#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2012 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «ακραίοι» κι οι αρουραίοι
 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ήταν μόδα της πολιτικής ορθότητας. Μαζί με τις κενολόγες μπούρδες που αραδιάζανε, τα ψευτοπροοδευτικά κνώδαλα και οι ενοχικοί «δεξιοί», να αμολάνε και μια παρόλα για τους ακραίους, εθνικιστές, τουρκοφάγους κλπ. Είχαν σηκωθεί τόσο πολύ τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, που στους πρώτους …ένδοξους μήνες του Μνημονίου, βάφτιζαν ακραίο ακόμη κι όποιον ψέλλιζε μια στοιχειώδη κριτική για την μνημονιακή ανθρωποφαγία και το οριζόντιο κούρεμα, με το αλυσοπρίονο, της αξιοπρέπειας και του εισοδήματος των πολιτών.

Θα σας πω λοιπόν τι είναι στ’ αλήθεια ακραίο. Ακραίο πράγμα είναι η φτώχεια κι η εξαθλίωση, που μάλιστα συνιστούν βία. Ακραίο πράγμα είναι η τύφλωση και η βλακεία να μην αναγνωρίζεις την πάγια αρπακτικότητα και τα σχέδια της Τουρκίας και άλλων απέναντι στο λαό μας. Είναι δε κι επικίνδυνο για την αληθινή ειρήνη, που απέχει πολύ από την ειρήνη των νεκροταφείων. Για ορισμένους δε αυτή η ακραία τύφλωση, δεν είναι ακριβώς τύφλωση, παίζουν κερδοφόρα για την πάρτη τους υπέρ ξένων συμφερόντων αλλά, αυτό, υπάγεται σε συγκεκριμένο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα, κι εν καιρώ πολέμου έχει μουσκέτο στα έξι μέτρα. Λίγοι αυτοί αλλά υπαρκτοί.

Ακραίο πράγμα είναι να περιφρονείς τον Λαό σου, την γνήσια λαϊκότητα, που ανήκει στον σκληρό πυρήνα, όχι μόνον της Κεντροδεξιάς αλλά και της Κεντροαριστεράς. Ποια είναι η αστική τάξη σε αυτή τη χώρα; Πόσοι και ποιοι σε αυτή την κοινωνία ανήκουν σε μια εθνική, ηγέτιδα, αστική τάξη δημιουργών; Μην τους μπερδεύετε με τους αποφοίτους κυριλέ ιδιωτικών σχολείων, τους διαμεσολαβητές δημοσίων έργων και προμηθειών και τους εισαγωγείς – εξαγωγείς πεπιεσμένου αέρος, που ξημεροβραδιάζονται στη γνωστή Πλατεία. Οι πρώτοι των πρώτων στις εισαγωγικές για τα Πανεπιστήμια κατά κανόνα προέρχονται από τα δημόσια σχολεία των συνοικιών και της επαρχίας. Γιατί; Γιατί πάντα από τους πολλούς βγαίνουν οι λίγοι που αξίζουν. Και γιατί αυτά τα παιδιά καίγονται ν’ ανέβουν και να ξεφύγουν προς τον ουρανό. Αυτοί, οι πολλοί, οι λαϊκοί, είναι ο Λαός και ο Στρατός, είναι η βάση της μεγάλης Φιλελεύθερης και Πατριωτικής παράταξης. Είναι τα πάντα.

