#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2011 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αγκυλώσεις του καλλιτεχνικού κόσμουΣυνοψίζω τον Λαζόπουλο αυτή τη σαιζόν: Χωρίς ιδιαίτερη επιμονή σε κομμένα και ραμένα βιντεάκια, έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε ένα μίνι θεατρικό μερικά γνωστά κι αγαπημένα ονόματα της ελληνικής σάτιρας και επιθεώρησης, από την κλασική...ερωμένη του κασερά Γερασιμίδου μέχρι τους ογκόλιθους Βουτσά και Καρακατσάνη. Ειλικρινής και όχι χάριν εντυπωσιασμού βωμολοχία, έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στο Γιωργάκη με πολλές ενέσεις πηγαίου χιούμορ...αλλά ως εκεί. Κάτι πήγε να ψελλίσει ο, κατά τα άλλα πάντα επίκαιρος, Χάρρυ Κλυν περί Σαμαρά, εν είδει αστεισμού, αλλά οι παρεμβάσεις των υπολοίπων συντελεστών τον ανάγκασαν να «αμπαλάρει» στα γρήγορα το σκετσάκι του και να φιμωθούν όσοι πήγαν να χειροκροτήσουν. Καταγγέλουμε το σάπιο, αλλά αδυνατούμε να αγκαλιάσουμε την ελπίδα.

Είναι λυπηρό να βλέπεις πως ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας μένει ακόμα αγκιστρωμένος σε αντιδεξιές ρητορικές. Ο Σαμαράς είναι δεξιός άρα δεν τον υποστηρίζουμε. Τέρμα. Τι κι αν τα περιθώρια στενέψανε και οι εναλακτικές δεν υπάρχουν. Σε αυτήν τη χώρα το καλλιτεχνικό στερέωμα είναι ταγμένο ενάντια σε κάθε τι που δεν στηρίζεται από την, κάθε άλλο παρά αυθεντική, αριστερίστικη κουλτούρα που μας επιβλήθηκε από τα απόνερα του Πολυτεχνείου. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας αυθεντικός αριστερός συμφωνεί με την σκυλοσουξεδιάρικη μορφή της τέχνης (όχι μόνο της διασκέδασης) στην Ελλάδα. Ο πολιτισμός στην Ελλάδα έχει καταβαραθρωθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν παράγουμε πλέον. Όταν δεν την ξεχνούμε, βιάζουμε την κληρονομιά μας (βλέπε λαικό τραγούδι) και εισάγουμε κακέκτυπα του εξωτερικού. Ποιος νέος σήμερα έχει διαβάσει Παπαδιαμάντη, έχει παρακολουθήσει Αριστοφάνη, ακούει Θεοδωράκη ή Τσιτσάνη και Βαμβακάρη.

Δεν περιμένω από τους καλλιτέχνες μας να «αλλαξοπιστήσουν». Να σπάσουν τα δεσμά του κατεστημένου, να ριζοσπαστικοποιηθούν, να τολμήσουν θέλω. Όπως οφείλει η τέχνη. Όπως οφείλει ο καλλιτέχνης. Ούτε να υποστηρίξουν απροκάλυπτα κάποια πολιτική δύναμη. Να οδηγήσουν όμως τον κόσμο στην ελπίδα. Γιατί πως ο ηθοποιός σημαίνει φως, αν κρατάει τον απλό κόσμο στο σκοτάδι. Μόνο και μόνο επειδή το τελευταίο κερί το κρατάει ένας «δεξιός» αρχηγός.

Θα σταματήσω τώρα την γκρίνια για να απολαύσω τη Χαρούλα μας. Να απολαύσω λίγη Ελλάδα.

TopGunZ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 20/06/2011 10:34:37

  Γιαυτό και εγώ βαυκαλίζομαι τα τελευταία 2-3 χρόνια (και απ’ εδώ μέσα), να γίνει επαναπδοσδιορισμός και επαναδιατύπωση των κρατούντων όρων αριστερά-δεξιά, προοδευτικός-συντηριτικός. Φτάνει η μεταπολευτική παραμύθα που τρώμε όλα αυτά τα χρόνια

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Y. 20/06/2011 10:54:19

   Ακριβώς αυτό φωνάζω κι εγώ εδώ και χρόνια, το παραμύθι της ταξικής πάλης έχει πεθάνει. Είναι δυνατόν εγώ που έχω μείνει στο δρόμο να είμαι ο "κακός" δεξιός και οι διάφοροι Λαζοπουλαιονταλάρηδες με τα σπίτια και τις περιουσίες να είναι οι μποέμ και προοδευτικοί αριστεροί? Οι οικονομικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία ενός κράτους, του κόσμου ολόκληρου, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, έξω από τη στενή προσωπική ιδεολογία: τεχνολογία, πληθυσμός, πόροι κλπ κλπ. Η εθνική πολιτική είναι που καθορίζει πως θα κινηθεί ένα κράτος μέσα στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι. Οι παλιές ταμπέλες χρησιμεύουν μόνο σε "εσώθερμα" κλειστά συστήματα, για ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων αφεντικών.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ TopGunZ 20/06/2011 11:25:31

    Παντα πηγαινω στο follow the money. Ποιος πληρωνει ?
    Αυτος που πληρωνει εχει παντα δικιο !..

    ΠΠ

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/06/2011 11:36:44

     Ακριβώς φίλε ΠΠ, η αρτηριοσκληρωτική παραμονή σε τέτοιες ψευτοταξικές πάλεις, επικουρούμενη από την κατάντια της ελληνικής τέχνης, και κατ' επέκταση παιδείας, βολεύει πολλούς, οι οποίοι πληρώνουν γενναία. Έχουνε πάρει τα πιο αμφιλεγόμενα "κομμάτια" της αριστερής ιδεολογίας, τα έχουνε διαστρεβλώσει ακόμα περισσότερο και τα έχουνε εντάξει στο σχεδιασμό τους για ομογενοποίηση, άρα και καλύτερο έλεγχο, των κοινωνιών. Και πληρώνουνε αδρά για αυτό.

   • ΔΗΜΟΣ avatar
    ΔΗΜΟΣ @ TopGunZ 21/06/2011 02:11:50

    ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΟΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΙΖΕΙ. ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/06/2011 10:40:29

  Ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι ο Λαζόπουλος (πέραν του προφανούς). Ποιός οφελείται από την απαξίωση του πολιτικού συστήματος; Ποιός λέει ότι ίσως πάρουμε την επόμενη δόση μας, ΕΑΝ δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης;

  • Αλλος Γιάννης avatar
   Αλλος Γιάννης @ archaeopteryx 20/06/2011 18:41:17

   Ο Λαζόπουλος έχει εξασφαλίσει τις "δόσεις"του εσαεί.Αλοίμονο σε λόγου μας που τον ακούμε συνεισφέροντας.

 3. danaos avatar
  danaos 20/06/2011 10:42:43

  Γεια σου ρε Τop GunZ, βάζεις τα πράγματα τη θέση τους!Και ας μην αναφερθούμε στα ποσά που μπαίνουν στις τσέπες του "λαϊκού" κωμικού!Με τον πόνο του κοσμάκη τα κονομάμαι! Η αλλιώς όπως έλεγε και ο αοιδός της υπουργού Άννας "με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτειά ρετιρέ παίρνω στην Κηφισιά...Και βεβαίως και ο κύριος Λαζόπουλος κεντρικό σύνθημα έχει το:"όλοι το ίδιο είναι".Και ξέρει ότι δεν είναι έτσι!!!

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 20/06/2011 10:53:49

  Πάντα παρεούλες ήταν φίλε TopGunner. Παρεούλες που οι λιγότερο ταλαντούχοι παρίσταναν τους κριτικούς που εξυμνούσαν τους "κολλητούς" τους. Ένα πλέγμα, ιδεολογικών, προσωπικών, οικονομικών και σεξουαλικών σχέσεων σαν ιστός αράχνης υφάνθηκε μην αφήνοντας χώρο σε όσους ήταν εκτός γραμμής.
  Το πραγματικό, το πηγαίο, το αυθεντικό ταλέντο, δε μπορούσε εύκολα να επιβιώσει αν δεν υπάκουε στα κελεύσματα της παρέας ή δεν πήγαινε με τα νερά του κόμματος. Πόσοι και πόσοι ατάλαντοι ή μέτριοι μας παρουσιάζονταν ως τάχα μου σπουδαίοι! (Θα μπορούσα να αναφερθώ σε ονόματα αλλά θα ξέφευγε η κουβέντα). Και δώστου επιδοτήσεις σε θέατρα, σε ταινίες, σε εκθέσεις σύγχρονης -τάχα - τέχης σε "λαϊκές" συναυλίες. Και πάρτε συμμετοχές σε συμβουλευτικές επιτροπές σε υπουργεία και φτιάξτε κρατικοδίαιτες ΜΚΟ.
  Οι τέχνες κατήντησαν όργανα και εργαλεία για τη διατήρηση της ιδεολογικής ηγεμονίας. Πακτωλός χρημάτων πεταμένος, λες και το ποσόν φτιάχνει ποιόν.
  Αλλά δυστυχώς ο κόσμος είναι απαίδευτος. Δεν έχει μάθει να αναγνωρίζει το πραγματικά σπουδαίο γιατί δεν του το δίδαξαν ποτέ. Δεν έχει έρθει σε επαφή με τα πραγματικά μεγάλα έργα. Γι' αυτό το κοινό κάθεται και τους ανέχεται, σαν τους ινδιάνους ιθαγενείς που θαμπώνονταν από τα καθρεφτάκια των Ισπανών Κονκισταδόρες. Μα κι αυτό δεν είναι τελικά σύμπτωμα της παρακμής?

  • danaos avatar
   danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/06/2011 11:04:06

   “Ένα πλέγμα, ιδεολογικών, προσωπικών, οικονομικών και σεξουαλικών σχέσεων σαν ιστός αράχνης υφάνθηκε μην αφήνοντας χώρο σε όσους ήταν εκτός γραμμής…Οι τέχνες κατήντησαν όργανα και εργαλεία για τη διατήρηση της ιδεολογικής ηγεμονίας. Πακτωλός χρημάτων πεταμένος, λες και το ποσόν φτιάχνει πoιόν.”
   Γιάννη έγραψες!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ danaos 20/06/2011 11:07:27

    Που είσαι καρντάσι? Όλα καλά?

    • danaos avatar
     danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/06/2011 11:10:08

     Όλα καλά τώρα Γιάννη μου!Ξανά στον αγώνα!!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/06/2011 11:48:22

   και λιγα λες!!... εχεις απολυτο δικιο και μ αρεσει η περιγραφη σου.

