#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2011 09:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αναδιαρθρώσεις, οι χρεοκοπίες και οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονταιΌταν κάτι διαψεύδεται με έντονο τρόπο και συντεταγμένα τότε πράγματι κάτι συμβαίνει. Αυτό είναι δόγμα στην πολιτική και την οικονομία κι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Το ίδιο συμβαίνει και με την αναδιάρθρωση χρέους, με όποιο τρόπο κι αν αυτή γίνει. Το σενάριο που σας παρουσιάσαμε από το Antinews, που προβλέπει ελεγχόμενη αναδιάρθρωση με αγορά παλαιών ομολόγων σε χαμηλή τιμή και με νέα δάνεια που θα πάρουμε από τον μηχανισμό στήριξης, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από παντού.

Ωστόσο, η αγορά είναι αυτή που βλέπει μακρύτερα και που φαίνεται να προεξοφλεί τις εξελίξεις που περιγράφαμε. Και πρέπει να θυμίσουμε ένα θέμα που είναι βασικό και δεν πρέπει να το ξεχάσουμε όταν θα έρθει η ώρα: Οτι ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, έστω κι αν παρουσιαστεί με όμορφους τίτλους και φιοριτούρες.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Το Χρηματιστήριο, εκεί που παράπαιε, μέσα σε λίγες ημέρες ανέβηκε περί τις 200 μονάδες. Για να γίνει ατμομηχανή μια αγορά που συνήθως είναι πεθαμένη, κάτι τρέχει.

Μετά το δημοσίευμα της Die Zeit την Τετάρτη ήρθαν χθες και οι γερμανικοί  Financial Times να μιλήσουν για ένα σχέδιο που επεξεργάζονται οι χώρες της Ευρωζώνης ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις Ελλάδα και Ιρλανδία να διαγράψουν μέρος των χρεών τους μέσω του μηχανισμού στήριξης (EFSF).

Σύμφωνα με το σχέδιο, το EFSF θα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα από τις χώρες ή να τις χορηγήσει δάνεια με ευνοϊκούς όρους που θα χρησιμοποιηθούν για την επαναγορά χρέους, προκειμένου να μειώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Βγαίνει με τη σειρά της εκπρόσωπος της Goldman Sachs και λέει ότι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων δεν πρόκειται να πάρουν όλα τα λεφτά τους πίσω εάν δεν υποχωρήσει το κόστος δανεισμού. Εκτός κι αν υπάρξει μια δραματική αλλαγή στη δομή των επιτοκίων, ιδιαίτερα για μια χώρα όπως η Ελλάδα, νομίζω ότι κάποια μορφή αναδιάρθρωσης θα πρέπει να θεωρείται ως ιδιαίτερα πιθανό γεγονός μετά από το 2011, τονίζουν. Με λίγα λόγια “κούρεμα”.
Παράλληλα, η Goldman Sachs αναφέρει «Η μείωση του κόστους χρηματοδότησης θα συμβεί είτε με το χρόνο και με τη δημοσιονομική λιτότητα (αν και οι αγορές δεν φαίνεται να έχουν πολύ υπομονή γι αυτό) είτε μέσω κάποιας άμεσης παρέμβασης. Αυτό περιμένουμε: πρόκειται να κάνει κάτι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ερχεται επίσης κι ένα τηλεγράφημα του Reuters το οποίο αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρεται να εξετάζουν την εμπλοκή του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στις αγορές ομολόγων προβληματικών κρατών της ζώνης του ευρώ.

Στο πλαίσιο της πρότασης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα είναι σε θέση να προβαίνει σε επαναγορές ομολόγων από χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου νέων μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η ζώνη του ευρώ έως τα μέσα του Μαρτίου. Αυτά λέει το πρακτορείο και συνήθως δεν κάνει γκάφες.
Από την άλλη, βγαίνει η Κομισιόν και διαψεύδει χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα περί αναδιάρθρωσης ανοησίες.