Οι καθεστωτικοί αρουραίοι, παντός χρώματος, έχουν ένα κοινό: περιφρονούν τους πολλούς, το Λαό. Περιφέρονται με τα κουστουμάκια τους προς άγραν πελατών, τους οποίους κατά βάθος δεν υπολογίζουν μια δεκάρα και τους θεωρούν και δεδομένους. Αισθάνονται ως ένα είδος αριστοκρατίας, της οποίας το λίμπρο ντ’ όρο φυλάσσεται ευλαβικά στα περιώνυμα στέκια του χρυσού αθηναϊκού τριγώνου. Εκεί όπου τα καθεστωτικά κοχίμπα σμίγουν γύρω από το τραπέζι τα νέφη των εκλεκτών καπνών τους. Όλοι αυτοί στην ίδια σκάφη πλένουν τα βρώμικα ρούχα τους κι απ΄ το ίδιο πρυτανείο σιτίζονται. Γι’ αυτό συχνά κάνανε συμψηφισμούς, κολλεγιές και συνοικέσια. Αναπαράγονται διασταυρούμενοι κι έτσι ενισχύουν τους δεσμούς συντεχνίας.

Όλο αυτό, το αληθινά ακραίο, πήγε χέρι χέρι με την αποϊδελογικοποίηση. Την γραμμή την δίνανε τα καθεστωτικά montblanc της παραπληροφόρησης, οι πρόθυμοι φονιάδες προσωπικοτήτων και ιδεών, για τις οποίες συνήθως δεν έχουν και ιδέα. Η τηλεοπτική ολιγαρχία, παράρτημα των μπετατζήδων – προμηθευτών - σκουπιδιαραίων, εργολαβικά κι επί δεκαετίες απαξίωνε την εθνική ιδέα, την έννοια της αποτροπής στην εθνική άμυνα, την εθνική ταυτότητα και την ιστορική μνήμη. Δουλεύανε σαν γκρέϊντερ. Στρώνανε «προοδευτικά» μπάζα για να περάσει ο μηδενισμός των εντολέων τους. Γιατί άμα ευνουχίσεις την νεολαία, τον λαό όλο, του πάρεις την ψυχή του, τ’ όνομα του, του κόψεις τις ρίζες του, τότε φτιάχνεις ένα αχανές οικόπεδο, μια πνευματική και ηθική έρημο, όπου θα περνάνε αέρας οι τύποι με τις τσάντες, που ‘χουν τα φράγκα αυτού που πάντα πληρώνει το λογαριασμό. Του Λαού. Γι’ αυτό, εκτός από τον δημόσιο λόγο βάλανε χοντρό χέρι και στην Παιδεία. Τι περιμένατε; Οι αρουραίοι να θέλουνε να βγάλουνε λιοντάρια;

Η Ιστορία του Λαού μας έχει ένα πρόσημο αντίστασης. Αυτός ο τόπος, που τώρα θέλουν κάποιοι να του διορίσουνε Γκαουλάϊτερ, «επίτροπο» τον βαφτίζουν, είναι ποτισμένος με το αίμα και τον ιδρώτα των πατέρων και των παππούδων μας. Οι οποίοι, αν δεν απατώμαι, την Ιστορία τους δεν την έγραψαν αγωνιζόμενοι για τα spread, τα πανωτόκια, δανεικά, το PSI κλπ. Θέλω να πω, αδέρφια, πως είχαν ένα σκληρό πυρήνα και μάτια προσηλωμένα σε κάτι που βρισκόταν πιο ψηλά από την κοιλιά τους και το ταμείο.

Δεν είμαστε άπλα κάποιοι που θα πάμε κάπου, όπως - όπως. Ούτε φυτρώσαμε στα λάχανα. Έχουμε όνομα και βαθιές ρίζες στο χώρο και στο χρόνο. Έχουμε ιδέες και ήρωες. Πχ, Βλαχάκος, Καραθανάσης, Γαλοψός, τώρα που είναι και η επέτειος, για να φρεσκάρω και την μνήμη της μαύρης τρύπας της νεότερης πολιτικής μας Ιστορίας, που στηλιτεύει τώρα, συνταξιούχος, γερμανιστί τους «επιχειρηματίες της δραχμής». Τότε τους έκανε σέρβις ζέαρ γκουτ, κι ευχαριστούσε και τους αμερικάνους.

