18/03/2011 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αγορές δεν παίρνουν χαμπάρι τις ...επιτυχίες της κυβέρνησης

Τι κι αν η κυβέρνηση σημείωσε τεράστια... επιτυχία στη σύνοδο των Βρυξελλών, οι αγορές δεν παίρνουν χαμπάρι. Αραγε κάτι ξέρουν παραπάνω ή παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας;

Ή μήπως διαβάζουν καλύτερα τα δραματικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και δεν βλέπουν άλλη λύση από την αναδιάρθρωση χρέους;

Ετσι, λοιπόν, και η Citigroup λέει ότι αν μερικές χώρες μέλη της Ε.Ε. (Ιρλανδία και Ελλάδα εννοεί φυσικά) δεν προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση χρέους και δεν «καθαρίσουν» τους ισολογισμούς των τραπεζών τους τότε η κρίση χρέους στην ΕΕ δε θα λυθεί ποτέ. «Αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι απλά να κλωτσάμε το πρόβλημα στην παρακάτω γωνία», τονίζει οικονομολόγος της εταιρείας. Ακριβώς δηλαδή αυτά που λένε όσοι υποστηρίζουν πως με το να μεταθέτεις την πληρωμή το δόσεων κάποια χρόνια μετά δε λύνεις το πρόβλημα του χρέους απλά το ρίχνεις κάτω από το χαλάκι και το “τρώνε” οι άλλες γενιές.
Αναφερόμενη στην απόφαση της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου και στην απόφαση για ενίσχυση του ταμείου στήριξης στα 440 δισ. ευρώ, ο η Citigroup λέει ότι αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να λύσει το πρόβλημα.
«Οι Ευρωπαίοι παίζουν με τη φωτιά αυτή τη στιγμή», δηλώνουν οι οικονομολόγοι αναφερόμενοι στην Ιρλανδία στην οποία αρνήθηκαν βοήθεια

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/03/2011 13:10:04

  - Με τον ...Ιησούν ή με τον Βαρραβάν;
  - Μα φυσικά, ότι πεί το Κόμμα.

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 18/03/2011 13:20:20

  Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες ότι όσο κατατίθενται ελλειματικοί προϋπολογισμοί και άρα το χρέος μεγαλώνει , όσο κι αν μεταθέσουμε τις δόσεις η κατάρευση θα έρθει.
  Άρα η λύση είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/03/2011 13:25:33

  Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ενδοελλαδικό lobby της "αναδιάρθρωσης" οι διακριτικοί αλλά άκρως φανατικοί προπαγανδιστές είναι το group MEGA - in.gr - και γενικώς Οργανισμός Λαμπράκη, με αρχιτενόρο τον Pretender.
  Συντρόφια, φώς φανάρι είναι, μιλούν οι εφοπλιστές: Λονδίνο, City. Ιδίως κάποιοι που αρχίζουν από Ρ.
  Αλλά δεν πρόσεξαν. Με τον Αλέκο και τον μικρό Αλέξη ως παράταιρους συμμάχους, δεν τους βλέπω και πολύ καλά.
  "Πού 'σαι Αλέξη (μεγάλε εργατολόγε), να δώσεις τη γραμμή";

 4. evan avatar
  evan 18/03/2011 15:26:13

  Θα διάβασαν του email του τορναδόρου που τόρνεψε τις γάμπες του Γ.Α.ΜΑ.Π. και που τις δείχνει με κάθε ευκαιρία.

 5. Λασκ avatar
  Λασκ 19/03/2011 08:52:43

  Η αντίδραση των αγορών δηλοί ότι ο ΓΑΠ δεν πέτυχε τίποτε στις 11 Μαρτίου κι ας μην το πανηγυρίζει. Πράγματι, κλωτσάμε το πρόβλημα στην παρακάτω γωνία. Η επιμήκυνση θα ήταν αποτελεσματική μόνο αν ταυτόχρονα παρουσιάζαμε δυναμικά προγράμματα ανάπτυξης που μάλλον προϋποθέτουν αλλαγές των όρων του μνημονίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.