   ΠΠ

 5. Πέτρος avatar
  Πέτρος 20/06/2011 11:01:59

  
  περιοδικό «Manifesto» - Πολιτική / Πολιτισμός, τ. 25 Μάιος 2011
  ------------------------------------------------------------------

  Οι Λαθρεπιβάτες της Μεταπολίτευσης

  Εκδοτικό σημείωμα

  Βρήκαμε παπά κι είπαμε να θάψουμε πέντε – έξι. «Παπάς» είναι το Μνημόνιο και «πέντε - έξι» -ίσως και πολύ λιγότερες- είναι οι ευκαιρίες μας να σοβαρευτούμε.
  Είναι αλήθεια ότι το «Μνημόνιο» είναι μια σύμβαση υποτέλειας. Μια ομολογία ότι η χώρα μας, όχι απλώς έχει απολέσει μέρος της ανεξαρτησίας της, αλλά ότι την έχει εκχωρήσει με την βούλα της και σε τιμή ευκαιρίας στους τοκογλύφους πιστωτές της.
  Κι επειδή αυτό είναι αλήθεια, όλα τα κακά της μοίρας μας και της κακομοιριάς μας τα φορτώνουμε στο Μνημόνιο, «λησμονώντας» όμως ότι το Μνημόνιο δεν ήρθε από μόνο του· είναι το αποτέλεσμα της ολότελα δικής μας μεταπολιτευτικής εμμονής να δίνουμε προτεραιότητα στον κακό εαυτό μας.

  Αλλά γι’ αυτή την εμμονή δεν μιλάμε καθόλου. Αθώοι του αίματος όλοι. Χασάπηδες κι αρνιά μαζί.
  Βεβαίως και μια τέτοια θεώρηση του Μνημονίου είναι βολική· τίμια όμως δεν είναι. Και δεν είναι τίμια γιατί παραβλέπει τις ευθύνες που έχουμε ως πρόσωπα κι ως κοινωνία. Και αυτή η ανευθυνότητα μάλιστα διαπράττεται στο όνομα ενός ολότελα ιμιτασιόν και όψιμου πατριωτισμού. Είμαστε υπερήφανοι δηλαδή για τον προ του Μνημονίου πατριωτισμό μας; Δείτε το αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Δείτε την ύπαιθρο χώρα; Δείτε τα αυθαίρετα κτίσματα που «κοσμούν» την επικράτεια. Αυτό το έγκλημα, υποκριτές αδελφοί μου, το διαπράξαμε μόνοι μας και χωρίς κανένα Μνημόνιο πάνω από τις κεφαλές μας. Και μόνοι μας πάλι αθωώσαμε τον κουραδόμαγκα εαυτό μας, αγνοώντας ότι οι στερημένοι της περηφάνιας τους άνθρωποι, είναι οι κατ’ εξοχήν ελεγχόμενοι άνθρωποι.
  Αυτό που μας συμβαίνει δεν οφείλεται –ως συνήθως και κατ’ αποκλειστικότητα μάλιστα- στις ξένες δυνάμεις που φθονούν την τσαχπινιά μας, στους κουτόφραγκους που ζηλεύουν το σκορποχώρι μας και στις μυστικές υπηρεσίες που επιβουλεύονται το χωριό μας. Αυτό που μας συμβαίνει, σε μια χώρα που δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει, οφείλεται σ’ εμάς. Σ’ εμάς που είμαστε μπόσικοι κι απεκδυόμαστε των ευθυνών μας. Σ’ εμάς που μπήκαμε σ’ ένα στημένο παιχνίδι για να διαμαρτυρηθούμε αμέσως μετά, επειδή λέει -ποιος το λέει- ο διαιτητής ήταν «πιασμένος». Είμαστε ένας λαός μικροαπατεώνων. Κλέβουμε την εφορεία, τον διπλανό μας, τις ζωές μας αλλά με άνεση καταγγέλλουμε όλους όσους κλέβουν περισσότερο από εμάς. Αλλά είμαστε κι ένας φιλόξενος λαός. Δεξιωνόμαστε στα σπίτια μας και στις ζωές μας κάθε λογής ευυπόληπτους λωποδύτες. Εντάξει, μην ξινίζετε, άλλοι είναι οι προαγωγοί, αλλά κάποιοι δεν είναι κι οι πελάτες καλοπλερωτές αυτής της φαυλότητας;

  Η αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται ως πατριωτισμό την «αξιοποίηση» του δημόσιου πλούτου από αετονύχηδες ιδιώτες συν την υπεράσπιση της κεκτημένης αργομισθίας των κομματικών της κλακαδόρων. Η κυβέρνηση που διαχειρίζεται την αθλιότητα του Μνημονίου έχει ακόμη μεγαλύτερη παράδοση σε κομματικούς κλακαδόρους κι αντιλαμβάνεται ως πατριωτισμό, εκτός από την προστασία τους, την συνεπή ανακολουθία της και τις διεθνείς περιοδείες που διαλαλούν την κατάντια μας στην οικουμένη. Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση ομονοούν στο ότι πρέπει να βγουν στο σφυρί όλα τ’ ασημικά της χώρας.
  Μα επιτέλους είναι τόσο βλάκες οι πλούσιοι ιδιώτες, ώστε να επενδύουν σε ζημιογόνες επιχειρήσεις ή απλώς το φθαρμένο έως διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας ομολογεί εν χορώ ότι είναι παντελώς ανίκανο να διαχειριστεί τον δημόσιο πλούτο και προκρίνει την κοψοχρονιά εκποίησή του; Όλοι βεβαίως γνωρίζουμε ότι συμβαίνει το δεύτερο γι’ αυτό και δυσπιστούμε όλο και περισσότερο σε όλο τον παλαιοκομματικό συρφετό που μας έφερε ως εδώ αλλά είμαστε από την άλλη πανέτοιμοι να ριχτούμε και πάλι στην ακριβοπληρωμένη αγκαλιά ενός νέου λαϊκισμού που με την ευκολία που έχουν όλα τα ρητορεύματα υπόσχεται ότι δεν θ’ αλλάξει τίποτε. Ταρατατζούμ. Θα ξαναέρθουν οι καλύτερες μέρες. Θα ξαναγεμίσουν τα ανά την επικράτεια σκυλάδικα με λεβεντομαλάκες εισοδηματίες. Και θα επενδύσουμε -λένε- στις υπηρεσίες. Ποιες υπηρεσίες; Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου; Μα εδώ έχουμε εγκαταλείψει την πρωτογενή παραγωγή, πώς θα πάμε στην τριτογενή;
  Αλλά αυτά τα ερωτήματα, όχι απλώς δεν απαντώνται, αλλά ούτε καν τίθενται. Ξεκαρδίζεται η μνημονική Ελλάδα άπαξ της εβδομάδος μ’ έναν κραγμένο μπαρμπέρη, ονόματι Τρύφωνα, που μ’ εξαιρετική επιτυχία προσπαθεί να ορίσει τον δημόσιο εξευτελισμό. Τον δικό μας εξευτελισμό, που παλαμοκροτεί ό,τι αρρωστημένη ελαφρότητα του σερβίρουν.

  Μερικές αλήθειες δεν λέγονται φωναχτά αλλά ο αμετροεπής Πάγκαλος το είπε: «Μαζί τα φάγαμε». Εάν αυτό ήταν ψευδές οι Πανέλληνες θα έπρεπε να έχουν κατασκηνώσει εκτός του Κοινοβουλίου και ν’ αρνούνται να αποχωρίσουν, εάν προηγουμένως δεν αποχωρήσει από την κυβέρνηση αυτός που τους προσέβαλλε. Αλλά αυτό δεν έγινε γιατί είναι πολλοί οι πελάτες του πελατειακού παρακράτους που για δεκαετίες παριστάνει το κράτος.
  Εάν όμως θέλουμε να υπάρχει νεοελληνικό κράτος θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και χωρίς παραγραφές. Φτάνουν τα μπαλώματα. Θα πρέπει να στήσουμε εξ αρχής ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη κι όχι των κομματικών μας φίλων. Καμιά ανακαίνιση δεν θα μας «σώσει». Πρέπει ν’ αρχίσουμε να γκρεμίζουμε αυτά που με τόση επιπολαιότητα οικοδομήσαμε ή ανεχθήκαμε. Μόνο αυτό θα μας απελευθερώσει από την χρόνια ανωριμότητα της φαρμακωμένης κι υποθηκευμένης μας ψευτοζωής.
  Πρέπει εκ θεμελίων να οικοδομήσουμε την ίδια την δημοκρατία μας, γιατί αυτό που ζούμε δεν είναι δημοκρατία· δεν είναι καν μια κολοβή ή κολοβωμένη δημοκρατία. Είναι μια θεσμοθετημένη κλεπτοκρατία, που ελέγχεται από εθνικούς κομπιναδόρους κι εξαγορασμένα τσιράκια.
  Δεν χρειαζόμαστε κανέναν νέο συντηρητισμό. Χρειαζόμαστε όμως έναν πατριωτισμό χωρίς προσχήματα κι υποσημειώσεις. Έναν πατριωτισμό που δεν θα ανέχεται τα συνδικαλισμένα νταηλίκια που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Το κράτος-τροφός μας τελείωσε και το τελειώσαμε. Κι είναι κομπογιαννιτισμός στην καλύτερη και τσαρλατανισμός στην χειρότερη η πρόταση να το βγάλουμε στο σφυρί.
  Επιτέλους, ας αντιληφθούμε ότι το μείζον πρόβλημα δεν είναι η διαλυμένη μας οικονομία αλλά ο εκφυλισμός μας. Η άρνηση της ίδιας της ταυτότητάς μας και η υποκατάστασή της από μια δανειοδίαιτη ορφάνια.

  «Καλά όλα ετούτα αλλά όταν βουλιάζει το καράβι είναι εγκληματικό να συζητάμε τα λάθη ναυπήγησής του», μου υπενθύμισε ένας έντιμος φίλος.
  Σύμφωνοι, όταν βουλιάζει το καράβι δεν κουβεντιάζεις τα λάθη ναυπήγησής του, αλλά δεν φιλοδοξείς και να τα επαναλάβεις.