Επίσης, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης,  Klaus Regling, εκτιμά ότι Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους.

Τέλος, και το ΔΝΤ κάνει λόγο για θετικό βήμα μια επιμήκυνση του δανείου, αλλά λέει όχι σε μια αναδιάρθρωση. “Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των χρεών της” σημειώνει το ΔΝΤ.

Επειδή οι αναδιαρθρώσεις, χρεοκοπίες, επιμηκύνσεις δεν προαναγγέλλονται (το ίδιο και οι υποτιμήσεις φυσικά), είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαψεύσεις.

Ομως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι έχει κλειδώσει το σχέδιο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας μέσω της αγοράς.

Κι επειδή στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει και κρυφογελάνε και αρχίζουν να μιλάνε στο παρασκήνιο για λύση που έρχεται, τότε σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Ορισμένοι μάλιστα ονειρεύονται μια παράταση για την αποπληρωμή του χρέους γύρω στην 25ετια και μια μείωση του εποτοκίου γυρω στο 2, 5% για να χαλαρώσουν οι αγορές και να έρθει μετά το «κούρεμα».

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά το σενάριο των εκλογών καθώς στον κόσμο θα μπει ένα δίλημμα: «Θέλετε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία άνευ όρων»; Δεν αποκλείεται να αποτελέσει και ένα νέο εκλογικό δίλημμα προς τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ να εκμαιεύσει την ψήφο των πολιτών, να κερδίσει τις εκλογές και να έχει μια καθαρή τετραετία μπροστά του, χωρίς προσκόμματα και γκρίνιες. Κι επειδή οποιαδήποτε λύση θα έχει μεγάλο κόστος -διότι δεν είναι κορόϊδα αυτοί που θα μας ξαναδανείσουν και ο “τζάμπας” τέλειωσε- θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση για να λάβει τα πολύ σκληρά μέτρα που θα διατάξουν οι δανειστές μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xenios avatar
  xenios 21/01/2011 10:05:16

  Διλήμματα θα βρουν πολλά, αλλά ξέρουν ότι ξεχνάνε την αυτοδυναμία.
  Οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» (αλήθεια το θυμάται κανείς αυτό;), είναι μάλλον εκτός βουλής, αν θα γίνουν εκλογές. Ντορούλα, Κουβέλης και Σία, θα ψάχνουν την ψήφο τους. Αυτοδυναμία την ξεχνάνε, με ποιον θα συνεργαστεί ο GAP, μόνο με τον Σαμαρά λογικά.

  Ποιος θέλει εκλογές; Φοβάμαι ότι είναι, ο ίδιος ακριβός εκβιασμός, που έκανε ο Γιωργάκης, τις παραμονές των εκλογών της αυτοδιοίκησης.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/01/2011 11:41:52

  ο φιλος του Δασκαλοπουλου... δηλωσε :
  "*Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (ΒDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ ζητά να διαμορφωθεί άμεσα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές. «Μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους», εκτιμά ο κ. Κάιτελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.
  Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε χθες να διαψεύσει εκ νέου τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μέσω του εκπροσώπου της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ."

  ΠΠ

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/01/2011 12:13:55

  Μα το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν ήταν ... γλωσσοπλάστης.
  Δεν θα χρεοκοπήσουμε, θα κάνουμε επιμήκυνση και μετά αναδιάρθρωση και έπειτα ...παράταση και θα πάμε σε πέναλτι.
  Όπως δεν έχει κάνει εσωτερική στάση πληρωμών αλλά συμψηφισμό, διακανονισμό και ...ελέγχους.
  Μετά θα προχωρήσουν σε ιστορικές αναδρομές: μας έσωσε από την ΝΔ και την άνευ όρων ... επίκυψη, κατά τη ρητορική του, γιατί προχώρησαν σε εγγυημένη επίκυψη.
  Αν δεν αρέσει δηλαδή στους πιστωτές η προσαρμογή της κοινωνίας να πάρουν τις εγγυήσεις μετά την προσαρμογή.
  Έπειτα θα θέσουν το δίλημμα αυτόνομη παράταση της επιμήκυνσης της προσαρμογής ή συστράτευση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας (όπως Καρατζαφέρης, Ντόρα, και λοιποί που είπαν ΝΑΙ στο μνημόνιο 1...καθώς τον Μάρτιο θα έχουμε το τέταρτο)
  Μου θυμίζει μια παραβολή η όλη κατάσταση: όταν ο πελάτης πάει στον οίκο εξυπηρετείται και φεύγοντας απαιτεί να πληρωθεί και για την προσφορά του.
  Στην χώρα μας το αποκαλούμε δημοκρατικές διαδικασίες και λαϊκή θέληση με επικύρωση εκ των εκπροσώπων μας στο κυνοβούλιο.

