#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2008 23:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αντιφάσεις του Μαξίμου είναι ...διαπλεκόμενες;

Από όλα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά γι αυτήν την ιστορία με το αμαρτωλό DVD, μέσα από όλα τα ψέματα, τις παλινωδίες και τις αλληλοδιαψεύσεις αρχίζει και σχηματίζεται μια πρώτη εικόνα για το τι περίπου έγινε: Από το καλοκαίρι (Συνέδριο ΝΔ) ο Ζαχόπουλος αρχίζει να είναι πρόβλημα για το Μαξίμου. Θέλουν να τον διώξουν, με εντολή Καραμανλή, αλλά αυτός αντιστέκεται και χρησιμοποιεί πράγματα και καταστάσεις που γνωρίζει. Για να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί αναζητούν στοιχεία, όπως έχουν κάνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Αυτό εξηγεί γιατί ο κ. Ανδριανός σπεύδει να πάει στο ραντεβού του Χίλτον με τον Θέμο Αναστασιάδη. Θα παραλάμβανε τέτοια στοιχεία (DVD) για τον πιο κολλητό παλαιότερα συνεργάτη του Καραμανλή, αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον από πιο ψηλά; Να μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Θέμος δίνει λοιπόν το DVD, ή το παίρνει για να το δημοσιεύσει (σύμφωνα με την συνήθη πρακτική του Μαξίμου – Μαγγίνας κλπ). Αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία πλέον. Η συνεργασία της μιας ομάδας εξουσίας του Μαξίμου (Αγγέλου) με την πιο αντιπολιτευόμενη (υποτίθεται) εφημερίδα είναι πλέον δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι μέχρι εκείνη τη στιγμή και η σχέση εμπιστοσύνης αυτής της πλευράς του Μαξίμου με τον Θέμο. Διαφορετικά δεν θα πήγαινε να πάρει το DVD.Κατανοητά μέχρις εδώ; Πάμε παρακάτω.

Τα ερωτήματα αρχίζουν από την στιγμή που Μαξίμου αναγκάζεται να παραδεχθεί (δήλωση Γ. Ανδριανού στις 27/12/2007) ότι είχε πάρει το DVD και το έστειλε και στον εισαγγελέα. Αυτό, σε συνδυασμό με τις διαρροές του κ. Ρουσόπουλου για τον κομιστή του DVD, έφεραν το Μαξίμου στο κέντρο της υπόθεσης με αποτέλεσμα να υπονομευθεί τελικά το κύρος του Πρωθυπουργού. Οπότε τίθεται το εξής απλό ερώτημα: Δεν μπορούσε το Μαξίμου, να πει απλώς ότι του είχαν στείλει το DVD με το …ταχυδρομείο; Τότε, ούτε ο κ. Ανδριανός θα μπλεκόταν (με ονόματα, κομιστές και απόρρητα), ούτε το Μαξίμου θα διασύρονταν με τις ψευδείς διαρροές και τις διαψεύσεις. Και γιατί, στο κάτω κάτω της γραφής, να παραδεχθεί το Μαξίμου την ύπαρξη DVD; Δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν είχε το DVD και να είναι μετά ο λόγος του με τον …λόγο του Θέμου;

Είναι προφανές ότι το Μαξίμου αναγκάστηκε να ενεργήσει έτσι για δυο λόγους: Πρώτον πανικοβλήθηκε από την απόπειρα του Ζαχόπουλου και φοβήθηκε μήπως την «χρεωθεί» - γι αυτό τώρα οργιάζουν οι φήμες για την ταυτότητα του προσώπου που τηλεφώνησε τελευταίος στον Ζαχόπουλο και για το αν υπήρξε ή όχι εκβιασμός από άλλους. Και δεύτερον επειδή βρέθηκε με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο από τις διαρροές για τον κομιστή – Θέμο. Ποιος όμως έκανε τις διαρροές και γιατί; Η εξήγηση βρίσκεται μόνο στο «μίσος» του κ. Ρουσόπουλου για τον Θέμο, ή (και) στην εσωτερική κόντρα εξουσίας στο Μαξίμου; Μια κόντρα όμως που διαπλέκεται με μεγάλα και οικονομικά και προσωπικά και άλλα συμφέροντα.

Δεν στέκουν, τέλος, όσα λέει τώρα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τον Κλαδά και τον Θέμο. Επειδή δεν εξηγείται λογικά από τη μια μεριά το Μαξίμου να παίρνει το DVD απο το Θέμο και από την άλλη να τον στριμώχνει με τα 5.500.000. Δεν είναι παλαβό; Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο το Μαξίμου και να ανοίξει μόνο του τον Ασκό του Αιόλου; Το είχε… χάσει από την απόπειρα του Ζαχόπουλου και έκανε ότι του κατέβαινε στο κεφάλι; Ίσως τελίκά να μην υπάρχει μόνο …«ένα» Μαξίμου. Αλλά …δυο. Διασυνδεδεμένα με συγκεκριμένα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας. Αυτό όμως λέγεται και διαπλοκή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 10/02/2008 11:48:31

  "δεν εξηγείται λογικά από τη μια μεριά το Μαξίμου να παίρνει το DVD απο το Θέμο και από την άλλη να τον στριμώχνει με τα 5.500.000. Δεν είναι παλαβό;"
  Πιθανόν να είναι παλαβό.
  Αν όμως βάλουμε στο παιχνίδι και το αμοντάριστο dvd εξακολουθεί να είναι παλαβό ή το στρίμωγμα γίνεται για να προλάβουν τυχόν ανεξέλεγκτες κινήσεις του Θέμου, πόσο παλαβό είναι;

 2. FaxtorX avatar
  FaxtorX 10/02/2008 13:02:06

  Μοναχέ Λύκε: Ο Θέμος είναι της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Και τον καμαρώνουν κιόλας που δεν "κάρφωσε". Δυστυχώς. Περίμενε.Όλα εδώ πληρωνονται

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.