  πηγή: antifono.gr, περιοδικό «Manifesto» - Πολιτική / Πολιτισμός, τ. 25 Μάιος 2011

 6. danaos avatar
  danaos 20/06/2011 11:03:05

  "Ένα πλέγμα, ιδεολογικών, προσωπικών, οικονομικών και σεξουαλικών σχέσεων σαν ιστός αράχνης υφάνθηκε μην αφήνοντας χώρο σε όσους ήταν εκτός γραμμής...Οι τέχνες κατήντησαν όργανα και εργαλεία για τη διατήρηση της ιδεολογικής ηγεμονίας. Πακτωλός χρημάτων πεταμένος, λες και το ποσόν φτιάχνει πoιόν."
  Γιάννη έγραψες!

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/06/2011 11:24:09

  Οταν μπαινεις μεσα ( RTL ) 80εκ ευρα το χρονο ! και συνεχιζεις να λειτουργεις.. εχεις αλλο σκοπο το οποιο πληρωνεις και τον "πληρωνεσαι"...

  Η συνταγη "σουπα" ειναι η μονη στο μενου του Τοπ Γερμανικου Σεφ.

  Σε καθε σουπα χανεται η ΟΥΣΙΑ !!.. δεν ξεχωρισεις τα υλικα...

  Δε μας λενε ομως απ τον ΑΛΦΑ, για τα 500εκ που χρωστα η Hochtief απο ΦΠΑ στο Ελ Βενιζελος !! τα χρωστα σ εμας, τους διεφθαρμενους, κακοπληρωτες, τεμπεληδες και φορογυγαδες !

  ΠΠ

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/06/2011 11:50:46

   Μα έτσι δεν κινείται η πλειονότητα των ΜΜΕ στην Ελλάδα? Όργανα-φερέφωνα του εκάστοτε διαπλεκόμενου/νταβατζή/μεγαλοεργολάβου. Πληρώνουν καλλιτέχνες και "καλλιτέχνες", αγράμματους δημοσιογράφους και αμόρφωτους αναλυτές, ότι νεραιδοχτυπημένο με νοητικό επίπεδο κουνουπιδιού, κάθε κομπλεξικό νυμφίδιο και ευλύγιστο αγοράκι που τα μάτια τους γυαλίζουν για αίμα και δόξα και έχουνε όλο αυτόν το συφερτό και πιπιλάνε το μυαλό του κοσμάκη.

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 20/06/2011 11:30:39

  μπραβο,,

  πολυ καλο το αρθρο..

  εκτιμω το Λαζοπουλο για το μυαλο του,,
  αλλα εχει την ιδια αντιδεξια παρωπιδα που εχουν και οι Ραδιο Αρβυλα ,,πχ..

  δεν βρισκουν ουσιαστικα να χτυπησουν τον Σαμαρα αλλα επειδη ειναι δεξιος,,δεν μπορουν να τον δεχτουν..

  δεν ειναι ελευθερα μυαλα οπως θα επρπε,,αλλα απιστευτα εμμονικοι..

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Aggelos 20/06/2011 11:43:27

   Τουλάχιστον ο Λαζόπουλος έχει αποδείξει ότι είναι καλλιτέχνης, ασχέτως συστημικής συμπεριφοράς και καραδεξιάς (σύμφωνα με τα πρότυπά του) τσέπης. Οι Ράδιο Αρβύλα είναι η επιτομή του συστημικού ανδρείκελου και της ΠΑΣΟΚικής μούχλας. Ακόμα και οι Ελληνοφρενείς κινούνται υπό ένα, σωστό ή λάθος δεν είναι επί του παρόντος σχολίου, ιδεολογικό υπόβαθρο. Οι Αρβυλαίοι στηρίζονται στο ιδεολογικό τίποτα και στον αρτιστικό αρπακολλισμό με μερικές νιφάδες ψευτοπροοδευτικής κουλτούρας.

   • danaos avatar
    danaos @ TopGunZ 20/06/2011 13:49:28

    Δεν είναι Τop η επιτομή!Πολύ τους ανεβάζεις!Περιτομή είναι!!!!Να μην πω και τίποτα χειρότερο!!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Aggelos 20/06/2011 11:46:32

   ολες οι μειονοτητες τρεφουν μισος σε καθε "συστημα" και προς πασα κατευθυνση !...
   Οι υμνουντες την "σουπα", υμνουν την .... αντε μην πω.
   Δεν αρκουνται στο οτι δεν ασχολουμαστε μαζι τους ! Θελουν να μας μπαινουν στη μυτη με καθε τροπο ! Οταν ενοχλειται η μυτη μας και "φυσαμε"-sic χαχααα
   μας τη λενε κ απο πανω !

   ΠΠ

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/06/2011 12:15:34

  H περιβαλλοντική ρύπανση φταίει!...
  _________________________________________________________
  γιατον εκθηλυσμό ανδρών, αρσενικών πεστρόφων και ...κροκοδείλων.

  Ο παγκοσμίως γνωστός καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Σοφικίτης μιλά για την «εξαφάνιση» του ...αρσενικού φύλου
  Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες οδηγούν το «ισχυρό φύλο»...σε εξαφάνιση. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ουρολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Σοφικίτης μιλά στο healthview.gr και εξηγεί πως κάποια περίεργα φαινόμενα στο ζωικό βασίλειο, μπορούν να επηρεάσουν τον ανδρικό πληθυσμό.
  Όταν πριν μερικά χρόνια ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο άρχισαν να παρακολουθούν τις πέστροφες του χειμάρρου Μπούλντερ Κρικ κοντά στο Ντένβερ- καθώς υπήρχαν αναφορές για ανεξήγητη μείωση του πληθυσμού τους- σοκαρίστηκαν... Μελετώντας ένα τυχαίο δείγμα από 123 πέστροφες, διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι 101 ήταν θηλυκές, μόλις 12 ήταν αρσενικές και- το πιο περίεργο- 10 πέστροφες ήταν...ερμαφρόδιτες! Το πιο σοκαριστικό, όμως, ήταν το εύρημα που προέκυψε από τις αναλύσεις των υδάτων αυτού του αστικού χειμάρρου. Ένα τοξικό μείγμα οιστρογόνων και άλλων στεροειδών ορμονών που βρίσκει κανείς σε αντισυλληπτικά χάπια, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά, καφείνη και αλκοόλ... Άθελά τους, οι κάτοικοι του Ντένβερ- μέσω του συστήματος αποχέτευσης της πόλης- είχαν καταφέρει να προκαλέσουν σεξουαλική εξαλλαγή στις πέστροφες του Μπούλντερ Κρικ. Ήταν ένα ακόμη δείγμα- γιατί υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα- αυτού που οι βιολόγοι ονομάζουν «θηλυκοποίηση της φύσης».

  Ο άνδρας «υπό εξαφάνιση»
  Το πιο ανησυχητικό, όμως, παράδειγμα προέρχεται από ένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου και, λέμε ανησυχητικό, διότι πρόκειται για ένα ζώο που παρουσιάζει σημαντικές γενετικές ομοιότητες...με τον άνδρα. Ο λόγος για τον αρσενικό κροκόδειλο της περιοχής Τάμπα στη Φλόριντα, που, κολυμπώντας σε περιοχές με αστικά απόβλητα, απέκτησε- τις τελευταίες τρεις δεκαετίες- ομοφυλοφιλικές τάσεις και θηλυκά χαρακτηριστικά!

  Μιλώντας στο "healthview" ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Σοφικίτης, κάνει την αναπόφευκτη σύνδεση...
  «...Άνδρες και κροκόδειλοι παρουσιάζουν σήμερα σχεδόν τους ίδιους γενετικούς εκφυλισμούς. Στην περίπτωση των κροκοδείλων της Τάμπα, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε βιομηχανικά απόβλητα, παρατηρούμε πτώση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, σμίκρυνση του μεγέθους των όρχεων και αδιαφορία στις προκλήσεις των θηλυκών για αναπαραγωγή...».

  Ατυχώς, σύμφωνα με τον κ. Σοφικίτη, ούτε ο άνδρας θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη από εκείνη του κροκοδείλου ή της πέστροφας. «...Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στον άνδρα μειώνεται δραματικά ανά δεκαετία. Είναι κάτι που το βλέπουμε, άλλωστε, καθημερινά στις κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Οι τοξικοί παράγοντες του περιβάλλοντος, αλλά και η διατροφή, θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον την αιτία που οι άνδρες θα δουν τους όρχεις τους να μικραίνουν σε μέγεθος, να παράγουν λιγότερα ή καθόλου σπερματοζωάρια και ίσως αυτές οι εξαλλαγές να καθορίζουν όλο και περισσότερο και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό...».

  Ο μηχανισμός «θηλυκοποίησης» του άνδρα
  Όταν μιλάμε για θηλυκοποίηση του άνδρα αναφερόμαστε στην αύξηση που παρουσιάζουν στον οργανισμό του ορισμένες χημικές ουσίες οι οποίες αναγνωρίζονται ως θηλυκές. Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για οιστρογόνα, εντούτοις είναι ορμόνες που μιμούνται τα οιστρογόνα (oestrogelike) Όπως επισημαίνει ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Τζον Γούντλινγκ- ο ίδιος ο οποίος έκανε τις μελέτες γύρω από τις «ερμαφρόδιτες» πέστροφες- «...οι ουσίες οι οποίες ευθύνονται για τη θηλυκοποίηση του άνδρα είναι απλά χημικά στοιχεία που υπάρχουν στο πιάτο μας, το ποτήρι μας ή τα ρούχα μας...Ορισμένα μάλιστα από αυτά τα «θηλυκά» χημικά στοιχεία είναι αερόβια, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθουν στο σώμα του άνδρα ακόμη και με την αναπνοή...».

  Διάβασε και: "Οι ορμόνες στις τροφές οδηγούν στην εκθήλυνση των ανδρών", λέει ο Μοράλες

  Ισχυρό φύλλο; Οι μελέτες το διαψεύδουν

  * Πρόσφατα, το περιοδικό «Science» δημοσίευσε μελέτη που αποδείκνυε ότι η επίδραση ορισμένων χημικών μπορεί να έχει αντίκτυπο ακόμη και σε τέσσερις γενεές αρσενικών - κάτι που πιθανώς εξηγεί την πτώση που εμφανίζει η ανδρική γονιμότητα τα τελευταία 50 χρόνια.
  * Μια δεύτερη μελέτη, από το Πανεπιστήμιο του Έσσεν, κατέδειξε ότι οι φθαλάτες (χημικές ουσίες που εντοπίζονται σε καλλυντικά και πλαστικά προϊόντα) ενοχοποιούνται για «θηλυκοποίηση» των αρσενικών εμβρύων.
  * Μια τρίτη μελέτη, η οποία στηρίχτηκε στην παρατήρηση πειραματοζώων, κατέληξε στη θεωρία ότι η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος μπορεί να επηρεάσει και τον ψυχισμό, άρα και τη σεξουαλική συμπεριφορά του άνδρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η επαφή με τα ψευδο-οιστρογόνα (oestrogelike), τόσο θα μειώνεται η επιθυμία για το άλλο φύλλο, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των ανδρών να παρουσιάζει ομοφυλοφιλικά στοιχεία.
  * Και μια τέταρτη έρευνα- αποτέλεσμα πανευρωπαϊκής μελέτης σε δείγμα 700 ανδρών- έδειξε ότι το γνωστό μας βιομηχανικό κλοφέν προκαλεί σημαντικές βλάβες τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα του σπέρματος των ανδρών.