  Πολλοί "υπερασπιστές" θα πουν ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος και όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια. Ας ρίξουν μια ματιά στην Ισλανδία πχ με τους ρυθμούς ανάπτυξης σε 2 χρόνια μετά από τη στιγμή που επέλεξε την εκτός ...σωτηρίας των μνημονίων πορεία.
  Αντίθετα εμείς εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα πιστωτικών ιδρυμάτων με 75+ δις που δανείζουν πχ ΜΜΕ με προσωρινές άδειες λειτουργίας ... εικοσαετίας.
  Οι επιλογές των ηγετών είναι οι προοπτικές των κοινωνιών. Τα "διλήμματα" είναι απλά πρακτικές των διαχειριστών.
  Κάποιοι επιτέλους πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους και αναφέρομαι και στους εκπροσώπους μας και στους ψηφοφόρους, χωρίς να εξαιρώ κανέναν.

  ΥΓ

  -ελπίζω μόνο κάποιοι από την απέναντι όχθη να μην τρέξουν στις καρέκλες της συνεργασίας, όπως πχ στο πόρισμα της SIEMENS με το οποίο γελά όλη η κοινωνία πλην ...ΜΜΕ.
  -όταν έλεγα ότι κάποιοι κυβέρνησαν 3 μήνες, 1/4 του χρόνου το 2009, χωρίς να αθωώνει τον ΚΚ τον Β απεναντίας, μοιράζοντας € λόγω προεκλογικών δεσμεύσεων και χάνοντας δις λόγω αδράνειας, κάποιοι λαστιχάνθρωποι έψαχναν για άλλοθι και σκοπιμότητες...έπρεπε να γράψει βιβλίο ο Μπράουν...

 4. PELIAS avatar
  PELIAS 21/01/2011 12:29:42

  Xθές είδε το φώς της δημοσιότητος η εκτύπωση 51 δις στην Ιρλανδία. Δέν βλέπω μέχρι στιγμής επανάληψη της ειδήσεως. Διάβασα όμως ότι δικός μας ευρωβουλευτής απο το ΛΑΟΣ υπέβαλε σχετική ερώτηση στην Ευρωβουλή.

  Γνωρίζει κανείς περισσότερα;

  Και κάτι ακόμα που ανάγεται στην εποχή Σημίτη. Τότε, που κάποιοι Βούλγαροι "ειδικοί" τύπωναν ευρώ και τα πουλούσαν στην χώρα μας με εξευτελιστικά ποσά. Οι ελληνικές Τράπεζες αδυνατούσαν να αναγνωρίσουν την απάτη σε όλο της το μέγεθος. Και ίσως και σήμερα να βρίσκονται στην τσέπη μας μερικά απο αυτά.