Λοιπόν, αδέρφια, στον δύσκολο κι ανηφορικό δρόμο μας, θα έχουμε σε λίγο στο τιμόνι ηγέτη που έχει, όπως ο Λαός μας, γράψει την Ιστορία του με ΟΧΙ, με ένα πρόσημο αντίστασης κι επανέφερε στο κέντρο της πολιτικής τις πατρώες Ιδέες μας. Είναι λοιπόν καιρός να απομονώσουμε τους αληθινά ακραίους, αυτούς που υπηρετούν κάθε άλλο συμφέρον εκτός από αυτό της Πατρίδας. Να ανακτήσουμε τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μας, να ατσαλώσουμε το φρόνημα μας και να κάνουμε μια αληθινή, μια νέα Μεταπολίτευση.

Κι οι αρουραίοι, να θυμάστε, εκτός από το ότι έχουν μισότυφλη όραση κι αδηφαγία, πάντα πηδάνε πρώτοι απ’ το καράβι. Γενναίος αρουραίος δεν γεννήθηκε ακόμη σε κανένα υπόνομο…

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mixalios avatar
  mixalios 01/02/2012 18:39:20

  Φαήλο, η γραμματική σου καλή. Εγω σου σου γράφω πάνω απο τα 870 μέτρα, από ασύρματο διαόλι.Προσέχτε καλά λαμόγια, είτε είσαστε στη πρώτη , η στη ΄β, θα γίνει της Υπαπαντής. Τα νεύρα μας ,κιθάρες. Και αμα βρεθούμε στη κόντρα σας έχουμε για πλάκα.Η ευθύνη δικιά σας. Αμα δε θέτε αμολάτε.Αμα ομως δηλώσεις θέση, παρών.Τα ρέστα δικά σας.(απο τα απλήρωτα).

 2. trooper avatar
  trooper 01/02/2012 18:57:49

  ''Θέλω να πω, αδέρφια, πως είχαν ένα σκληρό πυρήνα και μάτια προσηλωμένα σε κάτι που βρισκόταν πιο ψηλά από την κοιλιά τους και το ταμείο.''

  αυτό είναι το ζουμί....

  συγχαρητήρια για το άρθρο σας.

 3. κωστας Α avatar
  κωστας Α 01/02/2012 19:05:24

  Φαηλο εξυπνος εισαι , πατριωτης εισαι , και τσαμπουκας με την καλη εννοια του ορου, λες αυτο που σκεφτεσαι .Μην ψαχνεις δεν θα βρεις αυτο το ειδος που περιγραφεις . Αυτη τη φορα ηταν τοσο καλοστημενο που δεν αφηνει πολλα περιθωρια .ΑΝΟΧΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΧΗΣ . Ευελπιστω πως τοπιασες το υπονοουμενο .Δεν κουνιεται φυλλο .Εντυπωσιαζονται και οι υπολοιποι λαοι. Αυτοι ειναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ; αναρωτιουνται . Τι αξιοπρεπεια εχει ο ανθρωπος ο οποιος εγκλωβισμενος μεσα στην τσιμεντουπολη ,ανεργος , εξαθλιωμενος ,περιμενει το μανα εξ ουρανου ; Οι ηρωες που αναζητας δημιουργουνταν παλαιοτερες εποχες στην παραγωγη οχι στις πλατειες με σκουρο γυαλι και τζιπ παρκαρισμενο , αποκτημα λαμογιας . Γι αυτο σου λεω ειναι απο χρονια το εργο στημενο. ΑΠΛΑ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ .Η επιστημη τηςΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ λεει πως οσα χρονια παιρνει για να δημιουργηθει ενα προβλημα αλλα τοσα απαιτουνται για την θεραπεια του .ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ .

 4. George_Sporos avatar
  George_Sporos 01/02/2012 19:07:52

  Άψογο!!!