  Λιπάσματα κι εντομοκτόνα
  «...Θα περίμενε κανείς...», επισημαίνει ο καθηγητής Νικόλαος Σοφικίτης, «...οι περισσότερες παρατηρήσεις για τη θηλυκοποίηση του άνδρα να προέρχονται από αστικούς πληθυσμούς, εκεί δηλαδή όπου ο άνδρας στην κυριολεξία τρώει, πίνει και αναπνέει αμέτρητα «θηλυκά» χημικά στοιχεία. Εντούτοις, η πιο αξιόπιστη παρατήρηση προέρχεται από την επαρχία και τις αγροτικές περιοχές γενικότερα. Την τελευταία 15ετία, λοιπόν, έχει τετραπλασιαστεί (!) στις αγροτικές περιοχές η συχνότητα εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών των γεννητικών οργάνων, όπως η κρυψορχία, στα νεογέννητα αγόρια...».

  Η εξήγηση φαίνεται να βρίσκεται στα εντομοκτόνα και σε ορισμένα λιπάσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες είτε δια ψεκασμού είτε κατά την σπορά. Η μεταφορά τους από τον αέρα, αλλά και η είσοδός του στους υδροφόρους ορίζοντες και τη διατροφική αλυσίδα, εξηγεί γιατί καταγράφονται όλο και περισσότερες δυσπλασίες γεννητικών οργάνων σε αρσενικά παιδιά

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/06/2011 12:17:09

  πηγή: redskywarning blogspot

 11. Πάμε Λουκέτο avatar
  Πάμε Λουκέτο 20/06/2011 12:40:13

  Βασική αρχή : Η σάτιρα από τη φύση της πάντα καταδικάζει και ποτέ δεν προβάλλει ούτε προτείνει κάτι νέο, ούτε παλιό. Βέβαια έχουμε συνηθίσει εδώ να συμβαίνει το αντίθετο...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Πάμε Λουκέτο 20/06/2011 13:09:57

   Πρόσεξε όμως τη διαφορά. Άλλο δεν προβάλλω το νέο, κι άλλο το καταδικάζω μαζί με το παλιό. Κι εκτός αυτού, το άρθρο ουσιαστικά προσπαθεί να ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από το σύνολο της καλλιτεχνικής έκφρασης, όχι μόνο της σάτιρας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ TopGunZ 20/06/2011 13:31:29

    Δεν διάλεξες καλό παράδειγμα όμως.

    Αυτό που θες στο βάθος να πεις είναι ότι η αριστερά και η pseudoαριστερά μονοπώλησαν τα πνευματικά-καλλιτεχνικά πράγματα με την κλαψομνίαση της μεταπολιτευσης ενώ η δεξιά - παραδοσιακά- πήγαινε παραλιακή...

    Ελύτης και Χατζιδάκις δεν ήταν αριστεροί.
    Ειδικά ο Ελύτης ήταν Εθνικός.
    Ο Χατζηδάκις οικουμενικός.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 20/06/2011 13:35:23

     Ογκόλιθος Καρακατσάνης...

     Μια μανιέρα βλέπω εγώ ίδια και απαράλλαχτη τόσα χρόνια και "μούτες".

     Αυτό ισχύει για όλους αυτής της συνομοταξίας καλλιτεχνών που λυμαίνονται (που έχουν επιβάλλει τη δικτατορία τους εννοώ ) στα θεατρικά τεκταινόμενα, και τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, παρά την αριστεροφροσύνη τους, αναδύουν αφόρητο "μικροαστισμό" τον οποίο υποτίθεται η αριστερά καταπολεμά.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ αλλενάκι 20/06/2011 14:29:31

      Μη νομίζεις ότι κι εγώ τον συμπαθώ ιδιαίτερα, ούτε έχω ασχοληθεί μαζί του. Εάν όντως η συμπεριφορά του είναι αυτή, καλώς κάνεις και μου το υπογραμμίζεις.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ αλλενάκι 20/06/2011 14:32:49

     Αλλενάκι, για τον Ελύτη συμφωνώ. Παν-εθνικός. Αλλά τα τελευταία του έργα (κατά τη γνώμη μου οι ώριμες κορυφές). Ελεγεία της Οξώπετρας και Δυτικά της Λύπης, δεν τα κατάλαβαν, ούτε οι αριστεροί ούτε οι δεξιοί - ήταν μια όψιμη καταδίκη του εγωισμού και του χυδαίου υλισμού τους.
     Ο Χατζηδάκις είχε όντως προθέσεις οικουμενικές. Αλλά ήταν ξένο σώμα, αισθητικά και ιδεολογικά, για την μετεμφυλιακή αστική τάξη. Έζησε σε λάθος εποχή, καταδικασμένος να σκέφτεται υποκειμενικά ως οικουμενικός αλλά να γίνεται τελικά αντικειμενικά αισθητός ως αριστερός.
     Για τον Καρακατσάνη συμφωνώ.

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ TopGunZ 20/06/2011 13:34:35

    H σάτιρα απο ένα σημείο και μετά τελματώνει και καταλήγει να απαξιώνει τα πάντα, γίνεται και αυτή μια βαλβίδα αποσυμπίεσης του συστήματος. Μετά γίνεται σάτιρα για την σάτιρα και τον χαβαλέ ή αλλιώς δουλειά να υπάρχει να δουλευει και το τηλεοπτικό σύστημα. Καταλήγει η συντήρηση της συντήρησης.

    Ο Λαζόπουλος και ο κάθε λαζόπολος έχουν γίνει αυτοί που έχουν γίνει μιας και δεν υπάρχουν μέτρα σύγκρισης. 'Ενας είναι ο Λαζόπουλος, όπως ένας είναι ο Νταλάρας όπως ένας είναι ο καθένας-κανένας ψευτο-καλλιτέχνης που καμώνεται τον εκφραστή του λαού. Πήξαμε με δαύτους.
    Αλλά για να υπάρχουν μέτρα σύγκρισης οφείλει να υπάρχει παιδεία. Μην μιλήσουμε για καλλιτεχνική παιδεία που είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
    Το επίπεδο αισθητικά και παιδευτικά είναι πολύ χαμηλό όπως είναι γενικότερα της ελληνικής τηλεόρασης. Τα προιόντα τύπου Λαζόπουλου ούτε για τον σκουπιδοντενεκέ δεν κάνουν.

    Τα χώνει λένε ο χαβαλές λαζόπουλος...σε ποιον και σε τί... και ποιος ο εκφραστής του ίδιου διεφθαρμένου τοπίου;

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/06/2011 13:43:39

  Όλοι αυτοί χαϊδεύουν τα αυτιά και τα μάτια του "μικρού ανθρωπάκου" εμφανιζόμενοι στη σκηνή ως "μπατίρηδες" για να ταυτίζεται μαζί τους, αλλά κυκλοφορούν με πέντε οπλισμένους μπράβους ο καθένας μέσα σε θωρακισμένα τζιπ και δεν έχω ακουσει να πουν μια κουβέντα για τους πραγματικούς ταλαίπωρους Έλληνες που υποφέρουν στις γειτονιές των λαθρομεταναστών.

  Διαστρέφουν συστηματικά την αλήθεια, παραπληροφορούν και εν κατακλείδι είναι τα τέλεια όργανα και εργαλεία της παγκοσμιοποίησης.

  Όταν βλέπω το νεανικό κοινό να χασκογελά ψυχαναγκασμένο στις κρυάδες και τους ακκισμούς τους απελπίζομαι για το είδος χειραγώγησης στο οποίο υποβάλλεται.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 20/06/2011 13:45:42

   Για όλους αυτούς ισχύει: "ότι πολυτιμότερο έχω για μία διαφήμιση"

   "Την Πατρίδα μου για 5' λεπτά προβολής".

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/06/2011 13:50:23

  Δεν τους βλέπω ποτέ, αλλά το ότι κατόρθωσαν να φιμώσουν το Χάρυ Κλυν σε live μετάδοση αποδεικνύει πόσο ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ και ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ είναι.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ αλλενάκι 20/06/2011 14:30:56

   Ήταν τραγικό. Ο Χάρρυ Κλυν προσπάθει τεχνηέντως να αναφέρει το Σαμαρά και το "βουλιάξανε" το εγχείρημα. Δεν ξέρω αν όποιος το είδε συμφωνεί μαζί μου, εγώ έτσι το είδα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ TopGunZ 20/06/2011 14:39:06

    Ο Χάρυ Κλυν έχει "αναρχοπατριωτικές" θέσεις και ας είναι αριστερός.

    Αυτοί σεληνιάζονται στο άκουσμα λέξεων όπως πατριωτικό και εθνικό.

