτει απο τις βόμβες των Κλουζώ έρχεται ο αγέρωχος και ηθικός άνδρας της Ελλάδος ο ΡΑΤΑΤΟΥΛΗΣ να ρίξει την κυβέρνηση.
  ΜΠΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Ξύπνα ΤΗΑΝΟ

 2. john avatar
  john 04/09/2008 08:30:11

  Θα βγεί να μιλήσεις κανείς απο τους βουλευτές; Τσίπα δεν έχει κανείς να δέχεται παραχάραξη της βούλησης του;

 3. Κοινή λογική avatar
  Κοινή λογική 04/09/2008 09:42:51

  Βρε σασκα, με χαλασμένα υλικά δεν φτειάχνεις σούπα. Πολιτικα επιχειρήματα σε απατεώνες;

 4. aionios avatar
  aionios 04/09/2008 10:00:02

  Σασκα από την αγωνία σου και την τρέλα που πουλάς φαίνεται αν πιάνει αυτό το είδος αντιπολίτευσης.
  Και μην ξεχνάς πως σε τέτοιου είδους αντιπολίτευση οφείλει και η ΝΔ την άνοδο της στην εξουσία.

 5. Νικόλας avatar
  Νικόλας 04/09/2008 12:01:54

  Φάκτορα, δεν ξέρω αν είμαι βλάκας <:) αλλά δεν κατάλαβα την είδηση. Μήπως να ξανακοιτάξεις το κείμενο; Νομιζω πως λείπει κάτι μετά η πριν από το "Το θέμα είναι πολύ".

 6. Nick avatar
  Nick 04/09/2008 12:13:22

  Τι να προτεινει το ΠΑΣΟΚ μωρε; Η ΝΔ ακολουθεί τη πολιτική Σημίτη.

  Και ο σοσιαλισμός σήμερα δεν πουλάει.

 7. Factorx avatar
  Factorx 04/09/2008 12:20:29

  Νικόλας, και άλλοι δεν την κατάλαβαν στην αρχή. Για διάβασέ την προσεκτικότερα

 8. Δεξί Εξτρέμ avatar
  Δεξί Εξτρέμ 04/09/2008 13:32:49

  Καμία αντίφαση. Ο Ρουσόπουλος μιλούσε αρχικά για την ψηφοφορία που έγινε το 2007 εκεί οπου δυο-τρεις βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν κάποια άρθρα. Το βιβλίο που έδειχνε ο Παπακωνσταντίνου ήταν τα πρακτικά του Μαίου του 2008 όπου όλοι οι βουλευτές ψήφισαν τα άρθρα που αναθεωρήθηκαν.

  Τι σχέση έχει το άρθρο 16 και το μπερδεύετε; Αφού ήταν γνωστό ότι δεν επρόκειτο να αναθεωρηθεί γιατί δεν μάζευε 180 ψήφους...

 9. σασκα avatar
  σασκα 04/09/2008 13:47:08

  aionie Φυσικά και τρέλλα πρέπει να πουλάς την σήμερον αν θέλεις να δεις κάτι καλό να γίνεται. Όσο για το αν έχω αγωνία για την τωρινή ή την προηγούμενη ή την επόμενη κυβέρνηση μπα, αλλά ποτέ δεν θα ανεχτώ τα λαμόγια τα Πασοκάκια να μου μιλούν για νοθεία για δημοκρατία για δικαιοσύνη.
  Όποιος θέλει εδώ είμαι και ληγμένα μπορεί να πίνω αλλά δόξα το θεό η θύμηση μου είναι καλά.

 10. σασκα avatar
  σασκα 04/09/2008 13:48:12

  Τον Thano ψάχνω βρε παιδιά μήπως ξύπνησε ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.