#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2010 23:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ανταγωνιστές της …ΤζούλιαςΟι πρωταγωνιστές του νέου ελληνικού πορνό είναι «είδος προς εξαγωγή». Η... ανασύσταση της ελληνικής βιομηχανίας ερωτικών ταινιών έχει δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς πορνοστάρ να αναζητήσουν δουλειά στις καλά οργανωμένες παραγωγές της Ευρώπης και των Βαλκανίων, ενώ αρκετοί πρωταγωνιστούν ήδη σε ταινίες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Παράλληλα, «ντόπιοι» παραγωγοί επιλέγουν τα ηλιόλουστα τοπία της Ελλάδας, αλλά και τις «φθηνότερες» αυτές χώρες για να γυρίσουν τις ταινίες τους.

Ως «διεθνείς» του είδους, οι Ελληνες πορνοστάρ βρίσκουν στο εξωτερικό ένα καλό... μεροκάματο εν μέσω κρίσης. Η βιομηχανία του θεάματος σεξ θεωρείται άλλωστε η δεύτερη πιο επικερδής επιχείρηση στον κόσμο.

Όπως μας λένε οι ίδιοι, οι τιμές για κάθε σκηνή, κάθε ερωτική πράξη δηλαδή, κυμαίνονται από 700 έως και 1.500 ευρώ. Ηδη, λαμπρή καριέρα πραγματοποιούν στο εξωτερικό Ελληνες με τα ψευδώνυμα Ντιν Μονρόε, Ντεμίτρι, αλλά και η Σάσα Γκρέι. Αν και οι περισσότεροι είναι γνωστοί με τα ψευδώνυμά τους, στις συνεντεύξεις τους δεν ξεχνούν να αναφέρουν τη σχέση τους με την Ελλάδα.

Ο «τορναδόρος»
Πρωταγωνιστής της εγχώριας ερωτικής κινηματογραφικής σκηνής είναι ο Ματθαίος ο τορναδόρος. «Εχω σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγω στο εξωτερικό, όπου ξέρω πως με τις κατάλληλες διασυνδέσεις θα μπορώ να έχω δύο γυρίσματα την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής».

Ο 30χρονος αποφάσισε να μπει στον χώρο του σέξι θεάματος γιατί του άρεσαν πολύ οι γυναίκες και το βρήκε καλή ιδέα. «Μέσω του άλλου πρωταγωνιστή, του Κώστα Βαρβάτου (ψευδώνυμο), γνώρισα τον Δημήτρη Σειρηνάκη και έτσι ξεκίνησα. Δεν είναι εύκολο επάγγελμα πάντως. Είναι μια δουλειά σκληρή που θέλει κόπο και συγκέντρωση...», μας λέει. Μέχρι τώρα έχει γυρίσει 4 ταινίες.

Μπορεί να μη γνωρίζει τις... δόξες της δεκαετίας του ‘80, αλλά οι πωλήσεις της ελληνικής παραγωγής ερωτικών ταινιών έφτασαν στο απόγειό τους με την πρόσφατη κυκλοφορία του DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

«Πρωταγωνιστής» της εμπορικής επιτυχίας αναδείχθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής «Sirina», Δημήτρης Σειρηνάκης. Ωστόσο, ελληνικές σεξ ταινίες γυρίζει από το 1998 ο Θεόδωρος Γκαζέπης στη Θεσσαλονίκη, ενώ στον ελληνικό χώρο δραστηριοποιούνται 2-3 ακόμη μικρότερες εταιρείες, οι οποίες «γυρίζουν» ταινίες όπου μπορούν φθηνότερα και τις διαθέτουν μέσω ιστοσελίδων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Στην Ελλάδα η παραγωγή ερωτικών ταινιών έχει... μεράκι», μας λέει ο Θόδωρος Γκαζέπης, σκηνοθέτης στο επάγγελμα. «Ξεκίνησα από την εταιρεία «Αφροδίτη, ο κόσμος του βίντεο» (VENUS VIDEOCOSMOS) το 1988 και ασχολήθηκα αποκλειστικά με την παραγωγή και εκμετάλλευση ερωτικών ταινιών για όλη την Ελλάδα. Η πειρατεία έπληξε όμως και τις βιντεοκασέτες, όπως σήμερα τα DVD και έτσι, σιγά σιγά η διανομή στα βιντεοκλάμπ παράκμασε.

Από το 2000 και μετά, αρχίσαμε να παράγουμε και ελληνικές ερωτικές ταινίες βάζοντας τη δύσκολη προϋπόθεση: Οι πρωταγωνιστές να είναι 100% Ελληνες! Και τα κατάφερα. Σήμερα, καυχιόμαστε πως η εταιρεία προσφέρει σχεδόν κάθε μήνα στο ελληνικό κοινό ελληνικές ερωτικές ταινίες, στις οποίες συμμετέχουν Ελληνες ηθοποιοί!», μας λέει.