 14. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 13:54:08

  Να συμφωνήσω στο ότι υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με εμμονές και αγκυλώσεις, ναι.Να παραδεχτώ ότι επεβλήθη στην Ελλάδα μια sui generis πολιτιστική δικτατορία, ναι.Να δεχθώ ότι υπάρχουν "στρατευμένοι" καλλιτέχνες, ναι. Ομως να μην τα ισοπεδώνουμε όλα και όλους.Το μέτρο σύγκρισης κάθε καλλιτέχνη είναι η γεννιά του. Δεν μπορεί-και είναι άδικο και άστοχο- να συγκρίνεται ο Αποστόλης Λαζόπουλος με τους παρελθόντες αστέρες της κωμωδίας και της σάτιρας. Αλλα τα βιώματά του, άλλες οι καταβολές και οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις του. Δεν κατάλαβα αγαπητοί φίλοι, γιατί δεν θα έπρεπε οι καλλιτέχνες να κάνουν περιουσία. Είναι μεμπτό αυτό; Είναι επιλήψιμο ο καλλιτέχνης να έχει αριστεροφροσύνη"; Ποιός το λέει αυτό το πράγμα;Ε λοιπόν ας φρόντιζε και η από δω μεριά να παράξει ιντελιγκέντσια αντί να κάθεται στα comme il faut σαλόνια. Mην τρελλαθούμε εντελώς δηλαδή...Για τον συγκεκριμένο: έχει μόρφωση που θα την ζηλεύαμε πολλοί, δίνει δουλειά σε πολύ κόσμο (σε σχέση με κάτι άλλους καρατσιγκούνηδες), υποβάλλει φορολογική δήλωση και ελέγχεται κανονικά (σε αντίθεση με κάποιους άλλους...) ενώ δεν τον έχω δεί να "επιδοτείται".Αφήστε τους καλλιτέχνες να κάνουν τη δουλειά τους, το κοινό από το οποίο αποζούν είναι η λυδία λίθος.Και να σας θυμίσω κάτι: λέγαν οι παλιοί πολιτικοί "είσαι σε νούμερο επιθεώρησης, αν ναι, να φοβάσαι". Η μέχρι τώρα στάση του συγκεκριμένου απένατι στον Α.Σ. είναι απόλυτα αξιοπρεπής και αφύσικα διακριτική, ή κάνω λάθος;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 14:12:06

   Αριστερόφρονες ναι, όχι υποδυόμενοι τους αριστερόφρονες με δεξιά τσέπη.
   Πραγματικοί αριστερόφρονες καλλιτέχνες ή σκηνοθέτες, ενδεικτικά αναφέρω Μιχαηλίδης, δεν προβλήθηκε ποτέ, δεν έζησε ποτέ υπερβολικά.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ αλλενάκι 20/06/2011 14:19:04

    Και Μιχαηλίδης και Κάρολος Κούν (που ποτέ δε πολιτικολόγησε, προς τιμήν του),
    Πέρα από το θέατρο: Προ πάντων Μάνος Χατζηδάκις. Τον λογίζουν συχνά ως "δεξιό" (και λόγω προσωπικών φίλων). Αλλά σε άνθρωπο της μουσικής, δεν έχω συναντήσει πιό αυθεντικά αριστερή στάση (με την έννοια που δίνει στην "αριστερή στάση" ο υποφαινόμενος).

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 14:17:11

   Και φυσικά θέσει αντί-τηλεοπτικός.
   Ένας που αξίζε να φέρει τιμητικά τον τίτλο: Θεατράνθρωπος.
   Και πολύ γοητευτικός ΑΝΤΡΑΣ στα ντουζένια του.

   • danaos avatar
    danaos @ αλλενάκι 20/06/2011 14:42:09

    Σας αρέσουν κυρία μου οι γοητευτικοί;Και μεις εδώ τι κάνουμε;Επειδή δηλαδή μας σπάσαν τη λεκάνη και καναδυό σπονδύλους χάσαμε τη γοητεία μας;

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ danaos 20/06/2011 14:52:42

     Η γοητεία, γιατί;...
     Περαστικά κατ' αρχήν! Δεν το ήξερα!
     Η ευλυγισία πήγε περίπατο (προσωρινά εύχομαι), και ίσως το ηθικό (επίσης προσωρινά εύχομαι), όταν επανέλθει το ηθικό θα επανέλθει και τρωθείσα αυτοπεποίθηση...

     :)

     • danaos avatar
      danaos @ αλλενάκι 20/06/2011 15:05:54

      Ξέχασες ότι μου έστειλες περαστικά;Το ηθικό ακμαιότατο!Το ανήθικο τι να κάνουμε!!!Να είσαι καλά!!

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ danaos 20/06/2011 15:23:54

      δεν ξέχασα! αλλά δεν γνώριζα τι ήταν (διότι ήταν 6 μηνες πριν τουλάχιστον) ...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 14:33:40

   Να απαντήσω από το τέλος. Όχι, η στάση του δεν είναι διακριτική, είναι υπονομευτική. Γνωρίζει ότι δεν έχει κάτι να του προσάψει χωρίς να τον χαρακτηρίσουμε συκοφάντη και για αυτό "ζυμώνει¨την κλασική τακτική του "όλοι ίδιοι είναι". Για τη δε αριστεροφροσύνη και το πως συνάδει με την περιουσία και συγκεκριμένο τρόπο ζωής δε νομίζω ότι χρειάζεται καν σχολιασμός.

 15. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/06/2011 14:23:38

  ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ....ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΝΕΣΟΥΛΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ....

 16. Πέτρος avatar
  Πέτρος 20/06/2011 14:31:07

  Η Τέχνη όχι η τηλεοπτική μπαλαφαρία προάγει και ήθος. Περιουσία φυσικά μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε (αρκεί όχι εις βάρος των άλλων). Αλλά αν ένας καλλιτέχνης έχει αυτό προτίστως σαν στόχο δηλαδή τα ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ η τέχνη του δυστυχώς θα πάσχει ν ο μ ο τ ε λ ε ι α κ ά.

  Αυτοί που βλέπουν τον χαβαλέ λαζόπουλο έχουν ενδιαφερθεί ποτέ για τον κινηματογράφο, την μουσική, την ζωγραφική. Τι να λέμε τώρα κάναμε και τον λαζόπουλο καλλιτέχνη; Αν η τέχνη στην Ελλάδα ξεκινάει και καταλήγει στον Λαζόπουλο και τους ομοιούς του δεν είναι παράξενο που έχουμε τα χάλια που έχουμε.
  Τηλεοπτική περσόνα είναι κύριοι τι σοβαρός καλλιτέχνης και ανοησίες. H τέχνη δεν είναι τσίχλα να την μασάει ο καθένας, απαιτεί κόπο και απο τον δημιουργό αλλά και απο τον παραλήπτη. Έτσι απλά είναι τα πράγματα.

 17. Πέτρος avatar
  Πέτρος 20/06/2011 14:48:51

  'αποδέκτη' και όχι 'παραλήπτη'.

  • danaos avatar
   danaos @ Πέτρος 20/06/2011 15:10:37

   +10000

 18. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 20/06/2011 14:51:49

  Ο αριστερός λόγος των καλλιτεχνών είναι σαν μια θρησκευτική διδαχή, σαν την οικολογία... τείνει δηλαδή στην ηθικολογία...

  Σου λένε ότι όλοι πρέπει να είναι ίσοι, να υπάρχει ελευθερία, να αγαπάμε τους λαθρομετανάστες κλπ...

  Όλη αυτή η φιλολογία έχει και την πλάκα της σε καλές εποχές...στην εποχή μας όμως καταντά τελείως φαύλη...
  Τι νόημα έχει να ακούμε για ισότητα κλπ από ανθρώπους που υποκρίνονται τους λαϊκούς αριστερούς αλλά το ίδιο το lifestyle τους προδίδει?
  Που τα "χώνουν" στο σύστημα αλλά είναι σε απόλυτη αρμονία με αυτό? (Δες Κανάκη-Λάτσιο, Λαζόπουλο-Κοντομηνά κλπ..)

 19. thanasis avatar
  thanasis 20/06/2011 15:27:02

  Υπάρχει κ επικρατεί ένας κακώς εννοούμενος αριστερισμός στην Ελλάδα, του στυλ π.χ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-όταν αναφέρονται στους βανδαλισμούς διαφόρων από φοιτητές ως αντεξουσιαστές κλπ.
  Οι φορείς αυτού του ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ είναι οι εφημερίδες της διαπλοκής Ελευθερορυπία, το κατά Μπόμπολα Έθνος, Τα Νέα της Διαπλοκής κλπ. έως τους αριστερίζοντες καλλιτέχνες (πάντα με δεξιές τσέπες). Αυτή η νοοτροπία έχει διαπεράσει το ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ και τη θεωρούμε φυσιολογική.
  Ο Σαμαράς πραγματικά αντιστρατεύεται τη νοοτροπία αυτή και τον θεωρώ πιο αριστερό από πολλούς (με την έννοια της ισονομίας, αξιοκρατίας, εφαρμογής των νόμων από ΟΛΟΥΣ κ όχι των ευνοούμενων, άρα της κοινωνικής κ οικονομικής προόδου που διαχέεται στο σύνολο).

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ thanasis 20/06/2011 17:55:31

   Δυστυχώς αγαπητέ μου, βλέπεις ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει μερικούς είναι η υπόληψη των αρχών της αριστεράς. Το άρθρο φοβόμουνα ότι θα παρεξηγηθεί ως πολέμιο της αριστερής ιδεολογίας, αλλά τελικά μερικοί μένουν στα πρόσωπα, και ξεχνάνε τις ιδέες. Έχει καταντήσει η αριστερά στην Ελλάδα να αντιπροσωπεύεται από αυτόκλητους σωτήρες της καθαρότητας των ιδεών της...χωρίς να ξέρουν ποιες είναι αυτές. Έχουνε αναλωθεί σε μια αέναη μάχη με την "κακιά" δεξιά, λες και αρχές δεν είναι της αριστεράς όλα αυτά που ανέφερες, αλλά ορίζεται και υπάρχει αποκλειστικά και μόνο ως αντίπαλο δέος της δεξιάς. Δες εδώ με τον Αντώνη Σαμαρά. Ασχέτως αν φέρεται να τιμά αρχές και αξίες βασικές για έναν σωστό αριστερό, το μόνο που βλέπουνε σε αυτόν είναι ο "αρχαίος εχθρός", ο εκ γενετής αντίπαλος. Προτιμάνε όπως έγραψα, να σβήσει το κερί, παρά να το κρατάει ένας δεξιός.