 5. ps avatar
  ps 01/02/2012 19:09:18

  Φαήλο
  να είσαι καλά,πικρές αλήθειες για τα δεινά των ανθρώπων μας υπενθύμισες,δεν θα ήταν καλλύτερα να γινόταν κάτι και στην πράξη ;
  Να βρισκόταν ένας εισαγγελέας με ( .......) να συλλάβει ειδικά εκείνον τον πολυδιεφθαρμένο και πολυδιαφθορέα της κοινωνίας βενιζέλο να τον παραπέμψει σε δίκη και με συνοπτικές διαδικασίες στο απόσπασμα.
  Πρέπει να τρομοκρατηθεί αυτός, ειδικά αυτός ο τρομοκράτης της κοινωνίας που με θράσος χιλίων πιθήκων θέλει και την αρχηγία του ΜΑΣΟΚ.

 6. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 01/02/2012 19:11:28

  Μην υποτιμάτε τους αρουραίους, υπερασπίζονται την ορδή τους με λύσσα, ο αγώνας θα είναι δύσκολος αδέρφια, αλλά ωραίος και θα κερδίσουμε! Τιμή μου κύριε Κρανιδιώτη που σας διάβασα και σήμερα

 7. The Saint avatar
  The Saint 01/02/2012 19:22:56

  Αγαπητέ Φαήλο
  ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!

 8. ps avatar
  ps 01/02/2012 19:30:50

  Φαήλο καταδρομέα
  καλά κάνεις και μας θυμίζεις συμπατριωτών μας δεινά,στην πράξη όμως τι γίνεται; δεν θα έπρεπε να κινηθεί έστω η δικαιοσύνη,ένας εισαγγελέας να συλλάβει ας πούμε τον πολυδιεφθαρμένο και συνάμα πολυδιαφθορέα της κοινωνίας βενιζέλο να τον παραπέμψει με συνοπτικές διαδικασίες σε δίκη και στο απόσπασμα (όχι ότι είναι ο μόνος ένοχος),αυτόν τον τρομοκράτη της μέσης ελληνικής οικογένειας που έχει το θράσος χιλίων πιθήκων να αναζητά και την ηγεσία του ΜΑΣΟΚ ,αμάν έλεος πια.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ps 01/02/2012 19:57:32

   Πριν κι'απ'αυτόν, υπάρχει ο χειρότερος όλων : ο ψυχοπαθητικός ΓΑΠ ,που εσκεμμένα οδήγησε τη χώρα και εμάς σ'αυτό το τραγικό σημείο . Αυτό το έρμαιο των απωθημένων του και της ανεπάρκειάς του, νοσηρό δημιούργημα της οικογένειάς του.

 9. vass avatar
  vass 01/02/2012 19:53:16

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ)...ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ...ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΩΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ...Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vass 02/02/2012 08:19:23

   Μόνο γλέντια; Χαμός! Τσάμικο, καλαματιανό κλπ. Θα ΄χει κι Αναστενάρια κάθε μέρα για μερικούς.

 10. adidrust avatar
  adidrust 01/02/2012 19:57:18

  Βλαχάκος, Καραθανάσης, Γαλοψός
  ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

  • TED avatar
   TED @ adidrust 01/02/2012 22:37:12

   Γιαλοψός

   http://www.antinews.gr/2012/01/31/145406/

 11. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 01/02/2012 20:26:22

  Φαήλο, καλησπέρα.
  Περίπου τα ίδια πράμματα έγραψα σαν απάντηση στον φίλο parcifal στο άρθρο που ανέβασε ο S.A. με τίτλο η Ελλάδα θα εκραγεί αν υπάρξει παράδοση Εθνικής κυριαρχίας. Εσύ σαν πιό ειδικός, το έκανες πιο... πενηνταράκια, που λέγαμε τα παλιά χρόνια... ρίξτου μια ματιά...
  Γεγονός είναι ότι το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι ένας ηγέτης... επαναστάτης.
  Και για να είμαι ειλικρινής, δεν ξεχωρίζω κάποιον 100% με τις προδιαγραφές που μόλις έθεσες...
  Φιλικά