  'Αν - λέω άν - αρκετά απο αυτά τα ευρώ έκλειναν και τα συρτάρια των άδειων ταμείων, ποιός ΔΝΤ-τίτης και ποιά Fitch και Goldman Sachs θα μίλαγαν για πτώχευση, για επιμήκυνση και για χρέη που θα φθάνουν μέχρι το 2100 ; Ποιοί θα τολμούσαν να σκεφθούν την αναδιάρθρωση;

  Παρακαλώ θερμά για σχετικές απαντήσεις, γιατί, άν οι βουλγάρικες εκτυπώσεις είναι απάτη, πόσο μεγαλύτερεη είναι αυτη των 53 παγκοσμίως γνωστών χρηματιοπιτικών οίκων που δανείζουν σε όλα τα κράτη χωρίς οι ίδιοι να παράγουν χρήμα ή να το "παράγουν" μόνο κάτω απο το τραπέζι;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση

  ΠΕΛΙΑΣ

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/01/2011 12:33:05

  Παρτε να χετε κ ΓΑΠ.. μην ζητας Διστομο ουτε Μιζενς... να ζητουν οι Γερμανοι τα νησια μας... εστι ειναι αγορι μου.. σε βρισκουν χλιαρο και απλωνονται σαν το νερο...

  Το Γερμανικό Ινστιτούτο IWH εκτιμά ότι προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, θα πρέπει να υποθηκεύσει περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου- όπως τα ελληνικά νησιά – ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που παίρνει στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης.

  Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, «αν η χώρα δεν μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της, τότε οι ομολογιούχοι θα βρεθούν με ζημιές». «Και εάν ο Γερμανός φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει – συνεχίζει – τότε θα πρέπει να βρεθεί ένα τίμημα και για τον έλληνα φορολογούμενο.»

  Καταλήγοντας, το Γερμανικό Ινστιτούτο επισημαίνει ότι με δεδομένο ότι ο Έλληνας φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει, τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία – και συγκεκριμένα τα νησιά – αξίζουν περισσότερο από το χρέος και θα ήταν μία καλή λύση να υποθηκευτούν.

  ΠΠ

 6. factorx avatar
  factorx 21/01/2011 13:41:20

  Επιβεβαιώνονται όσα γραφουμε και στην ...Γερμανία

  Ένα «συνολικό πακέτο» για το ευρώ φέρεται να επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου που θα επισφραγίσει το μηχανισμό στήριξης από τα μέσα του 2013, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Ηandelsblatt».

  Συντηρώντας τη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η εφημερίδα υποστηρίζει μάλιστα ότι το Βερολίνο εξετάζει και ένα «σχέδιο Β» για την Ελλάδα.

  Στη σημερινή «φάση συγκέντρωσης όλων των ενδεχόμενων μέτρων» εξετάζονται τόσο διευκολύνσεις για το χρέος της Ελλάδας, όσο μία στενότερη οικονομική συνεργασία καθώς και ένα «φρένο χρέους» για όλες τις χώρες του ευρώ και ένα σκληρό τεστ αντοχής για τις τράπεζες, αναφέρει το δημοσίευμα.

  Όπως σημειώνει, η Κομισιόν και η ΕΚΤ πιέζουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε το EFSF να συνδράμει την Ελλάδα, ενδεχομένως και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών τους προβλημάτων.

  Επειδή τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά έχουν πέσει στο 60% έως 95% του συνόλου που θα χρειαστεί να πληρώσει η Αθήνα, θα μπορούσε να τα αγοράσει το EFSF και να τα μεταπουλήσει στην ίδια αξία στην Ελλάδα, είτε να χορηγήσει ευνοϊκά δάνεια στην Ελλάδα για την επαναγορά του χρέους της.

  Ορισμένοι αναλυτές της αγοράς αμφιβάλλουν πάντως για την επιτυχία μιας τέτοιας «εθελούσιας αναδιάρθρωσης». Σύμφωνα με τη Handelsblatt, ο Κορνέλιους Πούρπς της Unicredit θεωρεί ότι «ένα τέτοιο μέτρο θα απέφερε λίγα». Εκτιμάται ότι έτσι θα επέλθει μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους της τάξεως του 10-20%. Σε κάθε περίπτωση «αυτό θα είναι μία ελάφρυνση» λέει ο Έρικ Νίλσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs Ευρώπης.