 20. Χάρρυ Κλυνν avatar
  Χάρρυ Κλυνν 20/06/2011 16:05:09

  Kοίταξε να δεις ποιοι μιλάνε για «αγκυλώσεις!...»
  Οι ανώνυμοι, οι ψευδώνυμοι, οι ανέτοιμοι, οι νεόκοποι, οι προσβλέποντες, οι υποχείριοι και οι απόντες!!!
  Τα περί «ψελλίσματος», «αμπαλαρίσματος», «παρεμβάσεως άλλων συντελεστών» και «φιμώσεως» των 3.000 και πλέον θεατών!!!... Ου μόνον τον γέλωτα…
  Και επί τη ευκαιρία οι TopGunZπαλαιοδεξιοκραυγάζοντες, κάκιστη υπηρεσία προσφέρουν στον Αντώνη Σαμαρά.
  Και μη, εντέχνως, σας διαφεύγει… Οι καλλιτέχνες είναι εκείνοι που οδήγησαν και οδηγούν τον κόσμο στην ελπίδα και ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, χωρίς καμιά εξαίρεση, αυτοί που ηθελημένα και επί σκοπώ οδήγησαν τη χώρα στην πλήρη καταστροφή και προτεκτορατοποίηση και τους Έλληνες στην ηθική την οικονομική εξαθλίωση…
  Αν μπορούσε, εντέλει, η δεξιά να απαλλαγεί από τους «δεξιούς…»

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Χάρρυ Κλυνν 20/06/2011 17:04:50

   Κύριε Χάρρυ Κλυν τιμή μου που με διαβάσατε κι ας παρεξηγήσατε τις προθέσεις μου. Ούτε μυστικοσύμβουλο του Σαμαρά σας αποκαλώ, ούτε για τη διαδρομή σας αμφιβάλλω. Ένας νέος άνθρωπος είμαι που έχασα τα πάντα επειδή κάποιοι, μαζί και μερικοί του χώρου σας, επί χρόνια στηρίζουν το καθεστώς ΠΑΣΟΚ. Ένας νέος που ποτέ δεν είχα την υποστήριξη κομματικών πατρόνων ή ανθελληνικών κέντρων όπως πολλοί του κλάδου σας. Από τις πολλές παρεμβάσεις σας τον τελευταίο καιρό και στο χώρο του διαδικτύου διαπίστωσα ότι είστε ανοιχτός σε όποιον μπορεί να προσφέρει ελπίδα στους ανθρώπους αυτού του πανταχόθεν χτυπημένου τόπου. Εμένα τουλάχιστον αυτό μου φάνηκε ότι συνέβη την Τρίτη. Μόλις φάνηκε ότι υπήρχε έστω και λίγος κόσμος που δεν ντρεπόταν να επευφημίσει το Σαμαρά, έπεσε μια αμηχανία στη σκηνή. Εάν εσείς μου λέτε ότι 3000 άνθρωποι είχανε "μασήσει" το παραμύθι του "όλοι ίδιοι είναι", τότε άξιος ο μισθός ορισμένων.

   Και για να περάσω στην ουσία του άρθρου μου, ίσως να ήταν καλό για την δεξιά να απαλλαγεί από μερικούς "δεξιούς", αλλά για την τέχνη στην Ελλάδα, μα και για την ίδια τη χώρα, θα ήταν καλό να απαλλαχτεί η αριστερά από μερικούς """αριστερούς""" (ναι, με τριπλά εισαγωγικά).

   • καλως τους! avatar
    καλως τους! @ TopGunZ 21/06/2011 21:28:38

    ειναι αδυνατον να "απαλλαγει" απο τους δεξιους η "δεξξα" κυρ Χαρυ!
    οσο η αριστεραντζα με τις φυλες και τα παραφυλλα της συνεχιζουν "καλλιτεχνικα" η οχι, να μη ζητανε συγνωμη απο την πατριδα που τους ξαναπεριμαζεψε και ξαναθρεψε και που εκαναν οτι μπορουσαν να την κοντυνουν καταδεικνυοντας δεξιους οσους ντρεπονταν για λογαριασμο τους!
    Δεξιοι θα παραμεινουμε κι αδεξιοι να "μεταχειριζομαστε" τις λεξεις και τις εννοιες ανασκολοπιζοντάς τες!
    Τα δικα σας οραματα και τες δικες σας παραμυθες λυρ Χαρυ κλαψτε τες εσεις! μη πετατε ομως τα κροκοδειλια δακρυα στα μουτρα μας!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Χάρρυ Κλυνν 20/06/2011 18:30:05

   Είστε επιθετικός στους χαρακτηρισμούς σας, εκτός του ότι χρησιμοποιείτε το ειδικό βάρος του ονόματός σας. "Υποχείρια", "ψευδώνυμοι", "προσβλέποντες".

   Την εκπομπή δεν τη βλέπω. Σήμερα το διάβασα.
   Ολες οι αναφορές σε σας ειχαν θετικό πρόσημο και η εκτίμηση που εκφράσθηκε δεν έχει σχέση με μια τυχόν συμπάθειά σας προς το πρόσωπο του προέδρου της νδ.
   Θεωρώ ότι αυτολογοκριθήκατε -ίσως ασυνείδητα- και σωστά το διέγνωσε ο ΤopGunZ.

   Άγραφος νόμος του διαδικτύου είναι η ανωνυμία.

   Και αυτό ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΜΕΤΡΙΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ "ΕΠΩΝΥΜΟ".

  • Kennan avatar
   Kennan @ Χάρρυ Κλυνν 20/06/2011 22:34:50

   Μια μορφή πράσινου φασισμού είναι και όταν βάζουμε ταμπέλες (πχ σαμαρικός, παπανδρεϊκός, κουκουεσ" σε όποιον έχει μια διαφορετική άποψη απο την δική μας.

 21. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 17:24:56

  Ξεκολλάτε, έκαστος εφ' ώ ετάχθη.Το ποιοί είναι καλλιτέχνες και ποιοί όχι, αφήστε να το κρίνει το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Ποιός είναι αυτός που απαγορεύει στον "αριστερίζοντα" ή όπως αλλιώς τον αποκαλεί, να έχει περιουσία;Πλάκα κάνετε;Κάθε επεισόδιο απ' αυτά που βλέπατε το χειμώνα, έχει από πίσω απίστευτες ώρες προετοιμασίας. Μην μιλάτε/γράφετε για πράγματα που δεν ξέρετε.Και κάτι άλλο: η stand up comedy είναι μακράν το δυσκολότερο κομμάτι της σάτιρας καθ' ότι άνευ "κειμένου" και "ζωντανή".
  Σε ό,τι αφορά στον Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) βρήκατε άνθρωπο δεκτικό σε αυτοπεριορισμούς και λογοκρισία...Μάλλον δεν τα θυμάστε καλά...
  Αντε να σας φτιάξω το απόγευμα
  http://www.youtube.com/watch?v=PT177gj_hz0

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 17:46:48

   Δεύτερη φορά που αναλαμβάνετε τον ίδιο ρόλο. Σας απαντήσαμε. Δε σας ενδιέφερε η απάντησή μας περί συμβιβαστού συγκεκριμένων ιδεολογιών και συμπεριφορών. Καλώς.

   Για τον κ Χάρρυ Κλυν δε, απάντησα και παραπάνω για το πως πέρασε η συγκεκριμένη σκηνή στο τηλεοπτικό κοινό. Αφού μας διαβεβαιώνει ότι δεν έγινε έτσι, το σεβόμαστε.

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ TopGunZ 20/06/2011 19:18:51

    Αγαπητέ φίλε, "ρόλους" δεν αναλαμβάνω καθότι δεν είμαι ηθοποιός ούτε κατ' επίφασιν.Αστοχο το συγκεκριμένο thread.Αν θες την προσωπική,ταπεινή μου άποψη, θα το έγραφα διαφορετικά, όπως "Που είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος και δεν αντιδρά στο Μεσοπρόθεσμο;"
    Τώρα στο θέμα του "ασυμβίβαστου ιδεολογιών και συμπεριφορών" ένα δεν έχω αντιληφθεί: θα έπρεπε οι όποιοι "αριστερίζοντες" να κυκλοφορούν με αμπέχωνο;

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 19:28:34

     Για να σας απαντήσω πολύ απλά στο τελευταίο, δε θα έπρεπε να διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους όταν κάποιοι μιλούσαν για "νόμιμο και ηθικό". Έξυπνος άνθρωπος φαίνεστε, με καταλαβαίνετε.

     • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ TopGunZ 20/06/2011 19:34:37

      Η πλάκα είναι ότι αυτοί που έσχιζαν τα ρούχα τους έκαναν ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις...και δεν είχαν μετοχές σε υπεράκτιες.Εδώ σε θέλω...

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 22:18:10

      Όπως δεν είναι παράνομο να έχεις μετοχές σε υπεράκτιες, έτσι δεν είναι παράνομο και το να διαλέγεις εργοδότες, παρέες και συνήθειες αλλότριες των ιδεολογιών που "ταίζεις" τον κόσμο. Αλήθεια, περί των ειλικρινών δηλώσεων και της βεβαιότητός σας, είστε ορκωτός λογιστής?

 22. TopGunZ avatar
  TopGunZ 20/06/2011 17:43:14

  Ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Κανείς δεν κυνηγάει κομμουνιστικά φαντάσματα, αυτά είναι αμετροέπειες του γνωστού αντιπρόεδρα προς τέρψιν της εκλογικής του βάσης. Ούτε προσπαθεί κανείς μας να φιμώσει ή να κατευθύνει τους καλλιτέχνες. Το αντίθετο μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις. Η όποια εκτίμηση έχει κάποιος στην αριστερή ιδεολογία, δεν μπορεί παρά να κλωνίζεται όταν αυτή εκπροσωπείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν την τέχνη προς ώφελος των αφεντικών τους.

  Και εν τέλει, ναι, περιμένουμε από την αριστερά και κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο να κάνουν την αυτοκριτική τους. Η δεξιά άφησε τις αρχές τις να αλλοιωθούν από το παλάτι και τον ΙΔΕΑ (για να μην αναφερθώ στους κεντρώους του εμφυλίου και των πολιτικών εκτελέσεων) και το πλήρωσε με 40 σχεδόν χρόνια απολογίας και ιδεολογικής αποδόμησης. Καιρός να πάρει θέση και η αριστερά. Θα βάλει πλάτη να πάει μπροστά ο τόπος, διώχνοντας το έκτρωμα που ανετράφει εκμεταλλευόμενο δικές της βασικές αρχές? Ή θα κάθεται να βαυκαλίζεται πάνω στις στάχτες της Ελληνικής παιδείας και τέχνης, παριστάνοντας τον μονόφθαλμο βασιλιά των τυφλών? Περίπου και γκρι δεν υπάρχουν πλέον. Αν όντως ο καλλιτεχνικός κόσμος θέλει να οδηγήσει τον κόσμο στην ελπίδα, να το κάνει. Να τον οδηγήσει. Ας επιλέξει όμως τι θεωρεί ελπίδα, γιατί τα γενικόλογα ευχολόγια και οι επαναστατικές ασκήσεις έχουνε την πλάκα τους μόνο σε καιρό παχέων αγελάδων. Οι περισσότεροι εδώ μέσα, δεξιοί, αριστεροί, ΠΑΣΟΚοι, αποφασίσαμε να είμαστε πρώτα Έλληνες. Περιμένουμε και την απόφαση των υπολοίπων.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ TopGunZ 20/06/2011 18:15:38

   Μην το ψάχνεις TopGunZ, αυτολογοκρίνονται οι αριστεροί.
   Σωστά το έπιασες παραπάνω...

   Πλείστες όσες αναφορές στον Σπίθα, στον Τσίπρα και στο ΚΚΕ ως "ακροδεξιά" και "ναζιστές".