 12. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 01/02/2012 20:39:29

  θα έχουμε σε λίγο στο τιμόνι ηγέτη που έχει, όπως ο Λαός μας, γράψει την Ιστορία του με ΟΧΙ,απο το στομα σου φαηλο και στου Αντωνη το αφτη,service sehr gut χαχα που τα βρισκεις

 13. Karmacedon avatar
  Karmacedon 01/02/2012 21:12:12

  Προς Φαηλο, σε πληροφορώ αδερφέ μου ότι στα "κυριλέ ιδιωτικά σχολεία" δεν κρύβεται το πρόβλημα που περιγράφεις. Είναι άδικο να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι όσους επέλεξαν την ιδιωτική παιδεία έναντι της μετριοκρατικης, κομματοκρατικης κρατικής παιδείας [όχι δημόσια, ούτε ελεύθερης]. Μπορώ να σου αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα που ΜΟΝΟ φέτος, "ιδιωτική παιδεία" προέβαλε πράγματα και ιδέες που η κρατική παιδεία έχει απαξιώσει. Αναφέρω ως παράδειγμα το ότι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Σμύρνης το 1922 τιμάται σήμερα μόνο από αλλοδαπά κυριλέ ιδιωτικά σχολεία, ή ακόμα ότι αναγνωρίζεται η γενεαλογική αλληλουχία του Ελληνικού Έθνους από την ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ εποχή έως το σήμερα. Θα ήταν χαρά μου να σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ κάποια στιγμή όλα τα παραπάνω.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Karmacedon 01/02/2012 22:44:15

   Στην Ελλάδα πρέπει η εκπαίδευση να απελευθερωθεί από τα δεσμά της κρατικίστικης παρέμβασης και τους πειραματισμούς μοιρακίων σοσιαλιστικής προέλευσης

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Karmacedon 02/02/2012 08:17:18

   Δεν είπα αυτό. Έχω καλούς φίλους αποφοίτους "κυριλέ ιδιωτικών σχολείων". Το πακέτο βάλε το όλο μαζί, μαζί με τα άλλα που ακολουθούν την φράση μου στο κείμενο, διαμεσολαβητές, μπετατζήδες του δημοσίου κλπ. Ενοώ ότι δεν αρκεί αυτό. Αν είσαι του Κολλεγίου κι είσαι λαμόγιο, δεν είσαι εθνική αστική αστική τάξη. Όπως κι αν είσαι του Αρρένων Κορυδαλλού κι είσαι λαμόγιο, δεν είσαι "λαϊκή δεξιά".

 14. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/02/2012 21:57:50

  Αδηφάγοι και μισότυφλοι αρουραίοι...καταπληκτική παρομοίωση...και ταιριάζει σε πάρα πολλούς!

 15. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 01/02/2012 22:39:25

  Σαμαρά αύριο είναι η τελευταία σου ευκαιρία.
  Ή θα τελειώσεις την απάτη αυτή που ζούμε ή θα τελειώσεις για εμάς και ζήτα ψήφους απ το πασοκ στις εκλογές.

 16. Orestios avatar
  Orestios 01/02/2012 22:40:53

  Φαήλος: ΑΑΑ+

 17. thanos avatar
  thanos 01/02/2012 22:50:30

  ΓΑΠ θυμίζουν τα λεγόμενα επί αντιπολίτευσης. Μάλλον σε λάθος παράταξη αρμενίζει.

 18. ΧΠ avatar
  ΧΠ 02/02/2012 00:05:30

  Φαήλο ,σε παρακολουθώ ,σε αγαπώ αλλά θέλω να είμαι και σιγουρος ότι ο Σαμαράς είναι εγγονός της Πηνελόπης Δελτα , ελπίζω να έχει την ίδια φλόγα ,ορμή,πάθος , και την αίσθηση της τιμής όπως έχουμε και εμείς οι σφακιανοί!

 19. ΧΠ avatar
  ΧΠ 02/02/2012 00:11:50

  ΥΓ. Στην οικογενεια μου έχουμε νεκρούς και ανάπηρους και το 40,και στην κατοχή και στον εμφύλιο.Ανθρωποι που δεν πρόδωσαν την εθνική τους ταυτότητα και την ιδεολογία τους.