Μια παραγωγή με εγχώριους πρωταγωνιστές κοστίζει μέχρι 25.000 ευρώ

Με φόντο τα ελληνικά ηλιόλουστα καταγάλανα τοπία, η ερωτική ταινία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Δεν είναι λίγοι οι ξένοι παραγωγοί που επιλέγουν τη χώρα μας για τις ανάγκες των γυρισμάτων πορνό ταινιών, έστω και με ξένους πρωταγωνιστές.

Τίτλοι όπως «Paradise Hot Mykonos», «Out of Athens» και «Superparadise», με επίκεντρο -κυρίως- τη Μύκονο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, είναι χαρακτηριστικοί για τις ταινίες που έχουν επιλέξει να γυρίσουν διεθνείς εταιρείες της βιομηχανίας στην Ελλάδα.

«Πολλές φορές, παραγωγοί όπως ο Σαλιέρι που έρχονται εδώ επικοινωνούν μαζί μας για βοήθεια, μας δίνουν τα δικαιώματα των ταινιών τους για την εδώ διανομή. Κατά τα άλλα, μια παραγωγή ελληνικής ταινίας -με Ελληνες πρωταγωνιστές και συνεργείο- κοστίζει περίπου 20.000-25.000 ευρώ», μας ενημερώνει ο Θ. Γκαζέπης.

Συχνά, τα μέλη των συνεργείων στις παραγωγές ελληνικών εταιρειών προέρχονται από το εξωτερικό. «Ακόμη και το Sirina ξεκίνησε με ξένο συνεργείο πρωταγωνιστών. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις Ελληνες πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών. Ειδικά οι Ελληνίδες είναι πολύ ακριβοπληρωμένες γιατί σπανίζουν, είναι «ψυχούλες», ξέρετε, έτσι τις λέω εγώ. Ολες οι ταινίες που γυρίζουμε στην εταιρεία μας είναι εδώ, στην Ελλάδα και οι διάλογοι είναι στα ελληνικά - ακόμη κι αν οι κοπέλες είναι Ρωσίδες ή από αλλού», εξηγεί.

Φεστιβάλ καλτ ταινιών

Ακόμη και οι σύγχρονες παραγωγές αναζήτησαν στον διαχρονικό πρωταγωνιστή Κώστα Γκουσγκούνη τα... «διαπιστευτήρια» της επιτυχίας. Μία από τις προηγούμενες παραγωγές του Sirina ήταν το «Sex Porn Model», όπου επιχειρήθηκε να συνδυαστεί το... χθες και το σήμερα της ελληνικής σεξ βιομηχανίας. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε άλλωστε το Φεστιβάλ Καλτ ταινιών στον πολυχώρο Gagarin 205, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι ελληνικές ταινίες σεξ.

«Η ιδέα για το Cult Film Festival ήταν δική μου. Πιστεύω πως πρόκειται για μια «μαύρη τρύπα» της ελληνικής κινηματογραφίας κι έχει ένα πολλαπλό ενδιαφέρον, ιστορικό και αισθητικό, αλλά και νοσηρό», μας λέει ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, διευθυντής του Gagarin.

«Το τι είναι καλτ βέβαια και τι μέινστριμ είναι σχετικό και κρίνεται εκ των υστέρων. Πάντως, θεωρώ ότι η πρόσφατη ταινία του Δ. Σειρηνάκη ήταν κομβικό σημείο στην παραγωγή ερωτικών ταινιών. Πάντως, το ελληνικό πορνό έχει την τάση στο χιούμορ και τον αντικομφορμισμό. Για πρώτη φορά ένα τηλεοπτικό πρόσωπο της εγχώριας σόου μπιζ γυρίζει τέτοια ταινία και αυτό είναι επιτυχία. Από άποψη timing πάντως... έσκισε».

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

http://www.ethnos.gr/general.asp?catid=11424&subid=20110&pubid=10634982

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anatolios avatar
  Anatolios 15/03/2010 23:11:27

  Τιμη και δοξα στον Σειρηνακη, το μελαχρινακι με τα κοκκινα το αγαπησα

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/03/2010 23:35:17

  Πράσινη Ανάπτυξη

 3. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 15/03/2010 23:49:06

  Τί ξεφτίλα μωρέ!ἀει σιχτίρ,βραδιάτικα.

 4. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 16/03/2010 00:19:18

  Τσόντα ή Βαρβαρότητα;

 5. Orestios avatar
  Orestios 16/03/2010 00:23:56

  Σοσιαλισμός

 6. Sir Μπι-Μπι avatar
  Sir Μπι-Μπι 16/03/2010 11:18:01

  Sex in the islands

 7. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/03/2010 12:22:34

  Να τους στηρίξει πάραυτα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου!

  • FRESCO avatar
   FRESCO @ Στέργιος 16/03/2010 15:21:23

   Αυτό ασχολείται ήδη με το είδος, από καιρό.
   Απλά, τα αποτελέσματά του είναι κατώτερα των προϊόντων του Κυρίου Σειρηνάκη και της παρέας του.

 8. Kalesanos avatar
  Kalesanos 16/03/2010 16:00:43

  Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.

 9. Swell avatar
  Swell 16/03/2010 16:47:29

  Οταν λέει "οι διάλογοι είναι στα ελληνικά" σε ποιούς ακριβώς διαλόγους αναφέρεται;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.