   Δεν θέλουν επίσης δεξιοί να μιλούν "με αριστερό λόγο" διότι θεωρούν ότι τους "διεμβολίζουν".

   Απαγορεύεται ένας δεξιός να μιλάει ας πούμε για "έξοδο από το ευρώ", να είναι ευρωσκεπτικιστής, να μιλάει για εθνική ανεξαρτησία.

   Η αριστερά είναι εναντίον των μονοπωλίων.
   Για τον εαυτό της όμως διατηρεί το δικαίωμα στο μονοπώλιο της σκέψης, της αντίστασης, της ανθρωπιάς και της καλλιτεχνοσύνης...

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ αλλενάκι 20/06/2011 19:32:27

    Η λεγόμενη "Αριστερά" μονοπώλησε τα πολιτιστικά δρώμενα εκμεταλλευόμενη τι άλλο από-δεν κάνω πλάκα- τα ενοχικά σύνδρομα της λεγόμενης "Δεξιάς" η οποία ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν παρήξε ιντελιγκέντσια.Η κάνω λάθος;Πότε αναδείχθηκαν μη αριστεροί πνευματικοί δημιουργοί στα χρόνια της "επάρατης"; ΠΟΤΕ.Εδώ αποκλείστηκε μέχρι και ο Σπανουδάκης, πλάκα μου κάνετε τώρα;Να σας θυμίσω ότι ένας μεγάλος πολιτικός άνδρας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επεδίωκε την παρέα και την γνώμη των καλλιτεχνών ασχέτως ιδεολογικής τοποθέτησης διότι όπως χαρακτηριστικά έλεγε "με βοηθούν να αντιλαμβάνομαι καλύτερα καταστάσεις".

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ TopGunZ 20/06/2011 19:23:50

   Ολοι Ελληνες είναι αγαπητέ φίλε, μην έχεις αυταπάτες και μην πέφτεις στην τρύπα της πατριωτικής πλειοδοσίας.Το μεγαλείο της φυλής μας και της ιστορικής μας διαδρομής είναι η "διαφορετικότητα" και η ανοχή στην άποψη του άλλου.Να επιδιώκεις την αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων προκειμένου με στιβαρά επιχειρήματα να αναδείξεις και να επιβάλλεις την δική σου.Ας αποφεύγουμε τις "ετικέττες" γιατί πολλές φορές μπαίνουν σε λάθος πρόσωπα την λάθος στιγμή.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 19:30:37

    Μα αγαπητέ, εγώ είμαι αυτός που υπέστη ταμπελοποίηση, αστειεύεστε? Δεν πλειοδοτεί εδώ κανείς πατριωτισμό, μερικοί απλώς μειοδοτούν πατριωτισμό μπροστά σε αφεντικά.

    • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ TopGunZ 20/06/2011 20:01:31

     Είδες που την πατάς;Οταν γράφεις δημόσια για "πατριωτική μειοδοσία" υποχρεούσαι να αναγράφεις συγκεκριμένα στοιχεία.
     π.χ.Ο τάδε πήρε τόσα για να πεί αυτό και ο δείνα άλλα τόσα για να κάνει "γαργάρα" αυτή την κατάσταση.Οταν κάποιος παράγει με ίδια κεφάλαια ένα τηλεοπτικό προϊόν και τα έσοδά του προέρχονται από ποσοστό επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων σε τι μειοδοτεί και ποιό "αφεντικό" εξυπηρετεί;Τον διαφημιζόμενο ή τον "καναλάρχη";Θυμίζω δε ότι όταν πρωτοπαίχτηκε το "Αλ Τσαντίρι" οι λεγόμενοι προοδευτικοί" τηλε-κριτικοί (τρομάρα τους...) έπεσαν να τον φάνε

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 22:35:27

      Φαντάζομαι πως κι εσείς έχετε εύκαιρα τα ποσά της πατριωτικής πλειοδοσίας την οποία αναφέρατε. Δεν μπορείτε να αναφέρεστε σε έναν όρο όποτε σας βολεύει ως τεχνική και μετρήσιμη ποσότητα και όποτε θέλετε ως ιδεολογική συμπεριφορά. Αυτό θυμίζει τέχνασμα δικηγόρου τρίτης κλάσεως.

      Πριν συνεχίσουμε την ίδια επικίνδυνη ατραπό, να ξεκαθαρίσω ότι οι απόψεις μου δεν στοχεύουν αποκλειστικά ή προσωπικά τον κ. Λαζόπουλο, η εμμονή της αντιλογίας μας γύρω από το όνομά του, φέρει συνυπεύθυνο κι εσάς, αφού πήρατε την αφορμή, ή παράδειγμα αν θέλετε, και χάσατε την αιτία, η οποία είναι ο γενικότερος εκφυλισμός της αριστερής κουλτούρας. Ούτε το καλλιτεχνικό ταλέντο του κου Λαζόπουλου αμφισβητώ, ούτε φυσικά το δικαίωμα του για νόμιμη προσπόριση εσόδων, ούτε, τέλος, θα κάνω τον τροχονόμο της ηθικής του ή της ιδεολογίας του.

      Κι αν επιμένετε για "μετρήσιμα" ποσά, γύρω μας είναι ένα σωρό παραδείγματα εκμετάλλευσης της αριστεράς από ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος προς άγραν θέσεων, περιουσίας και δόξας. Και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις, δε χρειάζεται ούτε "τιμολόγιο" να δει κανείς, ούτε "συμβολαιογραφική πράξη". Λίγο καθαρή ματιά.

   • Γιώργος Μεσσηνία avatar
    Γιώργος Μεσσηνία @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/06/2011 19:37:31

    Πολύ ωραία άποψη, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!

 23. Μανώλης Μενεγάκης avatar
  Μανώλης Μενεγάκης 20/06/2011 17:47:18

  ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  Οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα που δηλώνουν πολιτική τοποθέτηση δεν είναι στην πραγματικότητα δημιουργοί. Παρά μόνο μεταπράτες ανακατεμένων λέξεων και ιδεών, συνήθως ιστορικά ξεπερασμένων ιδεολογικών ρευμάτων από την δυτική Ευρώπη και την Αμερική. Αν είσαι καλλιτέχνης - δημιουργός, αυτό ουσιαστικά το δείχνει το έργο σου και η στάση ζωής σου και όχι τα λόγια σου, η φλυαρία σου και η συμμετοχή σου ή ο συγχρωτισμός σου με ανθρώπους, οργανώσεις κ.λπ. της μίας ή της άλλης κομματικής ή α-κομματικής φατρίας.

  Πράττειν και όχι λέγειν.

  Απευθυνόμενος σε έναν "στρατευμένο" καλλιτέχνη, μια άλλη προσέγγιση είναι: Είσαι καλλιτέχνης άρα και καυστικός με ο,τιδήποτε θίγει τη δημοκρατία όντας πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Μάλιστα. Τότε κατάγγειλε την ακροαριστερά με τον ίδιο τρόπο που καταγγέλλεις την ακροδεξιά δηλαδή "δείξε" την ανελευθερία και τη φασίζουσα απόκλιση των δύο άκρων. Όσο δεν το κάνεις, είσαι γιαλαντζί. Λίγος και πάντως όχι πρωτοπόρος. Δεν μπορείς να ανοίξεις δρόμους. Γιατί ένας βασικός προορισμός της τέχνης είναι να ανοίγει δρόμους υπέρβασης προς το ανώτερο και καλύτερο, έξω από κατηγοριοποιήσεις, μέσα από στην πεζή πραγματικότητα και με υλικά της πραγματικότητας αυτής.

  Ως καλλιτέχνης θες όλοι οι άνθρωποι να έχουν πατρίδα να ζουν και να δημιουργούν μέσα σ' αυτήν. Πολύ καλά το θέλεις. Τότε αγάπα την πατρίδα σου. Αν δεν το κάνεις αυτό και αντιθέτως την απαξιώνεις, την θεωρείς λίγη, ανάξια να έχει ταυτότητα, ανάξια να φέρει το πολιτιστικό ειδικό βάρος της ελληνικότητας και ανίκανη να το εμπλουτίσει με νέα φρέσκια καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία και αναλώνεσαι σε αυτονόητα διεθνιστικά φληναφήματα της εποχής του 1930 αδιαφορώντας για την απειλή διάλυσης που δέχεται η χώρα σου, τότε τι καλλιτέχνης είσαι;

  Μάλλον είσαι στρατευμένος, εκούσια ή ακούσια δεν έχει σημασία, προπαγανδιστής ανώριμων πολιτικών αναζητήσεων και δεν θα μπορέσεις να αγγίξεις την ψυχή του διπλανού σου παρά μόνο των συγκεκριμένων ομοϊδεατών λίγων που βαυκαλίζονται πως έτσι επαναστατούν.

  Θέλεις πραγματική επανάσταση μέσω της τέχνης; Επαναστάτησε εσύ πρώτα ως άνθρωπος της τέχνης και σπάσε τις ταμπέλες αριστερά, δεξιά και λοιπά ωραία κούφια. Δείξε την αλήθεια. Δείξε αυτά που ενώνουν τον διπλανό σου τον συμπατριώτη σου με εσένα. Όχι τη μάζα με μια ιδεολογία. Αυτό είναι "δουλειά" άλλων.

 24. bst avatar
  bst 20/06/2011 18:01:00

  Α ! γεια σου Χάρη μου κ εσύ Κωνσταντίνε Σαγνέ βάλατε τα θέματα σε μια σειρά γιατί οι ''όψιμοι'' άρχισαν να οραματίζονται τον Σαμαρά άλλα Τσε Γκεβάρα, παιδί του λαού και τα τοιαύτα.Ασε που μιλάνε περί τέχνης και μπερδεύουν σώβρακα με γραβάτες. Ανιστόρητοι και στην πολιτική και στις τέχνες !

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ bst 20/06/2011 18:09:12

   Κάτι ουσιώδες να προσθέσετε στην κουβέντα εκτός από κενές πομφόλυγες και ανούσια τσιτάτα? Α, κατάλαβα, θα είστε νεοέλληνας ψευτοαριστερός καλλιτέχνης.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ TopGunZ 20/06/2011 18:33:01

    Η τέχνη δεν είναι για όλους αγαπητέ TopGunZ!
    Αυτό θέλει να μας πει ο κος με τις τηλεδιαγνωστικές ικανότητες...