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ ΧΠ 02/02/2012 01:05:16

   Φίλε ΧΠ, Υπάρχουν και άλλοι που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, εν ειρήνη, λόγω κατοχής ΠΑΣΟΚ, και το αίμα νερό δεν γίνεται! Ο πόνος είναι πόνος από όπου και αν προέρχεται

 20. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 02/02/2012 00:20:38

  Καλά και άγια συναγωνιστή Φαήλο, όσα λες και γράφεις. Ο λαός αυτός χρειάζεται ένα νέο διαφωτισμό για να ξεφύγει από την λογική του οικονομικού ραγιά, παλεύουμε πλάι στον Σαμαρά , ξέροντας , πως έχει συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του απέναντι στην πατρίδα.Η επίσκεψη στην Ορθόδοξη Ρωσία αυτό έδειξε. Απ΄την Ευρώπη που κυβερναν χιτλερικά φαντάσματα, που διαπαιδαγωγήθηκαν στα θερμοκήπια του κόκκινου φασισμού του Χόνεκερ, δεν μπορούμε να ελπίζουμε τίποτα. «Η Ευρώπη είναι ένα μεγάλο κοιμητήριο. Η Ευρώπη δεν έχει Αγάπη και δεν πιστεύει στην Ανάσταση.», έγραφε πριν 60 χρόνια ο Γιώργος Σαραντάρης στον Γιάννη Τσαρούχη .Και αυτό ισχύει και σήμερα. Οι Ούνοι ξανάρχονται .Όπως τότε που έστησαν την σβάστικα στην Ακρόπολη.Στον πνευματικό επίγονο της γενιάς του 193Ο, ακουμπά ο βασανισμένος λαός.Και ελπίζουμε , πως τον Οκτωβρη του 2012, ο Σαμαράς, θα πετάξει απ΄την σύνοδο των Βρυξελλών- Πρωθυπουργός πια να γιορτάσει την απελευθερωση της βόρειας Ελλάδας, στην Σαλονίκη.Χρειάζεται ο τόπος ένα νέο πατριωτισμό , μακριά απ΄τις λογικές του εύκολου πλουτισμού.Πρέπει να αποδείξουμε , πως τα ηθικά σταυροδρόμια ,δεν υπάρχουν μόνο στην μυθολογία μας. Κι όπως λες η σύγχρονη Ελλάδα είναι σπαρμένη , με τα κοκκαλα νεομαρτύρων και ηρώων.Οι ήρωες των Ιμίων είναι ένα συγκλονιστικό παραδειγμα λεβεντιάς. Γιαυτό Φαήλο , ας σμίξουμε την φωνή μας όλοι μαζί : Aπ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη , χαίρε ω χαίρε Λευτεριά.Και να ξέρουν πως ο καυμός του ρωμιού για την λευτεριά είναι σαν την τρίαινα που κλονίζει Βασίλεια και αυτοκρατορίες , γιατί έχει τη βούλα του πιο δίκαιου Θεού.

 21. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ 02/02/2012 01:18:03

  Αγαπητέ Φαήλο δύο παρατηρήσεις :
  1.- Οι αρρουραίοι ( μπορεί να ) μεταφέρουν την πανώλη
  2.- Οι περισσότεροι των πολιτικών είναι σαν μεθυσμένοι , νομίζουν ότι ο κόσμος γυρνάει γύρω τους
  Φιλικά
  ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ

 22. burner856 avatar
  burner856 02/02/2012 01:59:27

  αγαπητε Φαηλο,σε παρακολουθω καιρο τωρα και ορισμενες φορες με εντυπωσιαζει ο γλαφυρος τροπος γραφης σου.Ειμαι ανελλιπης ψηφοφορος του ΚΚΕ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ....καταλαβαινεις!!!ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΝΟΥΝ 25ΡΗΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ!!!!!!!!Δυστυχως η μεταπολιτευση μας ρουφηξε ολους,τα αυτονοητα εγιναν αρετες,κοινωνια φρουτομπεμπεδων!!!!ΔΕΝ ΚΛΑΙΩ ΟΜΩΣ!!!!Πιστευω στον ιστορικο κυκλο και οτι καθε λαος παιρνει αυτο που του αξιζει!!!Σε καμια ομως περιπτωση δεν θεωρω τον Σαμαρα ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ καθως ο δευτερος μεγαλωσε με ξυλο και μπομποτα!!!!Φυγε απο το μαντρι ΦΑΗΛΟ!!!ΧΑΡΑΜΙΖΕΣΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. Lampros avatar
  Lampros 02/02/2012 09:40:07

  καλημέρα,
  Φαήλο πολύ καλό και αυτό το άρθρο σου.
  Όμως, στο διαταυτα, εχουμε να αναμένουμε κάτι απο τον Σαμαρά? θα πει επιτέλους όχι ώστε να φανει στην πράξη αν όντως υπάρχουν όλες υετές οι ωραιες δυναμεις που πειργράφεις, και φυσικά, να πηδήξουν και να εξαφανιστούν οριστικά τα πασοκικά και λοιπα εθνοισοπεδωτικά τρωκτικά που περιγράφεις? Λυπαμαι που το λέω, αλλά περιμένω και εγώ να δω ένα ξέσπασμα, και μια φυγή προς τα μπροστα.

 24. κωστας Α avatar
  κωστας Α 02/02/2012 12:28:27

  Aγαπητε burner856 μου αρεσε το χριστιανος ορθοδοξος. ΤΙ ΖΗΤΑΣ λοιπον στο αλλο μαντρι ;Εκει οι ανθρωποι ειναι πτωχης πολιτικης αντιληψης . Αν ειχαν αντιληφθει οτι κομμουνισμος και ορθοδοξια πανε μαζι ισως σημερα ο κοσμος να ηταν διαφορετικος .Ειναι ανεφαρμοστος ο κομμουνισμος χωρις την κινητηριο δυναμη της ΑΓΑΠΗΣ . ΛΟΙΠΟΝ burner856 ...ΧΑΡΑΜΙΖΕΣΑΙ.........................

 25. ΤΑΣΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΤΑΣΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 02/02/2012 16:03:38

  ΦΑΗΛΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΠΗΔΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΜΠΛΈΞΑΜΕ [Δυστυχως και στην παραταξή μας] ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΕΩΜΕΝΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.
  ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΛΟΚ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ 31 ΜΗΝΕΣ [{Καταδρομεας, ρεηντζερ,αρχηγος ριψεων, ανιχνευτης }που το 1974 στη ΛΕΣΒΟ

 26. ΤΑΣΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΤΑΣΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 02/02/2012 16:09:55

  ΦΑΗΛΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΑΠΟΣΤΕΩΜΕΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.
  ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΛΟΚ ΠΟΥ ΤΟ 1974 ΚΟΙΜΩΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΡΑΓΙΑΠΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ 31 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

 27. Βαλκάνιος avatar
  Βαλκάνιος 02/02/2012 18:33:12

  Φαήλο εύστοχο το άρθρο σου και επίκαιρο!!!Είδομεν ...