  Από την πλευρά του ο Στέφαν Γκροθάους της τράπεζας WGZ διατυπώνει το φόβο ότι οι επενδυτές θα εκλάβουν αυτό το εθελούσιο «κούρεμα» ως μία «προετοιμασία για πολύ σκληρότερη μείωση του χρέους». Ο αναλυτής προειδοποιεί ότι «αυτό θα θέσει την αγορά ομολόγων υπό ακόμη μεγαλύτερη πίεση».

  Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητούν οι γερμανοί βιομήχανοι

  Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (ΒDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ ζητά να διαμορφωθεί άμεσα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.

  «Μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους», εκτιμά ο κ. Κάιτελ σε συνέντευξή του στην «Handelsblatt», ενώ προειδοποιεί ότι ήδη το βάρος του χρέους είναι δυσβάσταχτο και θα συνεχίσει να αυξάνεται.

  «Πρέπει να διατυπώσουμε μία λύση για τη χώρα. Αυτή μπορεί να είναι μόνον η αναδιάρθρωση με μέτρο. Οι πιστωτές, κάτοχοι ομολόγων της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό και έχουν ενσωματώσει από καιρό τις απώλειες», σημειώνει.

  Ο πρόεδρος του BDI καλεί τις χώρες της ευρωζώνης να αποσαφηνίσουν άμεσα το τοπίο. «Είναι αντιπαραγωγικό, να οξύνεται τεχνητά η κατάσταση μέχρι 2013 για να γίνεται μετά τομή στα χρέη», λέει ο κ. Κάιτελ παραπέμποντας στο μόνιμο μηχανισμό που θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013. Υποστηρίζει δε ότι «το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρεών είναι προτιμότερο να ξεκινήσει σήμερα παρά αύριο».

  Μπαρόζο: Οι Γερμανοί δίνουν πολλά, παίρνουν επίσης πολλά

  «Η Γερμανία μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, δέχεται όμως και πολλά από την Ευρώπη», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung», ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατακρίνοντας τις συνεχείς γερμανικές αντιρρήσεις στη διεύρυνση του EFSF.

  «Πρέπει τώρα να δείξουμε σαφώς στις αγορές ότι δεν κάνουμε δηλώσεις, αλλά λαμβάνουμε αποφάσεις. Αυτό δεν είναι απλώς η άποψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι επίσης η άποψη του Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», συμπλήρωσε.

  Επιπλέον, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να θέσουμε το θέμα της αύξησης των πόρων αυτού του ταμείου σύντομα, όχι γιατί η μία ή η άλλη χώρα έχουν ανάγκη από τόσα χρήματα, αλλά διότι θα ήταν πολύ καλύτερο να λάβουμε αυτήν την απόφαση σε σχετικά ήρεμες συνθήκες, παρά υπό πίεση».

  «Ορισμένες από τις επικρίσεις που ακούω από το Βερολίνο αφορούν τη χρονική συγκυρία της διατύπωσης του αιτήματός μου και όχι το περιεχόμενο. Κατά συνέπεια, στο βάθος, υπάρχει συμφωνία επί της αρχής», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

  Νέα διάψευση στα σενάρια αναδιάρθρωσης χρέους

  Ο κ. Μπαρόζο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο σχετικά με κυοφορούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, βάσει του οποίου η Ελλάδα θα δανειζόταν χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για να αγοράσει τα δικά της κρατικά ομόλογα. «Οι φημολογίες για το θέμα αυτό δεν είναι χρήσιμες, ούτε έξυπνες. Δεν θέλω να λάβω μέρος», τόνισε.

  Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσαν κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τις πληροφορίες παράλογες.
  neftemporiki.gr

 7. STATHIS avatar
  STATHIS 21/01/2011 15:22:18

  "Οι αναδιαρθρώσεις, οι χρεοκοπίες και οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται"

  ΕΠΙΣΗΣ και ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ !!!!!  *Μιά άποψη.-

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.