 25. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 20/06/2011 18:07:41

  Παρακολουθώ τη συζήτηση, αλλά επειδή δεν έχω συγκεκριμένη εικόνα επί του θέματος, δεν παρεμβαίνω...
  Όμως, αυτή τη κουτοπόνηρη αντίληψη της κατοχής των κλειδιών της γνώσης, της ιδεολογίας, της κουλτούρας κοκ..., από μια συγκεκριμένη κάτσα "πυροβολημένων" δεν θα τη κατανοήσω ποτέ!
  Πριν επιφυλάξετε για τους εαυτούς σας το ρόλο του κλειδοκράτορα της οικουμενικής σοφίας και γνώσης, λίγη ταπεινότητα και αυτοσεβασμός δεν θα έβλαπταν!

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/06/2011 19:58:24

  Το είπα και πιο πάνω:
  "η αριστερά και η pseudoαριστερά μονοπώλησαν τα πνευματικά-καλλιτεχνικά πράγματα με την κλαψομνίαση της μεταπολιτευσης ενώ η δεξιά – παραδοσιακά- πήγαινε παραλιακή…

  Ελύτης και Χατζιδάκις όμως δεν ήταν αριστεροί.
  Ειδικά ο Ελύτης ήταν Εθνικός.
  Ο Χατζηδάκις οικουμενικός"
  ______________________________________________
  αριστερός σχολιαστής (κατά δήλωσή του) συμφωνεί με μόνη συμπλήρωση ότι ο Ελύτης ήταν υπερ-εθνικός και ότι είχε υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές δεξιά-αριστερά

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 20/06/2011 20:13:11

   "ιντελλιγκέντσια"... θυμίζει ιντέλλιτζεντ σέρβις...

   Σικελιανός, Εγγονόπουλος, Γκίκας (η ζωγραφική παράγει λόγο) όχι αριστεροί.

   Ελληνοκεντρικοί, εθνικοί.

   Μην αδικούμε κόσμο.

 27. danaos avatar
  danaos 20/06/2011 20:11:40

  Top αυτά που έγραψες τα λέει η μισή Ελλάδα!Εσύ τόλμησες και τα έγραψες.Όσο για τον κ.Σαγνό που μιλάει για την "stand up comedy"ας ρωτήσει να μάθει για τα παιδάκια που τα ετοιμάζουν όλα, μα όλα και στη συνέχεια ένα μικρόφωνο και ένα μόνιτορ απέναντι κάνουν τη δουλειά τους!Και βεβαίως υπάρχει και κείμενο!!!Τα περισσότερα δε του κειμένου παρμένα απ΄το διαδίκτυο!!!

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ danaos 21/06/2011 07:35:52

   Τα "παιδάκια" πληρώνονται, ναί ή όχι;Το "διαδίκτυο" τι είναι πέρα από παρατήρηση και αξιοποίηση των κοινωνικών δρώμενων;Ξεχνάτε κάτι βασικό: ουδείς μας υποχρεώνει να παρακολουθούμε τον Λαζόπουλο ή τον κάθε Λαζόπουλο.Το τηλεχειριστήριο είναι στο χέρι μας...Εμείς τον "ανεβάζουμε" και εμείς τον "θάβουμε" αυτόν και τον οποιονδήποτε, ή κάνω λάθος;Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον εξαιρετικά γόνιμο διαδικτυακό διάλογο.Κανείς δεν μιλά για την "ταμπακιέρα" ήτοι: για ποιό λόγο ο λεγόμενος "καλλιτεχνικός" κόσμος είναι επιφυλακτικός και αγκυλωτικός απέναντι σ΄αυτό που αποκαλούμε "δεξιά" εν ευρεία εννοία...Από μόδα (η μόδα αυτή πέρασε) επειδή έτσι έμαθε (μα οι ινστρούχτορες πέθαναν) επειδή φοβάται (ποιούς και γιατί) ή για κάτι άλλο;
   Κι αν αύριο-μεθαύριο βγεί ο συγκεκριμένος και κάνει ένα ευμενές σχόλιο για τον Α.Σ.τι θα λέμε τότε;Ας αφήσουμε τους καλλιτέχνες και τους "καλλιτεχνίζοντες" ελεύθερους.Οι ιδέες μας είναι καθαρές, ιστορικά δικαιωμένες τώρα πια, και έτσι δεν έχουν λόγο να φοβούνται

   • danaos avatar
    danaos @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 21/06/2011 09:17:51

    κ.Σαγνέ καλημέρα!Επειδή παρακολουθώ όλη τη συζήτηση και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι αν είχατε τα μέσα του Λαζόπουλου (συν την εμπειρία του),θα μπορούσατε και σεις να κάνετε το ίδιο!Ίσως και καλύτερα!Το ζουμί είναι σ'αυτό που λέτε και νομίζω και ο Top εκεί ήθελε να μας οδηγήσει:"για ποιό λόγο ο λεγόμενος “καλλιτεχνικός” κόσμος είναι επιφυλακτικός και αγκυλωτικός απέναντι σ΄αυτό που αποκαλούμε “δεξιά” εν ευρεία εννοία…Από μόδα (η μόδα αυτή πέρασε) επειδή έτσι έμαθε (μα οι ινστρούχτορες πέθαναν) επειδή φοβάται (ποιούς και γιατί) ή για κάτι άλλο;" Για όλα αυτά:Και από μόδα και επειδή έτσι μας έμαθαν και από φόβο και για το κάτι άλλο που είναι η λοβοτομή που έκανε ο Ανδρέας σε δεξιούς κεντρώους και αριστερούς με το τέλειο νυστέρι που επάνω έγραφε:"ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά."Και βεβαίως αυτό το έκαναν παντιέρα και όλοι οι ωφελημένοι έκαναν τη μεγάλη επανάσταση και αυτοχρίστηκαν σωτήρες!Και το πόπολο ή σκύβει ή χειροκροτεί!

 28. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 20/06/2011 20:54:58

  Τέτοια κριτική για τον νέο Αριστοφάνη που η τελευταία του εμφάνιση ήταν λες και ήσουνα στο Δελφινάριο?Ο άνθρωπος μιλάμε είναι γεμάτος με τέτοιες εμμονές με Ντενίση,Πρέκα και λοιπούς που για παραπέρα δε τολμάει να πάει.Το δε ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικός εχθρός γιατί τον ανάγκασε να πάει φαντάρος και αυτά οι ψευτοαριστεροί δεν τα ανέχονται.Σαν τον άλλο υπερπατριώτη το Σαββόπουλο.Και άσε εμάς τα κορόϊδα που υπηρετήσαμε στον Εβρο 15 μήνες να μιλάμε για τη χώρα μας.Δεν είμαστε όλοι οι αριστεροί σαν τα μούτρα σας να έχουμε δεξιές τσέπες.Και για τέλος αν προσέξατε πόση ώρα αφιέρωσε στα παρατράγουδα της Πάνια,μιλάμε για μεγάλη έμπνευση.Οσον αφορά τον κο Χάρρυ Κλυν αν θυμάται τότε που μίλαγε με τον Κοσκωτά,πόσο αριστερός ήτανε,πάνε και πολλά χρόνια και μπορεί να μη το θυμάται κιόλας.....

 29. φωνη avatar
  φωνη 20/06/2011 21:31:29

  Παίδες μήπως γίνεστε λίγο υπερβολικοί; Ο Λαζοπουλος είναι πραγματικά ένας καλός σατιρικός συγγραφέας και το αποδεικνύουν τα κείμενα του των 30 χρόνων που είναι στο θέατρο και στην τηλεόραση. Συμφωνώ, βέβαια με την επισήμανση του άρθρου ότι έχουν μια φοβική στάση απέναντι στη δεξιά, ένα σύμπλεγμα της γενιάς τους και της εποχής τους. Συμφωνώ, ότι οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να έχουν ιδεολογικές παρωπίδες, και ειδικά στη σάτιρα πρέπει να βλέπουν πολύ καθαρά πέρα και από τις ατομικές τους επιθυμίες και ιδεολογίες, όσο είναι αυτό εφικτό, γιατί αλλιώς θα χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα της εποχής και ο ίδιος ο σατιρικός τους λόγος αστοχεί και γίνεται ευάλωτος. Βέβαια και από μέρους μας δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε απο έναν σατιρικό καλλιτέχνη να "χειροκροτίσει" κάποιο κόμμα, γιατί η σάτιρα δε χειροκροτεί. Η σάτιρα ασχολείται με τα κακώς κέιμενα και τα καυτηριάζει, τα καλώς κείμενα κανονικά είναι εκτός του πεδίου της. Πιστεύω ότι η σάτιρα δεν πρέπει να χειροκροτεί κανένα κόμμα, κανένα, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά,για να είναι καθαρή. Πρέπει, επίσης, να καυτηριάζει το λάθος, από όπου και αν προέρχεται. Όμως, ξαναλέω, μη γινόμαστε άδικοι με τους καλλιτέχνες γιατί σίγουρα πολλές φορές όλοι μας συμφωνίσαμε με τη σάτιρα του Λαζόπουλου. Παραδείγματος χάριν όταν σχολιάζει την κυβερνηική πολιτική ή όταν προβλήθηκε το βίντεο με τη συνέντευξη του Στρος Καν. Και να ξέρουμε, ότι και τις δικές μας θέσεις και απόψεις η σάτιρα έχει το δικαίωμα να τις "περιγελάσει" Επειδή, πιστεύουμε πολιτικά στο Σαμαρά, και εγώ προσωπικά πιστεύω, δε σημαίνει ότι δε θα αφήσουμε τη σάτιρα να πει αυτό που βλέπει, αρκεί να βλέπει όσο την αφήνουν και όσο μπορεί ποιο καθαρά. Και τότε μπορεί να ενοχληθούμε αλλά αυτό είναι το τσίμπιμα της σάτιρας.

 30. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 20/06/2011 22:37:14

  Αγκυλώσεις και ο Τραμπάκουλας; Ομολογώ πως δεν το περίμενα

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Αυτόνομος 20/06/2011 22:51:34

   Ούτε εγώ, ομολογουμένως επίσης.

 31. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 21/06/2011 01:56:57

  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΤΕΧΝΗ,ΑΛΛΟ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ LIFE STYLE.
  ΤH ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ '30 ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ,ΝΑ ΤΗ ΛΟΙΔΟΡΗΣΟΥΝ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΚΟΥΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.
  ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΓΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ.
  ΠΟΙΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ,ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ,ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ(ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ 32 ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ).
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΤΥΡΑ,ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ''ΣΤΟΥ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΑΥΛΗ'' ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ''ΣΑΝ ΣΚΙΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ''.
  ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ''ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ''ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.
  ΥΓ.1)ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΖΑ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ,ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.ΣΟΦΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ.
  2)ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ.Ο ΠΡΩΙΜΟΣ ΕΛΥΤΗΣ(ΠΧ ΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ)ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.