 28. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚ 02/02/2012 22:33:39

  Πολυ σωστα λογια!!το θεμα ειναι ομως αν οι συντροφοι σου πιστευουν σε αυτα η απλα λενε ΄΄μπραβο΄΄.Δυστυχως νομιζω οτι ισχυει το δευτερο.Η γενια η δικη μας,δεν ειναι ανταξια των πατεραδων και παππουδων μας.Το μονο που σκεφτομαστε ειναι πως να μεταναστευσουμε,να γλιτωσουμε τα ευρω μας ενω εχουμε αφεθει στη μοιρα μας.Που φυσικα την οριζουν ανθελληνες και απατριδες πολιτικοι.Εχουμε κανει σημαια μας την οικονομια αφηνοντας στην ακρη τα εθνικα θεματα και την λαθρομεταναστευση που ,για μενα, ειναι το νο 1 προβλημα.Χωρις δουλεια ή με λιγα λεφτα ζεις,φτωχικα μεν αλλα ζεις.Πως ανεχομαστε ομως να ζουμε με το αγχος μην μπουκαρει κανεις σπιτι μας, χωρις μαλιστα να μας επιτρεπεται να αντισταθουμε ,γιατι ανεχομαστε τον ρατσισμο των ακροαριστερων απεναντι στους Ελληνες που ακομα και την σημαια την εχουν κανει να φαινεται φασιστικο συμβολο και δεν χανουν ευκαιρια να ΄΄συμπαρασταθουν΄΄ σε εγκληματιες αλλοδαπους?Δυστυχως δεν υπαρχει ΕΛΛΗΝΑΣ ηγετης να ξυπνησει το φιλοτιμο μας,που καπου βαθια μεσα μας θελω να πιστευω οτι υπαρχει...

 29. popaia avatar
  popaia 03/02/2012 20:37:34

  Ναι Χρήστο ΣΚ, έχεις δίκιο. Το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης είναι πιο σημαντικό κι από την οικονομία αλλά το σύστημα των αρουραίων που λέει κι ο Φαήλος, το έχει κάνει ταμπού.
  Όλοι κόπτονται για τη φτώχεια του λαού ξεχνώντας πως αυτός ακριβώς ο πένης λαός υφίσταται επί πλέον και την αγριότητα των λαθροκακούργων.
  Άλλωστε η ψυχολογική εξαθλίωση προηγήθηκε της οικονομικής και ήταν μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου εξόντωσης των μικρομεσαίων, ήτοι των δυνητικά πιο επικίνδυνων.
  Είναι πάντως απεχθές να βλέπει κανείς τους αριστερούς και όλο το διαπλεκόμενο προοδευτικό σκυλολόϊ να υπερασπίζονται τάχα τους πτωχευμένους Έλληνες την ίδια ώρα που αυτοί οι ίδιοι επί χρόνια προετοίμαζαν το έδαφος για τη διάλυση και την καταστροφή. Τώρα το παίζουν ήρωες. Για να πάρουν ψήφους. Η δυστυχία του κόσμου είναι γι αυτούς ευκαιρία για άνοδο και κυριαρχία. Κι όπως μας έσωσε ο ελεεινός ΓΑΠ έτσι και χειρότερα θα μας σώσουν κι αυτοί.
  Όσο για το Σαμαρά, εδώ που φτάσαμε δεν ξέρω τί μπορεί να κάνει κι αυτός. Μακάρι να είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο Φαήλος. Επ' ευκαρία, μεγάλο ταλέντο ο άνθρωπος. Κάθε του κείμενο κάνει σκόνη όλο το κοπάδι των τρωκτικών.
  Μήπως είμαι....ακραία; Μήπως με κακοχαρακτηρίσει το ιερατείο;

 30. Kst avatar
  Kst 03/02/2012 21:12:51

  Ακραίο ειναι επισης το θρασος πολλων πολιτικων που ενω τους γιουχάρουν για το χαλι και την ανεχεια που εχουν δημιουργησει, αντι να σκυβουν το κεφαλι στο λαο που τους εκλεγει, ξεδιαντροπα τους αντιμιλουν προτρεποντας τους να “πανε να μεινουν στην Β. Κορεα” αν δεν τους αρεσει το εκλογικο συστημα.. Αναφερομαι φυσικα στην κ. Μπακογιαννη που θεωρησε οτι της προσεβαλαν τις δημοκρατικες αξιες και το δημοκρατικο συστημα.. Ντροπη και αισχος τους, αλλα μεγαλυτερη ντροπη θα ειναι η δικη μας αν τους ξαναψηφισουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.